A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Itt nagyon ramaty az idő :cry: :cry: :cry: :cry:
Délelőtt, mikor misére mentünk szállingózott a hó :evil:

Altatás
Nálunk kezdetben Alex ágya a mi hálónkban lesz.
Bölcsőhalál megelőzésre is javasolják a szakemberek a szülőkkel egy szobában, de külön ágyban való altatást

Erzsébet
Érdemes diétázni (napi 160-180g szénhidráttartalommal). Már csak azért is, hogy se neked, se a babádnak ne legyen baja
Vendég

vcrane: köszi szépen holnap megyek a doktornőhöz de gyanítom hogy ez lesz belőle. Itt is nagyon lehűlt a levegő apa fel is vette a fűtést. :wink:
erzsebet0312

Sziasztok!

Vcrane: itt a tegnapihoz képest egész jó idő volt, nem mondom, hogy melegem volt, de mégis...Havazás! :shock: Máris, így október elején?? :shock: Bár nem bánnám, ha most a szüléseink környékén nem nehezítené meg az utunkat valami kiadós hó vagy jegesedés a kórház felé :roll:

Ma végre eljutottunk autót nézni....egész jó kis kocsi, persze most furcsa, átülni az enyémből, ugye teljesen más kiképzés meg egyáltalán. Elvisszük egy állapotfelmérésre és ha minden OK, hát hadd szóljon... :wink: Muszáj lesz... :roll:
És utána elmentünk a kutyuskiállításra!!! Jajj, hogy mennyi szépséget láttunk!!! Meg, bocsánat, ha valakinek eltér a véleménye, mennyi lökött gazdit, akik már azt sem tudták, hogy tupírozzák a kutyusokat...Egyen nevettem, mikor egy óriás uszkár nagyon meg volt frizurázva,na mondom, én is kiraknám a gazdi fenekét is, úgy,mint ahogy a kutyáé meg van nyírva, meglátjuk, fázna-e? :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Erzsébet: bocsi, kimaradt, kérdezted a cukor értéket: nekem 3 hete volt, 4.3 éhgyomri, majd 6.1- Látom,Vcrane Dokinénink már adott is tanácsot -- milyen jó, hogy nem maradunk magunkra az ilyen problémáinkkal! Remélem, hogy minden rendben lesz,azt a diétát meg akkor be kell majd tartani, de Te is úgy vagy vele, a babácskáért mindent. :wink:

Fűtés: nálunk Apa fakír,vagy én nem tudom, mi van :lol: Ő 25 fokban megsül, itt meg nem győzöm lopva feltekerni a fűtést, mert ő 18 fokban is elvan :lol: Mondom neki egy kellemes szoba azért 22 körül van, így kénytelen engedni :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

A diéta nem betarthatatlan. Sokan megijednek tőle, de feleslegesen. Nem jelent éhezést. Annyi, hogy az ember rászokik a rendszeres, napi 5-6-szori étkezésre. És még azt fontos betartani, hogy az esti utolsó és a reggeli első étkezés között ne teljen el 10 óránál több.
Vendég

Kata8110: köszi nagyon aranyos vagy amúgy mi is ezt játszottuk amíg apósoméknál laktam ők lejjebb vették én meg feltekertem :D hát a 6.1 az szuper eredmény :D meglátjuk mi lesz holnap.
erzsebet0312

Vcrane, egyetértek :wink:
Hátfájásra, vagy inkább deréktájira mit javasolsz? UH-n mondták, hogy a kicsivel közösen kicsit elnyomjuk a jobb oldalon a húgyvezetéket -- nem tudom,hogy attól fáj-e, vagy egyébként, a testtartás miatt, vagy netalántán sikerült meghűteni ott? Már azon agyaltam, hogy beizzítom a gabonás melegítőpárnát, amit Martinnak vettem -- mikróban felmelegítve állítólag 2 órán át tartja a meleget... :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata
Hormonális hatásoktól fellazulnak az izületek, a pocak miatti súlypont áthelyeződéstől fájhat a derék.
Húgyvezeték elnyomással vigyázz!
Inkább bal oldalon fekvés, vagy olyan félig hason, félig oldalt fekvés. Jó még a térd-könyök helyzet is. (ezek a derékfájásra is jók)
Állásnál, ülésnél a helyes testtartásra kell figyelni!
Vendég

Vicky: köszi!! Azóta már aludni is 'vigyázállásban' bal oldalon próbálok.
De ha odafigyelek erre és sok folyadékot iszom, ugye nem csinál nagyobb bajt??
Előre is köszi!!

KépKép

KépKép
kata8110

Ha valakinek esetleg üvegmatricázni támad kedve karácsonyra, vagy őszi dekorként illetve a babaszobába természetesen -- cuki mintákat találtam!!!

http://uvegmatrica-kifesto.linkpark.hu/

Csöre,Picuranyu: ma egvettem az első kellékeket hozzá :wink: Van a linken betűs sablon is, ki tudom festeni a kis nevét az ablakra :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata
Ha a húgyvezetéket a méh elnyomja nincs jelentősége annak, hogy mennyit iszol. Elfolyási akadály van a vesemedence és a húgyhólyag között olyankor.

Melegítőpárna
Én olyant vettem, amiben cseresznyemag van. Azzal jól lehet a baba pociját masszírozni :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Látom, nagy a nyüzsi hétvégén is :wink:

Andrea: köszi a linket, körbenézek

Kata: azokon is, amiket te írtál :) a Mester utca közel van a dolgozómhoz :) (Bár mostanában nem megyek be, majd csak 2 hét múlva)
Nekem azt mondta a doktornénim, hogy nem jó a nagyon meleg, ne melegítsem a derekam környékét... de hogy miért, azt elfelejtettem :oops:

Vicky: hű, hó? hát, még nem várom...

Mágnes: meglesem a túrós galuskát :wink:

Na mi is voltunk bevásárolni, Mesi a jövő héten lesz 8 éves, ajcsikat vettünk, Kispocoknak egyelőre tájékozódtunk. Azért vettem neki 3 kifogót, egy rugit :) megnéztem a cumisüvegeket is... hááááát...
Mágnes: a Brendonban én is elájultam az áraktól :shock: :evil:

Hétvégén még szülinapi partin is voltunk Mesi babakori kis barátjánál... na volt nyüzsi :) Kispocok végigtombolta... hát, nem tudom, hogy azért, mert élvezte a nyüzsgést, vagy azért, mert zavarta :roll:

Rita: jobbulást... elég rosszul hangzik :(
Bolha: a családban csak engem támadnak (a macskáktól még soha nem kaptam, bezzeg a Bp-i tömegközlekedési eszközökön - 66-os busz :evil: ), a szúnyogok meg inkább Apust és Zazát... tehát valami rendszer lehet ezekben a dolgokban.

Na szép estét, jó éjszakát :)

Csöre

Csöre
csöre74

Vicky: nekem is cseresznyemagos macim van :) a szlovén kollégáktól kaptam ajándékba :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Végülis nem sütöttem semmit, helyette Harry Pottert olvastam. :lol:

Hó???? :shock:

kata8110: akkor várom majd a remekműveket. ;) Amúgy a derekemmal, hátammal én is szenvedek, eddig a melegítőpárnára nem is gondoltam. Még jó, hogy említetted, elkérem majd anyuéktól. :oops:

Tényleg, már kérdezni szerettem volna:
Csak hanna30 és én írunk innen blogot? Más nem ír vagy nincs tervbe véve, hogy írni fog?
Olvasok néhány babablogot, és olyan jó mikor olyanokra bukkanok, mint pl. a mi kis januári topikunk, hogy több tagja is blogot kezdett el vezetni. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy olyan jó lenne, ha innen is minél többen írnának. :D
Vendég

Erzsébet:
A szülésnél semmiféle hátránya nincs egy inzulinos kismaminak ,én teljesen normál módon szültem, anyi ban más ,hogy amikor megszületik a baba, rögtön megnézik a cukrát ujjbegyből, plusz minden nap nézik, aíg bent vagytok. De ez Annámnak meg sem kottyant, nem sírt egy szúrásnál sem..
A befektetést kórháza válogatja. Engem a 30. héttől minden héte befektettek egynapra cukorprofilra, reggel mentem, este jöttem. Volt előnye, mert aznap mindig volt ctg(nst), így nyugodt voltam. :)
(Lehet hogy hülyének néztek, de egyre inkább ott tartok, hogy lehet, hogy nem bánnám, ha nem tudnám meggyőzni a dokit, és ,ha rossz lenne az eredémynem, ugyanígy befektetne... iszonyatosan fáradtnak érzem magam,lassan ott tartok mint Annával az első hónapokban, akkor sűrűn belázasodta a fáradtságtól legalább egy nap feküdhetnék, olvashatnék...) [/size]) :oops:

Blog:
Annak idején megpróbáltam írni, de egyszerűen nincs már rá időm...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Picuranyu: majd nekiállok hamarosan! De tök jó, mert karácsonyiakat is lehet, meg cuki babaszobásakat :wink:

Blog: eddig nem nagyon volt időm, mint ahogy a babanaplót is visszamenőleg fogom megcsinálni :oops: De ha itthon leszek, akkor majd minden bele fog férni :D Én is nagyon szeretnék Cicukáról blogot vezetni, ha nem is lesz az elejétől, az utolsó trimesztert illetve a kis gyerekkorát meg tudom majd örökíteni!

Mágnes: vigyázz nagyon magadra!!! Nem tud esetleg valaki segíteni hogy tényleg legalább egy napot pihizz??? Miért néznénk hülyének, én is voltam úgy a nagy hajtás idején, hogy inkább beteg is lennék, csak hadd pihizzek kicsit! :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:16-kor.
kisbogacs

Jó reggelt!

Kisbogács: neked kifejezetten a hátad fáj, vagy lentebb derék résznél? Mert nekem hangsúlyosabb a derekam, de mostanában már felkúszik a két nagy hátizomra is :( Én is szoktam Apától masszírt kérni, illetve Vcrane javaslatára kipróbáltam a térd-könyök helyzetet, ami határozottan jólesett -- félretéve, hogy elég hamar meglehetősen kényelmetlenné válik.A pocaknak/deréknak nagyon jó, a térdem meg elfárad :lol: :wink: És járok jógázni, direkt a hát,derék vonalra koncentrál, meg persze a gátizomtornára.Szóval klassz!
De édes lehetett a babócád, ahogy megijedt szegény! Hihetetlen tényleg, hogy mennyire átsugárzik a mamiba minden egyes kis rezdülése! Én pont a színházban tapasztaltam, ahogy Martin bent ropta, érezhetően nem félt, hanem a zene mozgatta meg, meg hogy anyája jól érezte magát.

KépKép

KépKép
kata8110

Köszi lányok, hogy nem tartotok rossz Anyának vagy ilyesmi.. Nekünk nincs segítségünk, az én rokonságom kicsi,ők is 270 km-re tőlünk. Anyu dolgozik, Apu márciusban meghalt, öcsém van, aki 7 évvel fiatalabb nálam, és ő is dolgozik.. :)
Párom családja... közülük anyósomra merném bízni, de ő is dolgozik, ha pedig nem, akkor a másik unokájára kell folyton vigyáznia.. Kettőre pedig nem tud, mert másik unoka eléggé féltékeny, hiperaktív..
Barátaim szinte egytől egyig szintén Békés megyében, akik itteniek, kisbabások..
Szóval maradtunk ketten Apával, aki 8 előtt ritkán ér haza,Anna mindenhová jön velünk, igazi utazó csajszi.. :)
De nincs is ezzel gond, mert mi szerettünk volna nagyon gyereket,ráadásul elég sokat szenvedtünk Annáért, a rokonokat nem kérdeztük meg, hogy akarják-e.. :lol: nem szeretném ,hogy bárki azt gondolja, nyűg a kislányom,mert nagyon szeretek Anyának lenni,csak hát néha kifáradok, pláne most, hogy már nagy a pocak, itt a főzés, a lakás, egy örökmozgó 21 hónapos...:)
Na de ma nem csinálok semmit,nincs főzés, takarítás, hanem séta meg pihi..

hátfájás:
most láttam egy "csodaszert", nem is tudtam eddig, hogy létezik ilyen. Egy kismami vett hastartót. Tartja a pocakot, ésazt mondja, egy álom, mert leveszi a teher egy részét a hátáról, így azóta tud játszóterezni a nagyobbal, stb., nem fáj a háta..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok! :)

Újra szép idő van, hála az égnek! :)

mágnes: sajnálom, hogy ennyire fáradt, kimerült vagy, nem lehet könnyű neked. :(

kata8110: én is átböngészgettem az oldalt, kár, hogy Noddysat nem találtam. :lol:

kisbogacs: de jó, hogy te is írsz/írni fogsz blogot, majd szólj, ha lesznek bejegyzések. :)
Én Simó Tímea Pocakosnaplóját rendeltem meg, és vezetem. ... Milyen jó lenne majd átadni neki pl. az esküvőjén egy doboz társaságában, amiben meg össze van gyűjtve az első kiscipő, elsu ruhácska, első rajz, stb. ...

Haspánt: van aki esküszik rá, de szerintem ahhoz már nagy pocak kell. :)
Bár, van akiknek olyan szép nagy pocakuk van már itt. :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:17-kor.
kisbogacs

Jó reggelt!

Mágnes: már épp akartam kérdezni, hogy ismeri-e valamelyikőtök a hastartót... mert eddig még csak katalógusban láttam. Igazából az én hasam mérete még nem indokolja, de nem tartom kizártnak, hogy rövidesen igen...
Pihenj sokat... nem tudsz ebédre befizetni valahová? Én is a menzára járok... (vagyis onnan hordom) napi több óra munka spórolás.
A derekam nekem is fáj, de nem tudom, miért... nem hiszem, hogy a baba és tartozékai miatt. Vagyis biztos vagyok benne, hogy nem miatta. :? Nekem konkrétan ott fáj, ahol a két kis gödröcske van
Picuranyu: hát, nekem a blog már nem fér bele :)
A terheléses cukor eredményemet meg sem írom :cry: nem tudom, mi lesz velünk :cry: :cry: :cry: (most hívtam az orvosom, megyek összeomlani :cry: :cry: :cry: )

Csöre
csöre74

Picuranyu: sajnálom, hogy pont Noddy nincs :cry: Majd próbálok keresni :wink: Viszont, találtam neked valamit :wink: :

http://www.tulli.hu/index.php?cPath=2_999_1646
Meg van még valami, csak azt a linket nem találom!!! :oops: :wink: De megkeresem majd, mert egyből eszembe jutottál róla!! :wink:

Mágnes: naná, hogy megértünk, gyere nyugodtan bármikor kiönteni a lelked!!

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre!! Mi a baj??? :shock:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: extrém magas :cry: :cry: :cry:

Csöre
csöre74

Csöre: de mit mondott a doki?? Mit kell csinálnod?? Össze ne omolj itt nekünk, meglátod, minden rendben lesz!!! Ez tuti!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok gondoltam bejelentkezem mert mostanában olyan keveset irok mert rengeteg a dolog itthon ebben a hónapban már szeretnék végezni a szobákkal hogy végre kifújhassam magam,mert hulla fáradt vagyok,de mire a pici megszületik szeretném ha minden rendben lenne... :( az újaknak üdvözlet a betegeknek jobbulást:)csöre:mi a baj mit mondott az orvos :(

Kép
gizella82

Még vissza kell hívnom, megbeszéli a kórházban az osztályon... az éhgyomori teljesen normális (4,1), a terheléses több, mint a kétszerese (9). Valami o.... vizsgálatra kell bemenni (Mágnes biztos tudja), megböködnek egy párszor, de hogy hogyan működik, azt nem tudom :( aztán gondolom, annak a vizsgálatnak az eredményétől függ, hogy hogyan kezelnek... életemben egyszer volt magas a vércukrom (akkor is 9 körül), akkor 1 hét kórház követte, remélem, nincs hasonló bajom, mint akkor :cry:

Csöre
csöre74

csöre:tudom könnyü most ezt mondani de kérlek ne keseredj el...remélem nem kell kórházba feküdnöd megint:(kitartás!!!

Kép
gizella82

Hétfőn megyek ismétlésre a kórházba, addig ne egyek cukrosat... Mágnes, legtennéd, hogy nekem is elküldöd a diétás étrendet, vagy listát, vagy tanácsokat? Köszi előre is...

Csöre
csöre74

kisbogacs: :lol: Na, erre nem is gondoltam. Én pl. férjnél sem vagyok. :wink:

kata8110: :D köszi a linket, nagyon jó, a könyveken el is gondolkodtam. :wink: De mi lesz akkor, ha Kristóf nem fogja szeretni Noddyt. :roll:

csöre74: :? Csak nem fognak befektetni. :( Bár, inkább 1 hét "nyaralás" legyen, mint a végéig. :shock:
Vendég

Hello LÁnyok!
Csöre, nagyon sajnálom a cukrod (én szerdán tudom meg és sajnos én is gyanus vagyok :cry: ). Valszeg befektetnek és ott diétára fognak, megnézik az elég-e és kell-e esetleg inzulin. Két gyerek mellett nem tudom hogy tudod megoldani, de ne aggódj azért szűrik, hogy megoldják!!! Csak tessék szigorúan venni!!!

Nekem van haskötőm, akkor kaptam, amikor sokat keményedtem. NAGYON hatásos, mert tényleg segít a deréknak és egyáltalán nem kell hozzá nagy pocak, mert alulról tart. Itt egy kép róla. Ez ANITA márka és tépőzáras. Nekem sokat segít. Derékfájásra még nagyon jó a FLP-s melegítős krém, olyan 30 percen át segít és annyi elég, hogy elaludjak... :) AMúgy tapasztalat, hogy a torna segít, de most nincs hozzá energiám. :(

Kép Kép

Az első képen fel van hajtva, én úgy hordom, hogy lehajtom, mert így duplán tart. ÉS annyi, hogy ha vesztek, akkor kis méret kell, mert ez pl. M-es és be kellett varrnom belőle, hogy szoros legyen. :roll:

Mágnes! És ha be kellene feküdnöd, akkor ki vigyázna Annára? Ha a férjed, akkor azért ha megoldható, vegyen ki egy napot és pihenj akkor. Én ha pihire vágyom, hazautazom, és hétvégén anyumék vagy anyósék segítenek, az is nagy könnyebbség, ha ők viszik ki a játszira.

Nálunk tesóval fog aludni Ádi. Egyrészt mert a hálóba nem fér semmi és senki a francia ágyon kívül, másrészt nekem olyan szenzoraim vannak, hogy csukott ajtón át is hallom, ha Pötyi forgolódik és nyöszörög. :shock:
Két hetes koráig velünk aludt, na én addig semmit. :roll: Még arra is felébredtem, ha megmozdult. :oops: Ezek után került át a szobájába és bár a lakás másik felében van, de elég volt egyet cuppantania (így jelezte, hogy éhes) és már ott is teremtem. Szóval nekem nem fog kelleni bébiőr. :lol:

Többgyerekesek! Ti hogy oldjátok majd meg a szülést? Úgy értem ki vigyáz addig a nagyobbra? Mágnes, ti pl? Nekünk is 100 és 240 km-re vannak a szülők, éjjel mégsem riaszthatom őket. Férjem nélkül viszont nem megyek sehova!!! :roll:

Na most ennyi jutott hírtelen eszembe. Még jövök.
Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Csöre, kicsit vészjóslóra sikerült a fogalmazványom, de úgy értettem, hogy szerintem inkább feküdj be és állítsák be a diétát (azt kell megnézni mennyi szénhidrátot ehetsz) és akkor otthon e szerint kell folytatnod. Nem csak cukrosat nem szabad enni, de a szénhidrátra is oda kell figyelni. EGy nap 5x kell enni és szigorúan ugyanakkor. De pont ezt kellene elmondani a kórházban, anno mit mondtak, amikor bent tartottak?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: anno a cukor csak tünet volt... nem a betegség, úgyhogy nem kellett ilyen diéta (csak másmilyen). Egyelőre kontroll vizsgálatra kell mennem, hogy tényleg ilyen marha magas-e, de ha befektetnek, akkor befekszem...
Jó ez a haskötő, télen még melegít is :)

Csöre
csöre74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:18-kor.
kisbogacs

Csöre: akkor hatalmas drukk, hogy minden rendben legyen az ismételt vizsgálaton!!!

Bartika: tényleg jó ez a haskötő és ha a derekamat is kímélné kicsit...de boldog is lennék :wink: Azt hiszem, lassan beszerzek egyet!

Picuranyu: bizti szeretni fogja Kristóf baba Noddyt!! Ilyen szupi babaszobában ha látja, bizti a kedvence lesz :D
Egyébként a másik link egy Noddys szőnyeg volt -- tudom, hogy parkettamániás vagy, de gondoltam, lehet, ezt nem hagynád ki! :wink:
Szerinted megtaláltam???? :lol: Itt a hosszas kattintgatások után találtam meg a múltkor és hülye fejemmel nem mentettem le, most meg hiába kutatok :oops: :twisted:

KépKép

KépKép
kata8110

csöre:
tényleg nema legjobb az eredményed... :cry: Gondolom cukor profilra fognak küldeni. Ilyenkor minden étkezés után megnézik a cukrodat, de csakis úgy, hogy mellette tartod a diétát!
Én 160-as szénhidráton voltam, igazság szerint neked kell összeállítani az étrendedet úgy, hogy az orvosnak fel kelleneosztani, melyik étkezéskor hány gramm szénhidrátot fogyasztassz. Gondolom ez a jövő heti után fog megtörténni. A fontos, hogy ezt ne lépd túl , de kevesebbet se fogyassz! (+,- 5 gramm eltérés belefér).
Megkersem neked a szénhidrát táblát, nekem már könnyebb lesz, mert tele van egy füzet Anna után étrenddel, így csak azt kell folytatnom.
Ne keseredj el, nem vészes, az elején nehéz megszoni miben menyi a szénhidrát, de kis idő múlva már fejből fog menni! :wink:

köszönöm, hogy meghallgattatok, jó volt kicsit panaszkodni :)

bartika:

ha be kell feküdnöm, akkor egy napot egy hónapban bevállal Anyósom, egy napra Apa beviszi magával Annát a melóhelyre, egy napon pedig a Nagymamám felutazik makóról. Csak azt kell kikönyörögnöm, hogy pénteki napokon kelljen befeküdni, pluszban figyelni arra, hogy Nagypapámnak minden második pénteken kemója van, és ne erre az időpontra kelljen Nagymamámnak jönni.. A 4. péntek passz... :)
Szóval előre elterveztem már, csak annyira rossz Anna nélküllenni, sosem voltunk még külön 2-3 óránál többet...

Szülés:
Hát én most dolgozom ki a menetrendet. Ha napközben jön rám a szülhetnék, akkor a menet az, hogy Annát átviszem a szomszédba, a kolleganőm itthon van a szintén 21 hónapos kisfiával. Így hozzá viszem, aztán szólok Anyósomnak, hogy iszkiri a munkahelyről haza, és vigye magukhoz Annát. Ha még eddig nem szültem meg itthon ,akkor jö a telefon az egyik rokonnak, aki, annak az esélye, hogy éppen itthon van, 10%. Ha itthon van bevisz, ha nem, és még mindig bent van a gyerek, lemegyek a földszinti taxishoz, aki egyébknét éjszakás, és bevitetem magam. Ha ő sincs itthon, akkor leküzdöm a pánikot, és jön végső esetben a mentő, csak azt nem tudom, hogy ilyenkor oda visz-e ,ahol a dokim is van.. Mert én nem körzetesben szülök..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Hát szépen termeltetek most is! :D

Csöre: nagyon drukkolok Neked!!!
A betegeknek még minidg jobbulást!
Vicky örülök, hogy újra itt vagy :lol:

kisbogács: Először az én fejemben is az volt, hogy külön szobában legyen Milán, de aztán belegondoltam abba, hogy velem van 9 hónapig, együtt élünk, és érzünk, nem tudnék nélküle aludni. Abban sem vagyok biztos, hogy neki nem hiányozna-e Apája horkolása, anyája szuszogása, a forgolódások az ágyban, szóval azok az éjszakai hangok, amiket most is hall. Az, hogy én bent alszom vele, Apa meg kint... Hát hosszútávon nem tudnánk egymás nélkül meglenni Apával sem, de ha nagyon nyűgös lesz a gyerkőc, és Apa is, akkor a nappaliban a kihúzhatos sarokágyon tudna aludni Apa, amikor szolgálatba kell mennie, de ahogy ismerem, velünk lesz akkor is, nem fog "kiköltözni" :roll: Nálunk persze sokat jelent, hogy Apája 2 napot otthon van, 1 napot meg nem, tehát nem a klasszikus munkarendben dolgozik.

Képzeljétek két napja Apa és Milán komoly kokettálásban van :lol:
Szombat este történt, hogy nagyon ficánkolt Kismanó, és odatettem Apa kezét. A jerkőc rögtön megrúgta kétszer, aztán csak azt éreztem, hogy gombócként húzodik Apa keze felé, és tolja ki a pocakot, aminek az eredménye az lett, hogy belesimult Apácska tenyerébe, teljesen kitöltötte azt, szóval odament hozzá :lol: Annyira boldog voltam, és Apa sem tudott betelni vele, azonnal kapta Milán a puszikat :lol: Tegnap este is komoly ramazuri volt odament, és Apa kezét is már szépen megrugdossa, sőt mostanában már néha olyan, mintha kitolná a pocit. Tegnap is volt egy ilyen mutatványa, amikor Apája hallgatózott. Mondja, hogy tök jó hangok vannak odabent, már nem csak ilyen bugyborékolás, hanem más is, és amikor hallgatózik akkor is mennek a rugások, szóval nagy az örömködés :D (Apa amúgy annyira büszke a kezébe simulásra, hogy mondta, írjam meg ám Nektek is :wink: )

Hátfájás nekem is van, mint már írtam, és a dokinak mondtam, azt mondja a torna használ. Ma tornáztam is egyet (csak RR volt, jó hülyeségeket beszél, mondtam is Milánnak, hogy ne vegye komolyan a nénit, félrebeszél), jól esett, igaz ebben az etapban nem volt hátizom, így nem értem, ha a combomra gyúrok, mitől lesz jobb a hátamnak? :oops:

Hízás: Én 8 kilónál tartok, de anyum közölte ő 19-et hízott. (Tény, hogy 65 kilóval szült, amin én már most túl vagyok, de ő jóval sovibb volt nálam, és alacsonyabb is.) Amíg nem mondják, hogy gáz, és jól érzem magam, nem parázom ezen, főleg, hogy arányosan terül el rajtam ez a plusz, főleg a pocakon.

Tegnap reggel és délelőtt egy kicsit carul voltam, valószínűleg nem tett jót, hogy szombaton késő délután nagymami babgulyása után, egyből lecsúszott egy "kis" tiramisu fagyi, aztán este még befigyelt egy szőlő, és két banán is. Vasárnap miután sűrűn jártam a WC-re, mefordult a fejemben, hogy a hátsómra kötöm, de délutánra már minden oké lett, és 2 kiló mínusszal zártam, szóval úgy fogom fel, hogy méregtelenítettem :lol:

Jó sokat írtam, remélem nem gond :oops:

biga.csiga

kata8110: én meg Szombaton, mikor vettem a kismama nacit, egy játékbolt mellett haladtunk el, és egy nagy cicás szőnyeget láttam. :) Mármint ki volt vágva a cica. :) Na, nekem meg akkor jutottál eszembe. ;)

biga.csiga: nekem is megvan az RR kismama DVD-je. A 3. trimeszteres csak hátra gyúr, ha jól emlékszem. Bár, én még ott nem tartok. :oops:
Vendég

El is felejtettem, ma du. megyek UH-ra, úgyhogy szorítsatok, csak jó híreket kapjak. :wink:
Vendég

Mágnes: Nem vagy semmi :wink: Szépen megterveztél mindent, így biztosan minden oké lesz. Sőt szerintem Beni akkor jön majd, amikor Apája otthon lesz :wink:

biga.csiga

megjöttem a doktornénitől hát szomorú hír szerdán ismétlés :cry: még egyszer megcsinálják a terhelésest. már azt hittem végre túl vagyok rajta de azt mondta annyira határérték hogy muszály és utánna szigorú diéta. Majd csak túlélem valahogy. Ma vettünk a gyerekszobába rózsaszín gyerekmintás bordűrt nagyon cuki :D Csöre: te is mávos vgy ugye? én is de nekem a Rókusba csinálják megint a terhelésest. lehet még a végén találkozunk a 4.-en. :roll: bartika: nagyon szupi ez a haskötő és hol lehet megtalálni ezt az Anita terméket?
erzsebet0312

Mágnes: köszönöm szépen a tanácsokat, nagyon igyekezni fogok. Hát, most leálltam a cukorral meg a mézzel, a teámat is kiöntöttem a hírre, és főztem egy újat, üresen :( Igazából nem a diéta miatt vagyok elkeseredve, hanem attól, hogy nem tudom, mi az oka... vagyis rettegek rágondolni, mi lehet :(
Szép kis menetrended van a szülésre :shock: én még végig sem gondoltam :oops: ha december, csak otthon lesz Apus... ha január, hát nem tudom :roll: A gyerekekre majd a szüleim vigyáznak, gondolom, de ők már elég nagyok, pár órára akár egyedül is lehet hagyni őket. Azért nem szívesen.
Kisbogács, Kata, köszi a drukkot, remélem, hogy jobb lesz az eredményem, de sokkal jobbra nem számítok.
Picuranyu: Noddy egy aranyos mese, miért ne szeretné Kristóf? :wink:

Csöre
csöre74

picuranyu: drukkolok! Kérjél képet, hátha Nektek sikerül jó pillanatot elkapni :wink: Igen, azt magyarázta RR, hogy a 3-ban arra gyúrnak főleg, így szerintem én felváltva fogom csinálni a második és harmadik trimeszteres tornát :roll:

Azt el is feljetettem írni, hogy a suliban szombaton volt egy csajszi, aki 37 hetes kismama és kislányt vár. Nagyon kikerekedett a szeme, amikor megtudta, hogy én mennyi idős terhes vagyok, és mondta is, hogy alig nagyobb az ő pocakja az enyémnél :shock:
Majd a héten teszek fel újabb pocakfotót :wink:

biga.csiga

Picuranyu: Cica??? De jó! Megfűzöm Apát!!! Hol lehet ilyet szerezni?? :lol:
Nagy drukk az UH-hoz és várjuk a gyönyörű Kristóf Baba képeket! :D

Biga.csiga: de szuper, kis kokettálós krapek! Martin is ilyen, Apája meg fel is szisszen egy-egy rugira, hogy hú, most ez nagy volt :lol: Ilyenkor szoktam mondani, hogy pedig az Ő kezére megnyugszik :D
Én Anyuéknál méretkeztem, én jelenleg 7 kilónál vagyok, de nem izgat,mert szépen csak pocira jön. Martin 1 kg fölött van már + a lepény + a víz, gondolom így együtt az is van vagy másfél kiló.
Na, megnézem én otthon az RR DVD-t, hátha tanulok valami okosságot :wink:

Mágnes: micsoda szervezés! Bizti Apája is otthon lesz, ha menni kell! Kérd meg Beni babát, hogy úgy időzítsen :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Erzsébet: nekem hétfőn a 4-ikre kell mennem 7-re
Bigacsiga: nagyon édes lehetett Milán :) nem csoda, ha Apája büszke :wink:

Csöre
csöre74

csöre:
kerestem a jó kis táblázatomat, de Apa letörölte a gépről.. a kis optimista... :? viszont, ha a google-ba rákeresel, a szénhidrát táblázat címszó alatt sok táblázatot találsz.
Ja és kenyértől búcsúzz el, a legkevesebb szénhidrát a kifliben és zsömlében van.. Én félbevágva mindkét oldalára raktam soknát, miegymást, így olyan érzésem volt, hogy most aztán jóól bekajáltam :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

sziasztok,

Csöre, sajnálom :cry: De próbálj optimista maradni, milyen szerencse, hogy idejében kiderült, így biztosan semmi gond nem lesz! :wink: Az okokon ne agyalj, szülés után visszaáll minden a régi kerékvágásba!

Erzsébet, szerintem örülj az ismétlésnek, legalább alaposan megnézik! És hátha kiderül, hogy "vaklárma" volt! :wink:
Nekem 7,7 lett a terheléses, és erre a házidoki + védőnő is azt mondta, hogy teljesen jó (pedig ugyanúgy majdnem határon van :roll: ). Ma megyek nődokihoz, kíváncsi vagyok, ő mit mond rá.

Picuranyu, drukk a mai uh-hoz! Képet kaptok? Kérdezted, hogy vettem észre, hogy gáz van a szememmel, olyan volt, mintha belement volna valami, aztán a 2. napon már kezdett gyanús lenni, akkor párom megnézte és látta a sok kis hólyagot :? Érzésre már sokkal jobb, bár a ciszták visszanőttek sajna már másnapra, de műteni csak akkor kell, ha nagyon zavar, úgyhogy szerintem kihúzom ezt a szűk 3 hónapot! :D Sőt utána sem lesz műtét, mert addigra magától elmúlik :wink:

Vcrane, nagyon édi képet tettél föl Alexról! :D

RR-torna: én is szoktam néha csinálni, most a 2. trimeszter végén jöttem rá, hogy a későbbieket is lehetett volna (1. trimeszterben az 1.-2.-3, 2.-ban a 2. és 3., 3.-ban már csak a 3. :lol: szóval nyugodtan csináljátok a hátizomgyakorlatokat a 3.-ból! :wink:

Kata, jó autó a focus (nekünk is az van), viszont a mienkben nincs isofix :evil: pedig a legújabb verzió (2 hónapos :roll: ). Állítólag szervizben ingyen beleteszik, de azért kérdezzetek utána, mielőtt megveszitek szerintem...

Biga.csiga, aranyos lehet Apa és Milán, ahogy játszanak :lol:

Hízás: én kb 6 kilónál tartok, 52-53-ról indultam. Ki vagyok vele békülve, ez van, Manónak kell a hely :lol:

Derékfájás: nekem már hónapok óta van, ha nem megfelelően ülök, kicsit is lóg a derekam, akkor utána alig bírok megmozdulni, ugyanez éjszaka alvásnál, sokszor csillagokat látok, ha csak meg akarok fordulni. Próbálom mindig alátámasztani, de nem mindig sikerül jól...

Mindjárt dobok pocifotót, tegnap csináltuk :lol:

Kép
vickybabe

Mágnes: OK, rendben :)
Hanna küldött át közben linkeket, esetleg mindjárt beteszem ide, hátha másnak is kell (bár nagyon remélem, hogy nem)
Kenyeret szinte egyáltalán nem eszem, csak kiflit :) napi kettőt, úgyhogy ez nem lesz nagy törés :) Azt hiszem, hogy azt csinálom, amit te, kis füzet, benne menük, aztán csak válogatok :wink:

http://www.kcal.hu/kcal.php
http://diabetes.freeweb.hu/kaja/ertekek.html/

Csöre
csöre74

Kép

27 hetes pocak :lol:

Kép
vickybabe

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?