A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

na és amit Nándika ilyen ámulattal néz: (hát persze, hogy a nagytesó :D )
Kép

Szonja megbékélt a gondolattal, hogy Nándi "teret kapott" a nappaliban :wink:

KépKép
szkagi

JO reggelt!

hat en meg is lepodtemmikor Anna csak 3.22kor kelt, de most mar ertem oraatallitas volt. Neztemis nagyot mikor fejes kozben a hirek mondja fel 7, hogy mit kereseken akkor itt kinn, de hat az en belsooram fel 8atmutat:)
pedig ferjem tegnap meg akart gyozni hogy nem hat rank az oraatallitas.....

Ha minden igaz ma veszunk jarokat, vegul fa lesz, mert mikor meglatta parom milyen a halos felhozatal, momdta neki nem jon be megse.
Ezt hasznaltan vesszuk, allithato magassagu, vegul is szerinem sokat nem fogjuk hasznalni. Most telen kell, mert nagyon hodeg van lenn a foldon. Ha meg megszokja nem art, igy ha maszkalos lesz mar is el tudok menni wc-re :lol: ( ha emlekeztek en ezen paraztam terhesseg alatt hogy lehet gyerek mellett wc-re menni)
Vendég

milyen jo Szonjanak! Nalunk sajna nincs ajto ami elbirna eg hintat na meg majd benne Annat:(
Tetszenek a butoraitok:)
Vendég

Kike
2óránként kel Domi? A mintagyerekünk? Miért????

Anyjuk,
én is nagyon agyaltam most is a járókán, de Szonját sem tudtam sajna benne hagyni három éve, mert állandóan ordított. Azt csináltam végül, hogy a nappaliban alakítottam ki neki gyerekbiztos teret, és a bejáratához meg odatettük az összecsukott utazóágyat (de jó egy teli utazótáska is). Azon nem tudott átmászni, de látott mindent. Úgyhogy nem jött utánam, ha vécére mentem :D
De időnként irigyeltem azokat, akiknek elvan járókában a gyerekük :D

Ja, végül Szonja néha hajlandó volt bemászni a járókába, de csak amikor levettük az egyik oldalát, és beraktuk oda a játékait. Akkor bemászott és üldögélt egy darabig.

KépKép
szkagi

Anyjuk
a felső ajtókeretbe volt régen befúrva a hinta tartója! Nem próbáljátok ki? (Itt most nincs ajtókeret, úgyhogy a boltív plafonjába van befúrva - de én is szoktam azon aggódni, hogy kiszakad az egész szerkezet egyszer :oops: )
A bútorok ikeásak :wink: köszi 8)

KépKép
szkagi

ja, és a sarokban álló nagy üveges szekrény dőlt rá Szonjára, amikor ideköltöztünk :shock: (emlékeztek?)
Azt emeltem fel 7hónapos terhesen a gyerekről :shock:
mégsem szültem hamarabb (pedig azt hittem akkor)

KépKép
szkagi

Azóta szinte minden bútor oda van csavarozva a falhoz :wink:

KépKép
szkagi

Tudnátok egy olyan progit ajánlani,ami jpeg-be alakítja a képeket?
Előre is köszi.

Kép
Kép
Kép
kike

jó reggelt mindenkinek! Úgy tűnik nálunk is állandósul az éjszaka közepén kelés... Ráadásul ma visszaaludni sem akart. Csak mókázott a hátán. A végén hasra fordítottam és két perc múlva aludt. :) Ja, hasrafordítás. Tegnap végre leesett az utolsó heg, úgyhogy levettük a karrögzítőket. VÉGRE! Olyan jó kedve lett tőle. :) Persze az első az volt, hogy a szájában a keze. Hol az egyik, hol a másik, hol mindkettő. :) Viszont szegénynek jól legyengültek. Ha hasra teszem, meg sem próbál semmit. Még a fejét sem fordítja át, pedig azt már a hazahozatalkor is tudta. :( Na mindegy, majd idővel.
Kata, nekem is nagyon jó volt a séta. És bocsi ha negatív voltam... Adél tündérpofa volt ahogy végignyomta. :) Ja, és fejtem éjszaka is, és a mostani fejéssel ha összeadom, összesen vagy 50-80-nal több jött le mintha csak reggel fejtem volna.
Mindenkinek szép napot! :)

KépKép
muffin

ja és vera, igen, medela mini electric!!! :)

KépKép
muffin

Ági:ha én azt tudnám :roll: :evil: Napokig ezt csinálja éjszaka,aztán egy két éjszaka meg csak egyszer,kétszer kel,aztán megint napokig kétóránként :(

Kép
Kép
Kép
kike

Biztos tartani akarja a versenysúlyát-hja kérem ,aki már majdnem 8 kiló,annak muszáj ennie,ha éjszaka van,ha nappal. :lol: Csak nagyon fárasztó. :roll:

Nagyon jó az a kép-Látom Szonja nagyon szeret hintázni-milyen jó hogy odabent is tud :D

Kép
Kép
Kép
kike

Progi gondom megoldódott :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Jó reggelt!

Evelin, Peti etetett éjszaka? Akkor biztos boldog volt...

Ági
, Nándi nagyon édes! Szonjácska meg nyugodtabb? De jó...

Kike
, nem lehet hogy nem éhes Domi? Csak felébred? Mert azért 2óránként már nem kellene enni az ő korában. Az a baj, hogy ha most rászokik, csinálja majd egy éves koráig. Bocs, de sok ilyet hallottam!...

Na, Adél is jó kis éjszakát produkált. Új idő szerint 1.45-kor ébred ( egyre korábban, ki érti ezt), visszaaludt, majd 4.55-kor. Gondoltam nem visszaaltatással próbálkozom, hanem etetéssel, hátha jobban visszaszunnyad. Tévedtem, utána ilyen lett :shock: Én meg ilyen :? :twisted: Azután már nem aludt vissza. Férjecske egy órára bevállalta, így én még egy órát nyomtam. Most meg persze már alszik. És mennénk Surányba. Mindegy, ilyenkor úgyis csak egy óráig szokott csicsizni. Remélem ez a második kelés kicsit későbbre tevődik majd...mert ez így nagyon fárasztó.

Kép
andkata

Jó Reggelt!

Muffin! Eliot kezecskéje hamar megerősödik és nagyon ügyi lesz! Örülök, hogy kezd helyre állni a tejcsi! Csak így tovább!

Szkagi! Nándi nagyon ari ahogy figyeli Szonját!

Wera! Kérünk képet a fariról!

Ami! Áronnak brutál sok haja van!

Viki! Képeket kérünk a pulcsikról! Kidobott az ágy?
Vendég

Ági!
Fél 8ig húztam utána Lacussal!

Nándi milyen kis hetyke! Nagyon jó a közös képük Szonjussal!

Kike!
Domi azért kel, mert biztos nő, mint állat! Kell neki a cici és Te!

Anyjuk!
Hogy vagy? Remélem jobban már! Anna orra folyik?

Babu!
Nem kidobott..., nem vett vissza. Lacus evett, böfizett, leraktam az ágyába már durmolt is, én meg nem tudtam vissza aludni, az én belső órámnak is szoknia kell még.

AKAta!
Sajnálom h Adél manó nehezen aludt vissza.

Na megyek kerítek vmi reggelit, és csináloom az ebédet is.
20150601134430

szép reggelt

nálunk nem volt éjszaka kelés 9 körül evett 240-et!!! :shock: :shock: :shock:
és reggel 7 ig aludt
MIT FÖZZEK MA CSAJOK??????????????

Képimg][/url]
Kép
ronix

MA VAGYUNK 4 HONAPOSAK

HA BELEGONDOLOK ILYENKOR 4 HONAPPAL EZELÖTT MÉG AZ ÖRZÖBEN FEKÜDTEM

Képimg][/url]
Kép
ronix

Jó reggelt!

Ági! Nagyon aranyosak a gyerekek. A cicababa helyett simán cicibabát olvastam, aztán meg nem értettem mi van! :shock: Látszik, hogy megint kevesebb a tejcsi.

Ami! Áron is cukipofi!

Kike! Ez elég fárasztó lehet! Mostanában én sem etetem rögtön ha felkelt, hanem megkapja a cumit és így van hogy nyerek még két órát is.

Roliról is van egy videóm, mindjárt felteszem, ez sem hosszú. (legalábbis remélem hogy van).

Jázmin is felébredt 3-kor régi idő szerint és mindkét cicit kiszívta. Szerintem még evett volna :?

Timi! Én Rolival csináltam úgy, hogy későn fürdettünk, azt hiszem fél 10 felé és 10-kor raktuk le aludni. Én is azért csináltam így akkor, mert így átaludta az éjszakát, aludt reggel fél nyolc, nyolcig. Ezt már három hónapos korától produkálta és csak 10 hónaposan volt egy kis visszaesés a foga miatt.
Meg kell hogy mondjam, sokkal jobb volt úgy, mint most. De Jázminnal nem tudom odáig húzni, mert egyszerűen nem bír fent maradni. Legkésőbb 9-kor már alszik. De így legkésőbb 5óra, fél hatkor fent van. De van hogy 3-kor.
Roli nem szokta meg a későn fekvést, mert mostanában már 9-kor alszik. Ha nem fektetjük le, elalszik ott, ahol éppen van. Reggel 7 óra fél 8 fele fent van.

Na a lényeg a lényeg, hogy minden gyerek más. Én ugyanaz vagyok, a körülmények ugyanazok, mégsem tudom ugyanazt megvalósítani Jázminnal, mint anno Rolival.

Kép
szly27

Ronix! Boldog hófordulót Nektek!

Kép
szly27

Ronix! Lénának Boldog Hófordulót!

Viki! Én aludtam volna de most az alattunk lakó srác lett éjszakai zenemanó! Komolyan mondom, hogy Nekem tanyán kéne laknom! Ennyi bunkó emberrel még életemben nem találkoztam mint amennyi a Mi házunkban van! Bezzeg ha lemegyek és becsöngetek akkor fosik ajtót nyitni!
Vendég

Roli videója: egyébként jobban beszél, csak most próbáltam a viccesebb szavait mondatni vele

[/url]http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/roli-gyerek-rolika-DsLW1K2iWIPFBkAM

Kép
szly27

Kép
szly27

Koszi Viki a kerdest! En tan jobban vagyok, legalabbis torokilag( amugy a kozerzetem igen vacak, nem tom miert de ram hanyingerem van meg nyomi vagyok) Annanak most hajnalben nem kellett szivni de reggel igen suru sarga taki jott ki. De legalabb nem hanyta ki a kajat a sok sleimtol> Remelem javulgatni fog o is. Mindenesetre ma meg csak a sterimartol pruszkolt es kohogni se kohogott. remelem nem lesz komolyabb a dolog.
Vendég

Agi: ettol en is tartok nem lesz el benne Anna, epp ezert nem is veszunk ujat :oops: de proba szerencse. A foldon sincs el:(
Vendég

ronix: nekem is fozesi gondom van. mara mar megvan brokkoli kremleves, krumpli, hal, de holnapra eg ugy a het tobbi felere otletem sincs.
Most padlizsankremet csinalok de azt vacsira.
tan a heten en is csinalok majat, de mas otletem nincs.
Vendég

Ebédnek valók! Rakott kel, Rakott krumpli, Milánói, Valamilyen főzelék!
Vendég

További kaják: Sült csirke, Csirke pörkölt, Tepsis krumpli, Gomba pörkölt, Paprikás krumpli, Krumplis tészta!

Remélem ebből találtok kedvetekre valót! :D
Vendég

Sziasztok!

Anyjuk! Valamelyik nap Viki nagyon nyűgös volt, de nagyon kellet wc-zni! Nem tudtam, hogy otthagyjam-e, vagy ne, de a természet döntött helyettem. A Wc-n ülve eszembe is jutottál! Úgy siettem... :lol: :lol: :lol:

sz.andi

Na igen,ki tudja,vagy azért kel mert kell a cici,meg én neki,vagy mert csak úgy.De amíg van erőm kelek hozzá,és mindig ha kap enni,zabál is rendesen,mintha éhes lenne,szóval gondolom ha nem lenne az akkor nem enne.No mindegy.

Viszont ezt el kell mesélnem:nagyon kiakadtam a Csajszira :twisted:
Ugye milliószor el van nekik mondva hogy Domit soha,semmilyen körülmények között nem vehetik se fel,se a kiságyból ki.
Erre elmentem a Kristivel a boltba-itt van az utcánk végén,tényleg 5 perc alatt megfordulok,máskor is volt hogy Domit itthon hagytam amíg elfutottam,mert vagy aludt,vagy játszott.Na szóval most is.
Erre jövök a boltból-ja-és Apa itthon volt,aludt mivel éjszakás volt,Vercsi meg játszott a gépen.
Szóval jövök haza,VERCSI DOMIVAL A KEZÉBEN FOGAD AZ AJTÓBAN :twisted: :twisted: :twisted: Úgy kiakadtam,kivette a kiságyból,mivel sírt :twisted: Hála az égnek nem ejtette le,de tudta hogy rosszat csinált,mert egyből elkezdett sírni,csak úgy potyogtak a könnyei-enyhén szólva elbeszélgettem a fejével.Oda nem csaptam,pedig lehet hogy megérdemelte volna.
Nem is tudom hogyan jutott eszébe,hiszen többször volt hogy kérte hogy felvehesse,de sose engedtük meg neki,és mindig el lett magyarázva hogy miért nem veheti fel.
Csak úgy foghatta meg hogy Apa,vagy én is fogtuk,és vigyáztunk rá-még most is haragszok rá-bármije eltörhetett volna-jó esetben-ha leejti. :twisted: :twisted:

Kép
Kép
Kép
kike

Ronix
Léna ma négyhónapos? Hogy megy az idő! Huh, azok a szülés előtti órák... :roll:

Kike,
Domi 8 kiló???? Te jó ég! Drukkolok, hogy hamar megtanuljon járni, mert nehéz lesz cipelni a popóját...

Anyjuk,
próbáld meg a járókát, hátha Annának tetszik! Lehet, hogy Szonjával túl későn kezdtem, már önálló elképzelése volt a világról. És nem járókában képzelte el önmagát...

Andi,
de édi kis manód van a vonalzódon :wink: óóó, és Viki mindjárt öt hónapos :shock: :wink: micsoda nagylány! Megvan még az az ennivaló kis gödröcskéje a pofiján?

Babu,
köszi a kajaötleteket, holnapra én is raktároztam magamnak belőle :wink:

Viki 8)
jó neked, hogy visszaaludtál! Nándi mellett nem tudtam visszafeküdni, merthogy Szonját felébresztette volna, ha visszaviszem az ágyába - azt meg nem akartam, két gyerekkel még nehezebb, mint eggyel :?
Most meg már jó álmos vagyok :shock:

Krumlipüré kész, májacska várakozik (nándit meg kellene etetnem előtte, de őfelsége most pótolja az éjszakai alvást)
Szonja meg elment az apjával az állatkertbe :wink: nyugi van. Látszik is, hiszen itt vagyok veletek :D

KépKép
szkagi

Ági! De aranyos vagy! Igen, megvan! Én is imdom! És tényleg nemsokára 5 hónapos! Rohan az idő! :lol:

sz.andi

még nincs egészen 8 kiló-7810g.

Kép
Kép
Kép
kike

Kike
hajaj, ettől én is tartok... még jó, hogy nem lett semmi baj! De hogy a lányod elbírta azt a 8kilós kisöccsét :shock: és mennyire szereti! Jó anya lesz!!! (ne bántsd nagyon, csak téged utánoz... mutasd meg inkább neki, hogyan vigasztalhatja meg másképp, ha sír a kicsi és senki nincs ott)
Szonja annyira nem szereti még Nándit, hogy ki akarná venni :roll: sőt, néha mondja, hogy hagyjuk itthon, ha megyünk valahová

Tegnap azt mondta Szonja, hogy "most játsszuk azt, hogy tégemet (= Szonját) szeretsz, Nándit meg nem szereted, jó?"

KépKép
szkagi

Szkagi! Szívesen!
Vendég

Tudom én hogy csak jót akart,mivel sírt a kicsi,el is magyaráztam neki hogyan lehet másohgyan megvígasztalni a Domit-csak nem értem hogyan jutott eszébe,mikor mindig el van nekik mondva hogy nem szabad :roll:

Egyébként meg egy oltári hisztis csaj-most is,Kristi ment pisilni,a wc-ben meg ott volt a kaka,nem volt lehúzva-és a Vercsi volt,mert a Kristi mindig szól ha végez,mert ő még nem tudja kitörölni a fenekét-Vercsi meg igen-szóval szóltam neki,hogy azért le kéne húzni maga után a wc-t,mire letagadta hogy ő volt,és elkezdett hisztizni :roll:
Olyan egy hisztérika hogy nem is igaz :twisted: De kiskorától fogva ilyen,és oltári akaratos is. :twisted:

Kép
Kép
Kép
kike

Szonja is majd megszereti ám-vagyis már akkor is szereti,ha nem is látni rajta,csak még azért kicsi,és befurakodott közétek egy másik kis emberke-az ő szemszögéből.De eljön majd az ideje hogy babusgatni fogja. :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!
Csak kicsit vagyok "zombi". Lizy új idő szerinte kelt fél 1-kor. Evett fél ciciből, és vissza is aludt. DE fél 3-kor rájött hogy még éhes. evett másik ciciből is, és visszaalud. majd kelt fél 7-kor. Akkor már vissza sem akart aludni. Valamennyit még szundítottunk, mert a nagyágyban maradt. Végül fél 9-kor keltünk. Azóta egyet aludt, de csak fél órát. Épp most ébredt fel. Most még gyorsan elmosogatok, aztán adok neki egy kis gyümölcsöt.

Egy kicsit én is náthás lettem, remélem Lizy nem kapja el.

Ebéd: Nálunk apa csinlja, vörösboros sült marhahús lesz...köret nem tudom mi......ééééés képzeljétek, végre találtunk meggyet (üvegeset), így ma meggyes-mákos rétest is sütünk.... tésztáját a párom készíti, és nyújtja is.

d.dodó

jó reggelt!
látom mindenkit babát és mamát is megkavart ez az időátálítás.
mi fél3-kor keltünk (uj idő szerint) aztán meg fél7-kor.
most megint durmi van :D

kike! micsoda méretek... elhiszem hogy mérges lettél vercsire. de azért annyira ne! inkább tényleg mutasd meg hogy miként tudja megvigasztalni a kiságyban.

szonjáék tényleg édesek azon a képen! és jó nagy az üveges szekrény :shock: :shock:

ronix! boldog hófordulót nektek!!!

roli nagyon tüncipofa. izgőmozgósajtkukac :D

az én törpém bezzeg milyen kameraérzékeny! tegnap itt volt a nagybácsija (párom öccse) amit vele művelt :shock: :shock: sikongatott, dumált, höögött, göözött, és ordibált. szó szerint!!! és mellé nagyokat kacarászott.
csinálta vagy 15-20 percet. aztán gondoltuk hogy jó akkor lekamerázzuk őket. erre mikor elővettük és elkezdtük filmezni belebámult a kamerába és csöndbe lett. aztán 10 perc után meguntuk hogy nem csinál semmit. elraktuk és persze hogy ujrakezdte!!! :twisted: :twisted:
fényképezéssel is igy van. abba hagyja amit csinál és bámul bele a fényképezőbe!

nálunk az ebéd kakukkfüves hagymakrémleves lesz és káposztás tészta. sütni nem hiszem hogy nekifogok mert ebéd utánra barátokkal terveztünk sétát a parkban.

Kép

Kép
timi1982

Timi! Szabi is elhallgat ha elővesszük a fényképezőt!
Vendég

babu!
akkor jó hogy nem vagyunk vele egyedül ;) kicsit idegesítő hogy olyan szépen produkálja magát, aztán ha észreveszi hogy valamit akarunk akkor abbahagyja.
jol el kell bujni a fényképezővel meg a kamerával is hogy ne vegyen észre. csak mondjuk ha pont szemből lenne megfelelő a beállítás akkor lőttek az egész produkciónak :(

Kép

Kép
timi1982

Ági: nekünk is ugyanolyan pelenkázon van, csak én nem az Ikea-ban vettem, hanem a sógorommal csináltattam nyers színűt. :lol:
Nagyon édik a gyerkőcök!!!
Örülök, hogy tudsz egy kicsit pihizni!!! Minden el van ültetve?

Anyjuk: Padlizsánkrémet nekem is küldhetsz!!! Imádom!

Kike: teljesen megértelek, sajnos ugye nálunk Olivér le is ejtette.
Nagyon örülök, hogy Domi egyben van!!!

Wera: merre vagy?

Ami: Milyen volt az éjszaka? Áron bébi hogy "szuperált"?
Ki tudtad magad pihenni?

Viki: úgy irigyellek Dundus miatt!!! (na de lesz még gyerkőc :twisted: :wink: :lol: :lol: :lol: )

Szly: nagyon édes Rolkó!

Babuli: hát nem semmi, hogy kifogtátok ezeket a szomszédokat! Nem lehet, hogy a fenti csaj mielött elköltözött beszélt ezzel a sráccal, hogy titeket idegesítsen? :?

Ronix: Lénának boldog hófordulót!!!
Kép
(bocsi, kicsit ráértem! :wink: )

Andi: kérünk Vikiről képet Olyan szépséges, szeretnénk nézegetni!!! Olivér múltkor rábökött a képére és monda, hogy milyen édes babuci.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

jah a hagymalevesemet majd felteszem a receptesbe, mert nem az a tömény hagymaleves hanem kicsit át van kreálva és isteni!

Kép

Kép
timi1982

Timi: Levi is ilyen, ha meglátja a gépet, csak néz ki a fejéből és akármilyen hülyét csinálok magamból (nem nehéz), nem hajlandó mosolyogni.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Timi! Ez az, hogy mindig olyan szögben lenne jó a felvétel, hogy sajnos észre veszi!

Titi! Nem hiszem mert eddig alattunk egy idősebb férfi lakott és csöndben volt! Szerintem a srác most bérelte ki a lakást! Ha így folytatja Őt is elüldözzük! :evil:
Vendég

Nekem mozgalmas éjszakám volt fél 2-től azaz fél 1-től felváltva jártam a gyerekekhez, Levi kezdte. Persze ma sem evett tápot, de 100 teát megivott reggelig több részletben és reggel evett 120 ml táppal készített tejpépet és még csak nem is sírt amikor meglátta a kanalat. Csak tudnám mit adjak neki ebédre.
Olyan édesen vágja magát hasra pillanatokon belül csak azt sajnálom, hogy ilyenkor egy csomó kaját kibuki, ha hajlandó enni elötte.

V. Kata: nagyon hiányzol! Tessék jönni, ha van időd!!! Hogy aludt Dórika? Evett rendesen?

Dodó: sajnálom a mozgalmas éjszakát, viszont irigyellek a főzés miatt.

Nálunk tegnapról maradt húsileves és ma tócsi lesz tócsiba forgatott afrikai harcsfilével és palacsinta. :lol: :P

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Babuli: hajrááááá!!! :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

titi!
Nálatok is fincsi lesz a menü!

Mondjuk nálunk nem tudod mikor lesz kész az ebéd, mert apácska még csak most ment nemrég boltba. Én meg épp a tegnapi party romjait takarítom, azaz mosogatok! Meg épp most evett Lizy megint alma-banánt és aztán szopizott.

d.dodó

jaj még nincs kész az ebéd és a törpe meg már reklamál. igaz kb. 15 perce egyedül játszik a kiságyában :D

de mondtam apájának hogy szórakoztassa ő! :D

Kép

Kép
timi1982

jaj nem is tudom mi lesz velem. a törpe a 2 ebéd között 2-szer alszik. közte meg játszik...
aztán eddig jó volt mert apa itthon volt. de hétfőtől már kezd "dolgozni". egyenlőre még árut rendelnek meg pakolnak, de nov.3-tól nyitnak.
jövő héten meg minden napra van valami dolga a boltban ugyhogy egyedül leszek. hát érdekes lesz megoldani a dolgokat...
elkényelmesedtem és hozzászoktam hogy itthon volt nyusziapu.
mondjuk a kajakészítés lesz érdekes mert igy hogy kaja, játék, alvás, játék, alvás, kaja a sorrend a törpénél igy majd olyat kell főzni amire elég néha ránézni...

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?