A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hello Mindenkinek!

Most csak egy segítségkéréssel jövök!

Tudna nekem valaki segíteni CD írás ügyben? Gyerekzenéket szeretnék (Alma, Kaláka, Halász Judit stb).
Próbáltam keresni fájlmegosztó programokban, de nem találtam semmit. Na persze, aki Alma együttest hallgat, az nem használ torrenteket. :lol:
Akinek van ilyen cd-je, az át tudná nekem írni??? Jó lenne Botondnak valami délutáni elalvásrutint bevezetni...
Előre is köszi!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense - ebben nem tudok segíteni, de csak mert Rugó Belgára alszik el. Meg Leningrad-ra (erre Gábor szoktatta rá) :lol: De azért utána nézek, hátha.

Na, akkor röviden rólunk.

Most a fiúk éppen fürdenek. Előre hoztuk, mert bár álmos már órák óta, aludni azt nem hajlandó. Úgyis ki fog tartani az esti szoptatásig, és akkor dől majd ki egy órára. Na, ez minél később lesz, mi annál később fekszünk. Úgy hogy léptünk :lol:

Vásároltunk:
Rugónak - 80-as rugdalózókat (Tesco), egy bélelt téli sapkát (Brendon). Akartam még neki overált, de azt nem leltünk. A brendonos a weblapon jól nézett ki (saját márka), az ára sem volt egy horror, élőben viszont nem lettünk túl lelkesek tőle. A Tescoban meg olyan volt 80-asban, aminek nem levehető a lábfeje :shock: :shock: Nem értem mit gondolnak...

Gábor kapott két nadrágot meg egy pulóvert (Cora), mert teljesen le volt gatyásodva :lol:

Én meg vettem egy melegítőnacit (az itthoni farmerem megadta magát a múlt héten).

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Vindolanda szépen bevásároltatok:-) nem lesz az a 80 as már kicsi Rugónak télre? én 86 osakat vettem mindenből, inkább legyen nagyobb, minthogy egy hónap alatt kinőlje :wink: C&A ban vettem kabátot, meg a teszveszen egy szuper menő narancssárgát 700 Ftért, overált örököltünk, igaz csak jáccós lesz udvarra, de máshová nem is igen kell.Jaj nekem is jól jönne valami jó kis melegitő :roll: lehet holnap veszek egyet, ha elugrunk a városba.

Amúgy hihetetlen, hogy egész nap nem alszik Rugó, még csak a kocsiban sem aludt el????

Heni
KépKép
heni81

Heni, Rugó még belefér a 74-es ruhákba is, igaz, már nagyon szexi bennük 8)

De azért gondolkodom a dolgon :roll:

Kép
vindolanda

Nagyon megkommentelném a hozzászólásokat, de még van munkám mára, majd utána v. legkésőbb holnap. ;-)

Most csak: Sense, nekem rengeteg gyerekzeném-mesém van (Halász Jutka összes, Kalákák is), szívesen kiírok Neked (szerintem vagy 2-3 CD-nyi mp3-ban tuti összejönne). Vihetem a talira is, de ha előbb akarod, írj egy címet és elpostázom!
Letöltéshez ajánlom ezt: http://www.canadahun.com/forum/showthre ... 2&page=766
Kell némi türelem hozzá, mert 20 hozzászóláshoz (ezt a szójátékos topikokban hamar le lehet tudni) + az admin jóváhagyásához (jóvá fogja hagyni, csak türelem) és ha jól rémlik, 3 naphoz van kötve, hogy le tudj tölteni, de utána szabad a pálya.

Kép
Kép
irina

Ja, Sense, kiírom az egészet egy DVD-re, az a legegyszerűbb ;-) CD-t amúgy sem tartok már itthon, minek... 8)

Kép
Kép
irina

Heni: volt már rólam kép fenn a babaneten, így visszakerestem (legalább három alkalommal látszottam):az 527. és 543. oldalon látszom.

Amúgy Rugó most kezdett el magában tevékenykedni. Korábban abszolút nem volt erre fogékony, így nem is erőltettem. Autósülésben, majd babakocsival vittem magam mindenhová a lakásban - a konyhába, a fürdőbe, wc-be... A járókát fél év nem-használat után összecsuktuk... Képtelen volt ellenni benne, talán pár alkalommal ha eltöltött benne negyed órát. Aztán kb. egy hónapja vettem észre, hogy mikor kirohangálok az udvarra (postás, kutya stb.), nem nyűg magában benn. És egyre tovább eljátszogat - na persze ezt úgy kell elképzelni, hogy utána aztán pakolás jön. Lepakolja a könyvespolcot, odamegy a gitárhoz, a fürdőszobában a játékait belökdösi a kádba, a fehérneműs fiókokat pakolja, a dvd-ket... És így tovább. Ha jó napja van, megy körbe-körbe magától. Ha nem, akkor mellette kell ülni, és segíteni kell neki. De reggel tényleg kibír egy negyed órát-tíz percet, és ez már nagy eredmény nekem.

Amúgy az alvás a neuralgikus pontja. Önállóan csak ritkán megy neki (néha az autóban vagy éjszaka, ha a hátát simogatom), de napközben pár számot megnéz a youtube-on, aztán felveszem, és járkálok vele pár percet, és akkor alszik el. Este komfortszopiba alszik be. De erőltetni nem erőltetem. Ez legyen a legnagyobb bajom szerintem, hogy napi 15 percet így altatok.

A napközbeni alvásról meg minden valószínűleg le fog szokni hamar - és másfél éves koromra leszoktam róla, anya legnagyobb örömére. Velem sem lehetett mit csinálni. Meg ha nem álmos, én nem nagyon tudok vele mit csinálni... Vagy ha kézzel-lábbal küzd ellene, akkor sem.

Vagyis biztos lehetne vele valamit kezdeni, de azt hiszem, ez nem az én stílusom...

Amúgy kis sunyi a lelkem, mert ha nem vagyok ott (pl. Gáborral császkálnak a városban, amíg dolgom van), magától és édesdeden bealszik bárhol. Hát ez van, szeret hozzám bújni.

Sense - épp beazonosítottunk egy Halász Jutka-összest, de látom, Irina megelőzött.

Na, a kisregényt befejezem.
Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Vindolanda igen :!: már emlékszem, csak ezek már olyan régen voltak :oops: de msot :oops: jól megjegyezlek magamnak :D
Hát ez az alvás dolog nagyon gyerekfüggő. Nálunk a többször keveset a menő, hiába húzom nem alszik többet, igy 2-3 óránként altatok.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Csak eljutok ide is. :)

Az itthonléttel nekem nincs semmi bajom - ugye említettem, hogy Apa is és Anyukám is itthon vannak - így segítségem, és beszélgetőtársaim is vannak.
Emellett persze abszolút felüdülés egy minitali, vagy a másokkal való találkozás. Függetlenül attól, hogy babával megyek, vagy nem.

Már nagyon várom a november 6-8-i hétvégét, mikor megyünk Nyíregyházára, nekünk ez lesz az első hármasban történő kimozdulásunk.

Zsozsinak valami őrület van a szájában. Kijött 12 foga, a felső szemfogai meg áttörés közelben. Egyszerre a kettő. A többit még nem néztem, de mintha még rágók is jönnének. Szegénykém. Emiatt sokkal türelmetlenebb. Amúgy sem a türelem mintaszobra. :)
A szemfogai félelmetesek, brutál magasról kezdenek nőni. Ezeknek a fogaknak van a leghosszabb gyökerük, amik a legmesszebbről indulnak, és néha úgy tűnik, mintha egy második fogsora készülne kibújni, olyan magasról indul. :shock: Úgyhogy Dentinox használatban megint.

Vettem neki - talán Fleur-ék használnak még ilyet - Denedent ujjra húzható fogkefét fogkrémmel. Olyan édes, hagyja, hogy csináljam ,látom, ha fáj, mert grimaszol. És fordítva csinálja, mikor elkapja az ujjam, mert nem az ujjamat mozgatja (miközben mondom: mosi-mosi-fogmosi), hanem a fejét rázza. :D

Tali: Nem lenne jó egy 10 órás időpont? :roll:

Nálunk elkezdődött az énakarokegyedülenniakanállal rémálom. :shock: Már az sem jó, ha Ő fogja, én meg beirányítom a szájába. Ezt kb. egy hete kezdte el, hogy neki fognia kell a kanalat. Jó, idáig együtt csináltuk. De pár napja, csak Ő foghatja a kanalat. Persze ennek az az eredménye, hogy mindenhová megy a kaja, csak a szájába nem. A mai ebéd után mindketten öltöztünk...
Hááát... eljött ez az idő is.... Már nem elég a partedli + konyharuha az ölbe... De esőkabátot csak nem adok rá... Hm... Vagy mégis? 8)

Beszéd:
apa=bap
iszi=issz
lámpa=ámp
anya (na ezt b.szik mondani :lol: )
kakaó, kávé=ka
lufi=uffíí

Állathangok utánzása:
kutya=vauvau
bárány=bé
pipi, madár=pi
kisszamár=áááá
Meg még biztosan van, csak nem ugrik be.

Egyénként hihetetlenül jól megérteti magát, így minek is beszéljen....
Mindennek tetejébe meg akkora színésznő...

Na, jó fej vagyok, hogy csak magunkról írok... :oops:

És végül a nap képe:

Kép Zsozsi renyhed

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Nem próbálod tovább húzni-alakítani a nappali alvását? Mióta mi ráálltunk a napi egyre, időben elalszik este, általában f9 körül, és reggel 7-8 között kel. Persze ne megyszerű, mert ezer dolgot kell bevetni, hogy fenntartsd a figyelmét, de így egyszer alszik 1,5-2 órát, és nincs késő esti randalír, meg hajnalban kelés.
Nálunk az altatás - hála a Suttogó-féle módszernek -, átöltöztetem, leteszem, elköszönök, kijövök, és kész.

A napi 4x30 perc alvás magától alakult 2x1,5-2 órás alvássá. Egyik sem volt jó, de a mostani felállással ki vagyok békülve. Mondjuk tökre ebédidőben van (f12-f2-ig nagyjából), de nem baj. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Addig nehéz sok dologgal fenntartani a figyelmét, amíg meg nem szokja a napi egy alvást.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense! Mentek valamikor 4D-re? Kíváncsi lennék Bogyóra! No meg a többi Kistesóra is!

Mi lehet Mmaricával? :roll:

Akkor nem írogatok többet itt magamban, jó éjt! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Azt még le sem írtam, hogy egyik nap észre vettem öltöztetés közben, hogy Rugó egyik lábujja tiszta vörös. Megnéztük közelről, és akkor láttuk, hogy valami elszorítja. Egy hajszál volt az :shock: Rátekeredett, a végei leszakadtak, és pont az egyik kis ujjpercénél szorult meg. Gábor lefogta, én meg egy kisollóval elvágtam.

Nem tudom, meddig lehetett rajta, de utána ugrott be, hogy előző nap felsírt, mikor a lábát áthúztam a nadrágján.

Szegény. Még jó, hogy észrevettük.

Azóta minden nap átvizsgálom a lábujjait.

Kb. 2 nap kellett, mire látványosan javult a lába, mivel eléggé bevágta neki. :?

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Apa elment, Szelit letettem, gyorsan ideülök, hátha sikerül behoznom a lemaradásomat! :)

Egyébként rájöttem, hogy a tejpépet hígabbra kell kevernem, úgy szívesebben megeszi! ;)

Ádinak gratulálok a lépésekhez! :)

Sense! Hát akkor gyorsan kell keresned egy gyerekes barátnőt, aki nem dolgozik! ;) Nekem ebben nagy mázlim van, mert a barátnőm kislánya és Szeli között fél év van! :) (Eredetileg fordítva lett volna, csak szegény az elsőt elveszítette... :() De így is terveztük, hogy kb. egyszerre szülünk majd! :D

Bevásárlás: Nálunk mindig én megyek a boltba (naponta), de jó is az a feladat, egy kis sétával egybekötve. Végülis élvezem, csak a harmadikra ne kéne felcipelni! De már ez se lesz sokáig! :D

Péterke nagyon bájos abban a kockás ingben! :)

Mesi! És ha elfárad Zsozsi akkor sem akar beülni a babakocsiba? Mi úgy szoktuk. Sétálunk, Szeli is gyalog, és mindig kapaszkodik fel a babakocsira, mikor elfárad. Aztán, ha kipihente magát, akkor újra ki akar szállni, természetesen ezt is jelzi! ;)
Persze nagy pocakkal minden nehezebb!

Ne, alszik... dumál... :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi Silka, megkaptam!

Többre sajna most nem futja, vár - a változatosság kedvééért - a főzés meg a takarítás, és persze három gyerek......

KépKépKép
bongyi

Csapó 2!

Én egyébként imádok itthon lenni, de meg is van az egyensúly, hogy néha egyedül tudok lenni (vasárnap) vagy csavaroghatok a barátnőimmel! :)
És a fórum is nagyon sokat segít, hogy Veletek mindent meg tudunk beszélni!!! :)
Persze 2 gyerekkel már biztos sokkal nehezebb lenne. De mostanában sokat ábrándozunk Apával, hogy esetleg még egy... De én ezt a kis korkülönbséget asszem nem tudom bevállalni... :oops:

Viranka! Jó lett a gyerekszoba! Mónival festetek majd mintát??? Húúúú, biztos tök jó lesz!!! :)

Viranka! Sense! Nálunk ilyenkor Apa akar költözni... :lol:

Szavazás: Hú, asszem első helyen Viranka ötlete jó lenne, mert az egy megszokott forma, de a blogos is jó nekem! (Az a baj, hogy a blogokat annyira nem is ismerem, de ez nem akadály, csak nem tudok róla véleményt alkotni.)

Tali: Nekem az időpont mindegy, csak nem tudom, Apa felvisz-e, mert addigra már kulcsot kapunk remélhetőleg, és ő tutira nekiesik a háznak! :twisted: Szóval ez jó is meg rossz. Esetleg felmegyünk busszal vagy vonattal. Max viszem Anyut, hogy ne bénázzak annyit, ha van kedve jönni. Vagy a barátnőméket megkérem, vigyenek fel kocsival, gondolom, nem lenne baj, ha ők is ott lennének!
Nekem is csak a hétvége jó egyébként!
Dörmögő játszóház nekem nagyon tetszett, és aranyosak is voltak! :)
Időpont mindegy. Ha nyüzsi van, jobban bírja alvás nélkül! :)

Bongyi! Na, igen, engem is ez zavar a legjobban, hogy nem látszik a házimunka eredménye, így olyan néha, mintha nem csináltam volna egész nap semmit... :roll: Pedig dehogynem! :?

Ráadásul nekem itthon Apa SEMMIT nem segít... Bár én ezt már elfogadtam, nem zavar, csak ismerje el, amit csinálok! ;) Általában el szokta, szerencsére! Ő egyébként a tipikus Férfi, nagy F-el, ő keresi a pénzt, én meg végezzem a házimunkát! :roll: :D De például nem várja el, hogy minden nap főzzek, így csak hétvégén szoktam! :)

Anikó15! Éjszaka: :(
Nálunk hónapokig volt ébredés, mindig azt hittem a foga, homeós bogyókat adogattam Szelinek, kevés változás... ... mire rájöttem, hogy a cumi miatt sír éjjel, hogy nem találja. Azóta a cumilánc mindent megold.
És egy hete kint alszom a nagyszobában. Szeli rosszabbul aludt, ha bent voltam. Hallotta, hogy ott vagyok, és ha éjjel felébredt, ki akart jönni hozzám. Így ez megszűnt. :)

Heni! Ma én se főzök, maradt még paradicsomos káposzta, sütök ki hozzá husit, meg tegnap főztem zöldbablevest (főleg Szelinek, de nagyon finom lett).
Holnap pedig pizzát sütök, arra vágyom! :)

Sense! Én tudok segíteni, csak Szeli ne ébredjen addig. Küldök majd püt! ;) Mi kell Neked? Alma együttes?

Vindolanda! Én is láttam a tescos overálokat (levehetetlen lábfejrésszel)... Hát ezek nem normálisak!!! És még 80-asnál nagyobb is volt... :roll:

Egyébként már én is 86-osakat vásárolok, Szeli kezdi kinőni a 80-as méretet.

Ezt mos elküldöm!

Kép

Kép
regcsiken14

Szelinek még mindig csak 6 foga van! :shock: Hova növesztik ezek a gyerekek azt a sok fogat! :shock: :lol:

Zsozsi de édes, ahogy kényelmesen elhelyezkedett! :)

Mesi! Heni! Szeli is olyan, hogy hiába van tovább fent, nem alszik egy perccel sem többet!
Nálunk totál ő a főnök, amikor álmos, alszik, ha nem, nem. De szerencsére minden napunk majdnem teljesen egyforma evés-alvás időpontja szempontjából! :)

Vindolanda! Jaj, szegény kicsi ujja! Nekünk ezt mondták is még a szülésfelkészítőn, hogy figyeljünk oda a hajszálakra, mert rátekeredhet a lábujjukra... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Néhány fotó:

Egyedül ült fel a motorra, most már tudja magát hajtani is, de nagyon lassan! :D
Kép

Séta a boltból hazafelé, kezében kifli, és közben imád kavicsokat és faleveleket szedni, nézni a galambokat! :)
Kép

Simán felmászik a hintaszékre, és gépezik! :lol: Ilyenkor kihúzom a billentyűzetet és az egeret, különben megjelenik a figyelmeztetés "biztosan törli véglegesen?"... :shock: :lol:
Kép

Apa üres kávéspohara... :roll:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Hogy Te milyen finomakat főzöl..... Csurog a nyálam... :)
Szeli annyira édes!!!!!!!! És ahogy iszik a pohárból.... MEg ahogy fogja a kanalat.... :)

Igen, Zsozsi jelzi, ha elfárad séta közben, de általában az ölembe akar kéredzkedni, én meg már nem igen tudom cipelni, úgyhogy kis sírás közepette beteszem a babakocsiba, majd megnyugszik. És igen, Ő is jelzi, ha ki akar jönni. :)

Viranka, lmóni! Kérünk majd szobafestős-képeket! A munkafolyamatról is! Ha jól sikerül - már pedig miért ne sikerülne jól, indíthatnátok egy házfelújítós műsort. :)

Óraátállítás: Holnap kell hajnali 3-ról 2-re átállítani!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Dávidka már megebédelt, most alszik, úgyhogy gyorsan pár gondolat.
Vindolanda: nem semmi ez a hajszál-dolog, én még erre sose figyeltem, de mostmár fogok! :wink:
Regi: nálunk nem a cumi a gond, azt rögtön megtalálja, ha éppen nincs a szájában. Felébred, rögtön feláll a kiságyban és kiabál hogy vegyem ki. Ilyenkor próbálom visszafektetni és simizni a hátát, de nagyrészt nem jön be. Az az érdekes, hogy korábban úgy aludt el, mint egy kis angyal, kijöttem a szobából, egy ideig magyarázott, aztán elaludt. Éjszaka szinte sosem kelt fel kb. 1 éves koráig,csak ha jött a foga. De most elég sűrűn, bár a tegnap éjszakát átaludta. :D

A képek mind aranyosak, majd ha lesz időm, rakok fel én is újabbat.

Kép
aniko15

Regi, de szép Szelina! Bár mi sétálnánk már így... de hamarosan, remélem...

Naszóval a nők és család és munka és férfiak hozzáállása témához: én is sűrűn bólogattam az írásaitokon, Bongyi és Vindo. Bongyi, remekül leírtad a lényeget, hogy a férfi (jellemzően valami mellé kap családot, nekünk viszont felvált valamit, majd mellélép a régi. Néhány megjegyzés még, ami engem az egészben igen-nagyon zavar:
-- a családiasságot összekeverik azzal, hogy a nő fulltime legyen otthon a gyerekekkel
-- rendszerint érzelmi zsarolásnak teszik ki a nőket azzal, hogyha a családon kívül is próbál életet élni, akkor "elhanyagol", "nem szereti eléggé a gyerekeit" - egy férfitől ilyet sosem várnak el, sem a nők kiszolgálását
-- mindenféle biológiai és pszichológiai esszencializmusra hivatkoznak meg az evolúcióra a jelenlegi szerep- és munkaleosztással kapcsolatban, jellemzően olyanok esetében, amelyeknek semmi közük a biológiához, evolúcióhoz, hanem társadalmi produktum (pl. hogy a nők eleve gondoskodóbbak, az anyai ösztön folyamatosan jelen van a gyerek felnőttkoráig stb.)
-- a házimunka és a gyereknevelés láthatatlansága alatt nem csak azt értem, hogy nem látszik az eredménye vagy természetesnek veszik, hanem hogy mivel a nők végzik, nincs megbecsülve, társadalmi szempontból nem látszik, de így van ez egy sor szakmával is, pl. a tanítás egyes változatai, vagyis a szociális szakmák -- ezeknek mind igen kicsi a presztízsük (én személy szerint ezeket tartom nagyra, sokkal nagyobbra, mint mondjuk a vállalatvezetést)
-- utálom, hogy sokszor feministák vagy a női egyenjogúsággal szimpatizálók szájából is elhangzik a "CSAK anya és háziasszony". Persze, vannak akik nem nevelik a gyereket otthon és nagy a kosz, de most ne ezt tekintsük általánosnak. De azt is utálom, amikor a nagy magyar anya típusú nő kioktat, hogy mit hogyan kéne a gyerekemmel csinálnom, miért nem viszem Gekkóba, miért akarom majd oviba adni stb.

Kép
Kép
irina

Hello!
Enyém gyerek alszik!
Botond is csak egyszer alszik már egy nap. És hát igen, úgy mint Zsozsi, pont ebédidőben. Jó lenne, ha be tudnánk vezetni, hogy ebéd utánig kibírja, de szerintem ez még odébb van. Egyébként nekem is jónak tűnik a napi egy alvás, mert így este nincs műsor, és nem is hajnal hatkor ébred. (Persze a jó kis 5-6 ébredés/éj még mindig játszik. :evil: ) Az igaz, hogy este 7 körül már nagyon zizi, és erősen találékonynak kell lenni, hogy fenntartsam a figyelmét. De még mindig jobb, mintha csak 10-kor aludna el. Így 8-kor már szunya van. :)

Vindolanda!
Még Botond is 74-es ruhákat hord. A nadrágok picit kezdenek rövidek lenni, de a 80-as még túl hosszú.

Irina!
Fúúú. Ez nagyon jó lenne! Mármint ha kiírnád dvd-re ezt a sok jó zenét. Egyébként a canadahun oldalt én is megtaláltam, csak túl hosszadalmasnak tűnt... :oops:
Ha megtennéd, hogy elküldöd postán megköszönném. Majd küldök privit.

Emese!
De megyünk 4d-re. Sztem kb 2hét múlva. A következő UH-t szeretném kihagyni és 4d-vel helyettesíteni. Balázs már nagyon menni akar. De én meg nem akartam 2 hetente 10e ft-ot uh-ra költeni. :evil:

Regi!
Köszi. :)
Mennyire cuki Szeli az ivós képen. Botond nem nagyon hajlandó megfogni a poharat. Csak a kezemet fogja meg ami a poharat tartja, és úgy húzza a szája felé.

Jaa!
Az el is felejtettem írni, hogy a héten mindkét alsó elülső rágófog áttört. Így Botond fogainak száma 10-re nőtt.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Most nem olvasok vissza, csak újságolom, hogy Rugó bemutatta, hogy guggolásból kapaszkodás nélkül fel tud állni. Ráadásul többször egymás után :shock:

Kép
vindolanda

Munkamegosztás/Női egyenjogúság:
Már írtam, hogy nálunk Balázs csinál mindennemű takarítást. Persze ez nagyon jól hangzik, de azért azt tudni kell, hogy azért csinálja mert egész egyszerűen szereti (kikapcsol ilyenkor), nem pedig azért, mert az egyenjogúságot vallja a házimunkában. :evil: Cserében viszont más házimunkát nem végez. Egyébként nem is várom el, ez is pont elég. (Részemről UTÁLOK takartítani. :D )
Botonddal 95 %-ban én vagyok, én etetem, én kelek hozzá éjszaka, és teszem tisztába (kivéve kakinál, mert akkor Balázs.), én játszom vele.
Ami a legjobban felbosszant, hogyha összeveszünk, akkor azért időnként kicsúszik még az ő száján is, hogy egész nap nem csinálok semmit. Pedig tudom, hogy elismeri a gyereknevelést, az itthonlétet. Gyakorlatilag elfogadja az ezekre vonatkozó döntéseimet, nem is igen szól ezekbe bele.
Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy a gyereknevelés = semmittevés nézet annyira beleivódott az emberek (férfiak) agyába, hogy még azok sem tudnak szabadulni, akik elvileg nem így gondolják. És ez az ultragáz. Szerintem.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Gremese, tündérlány Zsófika a párnák közt ringva ;-)
Ádi csontra ugyanígy alszik, mint Zsozsó, és elég nehéz fél 12-ig ébren tartani, de különben úgy fest a napunk, hogy kétszer alszik, a második alvás délután 4-5-ig eltart, és utána este 10-nél korábban nem tudjuk lerakni, és akkor később ébred (így tanítós napon nem tudnám reggel megszoptatni, csak ha felverem, az meg ki van csukva, inkább ébren tartok egy gyereket, mint felébresztek az álmából). Remélem, tartósodik ez a mostani helyzet, mert ez nagyon-nagyon jó! :-)

Ja és nők-család témához egy idézet az egyik kedvenc szerzőmtől:
"„A gyerekneveléshez szükséges képességek tanult viselkedési minták. Bennünk él a szaporodás kényszere, a hajlam a szerelemre és az utódaink védelmezésére. Ezenkívül mindenki önmaga. Nincs olyan ösztönünk, ami meg tudná mondani, hogyan legyünk szülők – pláne jó szülők –, mint ahogy ösztönösen nem tudjuk, hogyan nyissunk szét egy babakocsit, hogyan válasszunk iskolát a gyereknek, vagy mikor kezdjük vécére szoktatni.”

Kép
Kép
irina

Sense, válaszoltam priviben (csak azt felejtettem el leírni, hogy akkor mindent, amim van a témában, kiírok Neked).
Jaja, ez a gáz, de a leggázabb, hogy idehaza a nők (!!!) jó része is így gondolja! :cry:
De én nem is csodálom annyira, hogy ilyen skizofrén állapotok uralkodnak, amikor minden ezt sugározza vissza: legyen karriered, legyél jó nő, de jó anya, lelkes feleség, ügyes szerető. Na most ember nem teljesíti ezt, nem is lenne normális, ha tudná (aki azt mondja, hogy mindez teljes fokon egyes-egyedül önmagától megy, az hazudik. Én is családi összefogás révén tudok dolgozni vagy a havi fizetésemért tarthatnék bébiszittert.).

Kép
Kép
irina

Na, női témában ezt azért be kell szúrnom. Anyósomtól idézek:

- egy nő nem való miniszternek, köztársasági elnöknek, mert hogy is néz ki.

- a női vezetők mind alkalmatlanok a feladatra, a férfiak sokkal jobbak (bolti eladó, és eddig volt egy férfi vezetője plusz kettő női, ebből mindezt meg is állapította).

Ezekre én már semmit nem tudok mondani :lol:

Kép
vindolanda

És még egy csemege apósomtól: a mi házasságunk nem is rendes házasság, mert én nem vettem fel Gábor nevét. Szóval megtartottam a lánykori nevemet, és erre még nem volt precedens a családban. Mondjuk ezt otthon is mondták nekem, hogy majd idővel meg fogom bánni.

De vajon mit???

Amúgy ennek két oka van:
- pár hónap múlva úgyis nevet kell változtatnom a PhD végén, és nem akarok 4-5 évente variálni
- egyszerűen nem nagyon tetszik Gábor neve, olyan nehézkes leírni (nem mintha a sajátom olyan fantasztikus lenne) :lol:

Most már tényleg befejeztem, megyek is teregetni.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Már nagyon régen nem írtam ide.. :oops: Szégyenlem is magam.. :(
A másik topikban,tudom követni az eseményeket (kevesen vagyunk )itt sokan,mire reagálnék addigra már másról beszélgettek.. :lol:

Irigylem a második babásokat.. :)

Munkamegosztás/Női egyenjogúság: nálunk ez az egész úgy oszlik meg,hogy anya: főz - mos - takarít - kertet rendez - gyereket nevel stb.. apa meg dolgozik a munkahelyén,ennyi..Amit előttem írtatok nagyon igazak,és kiborit.. Ezek szerint nem csak nálunk van így ahogy.. :( Az én munkám sincs megbecsülve,ami elszomorít.. Bár a párom egy ideig anya nélkül az apával tisztaságban ők takarítottak minden,de szép lassan minden rám marad,a gyerekekkel együtt. Most még anyum is,trombózissal fekszik itthon már 4 hete kb. és nem javul.Apum meg soha életében semmit nem csinált a házimunkáról beszélek,egy teát nem tud megcsinálni..Dédim,meg már öregszik,szóval minden-minden..DE ez a hozzá állás amit mostanában kap az otthon levő anyuka,ez borzasztó..Szinte egy lapra teszik az otthon lógató,heverésző munkanélkülivel..

Dominik nálunk még Benit is túl dühöngi néha.. Nagyon akaratos.. De imádni valóak.. :)

Még majd visszaolvasok.. :)

Mennem kell Benihez most ő hasmenéses,persze mindig van valami.. :)
varga tünde

Sziasztok!

Most értünk haza, nem tudtam még visszaolvasni, most meg fürdés meg ilyesmi. Igyekszem majd mindenre reagálni, de készen vagyok, elfáradtam.

Egy körkérdés: kinél hogy alszik el a gyerek?

Na most hirtelen ennyi, majd igyekszem érdemben is reagálni mindenre.

Jaaa, nem tudom írtam-e, szerintem nem, de otthagyom az egyetemet :? Egyik szemem sír, másik nevet...
Vendég

Hello

Na itt vagyunk.

Nállunk is ugye egy alvás van az is f-hn1 től kb 2-2,5-3 óra. Így 12 kor van ebéd.
Mostmár egy hiszti után ismét játszik egyedül, talál magának elfoglaltságot..persze többször oda megyek, ülök hozzá, beszélek neki, együtt olvasunk..de már nem nemkem kell kitalálni mit játszon..stb..volt egy hét mikor erre rászokott ( míg nagyiék itt voltak ugye folyton szórakoztatta vagy ő szórakoztatott vkit..és gondolom ezt megszokta és erre tartott igényt) de viszaálltunk..és most pörög..olyna édesen játzsik..dobozzal, fakanállal....párnákkal...takarító rongyal..bármivel..ami nem játék

Fogacska:
Kibújt a 7. és szerintem a rágók készülnek mert annyira rág...mind a kát keze csuklóig a szájábna...mindent jól esik neki rágni...este ébred párszor..néha nem is ébred csak nyöszörög fájdalmasan..van hogy a cumi sem kel nekiegy darabig ..gonodlom mikor bele nyilallik neki..aztán megint jöhet a cumi..
Eleinte nem tudtam mi lehet a baj..kibújt a 7-es de tovább folytak a tünetek....utánna olvastam a fogak sorrendjének..és akkor jöttem rá hogy a rágók azok nehezen jönnek és fájdalmasabbak....hát ez volt a bibi....mostmár jobb..kap napközben is bogyót..meg este ha nagyon fáj neki..akkor egy kis panadolt.

Munkamegosztás: anya főz, most takarít gyereket nevel..de mindenben segít apa..ha megkérem..sokszor kérni sem kell, ő a kuktám, segít a takarításban, mosogatógép ki-be pakolása, a kukát ő viszi ki mindig, kakiks pelusokat ő viszi ki, bevásárlásnál ő szórakoztatja a gyereket vagy a kocsiban, vagy együtt sétálnka, vásárolnak....a gyereknevelésben is számíthatok rá...egyeztett elvek alapján..
Vannak rituálék amit mindig ő csinál. Reggel ő hozza le Emmát, reggelit készít..
munka után ő játszik vele míg én kicsit lazítok..este fürdés az övé..együtt fürcsiznek...
És elismer minden munkát. megdícsér ha szép rend tisztaság van..megköszöni a kajcsit amit főzök..mi ilyenek vagyunk..mindent megköszönünk egymásnak.
Sokat segít nekem....és rendmániás ő is! :-)

nemsoká megint megyünk haza...de ahogy látom sajna nem leszünk otthon már a tervezett tali idején :-(

Mértetek: kb 74 cm, kb 8600g

itt hétfőn lesz munkaszüneti nap..pénteken meg halloween. Nagyon készülnek rá...mi is vettünk édességet mert jönnek majd a gyerekek.

Most ismerkedünk..aztán ha tetszik emmának a sok jelmezes akkor jövőre ő is kap jelmezt és megyünk édességet gyüjteni is. :-)

megyek mert várnak.

KépKép
kaqk
Debrecen

Panndi: nállunk: rituálé: függöny behúzás, cumi mosás, peluscsere, ruhacsere( alvós naci +vékony hálózsák )ölbe, cumi szájba 1 perc összebújás.aztán berakom az ágyba és kijövök..de mire kijövök ő már alszik. van hogy amikor beteszema cumit a szájában már félálomba kerül.....ezért is jó az 1x-i alvás..pont annyira lesz fáradt hogy ilyen szépen elalszik...ugyan ez este is. csak ott fürcsi, öltözés, ölben fekve tápszer...cumi........alvás

KépKép
kaqk
Debrecen

Nagyon komolyak voltunk itt az elmúlt napokban, úgy hogy következzen egy kissé vidámabb téma...

Remélem, még nem ismeritek.

Kép

Kép

Panndi: hát, altatási és baba-életvezetési tanácsot ne tőlem kérj :lol: De az én életem is mindig össze-vissza volt. Pl. kötött és rendszeres munkaidőben soha nem dolgoztam még.

Miért hagyod ott az egyetemet? Sok volt így együtt? Vagy csak halasztasz?

V.

Kép
vindolanda

Hát, az álmomhoz kilenc évet kéne még tanulnom (ami a tervezett szüléseimmel megszakítva legalább 12 év), közben négy év gyakorlat, mire végzek, már mehetek is nyugdíjba :roll:

Elég nekem a főiskola, megmondom őszintén, most alig várom, hogy vége legyen, és csak babáznom kelljen :wink: Könnyű helyzetben vagyok én is, Apa itthon dolgozik, így van kihez szólnom, bár ha kistesó jön, Apa megy, szóval vége a jó világnak :lol:

Köszi az alvási szokások leírását, várom a többiekét is :wink:

Nekem a november 8 nem jó talira, illetve nekem a hétközbeni időpont jobb lenne :oops:

Gmailes jelszót kérhetek én is? Lemaradtam róla :( panndi@citromail.hu

Köszi :)
Vendég

Sziasztok !

Panndi : nálunk reggel és este kaja után ölbe veszem beviszem a szobájába ahol sötét van leteszem az ágyba elhelyezkedi és már alszik is. Délután meg pép evés után van alvás.
Az szintén hasonló. Régen volt, hogy ringatni kellett kicsit de már nem bírta a hátam így hamar leszoktattam róla. Persze leszoktatásnál volt egy-két sírós délután de az este az könnyű menet. Persze hozzá teszem, hogy Ádi este tápizik.

Képzeljétek ma átrendeztem Ádi szobáját. Hát kíváncsi leszek mennyire fogja észlelni.

Tegnap Várhalom térnél voltunk játszótéren. Hát nagyon szuper volt.
És taliztunk Bálint Antóniával meg a kislányával és a párjával.
Hát lányok ez a csaj nem tudom mit csinál de olyan vékony, hogy csak na. Ahhoz képest, hogy milyen kis pufi volt szülés után most tiszta gebe.

Na lépek tv-t nézni csak Panndinak akartam írni.

Szép estét és nyugodt éjszakát mindenkinek.
20200310173350

Hehe én egy óra előnyben vagyok..ezért kukorékolok még itt.:-)

Szóval, olvassa, használja vki a suttogó 2.-t
nekemnagyon bejött. most éppen azt gyakoroljuk hogy nem eldöntendő kérdéseket teszünk fel Emmánka hanem választania kelljen..na ezt jól megaztmondtam.
szóval pl: idejössz? helyett, idejössz egyedül vagy segítsek? idehozod a .... helyett: idehozod a ... vagy segítsek?
ekkor nem jöhet annyira a NEM válasz....nem is adunk rá esélyt..bár meg kell mondjam nagyon szófogadó a kicsi lányunk.. :oops: még..remélem így is marad.
Szóval igaz még nem válaszol..de ezekrea kérdésekre mindig van reakció..jön és csinálja..

Nagy kedvenc hogy hoz visz dolgokat: pizsit, törita fürdőszobába, ruháját a szennyesbe...:-)
és annyira élvezi.....olyan fontosnak ügyesnek érzi magát tőle..mi meg le tudjuk kötni. :-)

na megyek
pápá

KépKép
kaqk
Debrecen

KTimi! Vérhalom tér... :)
Egyébként mi onnan nem messze lakunk, én is oda jártam játszótérre, és Zsozsit is oda viszem. :)

Toncsival én aránylag rendszeresen összefutok (egy utcában lakunk), és tényleg szép vékony. A kislánya meg olyan szép. Csak egy nap van közte, és Zsozsi között. Mi vagyunk az "öregebbek". :)

Altatás: Mint Kaqk-éknál - a napközbeni.
Az esti - hát nem a legideálisabb, de csak azért, mert jön Kistesó, amúgy nekem nagyon jó: Befekszem vele a nagyágyba, Ő forgolódik, jön-megy, Kistesót simiz :), és elalszik, általában rajtam, a pocakomon. Úgy, hogy KicsiGegi püföli a fejét. Olyan jó, mert egy helyen van a két babám, csak egy hasfal választja el őket. AZ egyik a pocakomban, a másik a pocakomon. :)
És ott is marad az ágyban, mert éjjel többször kel sírva, és így könnyebb odafordulnom hozzá, mint felállni a kiságyhoz. Már olyan bálna vagyok... :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

bakker ez az óraátállítás :evil: már fent vagyunk egy ideje,s minimaxon sem volt még adás 8)

Nálunk is inkább én végzek mindent,mert anyósom(Isten nyugosztalja) mndent megcsinált a fiai helyett.Pl.Robi volt h. egyész nap nem evett mert nem gondoskodtam :!: a kajáról...minden volt otthon csak meg kellett volna csinálni/mikróba betenni.Azóta azért sokat fejlődött megcsinálja a kját magának,vasal.Az abja h. Ő is úgy gondolja h. minden az Én feladatom,Ő meg keresi a pénzt.De a 2 gyereket nem meri egyedül bevállalni,1et mindig viszek magammal,de az Bálint legyen,mert Mírával elrajzolgatnak,olvasgatnak.Ő tipikusan az a férfi/Apa aki amíg a gyerekkel nem tud kommunikálni addig nem tud velel igázán mit kezdeni.Persze azért elismeri amit itthon végzek,de azért sokszor kiakaszt a hülyeségeivel :oops:

Tali:elméletileg bármelyik időpont jó :)

LMónival nem festeni fogunk :)

Altatás:addig fárasztom napközben,míg a karomban szó szerint bealszik :) Este meg Apa Mírát én Bálintot :) külön szobában,mert Mimó nem képs még 2 percre sem csendben maradni :)

Sense!
elméletileg születésük óta egy szobában alszanak,de Míra hahjnalban általában beköltözik 3.hálótársnak :)

ezt meg ismeritek ugye :) :)

Csak egy ANYA?

Egy nőtől - miközben jogosítványát újította meg egy önkormányzati
hivatalban - egy adatfelvevő hölgy megkérdezte, hogy mi a jelenlegi
foglalkozása. A megkérdezett egy ideig tétovázott. Bizonytalan volt,
hová is sorolja magát. "Arra gondolok," magyarázta az adategyeztető,
"hogy van-e munkája, vagy csak...?" "Természetesen van munkám!" csattant
fel a nő. "Anya vagyok." "Nincs 'anya' kategóriánk foglalkozásként. A
'háztartásbeli' fedi le ezt." mondta az adatfelvevő segítőkészen.

Már el is felejtettem ezt a történetet, mígnem egyik nap ugyanilyen
helyzetben találtam magam a városházán. A hivatalnok nyilvánvalóan egy
karrierista nő volt. Magabiztosan, hatékonyan dolgozott, olyan jól
csengő címet viselt, mint például "Hivatali kikérdező" vagy "Városi
adatfelvevő".

"Mi a foglalkozása?" kérdezte. Mi késztetett arra, hogy ezt mondjam? Nem
tudom. A szavak egyszerűen kibuggyantak belőlem.

"Gyermekfejlődési és emberi kapcsolatok területén dolgozom
társkutatóként."

A hivatalnok abbahagyta pillanatnyi munkáját, golyóstolla megállt a
levegőben. Felnézett, mint, aki rosszul hallott. Megismételtem a
titulust lassan, kihangsúlyozva a leglényegesebb szavakat. Aztán
csodálkozva láttam, hogy ezt mind leírta nagy fekete betűkkel a
hivatalos kérdőívre. "Megkérdezhetem," mondta a nő érdeklődve, "egész
pontosan mit csinál ezen a területen?" Hűvösen, az izgalom legkisebb
jele nélkül a hangomban, szinte kívülről hallottam, amint így
válaszolok:

"Folyamatos kutatási programban veszek részt (melyik anya nem)
laboratóriumban és terepen is. (normálisan azt mondtam volna kint és
bent).
Dolgozom a Felettesemnek (elsőként az Úrnak, aztán egész családomnak),
és van már négy kreditem is. (mindegyik lány).

Természetesen a munkámhoz tartozó tevékenység igényli a legtöbb
figyelmet az ember-szakmákban (melyik anya tagadja?) és gyakran dolgozom
14 órát 1 nap (inkább 24-et). Ebben a munkában jóval több a kihívás,
mint más, "átlagos" foglalkozásoknál. A jutalom inkább a
megelégedettség, mint pusztán a pénz".

Érzékelhetően folyamatosan nőtt az elismerés a hivatalnok hangjában,
amint kitöltötte a nyomtatványt. Felállt és személyesen kísért az
ajtóig.

Miközben hazafelé vezettem, fényes új karrierem lebegett a szemem előtt.
Otthon 13, 7 és 3 éves labor-asszisztenseim üdvözöltek. Az emeletről
hallottam új (6 hónapos) kísérleti modellünket gyermekfejlesztési
programunkból, amint új hangmintáit próbálgatja.

Úgy éreztem, ütést mértem a bürokráciára. Hivatalos feljegyzés készült
rólam egy, az emberek számára elfogadhatóbb foglalkozásról. "Egy újabb
anya", vagy 'Anyaság" már nem hangzik elég jól. Micsoda pompás pálya!
Különösen, ha van egy titulus is az ajtón.

Netán ez teszi a nagymamákat "haladó" kutatási munkatárssá a
gyermekfejlesztési és emberi kapcsolatok területén, a dédnagymamákat
pedig a haladó kutatási munkatársak ellenőreivé?
Szerintem igen! Még azt is gondolom, hogy a nagynénik kutatási munkatárs
asszisztenssé léphetnének elő!

Kérlek, tudasd ezt a jó hírt a többi anyával, nagymamával, nagynénivel
vagy más barátoddal, akiket csak ismersz.

Legyen kevesebb gond és több áldás házadon, és kizárólag a b o l d o g s
á g lépjen be ajtódon!

KépKép
viranka

Jó reggelt :)

Köszi az altatásos dolgokat :)
Vendég

Jó reggelt, Lányok,
tök jó, korábban tettem le Ádit, amikor később kellett volna :? Már volt egy szuper rendszer, erre most borul...
Esti altatás: szopi közben, ha nem akar akkor vmiért szopizni, akkor kiságy, apa énekel neki, aztán én is, akkor is, ha 1,5 órát tart a dolog, mert már nem visszük át a másik szobába hepajkodni. ;-)

Viranka, ezt minden anya önéletrajzához mellékelni kellene.

Kép
Kép
irina

Jav.: szopi közben, VAGY ha nem akar akkor...

Hol van netünk, hol nincs...mint a mesében ;-)

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Képzeljétek, Zsozsival a régi időszámítás szerint f9-kor keltünk, azaz a mostani szerint f8-kor (a szokásos időben), mintha nem is történt volna óraátállítás. Ez tök jó! :)
Már csak f12-ig kell eljátszanunk, és ha simán megy, akkor minket nem viselt meg ez az átállítás.

Most fent van anyunál, én meg takarítok. Lassan készítem elő Kistesó helyét, pakolok, rendezkedek. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Alvás: Szeli 6-7 körül ébred (de csak azért, mert az apja zajong, mikor készülődik), aztán visszaalszik 8 – fél 10 között kb., majd ebéd után 1-től alszik még másfél órát, és este ¾ 9-kor simán elalszik. Szóval ez így nekem rendben van, nem is akarnék rajta változtatni, de majd ő úgyis jelzik, ha áttér a napi 1-re.

Tünde! Anyukádnak jobbulást! :(

A férfi-női feladatokhoz csak annyit, hogy vettem a napokban egy dvd-felvevőt (megleptem magunkat), és mindent nekem kell rajta beállítani... :shock: De az a baj, hogy Zsolti tudja, hogy úgyis megoldom, és nem foglalkozik vele, egyszerűen nincs hozzá türelme. Bár hozzáteszem, hogy én meg szeretem ezeket csinálni, mert apám nem volt ugyebár, és Anyunál is én voltam a „műszaki ember”! ;) (Persze annyira én se értek hozzá...) Szóval Apa ennyire nem csinál itthon semmit... De nem bántom, mert sosem szól egy rossz szót se, és teljesen elismeri az itthoni munkámat, és nekem ez nagyon sokat számít!!!
Meg most bepótolja majd a sok munkát a ház felújításával! ;) Lesz vele dolga bőven... :roll:

Panndi! Egyetem: :( :) (Egyébként a fősuli és a nyelvvizsga után már én is úgy voltam, hogy nem vagyok hajlandó többet iskolába járni! ;) Elegem lett a seggelésből. Pláne, hogy ebben a városban már nem vinném többre az egyetemmel...)

Esti rituálé: Beleteszem Szelit a hálózsákba (a nagyágyon ráfektetem), amíg cipzározom, elénekelem neki a „Jó éjt gyerekek, búcsúzik a Füles...”-t 2x, közben a cumiláncra teszem a cumit, be a szájában, aztán adok egy puszit, jó éjszakát kívánok és beteszem az ágyába hason, ő leteszi a kis fejét, én lekapcsolom a villanyt és kijövök. Ő meg szépen elalszik. Ha nehezen megy neki, akkor még fél órát dumál-énekel. :)
Nappali altatásnál hálózsák és ének nélkül ugyanígy. Csak pléddel takarom, de mindig be van sötétítve, mikor alszik.

Kaqk! Örülök, hogy visszaállt a rend! :)

KTimi! Lássuk az új szobát!

Általában Szeli is szótfogad, de lelkileg fel vagyok rá készülve, hogy ez nem fog örökké tartani! :lol:

Viranka! Hanem????

Mesi! Én totál összezavarodtam reggel, és most már fogalmam sincs, mikor keltünk... :lol:
Ráadásul rohantam haza, mert a dvd-t beállítottuk a motorversenyekre, de az órát nem állítottam át, mikor Anyunál voltunk, ő szólt rám, hogy óraátállítás volt... észre sem vettem... :oops:
De jó, már rendezkedsz be kicsi Geginek! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Megvan az új számítógépem, már csak azt várom, hogy bekössék a netet! 1-2 hét és visszatérek!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Mi jól vagyunk, VikDannak új szokása van: állandóan leveszi a cipőjét és a zokniját... :roll:

Ha lesz egy kis időm írok nektek a gmailre.
Amúgy jól vagyunk, minden rendben van, nagyon boldogok vagyunk!
Csak nagyon hiányoztok!!!

Puszi

Kép
Kép
timi26

Timi26!!!!! Szuper!!!!!!!!!!!!!!!! :D Várunk vissza! És várjuk a leveledet is!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt,

Mi jó sokáig aludtunk, 10ig :shock: de jól esett, igy nem lett kalamajka az időátállitással.

Altatás napközben gyorsan megy, mellé fekszek és már szundizik is, na de este hulla fáradt és még is az ajtó felé nézeget. :shock:na majd ez remélem változik. Pár hete még bele aludt a tápszer ivásba, de most felturbózza, megissza és még pörög egy órát :shock:

Ma megyünk anyuékhoz, majd még este jövök :arrow: i

Heni
KépKép
heni81

Panndi: sajnálom a dolgot... mi szerettél volna lenni ennyi sok tanulással?
(Hú, én imádtam egyetemre járni, kissé függő is lettem, látszik, hogy még most sem tudok a közegtől elszabadulni... ;-), imádtam és imádom az egészet, a könyveket, könyvtárazást, tanítást, tanulást. És nagy szerencsém volt, hogy anyuék támogattak és nappalin csinálhattam, gyerek, munka mellett nem ment volna úgy és lehet, hogy nem is az lennék, ami ma.)

Most láttam egy barátnőm kéthetes kis babóját, hát valami csoda, és már el is felejtettem, milyen apró egy újszülött, nagyon-nagyon pici... :D

Kép
Kép
irina

Panndi! Gratulálok a betöltött 12. héthez!!!!!!!!!! :D :D :D

Heni! Te most mész AFP-re igaz?

Regi! Bizony, már a Pici helyét kell rendezgetnem. Maradt még Zsozsitól mini pelenka, úgyhogy a pelenkázó polca: balra KicsiGegi pelenka, jobbra Zsozsi pelenka. 8)

Az új időszámítás szerint Zsozsinak már rég durmolnia kell, ehelyett még itt kaszinózik, én meg percenként kérdezem, hogy menjünk-e csicsikálni, de még nem akar. :)

Viranka, lmóni! Mit fogtok akkor csinyálni??? :D :D :D

Házimunka: Szerencsére Apa segít - sokszor magától, de ha megkérem, akkor is. NEm reklamál, elismeri a munkámat. PErsze a házimunka az a munka, eminek semmi látszata nincs... :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Ne is mondd! Olyan picik a mini pelenkák Zsófi maxi plusszosaihoz képest... Nem beszélve az 56-os és 86-os rucik közötti elképesztő különbségről..
(Már van Zsozsi polc, Gegi polc, Zsozsi akasztós rész, Gegi akasztós rész.... 8) )

Ez szuper, hogy ennyire szereted a munkádat!!!! Így maximálisan elégedett lehetsz! Plusz még ugye álmaid állása... :wink:

Timi26! Jaj, de jó, hogy jelentkeztél!!!! Írj majd a g-mail-re! Sugárzik a soraidból a boldogság!!! :D Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Megvolt az ebéd, manó alszik, férjem elutazott az anyukájáékhoz, holnap együtt jönnek haza. Itt lesz anyósom szombatig.
Panndi: nálunk az altatás nem olyan egyszerű, mint itt a többségnél :evil: Kb. 1 éves kora előtt egy kicsivel csak babakocsiban tologatva alszik el, onnan viszem be a szobába. Nappal alszik ebéd után, kb.2-3 órát,este 8-fél 9 között altatom. Reggel 7 körül kel, és mostanában éjszaka is fent van néha, pedig eddig átaludta simán az éjszakát :roll:
Megkérdezhetem milyen szakra jártál?
férfi-női feladatok:nálunk a férjem 17 órázik, ő 3 nap alatt dolgozik annyit, mint mások általában 1 hét alatt. Így ha itthon van, először is jól kipiheni magát, aztán sokat van a kicsivel, míg én főzök, takarítok stb. Néha ő csinálja a vacsorát, ritkán az ebédet, legtöbbször ő jár a boltba, és van, hogy elpakol helyettem a konyhában. Ez nálunk így alakult ki :)

Csajok, majd valaki küldene nekem gmail-es jelszót, és hogy hogyan kell használni?/Csak ha megbíztok bennem :roll:

Kép
aniko15

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?