A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

ancsika!
Én babapistit adok Milánnak,profisat vettem,és porrá daráltam robot géppel,kis dobozkába van,és könnyen mindig hozzá férek,nem akkor kell reszelni,darabolni. Akkor van mikor nagyobb darabokra sikeredett,és nehezen ázott meg,vagy kuszkusz volt mert nagy darab volt.

Én adtam már neki őszibe,darált háztartási kekszett is,direkt azt vettem,az porrá van darálva.

Cékla,ugy csináltam hogy meg pucultam,(anyos nem szokta)Felkockáztam ahogy j.krisza irta,pici so.Lehet jégkocka tartoba kéne fagyasztani csak nincs annyi jégkocka tartom,mert két nagy céklát főzök.

Mivel lehet párositani a céklát???
Ugyanis kis pohárkákba van már fagyoba,alma,körte,sütőtök,répa lefagyaszta,és ezekre még férne cékla.
Tudjátok abba a 2dl-es eldobhato müanyag pohárkákba fagyasztottam le ezeket.

Kata&Milán

oszman777

ffuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! 2 órát kell főzni a céklát :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kata&Milán

oszman777

Köszi Kriszta, hogy leírtad te hogy csinálod!!!!

Hát én is inkább az óvatosabbak közé sorolnám magam, mert eddig még nem mertem a brokkolit én sem kipróbálni, bár már vettem egyet és lefagyasztottam.
A babapiskótát is azért kérdeztem, hogy mire készüljek fel. Adni még nem adtam neki, de már elgondolkodtam rajta, mivel adagokban nem sokat eszik, így ha plussz lenne benne az is akkor talán jobban jóllakna vele.

Még azt akartam írni, hogy nálunk is megy kaja közben az éneklés, és plussz még a fütyülés, az nagyon bejön neki, akkor mindig nagyra tátja a száját.

Azon csodálkoztam el, hogy visszanéztem a füzetemet amiben felírtam miket és mennyit eszik a Marci, és 3 hónapos kora óta, az adagja ugyanannyi. De így is hízik normál ütemben. Szerintem picuri gyomra lehet az én kisfiamnak. :) :) :) :)

Kicsit unatkozunk, mert apa ma sincs itthon, és nekünk nincs szerencsénk, mert ugyanúgy fog dolgozni az héten mint eddig. Minden nap :cry: :cry: :cry:
Lehet elmegyünk csavarogni egyet, bár elég szomorú az idő.
De beöltözünk és rójjuk majd az utcákat! :wink: :wink:

ancsika82

sziasztok!
Hol is kezdjem?Megyek hozzászólás szerint sorba...

Oszman!
Nem csináltam még céklát és én még lefagyasztani sem fagyasztottam le semmi bébikaját... ,nem tudok segíteni,bocsi:oops: :oops: :oops:

Eyi!
A kirándulós képek nagyon jók!!!!És Mirabel ahogy teliszájjal mosolyog,kacag...aranyos!És mennyit nőtt!!!Építkezéssel hogy álltok?Köszi kérdésed,anyós még megvan és aktívan kiveszi a részét a családi életünkből... :twisted:

Ancsika!
Ha kíváncsi vagy,leírom,DE EZT NE VEDD ALAPUL,mert mi korán kezdtük!!!!
brokkoli pont tegnap és tegnap elött volt...a tegnap elöttiből nem kapott,mert túl "fűszeresre" sikeredett.de a tegnapi kis krumplival és almával izlett neki!
babapiskóta:Én azt reszeltem már pár pépjébe sűrítés képpen és amikor vettem nem néztem a márkát,de nem a babacuccoknál volt kirakva....Most nincs itthon,mert a nagyok benassolták,de holnap megnézem a márkáját neked a boltba ha gondolod
Vendég

teszek nemsokára a házról is képet, csak mindig elfelejtem kivinni a gépet.most rakja néhány helyiségben apa a járólapot, talán nov elejére megjön az összes és lehet folytatni.
ancsika-én is elindultam, h. megnézem férjecskémet a picúrral, de nagyon zord az idő, inkább maradunk itthon a melegben :wink:

Kép
Kép
eyi

Meddig kell főzni a céklát? Kriszta? a te recepted alapján csinálom. :lol: :lol: :lol:
én már adtam Milánnak brokkolit,imádta.
ancsika! én mennék veletek sétálni. :D :wink: :wink: :wink: De ténleg kezd szar idő lenni.

Kata&Milán

oszman777

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 11:22-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 11:22-kor.
Vendég

ok Kriszta.

Kata&Milán

oszman777

[quote="oszman777"]s írta:oszman777inlacba lehet bele pépesiteni egy kis gyümölcsöt is.

Kata: kaptam a barátnőmtől sinlac pépet. Hogy kell úgy elkészíteni, hogy gyümi is legyen benne? Összekeverem vízzel + beleteszek pl. almát? Vagy hogy??? Ez érdekelne, ha már valaki csinálta.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:52-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:52-kor.
hékás

Halihó!

Visszaolvastam,jó sokat írtatok.
Úgy látom ma a kaja volt a fő téma.

Lenne egy kérdésem:a GYEDet mikor és hol kell igényelni?Én azt hallottam,hogy arra is várni kell 1-1,5 hónapot.Tök jó,pont karácsonyra nem kapok pénzt?!

Kép
melike

xxx
hékás

jó estét!

Melike! sajna nem tudok gyed témában segíteni!

Hékás!
Hol laknak anyósék?Itt csak délelött sütött a nap délután 3 kor már villanyt kellett gyújtani,úgy beborult...
Az ajándéknak bizti nagyon fognak örülni!
Mi már csak akkor eszünk tápot,ha nagyon nyűgi,mert akkor nincs "türelme" kanalazni és rángatja magát mindenfelé...
Ma kipróbáltuk a gesztenyét almával és csirkehusival...úgy tünt izlik neki!

Oszi!
Sikerült a cékla?
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:53-kor.
hékás

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 11:23-kor.
Vendég

Sziasztok!

Jó kis hurkákat láttam. Nekünk nem sok hurkánk van de majd a combikákat felrakom, csak le kéne fotózni az asszimetrikus ráncait :)
Most egyébként meglátszik, hogy jobban eszik, 1 hét alatt hízott Bonikám 250gr-ot, mint az első hónapokban.
Brigi, jó Nektek, hogy még ma is jó idő volt :) Itt délen már beborult, meg hideg szél fújt :(
Köszi a sajtleves receptjét, ma elkészítettem és tényleg nagyon finom és gyorsan kész van :)
Mi még csak egyszer eszünk kanalasat, de van, hogy nem akkor, mikor én tervezem, mert pl sokáig alszik és már éhen akar halni, és nincs türelme kanalazni.
Melike, szerintem a kaja téma mindennap elő fog jönni egy darabig, mert mindig lesz olyan, aki pl. most kezdi, vagy új ételeket kezd és akkor felmerülnek kérdések azokhoz, akik már hamarabb kezdték.
Én pl most azt kérdezem, hogy gyümileveket Ti mikor adtok? Főzelék, pépek után, vagy önállóan pl. két kaja között?

Kép

Kép
[/url]
stella40

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:53-kor.
hékás

xxx
hékás

jóó reggelt anyukák. jó sokat írtatok :D

apa már el is ment dolgozni. csak este 6 után jön. :(

Csiri: elvi süti helyett javaslom a hatlapost. macerásnak tűnik, de krvafinom szerintem, és könnyű megcsinálni. ;)

Oszman: céklát én meghámozva, kockára vágva főztem (így hamarabb megfő mint egészben, max 1 óra volt) annyi vízben ami épp ellepi, és egy kis őrölt köményt raktam bele. főzés után pépesítettem, majd bele a jégkockatartóba, másnap meg zacsiba a kockákat. 2 kockát adok neki egy kis főtt krumplival. így raktam el egyébként répát is, azt almával és krumplival adtam, és így raktam sóskát, spenótot és zöldbabot, azokat még nem kóstolta Milán. semmibe nem tettem sót.

amúgy nálunk reggel cici, 10kor gyümi (alma, körte, barack, banán sajna nagyon megfogja), 1kor cici, 4kor főzelék (sütőtök, cékla, répa, alma. ezeket keverem krumplival vagy rizspéppel, amit én csinálok rizslisztből). kaja után és elalvás előtt instant tea, napi 3-5 deci. fura, ha nyügös napja van, akkor több. gyümilét én sem adok.

eyi: jók a kirándulós képek, meg a többi is. nekem a kiságyból kukucskálós tetszik a legjobban :)
. én nem is tudnék apával libikókázni... max ha Milán is az ő oldalára ül. :D

ancsika: jónak tűnik a babauszitok a leírásod alapján. nálunk nincs ennyi gyakorlat. :(

babapiskóta, keksz: én még nem adok. apukája a tejre is allergiás volt meg gluténérzékeny volt baba korában, úgyhogy ilyesmivel várok még.

kaja téma még: husit milyet és hogyan kezdjük el? gesztenyét ti sütitek, vagy veszitek készen valahol?

GYED: nekem elvileg a munkáltató intézi, de ez a hr-es csaj hangulatától függ...

hékás: honlapra a receptek jóóó ötlet! erről jut eszembe, nekem mindig összeesik a piskótám. apa viszont ma piskótát akar enni csokiöntettel. segítseteeeeek!

mia_snow

na és akkor a babakocsi sikersztori. :D
írtam hogy kell vennünk egyet mert a mi chicconk amit használtan kaptunk ugyan bírná még, de a mózest kinőttük, a sportrész meg kissé huzatos. nem "kupolás" a napellenzője vagí fedele és oldalról is vannak rajta rések ahol átfúj a szél, meg nem kaptuk meg hozzá a biztonsági övet sem, bár anélkül (egyelőre) el is voltunk. mind1, ingyen volt.

szóval néztem többfélét, és emellett döntöttünk: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... filter=Peg Perego&empty=1&productid=200269&pageno=1&whid=25
azt mondják róla, hogy nagyon strapabíró, több gyereket is gond nélkül kiszolgál, pillekönnyű, stb. na de mivel max 20at szántunk rá, néztem használtat a teszveszen, vaterán, de ott 20ról indult a licit. aztán expressz.hu, és találtam 15ért! tegnap elmentünk (kirándulásnak is jó volt, a vértesben csavarogtunk), és képzeljétek: vadiúj a kocsi! egy bababoltban volt bemutató darab, de egy karcolás, egy kopás nincs rajta. utcán még nem tolták fél métert sem. :D szóval el is hoztuk. nekem a chicconkhoz képest mondjuk van amiben kevesebbet nyújt, de ennyiért naagyon bőőőven megérte. már alig várom hogy leteszteljük, remélem ma nem fog esni. :D

mia_snow

Sziasztok!
Mia, tök jó a kocsi, jó vétel volt! Szerintem. A PegPeregók, tényleg jók! Mondjuk Ti már más helyzetben vagytok, mint mi amikor vettük, mert akkor még Boninak olyan kellett ami vízszintesig dönthető. Most már ez nem szempont. Egyébként, mondtam, hogy nekünk is Chicco van még, (érdekes annak sem találom a biztonsági övét, pedig mi megkaptuk :) ), szóval a PP, meg a PC közül a legjobb futású, legstrapabíróbb kocsi. Dehát ezzel elrontották, hogy ilyen szellős. Lehet, hogy hiányozni fog majd a lábzsák télen, mondjuk jó, de azt akármilyet, pl tiszta gyapjút is lehet venni, aztán belerakod és még melegebb is mint az eredeti.
Piskótát én 8 tojásból sütöm, a hozzávalók: 8 tojás, 12 kanál cukor, 12 kanál finomliszt, késhegynyi sütőpor, 4 kanál víz.
A tojásokat mindenestől a cukorral, meg a vízzel kézi mixerrel kikeverem, jó keményre, amikor fölemeled a lapátot és ilyen buborékszerű marad benne akkor jó. Akkor belerakod a lisztet amibe a sütőport belekevered. A lisztet mikor belekavarod azt már ne mixerrel, hanem kézzel csináld mert attól is összeeshet.
Előmelegített 180 fokos sütőben sütöm, azt nem tudom mennyi ideig, kívülről figyelem. Nekem nem szokott összeesni, nagyon finom.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Jó reggelt!
csak gyorsan végigfutottam az oldalt és villámreakc!!SÜT A NAP!!!kIHASZNÁLJUK!!! 8) 8) 8)

[quote]e írta:lvi süti helyett javaslom a hatlapost.

6 lapos?Már hangzásra is "nehéznek" tűnik,de várom a receptet! :wink:
Jó ötlet a közös receptgyűjtemény!
Kíváncsi voltam a babakocsira is,de a linket nem tudtam megnyitni!!!! :cry:

SZÉP NAPOT!!!!! 8) :lol:
Vendég

Csiri, be kell másolni hozzá még egy sort Mia hozzászólásában, akkor működik.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Igazad van Stella! Bocsi!Javítok! :wink:
[quote]m írta:acerásnak tűnik, de krvafinom szerintem, és könnyű megcsinálni.

VÁROM A RECEPTET!!!!!!És előre is köszi Mia!

VASÁRNAP HAJNALBAN ÓRAÁLLÍTÁS!!!!Pár hét és este 4-kor már sötét lesz... :cry: :evil:
Vendég

Mia!
Megnéztem a babakocsit!SZUPER VÉTEL VOLT TÉNYLEG!
És jó masszívnak tűnik! :wink:
Vendég

Stella: köszi a receptet. lehet nincs is itthon ennyi tojás. :D

bocsi hogy szétesett a link, nemtommér. :(

csiri: itt szürkeség van. :( hatlapos receptet előkeresem mindjárt.

mia_snow

Jó reggelt!

Én is másodikra tudtam megnézni a kocsit, de jó!

Jó kirándulást Csiri!!!!

[quote]h írta:a látom,h. este kinozza az ínye,bekenem neki és egyből elalszik

Eyi! Ezt múlthét vasárnap nekem írtad. Kérdésem! Te honnan tudod, hogy az ínye kínozza?? Csak azért kérdezem, mert tegnap este nagyon sírt a lelkem....... (de én nem tudom, hogy miért! :roll: )
Mármint nem biztos, hogy az ínyére gondoltam volna.....
Megírod? köszi
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:54-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:54-kor.
hékás

hékás köszi, szerintem ezt fogom megcsinálni mert csak 5 tojás van itthon...

hatlapos:
60 dkg liszt, 25 dkg zsír, 10 dkg cukor, 1 tojás, 2 sütőpor, kevés tej. ezt összegyúrjuk kézzel, és 6 cipót formázunk belőle, aztán vékonyra nyújtjuk és a legnagyobb tepsi hátulján egyesével kisütjük őket. sütés után vigyázni vele, mert törik. kb 10 perc alatt kisül egy lap.

krém: fél liter tej, 1 evőkanál kakaópor, 1 tojás sárgája, 2 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 5 deka vaj. rum(aroma). ebből krémet főzünk, bár én dupla adagot szoktam. :oops: ha ez is kész akkor alulra lap, aztán krém, aztán lap... legfelülre is lap kerül. kb egy éjszaka kell ahhoz hogy a krémtől megpuhuljanak a lapok. nagyon fincsi, én imádom. ha nincs kedvem a főzött krémhez, akkor pudingporból csinálom, csak rakok bele + kakaóport és rumaromát, és kicsit hígabbra csinálom. ennyi, szerintem eccerü.

mia_snow

Hali mindenkinek!

Köszi az ötleteket kaja ügyben. Mondjuk én is ezeket adtam eddig Marcinak: sütőtök, s.répa, burgonya, zöldborsó. Céklát még nem próbáltuk, de már gondolkodom rajta, hátha ízlene neki. Jah és a paradicsom főzeléket is megkóstoltuk már és bejött. A zöldborsót ti is úgy csináljátok, hogy ha megfőtt akkor a héjából kiszeditek és úgy pürésítitek? Nekem anyukám mondta, nem szabad a héját beleturmixolni még nekik. Na de kaja témáról ennyit.

A Gyed-et én is kérdezni akartam mint Melike, de én azt kérdezem, hogy mennyi ideig is jár a TGYás? Mert ugye akkor előtte mindenképpen le kell rendezni a Gyed-et, ha már közeleg a lejárta. Nekünk ugye a férjem vállalkozó és van könyvelője, de eddig még nem szólt, meg sajna nem is az a fajta aki szóljon, de akkor rámozdulok a kérdésre.

Mia: szuper ez a kocsi. Barátnőméknek is ilyen van, és ő nagyon dicséri, már a második gyereke koptatja és tényleg tök jól bírja.
Nekünk Jane van, kíváncsi vagyok az is ilyen strapabíró-e. Remélem.

Micsoda sütési lázban vagytok! Nekem is van egy receptem, túrótorta reci, ha érdekel leírom nektek. Amolyan gyümölcsös, túrós, és nem kell sütni, csak összedolgozni. Gyorsan kész, és szerintem nagyon finom.
Én is jó ötletnek tartom a honlapon a recepteket.
Tényleg nincs valakinek jófajta fokhagymakrémleves receptje.
De olyan amivel krémes levest kapunk. A múltkor az internetről kerestem egyet, de nem krémes lett a leves, és így nem nagyon jött be, bár ízre finom volt. A férjem nagyon szereti.

Andóca: én úgy adom Marcinak a gyümilevet, hogy etetések között kínálom vele, tea, víz helyett.

ancsika82

Tegnap kaptam egy üzenetet az egyik barátnőmtől, akinek tavaly született meg a kislánya oxigénhiányosan. Szegénykék azóta rengeteg orvosnál jártak, mindenféle terápiát kipróbáltak már, és most sikerült nekik kijutniuk Kínába. Épp Pekingből küldte az üzenetet, hogy megvolt a gerincvelővétel és hát nem lesz sétagalopp, de végigcsinálják a kezeléseket. Szinte mindenük rámegy, de hát első a gyermek egészsége.
Ezt csak azért írtam le, hogy ti is szurkoljatok nekik, hogy jól sikerüljön, és ha nem is teljes sikert, de javulást hozzon a kislány mindennapjaiba ez a kezelés. A szülei nagyon bíznak benne, és én is! Talán ha minél többen szurkolunk nekik, akkor nagyobb sikerük lesz :wink: :wink: :wink: Amúgy nagyon szép kislány és tényleg szuper lenne, ha meggyógyulna, bár azt mondják sajnos teljesen egészséges biztosan nem lesz, csak javíthat az állapotán. De azis több mint a semmi.
Remélem nem gond, hogy ezt megosztottam veletek!

ancsika82

Jah tegnap nem sokáig voltunk sétálni, mert tényleg szar idő volt.
Hékás tök jó hogy nálatok sütött a nap :wink: :wink: :wink:
Hamar bejöttünk és megnéztem a Twist Olivért. Hát ne tudjátok meg úgy megkönnyeztem, annyira sajnáltam szegény kissrácot. :cry:

ancsika82

Ancsi: a tgyás "fél évig" jár bár nem pont fél év hanem meg van határozva hogy hány napig. attól függ hogy mikor jár le, hogy mikor kezdődött: szülés napján vagy előtte már?

túrótorta?? sütés nélkül? kéremm. :D

mia_snow

Dehogy baj Ancsi, megy neki is a druggk!! +++++

mia_snow

És még csak annyi, hogy holnap babatalálkozóra megyünk 3 baba lesz a Marcellal együtt. Majd csinálok képeket és felrakom. Csajozni megyünk, mert a másik kettő baba kislány. Hát nem lehet elég korán kezdeni nemigaz?
A fényképezőt pedig ha a hétvégén elmegyünk a házhoz most már tényleg nem hagyom itthon és készítem a fotókat! :roll: :roll: :roll:
Amúgy megvettük a függönyöket is, nekem nagyon tetszenek. Egyedül Marcika szobájába nem találtam még megfelelőt, de jövő hétre ígértek újabb babafüggönyöket, talán majd akkor sikerül! Tényleg ha már fenn lesznek lehet akkor kellene lefényképeznem mert úgy sokkal tutibb!
Na jó most már eldugulok, és megyek készíteni az ebédet Marcusnak!

ancsika82

No akkor még gyorsan leírom a receptet aztán tényleg lépek, mert nem lesz belőlem semmi.

Túrós őzgerinc

1/4 kg túrót jól összeturmixolunk, 1 dl tejben hozzáadunk 3 cs. vanilliás c., 10 dkg ráma, 10 dkg cukor, 1 dl tej.
2 dl tejbe 3 teáskanál zselatint teszünk, forralásig melegítjük, de nem forraljuk. Langyosra hűtjük és a túróhoz keverjük.
Az őzgerincet kibéleljük folpackkal, rétegesen beletesszük a túrót majd egy sor összevágott gyümölcsöt.
3-4 órára a hűtőbe tesszük majd kiborítjuk a formából.
Kiwit nem olyan jó belerakni, mert kicsit megkeseríti, de a többi gyümivel tuti. Igazából nyáron szoktam ezt készíteni, de ilyenkor is tuti azért!

ancsika82

na mi van? mindenki sütit süt? vagy sziesztáztok?
mindenhol otthon van apa is és együtt a család?
enyémapa csak este jön. :cry:

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:55-kor.
hékás

nem csináltam meg. felhívott a zuram hogy mégse kér piskótát, inkább holnap. úgyhogy holnap. :D

mia_snow

Sziasztok!
Mi is csak délelött voltunk oda,de holnap folyt köv....állítólag ugyanilyen jó idő lesz!!!! 8)

Mia!
Köszi a receptet...a nyújtás a "gyengém",de elmentettem... :wink:

A túrós süti jól hangzik! :roll:

Most joghurttorta volt a kívánság,már szinte el is fogyott !!! :wink: :shock:

Este bundáskenyér party lesz,fini citromos teával,úgy döntöttünk!

Brigi!Ha úgy is itt vagy,akkor priviben elküldöm a hiányzó adatokat a honlaphoz!
Vendég

estére bundás kenyééér? nálunk az reggeli. :)

mia_snow

Mi meg lehet diétázunk és estére sütőtökök sütök, mert akkorát vett apa, hogy Marcellnak 2 hónapig is elég lenne, így a többi részét bevállaljuk. :D :D :D

Bundáskenyér, az sem rossz, én is nagyon szeretem!!!!

Nagy pangás van ma, biztos mindenki családi progizik! Milyen jó is az!!! :wink: :wink: :wink:
Persze én meg pont most érek rá, mert Marcell drága alszik.

Kriszta: már az előbb is akartam neked írni, hogy Örülök, hogy jól sikerült a tegnap és tudtál egy jót dumcsizni!!!

ancsika82

Hékás: ha itt vagy ment pü!

ancsika82

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:55-kor.
hékás

xxx
hékás

Sziasztok!!!!!!!!!!!!

Képzeljétek, vettem Kristófnak a Nestlé-től áfonya+alma pépet, én raktam hozzá még egy fél körtét, mert kicsit fanyarnak véltem :wink: Hát nagyon ízlett neki :wink: Most 50 kanállal adtam neki, olyan csapott kanállal :wink: Ennyit még sosem evett :shock: :shock:

Más: receptek, nagyon jó ötlet. Mi lenne, ha lefényképeznénk a kajcsikat és odaraknánk a recept mellé???? Szerintem tök jól nézne ki :wink: Én most próbálok ki ismét egy új receptet, lehet hogy már közületek valaki csinálta, leírom, aztán ha tetszik nektek akkor szóljatok, mert ha kész lefényképezem és azt is mellékelem :wink:

Nos: Tejfölös csirkemell

Csirkemell darabokat sózom, borsózom, majd baconszalonnába tekerem. Egy tepsibe bepakolom, majd vöröshagyma karikákkal megszórom. A végén pedig leöntöm Tejföllel, mibe beleraktam egy fél póréhagymát, egy pici lilahagymát, 2 pici gerezd fokhagymát, pici só, őrölt bors, szerecsendió.
Berakom a sütőbe alufóliával lefedve, majd a végén mielőtt kész, picit pirítom :wink:

szerintetek???? Szerintem jól hangzik :wink: Lehet, hogy a végén megszórom egy nagyon pici reszelsajttal is :wink:
bluebox

Hékás: nagyon jó a honlapunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?