A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

mecsi, én a gyümölcsleveket literszám iszom, és csokit is elég sokat eszek, valamelyik nap bevágtam egy egész tábla marcipános milkát, ennek ellenére fogyok, pedig ez előtte nem volt jellemző.

sniky

hát akkor így maradok :lol: :lol: és zsákot húzok magamra az legalább olcsóbb mint ruhát venni.

Csandi milyen az a hordozó amiről írsz?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

nekem is azt mondta a dokinő hogy még várni kéne 1-2hónapot a kenguruval mert nem jó a gerincüknek, de néha azért beletehetem ha birja

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vendég

fölébred, eszünk aztán majd ha tudok jövök
Vendég

Niki, pénteken meg velünk talizol? :D Vagy akkor találkozzunk mind együtt a talin? Nekem a csütörtök és a péntek is jó egyelőre.
Vendég

ha lesz tali, akkor mindenképp szeretnék menni, hogy minél többetekkel találkozhassak:)

a privát talikat meg majd ahhoz igazítjuk;)

mecsi, dehogy maradsz úgy!!! ;) ne hülyéskedj és a zsákot felejtsd el! ;)

Andikám, jó étvágyat nektek;)

sniky

ne aggódj mecsi én is zsákos vagyok :D 75-el szültem aztán lefogytam 63-ra , de egy dekával se megy továbbpedig 58-ról indultam és eleve volt rajtam egy tizes...a melleim 80F-es méretnél tartanak és nemkapok rá melltartót...mindez a 158cm-es alacsonyságomhoz...szóval kicsit sem érzem magam kívánatosnak
de leszek én még csúcsformában mert így nem maradhatok :(
Vendég

Lányok!

Fogyás????Én sajna még híztam is....ha nem eszemmásnap alig van tejem, de a szoptatás nem is erről szól!Majd utána.
Monjuk én semmi pénzért nem hagynám el, imádom ahogy utána elégedetten gügyög meg rötyög!

Nem is írtam, tegnap méreckedtünk: 5570, de ugrott 5600ra is pucéran. A kórházból két hete 5260nal jöttünk haza, szóval behozzuk a lemaradást és a bukásokat! :lol:

Tali akkor csüt.?Hol?
Niky, ha ez marad,akkor szerda?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

apróó, a szerda valószínű, hogy nem jó nekem!
Jövő hét elejére tolhatjuk?

sniky

Andi:) milyen boldog lennék én 63 kg-val;)) na de majd leszek én is megint annyi, koplalni nem fogok, amíg szoptatok, csak mivel a baba az első, néha akaratlanul is kimarad 1-2 étkezés, bár ez a tejtermelésemre eddig nincs hatásswal szerencsére. Úgy látszik jó sok a tartalékom;)

sniky

Mostmár én is rakok képet ...

Mindenkié tündéri :) Kép
Vendég

Csajok, jók az új képek!

Sziszka, mikor jöttök Paksra? Ha holnap és nem siettek, akkor csörögj rám, és fussunk össze ;-)

Mi is még csak egyszer kenguruztunk, de mire 3 hónapos lesz, már el se bírom benne... most 6 kiló 25 deka :roll:

Úgy tűnik, én mázlista vagyok, vagy csak azért, mert sokat eszik Eni, de rólam maguktól lementek a kilók... Már csak az a 3 kiló van rajtam, amit a nászúton szedtem fel, még a terhesség előtt pár hónappal ;-) De ne aggódjatok, mindenkiről le fog menni előbb-utóbb... Meg még rám is jöhet fel, ha kevesebb lesz a tej, és többet kell ennem.... Anyukám is felszedett vagy 10 kilót a húgommal szoptatás alatt, úgyhogy nem akarok korán örülni ;-)

Ja és Aproo, tök jó, hogy újra ilyen szépen hízogat a kicsi fiad!! :-D

yuyu79

Sziasztok!

Szépek a babócák!

Apro! Három éve volt még babamasszázs, az én védőnőm tartotta. Csütörtökön megyünk hozzá, megkérdezem majd neked.

Kiló ügyben én is jól állok, de a hasam így is nagy :evil: . Szerintem azon már csak a torna segítene.
Apával a helyzet ezek szerint nem csak nálunk áll hadilábon, jó eséllyel pályázok Barbi után az ezüstre, mert mi sem voltunk együtt a terhesség alatt, szülés óta is csak egyszer, de az is felemásra sikeredett. Ő kb. fél éve fut és kondizik, lefogyott több, mint tíz kilót, csúcsformában van, bezzeg én és a csíkjaim....

Jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
jazmin2005

Írtam két receptet a receptes topikba. Remélem még nem ismertétek őket és sikerült ötletet adnom.

KépKép
jazmin2005

Ezennel küldöm a tejserkentő torna gyakorlatokat. Senkit ne tévesszen meg,hogy egy kismamát ábrázol a kép,ugyanis ezt szülés elött is ajánlatos végezni,de még most sem késő. Amennyiben nem tudjátok elolvasni a mellékelt szöveget hozzá akit érdekel annak priviben elküldöm, de nem ma, ha nem haragusztok :)
Kép Kriston,tejserkentő torna

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!

Én is jól eltüntem (valakinek csak feltünt ) :oops:

mi most kapjuk csütörtökön a meningococcus ellenit ( neis vac-c) és a Rota vírus ellenit..utóbbinak jó kis ára van most 18000Ft és az ismétlés is ennyi lesz..

babák gyönyörűek!

ZSigmondot megviselte az óraátállás, mert VAsárnap 6kor már le kellett fürdetni, aztán aludt mint a tej..

BArbi olyan szép helyeken jártok!

Tényleg mindenkinek van már menyasszonya

:wink: mi ugye Fruzsit stopiztuk le Félholdéknál a kórházban.. de annyira eltüntek.. reméelm csak az internet car.. nincs meg valakinek a telefonszámuk, e-mailcímük?

Aproo örülök, hogy jól vagytok!

Lányok sok férfit megvisel a szülés! kitartás! beszélgessetek sokat! (szerencsére enyim férj nem esett ebbe a csapdába)

Anyósom itt volt 4 napig, agyonkényeztette fiamat, egész nap énekelt neki, sétifikáltak, itt fennt is ölbe volt.. na a tegnapi napon fiam elvárta volna, hogy én is egyszemélyes szórakoztatást csináljak neki..megállás nélkül nehezen tűrte a visszautasítást!
:roll: :lol:

Szép napot!
Vendég

Nem érek rá reagálni az olvasottakra.

A Feluca által ajánlott tejserkentő gyakorlatokat már én is le akartam írni, csak nem volt rá időm. Próbáljátok ki, tényleg jó. Nekem most van van elég tejem, de Zétinél használtam és működik.

Mecsi, az a helyzet, hogy én nem fogyásra koncentráltam, hanem a nemhízásra :) Tudom magamról, hogy nehezn tudok lefogyni, ezért a terhesség alatt vigyáztam a súlyomra, ami majdnem jól sikerült, mert 10 kg hízást irányoztam elő magamnak, amiből 12 lett, na ez a két kiló van rajtam még most is. Az első 10 még a szülés utáni első hétben ment le, azóta semmi. Sőt, vigyáznom kell, hogy ne hízzak, ezért az édességet, cukrot, szénhidrátokat igyekszem korlátozni az étrendemben.

Most mennem kell, kajáért ordít a kisfiam :D
Vendég

jó reggelt! ;)

Feluca, mivel Beni még nem nagyon figyeli a monitort, így kénytelen az anyja ízlésére hagyatkozni, de nekem nagyon tetszik Alma!

Iszonyat édes kiscsaj! ;)

Aproo, sajnos én nem tudok babamasszázst, de talán az Oázisban van, majd körbeérdeklődök, ahogy Andi is írta védőnőnél esetleg, hátha tud valamit mondani! ;)

Többi babó is nagyon aranyos!

Tali nekünk is jó a csütörtök és a péntek is! Most már van kengurunk, szóval nem kell babakocsizni, kézben vinni meg maga a kín egy idő után, ugyanis vasárnap mértünk pucér súlyt, ami 6750g volt... No comment! :P

Olyan jó lenne minél többetekkel találkozni végre élőben is, még egy talin sem voltunk még! :(

Ez a melltartó nélkül alvás tök jó dolog, de nekem akkor mindig kifolyik a tejem, és reggelre olyan szaga van, hogy magamtól kapok már hányingert! :( Nektek nem szokott ilyen lenni???

Mi eddig 2x voltunk együtt szülés óta, persze ez is csak miattam, mert férjem akár naponta is, pedig ő is bent volt a szülésnél, úgy látszik, hogy nem viselte meg a dolog, de mondhatom, hogy inkább engem viselt meg, és nem nem tudom elfogadni magamat úgy...

Lányok! Kérdés! Kinél csinál olyat a babó, hogy erőlködve hasizmozik, ha hanyatt fekteted, vagy, ha háttal veszed magadra, egyfolytában fel akar ülni, és csak erőlködik! Tökre ijesztő, de szerintem még nem szabad neki hagyni, vagy nem tudom, hogy szabad-e. Komolyan, hanyatt fekve olyan hasizom gyakorlatokat végez, hogy beszarás...

Ma elvileg vendégek jönnek, de folyamatosan olvaslak Benneteket, szóval tali ügyben, válasz ügyben itt vagyok, csak nem tudok olyan hamar reagálni!

Boni, nincsenek fent iwiw-en???

Szép napot mindenkinek!

sophie27

Zsófi, nálunk Barnus lassan 2. hete ezt csinálja, sőt pár napja már ezzel sem elégszik meg, fel akar állni;)
a dokinő szerint lehet vele úgy tornázni keveset, hogy megfogod a kezét és hagyod hogy felhúzza magát, aztán óvatosan visszaengeded. amennyire lehet azért én mindig megtámasztom a kis hátát. viszont pár napja nem elégszik meg ennyivel, hanem a lábát is használja, így a hóna alá fogva néha fel is állunk;)

sniky

Sziasztok!

Zorka is nagyon szeretne felállni, de ő úgy csinálja, hogy hami után büfire teszem a mellkasomra, leér a lába a combomhoz, és úgy rugdossa ki magát.

Írtam már, hogy kacagott apára vasárnap? Életében előszőr engem meg megesz az írigység :twisted:

Azóta ugrálok meg bohóckodok, de nekem csak mosoly jut.

Ritus

Kép
rituspoc

nem baj Ritus, ne hagyd abba a bohóckodást, ugrálást, meg lesz az eredménye ne félj;)

válaszoltam a prividre;)

sniky

Sophie!

Boti s állandóan ezt csinálja. Ha ráfektetem a combomra, vagy úgy van karban, hogy kifelé néz, akkor ő is hasizmozik
, meg fel akar ülni. Szerintem is korai.
Hordoz valaki mei tai-ban közületek?
pajo

Sziasztok!

Mi is eltűntünk egy időre. Hazamentünk a szülőkhöz pihenni picit.

Nagyon édesek a babák. :) Minden újabb képen szinte teljesen másképp néznek ki. :)

Mi tegnap kaptunk két szurit, jól viseltük, lázunk sem lett. Szépen gyarapodtunk, már 6670 g a babácska. :)

k.a.t.i.c.a

pajo én mei taiban hordozok :lol:

Zsófi nem tudom a teljes nevét :oops:

ZS is nagyon fel akar ülni, felhúzza magát.. pedig inkább a hasról hátrafordulásra kellene gyúrnia :lol:
Vendég

láttátok hogygabí1 és tabati egyidős babás? :wink:
Vendég

Boni, ezt az utolsót nem nagyon értem... :(

megtaláltam a babás táblában Beus mail címét, íme:

kovacs.beata.241@gmail.com

remélem, hogy nem haragszik, hogy közszemlére tettem, de most nincs időm privit írni!

és Bendével, Leivel, Felíciával stb. mi lehet??? :(

sophie27

annak viszont "örülök", hogy nem csak mi erősködünk, gondolom, hogy a kis izompacsirtáknak ez a legújabb felfedezésük, hogy tudnak izmozni is! :D

amúgy ma azzal töltöttünk kb. 2 percet, hogy Beni a tükörben észrevette anyját és nagyokat rötyögött, gügyögött a tükörképemhez, miközben én nagyon vadul mosolyogtam rá! nagyon édes volt! imádom! :)

lehet, hogy mégsem jönnek a vendégek... mindegy, legalább nem kell hozzájuk igazodni, tudok aludni is szopiztatás közben, mert a tegnapi nap nagyon elfárasztott, szóval fáj a fejem meg ilyenek!

szépen kisütött a nap, remélem, hogy a tali időpontjára is szép időnk lesz!!! ;) akkor mikor is!? csütörtök 10? tranzit? vagy hol és mikor?

sophie27

Ritus, Enikő is a lábával tolja magát felfelé, csak ő a hasamat tapossa, ha ülve böfiztetem, mint aki feljebb akar mászni a vállamon... olyan erős lábikói vannak, hogy az hihetetlen. A hasizmozást ő még nem csinálja ;-)

Katica, milyen oltást kapott Pistike, a kötelezőt meg a Pneumót? Egyik combiba az egyiket, másikba a másikat? Mi 12-én megyünk majd a kötelezőre, de a pneumót lehet hogy később kapjuk, nem tudom...

yuyu79

Úgy néz ki, mi kezdünk áttérni a 3 óránkéntiról a a 4 óránkénti szopizásra... Legalábbis tegnap óta többször előfordult, hogy 3 óra után nem kezdte el követelni a kaját, hanem kibírt 3,5 - 4 órát is kaja nélkül. És így többet is eszik egyszerre, 120-130 helyett 150-160-at. Másnál is van ilyen változás?

Lassan jó lenne valami napirendet is kialakítani, mert eddig reggel mindig különböző időpontban kelt, és ahhoz képest változtak a nappali evésekk is. Most talán majd megpróbálom, hogy ha felébred reggel, nem etetem meg rögtön, hanem ha még elvann az ágyában, akkor kihúzom 7-ig vagy fél 8-ig.

yuyu79

Julcsi, nálunk úgy van, bár rendszerünk az még nincs, hogy reggel mostanában a nagyágyban alszunk, olyan 5től, 6tól odaveszem, és szopival alszunk tovább, és mikor felkelünk, akkor rendszerint még nem követeli a kajcsit, így 1/2-1 órát simán elvagyunk, általában a pelenkázón, és csak utána eszünk, aztán jön a séta, és a szunya, úgy kb. 1ig. legalábbis jó esetben! ;)

sophie27

nálunk az óraátálítás óta azaz 2 napja borult az eddigi napirend. Tegnap 6-kor, ma 5-kor kelt Barnus a jól beállt 7 helyett és kb. 2- 2és fél óránként enni akar.... remélem ez csak mennyiségi növelés jele és hamar visszaáll a régi rend, mert az olyan jól kiszámítható volt;)

sniky

Most jut eszembe, már akartam kérdezni, hogy kapott-e már valaki valamit a kincstártól a babakötvénnyel kapcsolatban? Mert mi még semmit, de úgy tudtam hogy majd automatikusan küldik...

yuyu79

yuyu én már megkaptam 2 hete de el nem olvastam, mert most hozza fel húgom(állandó címre küldték) azzal együtt küldik az adókártyát is
Vendég

szerintem az adókártyát nem azzal küldik, legalábbis nálunk úgy volt, hogy először megjött az adókártya, aztán a levél az államkincstártól babakötvénnyel kapcsolatban, meg elküldték az új formanyomtatványokat, amin igényelni kell a különböző támogatásokat, segélyeket, ez egy pakk, és végül, most a napokban kaptam még egy levelet a MÁKtól, hogy elbírálták a családi pótlékot és meg is kaptuk, persze már 2 havit átutaltak korábban, de mindegy. bürokrácia! ;)

sophie27

Julcsi, igen a kötelezőt meg a pneumot kapta. Egyiket az egyik lábiba, másikat a másikba.

Nálunk nem jelentett változást az óraállítás. Este 10-kor elalszik és reggel 6 körül ébred. Ritkán 7-kor. Szóval nekem egyetlen szavam sem lehet. :)

k.a.t.i.c.a

Pár kép a két szerelmemről. :)

Huncutka.. :)

Kép

Apai szeretet. :D

Kép

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Basszus, regényt írtam nektek és eltűnt.
Megpróbálom rekonstruálni:

Niki, Lili pont ezt csinálja, amióta átállítottuk az órát, 5kor kel és nem hajlandó tovább aludni :( Zombizok vele, tiszta szívás. Ráadásul egy hete beteg vagyok, most már el kell menjek dokihoz, mert a torokgyulladás lehúzódott és iszonyúan köhögök :( Izgulok, nehogy gyógyszerezni kelljen.

Tali ügyben, csütörtököt mondok :) de hogy hánykor, azt még mondjátok, kinek mi lenne a jó!! És ha a Tranzit nem jön be, hol legyen? Írjatok, hogy még időben el tudjuk dönteni!

Niki, te kérdezted a körtés husit. Nem nagy kaland, csirkemellet körtével kell megsütni a sütőben és a végén camembert sajtot tenni rá, hogy ráolvadjon. Isteni :)

Barbi, gyönyörű helyeken jártok és szuperek a programok, csorgatom a nyálam, egyszer csak felpakolom a babót és elutazunk hozzátok. Már annyira szeretnélek megismerni és látni ezeket a csodás helyeket élőben is! Olyan kár, hogy ebben a szar országban nincsenek ilyen szépségek, meg programok. :( Még egy kis tengerpartunk sincs :(

Babafotók egytől egyig tündériek, remélem csütörtökön sok sok pofit megnézhetünk élőben is. Mindenki kapja össze magát!! Nincs felmentés :)

KépKép
columbine

:( Mi mindent átszerveztünk, hogy pénteken szabadok legyünk, így csütörtökre tettük a progit. na, megpróbálom átszervezni, hátha!!!

Mi ma de-öt kaptuk meg az oltásunkat két combiba :( a kötelezőt és a peumot. Hát volt nagy sírás hatalmas könnycseppekkel. Majd megszakadt a szívem. Azóta alszik szegénykém. Szerintem próbálja kiheverni a megrázkodtatást. Még jó, hogy Apa jött velünk, így volt erős támaszunk!

rizsimami

Súlykérdéssel én is hadilábon állok. + 5kg annyira ragaszkodik hozzám, hogy fogalmam sincs, miképp fogom ledolgozni. habár Csenge ronda kakija miatt lassan mindenről leállítanak engem, így lassan már elég kevés dolog van, amit ehetek. :(

rizsimami

Ági, jobbulást!

Tali, ha szép idő lesz akkor jobb lenne a Kopaszi gátra menni, ha ez másnak is megfelel. Mi 11 előtt nem érünk oda.
Vendég

Rizsi :( mindenki csütörtököt favorizálta :( remélem sikerül átszervezni a programokat :(

KépKép
columbine

Hahó!

Niky, akkor jvő hét eleje.

Ági, nekünk eddig az 5 óra volt a kelés ideje, de most az óraátállítás óta 3. :? Szóval nekem már az 5 is megváltás lenne. :wink:

Nekünk még nem tudom jó-e a csütörtök, mert most ez a 12 hetes ugrásocska nagyon betett. Folyamatosan enne, ettől folyamatosan fáj a hasa, ettől folyamatosan óbégat.....iszonyúan nyomja ki magát, tényleg két kézzel kell markolni, mert kiugrik az ölünkből. Ja és éjjel megint kb 4-5 alkalommal kelünk....már jó lenne kinőni ezt a mizériát.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Andi, rossz lesz az idő, végig esőt mondanak a héten. Úgyhogy benti helyet kell nézni :(

KépKép
columbine

Ági, jobbulást!

nekem a délelőtt 10 megfelelne csütörtökön, mert apa megy melózni, és ő visz be minket is, szóval nekem nagyon sok lenne az üres járat, mert annyi időm meg nincs, hogy hazamenjek anyumékhoz előtte, szóval a 10 nekem ideális lenne! ;) de alkalmazkodunk!

és most már tényleg megyünk, reszkessetek csajok jön Beni!

Tranzit csak azért gázos, mert nincs nagyon hely a babakocsiknak, ill. drága eléggé, vagy mi még a gond vele???

sophie27

Köszönöm, jobbulok, illetve próbálom jobbítani magam :)

Tranzit, szerintem jó, de valakinek volt valami gondja vele, most hirtelen nem tudom, kinek mi. :)Jobb lenne sétálni, mert beülni valahova eléggé macerás, de az idő sajnos rossznak tűnik.

KépKép
columbine

Sziaasztok!

Ma megkaptuk a 2hónapos oltást. Eddig semmi rendkívüli, hála Istennek. :D
Sophie Örülök,hogy Alma baba elnyerte tetszéseteket :lol:
Mi még semmit sem kaptunk a babakötvénnyel kapcsolatosan és adókártyával kapcsolatosan sem. Pedig az éllamkincstártól már kaptunk levelet, de csak a családipotlékkal és az egyszeri anyaságival kapcsolatosan.

Szoptatóolajat :ánizs,édeskömény,sárgarépamag,koriander, köménymag, levendula és rózsaolajat tartalmaz. Ezzel kell minden szoptatás elött bemaszírozni a mellet csillagalakban és körkörösen. A szoptatás teljes időszakában, ha a mell duzzadt, vagy fáj, minden alkalommal jót tesz.
A pezsgő fogyasztása is tejserkentő,természetesen csak mértékkel :D

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Columbine azért Magyarországon rengeteg szépséges hely van!
Vendég

Boniko, van, de vagy magánkézben, vagy olyan állapotban, hogy siralmas. Elkeserítő, ahogy pl. a Feneketlen-tó kinéz. Babakocsival lehetetlen szinte lejutni a parti részhez. Egyszerűen nincs csak lépcső. Ráadásul tele szeméttel és hajléktalanokkal, akik a dolgukat végzik minden bokorban. egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hova lehet és érdemes elmenni. Nem véletlenül vagyunk annyira oda a Kopaszi gátért.

KépKép
columbine

Más módszer: Árpavíz- előállítása,50g árpaszemet 2 liter vízben másfél órán át főzni, majd leszürni és a folyadékot almalével citromlével illetve mézzel lehet ízesíteni és kortyonként fogyasztani. Hatása megegyezik a szoptatós teáéval, így inkább azoknak ajánlják akik változatosságra vágynak vagy nem igazán kedvelik a teát.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?