A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Én közben elkezdek bőröndöket pakolni, de menni csak délután megyünk.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Nagyon jók a képek és azok a huncut vigyori arcok. :D

Ágica!
Karcsika is sokat szokott inni ez volt a szerencsén akkor is amikor el kapa a hányásos vírust így nem száradt ki.
Ő van úgy hogy majd 1 litert meg iszik.

Mesi!
Tessék jelentkezni!!!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Uh,
Fája torkom!! :( :( Nem akarok beteg lenni, most mikor mindjárt megyünk haza!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Hello Lányok,

Regi, úgy látom Szelinek sem kell majd daueroltatnia :D

Tali: most úgy néz ki, h jó, azon leszek, h ez ne is változzon. És ez nekünk egész közel van :lol:

Kaqk, igyál aspirin C-t. Nekem ilyenkor ez mindig segít. Bár utálom az ízét és kiráz tőle a hideg, de hatásos kezdődő nyavaja ellen.

Sütő-főző lányok! Bár imádok alkotni a konyhában, élesztős cuccokat nem szoktam csinálni. A héten mégis nekiálltam és az az igazság, h az elsőt kidobtam, és a másodikban sem vagyok biztos, h jó volt-e. Milyen állagúnak kell lennie a megfuttatott élesztőnek? Bocs a hülye kérdésért, de tanácstalan vagyok. Mondjuk a kaja fini lett és 1 nap alatt elfogyott :lol:

Kezdek rájönni, hogy Lizinek napi 11,5 óra az alvásigénye, akármi is történik. Tegnap délben 3 órát aludt a másfél helyett (én meg örültem, mint majom a farkának, h végre) de cserébe éjjel csak 8,5-et. Nincs mese, amint feltöltött az elem, ébredt. :D A baj csak az volt, h ma ez 6 órakor volt :shock: Most mennék aludni, de pakolni kell, mert hazautazunk

silka
silka

Ahogy el nézem a térképet még fogalmam sincs hogy fogunk
menni mert ugye mi vonattal mennénk.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok

A tali nekünk is jó bár nekünk kissé macerás oda jutni de megoldjuk :wink:

Mesi: Tegnap ha jól emlékezem írt egy pár sort az oltásról.Remélem nincs baj :roll:

Megérkeztünk szolnokra nagyon szép napos idő van Petrának nagyon jó a kedve.Beszéltem a kórházzal és reggel csak vizet adhatok neki azt mondta ahölgy és kérte hogyha odaérünk kopogjak be hogy én jöttem az éhező gyerekkel :shock: :shock: :lol: Szóval mejd meglátjuk.Elég hülye kérdés de honnan veszik neki a karjából vagy az ujjából?Már egy kicsit izgulok... :roll:

Kép

Kép
agica1126

Silka: köszi :lol: , egyenlőre extra c vitamin, laudes tea, bioptron ( kék színnel) lámpa.

KépKép
kaqk
Debrecen

Lányok! Édesek vagytok nagyon, köszönöm az aggódást!!!!

Vagyok, csak rohangálós najaink voltak, és örülök, ha le tudok ülni szusszanni. Szerelmemzsófi most éppen szuszizik, így van időm.

Ami a tali időpontokat illeti, a 15-e, és 16-a is jó. Nekem mindegy, hogy hol! :)

Ma voltunk zenebölcsiben. Nem akarok senkit megbántani, aki Cilihez jár, ez az én magánvéleményem, de nekem csalódás volt.

Az eleje még oké, mikor körbe mentünk, meg énekeltünk, mondókáztunk, gesztikuláltunk. Meg leültünk, ugyan ezeket ölben. Zsófit hol vinnem kellett, hol jött mellettem, majd cumit is be kellett vetnem, mert nyügi lett. Utána a foglalkozás végén kinyitottak egy nagy bőröndöt, ami tele volt hangszerrel, meg bábbal, és szabad volt a vásár.
Zsófi rögtön ment, érdeklődött, én meg próbáltam a nyomában lenni. Az egyik (2 éves) kislánytól elvett egy rumbatököt. Én épp nem mellette ültem, de láttam, és már tápászkodtam, hogy visszaadjuk, mikor az anyuka olyan pofát vágott, hogy nekem elment az élettől is a kedvem. Visszanyomtam a rumbatököt, és látványosan arréb cipeltem a lányomat. Mintha az ő gyereke soha senki kezéből nem vett volna ki semmit.
Utána egy 3 év körüli kislány rendezkedett (de mindenkivel), hogy nem a fa végűvel, hanem a műanyaggal ütjük a xilofont, és ha mégegyszer ezt meglátja, akkor elveszi. :shock: Anyuka kissé későn reagláta le a lánya viselkedését. Azt szerintem nem is látta, mikor kimarta Zsófi kezéből a cuccokat.
Szegény gyerekem.... :shock:
Utána ez a kislány fogott két bazi nagy cintányért, amit a fülem mellett elkezdett verni úgy, hogy Zsozsi és az én szemem is összehúzódott - már szinte fájt -, nem beszélve, hogy Kicsi Gegi elkezdett erre feszíteni kegyetlenül.
Ujjbáboztunk, még ott voltunk, próbáltam lefoglalni, mikor gondoltam egyet, és megkérdeztem Zsozsit: Megyünk haza Apához?
Erre neki felcsillant a szeme, elkezdett bólogatni, állt is fel, és ment a táskámhoz...
Beültünk a kocsiba, bekapcsoltam Apa zúzós zenéjét, erre Zsozsi úgy táncolt, hogy majd' kiesett az ülésből, és Kicsi Gegi is lekezdett ezerrel kungfuzni.

Talán a Ringató jobb lesz nekünk... :)

Panndi! Zsófid egy kis királylány! :D
Zsozsit is idősebbnek mérték, majdnem végig két héttel, a vége felé már csak egy héttel, és végül is 36+5-re, 3 héttel hamarabb született spontán....

Puszi: Fleur! Jaj, ne is mondjátok! Amikor magától adja... :oops:
Nálunk van egy új: puszit dob. Úgy, hogy belecuppant a tenyerábe, majd kitárja utána az egész karját. Halálos! Én már a Kossuth-díj odaítélése után gondolkodom rajta, hogy felterjesztem a Nemzet Színésze posztra is! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese szerintem ez a fajta foglalkozás lehet még korai, meg lehet szokás kérdése is. Péterkémet sem kötné le az tuti, pláne, hogy menni sem tud még, inkább a jáccóházas dolog volna talán nyerőbb nálunk ahol sok labda van:-)

Itt volt nálunk a 2.5 éves unokatesó,Péterke eleinte még örült neki, de a 3 . napon már láttam rajta, hogy nem szivesen van vele. Minden játékát kiszedte a kezéből, spontán megütötte, megharapta az én drágámat :evil:

Az 5-6 évesekkel jobban el van, viszont azoknak pedig ő a kicsi :roll:

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Valaki legyen szives küldjön nekem egy gmailes jelszót..

kaqk:mesélnél kicsit a bioptromos lápa tapasztalataidról? :)

Tegnap kapta meg Domi az agyhártyára az oltás,és feliratkoztunk a pneumóra.. Extra nyüszis napja van,arról nem beszélve,hogy anyummal is állandó harcunk van feküdni-feküdni,ő meg hisztizik miatta. Ma a férjemnek bele törte fogdoki a fogát :( így hétfőn Kaposvár szájsebészet..

Na mindegy de most olyan szépen süt a nap.. :) Nem nyomott idő van..

Tényleg gremese nemsokára szül.. Nagyon megy az idő..:roll:

Megnézem Benit,mert rendezi lent a csapatot.. Tegnap este is felháborodva közölte,hogy betakarta Dodit, ő erre felkelt és vigyorgott rá,hogy képzeli ezt, mikor Ő lefektette és mondta neki,hogy aludjon.. :lol: :lol:
varga tünde

Sziasztok!

Mire visszaolvastam....Remélem semmi fontos nem maradt ki. :)

Nagyon jók ismét a képek! :D

Tali:Apa 15.-én ér haza Párizsból, 16.-a után már meg tudnánk oldani....Esetleg 16.-án is ha ágyba dugom amint hazaér... :roll: Nekünk előtte nem jó, csak 16 vagy azutáni időpont. Annyira szeretnék már eljutni. :(

Freemailen megkaptam mindent! :wink:

Sense: Halász Juditom van amit egyénileg válogattunk össze, vagy pedig Bizek Emi Álomszép cd-je. Nem tudom aktuális-e még...

Oltás: Zéti novemberben kapja a pneumo oltást is és a 15 hónaposat is. Nem egyszerre, kb. két hét különbséggel.

Altatás: este szopizunk és úgy, délben sajna ölben amióta nincs szopi. Nem bírom leszoktatni róla, ráadásul apa 2 perc alatt elaltatja, nekem pedig fél óráig kínlódik. Saját ágyban nem hajlandó, bárhogy próbálom.

Éjszakák: rengeteg felsírás...Nem tudom mi az oka, de még mindig mellettem alszik, nem bírok ugrálni fél percenként. Így is sokszor ébredünk. :cry:

Zéti jól van, nekem viszont fáj a torkom. :( Remélem nem kapja el.

Nőgyógyászati eredményeim jók lettek, mensim végre megjött és most múlt el. :D Végre startolhatunk. :oops: :D

Zétim ébredt, majd próbálok írni még gmailre, lenne mit sajna...Az a bizonyos párom szülei téma...

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Varga Tündi,
dobsz priviben egy emilcímet? Elküldök mindent.

Zenebölcsi,
szerencsére ahova mi járunk ott 4-5 gyerek szokott lenni egyszerre. És a koruk is 10 hónap és másfél év között van. Van egy nagyobb fiú, de ő roppant jólnevelt. Egyébként ugye minden a szülő kérdése. Az ő feladata, h lereagálja az ilyen kényes helyzeteket. Szerencsére a jelenlévő gyerekek anyukái ilyenek és rögtön közbelépnek. A játszótéren viszont akad egy-két érdekes emberke, de szerencsére nem ez a jellemző
Nekünk egyébként baromira bejött, itt mondjuk nincs vad cintányérozás és a bőrönd 1 órán át nyitva van, úgyhogy folyamatosan lehet pakolni. Lizi egyébként is imádja a zenét, táncol és énekel, a zenész pali meg is döbbent rajta, h ilyen korán nem szoktak így belelkesülni a picik.
De pl a barátnőméknek abszolut nem jött be, ők a babajógára esküsznek. Lizi meg azt nem bírta. Szerencsére nem egyformák :D :D :D A lényeg, h megtaláljuk nekik azt, amiben kiteljesülhetnek 8)

silka
silka

Na mostmár nagyon kiváncsi vagyok Emma mit szól hozzá.Remélem tetszik majd neki mert 5-én tervezünk menni. és ha tetszik neki akkor Maggie-ékkel mennénk megint. De ha nem tetszik neki???:-( Remélem fog !!!!!!:-) és akkor lesz minitali! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Emese - akkor cintányért nem kap Zsófi Mikulásra, ha jól gondolom :wink:

Bocs, hogy nem reagálok másra, de most már tényleg lassan elutazunk. Majd jövök hétfőn vagy kedden. Jók legyetek, V.

Kép
vindolanda

Tündi:
Anyunak az a nagy fajta van ami sárgán világít csak. Na hát mi azzal gyógyulunk. ha fáj vmilyük lámpázzák, arot, tenyeret, talpat bármikor..és a fájó testrészt.

Én a kis kézit hazsnálom ami szinterápiás. Ha fáj a fejem, megfázás, herpesza számon....mindenre. Van egy lista hoyg milyen betegégekre melyik szin a jó. Mi legtöbbet a kék-et használjuk gyulladáscsökkentésre. Azt hiszem az való lázcsilapításra is.

Szóval én nagyon szeretem. :-) ajánlani tudom!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Zenebölcsi, hát mi még ott nem voltunk, viszont ringatóra járunk, Robesznak nagyon bejött.
Fél óra, és ölben van, illetve ha menni akar megy, de ő inkább nézelődik, majd a végefelé kezd feloldódni. Éneklés, gitár, furulya és az a háromszöges izé, azt nem tudom mi.
Szoktunk körbemenni, mondókázni, Robesz hihetetlenül élvezi, nézi a többieket.
Sztem próbáljátok majd ki, bár ugye sok függ attól aki tartja és hát a babáktól is.
Én most babatornát néztem, azt hiszem ki is próbáljuk.

Kép
Kép
nektarin

Heni! Majd alszotok 4-en egy ágyban! :)
Szeli tök érdekes, de már zavarta, hogy bent alszom vele (mármint külön ágyban)... 1-2 hete kint alszom újra Apával! :)

Silka! Igen, hátul vannak fürtök neki! :)
Habos a teteje, és feljön az egész! Utána ha összekevered a liszttel, megint meg kell keleszteni, kb. ¾ órát, és akkor is nagyobb lesz, majd ha dolgozol vele, összeesik kicsit, de a sütőben megint nagyobbodik! Legalábbis nálam így szokott! ;)

Ágica! A vérvétel miatt nem irigyellek. Szelit le se lehetne fogni... áááá! :(

Mesi! :( Sajnálom!
Igen, lehet, hogy nem volt jó Zsozsinak ez a társaság (vagy ez a korosztály).
Mi a játszótéren szoktunk gyerekekkel találkozni, meg az unokatesókkal, de nem volt még olyan probléma. Bár egyik nap Szeli elkezdett sírni, mert Maja (2,5) fel a akarta emelni... :? De ilyen van és lesz is, nekik is meg kell tanulni a társadalmi életet! :)
De lehet, hogy a terhesség miatt is vagy ennyire "anyatigris", nem? Kicsit magamra ismertem, mikor Szeli kisebb volt. Mindenkire mérges voltam, aki felébresztette, megijesztette vagy bármi... :oops:

Tünde! úúúú! :(

Vindolanda! Jó utat!

Kép

Kép
regcsiken14

Tali: Nekem mindegy, hol, csak odataláljunk kocsival! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Zenebölcsi: Két dolog nem volt jó, a "tömeg", és a különböző korosztályok. A 3 éves unokatesójával a legnehezebb, mert ő fellöki Zsófit, meg fizikálisan bántja néha ( :evil: ), az 5 éves unokatesójával már nincs gond.

Amíg körben mentünk (cipeltem), meg ölben voltunk, nem volt gond, még ki is ment az ölemből a kör közepére táncolni :D , csak az a bőröndnyitogatásos közösködés... :?

(Volt ott olyan baba, aki 13 hónaposan csak mászott).

Ha egy korosztály lett volna, vagy nem eresztik őket össze, akkor jó.

Na mindegy, nézek ringatót majd. :)

Regi!
NEm vagyok jobban anyatigris, mint voltam. :) Itt az anyukákra akadtam ki, hiszen a gyerek - ha nem mondják meg neki, hogy mit szabad, és mit nem, honnan tudná, hogy éppen rosszat csinált?

Vindolanda! Jó utat! :)

A mi talinkat viszont már nagyon várom!!!!! Tényleg, meg is nézem, amit lmóni belinkelt.

Kép
Kép
Kép
gremese

Tali azért az más, egy korosztály találkozik, és a mi babáink még nem tudják mi az hogy elveszem, nem adom, megverem, megharapom. Péterkét próbálom, majd úgy nevelni a tesóval, hogy minden közös, együtt jáccunk, stb.

Az unokatesó egyedüli gyerek de mig itt volt minden játékot kisajátott,,Kristófkáé", na nem, ilyen nincs. Folyamatosan mindent elszedett a fiamtól, megverte, megharapta, lebirkózta. Hát nem egy egyszerű este volt, pedig ő már értelmes.

Heni
KépKép
heni81

Heni, Panka tudja, mia z elveszem, nem adom stb. :oops: . Csodálkozom is, mert Bence soha nem volt ilyen. Szerintem irígy, ha unokatesóval van, aki 3 hónappal idősebb, szó szerint szívatja: nyújt neki játékot, aztán röhögve visszaveszi :oops: , és ha valamit el akarunk venni tőle, nem adja, visít!!! Úgyhogy lesz dolgom, mire leszoktatom erről, de remélem, sikerül 8) .
dettyk

Péterkém nem irigy, sőt magától kinál mindent, játékot, kaját. Imádom!

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Életjel! :oops: Látom nagyon felpörögtek itt az események, csak ezt az oldalt tudtam visszaolvasni egyelőre.

Nálunk most a szokásosnál is jobban zajlik az élet, és totál kivagyok -asszem: szerdán (tegnapelőtt) felhívtak állásügyben, tegnap (csütörtök) állásinterjú, ma eldöntötték, hogy én kellek, hétfőn bértárgyalás, és akár rögtön is kezdhetnék, de Máténak helyet kell találnunk azonnal + beszoktatni, és akkor kezdek majd. :shock: Tiszta stressz ez az egész! Persze, azon voltam, hogy állásom legyen (nagy kincs az manapság), de azért nem gondoltam, hogy egyik napról a másikra lesz és már most, alig 1 hónap keresés után, rögtön az első állásinterjúval. :shock: :( Most tisztára kivagyok, hogy rossz anya leszek, meg hogy mennyit lesz Máté nélkülünk, főleg, hogy ilyen kicsi még, de sajnos muszáj melózni, mert nem élhetünk örökké albiban, és most már megpusztulunk autó nélkül is... szóval egyik szemem sír, a másik meg üveg. :cry:
Különben meg: álmaim állása lehet ez, már ha megtanulom. Egy tavasszal nyílt meddőségi központban fogom segíteni a petesejtek és a spermiumok egymásra találását, és a pici embriókat 3 napos korukig putyulgatni, míg az Anyukájuk pocijába nem kerülnek. :D Hát nem szuper? Végre valami hasznosra és csodálatosra használhatom, amit tanultam korábban.
De nagyon aggódom Máté miatt. :cry: :cry: :cry: Igazából a 2. kerület - Rózsadomb környékén ill. Bkeszin keresünk Neki valamit/valakit megfizethető áron. Már kinéztem, hová fogok telefonálgatni, de ha van valami jó ötletetek, nagyon szívesen venném és hálás lennék érte.

Nem tudom, mikor jövök legközelebb de igyekszem beszámolni a fejleményekről, és talán egyszer sikerül újra felvennem Veletek a lépést. Addig is vigyázzatok Magatokra, de főleg a Gyerekekre, mert minden perc számít (most érzem csak igazán :cry: ), és persze a Pocaklakókra és Apákra is!

Detti
KépKép
kiskolbi

tali:amit Móni belinkelt enkünk nagyon messze,vonattal mi is+2gyerk... :?

Kolbi!
grat.állás miatt,rossz anya nem leszel,sőt nagyon ügyes vagy :)
majd érdeklődőm bölcsi ügyben :)

KépKép
viranka

Jó reggelt! (Majdnem elfelejtettem köszönni, annyira tele van az agyam... :oops:)

Mesi! Hát igen! :(

Heni! Én olyan módszert hallottam, ami nekem tetszik, hogy az játszik a játékkal, aki előbb elkezdte, és a másik nem veheti el. :) De szerintem mindenhol van enyém-tiéd játék, mert pl. amit szülinapra kapnak, nem lehet rámondani, hogy „közös”... :?

Szeli édes szokott lenni, nyújtja a játékot, aztán mikor megfognám, erősen szorítja, majd megint nyújtja, és végül oda is szokta adni, csak közben még többször meggondolja magát! :lol:

Kolbi! Akkor egyik szemed sír, másik nevet... :? De azért gratulálok, és megy a drukk, hogy Máténak jó helyet találjatok!!! ++++++++++++++++
És nem vagy rossz anya!!!!!!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Élünk, virulunk, csak hát őszi szünet van, három gyerek kerget az őrületbe......
Hébe-hóba tudok olvasni is, tali ügyben azért nem írtam, mert sajnos egyik időpont se volt jó.

Emese, pont ezt írtam én is korábban, hogy amikor én még Ákossal jártam zenebölcsibe, ez a bőröndnyitásos rész nem tetszett és az idő fele ezzel telt!

Csak fél oldalt tudtam visszaolvasni, de látom az osztozkodás is téma, na erről is sokat tudnék mesélni. Zita is odaad bármit, ahogy itt többen mondjátok, de azt kell mondjam, ennyi idős korukban még a fiúk is így voltak ezzel. Azóta viszont....ajajj! nyilván számít hogy van-e testvér, mekkora a korkülönbség és persze a szülői hozzáállás, de szerintem bizonyos korban ez minden gyereknél jelen van, mármint az irigység. Néha mondom Levinek, hogy ha még egyszer azt hallom, hogy én, enyém, akkor büntetést, tanulja meg a tied, övé, közös szavakat is....

Na gyorsban ennyit, megyek tárkonyos ragulevest főzni!

KépKépKép
bongyi

Tényleg! Menü: semmi extra: húsleves, sült csirkecomb, sült krumpli, majonézes kukorica. Látszik, hogy nem vagyok formában... :roll: Valami front van, vagy mi??? Tegnap egész délután fetrengtem a fáradtságtól... :? Még jó, hogy Apa itthon volt, eljátszottak Szelivel.

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt kívánok (bár itt ér véget a reggel, azt hiszem)!

Kiskolbi: először is szívből gratulálok a csodás álláshoz! Szuper lehet a munkád!
Te olyan édes, igazi lelkizős anyuka vagy, megértem, hogy aggódsz, hogyan fog Máté beszokni, de szerintem megoldjátok, mint eddig mindent. Csak azért gondolod, hogy rossz anyának tarthatnak, mert most folyton ezt nyomatják, hogy az a jó anya, aki... fel sem kell sorolnom. Tudod, a jó anya az, aki szereti a gyerekét, gondoskodik róla, játszik vele, szeretgeti, ápolja, biztatja, és rendszerint nem dicsekszik azzal, hogy mekkora anya ;-) Nos, szerintem Te ilyen vagy! :-)
Remélem, mielőbb találtok egy remek kis bölcsit. Egy barátnőm asszem pont a 2. kerületbe járatta oviba és talán bölcsibe is a két kislányát, egyszer voltam ott velük, nagyon tetszett nekem, de sajnos nem tudom, melyik ovi-bölcsi az...

Kép
Kép
irina

Kiskolbi jaj de remek hirekkel él:-) gratula!!!!! én is hasonlóképpen tennék, ha lenne rá lehetőségem, mert lehet még Mátének jobb is lesz közösségben, te pedig igy nagyobb anyagi biztonságot tudsz majd nyújtani, ami szintén nagyon fontos!!!!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Kiskolbi Gratulálok. Ez csodás :lol: :lol: :lol:
Még hogy Te nem kapsz majd munkát :wink: :lol:
Nem vagy rossz ANYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szuper anyuka vagy akinek a gyermeke a legfontosabb.
Csak Magyarországon vannak itthon a nők ilyen sokáig a gyermekükkel. Máshol 3 hónap után már visszamennek dolgozni és Ők is fantasztikus szülők.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod :lol: :lol:

önzőség hát cica az :oops: :oops:
mindig rászólok, mondom neki, hogy nem szabad de nem igazán enged.
A játszón is természetesnek veszi (venné) hogy kiveheti más gyerek kezéből a játékot.
Azért remélem előbb utóbb megtanulja mi a helyes.

Mai menü pizza a pizza falvától rendelve :oops: :oops:
Nem volt kedvem főzni és kimozdulni sem :roll: ezt házhoz hozzák 8)

Viranka ha beteszem a bébihordót a kocsiba Bálónak és bevállalod, hogy Mira csak bekötve lesz nem ülésben akkor én kimegyek elétek Kökire és akkor könnyebb közelkedni :roll:

Kaqk jobban vagy?

Képzeljétek Cicusnak már kibújt a 16. fogacskája :lol: :lol:
Viszont visszajött a megfázás :( reggel köhögött már és folyik az orra is.
Ebből már sosem gyógyul ki????

Csöngettek. Itt a pizza.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

LMóni! Jó is az, ha házhoz hozzák a pizzát! :)
Szegény Gréti! :( Jobbulást! Próbálj ki valami multivitamint. Mióta Szeli kapja, semmi baja. (kopp-kopp-kopp)

felébredt :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Na, megvagyok én is, csak tegnap próbáltam kicsit behozni a lemaradásomat, lassan már kifolyt a lakásból a vasalnivaló. :oops: Még nem értem a végére. Közben meg temetőben voltunk, du-n meg megnéztük Dávid egyik meccsét. Ezzel a csapattal nyertek. :lol: Ja, azt még nem írtam, hogy több helyen is játszik. Csak tátottam a számat, hogy milyen ügyesek ezek a fiúk, ők 93-asak, tehát egy évvel idősebb mindenki, mint Dávid, itt tényleg ő a kicsi. Jövőre már ő is ilyen lesz?? :shock: :roll:

Nem írnék mindenkinek külön-külön, csak a témákat ragadom ki.

Zenebölcsi: Jaj, nagyon sajnálom Emese. Ezszerintem akkor csak a nevében hasonlít arra, amire mi járunk. Itt végig szabad a vásár. A gyerekek szabadon választhatnak, hogy bekapcsolódnak-e a foglalkozásba v. sem. A hangszerek mindig kéznél vannak, aki akarja, az használja. Van egy csomó játék a füles labdától kezdve a dömperig, a baba konyháig, hintalóig mindenféle van. A gyerekek kiélhetik magukat rendesen. Julcsi általában azért elmondja, hogy éppen mit kellene csinálni a gyerekekkel, hogy vegyük ölbe, stb, de ha a gyerek nem akarja, az sem baj. Egy a lényeg, hogy a gyerekek (és a szülők is) jól érezzék magukat. Előbb v. utóbb úgyis bekapcsolódnak majd. Eddig egyszer volt nagyobb létszám, egyébként meg nincsenek igazán sokan. Az életkorok itt is szóródnak rendesen, de a szülők, és ez a fontos szerintem nagyon normálisak, nem engedik garázdálkodni a gyerekeket. Hú, szerintem ez volt a legdurvább az egészben. Egyetértek, a határokat már nagyon korán tisztázni kell, amihez következetesen ragaszkodni is kell. Ez egy tanulási folyamat, a gyerekek nem ezzel születnek és a szülők felelőssége, hogy megtanítsák erre a gyerekeket.

Osztozás a játékokon. Nálunk ez úgy volt, anno, hogy aki éppen elkezdett játszani v.mivel, azé volt a játékszer. Nem lehetett kivenni a másik kezéből, kitépni meg főleg. Dávidot, azért megtanítottam, ha nagyon szeretne v.mit, amivel éppen Gergő játszik, akkor ajánljon fel egy másik tárgyat, hátha szerencsével ját. Olykor bejött.

Kiskolbi! Neked azért külön írok. :oops: Csodálatos szakmád van, ez az állás meg igazán remeknek igérkezik. Szívből gratulálok hozzá. Csak babák, babakezdemények közelében leszel. :wink: :lol: Szerintem se ostorozd magad, egy ilyen lehetőséget meg kell ragadni és kész. Szerintem Neked lesz a nehezebb, Máté talán könnyebben viseli majd a helyzetet. Irina meg, mint mindig nagyon jól leírta a jó anya ismérveit, én már nem ragozom tovább.

A még betegeskedőknek jobbulást kívánok! Gratulálok az újabb fogacskához Grétinek!
dmaggie

Móni :)
élek a lehetőséggel :) Mírát amúgy ált. ülésmagasítón szoktam utaztatni :wink:
esetleg ezüst kolloid? Míránál hatott :)

http://www.drjuice.info/termekek/ezustkolloid/1/

www.kolloidok.com

pusz

KépKép
viranka

Vindolanda
Ja az úgy más...

Panndi
Jajj igen ez az :) :lol: Lilla is így. Hát hasonlóan huncut buksikájuk van :)

Fintorgós Szeli és cuki

Regi
Szerintem az jó ötlet, hogy valami gyümit tesz bele. A kedvencét. Nem feltétlenül almát. Lilla pl nem szereti a sütőtököt, de sárgabarackkal megeszi bármikor, sőt :) hát még ha alma is van benne.

Tali
Nekem sajnos a 16. sem jó. Azon a 7végén nem leszünk itthon.

Silka
Amikor a langyos tejbe beleteszed az élesztőt, szépen feljön, kicsit ilyen habos jellegű és barna :) de viszonylag folyékony a tej miatt.

Mesi
Zenebölcsi :( hát remélem a Ringató bejön.
Csak, hogy tudd ott az van, hogy általában ülünk, de kinek, hol kényelmes és a gyerekeket nem kell ültetni szabadon kóvályoghatnak, ha úgy tartja kedvük. A te felelősséged, hogy ne legyen
vita másokkal, meg ne legyen zavaró a többiek számára.
Kaja, pia, játék nincs közben, mert abból csak a veszekedés lenne (mármint a gyerekek összevesznének az egyes dolgokon) ezzel én egyet is értek.
Nekem szimpi, hogy csak fél óra, mert ennyi időt még pont tud figyelni. Utána persze lehet még kicsit csevegni anyukákkal, de ez már nem a program része.
Amúgy dalok és mondókák vannak (vicces hanghatásúak is: van amikor a békák beszélgetnek, meg a fecskék nyáron ezt nagyon szeretik) és vannak olyan ritmusos mondókák amikor felállunk és döcögünk velük, ritmusosan lépkedünk meg ilyenek. Persze nem feltétlenül kell cipelni őket.
Hangszer fogdosás nincs, de ha egy egy gyerek elragadtatja magát Timi megszokta engedni nekik, hogy megfogják.
Amúgy gitár és furulya kíséret van.

Kolbi
Ne viccelj ez szuper!!! És nem vagy rossz anya!!! Eszedbe ne jusson. Hát hogy fogunk mi így minitalizni :)
És hát tényleg nagyon szép a munka. Melyik meddőségiben leszel?

Móni
Cica :( úú már megint :(

KépKép
KépKép
fleur

Viranka, hát te annyi mindent tudsz!!!! Nagyon jártas vagy minden téren, én ezekről a kolloidokról soha nem hallottam, de nagyon elgondolkodtató!

Heni
KépKép
heni81

Szép estét!

Lányok, nagyon köszönöm a gratulációkat és a biztatást. :oops: Szerződést még nem kötöttünk, így csak utána merek majd wiegeht's-kedni... Mátéval kapcsolatban: persze, biztos élvezni fogja, ha közösségbe kerül. Már ha felveszik valahova. Viszont a pótnagyi meg annyiból nem rossz, hogy csak Rá figyel. Na, majd meglátjuk. Egyelőre nagyon rosszul érzem magam, ha arra gondolok, hogy nem látom majd minden lépését, csak majd elmeséli valaki :( ; hogy nem lehetek ott, ha szüksége van rám, és attól is félek, hogy most kicsit retardál vagy megtorpan a fejlődése átmenetileg. :cry: Főleg az a szar, hogy gyakorlatilag csak a fürdetés-vacsi az enyém, a többi alvással telik majd.

Viszont, hogy valami vidámat is mondjak: már 5x előfordult, hogy nem csak akkor szólt, ha bekakilt ("kakakaka" vagy "kokokoko", néha "kaki" vagy "kaka"), hanem már azelőtt is, mielőtt nyomni kezdett. 8) Olyan büszke vagyok! :oops: :D Télleg időszerű lesz a bilike. :roll:

Grétinek sok gyógypuszit!!!! ++++++++++++++++++++++++++ Asszem sajna nálunk is elkél, az előző hétvégéhez hasonlóan Máté most is lázas. Múlt héten hétfőre el is múlt, egyéb tünet nem volt, az ügyeletes doki se tudta, mi lehet az oka. Egész héten semmi nem volt, ma ismét belázasodott, fürdés előtt 39.4°C-et mutatott a lázmérő. Kész vagyok. :( És NINCS új foga! Pszichés lenne? Az nagyon durva volna! :shock: Apropó, Grétinek gratula a 16.-hoz is. :wink:

Fleur: azért valahogy lesz minitali. Még nem tudom, mikor, de összehozzuk! :wink:

Mesi: akkor ez a zenebölcsi nem Zsófinak való. :? Azért kivi lettem volna, Máté mit szól. Talán a ringató jobban tetszik majd Nektek. Ja, miután most van nálunk ez a láz, a hétfőt biztos megoldom valahogy, nem hiányzik, hogy Zsófi is elkapja.

Regi: Szeli igazi séróbárónő!!! Nagyon édi!!!! :D :D

Legyetek jók, majd még jövök!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok

Gyakorlatilag rohannom kell, Anyukám szülinapját ünnepeljük ma, nemtom, mennyire sikerül majd követnem Titeket, de

TALI ügyben lécci jelezzétek pirossal, mi lett a végeredmény (helyszín, időpont)

Kiskolbi
Az általam tisztelt Jakupcsek Gabriellát idézném anyaság/nevelés ügyben, szerintem tömör és velős: nem a gyerekkel töltött idő mennyisége, hanem minősége a legfontosabb. Engem Anyum 11 hónaposan adott be bölcsibe és biztos nem jókedvéből, de mindezek mellett garantáltan tökéletesnek tartom a gyerekkoromat. Szuper szüleim vannak!

Linda átment táncos-komikusba, zene és tánc láttán-hallatán riszál, popót lenget, tapsikol, fülig ér a szája, legyen az reklámzene vagy rádió főcímzene. Kb. 2 hete jár(kálgat), de lusti és a gyorsabb mászást választja még, ha lehetősége van rá.

na mennem kell rendberakni a világháborús pusztítást.... :D

Kép
granda

Kolbi! Azért ottlesznek a hétvégék is ám! ;) Ne aggódj!!!
Máténak gyógypuszik! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Látom nagyon hétvége van.
Hol van mindenki?
Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nekünk szörnyű éjszakánk volt :(
Gréti cica rengeteget köhögött, nem mertem egyedül hagyni,
Együtt aludtunk a nappaliban mind a hárman.
Jobban mondva Gréti meg Apa aludt én meg figyeltem :?
Most meg hulla vagyok :twisted:

Kolbi Máté nagyon ügyes :lol: :lol:
Hamar rákap majd a bilire :lol: :lol:
Mennek neki a gyógypuszik

Viranka köszi a linkeket.
Elöbb kipróbálok multivitamint, ha az sem lesz hatásos akkor jöhet az ezüstkolloid.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jobbulást a drága Grétinek és Máténak!!! Remélem, mielőbb meggyógyultok!!!

Silka, címet írj, kérlek még ma, hogy holnap el tudjam küldeni a DVD-t!

Fleur, Te is írj címet, kérlek, találtam még egy üres DVD-t, elküldeném Neked (na persze nem üresen;-)))

Kép
Kép
irina

Sziasztok csajok!

Jó kis pangás lett itt a HV, de sebaj mert nem maradtam le semmiről.
Mi sokat csaviztunk, temetőztünk, rokonlátoggatunk, ettünk, ittunk:-)

Péterkém tegnap este 10 körül kimászott a szobájából a hálón keresztül eljutott a nappaliba, ahol mi tvztünk és bevolt hajtva az ajtó. Halljuk az apjával, hogy mászik és egyszer csak kicsapja az ajtót, feltérdel és mit a fakutya elkezd nevetni, hát gondolhatjátok, mi is majd bepisiltünk a nevetéstől.

Kolbi biztosan hamar bilizés lesz ebből:-)

Grétike gyógyulj meg!

Csajok majd nekünk is megcsinálja a dvdt? aztán én is másolom tovább és küldöm a következőnek.

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Nem bánom, hogy már nyugi van. Bercó megint egyszer aludt, f.1-1 között ébredt és most aludt el. Jól elfáradtam.

Grétikének és Máténak gyógypusszancsokat küldök!!!! Kicsi bogárkák, gyógyuljatok meg nagyon hamar!

Kolbikám, ez aztán nem semmi. A boszitopik most is működött, na ugye. :lol: :lol: A múltkori képen felfedeztem, hogy Bercónak is olyan szerelése van, mint Máténak. :lol: :lol:

Granda! Linda, mint táncos komikus :lol: :lol:

Ma reggel én is fordítottam apának. Bercó szokásához híven sétáltatta, majd egyszer megállt és elkezdte billegetni a fenekét. A Kedves néz rám, mire én táncolni akar, tehát zenét kér. Apa szeme elkerekedik, majd a gyerek mutogat a rádió felé. Apa természetesen nem érti, fordítok, azt akarja, hogy kapcsold be a rádiót. S lőn, ahogyan meghallja a zenét, folytatja a táncit. A Kedves meg teljesen elhűlt. :lol:

Gremese! Már akartam kérdezni, hogy melyik napon találkozhatunk? Nektek melyik lenne a jobb? Már csak néhányat kell aludni.... :lol: :lol: :lol:

Kaqk! Veletek meg 13-án!!!!!!!!! Jaj, de várom.

Készülhetnek a kislányok, mert Bercó egyre csókosabb kedvében van, már magától is olyanokat cuppant, amikor éppen eszébe jut, hogy na. :lol: :lol:
dmaggie

Heni! De édes lehett Péterke! :lol:
Mocorog már a pocilakó? Érzel valamit?
dmaggie

Sziasztok!

Gyors gyógyulást kívánok a kis betegeknek, nincs is annál rosszabb, ha szenvedni látjuk a gyerekeinket :cry: Sok-sok gyógypuszi Grétinek és Máténak!!!

Tényleg nagy ma a pangás, ilyenkor azért nagyjából mindenhol együtt a család, nem úgy mint hétköznap, bár nálunk ez változó, férjem mikor hogy dolgozik :(

Kiskolbi: nagyon örülök az új munkának, biztos érdekes lehet!Ne vádold magad, élvezz ki minden percet a kicsikéddel :wink:

És akkor egy kép: Kép

Kép
aniko15

De cukkancs ez a Dávid legény!!!! :lol: :lol:
dmaggie

Sziasztok

Olyan nem jól érzem magam Petra megint náthás alig kap levegőt és megint 5 nap telt el amíg végre jól volt.Csak azt tudnám mit csinálok ennyre rosszul???!! :cry: :cry: Reggel meg vérvétel :roll:

Kolbi: Hatlamas gratula a melóhoz!! :) Mátnak sok gyógypuszi.

Lmóni: Grétinak jobbulást+++++++++

Viranka: Bálónak honnan veszik a vért?

Maggie: Édes a kis táncos Bercód.És nagyon ügyesen megérteti magát :)

:arrow:

Kép

Kép
agica1126

Ágica! Ó, Istenem!!! A kis tündérkédnek mielőbbi jobbulást!!! Nem hinném, hogy rosszul csinálnál valamit is. Holnap meg nagyon szorítok Nektek! Nyugi, minden rendben megy majd, próbálj meg Te nyugodt maradni, azzal segítesz Petrának. Bercónak könyökhajlatból vettek vért anno, amikor a vérképére volt kíváncsi a dokibácsi. Kissé íjesztő volt, mert ketten tartották a kicsi karját, de fontos volt, hogy ne mozgathassa. Én meg közben nyugodtan, halkan beszéltem hozzá. Pillanatok alatt készen voltunk, szinte egyből el is felejtette az egészet. Én vinném a kedvenc játékát is, azzal könnyebb lesz talán megnyugtatni.
dmaggie

Maggie: Köszi annyira aranyos vagy hogy igy bíztatsz rettentően jól esik :)

Kép

Kép
agica1126

Ágica, minden rendben lesz holnap Petrussal, ne aggódj! És gyógyuljon meg mielőbb!!!

Lányok, akkor a 15-16-i hétvége vmelyik napján lesz a tali?

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?