A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Szép Napot!

Szuszu annyira édes Andris

:lol:

mi még nem is mivelünk úgy igazából ama kellemes dolgot, mert belső aranyerem van, fáj és folyamatosan krémezve vagyok :cry: dokihoz meg csak 2 hét múlva kaptam időpontot,,,, pedig már

férjecske meg lebetegedett folyik orra, köhög, fáj a torka.. remélem nem kapjuk el :cry:
Vendég

Boni, nem tudok pdf-et megnyitni, halódik a gépem, kimásolnád nekem sima worldbe a cikket és elküldenéd a email-mre: r.zsoofi@gmail.com
ezer köszi előre is!!!
Azt hiszem én is belevágok, bár még a szűkítő használatát nem nagyon értem, mert a képen nem egyértelmű....talán csak belejövök.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

aproo átküldtem :lol: :lol: :lol:
Vendég

köcccc, miért nem a liliputról rendeltél?a másik jobb anyagú?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

halihó!

Mi is megvagyunk ám, egész jól , este éreztük a meleg idő jövetelét kicsit nyűgösködtünk és hajnal 3ig fentvoltunk.

Ma kenguru nézőben voltunk és végül is azt amit kérdeztem nem vettük meg mert anorákkal nem fog beleférni a manó. viszont a teszveszen licitáltam egy bebe comfortosra. néztük a brendonba 15ezer és 7000ért lehet meglesz. :roll:

Szuszu nagyon köszi a zenéket!!!! :D :D Andris nagyon cuki ebben a sapiban :)

Aproo hogy van a kis lelkivilágod? jobban vagy már?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Lányok!

Lenne egy kérdésem. A tgyás az mindig egy konkrét napon érkezik vagy hogy van ez? Amelyik napon az elsőt megkaptam mindig akkor fogom kapni vagy ez most rendhagyó volt (az elsősége miatt) és a következők majd máskor jönnek? Aki már többször kapott az biztos tudja.

Előre is köszi a válaszokat. És köszi a bókokat Andrisra. Ő sem lóg ki a sorból itt a sok szép baba közt.

szuszu

Aproo mert a Liliputin nem tetszett egyik sem :lol: itt a selymesek is tetszettek, de hát fiam van.. igy a drappkockásat vettem, ami uniszex :wink: :lol:

VAterán jó cuccokat lehet kapni :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Szuszu: Nagyon köszi a zenéket! Ma kipróbáljuk fürdetésnél.

Én a tgyást mindig 10én kapom, mint a fizumat, de nekem a munkahely utalja, mert tb-kifizetőhely.

Ti hogy álltok a gügyögéssel?
Hanna az 5. héten kezdett néhány hangocskát adni és mostanra egészen belejött. Pár napja már az álltkáinak is mondja a magáét. :)
Tegnap raktuk össze naki a játszószőnyeget és azt hiszem nagyon bejön a kiscsajnak, főleg a tükör tetszik neki.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Panna : Köszi a tippet a vonalzóval kapcsolatban! :)

Kép

Kép
csimby

Jó reggelt csajok!

Panna: sajnos van, és csak kicsit kevesebb, lehet tényleg a gyógyszer, de akkor most mikor fog elmúlni? Tampont nem tudok használni, pedig nagyon szeretnék, de nem megy. A betéttől már kivagyok.

Sajna Zorka is kicsit beteg, bár talán még vissza tudom fordítani, így, hogy én is megyek kifele belőle, de éjjel óta köhög és tüsszög, az orra nem folyik, de szörcsizik ezerrel. Felhívtam dokinénit, szerinte ha így marad attól megkaphatja holnap az oltást.

De kicsit öntsetek belém lelket, mert amellett, hogy tudom, hogy hajlama van a légzésleállásra amellet megint lelombozódtam, biztos kicsit depibb vagyok az influenzám miatt, de a dokinénit kérdeztem, hogy ettől ugye nem lehet baj a légzésével, és mondta, hogy nem ettől van a bölcsőhalál, hanem az csak van, nincs magyarázat és stb.....
Még ha tudom, akkr is ettől most megint lelombozódtam és nem is történt semmi mostanában, de most megint eszembe jutott. :(

Mindegy a jövő héten elmegyek a tanfolyamra a madarászba és lehet mégis megveszem a gépet, mert ezen az angel care-en annyi funkció an, félek elállítódik és nem veszem észre, igaz a babysense 80-as évek kinézetű, de azt meg csak be kell kapcsolni. Mi a véleményetek? Megvegyem?

Gügyögés: nekünk is régóta van, mostmár mondatokban beszél a kis drága, egész kerek mondatokat :)

És a családból akit ismer bárki hozzászól rögtön vigyorog, mondjuk eddig mindenkire vigyorgott, de múltkor egy ismerősömtől sírt (akkor épp álmos volt). A játszószőnyeg tényleg nagyon jó dolog, mi is használjuk régóta, szereti nagyon, meg a falon, ha emlékeztek vannak a figurák, a zümi meg a csiga és a gomba, na azoknak mindíg dumál, ezért ha éjjel észreveszi őket, nem lehet elaltatni, mert mesél nekik nagy átéléssel :)

Sétálni így szerintetek elvihetem? Mert még mindíg tartom a szigetes vagy a ligetes sétát veletek! Megyünk valamikor?

Ja és a pihenőszék is nagyon jó, akkorákat szundizik benne!

Na eldugulok

Ritus

Kép
rituspoc

Azt hiszem mennem kell, tízóraizni akar a kiscsaj! :D

Cs.

Kép

Kép
csimby

Mecsi, köszi, nem túl fényesen, bár a nappalok egész türhetőek, de az éjjelek. Levi végig alszik, ha fogjuk, amúgy nem tud szegénykém.
Meg most persze jól lebetegedtünk és hát nem túl felemelő élmény hogy ki sem látszunk a takonykórból, de fél3-fél7 között le kellett megint fogni.

Kérdés: nálatok is szoktak néha öklendezni a manócskák, csak úgy, szóval nem feltétlen kaja után?
Nem sokszor de napi 5-6 alkalommal csinálja Levi, éjjel is és olyan furi.
A védőnéni szerint nagyobb az orrmandulája és ezért, de azért gondoltam rákérdezek.

Csenge, mesélj az UH-ról légyszi, mert tudod mi is megyünk. Apropopo, hogy kell oda menni kocsival, mert a térképen nem tudtam eligazodni....köccccc

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok:)

Mi is megvagyunk, csak elég zsúfolt volt a 7vége:) szombaton Csandikámmal randiztunk a csepeli csónakházban, vasárnap pedig a hostelben voltunk egész nap, pörköltfőzés volt és Barnus nagyon élvezte a sok fiatal társaságát;)) angolul, lengyelül beszéltek hozzá;)) és képzeljétek 7 és fél órát aludtam;))
Barnust letettem fél 12-kor és reggel 7-ig aludt, remélem ebből rendszer lesz;)) most nagyon frissnek érzem magam...

gügyögés, mosolygás, magyarázás nálunk is van régóta, 2 napja viszont az ökleit töm ia szájába szinte egész nap;) van vkinél hasonló? remélem még nem a foga jön, kicsit korainak érezném;)

Ritus, Panna, beszállok én is a csapatba, tegnap óta vérezgetek;( nem tudom, hogy a menzeszem jött-e vissza (mert olyan érzés) vagy csak a gyógyszertől van? (ma 10 napja szedem)

Szuszu, nem tudom sajna leszedni a babazenét, nem él a link;(( vhogy át tudnád küldeni? nagyon érdekelne az összes;) előre is köszi!

sniky

tgyás:

nekem még egy se jött, csak az anyasági:( van vmi hivatalos max. átfutási idő? mit tudtok erről? 2 havit kellene utaljanak + a családi pótlék se jött meg...

sniky

Boni, még egy kérdés: a mei tai derékrésze és fejrésze párnázott, mert liliputi-n hirdetetteké az, de erről a babaközelben nem ír?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Fogalmam sincs mit is akartam írni, mert már tegnap este olvastalak. Na, akkor először is rólunk. Pénteken voltunk Cintussal gyerekdokinál, mert köhögött. Dokinéni mondta, hogy tüdeje, torka tiszta, így hétfőn nyugodtan mehet oviba. Persze a hétvégén sokkal rosszabb lett az állapota. Ma reggel meg vérvétellel kezdtünk neki, mert megint fájlalja a pociját. Hát, rémes volt. Vikinek is folyik az orra, de remélem ő is megkaphatja az oltást szerdán.
Péntek esténk olyan volt, hogy kínomba már csak röhögni tudtam. Átjött anyu a fürdetésre. Megfürdettem Cintust és amíg Viki vizével tökörésztem ő már anyu kezében várta a fürcsit. Cintus meg a lábunk alatt téblábolt, persze Viki nyomott egy pisit, ami pont az ő fején landolt. Azért ezt még tudtuk tetézni. Viki fürdött, Cintus meg beült a lábamhoz a kád alá. Viki valahogy beleakadt a lábával a dugóba. Persze hol máshol, mint Cintus fején landolt egy pár liter víz mire a dugót vissza tudtam nyomni. Szóval a fürdő úszott, Cintus sírt, mi meg anyuval már csak nevetni tudtunk.

Na megyek visszaolvasok.

KépKép
jazmin2005

sziasztok

Niki nekem jó lett a zene le tudtam tölteni, ha szuszu nem tudja megint felrakni msn-en este megpóbálhatom átküldeni neked.

Öklendezés nálunk is van. akkor megszoktam emelni a fejét mert előbb utobb bukni is szokott utánna.

Tegnap megvettük a kengurut és nagyon új állapot ban van.De az én pici fiamnak még nőni kell mert neki minden olyan nagy, ebben is elveszik. :) ilyen baba nélkül :D
Kép

ma nagytakarítunk úgyhogy megyek is
szép napot mindenkinek :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Aproo a párom azt mondta hogy olyan a vonalzód mint egy sportautó. kicsit fantáziadús szegény :D :lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

manó alszik, nagy szám, mert napközben annyira ritkán, és kevesett szokott, de lehet, hogy kifárasztotta az éjszaka, vagy franc tudja, de remelem, hogy el lesz egy 2-3 órát most egyhuzamban, mert takarítanom kellene, meg stb.

Aproo, öklendezés nálunk is van, eddig azzal magyaráztam, hogy a nyálzás, ami elég durván megindult az zavarja, vagyis nem nyeli olyan ütemben, mint kellene, és az szalad le a torkán!? lehet, hogy baromság, de eddig úgy vettem észre, hogy ilyenkor nyálas a kis szája, szóval ebből következtettem! :)
amúgy nálunk a cumitól is képes megfulladni! annyira nem szereti! pedig sokszor milyen jó lenne, ha mondjuk alvásnál a szájába tudnám nyomni, és már szuszizna is! de nem! nagyon ritkán, ha mondjuk babakocsiban sétálunk, vagy fáj a pocija, amit épp simizek, akkor elfogadja, ja, és autóban utazva, de amúgy kiköpi!

Szuszu, sajnos én sem tudtam leszedni a babazene 1-2-3-t :( pedig néztem, hogy vasárnap írtad, hogy ma és holnap még lehet! :( én is szeretném letölteni, ha tudsz segíteni! köszi előre is!

lányok, Bende merre van? most hirtelen csak ő jutott eszembe, aki már ezer éve nem járt erre! remélem, hogy minden okés náluk!!!

azt szeretném még kérdezni tőletek, hogy ti mit tudtok azzal kapcsolatban, hogy a gyerekek mikorra állnak be az ő kis rendszerükre? nálunk pár napja az a menetrend, hogy éjjel 2 körül és hajnal 5kor ébredünk, de a nappal az nagyon változó, illetve az esti altatás is!?

ja, tgyás, nekem is melóhely fizeti, szóval gondolom, hogy akkor jön, mikor a fizu is szokott, mert múltkor azzal együtt jött!

Aproo, a hason altatás kizárt nálatok? mi mostanában úgy tesszük le, persze hosszas büfiztetés után, és így sokkal nyugodtabban alszik! így nem mered éjjelre letenni?

sophie27

Csajok, délután küldöm majd a zenéket. Most lemegyünk sétálni.

szuszu

Sziasztok!

Mult heten kint voltunk anyunal, mert a ferjem elutazott. Lauranak nagyon tetszett a kertben lenni, jo nagyokat aludt. :)

Hetvegen voltunk egy szureti fesztivalon ahol volt Guiness kiserlet - minel tobben tancoljanak egyszerre egy magyar neptancot. Laurat is regisztraltuk es tancolt is az apukaja karjaban ugyhogy szerintem o volt a legfiatalabb tancos. Egyebkent a zenet is jol birta, utana vegig aludta az egeszet. Tegnap elmentunk a Kopaszi-gatra mi is, tenyleg nagyon hangulatos hely. :)

Egy kerdes: van akinel szinten sokat bukik a baba? Laura szajabol meg 1-2 ora mulva is jon a tej. :( A doki azt mondta, hogy ez meg ok, foleg, hogy szepen gyarapodik, de rossz latni, ahogy zavarja a visszajovo tej. Valami otlet, hogy mit lehet vele csinalni?

En benne vagyok a setaban, holnapra meg jo idot mond, esetleg holnap? Ritus, megvan a szamom, ha gondolod ketten is elmehetunk, akar itt a kornyeken valahova - ha mas nem akar jonni. Remelem jobban vagytok mar!

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

sniky!
a mák-ospapírokat kb.egyszerre postáztik és nekem az egyszeri anyaági a múlthéten megjött az a64 ezer valamennyi és előző héten pedig a maradék táppénz+a gyás egnapon utalódott
én sem tudom letölteni a zenket pedig nagyon megörültem nekik!!
a hétvégi randin képek is készültek... Kép Kép
Vendég

Mecsi, férjed aranyos!

MAzska, nálunk most indult be a bukás, de nagyon brutál. Nem mindig, de ha igen, akkor állítom, hogy 50-60ml-et is visszaköp. Beteríti a szobát vele, így kajcsi után a mosdó fölött állunk egy ideig, de van, hogy fél óra múlva jön ki.

Jó ha van öklendezés, megnyugodtam, én már rémeket látok.

ZSófi, már mindent bevetettünk.
Hason elkezdi emelgetni magát álmában :shock: :shock:
Fejét kitolja és jobbra-balra forgatja, amíg fel nem ébred rá. :cry:

Viszont jelentem, tegnap hiszti közben, nagyon vastag hálózsákban hasról hátra fordult. Először azt hittük véletlen, így újra hasra tettük (mi gonoszak :oops: :lol: ) és megint áttornászta magát.
ÉS hatalmasakat vigyorog, bár mi még hang nélkül.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kép Kép Kép Kép
Vendég

mazska! Cintus nyolc hónapig bukott, nálunk semmi sem vált be, akkor meg mintha elvágták volna. Elvileg ajánlják rá az ágy megemelését a fej végénél.

Rita! Én sem szeretem a sok oltást, főleg, hogy mostanában irtózunk az orvostól. Majd még meglátom, annyira riogattak a mostani influenzától a híradóban. Csanád nagyon édes a vonalzós képen.

szuszu! Köszi a zenéket!

Zsófi! Jönnek majd Miklósra hordozó kendő tanfolyamra akik múltkor is voltak a sárga házban. www.okobaba.mlap.hu-n lehet feliratkozni hírlevélre náluk. Talizhatunk valamikor, de szerintem a hét kiesett Cintus betegsége miatt.
Apa végre négy napra hazajön és vasárnap tartjuk Cintus szülinapját is, remélem addigra meggyógyul.

KépKép
jazmin2005

Aproo, gratula Levi tornászmutatványához! ;)

Cs-andi, nagyon édesek a babók, és ez szól persze Snikinek is! ;) mondjuk Csenge zöld topánkája nagyon komoly! :D

vigyorgás van nálunk is, de még nem kacagunk, szóval hang nálunk sincs, illetve a mosolygás is elég ritka. és szerintem még nem is ismer meg engem :(

Andi (Jázmin), okés, akkor majd talizunk valamikor, a linket pedig köszi!

csak azt mondjátok már meg, hogy télen hogy gyömöszölitek bele a csöppöket???

sophie27

Mi tegnap bő két órát sétáltunk a kendőben és Viki végig aludt. Szombaton meg cirkusz volt itt Miklóson és el akartunk menni megnézni az állatokat, de gyalog kicsit messze lett volna. Magamra kötöttem a kendőt, elautóztunk a cirkuszhoz és az autóból átraktam Vikit és ott is aludt egy jót. Olyan még nem volt, hogy ne aludt volna el benne.

Zsófi! Én adnám a Vikinek az édesköményt, de sajna tőlem nem fogad el cumisüveget, illetve akkor sem ha a közelben vagyok. Én vettem Herbarias édeskömény termést és a zacsin lévő leírás szerint megcsináltam. Néhányszor próbálkoztunk, azóta nem. A cumival mi is úgy állunk mint ti, nagy néha séta közben elfogadja.

Szépek a babák! Andi aranyos a kislányod abban a csajos szerelésben és Andris is édes a bundás sapiban.

Bende! Én is épp a hétvégén gondoltam rád. Hogy vagytok?

KépKép
jazmin2005

jajj, el ne felejtsem, Andris is tünemény! de mondjuk ez nem újdonság! minden baba csodaszép!!! de tényleg! ;)

sophie27

Csandikám, nagyon jópofák a képek a lányodról és jó hogy feltetted a randis képeket is:) pont most akartam én is:)

És amíg el nem felejtem, ünnepélyesen szeretnék ...

Nagyon Boldog 31. szülinapot kívánni Neked az egész kis családunk nevében:) vmikor ezügyben is kellene találkoznunk személyesen, hogy ünnepelhessünk;)

a hang nélküli mosolygásról jut eszembe, reggel Barnus mosolygás közben azt "mondta", hogy : "hehe" ;))

elkezdtem tartalékba tejcsit elrakni, képzeljétek, 100ml fejtem le kaja után egy ciciből :shock: azt hittem rosszul látok, amikor már egy fél órája fejtem kézzel és még mindig jött belőle, a jobb cicivel ezt nem sikerült most produkálnom, de próbálkozok;)

na megyek, kifőzöm a nudlikat a mákos nudlihoz;)) nyamih;)

sniky

Tüneményesek a kis mazsolák egytől egyig!

Ritus! Nekem ha szerdáig nem múlik el a vérezgetés, akkor szólok a dokimnak, rákérdezek megint...

Jázmin! Jó kis műsor lehetett akkor nálatok ez a fürcsizés! :lol:

Hordozókendőztünk itthon kb egy fél órát. aztán elege lett a kiscsajnak. Lehet, hogy az én törpém lesz az egyetlen baba, aki nem díjazza? :shock: :(

Réka ritkán büfizik nagyot, de néha olyan emberes szakad ki belőle, hogy még apának is becsületére válna. Viszont tejcsi az nem jön vele sose. :)

Felhívtam dokinénit büdöskaki ügyben. Azt mondta, a szilvára gyanakszik, így most azt mellőzzem amíg nem megyünk hozzá, aztán majd meglátjuk. De ma a sárga kaki is büdi volt :shock:

Niki! Kézbegyűrés szájba az nálunk is napokig nonstop ment. Most már csak ha éhes, vagy ha meg akarja nyugtatni magát, és a cumi sehol. Szerintem az elején örült a dolognak, azért volt folyamatos a szájba tömködés...

Dumálni most már (ha épp nincs pocifájás) mindig, mindenkinek dumál. Jó kis cserfes csaj lesz!
Megyek etetni, mert szétrágja az öklét Réka. Majd még jövök...

panna1

Na végeztünk :lol:

Vasárnap déltől itt voltak apósomék. APósom még kézbe nem vette az unokáját, mert az ő azt mondja, hogy úgy 1éves koráig nem tud mit kezdeni vele. Persze azt megkaptam tőle, hogy el lesz kapatva a gyerek, ha ezt így folytatom, mert az esti nyűglődésnél próbáltam segíteni RÉkának, néha kézbe vettem, meg meleg párnát raktam a hasára és tornáztattuk. Pedig tényleg az van, hogy próbálok odafigyelni, hogy ne legyen sokat kézben. Ha fáj a hasa, akkor is van, hogy épp elmúlik a görcs, akkor megnyugszik, és egyből lerakom. Nincs is semmi gond,ha elmúliik a csikarás elvan magának,nézelődik meg vigyorog. Altatni sem kell egyáltalán Rékit, egyszerűen lerakom, és alalszik magától. úgyhogy abszolút csak rosszindulatú megjegyzésnek tudom tekinteni amit ő mondott.
SÓgornőm szerint ráadásul nálunk nagyon keveset van kézben Réka, úgyhogy ő sem ért egyet apósommal. De főként azért bosszant a megjegyzése, mert úgy csinál, mint akinek baromi nagy tapasztalata van ebben, vagy akár a gyereknevelésben. :evil: :evil: A saját gyerkeivel se nagyon tudott mit kezdeni kicsi korukban... Szóval erről ennyit...

Bocs, csak gondoltam kimérgelődöm itt magam....

panna1

Andi!

Boldog szülinapot neked!!! :lol:

panna1

Jók a fotók, mindegyik csöppség nagyon aranyos!

Influenzaoltáson gondolkodtam, de valószínűleg nem adatjuk be.

Szuszu, a zenéket én is szívesen letölteném, ha lesz időd feltenni. Köszi.

Aggódós anyukák inkább haggyák ki a következő részt. Budai Gyerekkórház: ortopédiai vizsgálat van az egyik helyiségben, nem valami kedvesek, jól megtekergették szegény Zsombit, üvöltött is rendesen. Azt mondták minden rendben, majd kérdezték, hogy megyünk-e hasi, koponya UH-ra akkor azt mondták, hogy na jó, akkor mi is megnézzünk, szóljunk, ha végeztek. UH: nagyon kedves dokibácsi volt, nyugodt, jól tűrte, hogy Zsombi nyűgös az előző vizsgálat után. Nézegette a képernyőt, és csak nézegette, hümmögött, majd közölte végül, hogy foltokat lát a májon, menjünk az ambulanciára, mert további vizsgálatokra lesz szükség. Majd átjött az ortopédorvos és a vizsgálat után azt mondta, hogy fejletlen Zsombi csípője, terpeszpelenkát hordjuk és menjünk vissza október végén. Az ambulancián nagyon kedves főorvos asszonyt fogtunk ki, kikérdezett, majd azt mondta vérvétel kell, hogy megtudjuk hogyan tovább. Addig nem tud nyilatkozni, hogy mi lehet az oka a foltoknak :( Elég szörnyű hétvégénk volt... ma reggel meg a vérvétel kész horror: szúrták a csuklóját, nem jött a vér, ellenben úgy megszorongatták, hogy tiszta véraláfutás lett a kis keze! Majd megszúrták a könyökét, ott sikerült egy kémcsőnyi vért levenni, de azután ott se jött több. Ezután a fejéből vettek még három kémcsőnyi vért. Ne tudjátok meg hogy üvöltött közben szegény kisfiam :cry: Nővér mondta, hogy nyugodtan kimehetek, hát köszi, de inkább lássam, hogy mit csinálnak szegénnyel, meg így mégiscsak próbáltam vígasztalni közben. Utána kitalálták, hogy vizeletminta is kellene, de akkor most már ne kínozzuk tovább a gyereket, majd vigyük be valamikor a mintát. Ezt már inkább haggyuk is... majd megoldjuk és bevisszük, igaz másfél két óra még megfordulunk, szólhattak volna hamarabb is. Holnap eredmény, azután lehet, hogy MR is kell majd. Aproo, a lényeg benne van. Még annyi, hogy parkolni lehet az udvarban is, de 500 Ft. Megközelíteni a Rommer Flóris, Orgona utcán keresztül, Orgona u. végével pont szemben van a bejárat. Holnap ortopédiai vizsgálat, mert nem mondták, hogy ott is lesz??? De lehet, hogy ide is elviszem, mert végül nem is mondtak semmit arról, hogy most mit is kellene csinálnunk.
Vendég

köszönöm szépen!!
manókám is egyre többet mosolyog és ha beszél akkor azt szokta mondani, hogy:háó nagyot sóhajtva

hhűűű niki ez nagyon jó én cseppenként tudom csak összegyűjteni és ha a baba eszi a másikat na akkor könnyebben kijön no meg én csak 10-20miliket tudok csak kipaszírozni fél óra alatt amit a babóka 2perc alatt kiszívna...szóval ez nekem elég nehézkes :(
jótanácsokat elfogadok...
zuhanyzás után is könnyebben jön, de nem tusolhatok minden szopi elött?!?!
Vendég

Ja, azt el is felejtettem mondani, hogy RÉka továbbra is nyomja az egész éjszakás szunyákat (már 3 napja) 10-kor fekszik, 6-f7kor kel. KAjcsi, aztán még utána alszik kb 10-ig. SZóval tündéri. Szerintem ezért cserébe simán elfogadható egy kis nyűglődés este. Nem?

Zsófi! Szerintem nincs szabály arra, hogy mikorra áll be a "rendszer" náluk. Az amit írsz, az kb nálunk is ment egy hétig, aztán az éjjeli etetés egyre későbbre csúszott. Szóval szerintem a rendszer állandó mozgásban van, de mi úgy 5 hetes korától ha itthon voltunk és nem volt semmi extra esemény, nagyjából ki tudtuk számolni, hogy mikorra várható az ébredés éjjel. Persze közben volt olyan, hogy másképp történt....

Persze lehet, hogy vannak olyan babák akik maguktól tök hamar tényleg beállnak egy rendszerre, és tartják. De szerintem nem ez az általános. Főleg ahogy nőnek, sok mindentől függhet a rendszer: egyre többet mozognak, egyre többet bírnak egyszerre szopizni, a hasuk sem fáj már annyiszor vagy annyi ideig, stb...
Szóval nekem mindig csak egy tippem van, hogy kb hogy alakul a napunk. Ha vmi program van, akkor próbálom ahhoz tolni az etetés-alvást, néha már egész jól összejön a dolog... :D

panna1

zsófi: nálunk is az van, hogy 11-kor elalszik este, aztán 2-3 körül kel, szopizik, utána alszik még két órát és fél hattól már csak 1 órát, fél hétkor meg már mi is kelünk vele, mert olyankor a kaki és puki miatt nyöszörög, gondolom a hasa fáj ilyenkor és utána már nem alszik vissza. De ma például szinte az egész napot végigalussza, nem is volt ilyen régóta, kezdek aggódni, hogy miért van ez.....

visegrádon tök jó volt, az autóban aludt végig, az étteremben is, biztos a zsivaj miatt, mert szereti, ha körülötte zajlik az élet :) utána még egy picit sétáltunk is az erdőben, aztán vendégségbe mentünk kollégákhoz, és ott is jól viselkedett. Úgyhogy jól telt a hétvége.

ma meg eljutottam végre műkörmöshöz itt a ház aljában és lereszelte a régi műkörmöt, így most jó rövid....olyan jó érzés. :)

apro: sajnálom, hogy depis vagy, tudom, min mész keresztül, nekem szerencsére amióta vannak programjaim majdnem minden napra, azóta elmúlt. Meg valahogy megbékéltem azzal is, hogy az én kisfiam másfél- két óránként éhes, és már ezen sem stresszelem magam, meg az esti alváson sem. Valszeg hogy lazábban fogom fel a dolgokat emiatt múlt el a depim. De mondjuk nálatok azért más a helyzet a lefogás miatt, tudom, hogy nem lehet könnyű. pólyát próbáltátok már? biztos írtad már, de most nem emlékszem...

nálunk teli van az arca és a nyaka Csabinak piros kiütéssel!!!! Mitől lehet? Én a melegre tippelek, mert ma nem öltöztettem fel annyira, csak egy body volt rajta, és mintha enyhültek volna a pöttyök. De lehet a tejtől is? pedig már alig eszem valamit, amiben tej van. Max sajtot néha.

meg mostanában szopi közben elkezd sírni meg hisztizni, mintha nem tudná jól elkapni a bimbóvédőt.....sokat szenvedek a szopizással vele, pedig eddig nem volt semmi baj. Nem tudom mitől jött ez most elő nála....

hasról átfordulás már nálunk is volt egyszer, de azóta nem ismátelte meg. meg hason fekve szokta emelgetni a fejét és oldalra forgatja oda-vissza. Ilyenkor megfordítom a hátára, mert gondolom az a baja.

a cumit Csabi nagyon szereti, megnyugszik tőle. De olvastam, hogy nem tesz olyan jót a fogazat kialakulásának. De ha egyszer ettől nyugszik meg, akkor ne használjam?????

mi is kipróbáltuk a Baby björnös kengurut, de szerintem majd csak egy két hét múlva kezdjük el használni, mert mág a hátát nem tartja annyira. De tetszett neki így elsőre, remélem szeretni fogja és akkor tudunk menni vásárolgatni így.

Ti utcán, vagy nyilvános helyen szoptattok? Én azon gondolkodok, hogy el kéne menni H&M-be, meg Kenguru Goldba és ha utközben jön a szopizási igény, akkor mondjuk egy padon, vagy egy Burger Kingben meg lehet szoptatni, nem? ma már nem ciki ez, vagy igen?
lei

Hú Csenge! Ez nagyon szörnyen hangzik! SZegény Zsombi! Küldök gyógypuszit, add át neki! Úgy elszorult a szívem, ahogy olvastam amiket írtál. :cry: Azért lehetnének kíméletesebbek egy ilyen kis gyerekkel! Vagy meg kellene tanulni normálisan vért venni a babáktól is. És persze ne rajtuk gyakorolják! :!:

Remélem minden rendben lesz vele, és semmi komoly a májon az a folt, és az új ortopédiai vizsgálaton jó eredményetek lesz.
Nem tudom mindenkinek ezt mondják-e, nekünk tornáztatást javasolt a doki. Remélem később sem lesz szükség másra. A tornát meg élvezi a kis pisis... :lol:

panna1

Lei!

A pöttyök remélhetőleg lassan elmúlnak majd. Azt hiszem Rékának kb az 5-6. hétre szépült meg az arca. Amikor nagyon pöttyös volt eléggé utánaolvastam ,azt írták, hogy ebben a korban nincs nagyon összefüggésben a kajával, hanem az anyai hormonok okozzák, vagy vmi ilyesmi. Ilyenkor ürül ki a szervezetükből, azért pöttyösek... Én nem találtam semmi összefüggést a kajám és Réka pöttyei között.

Azt hiszem annyi idősen, mint most Csabi, Rékánál is tök ugyanez volt menetrend általában. De tényleg. Szinte szóról szóra.

panna1

csenge: ez most melyik ahol voltatok? a budai Gyermekkórház? ez nem az, amelyik a Királyhágó térnél van? most teljesen összezavarodtam, hogy mi melyikbe kell menjünk szerdán....

ez a sztori elég horror, kezdek félni, hogy nálunk is ez lesz.....mi alapból hordjuk néha a csípőpelenkát, de nem mindennap. lehet kellene mégis? húúú, mi lesz itt szerdán vlünk, előre félek.
lei

Lei!

Se a cumi, se az ujjszopi nem tesz jót a fogazatnak majd. Egy barátom meg is jegyezte, hogy az összes gyereknek a baráti körből biztos fogszabályozója lesz, mert mind szopja az uját. Amelyik meg nem azt, az meg a a cumit. De most mit csináljak a gyerkővel? Kötözzem le a kezét? Sebaj, úgyis divat manapság a fogszabályzó. :wink:

panna1

panna1!
ne halgass rá egy percig se!!te vagy az aki a legjobban érzi és tudja, hogy mi a jó a kicsinek!!
én még mindig kézben altatom, de mostanában kezd a rendszer beállni, de ha csak simán leteszem a kiságyba akkor sír és úgy sosem fog elaludni legfejjebb ha már minden erejét kisírta és ezt senki sem bírná ki,szerintem...és van amelyik baba bújósabb, nem?
Vendég

Ne aggódj Lei! Csak pozitívan!

panna1

Most szállt el mindenem, amit írtam, úgyhogy zanzásítom :twisted:

ANDI!
BOLDOG SZÜLINAPOT!

Csenge,
Nagyon sajnálom :(
Mi ma voltunk uh-n a MÁV-ban, nagyon kicsi a kutacsa, 1 hó múlva menni kell kontrollra. Remélem nem lesz semmi baj, utána sem tudtam még nézni, hogy mi lehet, ha túl hamar csontosodik. Tudja valaki esetleg? Aproo???
Akinek túl későre van CSÍPŐSZŰRÉSRE időpontja, annak ajánlom a MÁV-ot, ma kértem és szerdán is volt szabad időpont!!!! Én kb. 4-5 hete kértem és október 14-re kaptam az Örs vezér térre!!!!

És nálunk is van már mosolygás, és gügyögés :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

mostanában én is kézben viszem be az ágyunkba éjszaka szopi után és úgy is marad a kezemben éjszaka, úgy alszunk. a kezem mondjuk elzsibbad egy idő után, de nem baj :)

köszi panna, remélem ki fogom bírni, ha látom szegénykét szenvedni....biztos nagyon rossz lesz, de hát ez vizsgálat kell sajnos.
ja, és ilyen korban arra van szükségük a babáknak, hogy minél többet legyenek az anyjukkal, és megszokják a testkontaktust, szóval nyugodtan legyen kézben Réka, nem fog "rászokni", ha ettől fél az apósod :)

csenge: közben megnéztem, hogy ez a bolyai utcában van, tudom melyik kórház az.
lei

Én se bírom sokáig, ha Réka sír. A férjem szerint az esti nyűglődős időszakban ki kellene próbálni hogy berakjuk a kiságyba, és hadd sírjon ott, amíg kifárad. Mert hogy úgyse tudunk segíteni rajta, így is fáj a hasa, meg úgy is. Egyszer 10 percet adtam neki, de nyilván nem hagyta abba Réka, azóta nem engedek neki, bármit mond.
Annyival érveltem, hogy amikor ő beteg, és szarul van, neki is jobban elviselhető az egész, ha egy kicsit babusgatják,törődnek vele. Ráadásul úgy érzem, hogy átalában tényleg tudok segíteni RÉkának a hasfájásnál a masszírozással, tornáztatással, meleg párnával. Mert érdekes módon, ahogy kijön a kaki, vagy a puki, elmúlik a sírás, és felváltja a vigyor...

panna1

Lei, ezen jót röhögtem: mostanában én is kézben viszem be az ágyunkba :lol: :lol: :lol: HOgy vinnéd másképp???? Persze ha tovább olvas az ember, érthető amit írsz, de jól hangzott így első olvasásra :lol: :lol:

panna1

Sziasztok!

Sajna nagyon náthásak vagyunk 5 percenként porszizzuk az orrát, így a séta most kimarad, gondolom nem tenne jót neki, vagy mégis? De szerintem akkor is csak a hét vége felé viszem ki. Amúgy szerintetek így kaphat oltást? Szerintem nem kéne engednem, hogy beadják, azt csak teljessen egészséges babunak lehet!

Panna: szerintetek ezt a gyógyszert csak úgy abba lehet hagyni, mert ha így fogok vérezni, akkor inkább más eszköz után nézek, de nem szeretnék még hónapokig vérezgetni.

a légzésfigyu meg szarakszik, előbb nem kapcsoltam ki és vártam, ogy mit csinál, egyet pittyeget, elindultam, hogy kikapcsolom erre nem riasztott, pedig hozzá sem értem még a kiságyhoz sem, utánna a következőnél riasztott, a harmadiknál meg megint pitty és rövid riasztás, de ekkor is mentem már felé. Most ez mi?

Ritus

Kép
rituspoc

Csenge! Egyszer Dominiktól is vettek vért a fejéből, az elején ő is nagyon üvöltött, de azt mondta az asszisztens, hogy ilyenkor az a jó, ha sírnak, mert úgy pumpálják a vért, és előbb megtelik a kémcső. Bár az én fiam hamar megnyugodott és majdnem el is aludt :shock: úgy látszik ő attól nyugszik meg, ha "szadizzák" (a porszívós orrszívózás alatt is elaludt egyszer) :wink:
Mi ma a pulmonológián voltunk kontrollon, 9.20-ra volt időpontunk, fél 12-kor kivertem a balhét, hogy mondják már meg, hogy mikor hívnak be minket. A kedves drnő ugyanis 9 óra helyett fél 11-kor kezdte a rendelést, és egyáltalán nem az előjegyzési sorrend alapján! És az asszisztensnek még volt pofája azt mondani, hogy hát látom, hogy sok a beteg! Én meg közöltem vele, hogy látom igen, de nem érdekel, ha időpontot kell kérni, akkor az alapján hívják be a betegeket, ne az utolsót elsőnek. Meg mondtam neki, hogy a gyerekeim reggelit ettek utoljára és azért jó lenne, ha ebédre odaérnénk az oviba. :evil: Majdnem 3 órát voltunk ott, ennyire nem húztak fel mostanában, mint ma.

A "szopi-party-s" kép nagyon jó!!!!! :lol: :lol:

Sziszka! A talit, amit "beszéltünk" kicsit későbbre kell tennünk, mostanában nem lesz jó nekem, múlt héten csinálták meg a fűtést, szét volt bombázva a lakás, Domi mellett meg alig haladok a pakolással meg a takarítással, szombaton meg megyek Pestre szemműtétre, utána nem tudom, mikor leszek szalonképes állapotban, de majd jelentkezem és akkor összehozhatunk egy talit Yuyuékkal meg veletek :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok!
Mire végig olvastam el is felejtettem mit akartam írni :(
Tündériek a babák, Szuszu Andris abban a sapi zabálnivaló :)

Csandi: nagyon sok Boldog születésnapot!

Lei, te cumiztál kiskorodban? Mert én amióta Málnus cumizik harapok erre a dologra, mert a családunkból mindenki cumizott amikor kicsi volt, és semmi baja nem lett, senkinek nem kellett fogszabályzó! Utálom hogy ilyenekkel riogatnak, pedig nem vagyok benne biztos, hogy ezen múlik bármi is.

Mi egyébként nagyon jól vagyunk, Málnus 2 szopival 12 órát alszik éjszaka, van egy hosszú alvása, ami kb. 6 óra, aztán 3-4 óra múlva ébred újra. Nagyjából nappal is beállt, ébredés után 1-1,5 óra múlva újra alszik egy nagyot, és délután is van még egy 3 órás alvása. Ez rendszeres, csak akkor változik, ha megzavarjuk valamivel, pl. elmegyünk valahova. Nálunk ez már kb 3 hete beállt.
Mi már vissza is mosolygunk az emberekre, főleg azokra az arcokra akit ismer, annyira imádni való :) Hangos kacagás csak néhányszor volt, szerintem az még nem tudatos.

Holnap megyünk oltásra, majd elmesélem mi volt.
Julcsi, benneteket is meglátogatnánk....úgy tervezem, hogy a délelőtti alvás után indulnánk, ez valamikor fél egy körül van általában, mindenképpen havlak még holnap!

Panna: az ilyen apósokkal szerintem sem érdemes foglalkozni, te tudod mi jó a gyereknek! Mi mindig felvesszük, ha úgy látjuk, hogy ezt igényli, mit bánom én ha van aki szerint ez kényeztetés. Ha bizonytalan vagy olvass Ranschburgot, majd ő megerősít, és ő szakember, nem egy olyan após, aki hozzá sem nyúl az unokához!

A tejre akartam még írni, hogy nekünk már tele a fagyasztónk, nem győzöm venni az Aventes poharakat, pedig csak esténként fejek elalvás előtt, de így is összejön napi 2 dl, eddig 3 fiók telt meg anyatejjel, pedig egy adagot már Binyeknek is adtam...persze nem panaszkodok, de napközben bármi is történik nem fejek....

http://picasaweb.google.hu/farmer72/

Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Ritus! Nekem mindig azt mondta a doki, hogy ha nem lázas a baba, akkor nyugodtan lehet levegőztetni, persze nem nagy szélben. Sólámpát nem próbáltatok? Nagyon jó nátha, köhögés idején.
Dani születése után én is szedtem ezt a fog.gátlót, csak nem a Cerazette-t, hanem Continuint (ugyanaz a kettő, csak a neve más), én egyik napról a másikra hagytam abba, mert rettenetesen szédültem tőle, doki szerint nem bírom ezt a fajtát, így a második szülés után már nem is írta fel. Nem volt gond a hirtelen abbahagyás miatt.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?