A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

viki, nekünk is az van, de attól nem lesz jobb... ezért gondoltam, hogy esetleg ha bő vízben forr, nem csak a vízgőzben...

anyjuk, én a teszveszen vettem a kendőt. Újonnan. Kaját meg a teletáltól rendelünk. Ja és még egy dolog. Minden ügyintézéssel kapcsolatos tanács ha pénzbe kerül a fellebbezés: Kérelemnek kell titulálni és ugyanazt beleírni amit a fellebbezésbe írnál. Így nem kell érte fizetni. Én pl. ezt csináltam a házvásárlásnál az illetékkel. Valami 30 ezer lett volna, így meg ingyen volt. :)

igen, Eliot hiányzott a montázsról, mert mostmár csak a műtét után küldök róla arcképet. :)

Eliot is mindig hason alszik. És amikor pl. elfárad a hintájában, elkezd sírni hogy tegyem le. :) Eddig kb. 2X aludt el benne.

KépKép
muffin

Anyjuk!
AndKata!

hordozókendőre van takaró-igaz az a neve hogy kengurutakaró de szerintem kendőre is jó.
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_kengurutakaro.htm

én is most tanulmányozom

itt is érdemes szétnézni, asszem van szabásminta anyuci-kabátnak, amibe a bébi is belefér :wink:
http://www.thebabywearer.com/forum/show ... mamaponcho

hordozókendős fórum:
http://www.mamami.hu/forum/

babócák tündibündik :lol: :lol: :lol:

Kriszti!
anyós monnyon le! :evil:
muszály volt fölébresztenie?
nem tud alvó babában gyönyörködni???

Kép
kimma

kima: na ez az a dzseki amit en lattam valahol, csak nem tudtam mar kaphto itthon is.
Vendég

Sziasztok!

Nekünk ismét jó éjszakánk volt!
A cumit én is minden kajcsi után elmosom forró vízzel, tényleg ugyis szépen kilehet mosni, egynap max csak egyszer mosom el mosogatószeres vízzel, de olyankor jó sokáig öblítem hogy ne maradjon olyan. Lehet cumitól is függ hogy szívja magába a szagot.
Nekünk is eddig a liberó jött be, tescosat még nem mertem venni,de többen is írjátok hogy az jó, ugyhogy mostmár fogok venni egyszer csak ki kell próbálni.

Kép
linda24

Vivi első szúnyogcsípése a kis arcán! :D
Kép

Kép
linda24

Magdi! Szerintem egy idő után el fogja fogadni. Nekem pl Roli nem ette az almát. Az almákból is az a jó, ami nagyon édes, mert a savanyút nem csípik a kicsik. A barack is savanykás, de próbálkozni kell. Eleinte egy kiskanál almalé pl, aztán kettő, majd húsa is stb. Fokozatosan hozzászoknak. Mondjuk nekem Roli nem bírta a gyümölcsöket eleinte, viszont a tejpépen nagyon szívesen megette. Volt hogy belekavartam a gyümit. Szóval mindenkinek ki kell tapasztalni, hogy csinálja, mert nem egyformák a bébik.

Linda! Jázmint pont az orra hegyén csípte meg a szúnyog! Nagyon aranyos Vivi!

Vidokata! Köszi, akkor nem adok már ma neki és meglátjuk mi lesz. A szobájában mos hidegebb is van, mert akkor nem köhög annyit. Hideg párásítónk is van.

Kép
szly27

Nézzétek csak csajok mi van a body-ra irva! :D Kép
Csak kár h két L-el irták!

Remélem tetszik Eliot?! :D
bencuri

sziasztok

pelus: nekünk is van még pampers kb 45 db alig várom hogy elfogyjon azt használjuk nappalra

a lila zsacskos tescos tényleg jo de nekünk jo a libero is meg a rossmanos és a dm-st is probáltuk az is jo volt.csajok én még nem vettem pelenkát a babynek és még van 4 nagy zsacsko amit kaptunk

Léna se szeret hason kis ideig birja azt oá-zik
SZLY 3 HOS ADAT 55 CM 6460G

gyümi__:én ia adtam de eléggé boákol töle de azért probálkozom mindennap
a másikak simán ették
de nem egyformák

tegnap csipön voltunk minden okés
ma fejlödésneurologiára megyünk

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok!
Hú mennyit írtatok már!! :)
Nekünk az éjszakánk jó volt.... de most a reggel katasztrófális. Azóta sem alszik.... és cicizni sem igazán akart :( Hajnalban is mikor kelt nem volt annyira bedurranva a cici mint szokott. Remélem nem a gyogyi kavar be (2 napja kezdtem el).
Most a reggeli nemevéssel kapcsolatban több minden előfordulhat, ezért most "megfigyelést kell végeznem".
- Vagy a gyogyi kavar be az evésbe is.
- Vagy még mindig a náthája.
- Vagy a foga.
- Vagy a 3 hós növekedési ugrás (védőnő mondta hogy van 3 hósan is).
Remélem ebéd utánra nem lesz ilyen nyügi, mert 1 körül lemennénk a piacra...már hiányzik a friss levegő.

pelus: nekünk a Pampers nem jött be....kiütése lett töle. 1-esből még használtunk Liberót, de most már csak Huggiest használunk.

kendő: mondjuk én mindig babakocsiban viszem le, de velem van a kendő is...és mikor bele kellett raknom, akkor kabát volt rajta meg sapi....és még szoktam olyat mikor hideg szél fúj (én az elöl keresztbekötőset csinálom, és arra van egy plusz "ráhuzós" rész), hogy a mögé befogattam a kis polár pokrócát.

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.09 18:18-kor.
Vendég

Szonja és Vivi is milyen szép!!!! :wink:
20150601134430

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:19-kor.
20150601134430

MI IS KAKUKKTOJÁSOK VAGYUNK PELUS ÜGYBEN, MERT NEKÜNK NEM JÖN BE A LIBERO, BÁR MÉG MINDIG JOBB, MINT A PAMPERS. NEKÜNK A HUGGIES VÁLT BE.

HOLNAP SZURI! AZT HISZEM VELE EGYÜTT FOGOK MAJD SÍRNI, MÁR MOST SAJNÁLOM! :(

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

kriszta!
Elvileg mi is holnap kapunk szurit...ha a doki másképp nem dönt a nátha miatt......

d.dodó

PATR:
veronika322@freemail.hu
ide küldhetsz képet

köszike

Képimg][/url]
Kép
ronix

Viki:
koszi, az utolso lehetoseg.
Vendég

muffin: koszi az otletet
Vendég

Sziasztok!

csak segítséget szeretné kérni,most nemtudok visszaolvasni sem,ma voltunk uh-on,minden rendben,Apa itthon van ezért nem vagyok itt nagyon,de du. majd próbálok!

KATÁK!
TUDNÁTOK AJÁNLANI JÓ GYEREK FÜL-ORR- GÉGÉSZT??????????

nEM NEKEM KÉNE, A BARINŐM 4 ÉVES KISLÁNYÁNAK KI KÉNE VENNI A MANDULÁJÁT DE NEM AKARJA A jÁNOSBA VINNI!

Jöhet pü-ben a válasz hogy ne kelljen keresnem!

Köszike!

Többiek is írhatnak ha esetleg van jó ötlet!

Köszi és bocsi most megyek is!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

Dori: szerintemaz nem jo ha ugyan ugy van oltoztetve kendohoz mint a kocsiban, hisz a tested igen melegiti+a kendo is
Vendég

nah el vagyok keseredve :(
nem eszik a gyerekem... az előbb is csak 100-120-at nyammogott be.
tegnap is csak nyammogott a kaján. hajnalban sem evett rendesen, pedig akkor tejcsit kapott...
remélem az oltás miatt van és hamar visszaáll a rend. mi ugyebár olyan 200 körül nyammogtunk be általában.

Kép

Kép
timi1982

Ezt kaptam egy másik topicban:

Tejtermelést serkentő aprósüti

Hozzávalók:

* 25 dkg búzaliszt,
* 15 dkg liszt árpából,
* 10 dkg liszt zabból,
* 1 marék kesudió,
* 1/2 marék földimogyoró,
* 15 dkg cukor,
* 15 dkg vaj,
* kevés víz.

Az elkészítés menete:
A kesudiót és a mogyorót apróra törve serpenyőben aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk liszteket a vajat és végül a cukrot is, majd picit együtt pirítjuk őket. Nem kell karamellizálni nagyon a cukrot, csak éppen összemelegíteni az egészet. A tűzről levéve megvárjuk, hogy kissé kihűljön, majd kb. fél deci vízzel összedolgozom, és kicsi golyókat formálok belőle. Körülbelül 40-45 golyócska készíthető belőle.

Nem próbáltam még, hátha használ valakinek!

Kép
szly27

Timi! Ne izgulj ezen! A 120 is jó mennyiség egy ekkora babának. Ha meg Bence nem nyűgös, nem reklamál a kajáért, akkor most elég neki ennyi.

Kép
szly27

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.09 18:19-kor.
Vendég

az a baj hogy nekünk speckó cumink van ami nem gumi hanem valami szilikon csoda (szoktunk is rajta poénkodni hogy a mi gyerekünk szilikon ciciből eszik :) és nem elég ha leöblítem mert úgy rajta marad egy réteg (gondolom az anytej zsírja, mert tapintásra zsíros... na mindegy. most mosogatás után kifőztem és bejött :) köszi a tippeket. :)

bencuri, ez édi!!! :) amúgy eredetileg két l, de a magyar csak így anyakönyvezi... no comment... ezért sokan azt hiszik hogy elírtam...

a gyerek fél nyolckor evett, aztán most keltettem hogy mostmár megtömöm... pedig próbáltam hogy kivárom mikor kér de csak vidáman mókázott... :) de egyenlőre szépen eszik... :)

KépKép
muffin

tejserkentő sütit én is tudok, azt kicsit egyszerűbb elkészíteni és én már többször próbáltam és egyrészt finom, másrészt tényleg jó. majd felteszem én is a receptet.

KépKép
muffin

rajtatok tartom a szemem :)

Kép

KépKép
muffin

muffin!
milyen szép szeme van kicsi Eliotnak!

d.dodó

sziasztok!

én ma takarítok, de meg kell mutatnom nektek, hogyan alszik Emma.

Íme:
Kép

Eliotnak csodaszép szeme van!!! :lol: :lol:
Vendég

Maria: hol vetted a nyaklancot? neten rendelted? hatasos? ferjem nem akarja elhinni hogy ez jo, es kisgyereknek valo
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:19-kor.
20150601134430

Sziasztok,

mi is vagyunk,csak kissé fáradtan. Az én leányom is visszafelé fejlődik vagy növekedési ugrása van, 4.15-kor keltett. Szopizott rendesen, volt szépen, hallottam hogy nagyokat kortyol, majd háromnegyed órán keresztül altattam vissza....És sikerült egy órát aludnia, 7,15-kor megint fent volt, de tutira nem az éhség, mert alig evett. Kortyolt párat, majd kiejtette a cicit a szájából és elkezdett csápolni és túrázni a nagyágyban. így mivel felkeltem fejni is,sikerült aludnom kb. 5 órát...
Azóta már piac, majd már háromnegyed órája durmol a Drága, most 20 perc alatt altattam el...

Véda, örülök, hogy Lilla ilyen kis okos...A magatartása meg nyilván jobb lesz, ha oldódik a benne lévő feszültség...

Bencéről nagyon tuti a 2 hónapos kép, Timi. Nem semmi hogy miből lesz a cserebogár...

Szly, örülök, hogy alakul a tej. Különben meg egyetértek Katával. Rectodeltből azért nem jó túl sokat adni.

Viki, hogy van Lackó Fickó?

Bencuri, az a body nagyon tuti. Én is szeretnénk!!! És kedden mindketten ráadhatnánk a lányunkra :):):)

Ami
én abszolút Csákányi Zsuzsát ajánlom. Rendes, korrekt, ügyes. Túl sokat nem lelkizik, arra nincs idő. De remek szakember.

Kimma
, köszi az infót!

Szerintetek megéri mikrós sterilizálót venni? Vagy már nem? eddig szarakodtam a forralással és neomagnollal...

Kép
andkata

Eliot a mienk!!! :D :D :D

Kép
andkata

anyjuk!

Innen rendeltem, és itt olvashattok is róla.

http://babacsoda.hu/component/page,shop ... /vmcchk,1/

Én még nem tudok beszámolni vele kapcsolatban sok mindenről, hiszen Emma alapjában is egy nyugodt kisbaba, a foga pedig még nem nő, de az ismerőseim sok jót mondtak róla...
Vendég

Eliot úgy belepirult a sok dícséretbe, hogy el is aludt a vállamon... :) nemhiába, fárasztó dolog ez a csajozás :D

KépKép
muffin

amúgy nagyon vicces, mert szokás szerint kezdődött a nyöszörgés a hintában, és ahogy felvettem, szinte a vállamhoz sem ért a feje és elaludt :)
az evésről viszont inkább nem beszélnék. Ma eddig 230... Az előbb amikor én azt hittem hogy kiéheztettem és melegítettem neki 150-et, 90-et volt hajlandó megenni, úgyhogy 60 megint megy a lefolyóba... Tegnap 200 ment... :( Egyszerűen nem lehet eltalálni hogy mennyit fog enni... Elég gáz ez így... De ez van. Én nagyon remélem hogy tényleg megcsinálják a szájpadimplantátumot is és akkor tuti addig fogok küzdeni amíg meg nem tanul szopni... (Azért néha viccesnek érzem, hogy van aki örül ha 3 hónapos koráig szoptatja a gyerekét én meg akkor akarom megtanítani... :) Remélem bejön. :)

KépKép
muffin

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:18-kor.
20150601134430

Andkata! Köszi! Eddig két kúpot kapott, akkor ma már nem adok neki. Én is hasonló mennyiséget aludtam!

Marcsi! Emma édin alszik!

Muffin! Szép szeme van Eliotnak!

Írtam az adatokat a táblihoz és a következők hiányoznak:
Sziszka, Ami, Bencuri, H.Szilvi, Kryss, Véda, Patr., Viki, Bondi, Linda, Anyjuk, Potyka. Mindenkinél a 2 hónapos adat.

Előre is bocsi, ha valaki már egyszer megadta, de akkor valószínű nem jegyzeteltem ki és visszakeresni esélyem sincs!

Please írjátok meg! Köszi!

Kép
szly27

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:18-kor.
20150601134430

Viki, ezek durva adatok...Adél most 5400 és 3800-zal született...Hiába az erős pasikra bukunk...

Szly, szívesen!

Kép
andkata

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:17-kor.
20150601134430

Köszi a válaszokat!

Kata! Hol dolgozik a Csákányi Zsuzsa?
Hol rendel?
Lehet róla valamit tudni?

Mikrós sterilizáló: nekem is az van,imádom!
Mikor elkezdtünk igazán tápszerezni kb. 2 hétig én is forraltam,de az agyam is felforrt a vízzel együtt! :twisted:
Beruháztam és nagyon örülök,hogy megvettem.
Szerintem szuper.

Kép

Kép
ibm

nem hiszitek el. kb. egy órája töltök valamit a youtube-ra és nem szólt a gépem hogy merül és egyszercsak hibernálta magát, úgyhogy ugrott a letöltés 79%-nál. :twisted:

KépKép
muffin

AndKata a body még Bencusé volt már vártam, h jó legyen a kisasszonyra és megmutathassuk! :D :oops:
De egyébként annak idején az aushanba vettük

Szly, én csak súlyt tudok mondani, hosszat nem mértek nekünk:

2hó: 4850g
3 hó: 5380 g

Most ment el a dr-néni kaptunk vasat, mivel az elmúlt hetekben csak 6-8 dkg hiztunk :roll: :oops:
bencuri

Bence hogy van?
20150601134430

Emma, milyen szépen alszik hason az én lányom idáig ha 3-szor aludt hason! :oops:

Lackó, milyen kis édes! Ari a kutyusos rucija!
bencuri

Köszi, jobban az orra még nem tökéletes ha alszik. Kaptunk bele krémet és most azt kell használnunk, na meg porszivozunk! Ja és biotronlámpázuk ha alszik.
bencuri

B....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:17-kor.
20150601134430

Hát nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé, de mostmár nem kell lefogni úgy is engedi. Ja és ha a húga orrát porszívozom, röhög! :D 8)
bencuri

[q.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:16-kor.
20150601134430

Adél is hason alszik. Bírja. És főleg ha döcögtetem közben a popsiját :)

Szerintem veszek mikróst akkor, köszi az infókat!

Csákányi Zsuzsa a Heim Pálban dolgozik. szerdán szokott rendelni délelőtt, de érdemes Fül-or-gége ambulancián megkérdezni. Sztem bemennek és megbeszélik vele.

Na megyek, kezdődött a méltatlankodás...

Kép
andkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?