A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

bkati:hát eddig ugy néz ki hogy egész este ezt fogjuk hallgatni:Dnagyon tettszett neki de ő most azon van kiakadva hogy alig találták meg a zebrát.

nekem is tettszik a Kiara:Damugy a Kárment szerettem volna 2. névnek de páromnak nem tettszik:Spedig annyira tettszik:D

Kép

Kép
nikianya21

Boci: úgy látom, te is szerencsés vagy a barinőddel (jól emléxem, hogy tőle kaptad ezt a sok mindent?) :lol: Én még azért vennék néhány rugit meg bodyt... :lol: :lol: :lol: :?

Megyünk pelenkázót nézni...

Kép

Kép
gabilany79

Katalin!
1000 darabos, karácsonyra kaptuk és a sógornőm kikötötte h húsvétig ki kell raknunk(3*1000).Én nekikezdtem és most a pakolással előkerült az ágy alól, most folytatom már nem sok van hátra.kb 100 db.

Kép

Kép
bellanitta

Niki! Asszem a lelkesedés nem csak estig fog tartani.... :)

Anita! Hát akkor sok sikert! Melyik húsvétra ígérted? :wink:

Várom apát, de hát nem akar jönni... pedig már itthon kellene lennie! :roll:

Anyukám most hívott, hogy vett a harmadik unokájának bundazsákot, meg egy együttest... elvileg csütörtökön kiutazik a másik nagymamával... akkor majd teszek fel képecskét
na asszem ilyen lesz a bundizsák:
Kép
Az együttesről majd később...

Ja és képzeljétek! elküldtem apát a gyógyszertárba vizeletcsíkért... apa felhív: " a patikus úgy néz rám, mintha ufo lennék! soha nem kért tőle még senki ilyet... meg tudja rendelni,d e min 2 hét (jövő héten meg megyek dokihoz)" :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Bébic, bocs a kései válaszért, szóval Timmermann Péterfys volt, de átment májusban a II-es Női Klinikára.

Kép
trombibébi

Anyóssal a helyzet változatlan.. Párom szerint albiba nem tudunk menni, nincs rá pénz és itt kell maradjunk. Király.

Más: Voltunk ma orvosnál, Noli cicám jól van még mindig iszonyatosan növeszti a fejét. A combja és a hasa a korának megfelelő kb. 29 hetes, a feje meg 32 hetes. :(

BPD: 80,
FL: 56,
AC: 241.

Súlya kb. 1500 gram
Hossz kb. 40 cm

Méhszájammal a helyzet változatlan hálisatennek és mivel most csökkentek a panaszaim legközelebb csak 4 hét múlva kell menni. Utána meg már NST.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida! Az jó hír, hogy csak 1 hónap múlva kell menni... szuper :lol:

bkatalin

Aida! a honlapon az FL magyarázata a kismamiszótárban comcsontnak van írva. Kimaradt egy b betű

bkatalin

Aida! a honlapon az FL magyarázata a kismamiszótárban comcsontnak van írva. Kimaradt egy b betű

bkatalin

Most már combcsont. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida! Ugye azért nem vagy nagyon kletörft a hülye anyós miatt? :?

bkatalin

...kletörft=letört... :oops:

bkatalin

Nem vagyok miatta boldog. Eléggé megnehezíti az életünket. Meg nagyon rosszul esik, hogy ilyen gonosznak lát. Én től érzékeny vagyok ezeket nem tudom nem felvenni..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

boci. nagyon tuti a szerzemenyed es neked is jo ismeroseid vannak. :lol: :lol:

zsuzsa. irok privit.

aida. ne izgulj. noel majd utol eri magat.

vegulis sikerult aludnom egy kicsit 4-f6 kozott. nagyon jol esett. aludtam volna tovabb is, de csorgott apa telefonja es az felebresztett, es ugy voltam vele, ha itthon van akkor inkabb felkelek.

emlekeztek, hogy voltunk egy eskuvon augusztus masodikan? a csaj mar terhes. :D 5 hetes. a kispapa veletlenul elszolta magat tegnap este. egyenlore nagy titok. en meglepodtem, mert a ferj meg varni akart egy kicsit, de nagyon hamar osszehoztak. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Banyek jó sokat írtatok megint! Egy órája olvasok, mkint egy örült.

Na akkó sorba!

Zsuzsa nagyon boldog szülinapot! Így utólag is, bocsi de tegnap örültem, hogy élek!

Aida: nem irigyellek, nálunk az én szüleim ilyen jó fejek... nálunk az anyósom jóindulatú, de néha kiborít. A múltkor bejön, és az asztalon ott volt egy olló, a közelében nem voltam, erre elkezdett hüledezni, hogy úristen nehogy rámessen... engem csak így borít ki, de elég is... kitartást, remélem a párod jól dönt!

Mush azt hiszem passzolom a tigrist, majd szerzek mást, de aztért köszi. Nyugodtan add oda a kollegédnak! Ja nincs tetkóm, csak tegnap ahogy festettük a szobát, a hasamon több volt a festék, mint a falon és inkább abbahagytam. :D

Ma bementünk elintézni az apaságit (illetve kísérletet tettünk rá), a múlt héten direkt rákérdeztem, hogy mi kell hozzá... a kiscsaj (volt kb 20 éves) azt mondta, hogy elég a kiskönyv, meg a személyi. Ma bemegyünk, erre csdálkozva kérdezi, hogy az igazolás??? Mondom milyen igazolás? Amit az orvos állít ki. Hát mondom arról nem volt szó, én legközelebb 2 hét múlva megyek dokihoz. Ó akkor semmi gond, az még október vége, belefér. Ja, csillagom nekem egy közel 2 kilós gyerek van a méhemben, nem túl könnyű már vele mozogni. Azt hittem szétrobbanok! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Apa befejezte a szobát, nagyon nagyon jó lett. A héten talán elhozzuk a kiságyat is és majd dobok képet is. Most már minden kész Dani érkezésére. Pénteken kiborultam, és sírtam este egyet a páromnak, nagyon félek a szüléstől, de megnyugtatott, hogy nem lesz semmi baj... :cry:

Ma egész délután takarítottunk, olyan jó volt, hogy segített, de így is nagyon elfáradtam. Meg bedagadtam.

Most megyek eszek, aztán pihenek. Tegyétek ti is azt!!!!

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok,

Reggel voltam dokinál, 3100 a méhszájam, feküdnöm kell, magnézium porral.

Az éppen rendelő orvostól kérdezném:
Még mindig sok magzatvizet állapítottak meg, emellett mindent rendben találtak, kiv.: a jobb here körül a scrotumban kevés folyadék van. Drnő azt mondta, ez semmi különöset nem jelent.

Az a baj, hogy rosszullettem az uh. alatt, majdnem elájultam, háton fekve, sima felületen, valószínűleg leesett a vérnyomásom, először elgyengültem, zúgott a fülem, fejem, majd vert a víz. Szóval alig tudtam koncentrálni.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Interneten olvastam, hogy TORCH vizsgálat, vagy terheléses cukor vizsg. javasolt a sok magzatvíznél. Mindkettő már megvolt, és negatív lett.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Ja igen megvan az utcsó laborom. Zöldi az mit jelent, hogy a pisiben fehérvérsejt van?

Kép

Kép
dcili81

Na itt vagyok!
Köszi a ruha dicséreteket, tényleg rengeteg. Igaz egypár viseletes, de itthon jó lesz!! Hálózsákon pl. 9 db van!!!! Rengeteg body és rugi. Majd 74-es felett kell csak vennem!!! Tényleg jó hogy a barátnőm odaadta!!! Igaz sok mindent mi vettünk a keresztlányunknak.

Anita: körmözni voltam, igen! Sajna pocsék körmeim vannak és az egyik barátnőm műkörmös. Ugye én éjjel-nappal ütöm a billentyűzetet és mindig betörtek a körmeim. A körmös csajszi ajánlotta, hogy megcsinálja. Tehát mindig zselét ken rá, és ezt 3 hetente. Na meg ki is díszíti, így erről le van a gond. Tehát nem műköröm csak az eredeti van megerősítve.

Vera: egy kalappal holnapra. Remélem nem tartanak még bent!
Vendég

dcili: nekem is volt ilyen, csináltak kenetvizsgálatot, baktérium okozta gyulladás volt, egy hétig hüvelykúpot kaptam, majd kontroll, és minden rendben volt. Dokid mit mond?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Sziasztok!
Cili: az apaságival kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy nekem azt mondták nem lehet 1 hónapnál régebbi, amin ki is akadtam mert mi van ha korábban jön a baba (ne legyen így de mégis) te mit tudsz erről?

Aida: sikerült belépnem a honlapra, köszi
próbálj csak magatokra gondolni, tudom nem könnyű, de muszály
én a volt férjem miatt stresszelek, valószínű nagy pocakkal kell majd mennem a bíróságra, de próbálok nem foglalkozni vele, volt olyan időszak, hogy egész éjszaka fenn voltam egy hétig és már teljesen kivoltam, de muszály volt csak magunkra koncentrálni

Vera: drukkolok hogy ne fogjanak benn!

Ma egész délután fájt nekem is a hasam, lehet hogya telihold miatt?!
Úgy néz ki mi is megyünk holnap este megvenni a kiságyat meg pelenkázót, remélem sikerül

Kép
Kép
Kép
erika26

Bkati: néha az én bokám is vizes, és akkor egy nagy bögre csalántea segít. Csak készülj fel, hogy utána sokszor kell menni pisilni! :lol:

Aida: most egy kicsit felejtsd el anyóst és Nolikára koncentrálj. Én nemrég túltettem magamon. A körmös akihez járok abban a közeli faluban dolgozik, ahol anyósék laknak. Miután végeztem bementem hozzájuk és jó 1/2 órát ott voltam. Ez ám a haladás! :lol: Máskor ha a férjem nem jön velem, akkor nem megyek be hozzájuk!!!
Örülök, hogy a babóval minden rendben.

Cili: sajnálom hogy ilyen hülye ügyintézők vannak. Én holnap ha időben végzek megyek házassági anyakönyvi kivonat másolatért. Tényleg sohasem lehet tudni mikor jön a gyerek, és most még könnyen mozgok!

Erika: ne stresszelj. Holnapra jó vásárlást!
Most már én is kíváncsi vagyok mikor jön meg a bútort. Bár én mondtam a boltban, hogy ráért jövő héten is, mert apa csak akkor jön meg. Én meg nem kerülgetem itthon, mert nincs más aki összeszerelné, sőt apa meg is sértődne rajta. Utána meg be tudom pakolni a ruhákat. Most azért is szedegettem ki, mert már egy ideje zsákban volt és egy kicsit szellőztetem. Aztán ugyis visszapakolom, mert nálunk meg a nappali lesz felforgatva és a por úgyis beszáll mindenhová. Ezért nem is dobtam el a babakocsi hatalmas dobozát, meg a zacsikat amiben volt, mert akkor vissza tudom tenni, hogy ne porosodjon!!!

BB: sajnálom, hogy nem jó híreket kaptál. Remélem most már jobban vagy!!!!
Vendég

Halihó!

Gondoltam, megmutatom az én gombás művemet. Meg ha már órákról volt szó, akkor a konyha falára gyártott órát is :lol:
(valahogy betegesen vonzódom a képkeretes dolgokhoz :lol: )

Kép

Kép

Ja, és felhívtam ma a választott szülésznőt. Tök jó fej volt, és nagyon lazának tűnik, mondta, hogy ha bármi kérdésem van, nyugodtan hívjam, meg egyszercsak talizzunk, és bár a december elég zűrös a kórházban, én ne parázzak, minden oké lesz.

Viszont a pisimet egy hét alatt sem tudták megvizsgálni, szerdán hívhatom a dokit újra...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2008.10.13 19:27-kor.

Kép

Kép
gabilany79

Bocika!
Régebben nekem is voltak szép körmeim, csak h kismami lettem a doktornő lebeszélt róla. igy most a csupasz körmeim vannak ami nekem se túl szép, semmi formája, igy csutka rövid. :( :wink:

Kép

Kép
bellanitta

Anita: és miért beszélt le róla???!!!
Vendég

[quote]Z írta:öldi az mit jelent, hogy a pisiben fehérvérsejt van?

Ha negy mennyiségű, akkor valszeg húgyuti fertőzés. Egy csillag nem ilyeszt meg bennünket, de lehet, hogy ennek ellenére antibogyót fognak felírni rá, Urológián kitenyésztenék, sima doki nem valószínű.

Kép
zölddisznó

Zöldi 7 a megengedett mennyiség, nekem van 21...., akkor ez most nem túl jó, ugye?

Erika nem tudom, de kezd elegem lenni, hogy a hivatalokban a seggüket nem emelik fel, ha van valami, de ha te nem adod be időben a dolgaidat, még le is hülyéznek... legalábbis ez a nagy tapasztalat. Én azt sem értem, hogy ha valakik mondjuk a baba érkezése előtt egy hónappal házasodnak össze, akkor azt nem fogadják el? De ismerek olyan párt is, akiknél 2 hónappal előbb jött a baba, nem volt apasági mert akkorig nem intézték el, a fene gondolta, hogy előbb jön a bébi. Az anya nevén volt a kislány, megkapta a taj kártáyt, meg mindent, és írathattak át mindent mikor megkapták a papírt, hogy az apa nevét kapta meg a leány.
Mindegy remélhetőleg 2 hét múlva még egyben leszek, és akkor beviszem neki azt a papírt.

Kép

Kép
dcili81

boci, azért nehéz nem koncentrálni anyósra amikor albérleteket között keresgélek.:D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Brigi ezt az eredményt ma kaptam meg, holnap tudok leghamarabb elmenni a védőnőhöz, meg dokihoz is. Nem értem, minden laboreredményemben van baci a vizeletben, de eddig nem csináltak semmit... ennek nem lesz később valami következménye a babára illetve rám nézve?

Kép

Kép
dcili81

Aida hatalmas kitartást!!!!!!!! Nem is tudom lehet ilyenkor valami biztatót is mondani?

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!
Jaj de sokat írtatok! :roll:

Mannababóca! Mi egyszerű műanyag kádat vettünk a Tescoban és tettünk bele csúszásgátlót! Nekünk ez jól bevált.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Mindjárt visszaolvasok csak előbb leírom a 32 hetes UH "eredményeit":

BPD: 81 mm
THQ: 75 mm
Gyomor- hólyag telődik, látszik??????
Placenta a hátsó falon
Norm mennyiségű magzatvíz.
Jó szívműködés.

Ezt reggel a védőnénivel is meghallgattuk. Éppen aludt, jó egyenletes volt.
Össz súlygyarap. 2,5 kiló. Ennek is örült a doki.
Viszont meg lettem fenyítve, mert mindig elfelejtem bevenni a Panangint.
Úgyhogy naponta 3*1, ha rosszabb lenne 3*2 kell szednem.
Merthogy sokszor keményedik a hasam. Mikor felfeküdtem, akkor is volt egy.
Sajna a visszerek is egyre jobban jönnek kifele. Ez néha nagyon fáj is.

Na most pedig "utókövetek".

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Cili! Eridj dokihoz! Én urológushoz is elmennék tenyésztésre, de kenetet is kéne vetetni, mert nem tudni, honnan származik a pisidben lévő baci. Odalenn nagy a keveredés )

Kép
zölddisznó

[quote="gabrielldaniell"]
írta:
gabrielldaniellGyomor- hólyag telődik, látszik??????

Ezen első alkalommal én is elcsodálkoztam. Először azt hittem, hogy az én "alkatrészeimről" van szó, és agyaltam is, hogy ez meg miért fontos, de aztán leesett... :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Igen ez a gyomor és hugyhólyag azért fontos, mert itt látszik, hogy a baba iszik és pisil. Ezt Pesten a Schöppfibe mondták még tavaly.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ja, és holnap megyek a Madarászba erre a légzésfigyelő-újraélesztő tanfolyásra, már nagyon kíváncsi vok...

Lépek fürdeni, mert jön a Gyilkos elmék, és inkább előtte, mert lehet, hogy rajtuk is elalszom :lol:

Kép

Kép
gabilany79

[quote="gabrielldaniell"]I írta:gabrielldaniellgen ez a gyomor és hugyhólyag azért fontos, mert itt látszik, hogy a baba iszik és pisil. Ezt Pesten a Schöppfibe mondták még tavaly.

Értem :) Hát, akkor az én babaám is jól eszik és pisil :D

Kép

Kép
gabilany79

...meg azért, mert mutatja, ha a nyelőcső nem jól zár, illetve nincs összeköttetésben a gyomorral. Olyankor üres , vagyis nincs telítődés.

Kép
zölddisznó

Gaby! Igyál előtte egy kávét, mert nagyon uncsi lesz az eleje!;)

Kép
zölddisznó

Ez a tanfolyam hasznos, mert csupán csak a légzésfigyelővel nem sokat érünk.
Jó tanfolyást!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Berni! Gratulálok az évfordulóhoz!

Harivera! Jobbulást a fiuknak!

Cili! Kitartást a felújításhoz! Arra gondolj milyen szép lesz utána!

Bneheni! Üdv közöttünk!

Szeles! Édesek a ruhácskák!

Zöldi! Nagyon jó lett az óra!

Bellanitta! A te órád is ötletes!

Solya! Bébiőrre akkor van sztem szükség, ha túl nagy házban laksz, vagy ahogy Zöldi mondta kertészkedsz. Különben fölösleges.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Dcili:
HA eddig nem küldött el a dokid tenyésztésre, és nem is vett kenetet, akkor biztos nem olyan mértékű a baci mennyisége. Eleinte nekem is minimális volt, nem kezelték, amíg a kenet ki nem mutatta. Azért említsd meg a dokinak, nem kéne-e valami hüvelykúp. Orvosom szerint a terhesség alatt gyakran előfordul ilyesmi, de szerintem jobb kikezelni. A 36.héten szoktak nézni kenetet, streptococusra szűrnek, mert szülésnél az megfertőzheti a babát (erről beszélgettünk itt régebben), nekem találtak 2 éve, szüléskor kaptam infúzióban antibiotikumot.

Ma elküldtem a megrendelőmet a sejtbanknak, árat emeltek legútobbihoz képest, már havi 17 ezer két évig (15 volt). A megrendelőt szeptemberben rakták fel, lehet, hogy előbb kellett volna megrendelnem, vagy ki tudja. Csak kinyögjük, ruhanemű egyéb felszerelés nem nagyon kell az előző két gyerekről maradt.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Elaludtatok?

Én nem tudok aludni, anyóson meg a helyzetünkön jár az agyam. :D Najó ez nem vicces..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Tényleg albérletet kerestek? Ennyire gáz? Csak gyorsan olvastam vissza néhány oldalt, bocsi.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Anyós kijelentette, nem hagyott választási lehetőséget. A párom azt mondta beszélni akar még vele, hogy jöjjön meg az esze és ne rakjon minket ki, mert az anyagliag mindenkinek megterhelő lesz. Én viszont a biztonság kedvéért szétnéztem albi ügyben, este megmutogattam a páromnak is és holnap felhívok párat. Hogyha minden kötél szakad akkor az lesz a megoldás.

Bár elvileg most tudtuk meg, hogy ha anyós ahhoz folyamodna, hogy rendőrséget hív, hogy kirakasson minket (mert megteheti) elvileg addig nem rakhatnak ki amíg terhes vagyok. Van vmi ilyen törvény vagy mi a szösz.. Hallottatok már róla?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kistarcsai kórházban előre el kell dönteni, hogy akarok-e EDA-t vagy sem. :( Amivel önmagában nincs baj, mert ez több helyen így van, azonban ha egyszer azt mondom, hogy akarok, akkor mindenképp kérnem kell... De hát honnan tudjam hogy milyen a fájdalomküszöböm? Ez így kicsit erős nekem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida! Nem semmi az anyósod! Szerintem tökéletesen ismeri a fiát és tudja, hogy ezzel téged előbb-utóbb elüldöz. Bár én nem maradnék olyan pasi mellett, aki nem áll ki mellettünk. Szerintem ezt a helyzetet csak ő tudja megoldani.

Galzsuzs! Nagyon irigyellek! Én is imádtam gombászni. A kedvencem a fífór. Imádtam pici olajon megsütve júhtúróval! Ezer éve nem ettem. És milyen szép hely....
A csokor is gyönyörű!

Szeles! Ne bosszantsd magad anyós bundazsákja miatt. Vegyetek olyat, amibe szivesen teszed a gyereket, ezt meg add másnak, vagy vissza neki.

Mush! Majd fotót kérünk a függönyről!
Már karácsonyi ajándékot csomagolsz?????????
Szép a forgótok!

Mágnes! Szuper, hogy minden rendben van!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő, a párom kiáll mellettünk csak épp nem tartja megoldásnak most albiba menni, hisz az minket is megterhel anyagilag plussz ennek a lakásnak a rezsije is átszáll majd az anyukájára, aki persze nem tudja majd fizetni és az lesz a vége hogy a sógoromnak kell majd fizetnie, akit párom nagyon szeret. Erről van itt szó, ezért nem rohanunk albiba. Viszont azt mondta a párom hogy megmondja az anyjának hogyha kell fizetünk ebbe a lakásba X pénzt és hagyjon minket (főként engem) békén aztán meg majd elmegyünk innen ha már tudunk.

Lassan elteszem magam holnapra.. Jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Én hallottam ilyenről, sokáig albérletben laktunk, az egyik tulaj aláíratott a szüleinkkel egy ún. befogadó nyilatkozatot, mely arról szólt, ha ő kitesz, vagy megszűnik a bérleti szerződés, akkor van hová mennünk. Ez pontosan azért volt neki fontos, mert terhes nőt nem lehet utcára tenni.

Azért az felháborít, és magamról el sem tudnám képzelni, hogy a saját gyerekemre ráuszítom a rendőrséget. Ez hülye ez a nő, már bocsánat. Szerintem irigy rátok, vagy klimakszol, vagy nincs kielégítve.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?