A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

azt mondják és nekem igy is volt a tápszeres babaák a bolti bébikaját jobban megeszik mit a hazait
mert ök egy féle izt éreztek mig az anyatejnek mindig más ize volt
az enyémek táposok voltak és ez igy van

Képimg][/url]
Kép
ronix

Úgy látszik ennyi jutott nekem! Búcsúzom az anyukáktól és a csodaszép babáktól!
Pedig olyan jó nézegetni a fényképeket ahogy nőnek a csemeték!

Megyünk sétálunk egyet, és útbaejtjük a postát!

Mindenkinek további szép napot! Ha tudok ma még jövök!

KépKép
hene

Szly
Kepeket meg sikerül összeszednem, de ide nem tudom felrakni, mert tul nagyok, es nem szeretem a paromat nyuzni, hogy kicsinyitse le. De pl. adatok nalunk max. 6 hetenkent vannak. Eddig mi ketszer voltunk dokinal es oktoberben egyaltalan nem is megyünk, hanem majd csak nov. 12.-en. Emiatt az adatok nagyon csusznak.

Ha szerencsem van, muxik a link! Nezzetek itt is körül hozzataplalas ügyben!:wink:
http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kryss 2008.10.14 12:08-kor.

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Hene! Oké! Viki a Gergőé! Úgyis idősebb nála!! :lol: :lol:

Szly! Küld, teszem!

sz.andi

Kryss! Akkor csak kb adatok legyenek! Senki nem fogja lemérni! :lol: A képeket meg küldd el nekem emalien:kovacszi23@freemail.hu én majd megcsinálom. De ha nem akarod nem kell, csak szívesen segítek, ha gondolod!

Kép
szly27

Elaludt Iza :lol: megyek vasalni :cry: . További szép napot! :D

Kép
dittke

Annam most: Kép

Kép

valami nagyon bejon neki...vagy csak ennyire joll lakott:)
Vendég

Szly! Kész, szted jó így?

sz.andi

Szly!
Köszi! Körülnezek es küldöm ahogy tudom! :)

Anyjuk
De aranyosan mosolyog Anna!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Miket irok!!! :shock: Dehogy mosolyog, NEVET!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

en is megyek, mert egy masodperc alatt bealudt:) hatha sikerul eljutnunk a postaig

majd kesobb meg leszek

szep delutant mindnkinek
Vendég

Kryss:elolvastam,hasznosnak tűnik :D

Kép
Kép
Kép
kike

szly!
Én nem tudom, hogy küldtem e már 3 hós adatokat.

de most írom 4800g 58,5cm
kép:
Kép 3 hósan

d.dodó

Na, mi is kimegyünk egyet sétálni, mert szép napsütés van!

d.dodó

Andi! Szuper!

Dodó! Már elküldted!

Ok Kryss!

Anna nagyon jókedvű, kis cuki!

Mindenki sétál! Nekem meg alszanak a gyerkőcök. Mi du 4 előtt sosem jutunk ki, mert vagy az egyik vagy a másik alszik! Főleg Roli miatt, mert Jázmin a babakocsiban is tud aludni!

Apa 27-étől dolgozik! Hurrá!

Kép
szly27

Timi :P
Itt mindenki a legjobbat akarja a babájának. De sokszor segít a vélemény és tapasztalatcsere. És persze mindenki másnak ad a véleményére. Amit írtam, abszolút nem okoskodásnak számtam, csak ez az én véleményem. Tiszteletben tartom a tiédet is :wink:

Anyjuk :P
Az allergiás dologról nekem az a véleményem, hogy most épp annak a generációnak van a legtöbb allergiás tünete, akit annnak idején korán hozzátápláltak, v. idő előtt kapott idegen fehérjét(tehéntejet 1 év alatt). Anyu is 3 hóig tudott engem szoptatni, aztán jött a főzi, tápi, stb. Még nem vagyok allergiás, de esélyem van rá. Állítólag a 6 hóig csak anyatejes babáknál sokkal kisebb ez az arány.
Hogy inkább gyümi, zöldség, mint táp? Ez azért meggondolandó, szerintem, mert a tápot ugye anyatej helyett kapják, és ezzel fedezzük a fehérjeszükségletüket is. 1 éves korig nem kaphat tehéntejet. Tehát, ha nem kapna tápot, csak gyümit és zöldséget, akkor mi fedezné a fehérjeszükségletüket?
Egyébként én úgy tudom, hogy a 6 hó előtt bevitt gyümi, kb. ugyanolyan állapotban kerül a pelusba, ahogy bevittük, mert még nem tudják úgy feldolgozni, és megemészteni rendesen, mint az anyatejet v. tápit.
Én ezért vagyok azon az állásponton, amin :wink: De elfogadom, ha mást gondoltok. Tényleg!!!

Véda
Vendég

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés! Megvagyunk köszi a hiányolást! Csak lefoglalnak a gyerköcök és most h szép idő van még kevesebbet vagyunk itthon. De azért megpróbálak titeket olvasni, de nem mindig sikerül mostanában nagyon pörögtök! :D

A babák gyönyörűek!

Bocsi, de mennem kell lejárt a mosógép!

Muffin, nagyon szép lett Eliot és minden elismerésem a tiétek!
Nagyon megható a video. Köszönöm h megosztottad velünk!
bencuri

Anna és Laura nagyon cukker!

Kivasaltam, volt 6 tonna.

Mi holnap kapjuk a 3 hós oltást. Szegény Duncusom!

AKata, Babu!
Huúúúúúúúúúúúúúú!
20150601134430

Szly!
Azt hiszem en is logok vele!
3honaposan: Bence: 60cm 5580g
Csaba:60cm 5490g

Kép

Kepzeljetek epp az elobb adtam Csaba szajaba a cumit es o ebben a pillanatban tusszentett,a cumi ugy repilt ki a kisagybol... :D :D :D meg mst is rohogok (igy leirva mar nem vicces) :?
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 08:26-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 08:26-kor.
Vendég

Mav!
Sztem tök vicces!

A fiúk imádnivalók!!!
20150601134430

Mi megérkeztünk a sétából....Lizy végig aludta. Máskor ha betérek egy boltba egyből felébred és visít, most ezzel sem volt gond. Éppen akkor ébredt, mikor hazaértünk.

d.dodó

Dodó :P
De jóóóó!!!

Szly :P
Én már küldtem 3 hós képet, adatot?
Nem emlékszem... :roll: :oops: Ha kell, küldöm priviben! :wink:

Véda
Vendég

Viki :P
A fickódnak drukk holnapra. Bizti megint mindenkit levesz a lábáról 8)

Véda
Vendég

Véda! Adat van, de képet nem tudom! A biztonság kedvéért küldjél!

Mav4 Édik a fiúk!

Kép
szly27

ma nalunk is bogesmentes volt a seta, postat boltot is el tudtam intezni:)

Mav: nagyon tunderiek az ikrek! akarmennyire is huzos lehet neha, en irigyellek- foleg mert ket gyermeked lehet egy szulessel :oops:
Vendég

Na vagyok én is, csak délelőtt piac, főzés, meg ugye mostanság mi is megint 2 óránként eszünk...Utána találkoztam Vidokatával és meglátogattunk néhány régi kollégát a Madarász kórházban...Adél nagyrészt aludt, különben meg csöndben volt :) Édes.
Nemrég értünk haza.
Különben haladunk, Adél ma elnézegetett egy órán át a pihenőszékben engem, amint főztem, azóta viszont nem nagyon érzi jól magát a játszószőnyegén....szórakoztatni kell.
Pedig eddig el voltam kényeztetve (köszönet nagymamáknak), de nemsoká el kell kezdenem főzni nekem is.

Evelin, akartam már tegnap is írni. Nem lehet könnyű ELiotnak hogy nem fekhet hason, meg nyilván az átélt dolgok miatt is akar most többet lenni kézben. Kitartás, már csak pár nap! És le a kalappal előtted, hogy ilyen szépen fejsz és olyan nagy dolog, hogy féléves korig tudsz adni neki anyatejet! :)

Hozzátáplálás: hát az én leányom ugye szerencsére nem kap túl sok tápot, 150 ml körül egy nap, de kb. azért amiért Tamara- mert a tápot elég műnek érzem- én is elkezdek 4 hótól hozzátáplálni. Azt gondolom, hogy az alma, barack, banán nem allergizálnak
( banánból mondjuk én biot fogok venni, alma anyósomék telkéről, barackot meg már fagyasztottam le), a citrusféléket meg ugyse adjuk. Mondjuk én azért is kezdek hozzátáplálni, mert viszonylag hamar el akarok kezdeni húst is adni, az meg ugye fehérjeforrás.
Mi sajnos ugyse fogunk tudni táp nélkül élni a tehéntejallergia miatt...tejtermékek helyett nyilván kell majd valamennnyit adni valószínű 1 éves kor után is...de ez van, legyen egész életében ez a legnagyobb baja Adélnak...

Kép
andkata

Lackónak drukk holnapra!

A fiúk nagyon édesek, Anita! Azért jó volt a szülinap, ugye?

Kép
andkata

Sziasztok!

Látom, nincs nagy forgalom itt ma délután...

Pedig most ráérek!

Az anyukám nem szedi a gyógyszereit, és újra műsor van... :?
Remélem nem gurultak messzire... :roll:
Vendég

Sajnos ma már újra kellett tápit adnom Emmának, de legalább megette. 100-at kapott üvegből, meg szopizott is valamennyit.

Sajnos érzem, hogy nagyon kevés van. hiába fejek, nem jön semmi.
gondolom újra most vagyok félidőben a mensim után, talán ez lehet a gond, mert más változás nincs.

szly!
Ha tudnád, hányszor eszembe jutsz!
Amikor mondtad, hogy mennyire fogom utálni ezt a babakocsit, nem vettelek komolyan... :oops:
De már most utálom...
nagyon nehéz. persze Emmának kényelmes, de nem lehet vele bemenni sehova. Mivel ringatható, ezért nem egyszerű a közlekedés sem, a lépcsőkről pedig ne is beszéljünk. letolni nem lehet, vinni pedig nem tudom, mert nehéz, mint a dög!

Na, bőgés van, mindjárt jövök!!!
Vendég

Miért mi a baj anyukáddal, Marcsi?

Azt irtad, hogy nehéz eset, de másra nem emlékszem :oops:

Kép
andkata

en is vagyogatok

Anna is szorakoztatva van el igazan, de ma a konyvesboltban beleolvastam az anya tanits engem c konyvbe es irja probaljuk hagyni a babakat hogy megtanuljanak egyedul "jatszani"

ti kb mennyit foglalkoztok konkretan a babokkal, ami nem kaja, oltozes, seta hanem mese enek beszed csorgo, stb...?
Vendég

Kata!
Szuperul sikerult,koszi! Volt aztert ajandek boven ha nem is nyertunk :( Meg fincsi torta is (ez anyanak nagyobb ajandek volt mint apanak :D )

Nalunk eleg gaz van! A fiaim egyaltalan nem emelik a fejuket. Meg se probaljak. Orditanak hason,mert eddig sose fekudtek ugy(feltem h megfulladnak) :roll:
Szerintetek??????

Plusz kaja: en 2eves koromig szopiztam.Alig kaptam mast mellette. Probalom kihuzni amig eleg a tejcsi,remelem sokaig. De ha majd kell tapi asszem en is inkabb gyumizek.
Vendég

megjöttünk mi is a sétából.
sőt már ettünk is, mindannyian :D (táp, tejszínes zöldbabos raguleves, töltött krumpli ;))

hoztam fel lidlis ujságot :D tényleg mennyi babadolog lesz. majd el is megyünk megnézni. itt van tőlünk 2 percre :D

egyébként obiban voltunk. vettünk wc kefét ;), zuhanyfejet, meg 5in1 játékból 2 fajtát. egyenlőre majd mi játszunk vele :D :D :D

viki!
++++ holnapi oltáshoz!

marcsi!
remélem hamar előkerül anyukád gyogyója. benne nem tudatosul hogy jobban érzi magát ha szedi? csak mert hogy megint nem szedi... nem érzi hogy jobb a gyogyóktól???

egyébként elkapott engem is a takonykór. mikor elindultunk sétálni még semmi bajom nem volt.
mire hazaértünk már fájt a fejem, az arcüregem meg van telve, folyik az orrom ezerrel, a közérzetem meg a béka segge alatt van.
remélem legalább lázas nem leszek, és a Törpe nem fogja elkapni

Kép

Kép
timi1982

Hát én délelőtt ha főznöm kell, akkor nem igazán játszom Lizyvel, mert délre kész kell legyen az ebéd, mert Ati hazajár enni. Ebéd után szoktunk legtöbbet játszani, meg még a fürdés előtti időszakban.

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 08:27-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 08:27-kor.
Vendég

ez megint bejott, kitettem az ekelyre es bealudt:)
de tegnap meg a kis alvas ellenre is uvoltott 7tol 8ig :evil:
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 08:28-kor.
Vendég

Mav!
Te igazán ügyi vagy, hogy mndkét lurkót szoptatod!

Lackó köszöni előre is a drukkokat. Most éppen buszt vezet az apjával, megy a brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr + a nyáladzás ezerrel. A délutáni séta közben szunyált kicsit.
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 08:29-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 08:29-kor.
Vendég

bocs ezt nem tudom megallni

Kép

kicsit meg nagy ez a sapka, de valahogy pont jot meg nem leltem( kiveve az a kis vekony cernasapi, amil olyan motorsos beutesu :wink: )
Vendég

Kata: most csutortoktol, jovo csutortokig. illetve gondolom a keszlet erejeig, mert en mar sokszor jartam ugy nem az akcio elejen mentem es nem volt
Vendég

Anyjuk!
Az borostyán nyaklánc Anna nyakában?

d.dodó

igen, a bornapokon vettem:), utolso egyetlen darab volt
Vendég

Vendég

jo ejjt mindenkinek
Vendég

Anna tündéri! :lol:

Kép
dittke