A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kata: mi azért gondolkodunk kombináltban, mert kertes házban lakunk, ha kiugrok a kertbe valamiért, azért halljam, mi van a gyerekkel... végig kellene gondolni, hogy hallod-e mindenhonnan, ha panaszkodik :wink:

Hanna: na, kíváncsi leszek, nekem milyen színű lesz benne :)

Csöre
csöre74

Hanna: arra bizti jó lesz! El ne felejtsem mondani a védőnéninek, ha megyek, hogy nekem bizony elmismásolta a várandós csomagomat! :lol: És ahogy nézem, holnap kereken 100 napnál tartasz majd!!!!! Előre is gratu!

Mágnes: de jó, hogy az Angelcare-t dícséred, akkor még több a bizalmam benne! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre, na ez az, nekünk is itt a kert, meg a 2 szintes ház. Ő fönt panaszkodik és én lent vagyok pár percre, vajon hallom-e? :roll:
Nekem is el kéne gondolkozni a kombinálton, ezek szerint...? :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Akkor jobb a kombinált. (szerintem)

Előre is köszi a gratut.
Bár, én vagyok az utolsó, aki eléri a 100 napot.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:36-kor.
kisbogacs

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:37-kor.
kisbogacs

Kriszti: bekented a tetejét?

Csöre
csöre74

Hanna,én meg a második -- semmi jelentősége :wink: :D
Csak eszembe jutott, hogy még jó pár napja számolgattad, hogy mikor leszel már százon belül :wink: Nos, holnapután :D

KépKép

KépKép
kata8110

:) további szép estét, én mára el

Csöre
csöre74

Kata! Te nyitod, én meg zárom a sort. :)

Csöre! Jó pihenést!

Kép
hanna30

Erika, ne aggódj, én is így vagyok az étvággyal. Remélem, szülés után helyreáll bennem a rend, mert a férjem már eléggé ki van akadva… nem csodálom.

Enikő, üdv köztünk.

Csöre, nem lehet, hogy időközben megint visszafordult? Ilyenkor még bukfenceznek rendesen, én legalábbis remélem, mert Julcsi harántban volt a múltkor a 4D-n, és azzal bíztattak, hogy a 36. hétig még simán többször is ide-oda alakulhat.

A légzésfigyelőről azt hallottam, hogy csak akkor van értelme, ha elvégzel egy életmentő tanfolyamot, mert egyébként nem tudsz mit kezdeni a helyzettel, ha baj van.

A sterilizáló pedig elég akkor, ha nem tudsz szoptatni. Ha tudsz, akkor tényleg csak arra az esetre kell a cumisüveg, amíg másra hagyod az etetést, az meg megoldható forralással is. Én is azt tervezem víz ügyben, amit Erika, hogy pohárból első pillanattól kezdve.

Hanna, kitartás, holnap után már neked is 2 számjegyű.

Kép
petne

Petne! Kitartok. :lol:
Te tettél Julcsiról képet??? Vagy én vagyok csak ilyen bamba, hogy nem vettem észre. :oops:

Kép
hanna30

Sziasztok!

Na, szépen megnézegettem az általatok javasolt bababoltokat a neten ( a Babyfunt már én is kiszúrtam pár napja), most listát írtam, melyikbe szeretnék eljutni, csak 4 db plusz a textilboltok :roll: Holnap -amennyiben a terheléses cukor nem üt ki- Apácskával nekivágunk :lol:

Köszi Apa dícséretét! :wink:
Kata: Nálunk az a baj, hogy Apa is beles, és én is :oops: Ez a babavárás előtt számomra nem volt probléma, mert nem jöttek a kilók, de most... Azt hiszem viszem a prímet, már 9-10 kilónál járok :roll: Amíg nem szólnak nem aggódok, kiélvezem, hogy még bármit ehetek :oops:

Lenne egy kérdésem azon anyukákhoz, akik már szoptattak. Milyen mellszívót érdemes venni? A kézi megteszi, ugye? Az mennyit jelent, hogy pumpás, tehát ilyen bumszli van a végén, vagy ilyen kis kar, amit nem pumpásnak hívnak (bár a müködési elv gondolom ugyanaz, hiszen a szív mindkettő :roll: )? A márka mennyit számít? Avent, vagy Chicco, vagy Nuk, vagy sose nem hallottam még róla márka? :oops: Van, hogy egy laza 10-es a különbség árban, és azért nem mindegy...
Szóval ne kíméljetek, mert teljesen tanácstalan vagyok! :?

biga.csiga

biga.csiga: bár nem dicsőség, de szerintem én vezetek, 14 kiló :oops: Nagyon beindultam, de egy hónapja diétán vagyok, azóta nem híztam! Remélem, holnap megdicsérnek a terhesgondozáson! Kellően irigykedve olvatam a pizza és a kalács recepteket :D Jövő héten meg ismételt terheléses cukor :(

A Brendonos kiságyakról tudtok valamit? Szerencsés vagyok, semmi ruhát nem kell vennem, barátnőm ellátott, kb 4 éves korig :)
magdolnasz

Hanna, megkeresetem, a 106. oldal alsó negyedében látható a mi kis Julcsink.

Kép
petne

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a kedves fogadtatást!

biga.csiga! Én mellszívóból az Aventot használtam (kézi, pumpás), az nekem nagyon bevált. Vettem még medelát (azt kézzel kellett húzkodni), az nagyon fárasztó, szinte nem is használtam.
A többit nem ismerem.

Egy bababoltot én is ajánlok, ha valakit érdekel! Mi az első gyereknél szinte mindent itt vettünk meg.
www.babaholmiolcson.hu

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Biga.Csiga! Hajrá vásárlás!!!!
A mellszívóval érdemes várni. Ha sok tejcsid lesz, meghalsz, mire a kézivel lefejed. A kórházban ki tudod próbálni, melyik a jobb. Érdemes utána venni. :wink:

Magdolnasz! Ágyról nem tudok semmit. :(
Mázlista vagy a sok rucival.

Petne! Igen megvan!!!! Csak akkor nem tudtam írni. :)
Olyan szép! Remélem, jól vagytok!

Picuranyu? Moffli? Rég írtatok!

Kép
hanna30

sziasztok,

csak gyors bekukk, egész nap rohangáltam, megyek pihizni Leventével :D

Légzésfigyelő: mi a kombinált Angelcare-t vettük, teszveszen 25-ért, majdnem teljesen új. A Brendonban akcióban van: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32, adnak hozzá egy pelusvödröt, ami egyébként kb 8 ezer Ft.

Petne, most a szülésfelkészítőn ott volt a doki, aki a madarászban csinálja a bölcsőhalál-prevenciós programot. Ő a Baby Sense nevő légzésfigyelőt ajánlotta, annyi a különbség a mienkkel, hogy az 14 mp után riaszt, az Angelcare csak 20 mp után. A Baby Sense-t ők árulják és 35-be kerül, sok éve használják és ezt ajánlják. 2000 Ft egyébként a tanfolyam és minden kedden 4-6-ig van.

Mi a Léghajó Alapítvány tanfolyamán voltunk, nagyon hasznos volt, igaz ez 10 ezer Ft, de nemcsak az újraélesztésről szólt, hanem minden egyéb csecsemő- és gyerekkori vészhelyzetről szó volt, pl mérgezés, égés, lázgörcs stb. Egész napos volt.

Magdolna, mi a Brendonban vettük a kiságyat (Drewex), nagyon sok fajta van, az biztos :D

A Babyfun-t mindjárt megnézem!

Ma shoppingoltam (megint), megvettem a matracot a kiságyba, Manónak átlapolós bodyt (védőnők szerint ez sokkal jobban szeretik, mint a fejen áthuzigálósat, úgyhogy pár ilyet majd beszerzek még :D ), zenélő körforgót a kiságyára, újszülöttpelust, szopis melltartót, hálóinget, tetra pelenkacsomagot, popsitörlőt és még sorolhatnám :oops: :lol:

Mágnes, miért haragudnék a szivárvány miatt? :lol: Legfeljebb jutalékot kérek a cégtől :wink: :lol: Kíváncsi vagyok, majd tegyél képet, ha fölraktátok! Egyébként állítólag bevizezve le lehet szedni és újra felhasználni, ha festettek.

Biga.csiga, én nem szoptattam, utánaolvastam és végül Avent kézi mellszívóm lesz (jelenleg Katánál pihen a bimbomarketes csomagban, itthon 15, kint kb 10-re jött ki). Gondoltam, ha nem kell, 10-ért el is tudom akár adni... :roll:

Kata, hétvégén nem tudunk elmenni, tetőt szigetelünk :roll: Jövő héten mindenképp elhozzuk, remélem nem gond, hogy addig tárolod... :oops: :roll:

Hanna, láttam a szopis fotelt :? egyetlen vigaszom, hogy mi is akcióban vettük, de asszem 33 volt, nem 29 :? :roll: Szuper a cukoreredményed!!!!

Kép
vickybabe

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:38-kor.
kisbogacs

vickybabe: köszi, én is Drewex-et néztem ki. Olyan kevés a fehér szinű ágy, ami elérhető árban van!

hanna: jól emlékszem, Te is az ÁEK-ben fogsz szülni?
magdolnasz

kisbogacs: nekem ugyan első gyermek, de egy barátnőm 2 éve szült és azt mondta, megőrült a kézi fejéstől, a gép sokat segített neki.
magdolnasz

Vickybabe! Szuper, hogy ennyi mindent vettél. Mostmár pihi. :)

Kisbogács! Ha az újszülöttes nővér megtanít fejni, nincs gáz, de ha nincs idő rá, akkor a kismami magától teszi, sajna, sokszor nem helyesen. Ebből lesz a begyulladt mell.

Magdolnasz! Igen, én is ott szülök.

Kép
hanna30

Kata: nagyon köszi a linkeket!

krisz78

Megvan a babakocsi de levittük anyumékhoz addig is nem akartuk addig bezsúfolni a szobába :lol: annyira szép majd lefényképezem. Beszéltétek a pelenka témát szerintem nálunk is az eldobhatós verzió lesz de majd meglátjuk :wink:
erzsebet0312

Erzsébet! Gratula! Hogy bírod ki, hogy nem csináltál képet? :lol:

Kép
hanna30

Hanna, Te is ÁEK? Én is ÁEK. Ki az orvosod?

Kép
Kép
cs_erika

szijjasztok!

erzsébet:gratulálok a babakocsihoz!

ercsi:mire észreveszed, már le is telt a 7 nap!

vickybabe:beleszerettem a babaszobátokba!Iszonyat ügyesek vagytok!Szívesen lennék a következő manótok! :lol:
kézzsibbadás:én régóta szenvedek vele, de mióta sódiétát tartok, azóta ezerszer jobb. Bár nappal, mikor kicsit melegebb van, még zsibbad, de az már szinte semmi.
29én megyek neurológiára vele,de nem hiszem, hogy sok mindent csinálnának vele.

krisz:a ti ágyatok is gyönyörű!

jandrea:zabálni való, édi baba! Nagyon jó képek!!!

kisbogacs:sajnálom a kórházat, de örülök,hogy végül minden ok! És volt hasznos oldala is.

hanna:gratulálok a cukorhoz!!Nagyon szép eredmény!

biga.csiga:irigylésre méltó férjecskéd van!

isorenikő:üdv, ezen a fórumon is!

cumi:én egyáltalán nem szeretnék cumit használni, emiatt párommal össze is kaptam. Úgy vagyok vele, ha már a pociban megtalálja az öklét, akkor itt kint, is sikerül majd neki.

Ha nem haragszotok, teszek fel új pocis képet. 2 hete fényképeztem utoljára, és meg is lepett az eredmény. :oops:

Kép
Kép

Kép
moffli82

Biga.csiga! nekem chicco kézi fejőm van de valami borzalom....inkább avent arra nem szoktak panaszkodni.Az enyém állandóan elengedte a vákumot...
Viszont megtanultam szépen kézzel fejni, ajánlom mindenkinek, hogy a gép mellett tanulja meg mert a gép nem érzi hol vannak a csomók a mellben és honnan kell még fejni! Hasznos a kézi fejés akkor is ha nagyon be van durranva az elején vagy ha sebes a mellbimbó. Egy kicsit macerás de ha rájöttök a nyitjára akkor megy nagyon könnyen! Ha valakinek gondja lesz vele szívesen elmagyarázom majd.
A kézi fejésnek az is az előnye, hogy bárhol meg tudod ejteni, nem kell fertőtleníteni csak egy gyors kézmosás és hajrá. (Aki ad le tejet arra külön szigorú higiéniai szabályok vonatkoznak)
Én bébiételes üvegekbe gyűjtöttem a tejet de lehet kapni zacskót is hozzá. A jégkockatartós megoldást felejtsétek el mert egyáltalán nem higiénikus.

Én a Lidlben vettem a fürdőkádat, minden évben árulják így tél elején. Egy ezresért....tényleg hülyeség kiadni érte 7 ezret! Pláne, hogy mi 3 hónapig használtuk csak mert aztán győzött a lustaságom a vízhordás terén és gyorsan átpateroltam a nagy kádba a fiatalurat. Most is így tervezem:)
Erről jut eszembe, hogy milyen ügyi vagyok. Tegnap hibernáltam Mátét....nem vettem észre, hogy valmiért nem eleg víz folyt a végén a csapból, hanem hideg és tökre elhült a víz. Én meg nem értettem minek akar kijönni 2 perc után:)
Ma meg nem volt alatta víz mert kihúzta a dugót míg kimentem rakni a tűzre:)

Enikő! Mi csabán lakunk kint, de szoktunk bemenni a kaszálóra meg a csárdásra játszani! Összefuthatnánk! Vagy hétfőnként a játszóházban! Oda nem jártok?
katuska79

Erika! Mi Csörével Atalay doktornőhöz járunk.
Neked ki a dokid?

Moffli! Csodaszép a pocid!!! Mennyit nőtt! :shock: :shock: :shock:

Én is lógok a múlt hetivel.
Kép

Kép
hanna30

Katuska! Édes lehetett Máté. :)
Ha látsz kádat, szóljál már, mert én valahogy nem járok Lidl-be.
Nagyon szépen kösziiiiiiiiiiiii!!!

Kép
hanna30

Moffli! nehogy azt hidd, hogy megtalálja:) idekint azért más dimenziók vannak ám :wink:
Amelyik gyerek cumizni akar az fog. Vagy így vagy úgy.....A cuminak csak annyi az előnye, hogy el tudom tőle kérni mikor játszik vagy mást csinál. A kezét nem tudom elvenni.....sokan azt mondják, hogy ha játszik akkor el lesz foglalva a keze....szuperül tudnak egy kézzel homokozni csúszdázni építőkockázni miközben a másik kezük a szájukban :twisted:

Vickybabe! igen az az átlapolós body nagyon jó, én is nagyon szerettem! Ezért jók a réklik is, mert azokat sem kell a fejükön áthuzgálni.
katuska79

Ok mindenképp szólók kád ügyben! Tök szupi formatervezett kádakat árulnak leeresztővel ellátva! Kb ilyen tájban szokott megjelenni, de novemberben már biztos!
katuska79

Sziasztok,nem nagyon tudok utánatok olvasni,nagyon sokat irtatok.én ma voltam uh-n mostmár biztos hogy lány:D és a lepény is feljebb ment,a súlyát sajna nem mondta a doki,elég bunkó volt arra is alig akart válaszolni hogy fiú e vagy lány:(viszont az én picurom még mindig farfekvéses,de még van ideje megfordulni,gondolom,mindenkinek szép estét majd holnap megpróbálok bövebben irni

Kép
gizella82

katuska: árulnak hozzá állványt is? Nekem muszáj olyat vennem.
magdolnasz

Hanna, Nekem Kiss Attila (régi Budai honvéd)
Atalay dr-nőt ismerem, Volt, hogy mentem valamiért a rendelőbe (amíg még csak próbálkoztunk), és ő volt ott, nem a dokim. Utána amikor összefutottunk simán megismert. Nagyon jó arcmemóriája van. Én azonnal megkedveltem akkor. :D

Nektek szokott olyan lenni, hogy néha pár pillanatra megfeledkeztek arról, hogy terhesek vagytok? És amikor újra eszetekbe jut, akkor teljesen elérzékenyültök? Mert néha nálam ez a helyzet. Tiszta bolond vagyok. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

hanna:köszi a pocidicséretet!Te sem panaszkodhatsz! :lol:

katuska:bizti igazad van cumi téren, hisz te már tapasztalatokkal rendelkezel. Engem azonban nem lehet cumira rábeszélni. 5en vagyunk tesók, egyikünknek sem volt. HA mi kibírtuk, majd a babának is muszáj lesz.

gizella:gratulálok a kislányhoz! SAjnálom,hogy bunkó volt a doki!!

Bocsi, hogy megint magamról, de olyan büszke vagyok magamra!2 hete még 87 kiló voltam,most már csak 85,5. :lol: És be kell valljam, hogy néha becsúszik egy túró rudi, vagy ritkán 1 szelet süti. :oops: Viszont már csak teljes kiörlésű kenyeret eszem, és csak natúr husikát, párolt zöldséggel. REmélem a dokim is megdicsér, és addig sem megy feljebb a súlyom.

Ma kicsit aggódok, remélem meg tudtok nyugtatni. Máskor mindig arra ébredek éjjel, meg reggel is, hogy mozog a manó. Most viszont semmi. 2 órája volt egy nagyon halvány moccanás, de az szinte semmi nem volt. PEdig ilyenkor már régen be szokott jelentkezni. Normális, hogy szinte semmit nem moccan? :cry:

Kép
moffli82

Sziasztok!!!

Köszönjük szépen a dicséreteket!!!!! Annyira büszke vagyok az én kicsi lányomra.

cumi: én is inkább megpróbálnám nélküle, aztán majd úgy is Bianka dönt. :-)

pelus: őszintén szólva, nekem meg sem fordult a fejemben a mosható. Nekem túl macerásnak tűnik.

légzésfigyelő: nagyon hajlok rá, hogy legyen. bár elsősorban azoknak ajánlják, ahol a baba külön szobában alszik. De ismerve magam, amúgy is túlaggódós anyuka leszek, úgyhogy valószínűleg veszünk.

szülésznő: látom, sokatok már talált szülésznőt, én egyenlőre még azt sem tudom, hogy egyáltalán fogadjunk-e. A párom hajlik rá, hogy igen. Majd megkérdezem az orvosomat is erről.

cukor: én szombaton voltam, de csak jövő héten tudom meg az eredményt. Remélem minden rendben. Elég nekem a sómentes diéta, nem szeretnék még szénhidrátokat is számolni. Nagyon sajnálom azokat, akik erre rákényszerülnek. Minden elismerésem a tiétek!!!

Kép
jandrea

moffli: gratulálok a fogyáshoz!!! (bár azért a fogyást ne vidd túlzásba!!!!) Kicsit irigyellek, én rá sem merem állni a mérlegre.

pocak: egyszerűen hihetetlen, hogy milyen gyorsan tud nőni. Valamikor egy hétig semmi, aztán szinte egy nap alatt megugrik.

Kép
jandrea

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:39-kor.
kisbogacs

Katuska! Köszi szépen!

Gizella! Örülök, hogy minden ok! Gratula a Kiscsajhoz!

Erika! Igen, a doktornő ilyen. Félelmetes memóriája van. Pedig nagyon sokan járunk hozzá. Én nagyon szeretem!
A Te dokidat sajna nem ismerem.

Moffli! A picikéink is pihennek ám néha. :wink:
Nyugi!

Kép
hanna30

Vickybabe: dehogy gond, nyugodtan maradhat ameddig csak akarod, csak nem tudtam, hogy nem akarjátok-e esetleg már most látni a szerzeményeket :wink: Nálunk elfér, szólj bármikor és talizunk :D Bizti én vagyok a béna, de a brendonos linkkel nem boldogulok! Pedig ez a vödör dolog nagyon érdekelne, mert olyat is szeretnék és ha már adják.... Holnap meg is venném ezeket a holmikat!

Katuska: Mátét megzabálom, kész ez a kis krapek, hogy mindig alakít valamit :D Remélem, Martin is ilyen kis eleven lesz :lol:

Moffli, csodás poci!!! Nagyon szépen nő!!
Hanna: Zsebilakosztály is frenetikus!!!

Én ma már lusta vagyok,Apa is megjött, bocsiiiiiiiiii, majd valamelyik nap fotózok, az én kis görögdinnyémet :lol:

Gizella,örülök a jó híreknek!

Erzsébet: gratula a kocsihoz! Várjuk a képeket!

Krisz, nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata, volt egy vessző a végén :oops: próbáld így:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

Kép
vickybabe

jandrea:nem viszem túlzásba, ezt mutatja az is, hogy ma is pl. túrógombócot ettem. :) Viszont megpróbálom úgy összerakni az étrendemet, hogy ha becsúszik ilyan nagy kalóriás dolog, akkor a reggeli és a vacsi már ne legyen megterhelő. Így azért lehet valahogy bírni. :lol: És köszi a dicséretet!

kisbogacs, Hanna: köszi a megnyugatató szavakat! Lehet, hogy most sztrájkol, mert az elmúlt 2 napban többihez képest elég aktív volt. Viszont azért bejelentkezhetne. :lol:

Kép
moffli82

Moffli, én, amikor nem mozog eszem valamit. Arra tuti beindul.
Éjszaka és reggel nem nagyon mozog, kivéve az eddigi egyetlen alkalmat, amikor nem hagyott aludni, de az remélem kívételes volt. Általában később kel, mint én.
Minden esetre, ha eddig nem vacsoráztál még, akkor egyél valamit, helyezd magad kényelembe, és figyeld meg a következő két órát, hogy hányszor mozog. 10 mozgásnál nem kell izgulnod.

Amúgy az is lehet, hogy holnap majd bepótolja. :D

Kép
Kép
cs_erika

Vickybabe,köszi,észre sem vettem :oops: De a Brendon honlapján megtaláltam, akkor egyre gondoltunk :D

KépKép

KépKép
kata8110

erika:már megpróbáltam mindent. :cry: Vacsiztam, kicist bűnöztem is, mert ettem 1 kanál nutellát, az mindig használni szokott. Most az sem vált be. HA holnap is sztrájkol, elmegyek uh-ra.

Kép
moffli82

Moffli! Minden ok, csak bealudt.
Olivér is szokott ilyet, na de majd bepótolja. :wink:

Én is elköszönök mára.
Jó éjt Csajok!

Kép
hanna30

jó éjt lányok

Kép
Kép
cs_erika

Moffli! csak nyugi! hisz egyhuzamban 3-4 órát is alszanak!!!!!! Tudom nagyon szar érzés mert én is jöttem annó haza bőgve Mátéval, hogy nem mozgott egész nap! AZtán lefeküdtem és rúgott egyet. de csak egyet:) Nem kell minden babának prögősnek lennie. Most már egyre kevesebb a hely mozogni is, lassan a nagy mozgások helyett jönnek megint a kicsi mocorgások!
Cumiügyben meg persze, hogy úgy kell nekiindulni, hogy nem lesz rá szükség! Én is úgy indítok majd aztán majd elválik....

De! Soha nem szabad a gyrekkel kapcsolatban semmit megfogadni 100%-ra! Attól függetlnelüll milyen kis picik és esetlenek lesznek, azért önálló akarattal bírnak már az első perctől fogva és vannak dolgok amikben ők döntenek:) szerintem a terrorelhárítóknak időnként könnyebb a dolguk:) nemhiába mondják, hogy az anyaság, a gyereknevelés a legnehezebb dolog a világon.

Akinek meg faros a babája az majd próbálja ki a megfordító prakitkákat. Pl kulcsocsomó vagy egyéb csörgő zörgő dolog a zsebbe, övtáskába, zseblámpázás alul vagy négykézláb lenni naponta legalább fél órát mert úgy több a hely megfordulni!

MAgdolna! nem állvány nincs hozzá! de minek az? egy székre komódra vagy az ágyra vagy akár a földre is le lehet tenni a kádat....
katuska79

katuska:köszi neked is a lelkesítést! Remélem, ha lefekszem aludni, manó végre felébred!

Kép
moffli82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?