Ani,
Én nem nagyon tudok neked segíteni, mert nekünk sem a nappali, sem az éjszakai alvással nincs gondunk.
2,5 hónapos korukig volt, hogy sírtak éjjel. Ha nagy sírás volt, akkor szerencsére nálunk bevált, hogy rajtam vagy apán aludt az amelyik nyűgösködött, majd szépen visszatettem az ágyba. 2,5 hónapos koruk óta tulajdonképpen végig alszanak éjszaka. Kezdetben olyan 3-4 óra felé még nyöszörögtek, de nem ébredtek fel, nálunk elég volt ilyenkor hasra fordítanom őket, plusz egy kis simi, én nem adtam nekik semmit. Most már ez sincs, este kb. 22-től reggel 8-ig húzzák a lóbőrt. Nagy mázlink van!

Nappal pedig kb. 3-szor alszanak hosszabbat. Reggeli után még visszaalszanak 1-2 órát, illetve délután is szoktak aludni kb. 2*1 órát. Mondjuk ezt én nem szabályozom nekik egyenlőre, úgy alszanak ahogy akarnak.
Vovanda,
Én van olyan eset amikor sírni hagyom őket, mert az a legjobb nálunk. Amikor pl. nagyon fáradtak semmi nem jó, kézben pl. csak addig nyugodtak, amíg le nem teszem őket, utána azonnal üvöltés van, és még jobban mint előtte. Kb. 5 perc és elalszanak ilyenkor. Persze amit te írsz, hogy 1,5 órát nem aludt, hanem sírt, az más. Azt én sem hagytam volna/hagynám, mondjuk nálunk ilyen még soha nem volt.
Fanni,
Tökéletesen igazad van. Kinek mi vált be, mit érez jónak úgy csinálja. A gyerekeink is fullra különböznek, mi is, nincs olyan módszer, ami mindenkinél bevállna. Az biztos, hogy mindenki a lehető legjobbat akarja a gyerekeinek. A topic nagyon jó, mert megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, módszereinket, aztán vagy hasznosítjuk azt, vagy nem.
Banika,
Jobbulást Bercusnak!
Hoztam mai képeket:

Blanka művelődik

Szia anya!