A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Verus: sajnálom a "balhét"... Biztos hamar kibékültök. Annyira csak nem komoly a dolog...

Én magamon is észreveszem, hogy sokszor azért eléggé hisztis meg nyűgös tudok lenni... Ilyenkor úgy elszégyellem magam... Hiszen a Párom egész nap dolgozik, tényleg rengeteget, hétvégén iskolába jár, én meg csak hisztizek....
Ma reggel olyan édes volt, mondta, hogy akkor ő december elején kivesz egy hét szabit, hogy el tudjunk intézni minden nagyobb bevásárlást ami kell Babócának. És az okt 23-i hosszú hétvégére beterveztük a babaszoba festést is. Aztán terveim szerint novemberben babakocsi vásárlás, decemberben bútorok, januárra már csak az apróságok maradnak.

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Ikverus: Remélem ma már szent lesz a béke! :wink: :lol:

Amy: Hát ezzel a hisztis dologgal nem vagy egyedül, én is néha olyan undok tudok lenni, ha úgy van valami ahogy én akarom, vagy bármin tök hamar felkapom a vizet! :roll: A hormonok! :)
zsu83

Sziasztok!

Kangu:örülök a jó eredménynek!

Verus: Lili baba nagyon szép! Klassz cuccokat vásároltál!

ZétiVera: remélem gond nélkül lezajlott a költözés. Zéti is nagyon édi baba.

Eszter: ez jó hír, h megvan az utódod! Így nem tervezed hamarabb az otthonlétet?

Andus: ez a sztori felháborító. Lehet, ha rászólsz a fickóra, még te is kaptál volna egyet. De hát szegény baba!!!

Erika: nem semmi a főnököd! Mit gondolt, kiveszel egy nap szabit amikor szülsz, majd másnap folytatod a munkát :D ?

A legutóbbi babával kapcsolatos álmomban még pocakos voltam és Alexnek szólítottuk Kismazsolát.
Ugyan, ez a név benne van a lehetséges nevek listájában, de még mi sem tudunk dönteni.

Lányok, panaszkodhatok egy kicsit? Már én is szeretnék vásárolgatni a babónak, de most másra kell az időnket fordítani. Még szeptemberben elkezdtük a lakás felújítását, megcseréltük a hálónkat és a nappalit, padlót felszedtük, betonoztunk, most jön a festés, ha ez kész, akkor csináljuk meg a gyerekszoba leválasztását egy 3. szobánál. (a többes számba, persze én csak mint szemlélő tartozom, nekem nem engednek semmit csinálni :D )De sajna bedöglött a gázkazánunk, kb. 2 héttel ezelőtt nem tudtunk begyújtani. Nem lehet javítani, újat kellett venni. Szerencsére sikerült akciósan venni újat 130 ezerért. Méretben, teljesítményben, márkában uolyan mint a régi. Laikusként gondoltuk, megvesszük az újat, szerelő berakja, mi fűtünk. DE nem. Kéményseprőktől felülvizsgálat, terveztetés, szakvélemény+ előzetes szakvélemény és ugyan ez a gázszolgáltatótól. Persze mindezt kemény tízezrekért és persze nem azonnal! Mivel a kazán nekünk a fürdőszobában van, de ma már elvileg nem lehet lakóépületen belülre tenni, még az is lehet, h nem fogják megengedni odatenni az újat. Na, ekkor az van, h új kémény kell, ami kb. 100-150 ezer+ csövek stb. Úgyhogy teli van a cipőm a bürokráciával!!!!

Bocsi, h kifakadtam, de jól esett kiírni magamból!

Minden betegnek mielőbbi gyógyulást kívánok!
kreiszi

Megmértem a cukromat az ujjszúrásos módszerrel, zsemle+tej után 1 órával 5,3. Szóval szerintem nagy gond nem lesz, csak nem kell a mérés előtt pár napig csokit-szőlőt ennem :lol: . Tudomásom szerint itt nem a cukrosvíz-ivászat a divat.

Én sem vettem még semmit a picinek, sőt még a lányokról maradt holmit sem mertem elővenni :oops: De majd most! :)

Ez a dolog apukával érdekes, de szerintem nem kell elsőre itélkezni. Ki tudja, mik voltak az előzmények....Megjegyzem, a segreütés csak az apukának lehetett jó ideg-levezető, Manócska nem sokat érezhetett belőle a pelus miatt :)

Kép
kangu

Kreiszi: Sajnálom, hogy ennyi minden összejött nálatok! :?
Mi is pont így voltunk amikor elkezdtünk lakást felújítani, valahogy mindig adódott valami probléma, és a végén a tervezett költségeknél sokkal többe került az egész! :?

Kangu: Akkor nálad hogy lesz a cukorterhelés?
Ezt a cukros lötty dolgot nagyon nem várom! :?
zsu83

Kangu! Biztosan nem lesz gond a cukor eredménnyel, az 5,3 teljesen rendben van. Itt nagyon jó fejek a terheléses vércukor vizsgálattal, összesen egy szúrás, reggel otthon megeszed a zsömlét + a tejet és utána egy órával leveszik a vért. Ennyi.

Kreiszi! Sajnálom, hogy így alakulnak a dolgok, próbálj meg minél kevesebbet idegeskedni, bár tudom, hogy mondani mindig könnyű...

Kérdeztétek a fürdőlepedőt: Tetra fürdőlepedő néven árulják, és ahogy Verus írta, tényleg jó, a kifogóval együtt használtuk, jól szívja a vizet és nem dörzsöli ki a baba bőrét.

Kép
mist

Sajnos itt Kistarcsán nem csak zsömle+tej van, hanem az a tömény cukros lötyi.

Kangu, egyértelmű volt a helyzet. A pici nyűgösködött, és nagyon csúnyán megrángatta az apja, a kis fejét is kétszer. A fenékreütés már csak hab volt a tortán. És iszonyú rondán is beszélt mellé.
Nem akadtam volna ki ennyire, ha egy kicsit is pozitívan félre lehetett volna érteni a helyzetet, de egyértelműen bántotta azt a kis csöppséget.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hú, Andus, ez a férfi! :twisted:
Szegény kisbaba! :cry:
zsu83

Szisztok!
Nagyon eltüntem bocsánat de annyi minden történt....

Megvolt a genetikai uhm sajna a drágánk harántban feküdt igy nemsokminden látszott belölle annyira elvolt bujba hogy nagynehezen tudták megmérni:fej 47mm,femur28mm.
kb23-25cm hosszú...
De tegnapi doktorbácsis vizsgálaton már a fejjel lefelé volt.A kis vándor:P
Az afp 1,51 lett( dátum szerint másnap készen volt)Miért is kell heteket várni??.Elfelejtették levenni a hbsag-t igy útólag került rá sor.

Tanulgattamezért nemvoltam mert jogsit kell szereznem a szülés elött.
sajnos olyan autósiskolát fogtam ki csak a pénzt szereti tanitani kevésbé!A beigért órák felét tartották meg semmi gyakorlással arra ottvan a cd amin otthon kell gyakorolni....
közben eü alkalmasságit is tenni kellett...sikerült :lol:
Holnap lesz a második nekifutásom a kresznek :oops:

De a legjóbb hirt tegnap kaptuk mikor arról adtak hirt megérkezett az autónk :P :P :P :P pénteken át is vehetjük.

Nagyok szorgossan tanulnak...járják a különórákat...most is ott vannak.
lassan gondolkoznunk kell a pályaválasztáson....jó-jó tudom csak jövöre lesz aktuális de nemárt előre nézni szerintem.
Zsót holnap viszem kontrollra a Heim Pálba. :cry:

Igy sajnos máshoz nemnagyon tudok hozzászólni mert nagyon sokat kihagytam.
Képeket megnézem mit termeltetek :D

Kérdés:ki volt a praxisban tapasztalat vélemény?esetleg ár?

Üdv

Kép
zümis

Sziasztok Lányok!

Zümis: Üdv újra itt! :) Sok szerencsét a forgalmihoz, nekem nem ment könnyen, de Te biztosan ügyesebb vagy! :)

Kreiszi: Nagyon bosszantó az ilyesmi! :? Az ember tervez valamennyi pénzzel, és akkor kiderül a végére, hogy sokkal többe fog kerülni...

Voltam ma cukorterhelésen. Nem volt olyan rossz, mint vártam, és 11-ig kibírtam kaja nélkül. :) Pénteken derül ki az eredmény, remélem jó nem lesz gond :? Az orvos is megvizsgált, minden rendben megy, méhszáj zárt, jól fejlődik a Bogyesz. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zümis: Örülök, hogy jelentkeztél, és hogy minden rendben van veletek! :lol:
Drukkolok nagyon a kresz vizsgádra! :D

Julcsi: Örülök, hogy nálatok is minden ok, és hogy túl vagy a cukorterhelésen! :D
zsu83

1 zsömle+2 dl tej reggel 7-kor otthon, utána 8-kor vérvétel a kórházban. "Nálunk" ez így szokás. :D

Kép
kangu

Kangu, ez sokkal szimpatikusabb megoldás mint a cukros trutyi! :? :)
zsu83

Elif, azért kérdeztem, mert találtam neten egy vecsési bababoltot,
és lehet h rendelni fogok cuccokat. :)

LkVerus, nagyon édik a cuccok. :)

Nah most megyek nevethúzni.... már előre félek. :D

Kép

Kép
gjéti

Megint 2 Dominik... lehet, h új 2. nevet kell választanom? :roll:
Bocsi, h kiagyallak titeket a témával. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Kangu, gratulálok a szuper eredményekhez, és a kicsi fiúhoz! Így akkor elmondod a csajsziknak is? Kíváncsi vagyok, mit szólnak majd hozzá!

Meló vége így is november vége lesz. Kell sajna a pénz, de nagyon, úgyhogy csak akkor jövök el előbb, ha kicsi babám úgy kívánja. De így végrevalahára nem minden rajtam csattan majd :D ez nagy megkönnyebbülés! Így már nem olyan nagy gáz, hogy maradnom kell, mert csak a háttérben maradok, megbeszélésekre már az új lány megy, meg ha valami új projekt van, abba engem már be se vonnak :D

Ma nagyon vicces napunk volt: én ugye gyakorlatilag egész nap beszélek (magyarázom az utódomnak, hogy mi hogy van), és szerintem picurkám úgy értelmezi, hogy mesélek neki, mert reggel ugrabugrált, ameddig csak a hasfalam engedte :D aztán mikor elkezdtem magyarázni, béke volt, és nyugalom, alig-alig fészkelődött, most este meg megint, mint egy kis gumilabda, úgy pattog :D

Zsuzsi, szuper lehet, hogy így szeretgetik az ovisok a babádat, biztos neki is jólesik, hogy ennyien törőnek vele :)

Andabella, gratu a kis tornászhoz :D

Mist, édes lehetett kislányod, hogy elkenődött, hogy a valóságban még várni kell a tesóra :D

Verus, nekem a macis fürdőlepedő a kedvencem azok közül, amiket vettél, nagyonnagyon édes :D azt hiszem, mi is elkirándulunk oda!

Andus, naná, hogy segítünk válogatni a babaruhákban :D Nem mondod komolyan, hogy egy olyan picike babát elfenekelt????? :shock: ez nagyon durva!!! mondjuk egyébként se vagyok híve a gyerek verésének, de ilyen picurka korban, mikor még nem is érti, hogy mi van!!! Ez szörnyű. Sajnos viszont jobb is, hogy nem csináltál semmit, mert a végén még téged is bántott volna, a feleség meg valószínűleg annyit vett volna le az egészből, hogy minek kell beleszólni - nem hiszem, hogy ő képben lenne, hogy mit csinál a pasi a kicsivel... basszus, ez nagyon komoly! Még szerencse, hogy az én férjem hátán fát lehet hasogatni, olyan türelmes, benne biztos vagyok, hogy nem veszti el a fejét (még engem is elvisel :D pedig tudok ám hisztizni)

Kreiszi, mi is nemrég költöztünk/építkeztünk, úgyhogy teljesen átérzem, amit írsz - mikor azt hiszed, hogy már a lepapírozott lepapírozás engedélyezését is engedélyeztetted, kiderül, hogy még az egyik papír egyik sarkáról hiányzik egy pecsét... :roll: és ezek a pecsétek/aláírások horror összegekbe kerülnek... remélem, azért meg tudjátok mielőbb úgy oldani, hogy jó legyen!

Zümis, sok sikert a vizsgához!

Gjéti, Vera babájának neme mellett a te babád neve a topik legnagyobb kérdése, úgyhogy csak írd meg mindig, miket húzol :D

De jó, hogy ilyen sokat írtok :D már alig vártam, hogy hazajöjjek, és elolvassam, hogy kivel mi a helyzet :) mondtam férjemnek, hogy ma este enyém a gép, fontos dolgom van vele :lol:

KépKép

KépKép
stelly

A pici lány még túl kicsi, hogy megértse a kistestvér érkezését. Úgy tűnik nekem, hogy a nagyobbik is túl kicsi hozzá. Akárhányszor felhozom a témát, hogy kisbaba van a mami pocijában, mindig rendre utasít, hol agresszívan, hogy viccesen, hogy "nem iiiis". :?

Visszatérve a "bolti nevelésre", én nem hiszem, hogy anyuka ne tudná, mit művel a párja. Majd meglátjátok, a ti fél szemetek is mindig a babócán lesz, hiába vigyáz rá apuka. Erős ám a kötelék az anya és gyereke között! Én még azt sem hiszem el, hogy egy anya ne vegye észre, ha a párja zaklatja a nőiesedő kislányát. Legfejebb csak nem akar róla tudomást venni :roll:

Kép
kangu

Szia Mindenkinek :D

Jól eltűntem én is, de egyszerűen nincs időm gépnél lenni :( Igyekeztem visszaolvasni, de reménytelen:D

Nem tudom melyikőtök írta a Mária bababoltot, de köszi az infót, két hete gumicsizmát vadászok a lányomnak, de a Brendonban csak ígérgetik, most apa megígérte, hogy benéz és vesz neki egyet. Állandóan ki akar menni nem győzőm mosni a cipőit.

A Bajcsyban is a tömény cukros víz a divat, jövő héten vagy utána héten kell mennem:( De kávé nélkül nem tudom, hogy fogok odaérni 8-ig :oops:

Zümis: én is a praxisba készülök, a doktorom ajánlotta, ma fogom felhívni őket, ha beszéltem velük megírom. Alig várom már a 4D-t.
A barátnőm szonográfusnak tanul és megkért, hogy majd gyakorolhasson rajtam :) Mostanában többször fogok ultrahangra menni:D

Az én kis-nagylányom nagyon lelkes kistestvér ügyben, mindig "kiveszi" a hasamból és megdajkálja, eteti, lefekteti. Kíváncsi leszek akkor is tart e majd a lelkesedés, ha megszületett:D

Szép napot mindenkinek!

Ui.: nem irigylem a dolgozó nőket:) Én még pihiben :oops:

Helga

Kép

Kép
hel29

Sziasztok!

Eszter: Örülök, hogy végre sikerül egy picit lazítani is a munkahelyeden, és nem a te nyakadon van minden!
Ezt én is észrevettem, ha beszélek Bence szinte meg se mozdul, de amint nyugi van, rögtög beindul a manó! :lol:
És milyen az új lány, jól kijössz vele?

Kangu: Egyszer mindenképpen megtudják a lányok a kistesót! :wink: :)

Helga: Örülök, hogy benéztél!
De jó, hogy mehetsz sokszor uh-ra! :lol:

Lányok, ti már beszéltetek a dokitokkal arról, hogy vállalja-e a szülést! Mert nekem a dokim szóba se hozta a témát, igaz én se! :?
Legközelebb, ha megyek rákérdezek, nehogy ott álljak majd szülészorvos nélkül! :?
zsu83

Sziasztok!

Zümis, Helga: jó hogy újra benéztetek, már kezdtünk aggódni!! Szupi, hogy minden rendben van nálatok is!

Zsu: én legutóbb, hogy voltam nála rákérdeztem, mert végülis nem egyértelmű, és szerencsére azt mondta, hogy persze, vállalja, és majd ajánl szülésznőt is. Kérdezz rá te is nyugodtan, ha mész.

Julcsi: jó neked, hogy túl vagy a cukros-vizsgálaton, ugye jól emlékszem, hogy neked is a klasszikus cukros löttyös verzió volt, mennyit kellett ott lenned 1 vagy 2 órát? Ügyi vagy, hogy kibírtad :lol:

Stelly: akkor most már próbáld ellazázni a munkahelyen a fennmaradó időt, reméljük hamar elszalad az idő, és most már tényleg békén hagynak :wink:

Kreiszi: én is hallottam már több helyről, hogy az ilyesmi irtó macerás, és rengeteg utánajárással jár, ami persze azt is jelenti, hogy mindenhol fizethetsz ... Próbálj azért nyugodt maradni, és vigyázz magatokra!

Andus: jöhetnek a képek a babaruhákról, aztán majd szavazunk!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsufi: Klasszikus cukros löttyös verzió. Kibírtuk, ez legyen a legnagyobb nehézség a várandósság folyamán! :) (Mondjuk a citrom azért segített a dolgon.:)Két órát kellett várni,de közben felkerestem az orvosomat. Péntekre lesz eredmény.

A Bogyeszgyerek tegnap még éjjel 11-kor nyomta, hajnal 6-kor pedig megint ő ébresztett. Nagyon beindult mostanság, hát bizony, sokat beszélgetünk vele. :) De az Apjától kicsit mindig megijed, szerintem még meg kell szoknia a nagy tenyerét. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok - visszaolvastam, de mar nem nagyon emlekszem, hogy mi volt az elozo oldalakon... :oops:

Kangu - en is gratulalok a jo eredmenyhez! :lol: nagyon jo erzes lehet, meg ha ilyen sokat is kellett ra varni. Ja es ez a bolti sztory engem is sokkolt. :twisted:

Andus - egyetertek, ha eddig nem hivtak akkor tuti, hogy postan jon a jo hir!

Kreiszi - tudom, hogy nehez, de probald nem stresszelni magad! Otthon egyebkent engem is a burokracia boritott ki leggyakrabban - itt is van, de a magyarokat ebben nehez felulmulni. :roll:

Zumis - sok sikert a vezeteshez. Emlekszem annak idejen nekem a kresz hibatlan volt, de a forgamival nagyon megszenvedtem. :oops: Egyszer azert buktattak meg, mert a bal oldalon vezettem (suru hoesesben, reggel fel hetkor kihalt utcan, azt sem lattam, hogy hol a jarda es hol az ut). Mondanom sem kell, hogy itt egybol minden sikerult, amikor a brit jogsit csinaltam - szoval lehet, hogy csak szuletett bal oldali vezeto vagyok. :wink:

Stelly - tok jo, hogy vegre megvan az utodod! Nalam ugy nez ki, hogy nem vesznek fel uj embert. Arra a fel evre csak elosztjak egy mas kozott a tobbletmelot a kollegaim. Vegul is en meg januarban is dolgozni fogok (kiveve ha a baba maskent gondolja).

Itt meg nem volt cukros vizsgalat, de valamikor biztos lesz. Az egyik baratnomnel is igy derult ki, hogy baj van a cukraval. Sajnos nemcsak terhesseg alatt, a baba szuletes utan fel evvel hivatalosan is diagnosztizaltak, mint cukorbeteget. :( Remelem nalunk ilyen nem lesz.

Ugy tunik, hogy a ferjem megsem lesz munkanelkuli. Tegnap tudta meg vegre. A csoportjukbol ketten maradtak, az osszes kollegaja, akit ismerek el lett kuldve. :( Szoval ugy nez ki maradunk az eredeti tervnel, augusztusig maradhatok itthon.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Zsufi: Mindenképpen rákérdezek! A barátnőm ennél a dokinál szült, neki is csak a végefele beszélt a szülésről! Mindenestre, és tisztázom vele november elején! :)

Julcsi: Akkor már nálad is vannak bulik a pocakba, nemcsak nálam! :wink: :lol:

Hajni: Örülök, hogy a férjedet nem küldték el! :D
Tök jó az új vonalzód! :lol:
zsu83

Sziasztok!

el se hiszitek mi történt velem...Apával kibékültünk, azzal már nincs gond...de képzeljétek a gázt kikapcsolták, mert a közös képviselő nem fizette ba a számlákat már jún. óta....így fűtés-melegvíz nélkül maradtunk...tegnap estére megoldódott ugyan, de hát kinyitopttam kicsit a szám, hogy talán ezt a suttyó alakot, aki lenyúlja a zsénket, és nem végzi a dolgát el kéne hajtani, erre délután a kinn parkoló kocsimnak kilyuggatták a kerekét....Szerintetek normális, emberhez méltó dolog ez??? Ez a dolgok megbeszélési módja? Már elegem van ebből a szar házból, a béna lakókból, és az egész itt lakásból. :( És így örüljek, hogy babával kell majd ittlakni? Már így is alig vagyokitthon, hogy meneküljek....

Na mindegy, bocsi, hogy panaszkodtam, de ez annyira dühítő...és épp mentem volna a gyerekekért oviba-isisbe...hát jól elkéstem,.

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Zümis: Gratulálok az ultrahangos jó eredményekhez és kitartást a kresz-hez! Nekem sem tartozott a kedvenceim közé.. :?

Julcsi: Tök jó, hogy már túl vagy a cukorterhelésen. Én majd csak jövő héten vagy utána megyek. De már most előre irtózom tőle, mert itt is a cukros lötty a divat.... Furcsa, hogy valahol csak a zsemle-tej kombináció alapján nézik, nálam azt már a legelső vérvétel alkalmával megnézték, itt állítólag nem is alkalmazzák ezt a módszert.

Stelly: Örülök, hogy végre megkönnyebbülhetsz a meló terén! Én nem dolgozom, mégis minden este úgy érzem magam, mintha egész nap csak robotoltam volna... nemtudom hogy bírnám munka mellett.. :?

Hajni: Gratulálok a jó hírhez, a cukor miatt pedig szerintem előre ne izgulj! Biztos minden rendben lesz!

Nálunk Babóca az utóbbi pár napban kezdi átvenni az én ritmusomat alvás és ébrenlét terén, de szegény ezt nem magától teszi, hanem rákényszerül, ugyanis napközben annyit köhögök, hogy állandóan felébresztem szegénykémet. Így marad neki is az éjszaka az alvásra. Szerencsére aludni már tudok és nem arra ébredek, hogy nem kapok levegőt vagy hogy köhögési rohamom van, így legalább akkor tudunk pihenni. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokáig elhúzódik.... :?
Időközben pedig rászántam magam a pocaklógatásra is, mert kicsit megijedtem amikor azt mondta az orvos, hogy terheseknél a jobb vesében általában van tágulat, de az enyém már nagyobb mint az átlag. :( Az a furcsa, hogy semmilyen panaszt nem okoz, ezért ha nem nézték volna meg rutinból, akkor ki sem derült volna. Mindenestre a pocaklógatást Hannácska is mindig megérzi, mert olyankor élénk mozgolódásba kezd. Remélem nem azért, mert nem tetszik neki. :)

Panna
pandusika

Huhh, ez komoly, Verus, hogy ez volt a válasza, hogy kilyuggatta a kerekeidet? :evil: És ő a közös képviselő? :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ikverus: Hát ez nem semmi! És még ezek után ilyen dolgot csinál! :twisted: De gondolom mindenképpen leváltják!
zsu83

Sziasztok,

bocsánat, hogy bepofátlankodok, de van egy teljesen új eladó overálom, ami kisfiúnak, kislánynak is jó. 62 méret. Gyönyörű bézs szinű, keresztelőre is alkalmas. Praktikus, mert külön kis kabátként is használható, zsákkal együtt pedig a hordozóba beköthető.
Ha felkeltette az érdeklődésedet irj bátran PÜ, megbeszéljük a részleteket. Köszi

Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Verus, durva a sztorid, megértem, hogy menekülnél a házból.

Zsu, nálunk a szülés dolog fel sem merült kérdésként, már az elsőnél is egyértelmű volt, hogy "csomagot kérek" :lol: , most meg végképp. Ami szerintem nagyobb gáz, az a februári időpont, múltkor rákérdeztem a síelés miatt, ő január második felében megy. Szóval necces, javaslom, ezt mindenki tisztázza azért előre.

Hajni! Akkor most egy kicsit megnyugodhatsz, gratulálok a férjednek, hogy ő lett a kiválasztott. :D

Stelly! Jó neked, az én utódom, úgy tűnik, december 1-től jön, átadás 20-ig, utána megyek pihenni.

Kép
mist

Kiváncsi vagyok a ti véleményetekre, engem eléggé kiborít ez a dolog. :evil:

Arról lenne szó, hogy fehér gyereknek protekció nélkül szinte lehetetlen már itt Bp-en oviba-bölcsibe bejutni. Én ugyebár többek között ezért is vagyok itthon több mint 2 éve. A napjaink úgy teltek, hogy délelőttönként játszótereztünk. Egy lakótelep szélén lakunk, kb. 15-20 perc gyaloglásra van a lakótelep egyetlen játszótere. Modern, körbekerített, de picike. Mióta azonban megkezdődött a bölcsi-ovi szezon, azt tapasztalom, hogy minden nap ovodai csoportot hoznak erre a zsebkendőnyi területre. 10-15 gyerek+ 2-3 ovónő. Az ovónők leülnek a padra beszélgetni, a gyerekek meg ugyebár gyerekek... A kisebbik lányt folyamatosan molesztálják, emelgetik-puszilgatják, képtelen vagyok 10-15 gyereket egyszerre fegyelmezni. Szerencsétlen egy ideig tűri, aztán hisztériás rohamot kap. A játszótéren még van pár picike alig totyogós, azokat is "szeretgetik", v. egyszerűen elsodorják. Egy apuka ma ezt szóvá tette, az ovónőnek viszont az volt a reakciója, hogy ez egy önkormányzati játszótér, ők egy önkormányzati oviból vannak, miért ne lehetnének itt. De vajon én is bármikor besétálhatok a kölykeimmel az ovi udvarára játszani? A dolog mindig úgy végződik, hogy kézen fogom a kölykeimet és hazajövünk. Szóval nemhogy az oviba-bölcsibe nem jutunk be, lassan már a játszótérről is kiszorulunk. :evil:

Kép
kangu

Sziasztok!

Köszi lányok az együttérző szavakat, próbálok nem idegeskedni.
Azt elfelejtettem írni, h az a szerelő, aki mondta, h új készülék kell, csak azt mondta, milyet vegyünk, azt nem, h ez ilyen tortúra :evil: . Azt meg pláne nem mondta,h ilyen rendszerűt már elvileg nem lehet lakótérbe tenni :evil: :evil: . Ma estére várunk egy másik szerelőt, ez talán már normálisabb és segítőkészebb lesz.

Zsu: én Kangu tanácsára a múlt heti vizsgálaton megkérdeztem. Azt mondta, természetesen vállallja. Síelni február végén szokott :D .

Hajni: de jó, h a férjednek megmarad a helye! Cuki a vonalzód :D !

Verus: azért ez nagyon durva. Nem elég, h gyakorlatilag meglopott titeket, még neki áll feljebb :evil: . Feljelentettétek? Mármint a pénz miatt?

Hel, Zümis: de jó, h megint vagytok!
Zümis, szorítok a vizsgához!

Hel: megkérdezhetem, h kinél szülsz?

A cukorterhelésen szívesen túl lennék már. Egyszer már csináltam magamnak ilyen lötty ivásos vérvételt, majdnem viszont láttam a lötyit, pedig akkor nem volt még érzékeny a gyomrom :D(szerencsére az eredményem jó volt). Sajna a tejet nem tudom meginni. Pár hete rávettem magam, h a baba miatt minden nap megiszok 2x2 dl. Megittam az első 2 dl-t, de csak gyomoröblítés lett belőle, így feladtam :oops: .
kreiszi

Kangu: az oviban nincsen játszótér?
Szegény gyerkőceid! Azért az ovónő lehetett volna kicsit kedvesebb és megértőbb. Kicsit jobban is figyelhetne a játszó gyerekekre.

Nálunk (6000 lelkes községben lakom), amikor megszületik a gyerek fel kell iratkozni a bölcsiben, ha úgy tervezed, h hamarabb visszamész dolgozni.
Persze pár éve meg sorra zárták be az ovikat és bölcsiket mindenhol, nem gondolkodtak előre.
kreiszi

Már bánom, hogy múlthéten nem kérdeztem rá a szülésre! :? És még a síszezon nekem eszembe se jutott! :roll: Majd megkérdezem november elején! Bár a férjem szerint, biztos nem fogja azt mondani hogy nem vállalja, mert 80ezer nála egy szülés! :?

Mist: Akkor jó sokáig fogsz még dolgozni! :?

Kangu: Ez mifelénk is így van, az egyetlen normális játszótérre ami a környéken van, rendszeresen járnak az ovis csoportok!
Nem értem miért van erre szükség, akkor minek van az óvoda udvara!? :? Ugyanazok a játékok szerintem az oviba is megtalálhatók! :roll:
Teljesen egyetértek a felháborodásoddal!

Kreiszi: Remélem a másik szerelő normálisabb lesz!
A tejet én se tudom meginni! Max. a vaníliás tej jöhet szóba! Tej helyett ivójoghurtokat iszom!
zsu83

Zsu, egész szimpi az új lány, és értelmes is, úgyhogy hamar rá lehet bízni majd mindent, úgy néz ki :)

Zsufi, olyannyira lazázok, hogy a héten még eddig minden nap eljöttem korábban :D no mondjuk ma azért, hogy mehessek fogorvoshoz :cry: de így is maradt időm normális vacsit csinálni :)

Zsuzsi, az októberi Kismamában van egy cikk a pelus nélküliségről, egyből eszembe jutottál, mikor láttam :)

Hajni, azért remélem, az, hogy a többiek megosztják a munkád egymás között, nem fog még inkább arra sarkallni, hogy előbb visszamenj dolgozni... szerintem mindenkire ráfér egy fél év meló nélkül - és biztos vagyok benne, hogy lesz otthon is rengeteg tennivaló. Férjednek pedig gratula, bár gondolom, attól sem boldog, hogy a többiek mennek - de sajnos az ember ilyen helyzetben muszáj hogy önző legyen...

Verus, ez vérlázító!!! :evil: pedig ha egyszer lenyúlják a pénzeteket, elég jogos, hogy kinyitod a szád! Férjed mit szólt hozzá? Az enyém szerintem kb menne egyből a rendőrségre... és nem is tervezitek a jövőben a költözést? Vannak olyan lakók, akikkel össze tudtok fogni esetleg? Mert sajna egyedül nem sokra megy az ember, ezt tapasztaltam az előző helyen, ahol laktunk (lakótelep volt, rengeteg lakó, mind nyugdíjas, és lesz*rtak mindent...). Kitartást neked!!!

Panna, szerintem rosszat nem tesz neki a pocaklógatás, jógán is szoktunk négykézlábazni. Mondjuk érdekes, hogy nálatok rutin, mert nekem pl egyik ultrahangnál sem nézték a vesémet, de mástól se nagyon hallottam még. Mindenhol más a divat :D

Mist, az nem sok idő az átadásra - hagysz neki elérhetőséget, nem fog így még utánadtelefonálgatni? Nekem ez volt az egyik rémképem, úgyhogy megmondtam a lánynak, hogy nem a személye ellen szól, de nem szeretnék majdnem két hónap átadás után még telefonokat kapni... Elkerekedett kicsit a szeme, de azt hiszem, értette, miért mondom. Te vágod már a centit, hogy mennyi van vissza a pihenésig? :D

Kangu, az a gáz, hogy szinte mindenhol ezt hallom, hogy nincs hely az oviban, de hogy még a játszótérről is kiszorultok, az azért nagyon furcsa nekem... Két olyan ismerősöm is van, akik a környéken lakó anyukákkal összefogtak, és az egyik anyuka nyitott óvodát a gyerkőcöknek. Kell hozzá persze elvégezni tanfolyamot, de vettek fel szakképzett dadust, meg kaptak állami támogatást is. No persze ez nem mindenhol megoldás, de hátha van a környéketeken egy nyüzsgő anyuka, akit rá lehet venni egy saját vállalkozásra :D

Kreiszi, remélem, az új szerelő tud mondani nektek valami normális megoldást! Abszolút nem eszel/iszol tejes dolgokat? Mert ha a tejet nagyon nem tudod meginni, talán joghurttal, vagy sajttal megpróbálhatod helyettesíteni, nem?

KépKép

KépKép
stelly

Ja, ma én is mérgelődtem délután! :?
Felhívott a védőnő 4-kor, hogy holnap délelőtt jönne hozzánk, mert jön ide pont a mi utcánkba! Pedig a jövőhét volt megbeszélve! :evil: Gyorsan összekaptam délután egy picit a lakást! :)
zsu83

Eszter: Örülök, hogy jól kijöttök, az is nagyon sokat számít! :D
Nagyon megkínzott a fogorvos? :roll:
zsu83

Most ment el a szerelő, bíztató dolgokat mondott. Remélem nemsokára minden ok lesz, majd megírom.

A tejet karamellás tejnek szeretem, úgy ahogy én csinálom, de az kalóriában húzós, ezért kb. 3 havonta iszom. De, minden nap eszem v. sajtot, v. tejfölt. Imádom a pirítóst tejföllel :D , só nélkül, a tejfölt friss kiflivel és túrót is minden héten min. 1x eszem, joghurtot is csak időnként veszek magamhoz :oops: .

Jaj, a fogorvost ne is emlegessétek! Én még nem voltam, mióta Kismazsola a pocakomban van :oops: . Tudom, h nagyon kellene.

Nem is írtam nektek, tegnap este végre Kismazsola megrúgta apa kezét 2x egymás után :D . Igaz, kellett kérlelni, h rúgjon nagyobbat, de olyan ügyes volt, nem győztük dícsérni :D .
kreiszi

Kangu: Nálunk feljelentik a szülők az óvodát, ha egy csoport kimegy a játszóra. Volt már néha, hogy én is kivittem őket, amikor füvezték az ovi udvarát, és sokáig nem léphettünk rá. Szóval egyáltalán nem támogatom a lakótelepen az ovisok kivitelét, néha mégis kénytelenek vagyunk, ha már elfogyott a más megoldás. Mi nagyon sokat kirándulunk, sokszor megyünk közösségibb, nagyobb játszókra, Margitsziget, Gellérthegy, Hajógyári sziget. Szomorú, hogy az önkorm. kiszúrja egy játszótérrel egy lakótelep szemét. :evil:
Egyébként a mi falunkba, 3500 lakosra 1 játszó van, kb 4 játékkal, most szüntették meg a másikat, és az üres helyre lehet vinni a szülőnek saját járékokat, amit előtte engedélyeztet az Önkorm.tal :shock: Hová megyünk majd, érdekes lesz...
Zsu: Nekem sem említette még a doktornő a szülést, most tervezem én is, h rákérdezek. de valahogy úgy érzem, ő nem egy síelős fajta...

Hát Verus, de egy bunkó a képviselőtök. Csak Te voltál felháborodva a házban? Más se hiányzik nektek, mint az idegeskedés.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Ja, és az óvónőnek akkor van munkája, ha van gyerek elég, ezért nem mindegy, milyen kapcsolatot ápolunk a leendő óvodásaink szüleivel. Merthogy választani ők fognak...

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

LkVerus, és ez tényleg felháborító!!! :twisted:

Képzeljétek, ma felhívtak a suliból, h egy sikeres pályázatom miatt
mehetek ajándékkirándulásra szombaton. Pestre megyünk,
Egyiptomi kiállításra és az állatkertbe. Először nem nagyon akartam
elmenni, de mivel jönnek a barátnőim is, elmegyek.
Jó időt mondanak, és nem árt egy kis kikapcsolódás is.
Apa is mondta, h mennyünk csak el. :) Olyan ari, mindig többesszámban beszél rólam. :lol:

Nevet nem is merek húzni.... :P

Jajjj, és képzeljétek, azt álmodtam h a Titanic-on vagyok. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Fogorvos: nem vészes, csak sajna van több lyukas fogam is, így nem volt elég egyszer menni, hanem többször vissza kell menjek, meg a régi tömésem is lecseréli :( nagyon nem szeretem, hogy a számban turkál...

Adrikám is nagyon édi, ahogy rugdos, teljesen odavagyok érte :D mondjuk férjem tegnap elcsodálkozott, mert mutattam neki, hogy nézze a hasam, mennyire látszik is már a mocorgás, és vagy egy centit emelkedett a pocakom ott, ahol kaptam egy jó izmos rúgást :D

KépKép

KépKép
stelly

Született feleségeket nézek:D

Fogorvos: szeptember eleje óta járok, csak hetente max.egyszer jutok el, nekem is le kell cserélni egy-két tömést illetve talált újakat is:(

Kreiszi: László Ádám a doktorom. Te? Kihez jársz?

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
hel29

Én pont azért nem merem jártatni a számat, mert nem tudhatom, végül melyik oviba tudom bejuttatni a lányokat. Ovodát választani? Itt? Ááááá! Mellesleg nem hiszem, hogy udvar nélkül egy önkormányzati ovi engedélyt kaphatna a működésre. De tudjátok mit? Engem nem érdekel, van-e saját udvaruk v. sem. Ha van, akkor még ott sem ereszthetik össze a bölcsisekkel az ovisokat :evil:

Tejfogyasztás: kérdezzetek rá a védőnőnél! Tudomásom szerint a mai felfogás szerint a kismama ne igyon tejet, fogyasszon inkább más tejterméket :?

Fogorvos: még nem voltam. Tervezem, de előbb túl akartam lenni a "súlyosabb kérdéseken". Teherbeesés előtt voltam utoljára, de olyan pocsékak a fogaim, hogy biztosan lenne tennivaló. :(

Kép
kangu

Sziasztok!

Megkaptam végre az eredményt!!!! :lol:

Az alkalmazott citogenetikai módszerekkel-a vizsgált sejtekben-az életkorral kapcsolatos kromoszóma rendellenességet nem találtunk.
A vizsgálat alapján a magzat neme. fiú

De örülök !!! :lol: :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok Kismamik!

Remélem Ti jobban vagytok, mint én........
Szerintetek létezik szülés előtti depresszió???? Napok óta folyamatosan hülyeségeken jár a fejem... Hogy jó anya leszek-e, elég türelmes, és következetes, fogom-e tudni szeretni annyira, amennyire kell, el fogom-e tudni látni, megadni neki mindent, amire szüksége lesz... Most eléggé félek ettől.... Nem szeretnék csalódást okozni neki.... Már most olyan nagyon fontos nekem... És mégis azt érzem, hogy nem fogok tudni megfelelni neki....
Ti éreztetek már ilyesmit????
Nagyon rossz............. :? :cry:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Andus: gratulálok! Végre mindenki megnyugodhat!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Várom a védőnőt, hogy jöjjön! :? 9-11 között várható!

Kreiszi: Örülök, hogy bíztató a dolog! :)
A fogorvoshoz én is kénytelen voltam elmenni, mivel a védőnő addig piszkált! :? Mondjuk amúgy is el kellett volna mennem, mert a hormonok miatt vérzékennyé vált az ínyem! Bár amit a fogorvos ajánlott semmit nem használt! :? Hanem az a fogkrém vált be amit azt hiszem Kangu ajánlott! :roll:
A barátnőmnek aki szintén babát vár, a védőnője azt mondta, hogy nem szükséges terhesség alatt elmenni fogorvoshoz, ráér utána rendbetetetni a fogait!

Gerendai Zsuzsi: Igen, nekem is olyan érzésem van, hogy nem síelős! :) Bízzunk benne! :D

Gjéti: Érezzétek jól magatokat hétvégén! :D Az állatkertbe voltam augusztus végén, nagyon szép lett, sok mindent felújítottak!

Kangu: Ezt nem is hallottam hogy kismamáknak nem ajánlatos tejet inni! :shock: Mondjuk én amúgy se iszom, inkább joghurtokat, sajtokat, túrót eszem!

Andus: GRATULÁLOK!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Amy: Ezekkel a gondolatokkal nem vagy egyedül! Én is sokat gondolkodom ilyeneken amikor egyedül vagyok itthon! És néha komolyan depisnek érzem magam! :?
De ilyenkor próbálok arra gondolni, hogy más anyuka is így kezdte mint mi, nem volt tapasztalata, és mégis jó anya vált belőle! :)
zsu83

Sziasztok!
Elöszöris dicsekednék SIKERÜLT a vizsgám.Olyan jól esik ,hogy mindenki szórit értünk.
Ma hívom az oktatót mikor mehetek a rutinpályára.....

A cukroslötyihez vigyetek igazi citromlevet frissan facsarva.Lehet hogy volt rólla már szó...

Helga akkor várom az infókat.

Hajni akkor egy nagyobb kő esett le a szívetekről,hogy maradhatott a párod.

lkverus ,az a legjóbb hír ,hogy apával kivékültetek ez igy jó.Nagyon sajnálom ami történt Debiles egy gondnokotok lehet..remélem seholsem kap majd munkát ezekután..Már hirdetném is a házat!Elonann.

Andi!Nagyon örülök a hirnek ,megkönnyeztem.Olyan boldog vagyok mintha nekem írták volna meg.

Kép
zümis

Zümis: Gratulálok! :lol: Sok sikert kívánok a rutinhoz is! :)
zsu83

Sziasztok!

Verus! Ez az ember tényleg egy nagy tapló! Főleg, hogy így intézi el a dolgot... minősíthetettlen! :evil:

Andus: Gratula! Végre nyugi lesz egy kicsit a lelekdben! :lol:

Játszótér: Nálunk Gombán sajnos egy sincs! :cry: :cry: :cry: Csak az oviban van. Ezért mikor nyáron vége lett az ovinak a Tescoból szereztünk be hintát, csúszdát. Pedig ebben a községben igen magas a születészám! Van egy ovi. Áprilistól a Zsót is felvették, de mikor beirattam még nme tudtam, hogy jön Csenge. Így májusban újra jelentkezünk és ha felveszik megy szeptembertől.

Fogorvos: Sajan nekem is el kéne mennem, de még az "erőt gyűjtök" fázisban vagyok. Van egy fogam ami rákezd néha, de még nem brutális a fájdalom. Mondjuk nem is várok addig. De csak érzéstelenítővel! Habár kétszer fúrt az itteni dokinő úgy, hogy tényleg SEMMIT nem éreztem!!! Hogy csinálta? Nem tudom!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?