A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Még egy kérdés:ki hány fokon mosogat? :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

hat a hajmosasomnak az lett az eredmenye alig maradt hajam :oops: :shock:
gondoltam fodraszhoz ki tudja mikor jutok el, hat ollot ragadtam :lol:
ferjem nem lesz boldog de majd megno:)
Vendég

Bencuri! Nem volt megfázva!
Vendég

Sziasztok!
Kezdek megőszülni a gyerkőcöktől! Nagycsaládosok hogy bírjátok!? Kép

Kép
dittke

Ditke:néha már én is az őszülés határán vagy,és persze az őrület határán is. :oops:

Kép
Kép
Kép
kike

Akkor egy kicsit megnyugodtam.

Kép
dittke

Azt hittem én viselem néha rosszul a dolgokat.

Kép
dittke

Sziasztok!
Mi ma voltunk méreckedésen. de most csak súlyt mértek a multkori lemaradás miatt. Lizy 5010g. Meg kaptunk 3 időpontot is. Egyiket nov. 3-ra, mikor is a 4 hós mérés lesz, meg a hozzátáplálásról fogunk beszélni (egy füzetecskét már most is kaptam, hogy olvasgassam addig). De mondtam neki, hogy én már próbáltam Lizynek Adni a 4 hós kortól adható gyümölcsleveket.....azt mondta az ne adjam...hiába van ráírva hogy 4 hós kortól, és hogy cukormentes, azt mondta van benne cukor, és nem is a most jövő fogait, hanem a maradandó fogak fogcsíráit már most tönkreteheti. Azt mondta itassam nyugodtan, de sima felforralt, és visszahűtött vízzel.
Nov. 4-re is kaptunk időpontot, mertr akkor jön ki a korházból a gyerekdoki ide a rendelőbe, és akkor megkapja a BCG-t (dokika okosan azt mondta nekünk a korházban hogy csak 6 hósan adná be, hiába írtam a papírra, hogy 1 hónapra hazautazunk még 6 hós kora előtt......szóval 4-én megkapja).
Meg már dec 8-ra is kaptunk időpontot az 5 hós vizsgálatra és szurira (3 hósnak az ismétlője).

d.dodó

Anyjuk!
Merész vagy :) Csinálj képet....mutiiiiii!!!!!

d.dodó

Én kérdeztem Babu, nem Bencuri. Csak azért mert banális felsőlégúti vírusfertőzés után is előfordul véres kaki.

Kép
andkata

Tamar biztos így is szép vagy...Az én frufrumat ki vágja le? :)

Nagycsaládosok kitartás! Én azt se bírom elképzelni, kettővel hogy fogok bírni...

Kép
andkata

Bocs, Tamara...

Kép
andkata

Kike! Én 70 fokon mosogatok! Milyen lett az eredmény?

Kép
szly27

Dori: nincs meg kep, sot meg kesz sincs a hajam. A biztonsag kedveert beleraktam csavarokat ugy nemlatszik ha nagyon ossze vissza van levagva:) ugyanis hatul nem latom:) es meg elol is ahol latom nem egyenletes :lol:
Huh, megelozte Anna Laura sulyat :oops:
Es azt nem mondta a vedono mi van azokkal az innivalokkal amit magad csinalsz?
Abban nincs cukor ha magad osszeturmixolsz almat es vizzel higitod...

Kata en regen mikor frufus voltammagamnak vagtam, de azt hiszem nem vallalnam a tied levagasat,mert lehet nem maradna belole semmi :wink: :oops:
Vendég

nem tudjatok hol lehet jo aron jarokat kapni?
Vendég

szly:kösi-hát néhány maradt csak picit koszos,ami gondolom abból eredt hogy már napok óta száradt rá a kosz :roll: de amúgy isteni :D

Kép
Kép
Kép
kike

Anyjuk!
Még nem beszéltünk konkréten a hozzátáplálásról, majd 3-án mikor megyünk ujra.....erre az italra addig is én kérdeztem rá.

d.dodó

Kike! Nekem is van, hogy néha egy egy edény olyan marad, de én lusta vagyok és akkor a következő csapattal fürdik még egyet! :oops: Nagyon nagyon ritkán mosogatok kézzel és előtte sem öblögetek vagy ilyesmi.

Kép
szly27

Anyjuk!
Azért is lehetséges, hogy Anna elérte Laura súlyát...vagy több is, mert Anna eleve több kiloval született....meg nekünk multkor volt az, hogy csak 90g-ot hízott 2 hét alatt, és mondta a védőnő, hogy még mindig eltarthat egy pár hétig, míg látványosan elkezd hízni, és a növekedési görbének megfelelően alakul a súlya.

d.dodó

Dodó, Anyjuk! Csak nem hasonlítgattok! :lol: :lol:

Mindegy az ki hány kiló, csak fejlődjenek!

Kép
szly27

Akata :P Vkata :P
Nem bújt még ki fogacska, csak valahol bántja őt ott a kis ínye mélyén... Ma is fáj neki. Rájöttünk, ha odaadjuk az ujjunkat, azt erősen rágni kezdi, és ezáltal elzsibbad - az ínye is, no meg a mi ujjunk is :lol: - de addig nem sír, mert nem fáj a kis drágának. Annyira rossz, mikor fáj nekik valami. Amikor még a könnye is folyik, hát konkrétan, majdnem vele bőgök...
(Tök ciki 2 gyerekesként is ilyennek lenni :oops: :roll: )

Most épp alszik, én feltettem egy Laktoherbet, várom Lilut a kis barátnőjével. Remélem, rendesen viselkednek, különben :evil: leszek...

Pihenjen, aki tud!!!

Véda
Vendég

szly: nem nem hasonlitgatunk, csak feltunt mikor olvastam Laura sulyat es az is csak azert mert Annat is 2 napja mertek igy epp tudom mennyi:)
Vendég

sziasztok!

megjöttünk a vásárlásból és a sétából!
hagymaleves kész, nagyon fini lett most eszem jó sok sajttal és piritott zsemlekockákkal: :D

A.Kata, ezt megbeszéltük aki előbb megy ír a másiknak :D

Kike, köszi a hireket!

Anyjuk, tényleg bátor vagy, ami a hajvágást illeti! :wink: Egy képet majd kérünk!

Kérdés valaki aki mostanában játékboltban járt nem láttot valahol roary a versenyautót! Azt szeretnénk venni Bencének szülinapjára. De még csak egy helyen láttunk!:oops:
bencuri

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem...

Hát, kérdeztétek... lassan begolyózok én is... a lányok itthon vannak.
Lilla 21-én délután bevonult az iskolába, egészen másnap reggelig ott volt, mert vetélkedők voltak éjszaka. Jó kis csapatépítő tréning... :wink: 22-én reggel 8-ra ért haza. Akkor lefeküdt, és aludt ma reggel 8-ig. Egyszuszra 24 órát durmolt!!! :shock:

Jó kis alvókája van neki is...
Most moziba készülnek.
Már nem is bánom... Emmával nem segítenek, a nagy időnként rosszabb, mint egy két éves. Élvezi, ha Emma megijed! Már vagy 80-szor szóltam neki, most már elzavartam a közeléből!!!

Pedig nagyon szereti, de ezt nem engedhetem!

Apa ma dolgozik estig, úgyhogy kettecskén maradunk Emmával. Készülünk sétálni. :lol: :lol: :lol:

Kike!
én is 70 fokon mosogatok, és nekem is szokott régebbi szennyes edény lenni a gépben, de nekem elmosogat. Ki kell tapasztalnod, hogy hogyan pakolsz bele helyesen.
Hajrá!

Csak ezt az oldalt olvastam vissza, most megnézem, mit írtatok eddíg.
Vendég

Marcsi! Írtam neked Püt!

Kép
szly27

wera!
Te is hozzál majd képet az uj frizurádról!

d.dodó

Halihó!

Ideértem. Egy kedves Babanetes fórumtársam volt a párjával látogatóban. :D

Babu!
Szabi olyan szép!!!!

Wera!
Laci kb. 10 percig van el egyedül az ágyában.

Szly!
Roli Kép

AKata!
A Ti családotokban hány ikerpár van?

Ami!
Áronod milyen jól aludt !

Anyjuk!
Laci egy randi keretében szívesen megmutatja Annának hogyan kell kocsiban aludni ;)

VKata!
Ne aggódj a kilók miatt! Majd ha nem szoptatunk együtt fogunk fogyózni ;)

Anyjuk!
Az én hajam is brutál módon hullik. Lassan nem is fogom mosni... Kijönne a paróka abból ami már kihullott.

Werus!
Muti milyen szép lettél!

Fodrász hozzám is jöhetne. Hajam be van festve, de egy birkanyírás jól esne.
20150601134430

Roni!
Milyen lett a pipicomb?
20150601134430

Tudjátok mit csináltam?
Kép

Kép
dittke

Muti, milyen lett a hajatok!?

Kép
dittke

En nem tudok magamrol kepet kesziteni :oops: meg direkt ossze is fogtam ugyahogyamugy is lenni szokott nehogyhirtelen sokk erje a ferjem :lol: ( o hosszuhaj parti most meg epp ful alattig er).

Viki: lehet ebben a randiban benne lennenk, mert Anna igazan nem kedvel kocsikazni.
Amugy nem azert nem maradt hajam mert annyira hullik( bar oszinten brutal mod hullik, en ezert nem is fesulkodok tul surun, mert ha kifesulom tobb mareknyi haj a kezemben marad :evil: ) hanem mert a hullast es az egyhangusagot megunva levagtam kb ert vallig es most er fulig :lol: de igy se fogom kiengedve hordani mert nagyon keves, nagyon vekonyszalu hajam van, amit nagyon de nagyon utalok!
Vendég

Sziasztok!

hoztam nektek képet: :wink:

Kép elaludtam... :roll:
Kép a szemembe lóg a hajam.. :lol: :lol: :lol:
Kép ezt meg csak úgy...
Vendég

Mekkora haja van Emmának! :D Csini

Kép
dittke

Hali!

Hát, nincs ma délután nagy pörgés itt...

pedig most ráérek. A nagyok még mindíg moziban, apa dolgozik, Emma pedig kimenőt adott nekem...
1/2 3-kor evett, aztán elmentünk sétálni, vettem bébiételeket a Rossmannban. Akciós a kecskeméti, 159 Ft/db Vettem néhányat, bár még nem akarok adni neki.
Amióta hazaértünk, alszik a kincsem. Pedig lassan fél 7...
itt pedig senki... :(
Vendég

Hát, Emma még mindíg alszik, én még mindíg egyedül vagyok...

A héten már nem hiszem, hogy tudok jönni, majd csak lopva, talán, mert ugye őszi szünet van...

mindenki vigyázzon magára, meg a babákra!

pussz
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 21:19-kor.
Vendég

Hát tényleg nem volt nagy pörgés itt.....

Én sütöttem holnapra egy dobostortát, meg muffinokat.
A leányzó tiszta nyűg, egész délután alig aludt, így ahogy felér apa a mosókonyhából, fürdetünk!

d.dodó

Marcsi! Emma nagyon aranyos!

Én sem merném levágni a hajamat. Eddig csak a Roliéhoz nyúltam hozzá, azt is csak géppel.

Én is veszek a Tescoban holnap bébiételt. A kecskeméti akciós, 3at fizet 4-et kap. Én sem akarom még adni neki, de azért veszek. Ha elkezdem a hozzátápit, sokba fog kerülni!

Dittke! De jó neked! Jó hogy tudtál pihenni. Így utólag én is alhattam volna, csak Jázmin elaludt olyan 11 óra fele és azt hittem 1 felé ébred, de majdnem 3-kor kelt. Most megint alszik, de nemsoká fürdés. Szerintem a Fenistil miatt alszik ennyit.
Egyébként jobban van!

Kép
szly27

Örülök, hogy Jázmin jobban van! :D
Az alvás nagyon jól esett!

Kép
dittke

Akata :P
A lightos diétűmat még tartom. Ma is "csak" egy zsírszegény kakaó bulátával volt a vacsi. Na, jó utána még lecsúszott 1 alma, meg 1 liter Laktoherb. Most szétdurranok, mésincs bennem sok kalória. Na, az ilyen diétákat szeretem én!

A dokinéni nevét majd megnézem a leleten, de tényleg cuki volt Csabival, nem éreztem, hogy futószalagon lennénk :D

Na, megyek, mert megjelent Apus kezében Csabival. Felhívás keringőre, azaz fürdésre.
Szép álmokat!

Véda
Vendég

Halihó!

Fodrászkodás jól esett, hajam 10 cm-rel rövidebb és kicsit több barna csíkot tettünk bele most mint szoktunk, de amúgy semmi drasztikus változás! :) Természetesen rögtön összefogtam ahogy kész lett, így nem is tudom már lefotózni, de a köv hajmosásnál ígérem csinálok nektek egy képet! :wink:

Anyjuk - hát nem semmi hogy magadnak levágtad a hajad! :shock: Én ilyet soha nem mernék csinálni, tuti ijesztő fejem lenne utána. Na meg nekem olyan szögegyenes hajam van (csavargathatom én, az is kb 1 óráig tart) hogy ha nem profin lenne levágva az állati feltűnő lenne. De tényleg kivi vagyok hogy sikerült!! :D

Véda - Régio játékról kérdezd Muffint, egyik rokonáé a bolt! :wink:

Derekam? Pfff... nagyon gáz! 15 perc mire föl tudok egyenesedni az ülésből. Nórit nem tudom se kivenni se lerakni a kiságyba. Isteni szerencse h itt az anyukám, különben nem tudom mit csinálnék :cry: . Hétfőn kiderül... :roll:

Kicsit megnyugtattatok h akár egy mellből is lehet szoptatni. Úgy utálom hogy az egyikben olyan kevés van. Utóbbi napokban mindig azt kapja először Nóri, de pikk-pakk végez vele, szerintem még ki se szívja rendesen, csak a végén már nehezen jön és kéri a másikat.

Szerencsére ma is nagyon jó kislány volt. És már fél 8-kor aludt!!!Még itt a végén mintagyerek lesz! :twisted: :lol:

Szly - nagyon édik a gyerkőceid! Annyira tetszik hogy így hasonlítanak!!! :D

Marcsi - ijesztgeti a nagy a kicsit? :shock: :? Szegény Emma! Úgy látszik lázadozós korszakát éli a nagy, nem?
24 óra alvás? Aztaaa! Ilyet még nem is hallottam! :lol: Bár az én uram tuti aludna ennyit ha hagynám, csak nincs szerencséje! :twisted:
Tényleg! Neked meggyógyult már a derekad?
Vendég

Diéta? Most nyomtam be egy fél doboz Cartedor Feketeerdőt. :oops: :twisted: :lol: Ha így haladok még inkább fölszedek néhány kg-t, de egyszerűen képtelen vagyok megállni h ne egyek egy valag édességet! :roll:
Vendég

Kata!
Nem ismerhetitek, az inszemes fórumról való barátság. De végre nekem is megadatott, hogy találkozok egy virtuális ismerőssel személyesen. Még nagyobb boldogság, hogy ő nemrég múlt félidős, nekik is kicsi fiúk lesz.

Diétában számíthatsz rám! ;) Nem fog hiányozni az ostor a kezemből.

Kérek Dorcsi bébi képeket!

Marcsi!
Ez az Emma nőszemély nagyon szép!!!!

Szly!
Jázmin manónak is jó alvókája van. Dundi is aludt de 9-3/4 10ig, utána 11től fél 2ig. Negyed 4kor 20 percet, és 5 után 1 órát. Most fürdött kajcsizott és már eléggé laposan nézeget.

Werus!
Kenegesd a hátad! Pihenj sokat míg anyud ott van.
20150601134430

Kimma, Teó, Bencuri Viki,Andi, Timi!
Merre jártok?

Duncit lemértük, 6750 gramm.
20150601134430

Vagyok én is csak megint sűrű volt a nap. Gyerek reggel 4-kor enni kért, nem is értettem hiszen 6 hetesen már leszokott az ilyesmiről. Aztán még 7-ig visszaaludt. Akkor felkeltünk és elkezdtem a tegnapi vendégség maradványait eltakarítani. Tettem-vettem, erre a férjem bevonult fürdeni. Ami oké lenne ha ez nála nem többórás esemény lenne. 10-kor meg itt volt a mai vendég sereg. Úgyhogy még fürdeni sem tudtam és tök szarul éreztem magam. Aztán egész nap kaja készítés, fejés, etetés stb. Nap végére már tök mérges voltam a férjemre mert oké hogy tök jól elvan a gyerekkel, de önként sosem ajánlja fel hogy vigyáz rá és én addig csináljak valamit. Ezt ma szóvá is tettem de semmi... Aztán most este amikor hazaértünk a sétából, csinált nekem illatos fürdőt, hangulat fényt és mondta hogy ő etet én meg menjek wellnesselni. :) úgyhogy épp egy kád forró vízben áztatom a testem. :) haj téma. Nekem is csomókban hullik, azt csodálom hogy még egyáltalán van a fejemen... Én meg azon gondolkoztam hogy bedaueroltatom. Merthogy az én hajam se nem egyenes se nem göndör... És mivel mindig összefogom rá van lapulva a fejemre. Akkor meg nem lenne. Régen is be volt és nagyon szerettem. Mindenki azt hitte hogy természetes úgyhogy nem volt gáz... Tej téma. Olvastam anyjuk hogy jártál. Tök sajnáltalak mert nekem is mindig ez a rémálmom hogy kiöntöm. Pont arra gondoltam hogy mennyire jó hogy velem még nem történt meg, erre ma nekem is sikerült. Szerencsére csak 20 volt mert már a kaja végén jártunk és nem mertem sokat melegíteni. Na ezt gyorsan elküldöm mert nem volt kis meló telefonon bepötyögni és ha most elszáll... Majd még benézek.

KépKép
muffin

Hú de jó, nem szállt el. :) még azt akartam csak írni, hogy már kezd aggasztani a gyerekem súly-hossz alakulása. 2 hónaposan volt 5000 gramm és 56 cm. Most mindjárt 4 hónapos, a súlya kb. 5400 gramm, viszont 68 cm! Úgy néz ki mint egy etióp... Oké hogy most műtötték és egy kicsit visszaesett, de nem ennyire... Azon gondolkoztam hogy ki kéne váltani egy etetést tápra... Lehet hogy nem elég tápláló a tejem??? Mit gondoltok?

KépKép
muffin

hali lányok!

vagyok én is...csak ma anyáéknál voltunk.
hát apukám hogy el volt a törpével. kb. fél órán át szórakoztatta. ilyet még sose csinált.
egyre bátrabb vele :D :D és kiderült hogy eddig nem merte megfogni és babusgatni, mert hogy mit szólunk hozzá (sulyos beteg volt, és még mindig nem tökéletes és félt hogy nehogy azt higgyük hogy átadja a babának :twisted: butuska :twisted: )

muffin!
lehet hogy nem olyan tápláló. próbáld ugy hogy naponta 1-2 alkalommal a régebbi tejekből adsz neki. vagy hogy szoktad??? a frissen lefejtet adod oda vagy azt teszed a fagyóba és a régieket adod? mert ha a frisset, akkor próbáld ugy ahogy irtam, hogy 1-2 alkalommal a régebbiekből is adsz... az tuti táplálóbb volt!!!

jah és most pont itt tartok, hogy már ez a kevés se olyan tápláló neki... az ő adagja most 180 víz tápival. ugyebár ebből olyan 200 körül lesz mire össezkavarom.
nah most evett 100 tejcsit, 80 tápi, 30 tápit, és most eszi a 60 tápit :D.... ette... apával befejezték...közben meg recseg a pelus ezerrel :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok,

megjöttük a vendégségből, nagyon jó volt...A velencei tó partján nagy séta, leányzó durmolt, szóval jó volt. :)

Evelin, melyik nap jöttök, tudod már?
Adél kb 2 hete kér újra 3-4 között enni :shock:

Viki, nagymamámnak is voltak ikerpár testvérei, meg anyukámnak is csak koraszülöttek voltak és nem maradtak életben. Anyának van egy unokatestvér ikerpárja. Nálunk ugye van a 2x2 és Zoli tesójának iker fiai vannak, ők lombikok.

Wera, tök jó hogy itt van anyud! Pihenj sokat!

Másra nem emlékszem...

Kép
andkata

Evelin nem vagy semmi, hogy hol a wc-ből, hogy a fürdőkádból jelentkezel! :lol: :lol: Legközelebb honnan fogsz írni? :lol:

Kata, megkaptam a számodat hívlak, ha jövünk!

Megyek, mert Zsolti hív :cry: :evil:

Kép
Kép
patr

Sziasztok!
Hát ez a mai nap húzós volt....nemrég ültem le...3-tól 7-ig sütöttünk barátnőmmel. Közben 6-tól mosásom volt 10-ig....hulla vagyok!

Én most novemberben ha betölti a 4 hónapot, elkezdem a hozzátáplálást.....jó, még nem ételt kiváltva, csak kostoltatni....mondom itt a védőnő is azt mondta, hogy "ez a szokás". És ma jöttem rá miért.... mert míg otthon a gyerek 3 éves korától megy oviba, itt már 16 hós kortól oviköteles, és szerintem emiatt...hogy addigra egyen rendesen mindent. Mert akkor már max csak reggel és este cicizhet....sajna... de hát ez van.

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?