A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

dobok képeket én is

Kép egy kis alvás előtti rosszaságKépGábor ágyában a legjobb :D

Kép
Kép
huni

Huni, édesek a tesók, és hasonlítanak is egymásra. Legalábbis a szemüket ugyanolyannak látom. :wink:

italoman

Huni
Egyetértek Ildivel, a közös kép nagyon szuper :D
Na látod Huni, pont erről beszélek. Csak nekem egyáltalán nincs kire hagynom Atit. Apa meg este 6-ra, 1/2 7-re ér haza hétfőtől péntekig.

mikegirl

Sziasztok Lányok!

Nagyon jó látni a fényképeket, sokat változtak a kis babócák! Már mindegyik igazi kis "emberke"! Jókat nevettem a vicces kis képeken!

Kétségbeesetten fordulok hozzátok!!!! SZaffi kb egy hete elviselhetetlen, de szó szerint!!! Nem tudom mi a baja! Nyafog, sír, hisztizik és CSAK rosszet bír csinálni, mintha direkt szadizna!
Annyira kikészít, hogy néha már olyan gondolataim vannak, h én is szégyenlem!
Nem bírok vele és már csak ordibálok! A legutóbb úgy felhúzott, hogy fogtam a babáját és tiszta erőből földhöz csaptam és mondtam neki,h ez vár rá is ha nem viselkedik tiszteségesen! Persze rögtön megbántam, mert jó nagy hülyeség volt, de tehetetlen düh van bennem! Persze senki nem ért meg ha elmondom, főleg a párom nem érti mi a bajom.... Még emiatt is mérges vagyok, mert egy hisztis p...nak vagyok beállítva aki ingerült a gyerekkel.....
Szóval, a lényeg, mit javasoltok???? Hogyan próbáljam meg ordítás, hiszti, és idegbaj nélkül leszerelni? Már tényleg az utolsókat rúgom, végképp kétségbe vagyok esve!
Bocs a kifakadásomért, de ti talán megértetek!!!

Jó éjt!

Kép
h.bogesz

sziasztok:)
jó régen jártam ám erre. nem szoktam már babanetezni.

de bogesz, amit írtál, csak annyit írhatok: türelemmel, okosan:( nekünk is vannak ilyen időszakaink, lehet neki jön a foga, vagy egyszerűn ilyenje van. csak ügyesen! és kitartás!!!!

rólunk: zsuzsi már nagy és huncut és mindent megért, amit csa mondunk neki, kérünk tőle. néha hisztizik. ha fáradt, vagy ha éhes. a hasam nő, a 18. hétben vagyok:)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Bogesz!
Írtam privit!

KépKép
dudu_84

A párodról meg csak annyit,hogy csak 1 napot lenne egyedül a gyerekkel amikor így viselkedik és máris más lenne a véleménye rólad! És azért megnézném,hogy ő hogyan oldaná meg a helyzetet! Ez igaz az én férjemre is,mert én is megkaptam már tőle,hogy ne ordítsak a gyerekkel!Persze valahol igaza van,de van,hogy az ember besokall! :cry: És már ő is ráordított pedig csak 2 napot van itthon 1 héten.mert Ausztriában dolgozik! És ő már egy hisztinél ráordított! akkor mit kezdene vele egész nap,sőt,ha napokon keresztül ezt csinálja?!na mindegy! Szerintem ne aggódj! El fog múlni! Mire felnőnek, lesznek még zűrös időszakok, de ezeket át kell vészelni!

KépKép
dudu_84

Bogesz,
nehéz ebben tanácsot adni, hiszen mindannyian kiakadunk időnként, ki többé, ki kevésbé, egyéni vérmérsékletünktől, no meg édes kis porontyaink garázdaságától függően. Nekem alapjában véve az a tippem, hogy amit lehet, humorral kell felfogni. Ha Zita nyűglődik valamiért, igyekszem elterelni a figyelmét valami mással, ez általában bejön. Ha fáradt, akkor úgysem nagyon megy, olyankor megpróbálom kívülről nézni magamat, és röhögni egyet, hogy nyugi, nyugi, nemsokára oly távolinak fogom érezni az egészet. Na persze okosakat mondani könnyű, de nem mindig sikerül megvalósítani. :lol: Egyébként nálunk most az a sláger, hogy este képtelenség letenni, csak a cicimen vagy az ölemben alszik. Tisztára mint újszülöttkorában: mihelyt a popsi érintkezésbe lép a matraccal, szemhéj felpattan, és kezdődik a műsor. Most is épp totál fel van ébredve, és az apja valami állatos műsort néz vele a tévében, hogy lekösse. Hozzáteszem, hogy éjfél van. :shock: Nem semmi, mikre képesek ezek a kis haramiák. :D Szóval nincs jó tanács, csak kitartást kívánok, a férfiak meg no comment, tudjuk, milyenek...

italoman

Huni, szép tesók! :) Azok a hatalmas szemek Zsófinak!! Benne van a rosszaság :wink:

Mike, férj felbukkanási időpontja nálunk detto, de nekem isteni szerencsém van a faluban lakó nagymamával és nagynénivel...

Bogi, nem tudok tanácsot adni, de próbáld megőrizni a hidegvéredet, amennyire tudod. Figyelemelterelés nálunk is beválik, pl. keresse meg a babáját, adjon neki enni, nézzük meg a könyvben a katicát, meg hasonló trükkök... kitartást neked!

Dimet, minden jót nektek, jó egészséget!!!

Ma hajnalban (5:15) keltem, zuhanyoztam, hajat mostam, megreggeliztem nyugodtan, Eszternek még nincs hangja. Mindjárt behallgatózom hozzá. Jó így indítani a napot!!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ja, felteszek gyorsan egy nagyon kedvenc képet!!
Esküvőn jártunk:

Kép

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok :)
A látszattal ellentétben még élek bár a csajok mindent elkövetnek.. :) Gyönyörűek a gyerekek a képeken nem is látszik milyen prímán lehet velük üvöltözni :lol: pedig lehet - hiába mondják rólam is hogy a türelem szobra vagyok néha gyorsan becsukom a terasz ajtót nehogy kiszálljon a gyermekvédelem ...
Hát emberek vagyunk na -én pl leginkább az evés kapcsán kajabálok elég nyomatékosan -mert folyton felállnak az etetőszékben aztán már másznak a tálcára aztán kihajolva kenik a falat és így tovább...persze ha bekötném őket... na akkor olyan cirkuszt csinálnak hogy eleve a táplálás ténye azonnal nem valósul meg és ha mégis megpróbálom akkor jól félre nyelnek én meg próbálom kirángatni a bekötött székből hogy kibányásszam ami cigány útra ment.Így aztán marad a pedagógiai célzatú hisztérikus sikolyokká fejlesztett csüccs és hamm felszólítás uszkve egy evés alkalmából 2000szer.Egyszer csak megértik :roll: Ehh :?
Franciska őszinte részvétem - a gyerekek nagyon érzik hogy mi történik körülöttük -mi sem mondtuk el Barbinak rögtön a dédit lassan adagoltuk a történteket -én hiszem hogy megmarad az emlékeiben -az én dédimről is vannak emlékfoszlányaim pedig 3 éves voltam amikor elment és mégis..
Mike remélem majd beszámolsz hogyan alakul a beszoktatás -én is most várom a papírokat az oviból - igaz csak 2010-ben kezdünk de a hely miatt muszály szerződést kötni.
Az utóbbi időben egyre többet agyalok én is mit tudnék a lányok mellett dolgozni -leginkább valami kis saját vállalkozás beindítása foglalkoztat barátnőm már partner lenne -szóval spekulálok mert 3 gyerekkel több mint 6 év kihagyással nem fognak kapkodni utánam az biztos..
Ági Svédországért roppant irígy voltam - persze ahhoz képest hogy az én unokahugom Érden lakik nem sokkal gyakrabban látom..A közös képen szépek vagytok :)
Dimet akkor már látszik a pocakod :) -szóval mindíg vegyesek ennek kapcsán az érzéseim -tegnap kedves barátaim 2 hónapos üvöltő sarja fél pillanat alatt elvackolt és elaludt a 3 gyereken tréningezett ölelésemben - isteni volt :) - de aztán elmentek és még hallottam ahogy üvölt nekik a kocsiban..... :roll:
Bogesz tényleg próbálj megnyugodni -a saját feszkód egyenesen arányos a gyerek feszkójával ez tényleg ilyen egyszerű .Nem mintha én mindíg alkalmazni tudnám pedig tudom így van.Csak NAGYON nehéz kivitelezni ha az ember lányának idegrendszere cafatokban lóg.Ha nálam elfajul a dolog akkor a hölgyeket elhelyezem vagy a kiságyban vagy a karámon belül és szépen kijövök ajtó becsuk -iszom egy csésze kávét elolvasom a neten a híreket és szép lassan lehiggadok mielőtt agyon csapnám őket
:roll:
Hétvégén férj rajtaütés szerűen elszállított minket egy 2 napos wellnessre - mondjuk 3 gyerekkel 0 pihenés volt de jól éreztük magunkat :) Kép Bello kisasszony Kép Berni baba Kép Szobaszervíz :-)? Kép

Kép
Kép
panni7

Edit? Jucu?
Sziszike?
Remélem mindenkinek jobban......

Kép
Kép
panni7

Panni, mindig elpusztulok azon, amit írsz - meg a feltöltött képeiden is, annyira zabálnivalók a csajok. Az a telefonos kép... :lol: :lol: :lol: Egyébként az etetési jelenetek nálunk is sokban hasonlók, meg az időnként eleresztett hangfrekvenciám is. Sajnos, az evés nálunk igazi kínszenvedés. :( Erről jut eszembe: a ti porontyaitok mekkorák mostanság? Úgy méretre meg súlyra gondolom. Merthogy a minap a bababoltban már-már hülyének néztek, hogy jóval nagyobb rucikat kellene vennem egy 14 hónaposnak. :shock: :?

italoman

Ó Ildi akkor kezet foghatunk -szerintem a 4 mancs már engem is fekete listára tett tömés miatt :? Még simán hordjuk a 74 -es rucikat igaz kicsit rövid de derékban az pont jó nekik -a Tescos csíkos pizsiben Annabell olyan mint egy kis rabgiliszta.
Pedig olyan 80 cm körül lehetnek és Bello még mindíg nincs 9 kiló.
Vagyonokat költök kajára minden nap frisset főzök lesem a kedvüket és morzsolom a könnyeimet amikor cudarul össze szorítják a szájukat...Szóval mi szintén zenész :(

Kép
Kép
panni7

Szai Panni!

Már nagyon hiányoztál. Oyan jó kezdő lökést tudsz adni egy-egy napnak. :D Ha a soraidat olvasom, minden olyan egyszerű, de amikor én csinálom, akkor nem :?

Bogesz
Én inkább nem mondanék semmit, mert nem vagyok nagy tudója a témának. Épp múltkor írtam, hogy ráordítottam :oops: Egyébként én is az eltereléssel próbálkozom. Az eredmény változó.

Ildi
Ati 11 kiló körüli. Cm-t nem tudok mondani, de én 80-86-os ruhákat veszek, legfeljebb felhajtom a szárát, az ujját, ha szükséges. A 74-es göncökbe már nem lehet belepaszírozni.

Amúgy most voltunk 15 hós állapotfelmérésen, szurin. A fehér köpeny szindróma már megvan, a látványtól is elsírja magát. Akkor volt csak nagy legény, amikor már a cipő is visszakerült a lábikóra, itató a kézben....na akkor előbújt a kis igazi énje :D
A délelőtti alvás időbe belecsúsztúnk, minek következtében hazafelé a kocsiban úgy beájult, mint annó :lol: :lol: Fel sem ébredt, úgy vetkőztettem, öltöztettem, pedig volt rajta egy-két cucc :lol:
Ja, és a lényeg. Most két nap adjak neki tejterméket, aztán a 3. - 4. napon már adjak fél-fél deci forralt tejet a tápszeréhez. Szurkoljatok, lécci. Bár pöttyösnek pöttyös, de már én sem hiszem, hogy köze lehet ezeknek a tejtermékekhez. Én már semmit sem tudok. :shock:

mikegirl

Ági, Panni
Köszönjük a képeket :lol: Ati imádja nézegetni a szebbnél szebb gyerkőceiteket, ha felkelt, akkor ebéd után meg is mutatom neki.

És a többieket is rakjanak fel sok-sok képet!! Sok baba van, akit nagyon régen láttunk.

mikegirl

Panni,
most megnyugtattál - Zita sincs még 9 kiló, és az evés úgy zajlik, hogy két perc etetőszékben töltött tűnődés után az asztal körül kergetem a kanállal, hátha még bele tudok csúsztatni a szövegelés céljából kitátott szájába valamit. :roll: Ja, és azért bámultak rám árgus szemmel a bababoltban, mert 80-as cuccot akartam venni. Közölték, hogy múltkor egy 5 hónapos babának vettek 80-as cuccot. Nem akartam rákérdezni, hogy ugyan már miért kellene nekünk más óriásbébijéhez alkalmazkodnunk, mindössze szerényen megjegyeztem, hogy mi is elég hamar kinőttük az első méreteket, és majd lassul az az 5 hónapos baba is a növekedéssel. (Vagy nem, és akkor bekerül a Guinnes-rekordok közé.)

italoman

Haha -éppen így jártam én is a CundA -ban .Csajszi megszólított az ikrek miatt miközben egy 80-as pizsit fizetett a pénztárnál -mondok-Látom egyidősek a gyerekeink -mire ő -Á az enyém még csak 5 hónapos -éppen ahogy mondod :D
Mike drága az életet csak mi magunk szeretjük bonyolítani mert valójában tényleg oly egyszerű -de azé mert olyan bazi okos vagyok még én is bonyolítom nnna :roll: :D

Kép
Kép
panni7

Hogy a fenébe lehet egy 5 hónapos gyermek 80-as méretű???

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Állítólag széltében :shock: :D

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!

Fanni kereken 9 kiló és 80-as rucikat veszek neki. Viszont a Tescos cuccok nagyok rá, ha Tescosat veszek, akkor abból 9-12 hónaposak jók rá. De pl. én is rá tudom még adni a 74-es bodykat is :lol:
Azzal meg többet nem foglalkozom, hogy Fannit kivizsgálásokra vigyem, hogy miért nem hízik többet. Egyszer vittem gasztroenderológiára, vissza kellett volna vinnem már, de úgy döntöttem nem foglalkozom vele. Jó kedvű, eszik rendesen, alszik rendesen, nem beteges. Szóval én megelégszem a 9 kilóval :)

Bogesz: nem tudok neked tanácsot adni. Lekopogom, eddig szerencsém van, Fanni nem hisztis, nem rossz. Mondjuk éjjel-nappal foglalkozva van vele. :oops: Napközben anyuékkal van, mivel dolgozom, ott a nagymama-nagypapa, tesómék agyon kényeztetik, este meg én, mivel egész nap nem láttam, így az este kettőnké. Nem mondom, hogy ez jó megoldás, mert mi lesz később.... :roll:

horvviki

Sziasztok!

Ági meg úgy(mert én is találkoztam pár dicsekvő anyucival),hogy kb 5x vissza van hajtva rajta a ruci :lol: :lol:

Kösz a dícsérteteket a gyerkőceimről!
Italoman,a szemük pont nem egyforma,Gábornak barna,ZSófinak kék :lol: .De ha a huncutságra gondoltál,akkor mindkettő szemében ott van :lol: :lol: .

Zsófi két hete volt 10kg,és 79cm,és 80-86-os rucikat hord.Az evés nálunk is úgy megy mostanság,hogy kergetem a kajával :D

Kép
Kép
huni

Na jól van, akkor nem biztos, hogy a mi készülékünkben van a hiba... :D

italoman

Köszönöm szépen a tippeket, tanácsokat! Megpróbálok még pár dolgot amit nem tettem, hátha csoda történik!!! Aranyosak vagytok!
Szaffi csak 8,5kg és 76 cm :? Nagyon keveset alszik és egyfolytában pörög úgyhogy éppen most akarok bejelentkezni a Madarász u-i alvásdiagnosztikai központba! Nem normális, hogy 14 hónaposan nem alaussza át az éjszakát és nappal is úgy kell lefogni, h aludjon. Közben, mint akit megszállt valami, rosszalkodik és más kisgyerekeket is terrorizál, ütögeti ,lökdösi stb. Kész stressz vele Ringatóra járni!

Édesek a kis szépségek! Barátnőmnek 9 hónapos a gyereke és 86-92 ruhákat hord! Olyan mint egy óriásbébi és ehhez 23-as lába van :shock: Háát nem tudom melyik a jobb... Mindenki két évesnek nézi!

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Már rég akarom kérdezni, csak mindig elfelejtem, hogy ti milyen pelenkázóalátétet használtok? Nekem max 5 hónapot bír egy és már elegem van, hogy mindig kibújik a szivacs a végén :evil: ez valami lengyel import és 3-4 ezer volt.... vagy álmodozom csak, hogy egy alátét kiszolgál egy gyereket??

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Agnesgoboly: nekem fogalmam sincs milyen a pelenkázóalátétünk, de ezt már használtan kaptuk és mi is használjuk már 14 hónapja és tök jól bírja. De ez is valami Auchanos, Tescos csoda...

horvviki

Ági
A kibújó szivaccsal én is találkoztam már :lol: Szóval a miénk sem job.

Fiús anyucik, kukis téma. Az egy éves vizsgálaton a doki mondta nekünk, hogy bizony szűköcske. Picit megpiszkálta, picit vérzett. De nem mondott semmit. Tegnap én kérdeztem rá, hogy tudok-e tenni valamit, kell-e tennem valamit. Azt mondta, hogy fürdéskor mossuk meg, picit húzzuk fel mindig. Enny. Ettől rendbe jön?

Én már megkaptam azt is, hogy Ati milyen kis dagi.

Tegnap majdnem sírtam, mikor kis gombákat vasaltam az ágyneműire. Teljesen elbizonytalanodtam. Mi van velem?! Tök hülye vagyok.... Azt sem tudom mit akarok.

mikegirl

jobb :oops:

mikegirl

Az lett volna furcsa ha nem pityeregsz(nincs bíztató mosoly ikon)
...én a 3 éves Barbit a sírógörcs határán hagytam ott beszoktatáskor az oviban -nem könnyű elválni még ennyi időre sem és hát ez mindenképpen egy korszak végét jelenti -meg valami újat is ami érzésem szerint jó lesz neked ahogy belerázódsz.(nagyon bíztató :) )

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!

A képek szuperek!

Panni: nagyon tetszett a tegnapi hsz-od. Jókat mosolyogtam rajta, főleg az etetőszékes jelenten. Magam elé képzeltem.

Mikegirl: az én szívem majdnem megszakadt, amikor a Márkot otthagytam első nap az oviban, igaz csak 2 órára. Bementem a munkahelyemre és ott zokogtam, mindenki azt hitte valami baj történt. Szerintem ezt minden anyuka átérzi aki imádja a gyermekét és félti a csalódástól, az idegenektől. Én mindig attól féltem, hogy elfelejtik az óvónénik, kinthagyják az udvaron, játszótéren stb. és akkor mit fog az én kicsi fiam csinálni. De szerencsére mindig minden rendben volt és most is rendben van, aztán már a 3. osztályt tapossa. Igaz most szünet van, elment a mamához, majd hétvégén megyünk érte. Ez most így mindenkinek jó: Márknak azért mert egy kicsit kikapcsolódik, nem zsörtölődök és veszekszem vele egész nap, és nem kell tanulni, egyedül a Vuk-ot kell kiolvasnia; nekem azért jó mert én is pihenek, nem kell rohanni érte az iskolába; a mamának pedig azért, mert imádja az unokáit és így nincs egyedül.

Ádám méreteit nem tudom pontosan, majd jövő hónapban megyünk tanácsadásra. De viszont olyan kis hiú őkelme, hogy minden nap rááll a mérlegre, azon 10,5 kg körül szokott lenni. 74-80-86-os ruhákat hord. Az étvágya szerintem jó, tegnap úgy megevett egy nagy üveg bébiételt (250 ml, tagliatelle spenóttal és sajttal) hogy még inni sem kért közben. Pedig ez nagy szó, mert ő a lőtyölés koronázatlan királya.

Ági: műtéthez szorítok!

Kép
Kép
márkanyuka

de jol beindultatok :D

hát jövök a hirrel: Regi is bölcsis lesz, holnap megyek oltásigazolásért a dokihoz és lehet h már jövö héten megy. Páromnak fix munkája van, nekem meg négy órás munkám lesz. Én is várom már, őszintén szólva, egy kis kikapcsolódás meg változatosság jó lesz. REginak meg a gyerek társaság lesz jó, ebben bízok...

mike!
itt olyan a bölcsi h havonta kb 60 e ft benne van a reggeli, ebéd és korcsoport szerint vannak elosztva, Regi másik 3 gyerköccel lesz egy csoportban. hát elég húzós a díj, de azért itt a fizetés is magasabb mint otthon. MO-n milyen a bölcsi?

Regi is óriásbébi,13 kiló és 80 centi, de még jók a 9-12 hónapos ruhái rá. lába 22-es

Panni!
én is csipázom a szövegeidet :lol:

evés: na az nekünk is érdekes, nekem mindig uyg tünik hogy keveset eszik, de mivel nem látszik rajta :oops: mindenki csak kiröhög ha aggódok :roll:

bogesz!
hát nálunk ez úgy van, hogy ha én kezdek kiakadni akkor az apukája besegít, bár az tény neki sincs nagy türelme hozzá...

Kép
nora80

azt azért hozzátenném, hogy a bölcsi díja a gyerek 18 hónapos korától a felébe fog kerülni- kb 30e ft-ban- ... ez is azt mutatja sztem h ez legmacerásabb idöszakuk, nem ? :roll: :lol:

Kép
nora80

Sziasztok!
Lili 76 cm és 7940 gramm! Még a 74-es rucikat hordja! De én sem bánom,hogy nem óriásbébi! Meg nem is csodálkozom,hiszen 5 és fél hónapos kora óta mozgásban van!Most is csak akkor van nyugton,ha alszik! :D Minden baba csodaszép és én is kérek még képeket,mert Lili is szereti őket nézegetni!

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Ma voltunk a dokinőnél, 2 szúrit is kapott a drága, én úgy aggódtam hogy megint zokogni fog, erre képen röhögte a dokinénit. Nekünk még nem ajánlotta a tejet, tápszer vagy babatej. Dani 13kg, 80ccm, és 92 rucikat hord. Kérdeztem a dokinénit, hogy mondja meg őszintén, hogy kövér-e? Azt mondta szó sincs róla, széles izmos gyerkőc lesz, most nagyon húsos, és nemsokára keresnünk kell neki egy jó sportot.
Megyünk szemészetre, ugyanis a bal szemére néha bandzsit :? .
Mike, nekünk azt mondták, 1 éves koráig lehet húzogatással helyre hozni, nekünk mennünk kell műtétre 2 éves korában.
Bogesz, kiváncsi leszek mit mondanaka Madarász korházban, mert Dani is 2 órát alszik napközben, bár az éjszakát már átalussza, de ő is néha nagyon agresszív, üt, dobál, verekszik, simogatást nem hajlandó megtanulni :? .
Csajok, nagyon sz@r a helyzet apával, mikor jó, akkor is csak pár napig és kezdődik minden előről. Úgy néz ki külön megyünk, én adom fel, mert neki persze igy is jó.

Kép
mona76

mona!

Danid és Regim ugyanolyan paraméterekkel rendelkeznek, Regit nagyon megnézik h mekkora :oops:

sajnálom h apával nem jó a helyzet, miben nyilvánul ez meg, ha megkérdezhetem? a szavaidból ugy tünik már próbáltad megoldani a dolgot, de nem sikerült.... tényleg sajnálom, de ha ugy érzed neked és Daninak igy jobb lesz...

Kép
nora80

Kép
séta Regivel

Kép

csavarogtunk a fövárosban

Kép

huncutka...

Kép

gyilkos bálnák a Loro parque-ból

Kép

delfinek...
nora80

Sziasztok!

Huni!
Édesek a tesók!

Mike!
Nekem is hasonló érzéseim voltak az ovis beszoktatáskor.... Próbáld meg elfoglalni magad és ne agyalj rajta. És ha reggel siránkozik is, engedd el mielőbb, az mindkettőtöknek jobb. Beni még mindig csak délelőttös, eddig 2-3-szor aludt ott, de remélem a közeljövőben sikerül délutánra is ott maradni, mert ez a nettó 2-2 és fél óra elég kevés mindenre... és neki is kerekebb az egész, ha a többiekkel alszik-uzsizik. Amúgy ő még így csaknem 2 hónap után is gyakran balhézik reggelente.

Agi!
Pelenkázó alátétet kb. fél éve elpakoltuk :) Azóta a tapin v. az ágyon cserélünk pelust zsizsik-kisasszonyon.

Bogesz!
Ha érzed, hogy mindjárt nagyon ki fogsz akadni :), tedd be a Szaffit a kiságyába 10 percre. Addig lenyugszol. Ha üvölt közben, akkor még meg is sajnálod. Nekem bevált. És akár óránként megoldható a dolog. Enikő folyamatosan ilyen egyébként. Egész nap rajtam lóg (szó szerint), egyszerűen egy lépést sem lehet tenni nélküle. Folyamatosan hozza a könyveket, hogy meséljek és követeli az éneklést. Ha babakocsizunk, akkor is énekelni kell neki, különben üvöltözik. Benire totál féltékeny, visít, ha a nagytesó az ölembe ül. Éjszakáim folyamatosan szarok, ált. 4-5-ször ébred és ha jobb éjszakánk van, vissza is alszik hamar. De ha nem (mint az elmúlt 2 éjjel), félóránként-óránként ébred és nem akar megnyugodni, sír, fészkalódik, nem alszik vissza, de ált. hajnalban azért 2-3 órára bezuhan.

Ami még esetleg vigasztalhat (engem is): Beni is ilyen volt és kb. 2 éves korára normálisabb lett.

Mona!
Az én Benedekem is nagy volt, még talán nagyobb is, mint Dani.
Encsim meg kis pinduri, nekünk is jók még a 74-es ruhák. Szóval nem rajtad múlik, egyszerűen ebben a szakaszban gyorsabb a gyerkőc növekedése. Ennyi. Örülj neki :)

Fütyi-műtét:
Nem vészes, volt Beninek is. A mi dokink annó azt mondta, most az a "divatos tanács", hogy másfél éves korukig nem kell húzogatni... Franc tudja...

Kép
Kép
pfranciska

Micsoda babaméretek :shock: Gratulálok!

Mona, nagyon sajnálom, h ilyen a helyzet és javíani sem lehet rajta! Remélem azért a gyereket majd nem akarja elvenni tőled!!! Jó lenne ha békébn sikerülne lebonyolítani, de ez biztosan szörnyen nehéz lehet lelkileg!AZért te szereted még??? Csak ő változott meg? Bocs, csak érdekel!

Huhh Pfranciska...... akkor jobb ha én nem is szólok semmit... TUti nem bírom ki két éves koráig, h nyúzza az idegeimet! Jövő héttől baba Thai Masszázsra is fogunk járni, hátha az segít :?
Minden tanácsot szívesen fogadok! SZépen lassan kipróbálom, hátha van ami beválik!

Nora, nagyon irígyellek! Mi 2005-ben voltunk Teneriffén és csodálatos élmény volt! Egyedül a fekete homok nem jött be, de minden óriási élmény volt! Akkor még tökre bejött, h tele van szórakozóhellyel meg éteremmel. Mi LAS AMERICAS-on voltunk.
Na mind1, csak jó volt nosztalgiázni!
Meddig maradtok ott???

Kép
h.bogesz

Látszik, hogy nem sikerült végigolvasni minden hsz-t... most látom, Mona, hogy mi van. Hát, remélem, a lehető legjobban alakul minden, de az biztos, hogy ha nagyon nem működik egy kapcsolat, jobb kiszállni, mint folyamatosan szenvedni. Persze lehet, hogy még helyrejön minden, nem?

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Köszi, hogy kerestetek, de itt az őszi szünet. a 3 fiú folyamatosan nyúz.

Alex mindent megért, igazi csibész. Felmászik az asztalra, mosógépre.Most már végre rohan, rengeteget beszél. Egyedül iszik, "mosakszik", "kezet töröl", Amit kérek hozza, viszi. Még mindig imád takarítani. :) 2x alszik . 11,8 kg 78 cm. 84-es ruhákat hord.Féltékeny a tesók bújására. Már tudja mi az, amit nem szabad és azt direkt csinálja. :)De közben les, hogy mit szólok hozzá. Egy percre nem ül le. Kivéve a számítógép előtt, a egyszervolt.hu dalokat imádja. Én nem énekelhetek neki, befogja a szám, és húzza össze a szemöldökét. Ha így sem hagyom abba, akkor képes megpofozni. :D
Az összes játékát unja már, de nem tudok neki mit venni, ami lekötné az ő korosztályát. Maradt a rajzolás, gyurmázás.

A legnagyobbammal ezzerrel iskolát látogatunk, készülünk a felvételire.
A középsőmmel versenyekre tanulunk. A tanárok szeriont húha... szerintem átlagos, csak nincs másik jelentkező, aki bevállalná a versenyekre mászkálást.
Közben szervezem a 8. os ballagást, tanári ajándékokat, ruhát, bankettet.Gyűjtöm a pénzt. Kisérősködöm a 2-osokkal.
Szóval igyekszem nem unatkozni.

Velünk a helyzet ugyan az, sajnos a férjem az ultimátumok ellenére sem változott semmit. Szerinte nekem kellene kezdenem, mert ő nehezebben nyílik meg. Nem fogja fel, hogy 12 évig nyaltam a seggét, kedveskedtem neki, a kedvét kerestem, dicsértem, ha kellett-ha nem, hogy nőjön az önbizalma. Viszont vissza nem kaptam.3 éve bezárkóztam, már nem teszem ezt. Most neki kellene engem megszereznie, visszahódítania. De ő szerinte ehhez két ember kell. Na ja. 12 évig nem kellett, elég voltam egyedül is. A házaséletről ,már ne is beszéljünk.
Sajnos az igazimat is elvesztettem, az én hibámból. Önzetlenül felajánlotta, hogy fizeti az albérletemet, segít a gyerekeket eltartani, csak költözzek végre külön, de én nem mertem belevágni. erre ő lelépett, mert nem akarja nézni, ahogy őrlöm,tönkre teszem magam.Azt mondta, hogy ebbe ő is beleroppan. :( :cry: :cry: :cry:
tuza edit

Kép szökésben Kép rosszalkodás
tuza edit

Üdv a rég nem látottaknak!!! :)
Huncutka és Csibészke... :lol: :lol:

Egyébként köszi a bíztatást. Úgy látom, hogy ez a szívmegszakadásos bőgős beszoktatás előbb - utóbb mindenkit elér. De igyekszem elterelni a gondolataimat.

Nóra
Hát itt a bölcsi szerintem fillérekbe kerül - legalábbis az állami. Valami 1000 Ft-os csoportpénz van (papírzsepi, wc papír, ilyesmi), keddenként gyümit kel vinni - hogy ne csak almát kapjanak a gyerekek, meg van valami kajapénz, ami szerintem kb 3000 Ft - azt hiszem. Ezzel a részével nem foglalkoztam, megmondom őszintén. Pelust, popikenőcsöt visznek a szülők, plusz saját ágynemű és huzat. Szóval nem egy ktg-es dolog ez. Bezzeg a magán bölcsi..... de az fel sem merült bennem. Tudakozódtam, és nem láttam semmiféle pluszt, amivel többet tudna, és jókat sem hallottam róla. Ezt az intézményt pedig halálra dícsérték. És voltam olyan galád annó, hogy odamentem, és beszéltem anyukával, gyerkőccel egyaránt - akik éppen távozóban voltak délután, hogy milyen a bölcsi. Szóval igyekeztem nagyon körültekintő lenni.

Kuki téma - úgy döntöttem, hogy elviszem Atit a Heim Pálba szakrendelésre. Utána olvastam, és nem mindig jó megoldás a huzigálás.

Mona
Apa helyzet :? Szívesen írnék valami okosat, de nem tudok.

Edit
Hogy neked mennyi mindenre van időd és energiád 3 gyerek mellett :shock: :shock: Minden elismerésem!!

Na lépek, mert Ati kel, és megyünk a Mamutba bőrgyógyászhoz. Picit pöttyös. (Még e tejtermékek előtt lett pöttyös.)
Egyébként szerintem nagyon örül az étrend változásnak. Imád mindent, bármit teszek elé. Joghurt, sajt. stb. A tehéntejtől parázok. :? Ma borsófőzeléket csináltam - ez lesz az első találkozása a tejjel. Elvileg az esti tápszeréhez is kellene kevernem egy decit, de lehet ma még nem teszem meg, mert rettegek a hatástól. Ha nem lesz gáz a főzi után, akkor holnapra összeszedem a bátorságom. :oops:

mikegirl

Hát alig gyöztem átfutni de nagyjából!
Maja 12kg és 79 cm....kinek kövér kinek nem én nem tartom annak majd lemegy....
Bogesz!
Alvás: Maja az elmult hetekben rettentően rosszul aludt már én sem birtam idegekkel napközben kétszer fél óra 11-12 körül alvás és 6-7 óra körül kelt...
Nagyon kevésnek találtam.
És elhatároztam valamit csinálok vele mert ez igy nem mehet. Erőszakkal szabályosan le kellett fogni hogy aludjon.
Napközbe nem engedtem aludni csak ebéd után egy kicsit fél óra. Magától felkelt fél óra után olyankor még visszalehet altatni de nem tettem.
Este 8 órakor szinte a konyhakövön aludt majdnem el....
Betettem a kiságyába és másnap 8 ig fel se kelt., ugy kimerült.
Egy hete van igy délben kezd fáradni elalszik max egy óra felkel este legkésőbb 9kor már alszik és reggel 7kor kel....

Nem panaszkodhatok egy kis nyuzás meghozta az eredményét.
Vendég

csoki nekem ez nem jött be. :( Ha nem alszik egész nap, akkor is felkel legalább ötször.
Semmi sem használ, csak ha az első ébredésnél, ami éjfél körül van, kap egy adag híg tápszert.Akkor már csak hajnalban kel egyszer fel inni,így alszik 6 ig.
Nyúzhatom, akármeddig, akármivel.
tuza edit

ma van a 28. szülinapom :shock: úristen vén csataló :roll: , úgy érzem egyre gyorsabban megy az idő :oops:

ma voltunk Regivel kontrollon, teljesen meggyógyult a pötyi probléma szerencsére.

Kép
nora80

Alvás: mostanság nálunk is ébredés van még késő este, akármit eszik is vacsira, és akármennyit alszik is napközben (általában alig). Szóval az a nehéz, hogy ami az egyik picinél bejön, az a másiknál csődöt mond. :(

Nóra,
Isten éltessen! :) És ne panaszkodj, nekem tegnap volt a 38. :shock: :oops: :roll:
A pötyiknek adiós! :wink:

italoman

Drága Nóra és Ildi!!!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!

Mindegy hányadik, ha boldogságban talál rád! :D :D
tuza edit

Nóra és Ildi!

Én is boldog szülinapot kívánok nektek!

És nem szeretném kihagyni a sorból Szabinát sem, neki is a héten volt a névnapja. Isten éltessen sokáig Szabina! Írhatnál egy pár sort és dobhatnál a fiúkról képet!

Nálunk szerencsére az alvással nincs gond. Néha felébred egyszer-kétszer éjszaka, de mostanában egyre ritkábban. Ilyenkor gyorsan vissza is alszik teával vagy anélkül. Most is még alszik, ezen a héten minden nap 3/4 9-kor ébredt fel. Pedig 7 óra körül vacsizik és utána már nincs evés, a tápszert pedig egyáltalán nem issza meg. Napközben egyszer alszik dél körül, de akkor 2-3 órát egy huzamban. Úgy látszik rám ütött ez a gyerek. A Márkkal már nem volt ilyen szerencsém, ő napközben kicsiket aludt, az éjszakákról ne is beszéljünk. Még van amikor most is kiabál éjjel, mert rosszat álmodik, vagy a takarója van össze-vissza, de egy fejsimi, takaróigazítás és már mehetek is vissza aludni. De azért ez ritkán fordul elő, van hogy hetekig-hónapokig semmi, van hogy heti 2-3 alkalommal.

Hú már nagyon éhes vagyok, korog a gyomrom, azt hiszem bekapok egy kis kaját.

Kép
Kép
márkanyuka

Itt a közelünkben van a Mátyás tér, ami végülis egy templom és körülötte sok-sok zöldterület és egy játszótér. Ide szoktunk kimenni Ádámmal, nagyokat lehet szaladgálni, ami abban nyilvánul meg, hogy én szaladok Ádám után, mert állandóan az út felé veszi az irányt. Én jobban el szoktam fáradni mint ő. Tegnap délelőtt is kimentünk és képzeljétek bement a templomba. Én meg rohantam utána, szerencsére még a kinti folyosón elkaptam, meg amúgy a belső ajtó be volt csukva. Aztán amikor elkapom úgy tud hisztizni, hogy csak na. Azt hiszem meggyűlik vele a bajom. Márk nem volt ilyen.

Hétfőn jön anyukám, itt lesz szombatig. Már nagyon várom. Nyár óta nem találkoztunk, de szerencsére nekik is van internetük, így hetente többször is tudunk MSN-en beszélni.

Na lépek mert kész a kajám, nagyon éhes vagyok.

Kép
Kép
márkanyuka

Nóri
Csataló?! :lol: 30 felett is van ám élet!!! Én csak tudom!! :lol: :lol:
Boldog szülinapot!!!!!! :D

Ildi
Neked is boldog szülinapot!!!!! :D

Ma kimenőm volt, barátnőztem. Jó volt. :)

mikegirl

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?