A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Sziasztok!

Levi itt visít mellettem, dehát valamikor reggeliznem is kéne! Ilyenkor ki tudnék ugrani az ablakon! :?

Babák gyönyörűek!

Wera! Nórit a képek alapjánnem tudom elképzelni, hogy sírjon! :wink:

Dodó! Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok!

Ruhaméret. Nekünk túlnyomórészt 68-as ruhák vannak. Azért túlnyomórészt, mert ugye ahány bolt, annyi számozás. :roll:

Fejméret-hasméret. Nekünk a kórházban mérték először és utoljára. Hát amíg babaformája van, addig nem aggódok. :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Dodó! Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!!!

Hú, pár napja alig tudtam idejönni... :oops: Annyi minden volt! :?

Muffin :P
Eliot sebe, ha ezt egyáltalán anak lehet nevezni, alig látszik! Egyre szebb a kis pofija!
Koszmóra ua. tudom írni, mint a többiek.

Akata :P
Aranyos vagy! Sajnos nem tudunk menni. Egyrészt messze van innen Nagytétényből (ez a XXII.ker alsó csücske). Másrészt elég húzós napunk van Lilu szempontjából is... De ha legközelebb lesz tali, én is kérhetem Werához csatlakozva, hogy kicsit lejjebb legyen. Akár Pest, akér Buda, de lejjebb? Akkor talán könnyebben megközelítjük mi is :D

Andi :P
Örülök, hogy Apa javult :wink:

Sziszka :P
Luca annyira gyönyörű!!!

Bencuri :P
Pár napja Csabesszal az ölemben olvastalak benneteket. Amikor meglátta Szonját, elrikkantotta magát, és csapkodni kezdett az ölemben :lol: Mi ez, ha nem első látásra szerelem? 8)

Ami és Wera!
Úgy sajnállak benneteket! Lilu is "nehéz" baba volt. Talán nem ennyire sírós, de azért nehéz. Nehezen aludt el, és a fáradtságtól rettenetes hangulatba került, de elaludni nem bírt. Akkor még nem jöttünk ráa hajszárító csodaszerre, bár lehet, az sem segített volna. Olyan jól tud jönni ilyenkor egy kis segítség. Nekem szerencsére itt volt Anyu, Apu. Tudtam pár percre valakire bízni. Mondjuk amég pisiltem :roll: Kár, hogy kevés a segítségetek. Biztos könnyebb lenne. A babákat meg szintén sajnálom. Hiszek abban, hogy nem azért sírnak, hogy idegesítsenek minket, hanem azért mert törődésre vágynak, v. valami bajuk van. Később jobb lesz! Lilu is, ahogy megtanult kommunikálni, jobban rájöttem mi a baja, és akkor már egyszerűbb volt megoldani. Kitartást neketek!!!
(Wera, ha Apa megteheti, és otthon van, sétálhatna ő egyedül Nonóval, és addig te otthon maradhatnál kicsit egyedül. Hidd el, kisimulnának az idegszálaid! :wink: )

Kike :P
Lányodat én is szívesen megnézném!

Véda
Vendég

Kriszta :P
Én sem Aventesbe gyűjtöm a tejcsit! Nekem műa. kávéspoharakban van. Így nem néz ki olyan viccesen az a parányi mennyiség sem (10-20-30-40 ml-ek) :lol:

Lányok!
Ti hogy fejtek? Szopi után szoktam. Jó 10 perc után indul meg a tejleadó rexlex, és lejön kb. 10-20 ml. Után sokszor semmi, v ha szerencsém van, akkor előfordul, hogy újabb 10 perc után ismét lejön ue. De ennél több nem. Több időt meg nem fordítanék rá, mert ez is 20-30 perc :roll: Mondjuk úgyis csak a hozzátápihoz gyűjtöm a tejet, a majdani főzikhez, gyümipépekhez, de azért érdekelne, ez másoknál hogy megy?

Csabi ma átfordult hátról hasra (ez a nehezebb talán). De nagy lendületbe volt, így nem tudom, mennyire véletlen. Majd próbálok fotózni, ahogy Viki is. Hasról hátra is átfordult már 2X, de az véletlen volt.
Nagyon jó kisfiú mostanában. Könnyen elalszik, a hajszárító is ritkán kell neki. Szépen szopizik, egyedül 15 percet is eltölt a játékaival. Akkor helyzetváltoztatás, és újabb 10-15 perc. Nagy dologba nem tudok fogni, de azért pakolászok, felöltözök, fogatmosok, ilyesmi :D Emiatt nagyon hálás vagyok neki.
Lilu is nyugodtabb a napokban. Neki is hálás vagyok :D
Apa csúcsszuper. Egy szavam sem lehet! Amiben tud, segít. Gyerekekből kiveszi a részét. Amikor hazajön hullafáradtan, éhesen, átöltözik, és megy Liluval a játszótérre. Ha hazaértek, vacsizik, aztán Csabival van elfoglalva, amég én fürdök. Szóval tényleg imádnivaló ürge :lol: 8)
(Viszont nekünk továbbra sem sikerül az együttlét... :oops: Lányok, ez meddig fog így fájni? Lilunál is 8 hó után nem fájt először...Lehet, hogy most is így járok? :shock: Tegnap próbálkoztunk, de sírás lett a vége, annyira fájt. Jó persze, tudom, hogy máshogy is lehet örömet szerezni, de azért gáz, hogy én minden szülés után ennyire tönkremegyek "ott" :evil: )

Véda
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.08 20:42-kor.
Vendég

Talisoknak jó traccspartit kívánok! Képeket kérünk!!!

Viki :P
Látom, jól sikerült a vendégség, és a renomédat sem rontottad el :lol: :lol: :lol: Egyszer szívesen megkóstolnám a főztödet :D

Anyuék tegnap este jöttek meg vidékről. Hoztak minikakaóscsigákat, mézeskrémest, csokis muffint, sült tököt, rántott halat, halászlét, marhapörit, hurkát, kolbászt, húslevest... Csak az édeskből ettem, mondván, hogy finom legyen Csabi tejcije :D De csábít a hűtő tartalma... Lehet, ma beebédelek :roll: :?

Véda
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.08 20:42-kor.
Vendég

Na, behzom a lemaradást!

Így alszik éjjel
Kép

Nem érti mit keres fényképezőgép a kezemben, amikor ébedés után szopi jönne :roll:
Kép

Séta... Imádom a csillogó, kifejező szemeit :D
Kép

Aktuális kedvencem
Kép

Véda
Vendég

Vkata :P
5 hetesen??? :shock:
Akkor szeretintem mindkettő! :wink:

Véda
Vendég

Kriszti! Neked is még mindig sokat sír?
Nincs el egyedül?
Nálunk ma Áron nem olyan nyügi mint tegnap,ő egyébbként akkor sír ha álmos vag yéhes,de akkor brutálisan és addig amíg el nem alszik!
Ma tök nyugodtan altattam hiába üvöltött,úgy voltam vele,hogy hát istenem így alszik el majd abbahagyja!
Azért elég nehéz elviselni ezt a sikítást!
De azért hogy valmai jót is mondjak róla,ő viszont imádja a kis játszóbirodalmát,ha oda beteszem akár 1-2 órát is elvan a játékaival!
:wink:
Remélem így is marad!
Általában akkor nyafog ott is ha már álmos!
Persze azért szoktam vele játszani,de ez így tök jó!

Véda! Sajnálom az együttlétet.szerencsére nálunk az már megoldódott.

Viki! Igen,Áron nagyon érzékeny és nagyon minimális dologtól borul a napiendje! :cry:
Ezért is nem egyszerű vele programot csinálni!
11-12-ig szokott aludni,most alszik,de szerintem 11-kor fog kelni!
Holnap viszont 6-kor fogom megint etetni mert 12:30-kor babamasszázy és az csak így fog összejönni!

Dodo! Nemtudom pontosan de hamarosan lesz óraállítás!
Lehet,hogy már hétvégén???????????

Nem is mondtam tegnap sütőtököt evett a drágám és nagyon ízlettt neki,ma is kap!
Mindjárt töltök fel képeket a gépről és rakok ha van valami normális!

Kép

Kép
ibm

Véda!

Csabi nagyon cuki és az a második kép! Nagyon édes. Én reggel meg este fejek. Reggel azt fejem ki, amelyikből hajnalban szopizott. Ill. nem fejem ki teljesen, csak kb 60-70-et, meg este miután elaludt, fejek a kettőből szintén ennyit. Napközben nem fejek. Amit lefejtem, este megkapja cumisüvegből. Azért is nem fejek többet, mert üvegből eddig max 110 volt amit megevett, kiönteni meg sajnálom. lefagyasztani meg én nem fagyasztok 20-30 mlket.

Nekem nem fáj az együttlét.

Kép
szly27

Véda! Csabi nagyon cukorborsó! :D
Sajnálom az eggyüttlét-dolgot. Nálunk 8 hét után volt, hogy nem fájt (anyira), és mostanra lett úgy, hogy nekem is jó. :oops:

Levi még mindig katasztrófa. Tépem a hajam tőle. Bost is bőg. Néha sikerül bealtatni napközben teával, de akkor is max 10-15percet alszik. Kivagyok. És már sehogy sem jó neki, van, hogy felvéve is sír. Hát akkor szoktam kiakadni. Az előbb is aludt 8 percet, ölben, teától. :roll:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Mostmár olyan szinten bőg, mintha legalább csapkodnám a fejét! :shock: :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Látom, akkor ez nem teljesen általános probléma... Talán Anyjuk panaszkodott még :roll:
Az most jutott eszembe, hogy a dokim a 6 hetes kontrolllon említette, hogy van egy varratcsomó, ami kicsit nehezebben szívódik fel. Lehet is érezni ahol van. És, hogy ez érzékeny lehet egy ideig még. Hát, igen... Amikor azon a bizonyos kontrollon a dokim hozzáért, konkrétan arrébb másztam a vizsgálóasztalon :x Azóta persze jobb, de hogy nem az igazi, az biztos... Azért várom még a többiek tapasztalatát!
(Lehet, hogy a 4,38 kilós kicsi fiam tett így keresztbe nekem, hogy Apa helyett vele foglalkozzak? :evil: :lol: )

Véda
Vendég

Szly :P
És ez a mennyiség mennyi idő alatt jön le? A tejleadóreflex mennyi idő után indul be? Mivel fejsz? Én avent kézivel.

A TGYÁS lejártáról ti kaptatok értesítést? Állítólag 3-4 héttel a lejárat előtt küldenek, és a lejárat másnapjától lehet igényelni a GYED-et. Tapasztalat?

Véda
Vendég

Itt vagyok, csak piszkosul fáj a fejem

Romi!
Léna milyen tápit eszik?

Kriszti!
Sajnálom a visítást! Laci is művelte tegnap, és kiderült, hogy még éhes volt.

Véda!
Kapsz egy nagy pirospontot, hogy ilyen szépen visszaolvastál!
:wink:

Én most kezdtem megint fejni, csak szopi után, nekem se jön le több.

Nem hiszem, hogy Csabid csak véletlenül forgolódna mindkét irányba! Azért forog,mert ügyes!

Édesen néz!!! Micsoda szemei vannak neki is!

Hamizni jöhetsz bármikor, ha erre jársz!!!!! A disznóságok jól hangzanak!

Együttlét... Nálunk a sok gyakorlás hozta meg a sikert. Próbáljátok ki a sikosítót, azzal lehet h könnyebb lesz.

VKata!
Laci még sosem volt fent 9nél tovább. Ő fél 8kor fürdik, előtte már eszünk, mert fürdés után nem mindig van hozzá energiája. Ma 4kor kelt, de vissza is aludt utána 7ig.

Ami!

Tényleg jó h olyan sokáig eljátszik egyedül. Laci max. 15 perc és reklamál hol vagyunk.
20150601134430

hali!

kinézek az erkélyen... mit látok??? egy marcona fickó tornázza lefelé magát az erkélyen... 10. emeleten lakunk :shock: :shock: :shock:
azt hittem infarktust kapok. persze nem azért mert nem tudtam hogy onnan fog lógni lefelé ma valaki, hanem mert olyan lazán nyomja a dolgot hogy csak na!!!
hát mikor beköltöztünk nekem hogy kitakarítsak az erkélyen az kb 2 hétbe telt. nah nem a takarítás, hanem hogy kimerészkedjek az erkélyre!!!! :D :D :D

erkélyfelujítás van nálunk a héten. az egész házban csinálják...

Kép

Kép
timi1982

Viki :P
Köszi a piros pontot! :oops: :lol:
A sok gyakorlást, nem tudom, merjem-e mondani Apusnak? :roll: Bizti, benne lenne :lol: :lol: :lol:

Véda
Vendég

Véda!
Nekem még a tgyást se jött meg. Balfék egy társaság....

Nekem elektromos mellszívóm van, befonnám a hajam a kézivel, mire végeznék.
20150601134430

[quote="véda d."] írta:véda d.
A sok gyakorlást, nem tudom, merjem-e mondani Apusnak? :roll: Bizti, benne lenne :lol: :lol: :lol:

Kép

ami még bejött, az a lovagló póz....
20150601134430

Véda! Én is Avent kézivel fejek. Hát változó, hogy mikor jön a tejleadó reflex. Van hogy két perc múlva, de van olyan is, hogy fél órát kínlódok és nem indul meg. Olyankor is tudok fejni, csak masszírozni kell és sokkal több időbe telik. Viszont ha beindul, fél perc alatt lejön a 60-70. Már próbáltam szabályozni, hogy a babára gondoltam , meg ilyenek, de annál rosszabb. A leghamarabb akkor indul be, ha nem gondolok a fejésre, meg hogy le kéne jönnie a tejnek.

Viki! jobbulást kívánok! Mitől fájhat, nem tudod? Nekem tegnap fájt és rájöttem, hogy még nem ittam semmit. Gyorsan ittam vagy fél litert és el is múlt. Egyébként nekem soha nem fájt a fejem, de mióta Jázmin megszületett, többször előfordul.

Timi! Akkor a ti erkélyetek is szép lesz! :lol:

Kép
szly27

Kb decemberben jár le a Tgyás, nem? Én még nem kaptam semmit.

Kép
szly27

Mármint semmi értesítést, hogy le fog járni.

Kép
szly27

Na betelt a pohár. Most már enni sem hajlandó a kis szenya.
Hát akkor bőgjön csak magának, nem érdekel. Besokalltam, megint. :evil: :evil: :evil: :( :evil: :evil: :cry: :evil: :cry: :cry: :cry:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti! Nem mentek el egy kicsit sétálni?! Szép idő van és legalább te is kiszellőzteted a fejed, Levi meg hátha elalszik!

Kép
szly27

szly!
mi a nyáron megcisnáltuk és szép!!! most kivül sz@r@kszanak valamit. ahelyett hogy anno mikor kértük csinálták volna meg az előtetőt az erkélyek fölött hogy senki ne ázzn be :twisted: :twisted:
vagy festenék ki a folyosókat, vagy szigetelnék le a házat... miért pont az erkélyt kell??? csak az erkélyt.
megint okosak voltak a számvevők :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Az erkély takarító bácsit ide is átküldheted! Sőt akkor már az abalkaimat is megtakaríthatná.

Szly!
Sztem ettől a nyákos trutymó időtől. Remélem nem fáztam meg. Hideg volt amikor lementünk sétálni, és nem csa ka gyereket, hanem magamat is téliesíteni kell.
20150601134430

kriszti!
szerintem sétáljatok egyet. akkor is ha netán sir... tudom ciki ugy sétálni hogy bömböl de szerintem neked is és neki is jót tenne a séta!!!

Kép

Kép
timi1982

Kriszti!
Nagy levegő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem kis szenya, csak még nem tudja kifejezni magát. Ha nem kér enni, akkor nem éhes! Kapcsolj be neki vmi zenét, vedd fel és táncoljatok!
20150601134430

Kriszti:nekünk a lógó póz jön be ha már nagyon nyűgös Domi.Tudod:a karodra fekteted és úgy ringatod,miközben szabadon lóg keze,lába.Kitartás!

Kép
Kép
Kép
kike

Viki! Mi is elmentünk tegnap este gyalog anyuékhoz. A gyerekeket jó felöltöztettem, nem is fáztak, de én majd megfagytam. Mire a két gyereket rendbeteszem, felöltöztetem stb., addigra én csak magamra kapok valamit és rohanok velük ki. Általában az úton jut eszembe, hogy húha, én ma még csak nem is fésülködtem. :oops:

Kép
szly27

Viki! Sajnálom,hogy fáj a fejed!
Hát igen,valami jó azért nekem is jutott!
Most ép itt ül mellettem és nyom!

Kriszti! :lol: Bocsi de olyan viccesen írtad le,tudom,hogy baromira nem az,én is sűrűn átélem!
Séta jó ötlet!

Áron most hammolt aztán indulunk mi is ha már kellőképpen álmos lesz!
Mert ugye csak úgy lehet vele elindulni különben üvölt a babkocsiban is!

Nálunk van egy futárszolgálat akik mindenfélét intéznek kismamáknak,ők intéztek nekme mindent,házhoz jöttek 10000-ért és egy lépésembe sem került.
Asszem az van a papíromon,hogy nov. 29-én jár le a TGYÁS és azt mondtaba csaj,hogy 3 héttel előbb érdemes elkezdeni intézni,hogy pénz is legyen belőle!
De megnézem majd nektek pontosan még ma és ha előbb nem holnap megírom ok?

Na lépünk mi is,még rendberakom és séta indul!
Remélem!

Szép napot mindenkinek! :wink:

Kép

Kép
ibm

Kike! Zúg már a masina?

Kép
szly27

Szly!
Én is voltam már úgy h gondolkoztam h fésülködtem-e aznap.....

Szétrúgom a szomszédot!
Bakker állandóan fúr! Mindig hétvégén vagy este 7 után! Erre most is kalapál a k.....g vmit! Pont mikor Dunci elaludt!
20150601134430

Szly:még nem :? elvileg nemsokára jön a szerelő.De tegnap sem jött. :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Viki! Nem lehet egyszerű a panelban ilyen szempontból. Nálunk meg Roli az, aki állandóan hangoskodik. Visít, zörög, kalapál stb. De Jázmint szerencsére annyira nem zavarja. Ezt kellett megszoknia, nem volt más választása.

Kép
szly27

Nem baj Kike! Már meg vannak számlálva a kézi mosogatásaid! Majdcsak meglesz!

Kép
szly27

Ébredés volt...
Lépek. Még jövök.

Véda
Vendég

Az én kis 4 hónaposom:

Kép

Kép
szly27

Szly!
Más gond nem szoktt lenni, csak ez az állat.... Sztem már nincs szabad falfelület náluk. Naná Dundus megébredt, remélem vissza tud aludni.
20150601134430

Szly!
Édes kis husipofi!!!!
20150601134430

Sziasztok!
Hát nálunk is marha zizi napja van a leányzónak! Most sikerült végre elaludnia. Még jó hogy reggel 8 óta nem aludt semmit.

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.08 20:43-kor.
Vendég

kriszta!
Ha ilyen hangulatod van, hallgasd meg ezt, és gondolj bele milyn jól fog esni, ha majd a te gyereked énekli el neked ezt...vagy játsza le ezt a számot!

http://www.youtube.com/watch?v=SRjpYGKEV4I

d.dodó

Ja akartam írni: Jázmin nagyon cukker!
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.08 20:44-kor.
Vendég

nos vagyok én is

vajon hol jártunk délelött???

Képimg][/url]
Kép
ronix

Kép

Képimg][/url]
Kép
ronix

dodó!
erre tudod mi jut eszembe???ha már "nosztalgiázunk"

az édes kisfiam...

kriszta! mi lenne veled nélküle?!?!
http://www.youtube.com/watch?v=IXI33NnX ... re=related Kép

Kép

Kép
timi1982

hát volt orditás..
egy vén banya feküdt pont a kozmetikában és mondta milyen szivtelen any a vagyok mert kinzom a gyereket
mért nem várom meg amig felnö és eldönti

TÉNYLEG SZIVTELEN LENNÉK??
AZOTA EZEN RÁGOM MAGAM

Képimg][/url]
Kép
ronix

ronix!
dehogy vagy az!!!!
van olyan gyerek aki észre se veszik hogy kifurják vagy lövik a fülét... van aki érzékenyebb rá.
nekem mikor anyukám kifuratta mikor kicsi voltam észre se vettem. nem volt egy könnycsepp se. viszont vatta, zsebkendő annál inkább...
ömlött belőle a vér... pedig a cimpából nem szokott...
szóval kinek mi jut! ;)

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?