A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok

Nati: vissza olvasva néztem hogy te szedsz homeos cuccokat , letudnád nekem írni hogy melyikből mit szedsz?
Nálad megmondta a szülésznő hogy mit kell vinni a kórházba neked, meg a babának, mert minden kórházban más ha tudod azt is írd meg. Köszike. :D Mi meg ugyanabban a kórházban szülünk, én nem fogadtam szülésznőt bízzom az ügyeletesben idáig mindenkire csak jót mondtam . Neki is adok pénzt csak nem annyit mint ha fogadott lenne. Sajnos egy kicsit szükös a ház felújítás elvitt minden pénzt és még nincsi s teljesen kész. :(
Vendég

Syasztok!

Én november 16.ra vagyok kiírva.Már nagyon várom.Kisfiam lesz.A neve pedig Krisztofer Róbert lesz.
Gratulálok mindenkinek!
alexa116

alexa116: Üdv itt nállunk.Melyik korházba szülsz?Első gyermek?

Eszter: örülök,hogy jol vagy.Még én se keményedek és nincsenek josloim,bár tegnap ott lent a csontjaim eléggé fájtak mintha feszültek volna szét elég rossz volt :cry: Kisfiad jol van?Nem beteg?

Anikó: szép nagyon a kiságy :lol:

Écike: merre vagy?jol vagytok?

000kata

Anikó!
Én nem ragaszkodok a Tena-hoz. A Jessa márka is megteszi, ha jó az inkontinencia betét az ilyen jellegű vérzésekre! Akkor veszek még gyorsan! :)

Értesítés: ha megszülök, akkor jövök írni ide! Úgyis nagyrészt telefonról netezek! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Katica

Írj nyugodtan privátot,szívesen segítek amiben tudok.Vagy csak ha beszélgetni van kedved!
Amúgy hidd el most még olyan félve hozzátok haza,mert olyan törékenyek még,de hamar belejöttök és persze Ő is.
Anita

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita

Vera!

Bizony! A húgom még azt használta! Azt a betétet, amit a gumibugyikhoz lehetett venni :D

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Vera!

Bizony! A húgom még azt használta! Azt a betétet, amit a gumibugyikhoz lehetett venni :D

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!
Minden nap azzal jövök, hogy szült-e már valaki, főleg a nov. elejiek! :) Izgi már nagyon!
Én is az utolsókat rúgom már szertintem, annyira fáj a szeméremcsontom, hogy alig bírom megemelni a lábam. Ha már elindultam, akkor OK, csak az első emelés hihetetlen rossz. A földről alig tudok felkászálódni, pedig Kornéllal állandóan kockázni kell, vagyis kockából építkezni, aztán szétdönti, és újra-újra. Meg ugye a játszótér sem maradhat ki a napi programból, ahol szintén pörög a gyerek, és oda el is kell jutni. Nincs messze, a szomszéd utca végén, de az is kb 10 perc gyalog, és egy kis motorost követni, hát nem kis mutatvány... A baba már nyugalmi helyzetben van, jóval kevesebet mozog, de azok nagyon intenzívek. Tegnap kitolta a kis lábát a bordáim alatt, teljesen kitapintható volt, hogy ez a talpa, aztán apa is megfogta, és akkor elhúzta, én meg a másik oldalamon éreztem, hogy odament. :)Annyira érdekes volt. Ami még nagyon édes, örömteli érzés, amikor Kornél az ölemben van, összebújunk, és a baba is olyan finoman mozgolódik, mintha tudná, hogy a testvérkéje van a pocak másik oldalán. Már alig várom, hogy úgy szopizzon, hogy közben Kornél is odabújik. :D
tegnap volt rossz élményem is, Voltunk a kisfiammal gasztroenterológián, és nagyon bunkó volt a dokinő. Kornél nagyon fél az orvosoktól, persze sírt már amikor bementünk is. Felszólított minket, hogy vetkőztessük le (anyuval voltunk), erre szépen megnyugtatva próbáltam kihámozni a rugdalózó síró gyereket a ruháiból, a dokinő meg kikapta a kezemből, lerángatta róla a ruhákat, még a pelenkát is, aztán mondta, hogy fogják le, de a hangnem az minősíthetetlen volt, majd mikor végzett a durva hasnyomkodással, a mama kezébe nyomta az üvöltő meztelen gyereket, hogy vigye ki innen, ott öltöztesse fel a folyosón. Aztán a többi megjegyzését nem is írom már, annyira ki volt voltam akadva, hogy már sírtam is. Mondta, hogy reméli negatív az eredmény és nem kell többet jönnünk. Sok orvosnál jártam már, de ilyen érzéketlen tahóval még sosem találkoztam. És ez egy gyerekorvos. :shock: :?

Hangolka, én is ilyent vettem, mert a DM-ben nincs Tena nagy. Neked is csak a 38. hét után kell menned győrben NST-re? Állítólag annyi a kismama, hogy nem tudnak többet vállalni. Én is csak a jövő hét végén megyek, pedig akkor már majdnem 39 hetes lesz. Sok ismerősöm épp ezért nem is volt még NST-n, mert addigra megszültek... :shock:

A gyerekszobák nagyon szépek, irigykedek is, mert nálunk most nem lesz a falon minta, ragasztás, ilyenek, mert kb fél év múlva összeköltöznek a gyerekek, és nem tudom akkor hogyan lesz a berendezés.
Megfordulás: egyik ismerősöm babája pont a szülés előtti napon visszafordult fejről csüccsbe, így császár lett. Én még nem is hallottam ilyent azelőtt.

Kép
Kép
dalminha

dalma: hát ez hülye ez az orvos,az ilyen minek megy el gyerekorvosnak,nemértem.Amugy minden rendben lett?

000kata

Csajok, velem meg mi történt az előbb... :roll: Elmentem a védőnőhöz, aki nagyon közel van, de mivel iszonyú idő van és megint kerülget valami nátha-szerű, gondoltam inkább beülök a kocsiba. Odaérek, parkolok le, közben lefulladtam, kiigazítom, hát erre látom, hogy a mellettem álló kék Suzukis csaj nagyon nézegeti a sárvádőjét. Elvileg meghúztam :shock: , de én nem vettem ebből észre semmit, valószínűleg a lefulladás miatt. :roll: Ja, és a mi kocsinkon semmi nem látszik, az ő sárvédője is kicsit behorpadt meg lejött a festék. Azért kitöltöttük a betétlapot (még soha nem voltam ilyen helyzetben és ő sem), remélem, nem nagyon emelik majd fel a kötelezőnk díját. De tök durva, mert ha nincs ott a kocsijánál, én simán észre sem vettem volna... :roll:

Védőnőnél semmi említésre méltó nem volt, azaz kaptam egy doboz szoptatós teát, kaptak belőle egy csomót állítólag. És azt mondta, hogy sétáljak sokat, meg legyek aktív, akár lépcsőzzek is, azzal útnak lehet indítani a babát. Ja, meg még a sexet is javasolta. :oops: De közben ő is így elpirult. :lol:

Dalma, a szeméremcsontom nekem is tökre fáj, ha fel kell állnom valahonnan. Tök durva a sztorid a dokival, minek megy az ilyen gyerekorvosnak! :evil: Tök átérzem, mert Lili is ilyen félős az ismeretlen dokiknál, dehát mégiscsak kicsik még, nem?

Azért is jöttem, mert hétvégén itt lesz anyósom és nem hiszem, hogy jövök majd, de valószínűleg még nem szülök. :wink:

Hangolka, kívácsi vagyok, kinek lesz igaza a szülési időponttal kapcsolatban. 8) Ma megkérdeztem, itt nálunk sincs sterpto vizsgálat...

Nati, kitartás a szalmasághoz, azért látom, nem fogsz unatkozni.

Sensi, hát kíváncsi vagyok, tényleg előbb jönnek-e a csajaink. :wink: Bár a védőnő szerint nekem még egyáltalán nincs lent a hasam...

Babaszobák nagyon szépek, irigyellek is Benneteket, de egyszer majd nálunk is elkészül.

Most ennyi fért bele, megyek Liliért.

Szép hétvégét! :)

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Syasztok!

Kata:Igen első gyerek,és Győrbe fog a világra jönni!Neked?
alexa116

Sziasztok!

Beszteri, küldtem neked privit, ugyhogy ha majd gépközelbe leszel gondolom megtalálod és elküldöd nekem a számod :) Így majd neked írok ha kijött a lányzóm :lol:

Dalma, hát nem semmi! És ezt te szó nélkül tűrted? Én szerintem simán leugattam volna a dokit! Sőt ha párom ott van annyival nem is lett volna vége a történetnek :evil: Az ilyen minek megy gyerekorvosnak? Még állatorvosnak sem való az ilyen....inkább boncnoknak! Ott már mindegy, hogy esetleg hogy beszél.... :twisted: Bocsi....csak kicsit kibuktam..... :oops:

Katinka, szeretnél minnél hamarabb szülni? Nem csodállom :D Én is gondolkoztam már ilyeneken, hogy nagy hegyi túra, meg séta, meg sex :lol: Ezek elvileg bejönnek! Én meg akarom várni a betöltött 38. hetet és ha addig nem akar kijönni magától szerintem én is elkezdek hegyet mászni :lol:

Továbbra is gyönyörűek a babaszobák :) Öröm nézni őket!
Nálunk nem lesz, vagyis egy szobába lesz velünk, és majd ha már nem szopizik éjjel akkor megy át Kyra szobájába! De legkésőbb fél éves korába! Szóval én legfeljebb a kiságyáról tudnék képet feltenni :lol:

Betét, én még a Corába vettem 2 éve sima noname betét óriási, a bébi részlegen szülés utáni betét van ráírva! Nekem rengeteg maradt Kyra utánról mert volt benne vagy 30 és szerintem a fele se fogyott el, én csak a kórházba használtam, utána már elég volt a sima betét...nem tudom a császár miatt e, vagy miért, de nekem nem volt olyan vérzésem mint amiről sokan írnak... :roll: Aztán lehet most lesz :lol: Majd meglássuk :lol:

Nálunk a gyerekorvosnál a receptek úgy működnek, hogy odamegyek, ad egy nagy halom receptet ami neki már össze van készítve, abba benne van az összes alkohol, vitaminok, krémek, fürdető, meg minden, és a saját nevemre a saját tajszámommal kell kiváltani csak az első szám azt hiszem 0...vagy 8....vagy már nem is emlékszem, de lényeg, hogy az első számjegyet kell megváltoztatni! Legalábbis Kyrával még így volt! Most még nem voltam a receptekért, jövő hétre tervezem! Akkor majd megmondja, hogy milyen számot kell ráírni! :)
De olyanról még nem is hallottam, hogy majd ha megszületik akkor kéne kiváltani! Hisz akkor már szükség van rá! Meg akkor se lesz neki 2 napon belül taj száma! Legfeljebb neve....szóval nem is értem! De hát úgy látszik mindenhol más és más a bevett szokás...

Na egyenlőre ennyit sikerült elolvasnom, majd még jövök ha tudok :)

KépKép
KépKép
akíra

Alexa!
Üdv.közöttünk! Győrben is laksz?

Dalma!
Ezt a dokinőt!!! De megráznám! Csak ne kelljen összefutnom vele soha! Szegény kisfiad tuti nagy trauma érte, most mégjobban fog tartani a dokiktól! :(
Én kivételesen kedden már megyek az első NST-re és csak 37+4-en leszek! Előtte azért beugrok a Mekibe! ;)

Katinka!
Sajnálom a koccot, de jó, h.semmi komoly nem lett. És jó, h.a csaj is higgadt maradt. Szorítok a kötelező miatt!
A gyerekszobával nagyon egyformán állhatunk!

Engem a lábközi fájáson kívül a hőhullámok készítenek ki! Úgy elkap a leizzadás, h.olyankor semmit sem bírok csinálni, csak pihegni!

KépKép
KépKép
hangolka

Alexa: nekem is első baba :lol: Nekem pesten a Délpestibe.Hány éves vagy?izgulsz,félsz a szüléstől?

000kata

Szaszi
Küldtem privit!

Most megint nem tudok írni, mert idő van és kajálnom kell valamit, de most így egyedül még étvágyam sincs.

Ja és a szeméremcsont fájdalom már a szülés közeledtét jelenti? Mert nekem figyelnem kell, hogy zárt lábbal közlekedjek és ne kacsázza, mert különben isznyat fáj.

Na megyek bekapok valamit és talán este írok többet.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!!!

Köszönöm mindenkinek a tarifákkal kapcs. dolgokat, sokat segít.d
Dalmi, kösz a privit, küldtem választ!!

Kumpibogár, én azt olyan felháborítónak tartom, hogy az orvos tarifát mond!Én nem kérdem, mert a magánrendelésére járok, ott fizetek, ha bent lesz a szűlésen kap pénzt,annyit amit a tanácsaitokból leszűrve gondolok, ha nem, akkor talán a végén valami kis apró figyelmességet.De ha felhozná, én nagyon megharagudnék :shock:

A gyerekorvos nekem ideadta a recepteket, úgy ahogy többen írjátok a baba születése után a férjem ki tudja váltani,az én tajszámom kell, csak az első szám helyett 8-as kell!!!
Mennem kell, hívnak telón!!!
sclara

Szépek a babaszobák!

Szaszi
Mikor mész a klinikára legközelebb? Ha egy időben járunk arra akár találkozhatnánk is. Én szerdán megyek 8,30 ra ctg-re, ott leszek szerintem egész délelőtt.

Eaglesszem
Jó, hogy már kilábaltál a betegségből. Nagyon tetszik a zsebes tartó a kiságy végében. Honnan van?

Alexa
Üdv!

Katinka
Ne is törődj a koccanással. Ha van bónuszod akkor max abból vesznek el és egy picit lesz csak drágább a biztosításod. De mi mikor legutóbb pesten belementünk egy autóba, nem vontak le a bónuszunkból sem, pedig nem kis kocc volt.
Gondoskodom arról, hogy mindig legyen mit csinálnom, és akkor párom is hamar itthon lesz. Még sütni akarok neki egy somlói tortát vagy galuskát. Azt nagyon szereti, biztos fog neki örülni.

Szerintetek hány eldobható bugyi kell majd a 4 napra? Tapasztaltabbak már tudhatják, hogy kell e napi 1nél több vagy sem. Amit vettem abban csak 4 db van, lehet vennem kellene még egy csomaggal?

Betétből jó az allways éjszakai? Anyumnak van egy csomó ami kimaradt és már nem fog neki kelleni. Már be is raktam a csomagba, de ha kevésnek bizonyul vagy azt mondjátok gyenge lesz, akkor veszek valami bikábbat.

Telefonos listáról mit gondoltok? Csináljunk? Csak hogy mindenki tudjon valakit értesíteni, ha jön a baba. Tényleg kezd izgivé válni majd itt a topikélet!

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Eldobható bugyi, hát én a előző szülésemből kiindulva, én csak egy csomagot vettem, abba 5 db van! Nekem nem kellett napközbe váltanom, ebből indultam ki! De ha kelleni fog, azt már látom a második nap, és akkor páromat szalasztom a Corába :lol: Nekem kellett nagyobb betét mint az éjszakai de csak pár darab! Utána, a kórházi napok után itthon én már éjszakait használtam!

Telefonos lista nem rossz ötlet :) Én szívesen adom :)

Eagleszem, tényleg édes az a zsebes tároló! Hol vetted és mennyiért? Én olyan gagyikat látok csak! Én meg is kértem anyumat, hogy varrjon nekem! De ez nagyon jól néz ki! Ha lenne hasonló jó áron simán vennék még Zsebinek :)

Alexa, üdv köztünk :)

Lábközi fájások, hőhullámok! Ne is mondjátok! Most is itt ülök, izzadok, a nyitott ablaknál ahonnan dől be a sok minúsz :lol: párom kivan akadva, mert ő meg fázós :lol: szegénykém! :oops:
Nekem meg Zsebi a bal lábamon helyezkedett el és nyom egy ideget, úgy megyek tőle mint a csípőficamos... :? a fájdalomról nem is beszélve :cry:

Na megyek elteszem magam holnapra!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Ágynemű minden a Bendiről maradt még :) . A zsebes tárolót exanyósomtól kaptam még. Ő Intersparban dolgozik, és ott vette. De már 2 és fél éve. Amúgy Topp márkájú (magyar gyártmány) és baby Garfieldos :D .
Itt van nekik, de csak macis mintával: http://www.topp.hu/ujszulott-kollekcio/ ... iegeszitok

Nem tudom, mennyi az ára, mert nem regisztráltam le, és akkor nem látszik :?
Szeretem, mert bele tudom tenni a pelusokat meg egyebeket, amik jók, ha kéznél vannak.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Amúgy mindenkitől babatakarót kaptam mostanában, és ezzel kiborítottak. Bendiről is maradt egy csomó.
Most ajándékozgatom el őket.

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Na mégis bekukkantottam, Anyós meg Lili elmentek aludni, férjecském meg munkahelyi buliban van.

Eldobható bugyi: bevallom, én a múltkor 2 Tenással csináltam végig, ha kellett, kimostam az egyiket és kb. 1 óra alatt megszáradt a kórházi radiátoron. El is tettem őket (csak a jód nem jött ki belőle, amivel a császársebet kezelték), most még azért vettem megint 2 db-ot. Betétből meg a Tena Supert ajánlották, abban 20 db van, még vettem hozzá egy csomag éjszakai betétet a DM-ben (Jessa - feleannyiba kerül, mint az Always). A védőnő szerint ennyi elég lesz.

Szerintem is jó ötlet a telefonos lista, akkor valakinek tényleg össze kéne gyűjtenie mindenkiét.

Nati, a somlóit én is imádom, főleg ahogy a férjem készíti, aki mellesleg cukrász. :wink:

Jaj, most hívott anyukám, hogy az unokatesóm 4 éves kislányánál rosszindulatú daganatot találtak, a rekeszizomnál. :cry: Most műtötték, a szülők teljesen odavannak. :( Miért kell ilyen kis gyerekeknek szenvedniük ilyesmitől :?: :shock: És egyik napról a másikra derült ki a dolog, nem is volt semmilyen tünet. :shock:

Megyek is...jó éjt!

Kép
Kép
katinka31

Köszi az együttérzést a dokinővel kapcsban, igazatok van, tényleg meg kellett volna mondanom a magamét, de a se köpni se nyelni kategóriában voltam, és a könnyeimmel küzdöttem. :x :(

Katinka, borzasztóan sajnálom azt a kislányt! :(
Akíra, én meg mindig fázok mostanában. Itthon is mellényben figyelek. :)
Nati, én is vettem egy csomaggal, de most jó nagyot, mert a múltkor kicsi volt, a doki ollóval vágta le rólam, jót röhögtünk rajta, hogy micsoda heves... :) Aztán hozattam be anyuval kínais atombugyikat, olyan 300 ft-osat, az jó volt még itthon is jópár hétig, amíg érzékenyebb volt a sebem környéke, mert a sima bugyi akkor még lepörgött a nagy hasamon.
Katinka, sex, komolyan? Én gondolni sem bírok rá. Sőt, gáz, de mostanában idegesít, hogy a férjem éjjel felém fordulva alszik, mert szuszog, horkol, ami eddig nem zavart, csak olyan éber vagyok, hogy nem bírok tőle aludni... Nálatok van ilyen? A pisivel is mindig a végsőkig várok, mert Kori szobája mellett van a wc, nehogy felébredjen. :?
Telószámom tudja Akíra, és Zsemlyécske, én is az övékét, majd írok nekik ha valami van... bár már ott tartanánk. De van egy olyan sanda gyanúm, hogy kivárjuk a nov. 4-t, amikoris megcsászároznak.
Jó éjt mindenkinek, akinek van még olyan...

Kép
Kép
dalminha

Kornéliusz :?:

Kép
katica_75

Sziasztok!

Én is voltam megvenni az utolsó apróságokat a kórházi csomagba. Gyógyszertárban vettem óriási Tenna betétet meg bugyit, jó mert az mosható és tényleg hamar szárad. A betétből 15darabto vettem, ha nem elég akkor lesz még always éjszakai, de kétlem hogy a 15 kevés lesz.

Viszont nagyon szerettem volna gátmasszázs olajat venni, hogy kicsit elkészítsük lenn a gátat a tágulásra, de mindenhonnan elhajtottak hogy nem tartanak. A szülésznő azt mondta a babaolaj erre nem jó. Nem tudtok nekem boltot mondani ahol lehet kapni?

Amúgy jól vagyunk, csak az alsó ajkam van feldagadva, olyan mint Kelemen Anna szája... ezen kívül mindenem fájdogál, de még bírom..
Vendég

beagle,
DM-ben kapható gátmasszás olaj. Én ott vettem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Syasztok!

Hangolka:Igen Győrben is lakom.Te?

Kata:18 leszek december kilencedikén.Az elején igen,most már csak várom hogy túl legyek rajta.És te?

Nati:Üdv!:)

Akira:Üdv!:)
alexa116

alexa: én 23 éves vagyok,hát én fálek sajna a szüléstől :cry: De már alig várom hogy a kezembe tartsam az én kis drágámat.Kisfiú-kislány lesz?neve?

000kata

beagle: én azt olvastam a kismama ujságba hogy egy anyuka olivaolajjal maszirozta minden este a gátat és sokat segitett szülésnél

000kata

Katinka
Nem írná le nekem férjed a somlói igazi receptjét? Nagyon hálás lennék és igérem nem gazdagszom meg belőle csak és kizárólag páromnak sütném, önző módon! :lol:

Beagle
Sima búzacsíraolajat kell venni a DM-ben és csak azzal kell kenni, nem is maszírozni. Szülésre is azt kell vinni.

Este és reggel megint voltak mensis fájásaim és éjjel keményedtem is, de remélem végre vége a hidegfrontnak és akkor még maradunk biztosan 2in1.

És ismét eltelt egy éjszaka!!! Közeledik a jövő péntek és párom hamarosan itthon van!!!

Kép
Kép
nati80

Hellóhalló!

Na, csak elérjük már a 100. oldalt lassan... :)
A telefonos-táblában én is benne vagyok, de Beszteri, a biztonság kedvéért elküldenéd nekem a számodat?
Receptek: nálunk is úgy van, hogy a baba megszületése után az én Taj-számommal, illetve annak első számának megváltoztatásával (meg hát a bébi nevével és születési dátumával)Apuka fut a patikába (már aznap vagy másnap elmegy, attól függ milyen napszakban szülünk)és megveszi amit kell. Lázcsillapító kúpot ne felejtsetek el kérni!!
S ami még eszembe jutott hirtelen:én minden alkalommal viszem a Garmastan kenőcsöt magammal (legutóbb szerencsére nem kellett), mert ha bármi bibi történik a szoptatással kapcsolatban (a baba rágja a bimbót, kisebesedik illetve csak magától attól hogy hirtelen nagyon igénybe lesz véve), én azzal szoktam gyógyítgatni. Az a jó benne hogy le se kell mosni, a babának nem lesz baja tőle. Esetleg érdemes kipróbálni.
Sensi, nem szülsz még???
Melcsi, Ditta, Anikó, nagyon édesek a szobák!!
Hangolka, én is a patikában vettem a Tenát, nekem eddig mindig kellett az ekkora...A jessa-t nem ismerem, bár már láttam. Lehet, hogy az is jó.
Dalma, csak csatlakozni tudok a többiekhez, bár magamat ismerve, az első reakcióm nekem is ez lett volna...de egyszerűen felháborító!!!!Nekem egyébként állandóan melegem van...
Katinka, sajnálom az autó-ügyet, majd megkérdezem a férjem ha gondolod, Ő biztosítós...

Én épp most néztem meg a kiskönyvem, nov. 2 van beírva terminusnak, nem 4 (vagy5)...
Végre sikerült összepakolnom, már csak a mellszívót főzöm ki és kész. A héten megjött a ház. anyakönyvi kiv. is, meg a Hbsag leletem, ami álíltólag szüléshez kell.
A hasam folyamatosan egyre lejjebb megy, már szinte a 2 lábam közt hordom, keményedések is sűrűn vannak, de én szerintem nem szülök előbb...ha Blanka kicsit is a tesóira üt, bolond lesz előbb kibújni :roll:
(Bár a férjem szerint okos lány Ő, 23-án fog születni, min. a nemzeti ünnepen...én azért örülnék az őszi szünetnek a többiek miatt, de megindíttatni nem fogom semmivel. Jön ha jönni akar.)
Mindenesetre azért a héten elmentem fodrászhoz, kozmetikushoz (jut eszembe, van köztetek olyan, akinek az utóbbi hetekben olyan lett az arca mint a babapopsi???Hihetetlen, ehetek bármit, nem hogy ragyám nincs, de olyan selymes h nem győzök ámulni...a kozmetikus is csak lesett! Tudom, tudom, jön még egérre kamion...de most akkor is olyan jóó!), a húgom megmanikűrözött és fogorvosnál is jártam (na, fogorvost sem láttatok még olyan gyorsan fogat tömni, mint az én doktornőm...halálsápadtan, fél percenként megkérdezve, h jól vagyok-e, tette a dolgát... :mrgreen: )

Vera, az nlc-n így beindultak volna?Lám-lám itt nálunk azért ráérősebbek a babák (kivéve Zolikát és Lénát :) ) :wink:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Syasztok!

Kata:Ezzel én is így vagyok!De ha félsz azzal csak magadnak és a picinek ártasz.Nekem kisfiam lesz és Krisztofer Róbert lesz a neve?
Neked?
alexa116

alexa: igen ebbe igazad van,szép neve lesz a kisfiadnak :lol: Nekem is kisfiam lesz és Kevin lesz a neve.
Hogy viseled a terhességed?nem csinálsz vonalzot magadnak???

000kata

Syasztok!
Köszönöm a te fiadnak is gyönyörű neve lesz.Gratulálok hozzá!De már próbálkozok vele,de nem nagyon akar összejönni!
Elég jól viselem,bár a derekam sokszor fáj már,és a hasam is kezd nehézkes lenni!De alapvetően jól!Te?
alexa116

Alexa: nekem is fáj a hátam meg a derekam és nehéz a pocim,pedig nekem nincs is nagy pocim.de Kevin már 2540g van súllya :lol: Krisztofer mekkora?

000kata

Sziasztok

Nati: ma voltam a klinikán de lehet hogy kell mennem szerdán is ha végre bent lesz a diabos orvos mert már másodszor jártam úgy hogy behívott és nem volt ott de legalább a nőgyógyival beszéltem ő bent volt.
Ha megyek akkor üzenek és találkozhatunk. Neked mindig szerdán kell ctg-re menni? Azt nem tudod véletlenül hogy be lehet jelentkezni telefonon is ? mert nekem 27.ére kellenne időpontot kérni vagy 29-re. Ma fál 12-kor már nem volt ott senki. :(
Vendég

Syasztok!

Kata:Jó neked!Nekem elég nagy pocim van.De Krisztofer is nagy baba lesz mert ő is most kb annyi!Gratulálok neked hozzá!Mire vagy kiírva?
alexa116

Sziasztok!

Melcsi!
Dejó neked, hogy már előre tudod, hogy mikor jön a kiscsaj! Ha csak addig nem... :)

Nati!
Kitartás, nemsokára eltelik az a pár nap, és itthon lesz a férjed! De sztem nem lesz gond az idő eltöltéssel. :) Szerintem az always éjszakai nem lesz elég az első napokban...legalábbis ezt mondják. Én is pont tnap vettem olyat, de nekem vannak extra specko cuccok az első napokra, amit itt kint direkt ilyen célra árulnak. Szal gondolom előbbit majd 3-4 nap után fogom használni. Sztem még általános iskolából vannak betéttel kapcsolatos emlékeim utoljára, és akkor bevált az always...úh most úgy gondoltam jó lesz az addig, amíg majd kell...remélem nem fogom húzni 6hétig.

Ditta!
Szurkolok a természetes és gyors szüléshez!

Hangolka!
Örülök, h jól vagytok, de azért még húzzátok ki 1-2 hétig! A strepto miatt sztem ne aggódj, mert úgy tudom, hogy otthon megvizsgálják rögtön a babát, h elkapott-e vmt, vagy automatikusan adnak antibigyót...ami még sztem mindig jobb, mintha beteg lenne és nem kezelnék.

Szaszi!
Örülök, hogy jól vagytok! A fehérje vm fertőzésre utalhat, remélem nem lesz gond! Egy bizonyos szintig teljesen normális.

Eszter!
Akkor én neked sms-eznék! Elküldenéd a számod? Köszi!

Anikó!
Sajnálom, h sz.rul voltál, de mostmár minden ok, ez a lényeg! :) Helyes a babasarok! :)

Alexa!
Üdv közöttünk! Kitartás!

Dalma!
Szeméremcsont fájdalom nálam is játszik, de csak akkor, amikor felkelek valahonnan, főleg reggel. Nem irigyellek, h futni kell Kori után, én már képtelen lennék erre. Kitartás! Jó érzés lehet, amikor összebújtok! :) Hozzám is bújt néha Aidan, és jó volt, pedig nem is a sajátom. :)
Ez a doktornő egy állat, már bocs! Sztem tőlem megkapta volna a magáét...ilyenkor elgondolkodom, h mi a enét keresnek ilyenek a pályán? És hogy mit meg nem engednek maguknak?! Felháborító!!!

Katinka!
Sajnálom a koccot, de ne foglalkozz vele, reméljük nem lesz sokkal több az a biztosítás! Kitartás neked is...asszem a mai dátumunknak lőttek...vagy nem tudom, te hogy állsz? :)
Nagyon sajnálom a kislányt, szörnyű lehet! :(

Sclara!
Sajnos otthon ez a csúnya valóság, és sztem ne vedd zokon, ha közli veled a dokid, h "mennyibe kerül a szolgáltatása". Nagyon sokan megmondják. Nagyon szomorú ez a helyzet. :?

Akíra!
Jaj, ez a fájdalom nem hangzik túl jól! Tessékeld arrébb a kiscsajt. :) Nekem most napok óta egyfolytában mocorog, sztem próbál vm kényelmes pózt találni, ami már nem megy, mert tutira nagyon szűkös bent a hely. Úh kb riszálja magát a jobb és bal oldalam között, hol itt, hol ott érzem a hátát végig, a másik oldalon pedig dugdossa ki a talpait. Gondolom arra már nincs helye, hogy vissza forduljon ülésbe, hála az égnek.

Beagle!
Gátmasszázsra jó a sima oliva vagy napraforgó olaj is. Vagy az E-vitamin olaj, bár erről még nem hallottam, h lenne otthon. És igen, arról én is tudok, h a DM-ben van specko cucc erre. Hozatni is akartam, de végül találtam itt is.

Kata, Alexa!
Jó tudni, hogy nem csak én vagyok itt ilyen fiatal. :)

Judit!
Nem, sajnos nem úgy néz ki. Pedig olyan jó lett volna pont ma...na de mindegy, mostmár vmkor csak kijön. Annyira telnek a napok, h mostmár nem lehet túl sok hátra. Remélem....
Na a végén Blanka fogja okozni a nagy meglepetést, és különc lesz a tesóihoz képest. Én azt érzem, h nálad már közeleg a vége. :) Lehet, h be is előzöl. :)

Velem semmi különös, azon kívül, hogy azóta is nagyon várom a végét, és csak vegetálok. Napok óta sokat keményedek, de semmi más jel nem mutat ezen kívül arra, hogy ki akarna jönni a csajszi. Pedig nagyon szerettem volna ma szülni...a bűvös okt. 18. (ma vagyok 23,5 éves :)) Érzem, hogy alig van már helye, meg gondolom hízik is sokat, mert egyre nehezebb. Hátha mostmár neki is elege lesz a nyomorgásból. :) Tegnap megjött a kamera, úh mostmár tényleg jöhetne. :) Igaz a strepto szűrésemről semmi hír, ami kezd idegesíteni. Hétfőn küldtem vissza a mintát, és azt igérték, hogy 3 munkanap....hát már szombat van. :? Ha hétfőn jön, akkor pont egy hét fog eltelni, de már nem érdekel, csak jöjjön meg...az most nem lenne túl jó, ha elkeveredne, és újra kéne csinálnom az egészet. Azért mostmár para, hogy megelőzi a kiscsaj a teszteredményt, és hát jó lenne tudni, hogy mi a helyzet. Itt nem hiszem, h adnak automatikusan antibigyót, azt meg nem tudom, hogy őt megvizsgálják-e születés után, h elkapott-e vmt. Ha igen, az elég nagy gáz. Na majd erre is rákérdezek a dokitól. Elvileg a héten el kellett volna mennem hozzá, de pénteken hívtam őket időpontért (mivel csak aznap lehet kérni :?) és bemondta a gépi hang, h zárva vannak aznap...hurrá! Úh majd hétfőn...ha csak addig nem.... Hétfőn jön még egy adag cucc anyukáméktól is, úh mostmár azért azt is megvárnám...abban lesz a Tesco-s macis kezes-lábas, amiben hazahozzuk a csajszit. be kéne még vágni azt is a mosógépbe. :) A lábam most 1-2 napja jobban van, nem vizesedek annyira...nemtom miért van ez, de nagyon jó! :)
Ja, és lassan mi is össze rakjuk a babasarkot. Tegnap itt volt egy baráti pár lány tagja (a pasi influenzás, és miattam nem jött), és kérdezte, h mikor készülünk össze...erre daddy mondta, h hát mostmár össze kéne rakni a cuccot. Tökjó, mert én direkt nem akartam rákérdezni, mert gondoltam, h biztos csak az lesz, hogy hagyjam már, ráérünk majd. De így megoldódott. Nemtom most hétvégén lesz-e belőle vm, de ha nem, akkor jövő hétvégén már tutira. Ha csak addig nem lesz akció, és akkor majd ügyködhet egyedül...na nem mintha én annyira sokat tudnék segíteni, de azért csak jobb hétvégén túllenni rajta, mint hirtelen hétköznap, amikor dolog van, na meg szülés, meg egyebek. :)

Hát most egyelőre ennyi voltam, majd jövök még! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Legnagyobb megdöbbenésünkre elkészültünk a festéssel, és már a cuccok nagy része is vissza van pakolva. Na persze mindez a férjemet dícséri, és nem engem. :wink: :oops:

Katinka, Ditta, Honey, Melcsi, Klarissza!
Nagyon jók a pocakfotók! :lol: Szépek vagytok!

Katica!
Várom a képet a szobáról. :) Nekünk is jól sikerült, nálunk az ablakkal szemközti fal zöld, a többi sárga. De tök jól néz ki.
Lénáról raksz majd fel új fotókat? Olyan jó nézegetni, annyit fejlődik mindig! :lol:

Sensi!
Ment privi. A szobáról majd teszek fel képet, ha már teljes lesz az elpakolás. :)

Alexa!
Üdv köztünk! Van egy táblánk, amiben benne vannak az adatok (felhasználónév, kor, szülés várható ideje, baba neve, testvérek, kórház), ha elküldöd a te adataidat, beleteszlek. :lol:

Dalma!
Sajnálom a dokinál történteket. Felháborító!
Julcsika nálunk is nagyon érzékenyen reagál Benedekre, az első mozgásait is akkor éreztem, amikor Beni az ölemben volt. Az állandó rohangálást átérzem... :lol:

Katinka!
Sajnálom az esetet, de az a lényeg, hogy nagyobb baj nem történt!

Hangolka!
Nálam is ez a két dolog van: úgy érzem néha, hogy szétszakadok a lábam között, és állandóan melegem van. A férjem ki is van akadva, nyakig betakarózva alszik, én meg már nem is veszem az ágyra a takarómat, ne foglalja a helyet... :o

Nati!
Én eldobható bugyiból kb. 4-5-öt használtam, szerencsére egy kitartott egy napig, sosem áztam át. Kb. eddig használtam az inkontinencia betétet is, utána már bőven elég volt az éjszakai betét. De sztem ez is egyénfüggő. Viszont a párod bármikor tud utánadvinni eldobható bugyit (bár tényleg pár száz forint, tehát ha megnyugtat, vigyél inkább két csomaggal). :)

Most ennyire futotta az erőmből. :oops: Aki kérte, annak elküldtem a számomat. Ha szeretnétek listát a számokról, akkor szívesen megcsinálom, a nevek már úgyis megvannak a tábla miatt. Csak küldjétek el a számokat - ha lehet, inkább e-mail-en, cím az aláírás részben ott van - és megcsinálom.
És akkor még a tábla:

KépKép
KépKép

beszteri

Syasztok!

Sensimilla:Köszi!Én is így megnyugodtam hogy nem én vagyok csak ilyen fiatal.Amúgy te hány éves vagy?

Beszteri:Persze!De privibe küldjem?
alexa116

alexa : én november 21.re vagyok kiirva

000kata

Syasztok!

Kata:Az jó!Akkor csak nap van köztünk.Elvileg.
alexa116

beszteri: küldtem e-mailt. :)
Vendég

SZiasztok!

Eszter!
Várom a képeket! :)

Alexa!
Hát azért én egy kicsit idősebb...tegnap óta már közelebb a 24-hez. :)

Tegnap megkaptam a strepto eredményemet sms-ben, persze pozitív lett, miért is lenne más...?! :? Így egyből be kell menni a kórházba, ha elkezdődik vm, főleg, ha magzatvízzel kezdődik, mert kapnom kell az antibigyót egyből, és onnantól 4 óránként. Hurrá! Szerettem volna azért itthon maradni egy kicsit, beleülni a kádba, dvdz-ni, ameddig jól esik, és csak akkor bemenni, ha már tényleg úgy érzem. Hát ez most nem fog összejönni. :( Így gyorsan sem kéne szülnöm, hogy hasson a cucc, úh minimum 6óráig tutira el kéne húzni, pedig reménykedtem vm csodában, hogy majd hátha letudom pikk-pakk. Persze tudom, h erre amúgy sem lenne sok esélyem, meg hát ez után sem rajtam fog múlni antibigyó ide vagy oda... :P Meglátjuk....csak jönne már!!! :roll: Holnap délutántól esetleg? Na majd mindjárt jól elbeszélgetek vele... :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Alexa!
Ha kérhetem, inkább e-mail-en, ott a címem az aláírásban. :lol: És akkor már a telefonszámodat is elküldhetnéd, és csinálok egy olyan táblát is, már páran elküldték.

Lányok!
Akik korábban küldtétek nekem a számotokat: beletehetem azokat is a táblába, vagy van, aki nem szeretné "közhírré" tenni a számát? Persze ezt nem rakom majd fel ide, hanem mindenkinek elküldöm e-mail-en.

beszteri

Sziasztok!

Sensi, nagyon sajnálom a pozitív eredményt és hogy emiatt nem úgy alakul a vajúdás, ahogy eltervezted. :( De az a lényeg, hogy előre tudod és így nem lehet baja a Picinek. Tudod, itt nálunk nem szűrik egyáltalán... :?
Ja, és ugye nem szültünk meg tegnap, bár nálam majdnem esélyes volt, de csak vaklármának bizonyult - majd lejjebb részletezem.

Alexa! Üdv köztünk! :)

Eszter, jó, hogy hamar elkészültetek a festéssel, ügyes a Férjed! 8) Várjuk majd a képeket! (ja, küldtem privit meg e-mailt is)

Judit, igen, a védőnő nekem is feltétlenül javasolta a mellbimbó ápolókrémet, én a DM-ben vettem Babylove-osat, azt sem kell lemosni szopi előtt. Gyanúsan nagyon készülődik kifelé Blanka meg Te is az érkezésére, szerintem ő lesz a következő topikbaba. :wink:

Nati, sajna a férjemnél ez a receptkiadás tabu, max. a családon belül ad ki 1-2-t, és még csak itthon sem tartja őket, hogy esetleg meglessem. :?

Dalma, hát a sexet én sem tudom, hogy komolyan gondolom-e, örülök, ha egyszer kényelmesen elhelyezkedem az ágyban és el tudok aludni. És szegény férjem is, ha éjjel átölel, 2 perc múlva le kell vennem amgamról a karját, mert nem kapok levegőt. Tényleg gáz, de ez van... :roll:

Képzeljétek, tegnap este azért eléggé beijedtem, ahogy leültem a fotelba, miután Lili elaludt, Nati olyan táncot kezdett el járni a pocakomban, amit még soha. :shock: És közben folyamatosan nyilallgatott a méhszájam, vagy legalábbis ott lent valami. Mindez legalább 2,5 órán át egyfolytában, egy pillanatra sem állt le, persze keményedtem is közben rendesen. Alig mertem felállni, féltem, hogy egyből elmegy a magzatvíz. De aztán ahogy jött, úgy vége is lett, azaz egyszer éjjel még volt egy hasonló bugi, akkor éppen gyomorgörccsel kísérve, de ennyi. Ma már semmi ilyesmi nincs. Azért kíváncsi vagyok az estére...

Üdv,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Katinka
Semmi baj, tudom ez így van minden szakácsnál-cukrásznál. De egy próbát megért :lol: .
Fanni nekem is szokott ilyen hosszas fészkelődést csinálni. Most is éppen ezt teszi. De amíg a hólyagomat nem nyomkodja közben addig nincs bajom.

Sensi
Sajna a + eredmény miatt. Lassan szülsz!!!

Beszteri
Küldöm priviben az adataimat a táblához!

Kép
Kép
nati80

sziasztok Lányok!

Bocs, hogy csak ismeretlenül írok, bár nekem Ti nem vagytok ismeretlenek, mert már régóta olvsagatlom a beszélgetéseiteket.

November 11-ére vagyok kiírva és a SOTE II. Női Klinikán fogok szülni.

Szaszi!
Ha kell még a CTG bejelentkezéshez a telefonszám, szólj és küldöm.

Kitartást Mindenkinek és pihenjetek minél többet így az utolsó hetekben!
ske

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?