A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok,

megint lemaradtam, sajna. :(

Próbáltam visszaolvasni, és jelentkeztem a tanyára. :)
Anno mi az ősziekkel kb 4 hónapja költöztünk el, nem bántuk meg.
Nekem jelenleg rengeteg a problémám, amit ide nem fogok leírni.
szval én amondó vagyok, h a gmail-t kellene lecserélni a tanyára.
de ha szavazni kell-mondjuk nem vagyok a táblában. :( - akkor az menjünk-re szavazok.

Kép
Kép
h@jni

Anikó15, nekünk három szavas szókincsünk van (amit stabilan használ). Anja (anya), Ede (apa) :lol: , és tessék :lol: (ha odaad valamit). Régen mondta többször, hogy labda, de ez már elmúlt. Szerintem nagyjából egy szinten járhatnak a fiúk :wink:
Én Dorogon még nem jártam, igaz, bevándorló vagyok errefelé.

Hajni, remélem rendeződnek a dolgaitok...

Én hülye, mivel a babakocsi sáros lett pénteken, ezért a védett fiókokat lecelluxoztam, hogy ne tudja huzigálni (eddig ugye a lefékezett babakocsi állt előtte, de ezt már írtam). De mikor este vettem volna ki a tiszta törülközőket, rájöttem, hogy a celluxok másik vége a konyharuhás-törülközős-ágyneműs részen rögzül :roll: :roll: :roll: Hát, ekkora marhát, mint én :lol:

Na, megyek vissza dolgomra.
Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Maggie, még azt akartam írni, hogy nekünk az utazások kapcsán nem maga az utazás a megerőltető. Mivel egész kiskora óta utazgatunk az országban keresztül-kasul (sőt, külföldre is :wink: ), már elég sok dolgon keresztülmentünk, és nem nagyon esünk pánikba.

Ami megerőltető, az máshol-lét. Nálunk mind a két származási család egy környéken lakik, plusz nekem édesapám, plusz még a nagyszüleim. Ez összesen négy hely :roll:

Rohangálunk, mint a mérgezett egerek :lol: MOst mindezt bejártuk másfél nap alatt, és volt, ahol többször is megfordultunk.

De a legnagyobb problémákat a szülőkkel való együttlét okozza mégis, vannak gondok mind a két helyen. Pl. mikor Gáborékhoz először hazavittük a héthetes Rugót, másnap kb. 25 ember tette tiszteletét.
Na, meg a nevelési elvek :lol:
Szóval ez jobban lefáraszt.

És borzalmasak az ágyak: az egyik helyen kemény, mint a deszka és lyuk van a fejünk felett, a másik helyen meg irdatlanul nyekereg.

Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Csajok Nincs időm vissza olvasni titeket de megpróbálok. Hát a kicsimnek sajnos kezdődő tüdőgyulladása van. Vírusos. Kaptunk antibigyót és este olyan köhögéscsillapítót amibe van nyugtató hogy legalább egy picit tudjon aludni. Javulást már látok de még egy hét gyógyszer kúra van. Nagyon sajnálom szegényt.
De jó hír jönn két fogacska. + Egyre többet próbál álldogálni egyedül.

Kép
hajagosné szabó éva

Jó reggelt!

Panndi meglett a kutya gazdája?
Hogy érzed magad? Nagyon megharapott? Szegénykém :(

Éva jobbulást Valtinak++++++++++++++++
Hess-hess csúnya tüdőgyulladás.
Gratula az álldogáláshoz :lol:

Alvás Gréti új szokása, hogy este csak közöttünk alszik el. Szorosan hozzánk bújva.
Utána felviszem a szobájába és alszik reggelig, vagyis hajnalig :? ma is 6-kor kelt.

Reggel olyan édi volt :lol:
Apa 2,5 hét szabi után ma ment dolgozni az új helyre és mondta neki, hogy ma már nem lesz itthon velünk.
Mindjárt indul dolgozni. Kicsi Gréta hozzábújt és azt mondta "ne menj"
Könnyes volt mind a kettőnk szeme 8) :lol:

Vindolanda :shock: jó sokáig bírta Rugó :shock:

Anikó15 üdv közöttünk.
Nagyon helyes a kisfiad :lol: :lol:

Karácsonyi ajándék takarítókészlet az tuti. Még nagy dömperre gondoltam vagy szánkóra.
A mikulás meg könyveket hoz.

Irina hatalmas gratula Ádónak a felálláshoz.
Milyen gyorsan jönnek most már az új kihívások a számára. Nagyon ügyes :lol: :lol: :lol:

Fleur majd dobsz képet az új szekrényről :lol: :lol:

Már volt szó közös blogról. A honlap helyett.
Apa most csinált blogmotort.
Ha gondoljátok elkezdhetjük írni. Fel lehet tenni oda a születéstörténeteket, recepteket.
Lenne publikus és jelszóval védett része.
Vélemény?

Minden lépegető, álldogáló babának hatalmas gratula.
És az összes kibújó új fogacskákhoz is :lol: :lol:

Kicsikém tombol, nem tudok többet írni.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Ábelnek boldog születésnapot! :)

Kép

Motiot! Nagyon eltűntetek! Remélem, eszedbe jutunk, és írsz pár sort, hogy vagytok! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok

Van valakinek valami jó ötlete a szájpenész ellen??? Megint előjött neki már az elmúlt héten nem is lűttam semmit a szájába. :oops:
Erre ma reggel.........

Borzalmas éjszakánk volt rengetegszer fent volt már számolni nem is számoltam felállt vagy 3x felült 2x a sötétben.És 3:05 perckor úgy döntött hogy ő kialudta magát és azonnal vegyem ki :shock: Itt sétálgattunk a szobába :shock: És utána közénk vettem és 4:00 kor elaludt egészen 7-ig de ebben a az időben is felkelt 2x :shock:

Tudom hogy az ivás lerágott csont de aggódom Petrusért mert akárhányszor oda adom neki hogy igyon ő annyiszor megissza egy szuszra.És egy nap 5x tuti feltöltöm (270 ml).

Megyek megpróbálom letenni hátha pihenünk egy kicsit... :roll:

Kép

Kép
agica1126

Panndi! :( Meglett azóta a gazdi???

Ezt a kiskiflit én a Valami Amerika c. filmben hallottam először, szerintem nagyon aranyos és találó! :)

Éva! :( Ez nem jó hír! De majd a bogyó helyreteszi hamar!

LMóni! :shock: Ne menj??? Nem semmi!!! :)

Hát az én Szelikém még mindig babanyelven halandzsázik. Kíváncsi vagyok, ő mikor kezd egy értelmes szót mondani... Bár én nem bánom, ha később kezdi! És remélem, hogy nem lesz beszédhibás, mint a féltesója... :roll: 9 éves, és még most is van, hogy eltéveszti... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Ágica! A szájpenész miatt ébredhetett vajon??? :( Szegényke! :(

Nekem az a véleményem, hogy éjjel tök felesleges inni, mi se iszunk, felnőttek. Ez csak megszokás, valószínűleg megnyugtatja őket valamennyire, mint mondjuk egy cumi, vagy a szopisoknak a cici... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

...de ez csak egy gondolatmenet volt, persze amelyik gyerkőc nem cumizik vagy cicizik, nagyon nem tudom, hogy mivel lehetne ezt kiváltani. (Meg kihagytam azokat, akik az ujjukat szopizzák! ;))

Kép

Kép
regcsiken14

Na, elkezdek olvasni, meg írni, lesz, ami lesz. A mai nagy rohangálósra tervezett napból nem lesz semmi, Levikém úgy ébredt, hogy rettenetesen megy a hasa, úgyhogy nyista ovi, nyista minden egyéb, itthon maradunk egész nap.

Képzeljétek Zita is ráérzett a helyzetváltoztatás örömére, bútor mellett oldalra lépkedve mondjuk eddig is totyogott, persze kapaszkodva, de most rájött, hogy ha fogom a kezét bárhova el tud jutni és ez nagyon tetszik neki. Folyton jön utánam, mellettem belém kapaszkodva feláll és nyújtja a kezét, hogy sétáljunk....írtatok már persze sokan ilyesmit, de nekem ez még most újdonság vele kapcsolatban. És persze édes, de fárasztó.

Egy heti termést kell visszaolvasnom!

Fleur, olvasom az előző hétvégéteket és arról jutott eszembe, hogy igen, szerintem inkább a szülő problémázik a napirend felbomlásán. Persze nyilván enni meg aludni kell, az adott, de azon kívül szerintem a gyerekek pontosan érzik, felismerik, amikor más emberek is vannak körülöttük, más helyeken vannak, mást csinálnak, hogy ez most egy speciális helyzet, attól még nem zavarodnak meg, és a megszokottra simán vissza tudnak állni.

Kolbi, édes lehetett Máté kaki búcsúztatása. Én azt olvastam, hogy ilyenkor saját testüknek, testrészüknek érzik a terméket, ezért fáj tőle elválni.
Nagyon ügyes Máté amúgy!!!

Mennyi helyes pasi! Boti, Máté, Gergő!
És csodaszép lánykák! Gréti, Emma!

Hörcsög, van kártyaleolvasó? Látom ti is egybecsaptátok a dokinál a két kicsi méréseit! Mi is! Milyen jó, hogy közel a sülinapjuk egymáshoz!

Móni! Kreatívkodás! Imádom! Mielőtt a gyerekek megszülettek leginkább a szalvétaragasztás ment, de volt gipszöntés és festés, üvegfestés, üvegmatrica és nem is tudom, mi minden. Aztán a kicsit visszafogott le a kézművesség..... a lényegét manapság a gyerekekkel közös ténykedés adja, legutóbb gesztenyefigurákat készítettünk, most meg egy halom kipréselt levél várja, hogy kép készüljön belőle. Persze más a gyerekek nélkül ügyködni, nekem ez jelenti az abszolút kikapcsolódást. Most ablakképeket csináltam színes kartonból és pár hónapja keresztszemes hímzés lett a nagy szerelmem. Na jó sok mindent kijött egyszuszra belőlem, de érzékenyen érintett ez a kreatívkodás témakör, mert tényleg imádom!
/Amúgy én is csináltam már több órát, de ezek gipszből öntöttek és festettek, meg üvegfestéssel a gyerekszobában vannak képek/

Heni, jó lett ez a fal!

Maggie, mosó-szárító, ez tök jó, irigy vagyok ám! Lehet nálatok is mosnivaló rendesen....

Kispocc, én csak Zitánál csináltattam integrált tesztet (csak fizetős volt), pedig már a fiúknál is bőven 30 felett voltam! Egyszerűen előtte nem paráztam ezen túl sokat, Zitánál viszont azt éreztem, hogy folyton ezen jár az eszem, hogy nehogy baja legyen és egyszerűen így meg tudtam magam nyugtatni! Egyébként a fiúknál én úgy gondolkodtam, hogy a hozzáállásom az, hogy ha beteg lenne, de azért megszülethetne, akkor én meg is szülném, megtartanám mindenképpen. Úgy gondoltam, akkor lenne értelme igazán a tesztnek, ha betegség esetén nem vállalnám a babát. De mondom, Zitánál ugyanezzel a gondolkodással ugyan, de rettentő para voltam, és a több hónapnyi izgalommentesség fontos volt.

Sense, bólogattam nagyokat a túl személyes adatokkal kapcsolatos felvetésnél. Én emiatt gondolkoztam annak idején hetekig, hogy idekapcsolódjak-e...ráadásul olyan helyen dolgoztam a gyerekek születése előtt, ahonnan bőven lehetnek akár rosszakaróim is, nekik még azt se kell tudniuk, hogy egyáltalán van gyerekem! De az is igaz, hogy másoknak segíthetünk így, és hogy amit már ide leírtunk, feltettünk, az már úgyis itt marad!
De tény az is, hogy mivel ez egy különleges, de valóban valamilyen szinte baráti kapcsolat közöttünk, előfordult már, hogy valami rossz történt velem, akár családi probléma, amit nagyon jó lett volna leírnom, de tekintettel arra, hogy bárki ismerős vagy férjem ismerőse olvashatja és nem tartozik rá, ezért csak írtam egy rövid vidám hsz.-t vagy nem is írtam egyáltalán inkáb.....
Lehet, hogy a gmailen kitárgyalt megoldás lesz a nyerő? Egy próbát megér, aztán meglátjuk, működik-e!

Ágica! Somi sapkánk, amiről Mesi is ír, nekünk is van, én mindhárom gyereknél használom és szerintem nagyon jó, megéri az árát. Nálunk a dokinál is lehet venni és ott olcsóbb, mint egyéb helyeken! (legalábbis két éve így volt, azóta én csak a betétet cserélem) Nem csak kialakult fülgyulladásnél jó, én olyankor szoktam használni, ha nem simán taknyosság van, hanem láz is, vagyis bármilyen gyulladás gyanúja, mert megakadályozza a fülgyulladást! Előtte Ákosnak többször volt, azóta soha! Mármint fülgyulladása!

Hidegpárásítónk nekünk is van, Levi kruppos (volt, kop-kop) ezért vettük, sokat használjuk és Zita szobájába is vettem születése után.

Hú, azt hiszem elküldöm, még több oldal van hátra a visszaolvasából.....és így is kisregény lett, nincs is erőm visszaolvasni, ha félreütöttem, bocs. folyt. köv.

KépKépKép
bongyi

Itt vagyok ám én is, csak még tart a reggeli rutin nálunk. Épp felöltözök :oops:
De jövök majd ám.

Az éjszakánk eleje volt gázos, sokszor felkelt, aztán viszont valahogy mélyen bealudt Rugó, és onnantól nyolc negyvenig aludtunk édesdeden.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!
Sajna most nem tudok jönni, de mielőtt dolgozni kezdek, gyorsan pár friss kép, úgyis ritkán teszek fel. Puszi Mindenkinek! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Anikó15: Dávidka nagyon édes!Te sem tudsz pihenni mellette!

Hné Éva: továbbra is jobbulást Valternak!

Ágica: hess szájpenész!

Tegnap anyuéknál voltunk. Kivittem arra a játszóra ahova velem jártak. Rendesen megváltozott a játszótér.

KépKép
anikoh

Kiskolbi: nagyon jók a képek! Ügyes Máté ahogy építkezik!

KépKép
anikoh

Ágica szájpenész :twisted: :twisted:

Kiskolbi Máté a kis épitész :lol: :lol:
Nagyon jók a képek :lol:

Vindolanda de jó volna 8:40-ig aludni :roll:

Regi tegnap este meg mászott fel az ölembe és azt mondta " cici "
Neki se volt eddig semmi szó szimpatikus. Szinte csak a maga nyelvén kommunikált. Kivételt képzett ez alól az "ana" "mama" "baba" "vau-vau" "ata( apa)"
Na meg az elmaradhatatlan nem és de.
Most meg ez :lol: :lol:

Bongyi jó is kreatívkodni nagyon :lol: :lol:
Olyan rossz, hogy itt nincs műhelyem. De ha sikerül a ház ott lesz 8)
Apa meg igérte :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ágica ha elmúlik a szájpenész kidobod a kezelés közben használt cumit?
Kifőzöd a kanalait, játékait?
Tudom hülyén hangzik de a gomba elég jó túlélő. Lehet, hogy folyamatosan emiatt fretőződik vissza.
Mert kevés az alapos elmosás és forró vízzel kell elpusztítíni a gombákat :roll:
Remélem nem bántalak meg avval amit írtam :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ágica - csak egy ötlet. Próbálkoztál már szájpenészes fórumokkal (babanet, hoxa stb.)? Ha vannak, persze... Lehet, találsz valami hasznosat :roll:

Valternek jobbulást kívánunk gyorsan!

Most ennyi, majd jövök. V.

Kép
vindolanda

Azt az épületet ott Máté emelte az asztalon??? :shock:
Nagyon ügyes, az biztos.

Kép
vindolanda

Szép napot!

Ágica!most olvasom mit írt Móni :) a kifőzést elfelejtettem mondani :wink:
Sikerült vmi ház ügyben?

Miléna!
szerintem elszívó ne legyen kihúzhatós teleszkópos,nem jobb mint a normál... kíváncsi leszek elválasztás h. fog sikerülni :)

S tényleg!Mesi,Sense:
hogy szoktattátok le gyerekeiteket a szopiról?mert már elég a tej és tojásmentes diétából,a tápszert sokszor elfogadja,de még mindig cicbubus a lelekem :)

Aniko15!
kezet fogahtunk :) Te is jó nagyra növesztetted Dávidot pocakban :)

Panndi!
nem vagy Te is véletlenül a húgom? vagy esetleg távoli rokonok...?
kutya meglett? Eszter férje megkérdezte Vácon a sűrgösségin nem kaphatnának törzskártyát 8)

Vindo!
nem csodálom h. megviselte Rugót ez a sok változás pár nap alatt.De pár nap és minden visszaáll a régi kerékvágásba :)

s végre kiszűrte Apa a szülinap 2.0 változatott(1héttel az igazi után is tartottunk) a képen gyerek alvása közben röhögni tilos :)
Kép
Kép
s ezt meg csak úgy a hisztizsákról :)
Kép

KépKép
viranka

Viranka, egy AC/DC koncert az rám férne 8) Rugó sajna nem szereti. Sokszor nem tudom követni a zenei ízlését :roll:

Bár úgyse vinnének. Vagy ott csápolna az első sorban :wink:

Kép
vindolanda

vinnénk :oops:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Köszi mindenkinek mégegyszer a dicsiket, aranyosak vagytok.

dmaggie: angyalarcú, az biztos, olyan kis ártatlannak néz ki, de valójában... :D
viranka: neked is nagy súllyal született Bálint?Megszenvedtél vele?
Hné Éva: nagyon sok gyógypuszit a kis betegnek!!!

Éjszaka Dávidka is gyakran felsírt, a fogára gyanakszom, mert egész nap a szájában a keze. Egyébként van valaki, akinek babakocsiban kell altatni a babáját?Mert a mi kicsinket igen. Kb. 2 hónapja kezdődött, addig simán elaludt magától kiságyban, most meg csak a tologatással. :shock:

Kép
aniko15

A neveket félkövérrel akartam, de az egész szöveget azzal írta. Hogy lehet csak egy szót kiemelni mondjuk?Bocsi, ha hülyeséget kérdezek. :oops:

Kép
aniko15

Aniko15!

Kattincs kettőt a szón, akkor csak az jelölődik ki.

Mindjárt jövök bővebben, csak tömöm a fejem. :lol: :oops:
dmaggie

köszike dmaggie

Kép
aniko15

hello lányok!

atyám, micsoda para volt itt, amióta nem olvastalak titeket! :lol: gmail feltörés, meg minden. :lol: és még én vagyok a parás! hahaha! :lol: :lol: :lol:

viranka!
botond gyakorlatilag magától hagyta abba a szopit. az esti után mindig kellett már neki pótlás. és egyik nap úgy döntött, hogy nem foglalkozik a cicivel, az üvegből több jön. ezután a hajanali szopi még ment vagy 2hétig, és azt is ugynilyan hirtelen hagyta el.
egyébként én most gondolkodom, hogy a tápszerbe el kellene kezdeni a tejet. már 2 hete adok neki tejet főzibe, tejbegrízbe, kakaóba stb.

kolbi!
aztaaa! ezt a tornyot tényleg máté építette?????? eszméletlen. ezt 2 éves korban szokták a gyerekekek nagyon ügyes!!!!

éva!
Mennek a gyógypuszik valternek.

ágica!
szájpenészre nincs ötletem. nekünk nem volt.
botond is sokat iszik. néha én is elgondolkodom rajta, de ez csak nem lehet probléma! legalábbis remélem.

ezt most elküldöm.

Ildikó
KépKépKép
sense4

ime a szavazásos tábla.
néhány név mellett kérdőjel van. ők már vagy hozzászóltak a témához, de nem volt egyértelmű (számomra), hogy menjünk vagy maradjunk, vagy már volt hsz-ük a szavazás óta, de még nem nyilatkoztak.

bocsánat még egyszer azoktól, akik nem voltak benne a listában.

Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Halihó!

Befejeztem a kaját. Ma is voltunk zenebölcsiben. Igazi bölcsis hangulat volt, annyian voltunk, hogy na. Bercó olykor nem igazán volt toleráns, én sem lettem volna, ha egyévesként reggel 6-kor kelek. :wink: Most éppen alszik.

Hajni! :cry: :cry:

Vindolanda! Értem, ezt is ismerem vagy írjam azt ezt ismerem, mert ugye a kocsikázás akkor Nektek nem akkora tortúra. :lol: A nagy pihenések végét én is alig várom, mert úgy elfáradok, hogy ihaj. Nagyon rossz alvó vagyok, anyukámnál az egyik ágy rosszabb, mint a másik, úgy elgémberedek reggelre, hogy alig tudok mozogni. Az viszont nagyon jó, hogy nem nekem kell főznöm, anyukám kényeztet egy kicsikét.

Éva! Millió gyógypusszancs Valti babának, khm, legénynek. Nagyon ügyes.

Móni! Jaj, az én szemem is bepárásodott. Cukkancs lehetettt. Jól hangzik, nekem tetszik. Cici-t Bercó is mondja, bújik is egyből hozzám, meg olyat is szokott csinálni, ha szopizni akar, akkor benyúl a pólóm nyakánál és a kis kezeivel kersgél. :oops: :lol:

Ábelt Isten éltesse!!!!

Ágica! A többiek már segítettek is szájpenész ügyben, én mondjuk a cumikat is bekenném. alvás: :cry: :cry: Egyébként szerintem is lehet, hogy a penész miatt ébred, fájhat is, de diszkomfortérzete mindenképpen lehet.

Regi! Az is nagyon jó, ha Szelike babanyelvezik. :lol:

Bongyi! Gratulálok Zitának!!!! Jobbulást! :cry: Már megint???

Ja, igen. Sense! Tök jó volt a felvetésed, én egyáltalán nem élem meg parázs vitaként, csak ahogyan szoktuk szépen mindenki elmondhatja a véleményét. Köszi szépen. Látod, még új tagokat is nyertünk. :wink: :lol:

Hú, ez nem semmi, micsoda mérnöki pontossággal alkot Máté! :shock: :shock: Őrület! Nem csak, hogy ügyes, de micsoda férfi is.... :lol: Kolbikám! Nagyon szépségesek vagytok.

Viranka! Lehidalok. Én is ilyen képeket aaaaakaaarooook. :lol: Csodásak a gyerekek!

Elírások: Én is megláttam tegnap este egyet, de már nem javítom ki, ú.is értitek.
dmaggie

Közben megtáltosodtam és eszembe jutott, hogy mit akartam még. Máté ügyessége szerintem is kiemelkedő. Bercó még mindig leginkább rombolni szeret, építeni nem. Bár a minap az egyik hordóra rátette a következőt. Nagyon örült neki, hogy sikerült. A formákkal sem áll sokkal jobban. A kör alapút már a helyére tudja tenni, ha vele szemben van a házikó tetejének az a része, ahova való, ha egy kicsit is elfordítom, már nem veszi észre, hogy hova is kellene tennie. Viszont, ha sikerül belepottyantani a formát, jól megtapsolja magát. :lol:
Jaj, és már egyre többször elindul egyedül, elég sokáig áll egyhelyben, majd elindul, újra megáll, stb. Lassan, biztosan halad.
dmaggie

Viranka!
Köszi! :lol:

Kispocc!
Válaszoltam.

Mindenkinek köszi a sötétséges válaszokat. De tulajdonképpen nincs sötét. Van egy éjszakai fény a szobában, és az utcáról is bevilágít a lámpa. Szóval nem tudom...

Ildikó
KépKépKép
sense4

Na, még egyet, aztán lelövöm magam. Ma a zenebölcsiben rakosgatta a műanyag zöldségeket, gyümölcsöket. Egy káposzta levelet meg akart kóstolni. :lol: :lol:
dmaggie

Halihó!

AKkor nekiugrok még egyszer, ugyanis Anya tervez, Máté végez: dolgozni nem tudtam, a 25 perc (!), amit aludt, arra volt elég, hogy az ebédet odategyem. :?
Most talán elalszik, úgyhogy gyorsan írok, aztán dógzok kicsit.

Aniko15: én is üdvözöllek köztünk! :D Úgy örülök, hogy egyre többen vagyunk! Dávidka nagyon cukkancs! És nem semmi az a 4.4 kg! Természetes úton?! Aztaaa! :shock: :wink:

Sense: biztos elkerülte a figyelmedet, de miután szóltál, h "mindegy" nem lehet, én a maradásra szavaztam. Semmi baj, ezúton kérek egy ikszet a megfelelő rubrikába! :wink:

Köszönjük a kép-dicsiket! A TORNYOT igen, Máté építette. 8) 10 hónapos kora van az építőiparban. :lol: Reméljük esetleg tényleg építész lesz (rosszabb esetben kőműves :shock: :lol: ), az szép és kreatív, sikerélményekkel teli szakma lehet. Egyébként gondolkodunk is rajta, hogy karácsonyra Lego Duplót veszünk Neki. Szerintetek össze tudná már illeszteni az elemeket? Mert ugye azt nem csak rakni kell, hanem kicsit össze is nyomni.

Viranka
: nincs tippem, Máté is magától hagyta abba sajna. A képek Bálintról fenomenálisak! Besz@rás - különösen az első! :lol: :lol: :lol:

Hiszti: na, ismerős. :? A kishiszti kezelhető figyelem-eltereléssel, de ha nagyobb van, pl. mert nem püfölheti a laptop billentyűzetét, akkor nem hajlandó megállni a lábán, lefekszik a földre hanyatt, és csinálja a műsort. Ilyenkor átlépek rajta, és leszarom-bogyó. Persze ez marhára dühíti, így fokozza a dolgokat. Aztán mikor már jól elfáradt az önsajnálatban, segítek Neki felkelni (mert magától nem hajlandó. Múltkor 20 percet feküdt az előszobában. :shock: ), és akkor mehet tovább a Zélet. Kész kabaré! :lol:

Körkérdés 1: Drágaságom nem hajlandó pohárból inni. :( Korábban még próbálkozott, de most már tolja el, ha közelítem felé. Pedig vizet is adtam Neki így, nem csak mást. Hogyan vehetném rá újra a poharazásra?

Körkérdés 2: muszáj a tejet forralni? A forralt tej se melegen, se hidegen, se a'la natur, se cukorral, se kakaóval nem kell Neki. Bezzeg a hűtőből kivett sima tejes kakaóm az bejön! Szüleim azt tanácsolták, hűtőzzem be jó hidegre a forralt tejet, hátha. Meg is fogom próbálni. Egyéb ötletetek van? Mert gyakorlatilag a vízen kívül SEMMI folyékonyat nem hajlandó magához venni. A tej azért is lenne fontos, mert 1 tejpépet el akarok hagyni, de annyi sok joghurtot meg sajtot nem szeretnék adni, azt úgyis eszik eleget.

Most muszáj mennem, bocsesz! Minden ötletért örök hálám! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Az utolsó oldalakat már próbáltam gyorsba olvasni....íme a kisregény második része!

Panndi, még most sincs eredmény?

Kenyérsütő, tényleg én se csak kenyérhez használom, mindenféle kelt tésztát abban dagasztok, kelesztek! Mikor megvettük én kiszámoltam az áramot és a hozzávalókat és nem jött ki drágábbra, mint a bolti. Az enyém másfél órás programon süti a kenyeret. És nekem azért is praktikus, mert ugyebár eléggé világtól elzárt helyen lakom, heti egy nagybevásárlás mellett sokszor csak kenyérért kellett boltba mennem azelőtt.

Kolbi :D koka :D istenem, Levi kicsi korában mi is mennyi mindent ott találtunk meg. Zita inkább kifele pakol.
Nagyon jók a képek!

Én még Levi idején kialakítottam egy lenti szekrényt, ami műanyagokkal van tele, és amikor pakolhatnékja van, ott megengedett a rámolás, a többi szekrény zárva.

Meryke, köszi a választ! Jó helyeken jártok mindig!

zenebölcsi: én pont ma akartam menni Zitával, erre jött ez a hasmenés....Hasonló énekes, játékos foglalkozásra jártam Levivel is, az nagyon jó volt, aztán Cili tartott zenebölcsit Gödöllőn, ott voltunk Ákossal párszor, de igazándiból az nem tetszett, hogy a 40-45 percből a második 20 az az volt, hogy középre kitett egy halom mindenféle zeneszerszámot és ott kalózkodhattak a gyerekek. Most élveznék a fiaim, de olyan piciként ezzel nem tudtak mit kezdeni a többi gyerek közt. Persze biztos megvan az elmélet hozzá, hogy ez miért hasznos, de minden alkalommal 20 perc, ez nekünk túl sok volt erre. Nem tudom, hogy most is így tartja-e az órákat, így majd csak jövő héten jutok el oda.

Juba, hogy vagytok, merre vagy?

Merci Mátéjának, Pankának, Bercónak és Nolkának gratulálok a járáshoz, Irina, nektek is a felálláshoz, az már nagy dolog!

Viranka, Bálint meggyógyult?

Ágica, szegénykém, rátok jár a rúd...Zitának nem volt penész, de Ákosnál én a cumit is mindig bekentem!

hiszti: persze, néha van kicsit, szegénykém beleszületett, hogy megosztott figyelemben van része.....

Várandós, gyerekekkel együtt alvó mamák! Talán már írtam, nálunk a gyerekek maguk megoldották a problémát, hogy anya kistesó miatt nem tud ugrani éjjel! Levi egyik napról a másikra leszokott az éjjeli, hajnali ébredésekről (persze sokat beszélgettünk a dologról), Ákos esetében meg az történt, hogy átszokott apára....és maximálisan elfogadja, mint annak idején engem. Most úgy néz ki, hogy az éjjel első felét apával töltöm, aztán a Zita szobájában lévő nagy ágyon folytatom Zitával összebújva, Ákos meg néha a mi nagy ágyunkban köt ki apával....És persze, hogy ne legyen elhanyagolva Levi, ezért időnként, amikor később alszik el a kicsiknél, odafeküdhet közénk és ott aludhat.

ajándékötlet: a Nectarin által említett formabedobálósok is nagyon jók szerintem, meg amikor össze-vissza tekeredő pályákon kell kis golyókat vezetni, nem tudom rendesen elmondani, az IKEA-ban is van ilyen, mindjárt megkeresem a képét.
nekünk van kétféle Fischer- Price csili-vili csodafejlesztő játékunk, játszik vele Zita, de annyival nem jobb a többi játéknál, amennyivel többe kerül. Fiaim idején a Papers vonalkódokért cserébe osztogatta ezeket...
Mi akarunk újabb baby taxit venni, mert a fiúktól örökölt kissé amortizálódott már.....
És mi mindig veszünk könyvet is minden gyereknek. Ja, ezt írta Maggie is. Ilyen jpiciknek rengetegféle van, ami a beszéd tanításában sokat segít, amiben állatokat lehet mutogatni, nevüket mondogatni, meg hogy melyik milyen hangot ad ki.
Levi annak idején játék porszívót kapott, mert nem hagyott takarítani......

Anikó15, aranyos kisfiad van! És ha már bejelentkeztél, nem eltűnni ám! Zebibaba, ez rád is vonatkozik!

Éva, remélem már kifele mentek a betegségből ti is!

Viranka :D :D Nagyon jók a képek, de hát ezt már megszoktuk!

Maggie! Zita meg, amikor szopizni akar, a derekamnál elkezdi felfele túrni a pólót! Ezt persze akkor is, ha nyilvános helyen vagyunk....

Kolbi! Csőrös pohár? szívószál esetleg? Csak hogy a pohár közelségét megszokja...
Tejről nem tudom, mi a hivatalos állásfoglalás, én ilyen idős korban még nem adtam a fiúknak és Zitának se, csak másfél-két éves korban, akkor viszont forralás nélkül.

Bocsi, de semmi lelkierőm visszaolvasgatni hibák javítása céljából, se kiemelgetni!

KépKépKép
bongyi

Ja, Sense, akkor részemről egy klikk a privátnak!

KépKépKép
bongyi

Vindolanda és a többiek
Nem a butulással van a gond :? persze én is ittam alkoholos tartalmú italokat itt ott, játszótér is volt közte. A gond az, hogy minek kell az üvegeket, cigi csikket, cigis dobozt és egyebeket a gyerekek homokozójába és körülötte szétdobálni, amikor ott a kuka 2 lépésre.

Granda
utólag is nagyon boldog születésnapot neked!

Móni
Biztosan lesz mit :) persze remélem az ügyben is, ami miatt erre jártatok. A hét lehet, h jó nektek akkor?
tiffani technika az szuper...csinálsz nekem lámpát? Bele vagyok őrülve :)
Bank-így kell ezt csinálni és máris megvan a gyors hitelügyintézés :) még lehet némi kedvezménnyel is.

KTimi
Nagyon jók a képek és Ádi tündéri :) és a delfin simogatás...hát az nagyon tetszik :)
Nekünk van FP tanuló kutyus. Szereti, de egyelőre még nem köti le hosszabb időre, az az igazság. Most a cipőfűzőjével még hosszabb ideig elvan :lol:
Ez az iwiw-es dolog azért nagyon durva....

Sense
Nem a tea a lényeg a fogfájás nyugtatásban, meg nem is a folyadék. Maga a szopizás folyamata nyugtatja meg őket.

Tali: én benne vagyok! Nekem a nov 1.-i 7vége nem jó valószínű.

Heni
Szép lett a fal

Dettyk
Gratula és 12 fog az rengeteg!!!

Viranka
Jajj nagyon cuki, ahogy farkasszemet néz a zsiráffal :lol:

Zárt fórum: engem igazából nagyon sok emlék fűz ide, de ha mindenki megy én sem maradok itt egyedül. Amikor a babákról beszélünk szerintem az nem annyira titkos és ha olyan téma van azt gmail-re leírhatja mindenki.
Azt hiszem azt pont ezért is hoztuk létre.
No szóval, hogy konkrét legyek egyelőre a babanetre szavazok.

Ágica
:(

Timi
Kitartás, mit biztosan támogatunk. Te egy f@sza csaj vagy és biztosan mindent sikerül majd elrendezned.

Vindolanda
Lehet, hogy titokban kipróbálta??!! :lol:
És ez a munka jobban tetszik, mint a múltkori?

Szia Berni, Anikó15 gyere csak nyugodtan!

Viranka
Válaszoltam gmailre
Próbáltam visszafogni magam, hogy az első képen ne hangosan röhögjek :lol: csuda egy figura a kicsi fiad

Annyian írták, hogy babóca elindult, hogy már követni sem tudom. Gratulálok minden járogató babának!

Mesi
A zenebölcsi szerintem teljesen olyan mint a Ringató, persze lehetnek apróbb eltérések, de a lényeg ugyanaz :)
Szerintem akármelyik is nagyon jó :) ha a foglalkozást tartó személy szimpatikus :)

Irina
Hiszti nálunk is van ezerrel. Mindig bepróbálkozik a lelkem, hogy így fejezze ki bármilyen nem tetszését. A leginkább bevált módszer az, hogy nem veszek róla tudomást és akkor abbahagyja, normál esetben.
Ha valamiért nem, mert pl. fogzik, egy idő után odamegyek, nyújtom a kezem és mondom neki, hogy álljon fel. Ilyenkor általában megfogja a kezem és akkor modnom, hogy menjünk el a fürdőbe és megmosom egy kis hideg vízzel az arcát.
De csak finoman, hogy kizökkentsem a hiszti állapotból. És utána terelek. Ez így általában szokott hatani.
Karácsony: mi vettünk neki lego quatro-t az a duplo előtti, jó nagy építgetős játék. De persze baba függő Lilla szeret építgetni. Van még egy mobil telefon (FP) (imád telefonálni) és még szóba jöhet persze nem tőlünk gyermek zongora (olyan kis állatfejekkel, ami hangokat ad ki, ami van neki az nagyon egyszerű, de nagyon szereti), formabedobós játék, a fa építőkockákat is szeretik.
Ja és igen valaki írta a mágneses rajzoló táblát. Az is tök jó ötlet.

Anikó15
Nagyon édes Dávid!

PAnndi
:( kutya

Kolbi
Aztaa Máté miket épít :)
Poharat Lilla sem fogadta el egy ideig, nem tudom miért. Most újból elfogadja. Semmit nem csináltam közben. Szerintem periódusaik vannak. Próbálkozz...

Csütörtökön jó mászkálós napunk volt. A nagymamámnak kellett beszereznem egy gyógyászati segédeszközt, így talán el tud kerülni egy műtétet.
Délután meg játszón voltunk a barátnőmmel, szóval végül fél 7re értünk haza :) 11-től. Persze enni nem nagyon volt hajlandó egész nap nasikon kívül semmit, persze lehet csak nem ízlett neki amit vittem.
A játszón meg kicsit kiakadtam, mert van egy család aki a sok gyerekét mindig ide csapja le (lakásukhoz köel van nagyon) persze a szülők nincsenek lent a gyerekekkel. Van kb. 5 gyerek a legkisebb 2 év forma a legnagyobb 14 körüli. És a nagyok a kicsit verekedésre, rugdosásra, meg csúnya beszédre tanítják. (tegnap pl a hülye gci volt asztalon-direkt nem írtam ki)
És a kicsi persze mondta vissza. A durva az, hogy az amúgy normális lelkivilágú gyermekek is hamar utánozni kezdik ezt a viselkedést. Az én lányom pl. homokót szór a csúszdába (és ebben még semmi durva nincs) de például egy amúgy tündéri kisfiú (ismerem az anyukáját is meg a kispasit is) 3x jött oda, hogy direkt belerúgjon Lillába. A 3.nál az apja sikeresen elkapta mielőtt rúgott volna.
:( az anyuka szegény meg nem győzött mentegetőzni. Szerintem szörnyű, lehet ezt a játszóteret nagy ívben elkerüljük délutánonként. Nem akarom, hogy Lilla ilyen dolgokat tanuljon el. :( meg persze tudom, hogy burokban sem tarthatom, de most nem érti még, hogy amit csinál az rossz dolog.
Hát hogyan magyarázzam el neki....:(

Szombaton
Lillát vittük nagymamához Kecskemétre és miután hazajöttünk onnantól estig pakoltunk. Este elvitt a férjem vacsizni :) jó volt kicsit kettesben.

Vasárnap
Hát nagyon furcsa volt, hogy nincs ott Lilla. Megint egész nap pakoltunk :) és szép rend lett, egy csomó dobozt megszüntettünk :) lassan elmondhatjuk, hogy beköltöztünk.
Lilla nagyon jól érzete magát a nagyinál. Jól is evett, jól is aludt. Csak akkor döbbent rá, hogy anya is van, mikor megérkeztünk. Akkor aztán odaszaladt és rúgkapált össze vissza nagy boldogságában. Jó darabig meg sem foghatta más :) még apa sem :)

KépKép
KépKép
fleur

Itatás: nálunk a kis ásványvizes flakonok jönnek be. A poharat használná, de én nem hagyom, mert akkor úszunk. De tudja, hogy mire való, mert a játékai között van egy-két pohár, és a szájához teszi mindig :lol: Innen tudom, hogy használná ő...

Tej: hát előszörre mintha a forraltat írnák... A lehűtés jó ötletnek tűnik, hátha beválik. A sima kakaótól Rugó kiütéses, így én ezt nem is erőltetem. Majd később, azt hiszem.

Sense: már láttam a jelszavakkal kapcsolatban cifra dolgokat Gábor mellett :wink: Mindig tud újat mutatni, ha valamit kerülőúton kell elérni, megtudni stb. A netre viszont olyan dolgokat teszek ki, amik miatt nem kell idegeskedni :wink:

Kép
vindolanda

Fleur, fotókat majd tényleg rakhatnál fel, ha már szép rend lesz :wink:

Hú, nekem eddig olyan 3 óra volt a legtöbb, amit Rugó nélkül töltöttem.

De a közös program azért jó lehetett életed párjával!!!

Kép
vindolanda

A butulást is megértettük :wink:

Kép
vindolanda

Sziasztok!!

Mivel én nagyon ritkán tudok irni,igy az én véleményem nem igazán számit sokat,de én a Viranka által g-mail-re irt változatra szavaznék!! :wink:

ancsi26

szép napot!

Jobbulást a betegeknek.

Sense: babanetre szavazok

Kolbi: nagyon édesek vagytok aképeken..Máté épít!!! gratula. emma eddig rombolt..most nem tudom..mer épp a nemhasználom dobozbanvan az építőkocka...na ma jól előveszem és megnézzük mi lesz :-)

Pohárból ivás: emma szokott..a homeos bogyókat mindig abból issza fürcsi közben..egyébként is inna abból..de nem eröltetem..mert van hogy úszik minden utánna, de van hogy csepp se megy mellé.. kicsit furán lefetyelve iszik:-) a nyelvét bedugja a pohárba...próbáljuk hogy ne..de nem mindig sikerül

vigasztárgy: van valamelyik babónak? emma eddig nem választott. Most próbáljuk..jó lenne vmi amihez ragaszkodik és mindig megnyugtatja. a szuszimacira gondoltam. jó puha..aludni is tud vele ( késbb cumi helyett..megnyugtatás céljából ) kicsi és könnyű..lehet vinni mindenhova...mosható...és remélhetőleg még kapható a cunda-ban..( míg mosá alatt van legyen másik)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vigasztárgy: Rugónak nincs. Régen ragaszkodott egy pelikánhoz (mindig mosolygott rá, míg nagyon kicsi volt, és arra nézve az ujját szopva aludt el - a régi szép idők :shock: ). De aztán kinőtte, és újabb tárgy, amihez szorosan kötődne, nincs neki.

A kedvenc cuccai - épp úgy, ahogyan a zenéi is - mindig cserélődnek.

Amúgy most álmosodott el végre. Kinn a postaládát szerelte egy fél órát, aztán benn megevett egy nagy adag tésztát hússal meg kukoricával, ivott, hallgatott egy számot a youtube-on, és elaludt.
:D

Kép
vindolanda

kérdés: ugye kisgyermekeink már majd mindent esznek...de hogy adjátok neki amitti estek, villával összetörve? turmixolva....
emma is megeszik mindnet, nagyobb darabokat is..de nem sokat belőlük. félek hogy így nem enne eleget. 5-7 tésztát pár falat husit...de az semmi...ahhoz képpest amennyit üveges kajából eszik. ????????????????????,[/b]

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Csak gyors helyzetjelentés, előre is bocsánat, önzőzni fogok :oops:

Kutya gazdája meglett, be is van oltva a kutya, de sajnos nem találja az oltási könyvet... szóval ma voltam az ANTSZ-nél, holnap mennek a kutyáért, két hét megfigyelés, addig várunk. Varrni nem kellett, nem olyan nagy a seb, bár eléggé fájt, meg az ANTSZ-es néni azt mondta, kis harapás is gázos lehet :shock:
Szóval várunk és várunk...

Vizsgaeredmények még sehol :twisted:

Maggie: ha picit kvesebb ruhát szárítasz egyszerre, nem lesznek gyúröttek a pólók :) Bele kell jönni, mi egy inget és két zoknit dobtunk ki az elején :lol:

na rohanok, ma még nem ebédeltem...
Vendég

Kaqk - darabos kaja-ügyben: én már nagyon régen egészben adom a tésztákat (azokat a csavartakat, vagy a lebbencs-szerűeket pl. - a nevüket nem tudom.), a krumplit kisebb darabokban, valamint a húst is. Virslit - vagy egy egész karikát kap egyszerre, vagy felet. Hurkát, pizzát - szinte mindent eszik, de a rágósabbakat kisebb darabkákban.

Kapacitás: kb. egy 3/4 müzlistálnyi tésztát szokott megenni egy alkalommal.
Utána adok még neki valamilyen gyümölcsöt vagy desszertet.

Szerintem ne izgulj, ezek azért jóval töményebb kaják lehetnek, mint a bébiételek.
V.

Kép
vindolanda

Kaqk!
Vigasztárgy: Nekünk sincs. Próbáltam Botondot rábeszélni, hogy aludjonegyütt egy pacival. De repül ki az ágyból. :lol: Így maradok én,mint vigasztárgy. Na meg az éjjeli ivászat.
Kaja: Nekem is megfordul a fejembe, hogy darabosan kevesebbet eszik meg, mint pépesítve. Aztán meg arra gondolok, hogy ahhoz hogy pépes legyen a kaja jó csomó vizet kell adni. Sztem a bébikaják minimum 30 % -a víz...

Kolbi!
Bocs. Biztos elnéztem a soraid mellett. :oops:
Tej: Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ne használjak tartós tejet, csak friss pasztőrözöttet. Azt viszont lehet forralás nélkül is, mivel pasztőrözött. Elben logikus. De én azért felforralom. (többnyire.)

Panndi!
Kutya : :evil:
Gazdája : :evil: :evil:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Niki is kidobja az ágyból a cuccokat. Van, hogy vele alszik át is karolja de legkésőbb reggel kidobja.

Éjjel ő nem iszik szerencsére.

Tejet még nem kap.Túrót, joghurtot igen. Sőt ma túrórudit is evett.Gondoltam rá, hogy a csokit leveszem de aztán mégse.

KépKép
anikoh

Anikoh!
Túrórudi: Botond hónapok óta eszi. A legnagyobb kedvenc. Már el kell dugni a hűtőbe, de mindhiába.
Áll a hűtő előtt és ezerrel mutogat. Akkor fel kell venni, kinyitja a hűtőajtót, és megkeresi az eldugott túrórudit. És persze megtalálja! :lol: Azt a megdicsőült fejet, amit ilyenkor vág! :lol: :lol:

Más:
Ma elég sz@r napom volt. Talán még bőgtem is... :oops: Mondtam Botondnak, hogy anyának most rossz kedve van, de nem miatta, őt nagyon szeretem. Egy darabig állt és nézett, aztán átment a másik szobába, hoztott 3 papírzsepit, és odanyomt az orromhoz. Azt hittem megzabálom. :lol: :lol: Mondnom sem kell, a bőgés csak fokozódott... :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Kicsi alszik, úgyhogy most van egy pici időm :D
Darabos kaja: mi még nemrég kezdtünk próbálkozni vele, most tanulja rágni a kajákat, én is észrevettem, hogy amit mi eszünk abból kevesebbet bír enni, mint a többiből. De ez szerintem is normális, ezek csak tartalmasabbak, mint a bébiételek.
Túró rudi: már jó ideje adom neki, mostmár a csokiját is és imádja. Ezenkívül a krémtúró és a danonino még a nagy sztár.
Nálunk sincs különösebben olyan tárgy, amihez ragaszkodna, a játákoknál is jobban lefoglalja egy fésű, toll, újság, stb. Persze résen kell lenni, mert mindent a szájába vesz, és tépi a zacskókat, lapokat.

Szavazás: nekem még nincs szavazati jogom szerintem, a gmailt sem ismerem, úgyhogy megyek a többiek után. :D

Kép
aniko15

Túró Rudi - hát igen, napi egyet én is szoktam adni, mondjuk a csokit leveszem. De ez inkább megszokás már, mert hónapok óta kapja, és az elején így kapta, és rászoktunk, hogy együtt elmajszoljuk. A csokiját én :roll:

Sense - Botond :lol: Amúgy tényleg döbbenetesen tudják követni a hangulatváltozásainkat... Ha néha feljebb emeljük itthon a hangunkat, szegény Rugi rögtön érzékeli. De papírzsebkendőt nem hozott még nekem :roll: Igaz, mostanában nem is sírtam :roll: Szerencsére.

Más: Rugóval lehet kommunikálni a vezetékes telefonban. Odatesszük a fejéhez, a rokonok beszélnek neki, ő meg válaszolgat folyamatosan :lol:

Na, kijöttek a fürdőből a férfiak, jelenésem van :arrow:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?