A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Elif, igen, én is a Margitban szülök majd, és még nem voltam szülésfelkészítőn. Úgy vagyok vele, hogy amikor megyek a 26.heti vérvételre, akkor szeretnék rákérdezni, mert nem akarok még túl előre görcsölni a szülésen. Szerintem azért van a "már nem tartjuk meg", mert ugye egy ideig úgy volt, hogy bezárták a szülészetet, csak később nyitották újra. De utánajárok majd, úgyis nemsokára be kéne csekkolni a dokimnál, mert a legutóbbi vizsgálatokat nem ő csinálta, hanem a sima terhesgondozó a Margitban.

Julcsi, nagyon komoly, hogy írod, hogy három hónapos ikertesód kicsikéje - még csak nemrég írtad, hogy megszületett!!! :shock: ne aggódj, nem lesz semmi baj - pont azért, mert úgy izgulsz, biztosan olyan óvatos leszel vele, hogy nem történhet semmi baja :D de jó neked, szívesen babáznék én is kicsit :D teszel fel fotót a pindurkáról majd?

Andus, ezért mondtam én is azt a férjemnek, hogy a vajúdásnál legyen bent, és a kitolásnál ha úgy érzi, nyugodtan kisétálhat: azt gondolom, ő is végül bent fog maradni. De azért jó, hogyha úgy érzi, hogy ez az ő döntése volt :wink:

Vera, ez a kis Áron Lívia tényleg nagyon szégyenlős gyerkőc!!! Még a 4D-n se hagyta magát! :) biztos neki is tetszik az Áron Lívia, egyik névtől sem akar megválni :D mondjuk nekünk Adri baba nunija a 2D-n sokkal látványosabb volt, mint a 4D-n, majd megpróbálok a videóból kivágatni az itteni IT-s fiúkkal egy kockát (otthon a múltkor próbálkoztam, mert valaki kérdezte, hogy hogy kell, de rájöttem, hogy nagyon béna vagyok.) Hááááát az UH képed alapján még mindig passz, nincs hozzá valami jó szemem.

Kangu, meg a többiek, akik már szültek: a gátmetszésről/védelemről szeretnék kérdezni. Alapból valahogy az van bennem, hogy kicsit félek tőle, és jobb szeretném védelemmel, de amit Kangu, te írtál, az most kicsit elbizonytalanít. Tudnátok kicsit írni erről, hogy mennyire fáj, meddig gyógyul, utána fáj-e, illetve akinek van tapasztalata, a védelem mennyire tuti? Nagyon szeretnék kicsit tisztábban látni ez ügyben. köszi!

Hajni, ez elég rossz hír, de reméljük, hogy férjed hamar talál valami jó állást, és legalább azt a fél évet otthon tudod tölteni! De a legfontosabb, hogy egészséges a kisbabád, és így biztosan nagyon boldog kis család lesztek, megoldjátok az adódó nehézségeket! :)

KépKép

KépKép
stelly

Edina, amit leírtál, hogy megbeszéled a babával, hogy segítsen: én is hiszek az ilyesmiben, az UH előtt is beszélgettem a kicsivel, hogy mutassa szépen meg mindenét a doktornénivel, és így is tett!

Vera, közben még alaposabban megnéztem a kicsikéd képét, és már be tudom magyarázni azt is, hogy zacsi, meg azt is, hogy nuni. Szóval nem érzem úgy, hogy közelebb kerültünk a megfejtéshez... Mert a két kis fehér foltocska akár nagyajkak is lehetnek, kicsit hasonlót láttunk mi Adrika lábai közt. (Atyám, remélem, tényleg Adrika, mert fiúnévben nem tudtunk egyetérteni a férjemmel...)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, hogy megosztotta a szülése történetét!!
Én még nem szültem, számomra igazán hasznos volt. Megmondom őszintén én nagyon fogok félni a fájdalomtól és a kiszolgáltatott helyzettől, bár úgy vagyok vele, más is túlélte már. Otthon nem mernék szülni félvén attól, hogy esetleges komplikáció esetén nem tudnám otthon feldolgozni a történteket...a kórházban csak többen vannak és több eszköz áll rendelkezésre...Nekem a dokim sokszor kérdezi, hogy a férjem hogy áll a témához, szeretne-e bent lenni, de még teljeskörű választ nem tudtam adni. Tény hogy ő is fél a szuritól, fogorvostól és a vér látványától...illetve én is, attól, hogy szenvedni lát. Szerintem nem fogom erőltetni, mert én sem tudom magamról hogy fogok viselkedni...persze titkon szeretném, ha ott lenne, aztán ha túl "véres" dolgok következnek akkor kimegy...majd meglátjuk, a lényeg hogy előre ezen ne idegeskedjünk:)
Mi pénteken megyünk 4D-re. A mi kis szégyenlőskénk is remélem megmutatja magát:)

Szép napot mindenkinek!
Andabella

Kép
Kép
andabella

Sziasztok! Jók a szüléstörténetek, megint kellően megrémültem :D

Képzeljétek, sajna diétára kell fognom magam, az utóbbi 5 hétben 4 kg-ot híztam... nem tudom, hogy lehet ez, egész terhesség alatt kb. 1 táblányi csokit ettem meg. Ennek egy része lehet víz is, nem?

Mist: Kispesten lakom, csak az orvos, akit választottam, az Uzsokiban dolgozik. Úgy tudom az sem rossz kórház...

Kép
cserkészkolbász

A gátmetszés: Helyi érzéstelenítéssel történik a tólófájás alatt. Egy gyors kis vágás, az iránya olyan, hogy a legkisebb problémát okozza (tehát nem a végbél felé, inkább oldalvást). Ha kibújt a baba, pár öltéssel összevarrják. Változó- van úgy, hogy felszívódó varratot használnak, akkor nincs varratszedés. Ha nem felszívódó, akkor a kórházból hazamenetel előtt kiszedik a varratokat- na az kellemetlen. Különösebb ápolást nem igényel, tisztán kell tartani. Az ember eleinte fél a wc-n, hogy mi fog történni a nagydolognál-de semmi, hiszen a varrat nem ott van, ahol ez gond lehet.
Nekem nem fájt és azóta sem fáj a varrat, bár vannak, akiknek ez érzékeny marad valamiért.
A gátvédelemnél a kitolásnál önfegyelem kell, nem lehet hirtelen kinyomni a gyereket, mert szanaszét reped- akár a nemkívánt irányban is. A repedés pedig nem egy olyan tiszta egyenes vágás, ami olyan könnyen összeilleszthető, és szépen gyógyuló lenne utána. De meg kell beszélni a bábával (gátvédelem ügyben ők a szakértők), hogy úgy szeretnétek próbálkozni. De mint mondtam önfegyelem-ez nem könnyű akkor és ott.

Kép
kangu

Erika, szerintem nem kell diétára fogni magad. Heti 30-50 dkg hízás a középső harmadban tök normális. Szerintem ez nem a fogyózás ideje, legfeljebb figyelj rá oda kicsit jobban, hogy mit eszel, de ha egyébként se eszel rengeteg édességet, akkor valószínűleg ez normális.
Ja, amúgy ami tök látványosan mutatja, hogy milyan nagy része víz a hízásnak, az az, hogyha este is meg reggel is leméred magad. Nekem kb egy kiló szokott lenni a kettő között.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Gerendai Zsuzsi: Gratulálok a lánykához! Örülök, hogy minden rendben vele, csak egy picurkát kisebb! :D

Hajni: Örülök, hogy nálatok is minden ok! :D Sajnálom hogy a párodnak megszűnik a munkája, pont most! De biztos hamar fog találni másikat, fő az optimizmus! :) Remélem azért ott tudsz maradni a babával legalább 6 hónapig!

Zsufi: A Patrik név is nagyon szép! :lol:

Zétibébi: Nagyon édes Áron Lívia! :lol: De én se látok zacsit! :shock:

Dina: Nagy élmény lehetett Eszternek, hogy megrúgta Csenge! :lol:

Eszter: Nálunk is így volt Bence, a 2D-n jól látszott a kukija, a 4D-n viszont szégyenlős volt, és összezárta a lábait! :lol:

Kangu: Hát ezt tényleg nehéz betartani: önfegyelem akkor! :shock: Igaz még nem voltam ilyen helyzetbe, nem tudom hogy fogok viselkedni! De igyekszem magam kontrollálni! :)
zsu83

Nem, én sem fogyókúrára meg koplalásra gondolok, csak egy kis odafigyelésre... Szerintem szükséges, mert egy kicsit fájósabb lett a derekam is...
Nálunk még nem rúgta meg a kiscsaj az apját, pedig már kísérleteztünk vele... Tegnap szerintem érezte volna a mocorgást, csak annyira álmos volt, hogy rátette a kezét a hasamra és egy perc múlva elaludt :D
Egyébként tegnap óta érzem erősebben a mozgást, eddig tényleg csak olyan "egérfészkelődés"jellege volt. Ja, és mostmár egyre többször előfordul hogy át akarják adni a helyet a metrón, de megköszönöm és elutasítom, itt az irodában amúgy is tyúkszem nő a hátsómra...

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok!

Hajni, sajnálom, hogy megszűnik a férjed munkája, de lehet, hogy nagyon hamar talál másik állást, és lehet, hogy az még jobb is lesz! Csak optimistán!

Vera, hááát én semmit nem tudok kivenni ebből a képből. Nekünk annyira látványos volt a zacsi meg a rajta lógó kukac is, hogy még nekem is egyértelmű volt.

Zsufi, nálunk is a Patrik tartja magát egyenlőre :lol:

Stelly, szerintem első szülő nők ne is nagyon ábrándozzanak gátvédelemről, minden szakembertől eddig ezt hallottam.
Arra edzeni is kell, ha érdekel titeket van erről egy anyagom, feltölthetem a közösbe.

Nekem sem volt semmi bajom a gátmetszéssel, pedig jó nagyon kanyarított a doki. Egy pillanat alatt történik, érzed a hasítást, de nem fáj nagyon, meg már akkorra tök mindegy mit csinálnak veled, csak legyél végre túl. Meg addigra már annyira feszít az ember hüvelye, gátja, hogy inkább megkönnyebbülés.
Nekem az aranyérrel volt gondom, iszonyatosan kijött, nem tudtam ülni. Azt hittem a gátsebtől van, eltelt egy kis idő mire rájöttem, hogy nem.
A gátseben pillanatok alatt begyógyult, mire mentem a 6 hetes kontrollra kérdezte a doki, hogy melyik irányba is vágott, mert már nem is látszik. Azóta sem érzékeny, semmit nem venni észre.
Én is gondolkodtam most másodiknál a gátvédelmen, de aztán úgy döntöttem, hogy a dokira bízom, úgyis ő az aki látja, hogy szükség lesz-e rá, vagy nem. De inkább egy gátvágás, mint száz repedés.

Mikor bent voltam, egyszer éppen engem UH-zott a doki, és egy másik bent volt beszélgetni. Az volt a téma, hogy egyik csaj olyan gyorsan szült, hogy csak úgy repült ki belőle a gyerek, nem volt arra sem idő, hogy szikét kapjon elő a doki, és azt ecsetelte, hogy egy órán keresztül varrta, mert vagy 20 felé szakadt :?

jajj, szegény első szülők, jövünk itt a rémtörténetekkel, pedig már biztos így is féltek éppen eléggé.
De nyugi, mi is félünk, akik már átestünk, én legalábbis be vagyok tojva már most :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Félni félek ugyan, de azért megnyugtató, hogy van kitől kérdezni, nagyon sokat segítetek ezzel! A gátmetszéssel kapcsolatban meg azt hiszem, hagyom magam meggyőzni, és nem fogom erőltetni a védelmet. Doktorbácsi végülis azért doktorbácsi, hogy ő jobban tudja, hogy hogyan lesz jó. Attól, hogy szakad meg már a hallatától is kész vagyok. Akkor inkább vágjanak.

KépKép

KépKép
stelly

Jaj, Andus! Ne vegyük el a kedvet a gátvédelemtől. :D Megpróbálni meg lehet. Egy ügyes bába, egy kis szerencse és egy nagyon szófogadó, fegyelmezett kismama kell hozzá. Az utolsó pillanatban, ha nagy a baba feje, nem tágul úgy a nyílás, úgyis vágnak. Én csak azért ragaszkodom eleve a gátmetszéshez, mert már ismerem a saját reakcióimat az adott helyzetben, és az önfegyelmem nullával egyenlő. Nekem ugyan hiába mondják, hogy lassabban, ne nyomjak, a testem önálló életet él. És gátmetszés nélkül fájdalmas következményei vannak az önuralom hiányának :?

Andus! Mikorra igérték az amnio eredményét? Én még 2 hétig stresszelek, bár remélem a jövő hét hétfői szívuh-n megszánnak egy fél mondattal....

Kép
kangu

kangu.. bocsiiiiii :lol: Csak annyiszor hallottam már, hogy első szülésnél szinte kizárt, azért írtam. De aki ügyes és elszánt, annak hajrá!!!!!

Nekem 4-5 hetet mondtak az amnióra. Egy hétig nem izgultam, aztán a második héten (pont ma 2 hete voltam ) ahányszor megcsörrent a telcsim és idegen szám volt, annyiszor voltam a szörnyhalál küszöbén.
Reménykedem benne, hogy már túl vagyunk azon a határon, mikor szólnak, hogy gond van, és majd 2-3 hét múlva postán megkapom - megkapjuk az eredményt, hogy minden rendben.
Neked be kell érte menni?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Ja kérem, a Sotén csend, rend, fegyelem van. 13-án fél 9-kor kapom meg a hivatalos eredményt személyesen. :shock: Vicces mi?
Én továbbra is pánikrohamokat kapok a telefonomtól, nekem holnap telik le a 2 hét. Ha túl leszek ezen a rémálmon, meg kell majd változtatnom a csengőhangot, mert szerintem továbbra is Pavlov-kutyájaként fogok erre a hangra reagálni. Csak én nem nyáladzok, hanem simán szívinfarktust kapok a csengőhangtól :)

Kép
kangu

Már biztosan untok annyit magyarázok... próbálok egy kicsit bíztatót is írni.
Én nagyon féltem mindentől, a szülési fájdalomtól, az ismeretlentől, a borotválás-beöntés-gátmetszés hármastól meg végképp...
Aztán amikor eljött az idő, alig vártam, hogy már mindegy midnen csak induljon már a szülés... és amikor elindul tényleg, akkor úgy elragadja az embert az egész folyamat, mint egy lavina, vagy özönvíz, nem tudsz visszakozni, csak haladni előre a görgeteggel, és elmúlik a félelem, meg minden.. Én csak arra próbáltam gondolni, hogy holnap ilyenkor ott fog mellettem szuszogni, és semmi nem fog fájni.
Az ember szinte tudomást sem vesz a külvilágról, csak próbálja csinálni azt amit mondanak, és megbízik abban, hogy mindenki csak jót akar és segít. És piszkosul fáj, de minden egyes fájás közelebb visz a célhoz, és ilyenkor nem szabad görcsölni, hanem lazán utat engedni ennek, mert minél jobban fáj, annál hamarabb vége lesz.
És tényleg igaz az, hogy ahogy kicsusszan a baba onnantól minden fájdalom elszáll és megkönnyebbülsz, és a föld felett lebegsz.
És aki átélte, az úgy érzi, hogy innentől már mindent kibír. Közebn én úgy éreztem, hogy az sem érdekel, ha élve megnyúznak, nemhogy holmi szurikkal meg gátmetszéssel foglalkozzak :lol:

Na, mopst aztán jól megnyugtattalak titeket, igaz? :lol: :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Megnyugtató éppen nem volt, de bizony igaz. :D Furcsa dolog ez, de a természet úgy alkotta meg, hogy menjen magától a dolog, a tested és a babád pontosan tudják mi a dolguk. Ezért szórakoztat az a "helyes légzés" v. "így kell nyomni, úgy kell nyomni" dolgok. Ott gondolkozni v. az irányítást átvenni a testtől, hát nem tudom, nekem eddig sosem sikerült :D De miért is próbálnám, ha minden úgy jó, ahogy a természet rendelte? :D

Kép
kangu

Andus, Kangu: biztosan minden rendben van Nálatok, ha eddig nem volt semmi hívás...Két hét már mindkettőtöknél letelt, nem?

Andabella: mikor lesz uh-d?

Hajnski: sajnálom a párod munkáját... :( Nincs esély rá, hogy gyorsan kapjon új állást?

Zsufi:
Régi nevek elvetve? Olyan gyönyörűek voltak! :(

Nekem a gátvédelemről a felkészítésen azt mondták, hogy nagyon kevés nő ússza meg első szüléskor a gátmetszést. Ja és azt, amit Ti, szült nők is mondtok, hogy meg sem érzi már olyankor az ember...

Köszi az érdeklődést Lányok, a babysitterkedés remekül sikerült, a Gyermek aludt végig. És nem ejtettem el. :) Mondtam is Tesómnak, hogy így szívesen vállalom máskor is. :D Mindjárt három hónapos, nagyon édes, már nyúl a dolgok után, mosolyog, gügyög... Stelly, raktam róla a gmailre régebbi fotót, mondjuk ennél már sokkal nagyobb. Majd rakok újat is.

Mindenkinek szép napot!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andus: Engem érdekelne a gátvédelemről szóló anyagod!
Nekem a barátnőm első gyermekét szülte nyáron, náluk is gátvédelem volt, de aztán mégis kellett 1 centis vágást csinálni!
De rá két hétre már szinte teljesen szép volt neki, és nem is fáj neki azóta se!
És nem rémtörténetek ezek amiket írtok, csak megosztjátok velünk a tapasztalataitokat, és engem nagyon érdekelnek, mert mint korábban is írtam, mindenre fel kell készülni!

Julcsi: Gyönyörű a tesód kislánya! És nagyon ügyik voltatok tegnap! :lol:
zsu83

Első szülők, ne féljetek! Álljatok hozzá úgy, hogy erősek vagytok. A félelem nagy gátat tud vetni!
Kiszolgáltatottság? Higgyétek el, hogy ők ezt nap, mint nap látják! Nem zavarja őket. Mármint a szülésznőt és a dokit. Nekem elsőre a beöntéstől semmi nem jött ki. És rögtön jöttek a tolófájások és sajna akkor jött ki a cucc is. AZ egyik fájásnál. Ez van. Zsóval, meg fájás közben bepisiltem. Senkit nem zavart, csak engem. A lényeg, hogy LELKILEG FEL KELL KÉSZÜLNI. Nem szabad túlparázni sem, de nem szabad félvállról sem venni, hogy mi ez nekem.
Elárulom, hogy másodikra és harmadikra én jobban be vagyok tojva néha, mint aki még nem szült. Volt élményem talán azért. De túlteszem magam a félelmen.

Na most jól kiokoskodtam magam! :oops:

Ja! Amikor Eszterrel elfojt a magzatvíz, mentem zuhanyozni, hajat mosni, úgy remegtem, mint a kocsonya. De nem a félelemtől, hanem, hogy nem sokára gyerekem lesz. Izgi érzés volt!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Dina: Nem kiokoskodtad magad, hanem megmondtad a frankót! :lol: Tényleg így kell hozzáállni ahogy írtad! :)
zsu83

Koszi lanyok az egyutterzest es tenyleg igy vagyok vele - a babo jol van odabent, igy most semmivel nem lehet elrontani a pozitiv hozzaallasomat. A parom munkajaval meg majd lesz valahogy - meg ma sem mondtak nekik biztosat... :roll: Ha minden kotel szakad harom honap utan visszamegyek (addig kapok valami fizut, csak azutan nem) es o marad itthon a picivel. Szoptatni szerintem igy is fogok tudni, mert itthonrol dolgozom, csak legfeljebb neki kell vele foglalkozni tobbet. Nem idealis, de majd alkalmazkodunk.

Zetivera - megmondom oszinten en ezen az UH kepen nem sokat latok, hogy ez most szena vagy szalma. Lehet, hogy majd csak egyszerre tudunk majd biztosat februarban. :wink: Viszont az arcocskaja nagyon edi. :D

Tetszenek nagyon a nevek, amik eddig felvetodtek - szerintem nagyon szep a Patrik es a Balintot is nagyon szeretem (a keresztfiam is az). Naluk neveknel meg mindig nincs elorehaladas, csak abban tudunk megallapodni, amit NEM szeretnenk. :roll:

Dina - tok jo lehet, hogy mar Eszter is erezte a kicsit. Nalunk kivulrol meg nem erezheto a mozgas, de amikor a ferjem hazajon en mindig nagy mozgolodast erzek odabent. Biztos tetszik neki apa hangja - mondjuk ebben egyezik az izlesunk.

Stelly - ez a 'megbeszeltem a babaval' nekem is nagyon tetszik. Szerintem en is bevezetem es annal is jobb, mert a parom majd el nem tudja kepzeni, hogy en mit szovegelek a kicsinek. :lol:

Erika - es osszesen eddig mennyi? Mert a 4 kg magaban nekem nem tunik annyira soknak elvegre mar csak a 22. hetben vagy.

Andus, Kangu - drukk megy, hogy legyen mar meg az a jo eredmeny!

Julcsi - ugy irigyellek a kis unokahugod miatt! Olyan jo lehet babazni. Sajnos en ebbol nagyon kimaradtam, mert amikor a batyam kisfia (Balint :wink: ) szuletett en mar itt voltam ugyhogy nem sokat tudtam veluk lenni, azota pedig mar ugy megnott mar 5 eves - iszonyuan gyorsan eltelt az ido! :shock:

A szulestortenetek szerintem is hasznosak, de engem (meg :P ) nem sikerult beijeszteni vele. :wink: Ugy vagyok vele, hogy ez csak egy nap az ember eleteben es annyi jo dolog jon utana. Arrol fogalmam sincs, hogy a fajdalomkuszobom hol van. Nagyon ritkan vagyok beteg es meg eltorve sem volt semmim. Majd meglatjuk!

Ma bejelentkeztem elokeszitore - ketto lesz (dec. 19. es jan. 2.), mindegyik ket ora. Jon velem a parom is es lesz egy korhazlatogatas is kulon dec. 10-en.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hajnski: Én annyira felnézek Rád! Túl annyi nehézségen, ezzel a betegséggel, annyira derekasan bírod! Nagyon-nagyon drukkolunk, hogy minden rendben legyen a Babáddal, és így is lesz! A többit pedig megoldjátok biztosan. :)

Zetibebi: Hogy vagytok? Zéti? Állítólag a nőgyógyászton osztogatják a homeós könyvet, szólj, ha sükség van rá, hozok Neked.

Erika: Nem vagy egyedül! Súlyom, torna, jóga, egybebek ellenére érthetelen módon nő. :( Mindegy, utána letorzáom majd, nem tudom mit tenni.

Dina: Nem akarsz elmenni szülésfelkészítőt tartani? :D Pont ilyen témák jöttek a múltkor elő... Mondták ezt a pisilős dolgot is, és azt is, hogy ez többnyire egyedül az Anyukát zavarja, ne aggódunk, ezek teljesen természetes dolgok...Próbálok felkészülni ezekre lelkileg is. :)

Ja, pici Unokahugom nagyon édes (kicsit olyan, mintha az én gyerekem is lenne, akárhogy is, az egypetéjű ikertestvérem kislánya), és jó felkészítő nekem. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, tök jó, h babázhattál egy kicsit előre. :)

Vera, ha hiszed, ha nem, én ma kb fél órán át bámultam a hasad... :lol: Érdekes a 4D képed is... Tényleg elég furcsa. Aki nagyon akarja simán zacsinak nézi, aki meg nem az nuncinak. :P Háááát,
nagyon várom h mi derül ki!!! De arra jutottam, h a hasad szerint lány. :oops: 8)

Kreiszi, a fölső jó volt, csak én nem fogalmaztam meg jól. :D
Szóval úgy kellene a kép, f felül fogod a hasad, vagy nem is tudom.
Fölső nélküli kép. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Megvolt az UH, egyrészt tök jól érzetem magam, gyorsan elrepült az a 2-3 óra, ameddig vártam, közben nagy beszélgetést csaptunk a többi kismamival. Hát ez van én nem tudok kukán ülni sokáig... :)

Minden szuper :), úgy néz ki teljesen rendben vagyunk, további genetikai vizsgálatra nincs szükség. Annyira precíz és kedves volt a doktornő, látszott, hogy tényleg érti a dolgát ahogy azt mondták is. Engem megnyugtatott, az UH is sokkal jobb volt persze, minden olyan szépen tisztán látszott, megnézett a szívkamráktól kezdve mindent, még az ujjacskákat is megszámoltuk közösen. :) Azt mondta, hogy szerinte a szája is rendben van. És arra a kérdésre, hogy meg tudja-e mondani a nemét egyértelmű választ kaptam: "kisfiú" :).
Mehet tovább a kék-vásárlás.

De voltak ma mélypontok is, mert elég sok szomorú sztorit hallottam sajnos, pont én aki ilyen érzékeny, nem is írom le inkább őket. Ráadásul az utánam bement kismama sírva jött ki, pedig nekem még gratulált is mosolyogva, nagyon sajnáltam. :(

Kép
Kép
elif

Elif: Gratulálok a jó eredményhez!!!!! :lol:
Sajnálom, hogy begyűjtöttél rossz történeteket is, és az utánad következő kismamit is nagyon sajnálom! :cry:
zsu83

Ja, Kreiszi, nagoyn sokat nevettem a vicces álmodon... :) Még jó, hogy nincsenek ilyen utcai ultrahang gépek. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Elif, akkor szerintem jónak vélhetjük a kisfiú-tippem. Gratulálok!!! :)

Mi kitaláltuk a barátommal, h mivel nem akar összejönni a fiúnevünk,
sorsolunk. :D Minden nap húzunk egyet a 6 névből, és amelyik a legtöbbször volt, az lesz. Jah és nem áruljuk el egymásnak!
De azért én elmondom nektek, h ma Dominikot húztam... :oops: :lol:

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Elif: de jó, h minden rendben! A rémsztorikat tessék kitörölni!

Julcsi: azért nem lenne olyan rossz az utcai UH, bedobsz egy százast és mondjuk 10 percig kukkolod a babót :lol: .

Gjéti: holnap megpróbálok csinálni másik fotót :D .

Hajni: remélem, ha bele is kerül a "szórásba" a férjed, hamar talál másik munkahelyet!

ZétiVera: én sem látok semmit a képen :oops: .

Zsuzsi: grat a kislányhoz! Jöhetnek a képek!

Edina: Aranyos lehetett Eszter, amikor rúgott a babó neki!

Amy: jól néz ki a babakocsi!
kreiszi

Elif: Tegnap én is sírva jöttem ki az uh-ról, de a boldogság, és a meghatottság miatt, most gondolkodom, h remélem, nem ijesztettem meg senkit, aki látott (nem lehet, hogy a következő mami is örömében sírt?)
Zéti: Én látom a képen a zacsit, ha az az, teljesen értem, hogy hogy kell nézni a képet. :wink:
Hajni: szuper, h minden ok a piciddel, remélem, a párod munkahelye is megoldódik, nagyon szimpatikus, ahogy hozzáálltok a dolodhoz.
Milyen érdekes lehet egy gyereknek, hogy anya pocakja egyszer csak megmozdul a keze alatt. Még egy meglett pasinak is az! :D Sajnos a mi Apácskánk még nem érezte ezt. :cry:
most megyek, és megnézem a fotóitokat.
Ja, aki ide is tudott pl. rucis képet feltenni, az hogy csinálta, mekkora volt a kép mérete?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Elif, ne hagyd, hogy elkeserítsenek a rémsztorikkal! Ma megnézték, és a te kicsikéd teljesen rendben van! :D

Gjéti, ez aranyos :) mondjuk a mi a módszerünk is hasonló elven alapult: ha nem tudunk egyről a kettőre jutni magunktól, akkor muszáj bevetni "tudományos" módszereket is :D

Julcsi, jó kis felkészítő neked ez a pöttöm, szerencsés vagy, hogy az ikertesóddal szinte egyszerre lettetek kismamák - biztos a gyerekek is nagyon kötődni fognak, ez szerintem szuperjó dolog. Nekem ugyan nem tesóm, de legjobb barátnőm is babát vár, és amikor megmondta (három és fél héttel fiatalabb a babája, mint az enyém), majd' kiugrottam a bőrömből örömömben, tudtam, hogy szeretnének ők is kisbabát, és nagyon drukkoltam, hogy egyszerre legyünk pocakosok :D nagyon ügyik voltak a férjével, hogy teljesítették a kívánságom :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Zsuzsi, rákattintasz a szövegbeíró doboz alatt a mellkélet feltöltése linkre, kijön egy ablak, amiben browse-olhatsz a fájljaid között. A kép mérete max 600×600 lehet, ha annál nagyobb, nem engedi feltenni (én az office picture manager segítségével: kép - átméretezés, kicsinyítettem le a fotót, mert ott pixelre meg lehet adni, hogy 600 legyen a hosszabb oldala, hozzáhúzza a rövidebbet arányosan, és már lehet is menteni).

KépKép

KépKép
stelly

Julcsi - pedig csak 168 cm vagyok... :wink: Nagyon kedves, amit irtal. En nem igazan kezelem ezt ugy mint betegseget. Tulajdonkeppen eddig igazan semmi jele, hogy mas lenne mint egy atlag terhesseg, csak nekem ehhez naponta szurit kell adnom. Ezt a reszet nem szeretem, de ehhez is hozza lehet szokni. :roll:
Ja azt akartam toled kerdezni, hogy kihez hasonlit jobban az unokahugod? Ez a genetikai oldal szerintem tok erdekes. Ebbol a szempontbol a te babad es az unokahugod olyan mintha feltestverek lennenek! :lol:

Gjeti - mar egy ideje en is tervezem, hogy teszek fel pocis kepet, de sosem jott ossze. Ugyhogy most gyorsan csinaltattam a parommal egyet elolrol es egyet hatulrol egy nem kismama (testhezallo) felsoben. Kivancsi vagyok mit mondasz ra :lol: , bar mi majd csak februarban tudjuk meg, hogy igazad volt-e . :wink: A fejemet ne nezzetek, ma is faraszto napom volt... :roll: es valahogy a hajam is kulon eletet el az utobbi nehany hetben. :evil:
Ja es Dominik nekem nagyon bejon. 8)

Elif - orulok, hogy ezen az uh-n is minden rendben volt. :D Az uh elso ot percet en is mindig megkonnyezem, de ez nalam egyertelmuen oromkonny. Azt viszont nagyon szomoru lehetett latni, hogy van ahol maskepp alakulnak a dolgok... :(

Zsuzsi - akartam mondani neked, hogy amit legutobb felvetettel a peleka nelkuli babazasrol egesz felkeltette az erdeklodesemet es utanaolvastam. Szerintem egesz jol hangzik a dolog, talatam rola itt a forumon is topicot. Hogy kiprobalnam-e, hat nem tudom. :roll: Ha itthon maradhatnek a baboval sokaig akkor biztosan :wink: de ez ugye nem valoszinu. :?

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Stelly a gátmetszés nagyon sokban függ attól hogy hogy alakul, nekem ugye nem volt a császár miatt, de a szobatársamnak nagyon könnyen gyógyult, és minden nap volt nekik gátmicsoda, nem emelékszek a nevére, annyiból állt hogy átmosogatták a varratot, és azt mondta azt nagyon nagyon szerette mert nagyon jól esett neki, a sebnek. Hát van aki többet szenved vele, ha több a varrat, vagy szakadás is volt, lutri...

Kangu, remélem nem haragszol meg, de akkorát röhögtem ezen a csengőhang-dolgon, hogy Pavlov kutyájaként fogsz rá reagálni :D Nem az okán nevetek, Isten ments hogy félreérts, csak olyan viccesen fogalmaztad meg :D

Gátvédelem: én ha netalán oda kerülök hogy lesz kitolás akkor nem fogom kérni, nem vállalom a kockázatot, vágjanak el inkább. De ez egyéni vélemény. Nekem az mentette meg valszeg mindkettőnk életét, hogy végig minden mesterségesen és orvosi döntésre történt Zvel, de ez egyéni eset.

Andus engem a 16:18-kor írt üzid megnyugtatott, komolyan, talán azért mert értem miről beszélsz és én is így voltam vele. Egyébként beöntés: nekem 0%-ban volt kellemetlen, borotválás: szintén, bár úgy készültem hogy amennyire tudtam már előtte megoldottam magamnak, úgyhogy nem sokat kellett igazítani. Ebben nagy szerepet játszott, hogy aki csinálta nagyon kedves volt, olyan volt mintha barátnőm lenne, ez sokat számít. Úgyhogy attól ne féljetek, fájdalommal egyik sem jár, az "ott" való matatáshoz meg addigra az is hozzászokik akit addig nem nagyon piszkáltak "ott". :)

Kangu engem ezek a légzőgyakorlatok csak azért érdekelnek, hogy ezzel a pánikomat elhesegessem, mert nekem a félelemtől való pánik hátráltat de nagyon. Ha a légzésre figyelek hátha enyhül a pánik.

Edina (figyelem: esetlegesen gusztustalan, de igaz részletek :wink: ) engem mikor bekötöttek az infúzióra pisilnem kellett, hoztak tálat, de hát megtörölni na hogy? ... fél percre rá jött a főguru hogy megvizsgál, mondtam hót vörös fejjel hogy de most pisiltem, de a doki meg se rezzent, lefújtak egy sprével, gondolom fertőtelnítő, és megvizsgált... :shock: azért mondom, mert nekik ez semmi...

Elif örülök az eredményednek! :D Nagy megnyugvás :) Ha ilyen rosszul viseled az ilyesmit amit írtál a rendelőben, próbáld meg kizárni...van egyébként egy barátnőm aki nagyon de nagyon emlékeztet rád, külsőleg-belsőleg, és ő is így csinálja...meghallgatja ami rossz, de igyekszik túl lenni rajta, elraktározni homályos helyre ahonnan nem jön elő, a fontos és jó dolgokkal igyekszik foglalkozni, és direkt keresi azokat. Szerintem ha lelomboz valami csinálj egy szép faliképet, az tuti felvidít téged is és a környezetedet is, minket is :D

Újabb feljemények a 4D képem ügyében: voltunk ma oltáson Zvel, és megmutattam a gyerekorvosnak azt a bizonyos képet (Elif a férjed biztos ki lenne borulva hogy fűnek-fának mutogatom a kicsi pisilőjét :D ) éééés megnézte szemüveggel, anélkül, meg is forgatta, majd azt dünnyogte, hogy "hááát igen, ez inkább LÁNY" :D :D :D aztán fülig érő vigyorral jöttem haza a tanácsadóból, nem azért mert lányt mondott, hanem hogy már megint mást mint legutóbb az uh-s! :D

Holnap elmegyek a nődokimhoz átrágni a gyógyszerkérdést, és ha nem is uh-z meg, meg fogom mutatni neki a képet, és kíváncsi leszek mit mond :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Bocs, még két dolog: Zéti meggyógyult, köszönöm mindenkinek az érdeklődést, szurkolást, sokat segített átvészelnem, túl vagyunk az első betegségen, nagyon sokat tanultam-tapasztaltam a múlt héten.

A kakas-téma: már annyira kezdek hozzászokni a férfi gondolatához, hogy már lassan kezdek jobban örülni neki, már ha szabad ilyet mondani :oops: találtam annyi pozitívumot ami eddig eszembe sem jutott, nem olyanokat, hogy de jó kevesebb ruha kell mert ott a Zétié meg ilyenek, hanem tényleg hogy egész életükre jóbarátok lehetnek, meg tudom hogy van akit elborzaszt, de én imádnám egyforma ruhába öltöztetni őket mintha ikrek lennének, szerintem annyira édes lenne :) meg ilyesmi. Úgyhogy sikerült eljutnom arra a pontra, hogy már tényleg tényleg tök mindegy mi lesz :) (csak tudnám...)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsuzsi ugye te írtad, hogy van nunis képed? Megtennéd ha tudod, hogy felteszed akár a közösbe? Ne hari, de annyira kíváncsi vagyok hogy néz ki uh-n :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sokat gondolkodtam az éjjel, néztem ahogy Zéti angyalpofával alszik, és visszagondoltam a kicsi dettó ilyen arcára amit a 4D-n láttam, és arra jutottam, hogy tök mindegy fiú vagy lány, ha lehet mégegyszer ilyen szerencsém és ilyen szép kölköm lesz akkor tök mindegy. Úgyhogy még ma megmutatom a dokimnak azt a 4D képet, megkérdezem mit gondol róla, és mától kezdve csatlakozok Hajnihoz, és nem fogom firtatni a dolgot. Megbeszélem magammal, hogy könnyebb elfogadni hogy nem tudom a nemét mint idegesíteni magam mindig a változásokon :) úgyhogy majd a szülőszobán/műtőben kiderül :D addig meg csak fehér és levendula színű cuccokat veszek :wink: így lesz a legjobb :)

Zsu még neked, hogy szerintem a tapétátok meseszép, nehogy leszedjétek! :D :D :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Még nem nagyon tudtam visszaolvasni, jelenleg éppen szenvedek... Begyulladt a torkom, egész éjjel alig aludtam.

Andi! Van ötleted homeopátiás cuccból a Homeovoxon kívül (azt szedem most, de az okos könyvem kismamáknak csak napi 3-4x1-et ír, nem tudom, elég-e).

Gátmetszésről: Az én dokim abszolút vágás-párti, így nyilván most sem úszom meg. Szerinte később gyakran jelentkezik inkontinencia a gátvédelemmel szülőknél (akár 10 év múlva is előjöhet), mivel nagyon megnyúlnak az izmok/szalagok a kitolás közben. Szóval az elvvel semmi bajom, de én szörnyen megszenvedtem. (Elnézést, hogy ilyen negatív dolgokat írok) Nem maga a vágás fájt, azt nem éreztem, de az következő 3-4 nap kegyetlen volt. Nyilván ehhez az is hozzájárult, hogy belül is kellett varrni, mert mindenhol szétrepedtem (ez sajnos alkati probléma, azt mondták, túl nagy volt hozzám a baba - egyébként normál mérettel született). Belázasodtam, nem tudtam ülni, állni, feküdni, mindenhogy eszméletlenül fájt. Viszont a varratszedés (amitől rettegtem, mert nem elég, hogy szörnyen fáj, még piszkálni is akarják) maximum kellemetlen volt, egyáltalán nem fájdalmas.

Bocs a negatívumért, egy biztos, hogy már utánanéztem a homeopátiás gátseb-gyógyító cuccoknak, biztosan viszek be magammal a kórházba.

Kép
mist

zetibebi! ez a gyerek meglepi akar lenni!!!Szerintem ha úgy mész el uh-ra, hogy már nem is érdekel micsoda, akkor lehet megmutatja magát....ez olyan mikor keresel valamit, aztán sehol nem találod, mikor nem keresed, akkor meg megtalálod...na ez kavaros lett, de valami ilyesmi, hátha bejön!És ha csak a szülésnél derül ki milye van??? Szerintem így tök izgis....én nem is akartam tudni, aztán a gyerekek miatt mégis...de többet soha nem kérdem meg, az biztos! :) :)kell az az izgalom is... :)
meg a lányokon a fiús színek tök helyesek....és majd ha kiderül, jöhet a sok rózsaszín ajándék...:)Legalább lesz mit vinni látogatáskor, ha meg fordítva, akkor mag a vagány fickósak...lesz még idő bekészülni! Csak nyugi!Mi az elsőnket nem akartuk tudni, és nem is készültem egyikre se....minden unisex volt! :)

Gát: nekem felszívódó varrat volt mindkettővel....szerintem jó volt, mert legalább nem kíntattak meg a kiszedéssel, bár az kellemetlen volt, hogy sokáig éreztem a cérnát, meg volt ami kipotyogtt....amúgy max. egy hét volt amíg fájdogált.....

megnyugtatom az először szülőket, hogy én most hogy tudom mi vár rám, jobban félek...elsőnél elolvastam mindenféle történetet a kismamában, meg akaratlanul néztem filmet, meg hasonlók, féltem kicsit, de igazából vártam, mert nem tudtam mitől is féljek...és úgy áltam hozzá, hogy a sokmillió nő már átesett rajta, volt aki többször, és sose volt, aki rosszul emlékezett volna a legrosszabb dolgokra is, így annyira nem lehet szörnyű.....És még nem volt aki, 24 óra alatt nem szült volna meg, így annyira sok idő sem lehet....egy nap meg nem a világ! Szóval nem kell félni, mert nincs mitől!!!!! :) Én már a kórházszagtól ájulok.... Meg még korán van az ilyen gondolatokhoz!!Hol van még a szülés! Élvezzük a baba mocorgását idebenn, a pocakos lét örömeit!!!!! :)A készülődést, lakásátrendezést, bababútor nézegetést!!!! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

mist: Homeogen9 2 óránként 1et szopogass el!!!!!!és esetleg mellé oscillococcinum!!!!Az is lehet sűrűn, (4 óránként) nem lesz tőle semmi bajod....és esetleg a homeogen és a homeovox lehet váltva.... :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Vera! Nem akarlak összezavarni, de szerintem nekem pont ilyen hasam van :lol: .

Verus! Az elsőnél én egyáltalán nem féltem a szüléstől, aztán kb. 35 hetesen bementünk a dokival megnézni a szülőszobát, és akkor eléggé pánikba estem... Valahogy más volt látni, hogy pár hét, és itt leszünk. De alapvetően én is úgy gondolom, hogy ott és akkor már sodornak az események, sokféle érzés van az emberben, de félni nincs ideje (kivéve persze, ha komplikáció adódik).

Kép
mist

Verus! Köszi, délután veszek Homeogent is.

Kép
mist

mist! Tök jó, azt néztem hogy napra egyidősek vagyunk a pocaklakóval..... :):) gyógyulást!!! Én múlt héten szenvedtem ettől, meg a náthától, és bejöttek a homeós cuccok....:)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Köszönjük a gratukat és mi is gratulálunk a jó eredményekhez! :)

Hát nagyon remélem, hogy az utánam következő kismama könnyei tényleg örömkönnyek voltak! Mindenesetre volt ott egy másik kismami is, akivel beszélgettem, ugyanannyi volt az AFP-je mint nekem, ő is februárban fog szülni elvileg, és most olvastam egy másik topikon, hogy ők is teljesen rendben vannak és megtudta, hogy kislány a babóca. :) Ezt azért jó volt olvasni.

A születéssztoriotok fura módon engem inkább megnyugtatnak, nem pedig megrémisztenek. Talán mert látom, hogy ha így ha úgy de a végén boldog anyukává váltatok. :)

Julcsi: szerencsés vagy, hogy már most babázhatsz, szépen felkészülsz majd a saját kismanód érkezésére :). Kíváncsi leszek, hogy tesód kislánya a későbbi élete során mennyire fog kötődni hozzád, szerintem nagyon... :)

zetibebi: hát komolyan ehhez már nem lehet hozzászólni :D , elképesztő! Tényleg én is azt mondom, fogadd el, hogy nem akarja magát megmutatni, és akkor talán majd megteszi... Mindenesetre unisex rucikkal szerelkezz fel! :)

Ja azt nem is írtam, hogy tegnap azt mondta a doki szép hosszú combja is van Efehannak, ha ezt még hozzáveszem a széles vállakhoz... :D Ez a gyerek kész atléta alkat! De most komolyan, ahogy észrevettem azt mondják a dokinénik, ami nekik tetszik, kinek a széles váll, kinek a foghagymafenék, kinek a hosszú combok... :D

Kép
Kép
elif

Verus! Köszi, már elküldtem a férjemet a másik bogyóért, remélem, használni fog, és ma éjjel már tudok aludni.

Kép
mist

Sziasztok!

Gjéti: Nekem a Dominik név nagyon tetszik, nálunk is benne volt a pakliba! :D

Eszter: De jó, hogy a barátnőddel vagytok együtt pocakosok! Az én barátnőmnek már lassan 3 hónapos lesz a kisfia, de így legalább majd tapasztalt anyuka lesz, mire megszületik Bence! :)

Hajni: Nagyon csini kismami vagy! :lol:

Zétibébi: Majd gyere nődoki után, nagyon kiváncsi vagyok ő mit lát! :wink: :D
Nagyon-nagyon örülök, hogy meggyógyult Zéti, hurrááááááá!!! :lol:
És most remélem nem fogtok megvetni, de az elején én is nagyon lányt akartam, és megmondom őszintén egy picit csalódott voltam!
Aztán gyorsan elszégyeltem magam, hogy lehetek ilyen önző dög! :x
Hisz az a legfontosabb, hogy egészséges legyen! És utána egy-két napra rá már teljesen fel voltam dobódva, hogy kisfiam lesz, és milyen pasisan fogom majd öltöztetni! :wink: :lol:
És köszönöm Vera a tapétadícséretet, nagyon filóztam rajta, hogy leszedetem! :roll: :lol:

Mist: Jobbulást kívánok neked! És mennek a pozitív energiák! :)

Ma megyek nőgyógyászhoz délután 4-re, és most fogom megkapni a cukorterhelésesre is a beutalót!
zsu83

Vettem ma én is Sedatifot Zétinek, ha elköltözünk az első éjszakákra szerintem adok neki egyet lefekvés előtt. Ártani nem tud.

Sikerült egy csomó mindent összevásárolni :oops: varrok Znek nyakpárnát a kocsiülésbe, meg fejkoppintásvédőt az új heverőjére, mert akármekkora az ágy, ő a párnákat odébblökdösve a fejvéghez kucorodik :) meg hullahoppkarikát, kettévágom, beborítom polár anyaggal, és az íveket rávarrom egy sosem használt babatakaróra, és az ívekre csörgőt meg játékokat fogok lógatni a kicsinek, tudjátok olyan maszek játszószőnyeg :) majd fotózok készülés közben is. Meg plafonra lógatható játéktárolót, aszem Edina képén láttam ilyet a lányoknak. Jajj olyan szép lesz a szoba, tegnap apa beszabta a szőnyeget is, egyszerűen imádom, majd fotózok, sztem legközelebb hétvégén járunk arra Zvel. Bár el tudnánk már cuccolni hétvégén, rossz már ez a felemás átmenet.

Mist jobbulást! Egyébként ennél jobban már nem lehet engem összezavarni a bébi nemét illetően :D :D :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsu szerintem ezeket a vágyas dolgokat a legjobb kibeszélni magunkból, én azóta kezdem elfogadni, sőt mi több szeretni amit kapok, amióta itt kibeszéltem. :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétibébi: De jó, hogy így kreatívkodsz! :lol: Már alig várom, hogy lássam őket! :D
zsu83

Mist, jobbulást, remélem, hamar meggyógyulsz!

Vera, de jól hangzik ez a játszószőnyeg, amit kitaláltál! Mindenképp csinálj fotókat, nagyon kíváncsi vagyok! Ja és az alapján, ahogy írsz, szerintem elég jó ötlet volt csökkenteni a bogyó-adagod: már abból, ahogy írsz is lehet érezni, hogy több benned az energia :) öröm olvasni, hogy jó a kedved :D

képzeljétek, tegnap délután a villamoson egy néni elkezdett veszekedni az összes több utassal miattam :oops: alapból én nem szoktam nagyon feltűnősködni a hasammal, viszont elég lassan mozgok, mert félek, hogy nehogy beleütközzek valakibe, így mindig lemaradok az ülőhelyekről. A néni észrevette, hogy rámozdultam egy ülőhelyre, de persze egy negyven körüli másik nő beelőzött, és lehuppant előttem. Erre a néni elkezdett kiabálni, hogy hogy lehet ilyen pofátlan, és hogy senkinek nem jut eszébe felállni, mikor itt áll egy kismama! Eddigre persze már szívem szerint eltűntem volna a föld színéről, de azért jól esett. Persze senki nem állt fel így se. Végül a következő megállónál egy öreg néni leszállt, és ő direkt szólt nekem, hogy én üljek a helyére. Szép kis kalamajkát okoztam :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Gratula a jó eredményekhez.
És örömmel hallom, hogy Zéti jól alakul!

Mist: mihamarabbi gyógyulást Neked!

Nagyon köszi, hogy leírjátok az élményeket, tapasztalatokat a szüléssel kapcsolatban. Szerintem nem árt, ha az ember tisztában van azzal, hogy mivel is jár ez valójában. Mert ugye vannak elképzelések, meg tudjuk, amit tanultunk, de amit Ti átéltetek, azért az teljesen más. Biztos hülyének néztek, de én már sokszor szeretnék ott tartani... Amikor nézem a 4d filmet a Picúrról mindig az jut eszembe, hogy mennyire szeretném már megölelni, érezni az illatát, hallani ahogy szuszog...
Persze nagyon jó ez a pocakos időszak is, nagyon élvezem, és egyre jobban, csakhát már annyira szeretném megismerni a Kisfiam....
Apa most kitalálta, hogy legyen Arnold.... Nem tudom, nekem ezt még szokni kell....

Ma voltam a terheléses vércukor vizsgálaton... Hát nem volt túl kellemes, de túl vagyok rajta, bár az meglepő volt, amikor a védőnő azt mondta, hogy két hét múlva még nem biztos, hogy lesz eredmény.... :?:

Mi tart azon ennyi ideig????

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Èn szombat helyett valószínüleg csak jövö hét elején tudok majd dokihoz menni, úgyhogy nem tudom, hogy nekem mikor fogják a terheléses vércukrot megcsinálni, bár otthon már néztek nekem étkezés utánit és aszerint elég alacsony a vércukroszintem. Kíváncsi vagyok, hogy ez mennyiben változott.

Èn is kedvet kaptam a kreatívkodáshoz, úgyhogy lehet, hogy még ma beszerzöútra indulok és próbálok hozzávalókat venni. A másik program mára, hogy listát csinálok, mert a párom holnap szabadnapos és elhatároztuk, hogy végre elkezdünk a babának vásárolni. Már nagyon várom.... :-)

Mindenkinek gratula a jó eredményekhez!!!

Panna
pandusika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?