A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Hagyd Őt aludni! Ha éhes lesz felébred!
Vendég

Persze hagyom! Csak tegnap megkapta a szurikat és azt ellenőríztem, hogy nem-e lázas és azért alszik ennyit. Lassan 12 órája szunyál egyhuzamban!

Kép
szly27

Jázmin jó gyerkőc és hagyja Anyát tevékenykedni! :D
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 19:44-kor.
Vendég

Kata! Dóri is nagyon ügyi csajszi!

Szabi 5-kor evett és most alszik de már hamarosan felébred szerintem! :D
Vendég

Babu! Csak ezzel az a baj, hogy anya nem mer semmihez sem hozzákezdeni, mert akkor tuti felébred!

Vidokata! Dóri is jó alvó!

Kép
szly27

Sziasztok :D

Gyönyörű minden baba :D
Mindig olvaslak Titeket, csak mire írnék mindig akció van :D

Lenne egy kérdésem, mikor popóban megmérem a hőjét álltalában 36.5 és 36.8 között van. De ebből 0.5 lejön. a 36 fok nem alacsony.Mert úgy olvastam 36.5 és 37.5 között van a baba normális hője nem tudom h az a mért hő vagy a test hő.
Jól leírtam :shock:

Apa jól itt hagyott mára. Én meg tiszta depis vagyok,csak apukámra tudok gondolni,Ő meg horgászik a tiszán a haverokkal :(

nicike

Hoztam pár képet :
Kép
Kép Anyával :)
Kép Hintázok
Kép Melege van a lábikónak...

Bocsánat ha sok voltam :oops:

nicike

Sziasztok!

Hát csajok irigy vagyok ám nagyon!
Nekem 22-kor aludt el nagy neheze,1-kor,4-kor üvöltve ébredt,mindkétszer enni is adtam aztán visszaaludt.
4 órás után már köztünk de nagyon nehezen!
Ki vagyok mint a liba!
Apa nekem is mindjárt elmegy,Anyuval vagyunk de ő főz,temetőjárat.............
Én meg takarítani akartam,de abból megint nem lesz semmi! :twisted:
Tiszta ideg vagyok!
Komolyan jobb ha ketten vagyunk itthon!

Nicike! Kincsed nagyon édes.
Sajnálom,hogy elment a párod!
Szerintem a 36C teljessen jó!

Na lelépek kezdek valamit magammal,csak az a baj,hogy újabban Áron minden kis neszre felriad!
De talán mostmár mélyen alszik!

Amennyire lehet ez a nap szép annyira szép napot kívánok nektek!

Láttátok tegnap a fókuszt?
Én végigbőgtem,nem is tudom miért kell ilyeneket leadni komolyan!
Éjjel mikor Áron üvöltött arra gondoltam inkább keljen oránként és ordítson bármennyit,de ilyen ne történjen soha!
Bocsi!

Leléptem!

Kép

Kép
ibm

Nicike! Sajnálom, hogy a párod elment és egyedül hagyott Titeket! Szégyelheti magát! Tündér pofi a kislányod!
Vendég

végre nyugi van,
brutál éjszaka volt nálunk, Nándika 01.30-kor aludt el, irtó sokat nyűglődött, még soha ennyit. Asszem az esti padlizsánkrém miatt - többet nem eszem ilyet amíg szoptatok!!!!
De Szonja is nyűgös volt, hajnalban kétszer is ébredt, aztán 6-kor kicibált mindenkit az ágyából :evil:

Férjem megy a szüleihez, de Szonját átvitte ma a nagyihoz.

sírás van

KépKép
szkagi

Sziasztok
Tiszta irígy vagyok az alvós babákra! :D Iza szerintem soha nem fog még 5 órát aludni se egyszerre! :cry:

Kép
dittke

uhh.

Kike,
én sem szoktam Szonjának mást adni enni, ha nem kéri, annyira nem is éhes. És ő ismindent megeszik az oviban, itthon meg alig valamit :shock: itthonra tartogatják a nyűgjeiket, máshol meg kisangyalok 8)

Csajok, az éneklésben én is benne vagyok! :D

Akata,
Adél hányt? Szegénykém... nem is gondoltam, hogy a náthától is hányhat (akkor szerintem Szonja is amiatt hányt mostanában 2szer is :? ). Remélem, most már hamarosan elmúlik ez az influenzás időszak mindannyiunknál!
Hol turiztatok? Csak nem a hosszú ház aljában?

Anyjuk,
kocsiban abszolút tudom ajánlani a Fiat Cinquecentot - majd, ha már meglesz Aleko jogsija. nekem 14 éves van, és szuperül megy, nagyon kevés szerelést igényel, és minden olcsó hozzá. Ja, és keveset fogyaszt!!!! Csak nagyon picike (igaz, Akata? :wink: ) Ezt két éve kaptam, akkor 200ezer körül volt az ára. Mi már nem fogjuk eladni, majd szétesik egyszer alattam :roll:

Ja, jó beszólásokhoz:
Egyszer (először és eddig utoljára) nekitolattam az autóval egy padkának, és csak hazafelé hallottam, hogy valami történt, mert valami zörgött hátul. Szonja kérdezte is, hogy mi ez a hang. Á, mondom, csak a sárhányó. "Sárkányok??? :shock: " - azóta mondjuk is, hogy a kisautót sárkányok húzzák, és ha nekimegyek valaminek, akkor mérgesek lesznek és morognak :D

Mellesleg megtaláltam a varázsszót is, amire a férjem ugrik és azonnal itthon terem :D amikor mondtam neki, hogy zörög valami az autóban hátul, mert nekimentem a padkának, öt perc alatt itthon volt 8) pedig a szüleinél sertepertélt, ahonnan nem bír sosem normális időben hazajönni :shock:
és csodálkozott, hogy csak ennyi a kisautó baja, hogy a sárhányó súrlódik :wink:

KépKép
szkagi

Nicike,
milyen szépek vagytok a kislányoddal együtt!!!!

Dittke,
Iza ruháját és frizuráját is megcsodáltam ám :wink:

Vkata,
én elkezdtem kicsit itthon tornázni, épp csak hogy ne löttyedt háj legyen rajtam (hanem kemény háj :D ) szóval hogy majd könnyebb legyen tavasszal, amikor végre fogyózhatok majd rendesen. Szoptatás alatt nem merek igazán semmi hatékony tornát meg fogyást kezdeni.
Mellesleg a köldöksérvemtől nem tudok még felülni sem rendesen :shock: úgyhogy a fejemet emelgetem, egyelőre az a hasizom-tornám :lol:

KépKép
szkagi

Óóóó, kihagytam Eliot tökjó rugiját :D a dicséretekből!!!
És tényleg, milyen messzire mászott a macihoz! Már nem lehet a nagyágy közepén hagyni csak úgy, mert a végén lemászik 8)

KépKép
szkagi

megtöltöttem az oldalt, le is lépek, elég volt belőlem :wink:

KépKép
szkagi

nalunk az esti idill folytatodott ejjel is. Anna 8kor ugye agyban volt, ra 5 percre aludt is, es 3kor kelt, mikor is ferjem megetette (fogadtunk, hogy 3 napig fel bir e kelni etetni, mert eddig sosem sikerult...ar most is en ebredtem elobb Anna elott mar, de sajna meghallotta, es kimaszott az egybol, pedigegy c&a-s nyaklancot kapnek, ha en nyernek :) ), aztan en fel 8kor keltem fejni( sikerult 140et kettobol :P ) Anna pedig ra 10 percre. De a papaja volt a reggeli keszulodes is, oltozes, etetes, aztan ujra oltozes, mert nyakaig kakis lett Annam( mindegy had szokja apa, ugysem nagyon megy neki az oltoztetes, bar oszinten Anna nem orul ezeknek a probalkozasoknak, mert 2szer olyan hosszu ido mintha en csinalnam, na meg igen sajatosak a modszerei :shock: )
Most meg setalni vannak, en begyurtam a pizzatesztat, most meg megyek hajatmosni, ha mar ekkora a nyugi.
Vendég

Tita: jo hogy elokerultel. Aggodtam mi lehet veletek.
NA akkro helyszinunk mar van. Akkor mar csak idopont kell.
Szerintem az enekes dologgal kezdjuk, mert a torna meg sokaknak nem aktualis( bar a baba mama tornat csinalhatjuk). Mondjuk mi lenne ha egyik heten enekelni mondokazni jonnenk ossze, kovetkezo heten tornazni?Es mondjuk enekkel nem "kotelezo" mindenkinek keszulni, de ak nem tud, akar, mer enekelni az hoz egy versiket, egy cd-t, tornaval meg megnezzuk kinek mire van szuksege, osszeallitunk egy tornasort( mondom nekem eleg sok fittnessz videom van a gepen, amit ki tudok irni dvd-re, vagy akar leirok egy tornasort es az alapjan csinaljuk) es akkor azt csinaljuk mig meg nem unjuk. Amig a szoptatas miatt nem akarunk ugralni, meg sulyzozni, meg nag izomlazakat csinalhatjuk a regeneralo tornat, meg a baba mama tornat, aztan tavasztol kemenyitunk.
Kb hanyan lennenk?
Persze tudom baba es egyeb teendo mellett nem lehet fixen igerni. De hat aki tud, amelyik heten tud es akar jonne.
Kituzunk egy napot, idot ami legtobbekenek jo, es nekivagunk.
Ki van benne?
Vendég

Anyjuk! Hagyd Apát gyakorolni! Meglátod hamar belejön a dolgokba!
Pizza jöhet! Ablak nyitva!

Én Szecsuánit csinálok! :D
Vendég

Bondi: a hol vasarolunk kerdesre: turi ha valami nagyon kell, amugy Katahoz hasonloan, van 2 nadragom es egy szoknyam, mindegyik turibol es ezeket valtogatom.
A regi ruhaimat meg probalom eladni( ugyanis 34es mar soha nem leszek...).

Muffin: tunderi a kis Eliot! Es nagyon ugyes is!
Vendég

jó reggelt anyukák és babócák!
mi is jól aludtunk. szokás szerint 4-negyed5 körül keltünk (pedig még mindig vidéken vagyunk). szóval zavart be az "idegen" környezet.
habár nagyon stramm kölyök, hozzá van szokva.
aztán olyan 8 körül kelt.tornáztunk.átöltöztünk pizsiből. evett, közben rotyizott.
mesét néztünk (scooby doo és valami mikiegereset utána. zenés volt és tetszett neki). utána peluscsere... meg ruhacsere mert sikerült a bodyt is és a nadrágot is összekenni :twisted: :twisted: ha ezt tudom pizsiben hagytam volna.
aztán beszélgetett kicsit a család összes tagjával. most durmizik :D :D
szóval megint mintagyerek volt.

muffin!
szuper szerkók. nekünk "különleges" egyedül a zebrás... nyusziapu nem komálja ezeket a fajta ruhákat. van egy kék tipegőnk, amihez van kismellény. nah neki már az se tetszik :shock: :shock:
tegnap matrózpólóban jöttünk... még jó hogy az ellen nincs kifogása.
jah és nagyon ügyes eliot! erős kölök, és szépen halad ;) jobban jártok ha kicserélitek valami 4 személyesre az ágyat, hogy legyen helye mozogni, mert lassan kinövi :) ;)

dittke!
szuper képek. nagyon szépek vagytok együtt.

Kép

Kép
timi1982

Babuli: persze hagyom, csakmikor nagyon sir Anna szoktam benezni megvan e meg minden testresze:)

Reg csinaltam pizzat, ugyhogy nincs garancia hogy eheto lesz:)
Vendég

Nicike: hogy te milyen fiatal vagy! NA meg igen csinos! Es szepseges a kislanyod!
Vendég

Timi! Bence nagyon ügyes fiú!
Vendég

mi nem megyünk temetőzni sehová. vagyis párom elmegy itt a szüleinél a temetőbe. neki itt van az összes rokona, ismerőse akihez menni kell.
az én családom ismerőseim sírjai elég szanaszét vannak. oda nem tudunk elmenni mindenhová. és Bencével egyáltalán nem akarok menni. még elég kicsi ehhez, és az idő se a legjobb.
inkább majd ha hazamegyünk gyújtok mécsest. lepasszolni meg ugyse tudom sehová. és az igazság hogy emiatt nem is akarom!

Kép

Kép
timi1982

huh lányok!
elolvastam bence horoszkópját. a csecsemő korra tökre azt irja amilyen ő. nagyon illik rá!!!
hát a gyermek és kamasz is ugy lesz ahogy irja, akkor felköthetem a gatyámat!!!!

Kép

Kép

Kép
timi1982

Timi! Az oroszlán egy olyan jegy ami mellett mindenki felkötheti a gatyáját! Én már csak tudom! :D
Vendég

mi semmegyunk temetobe, mert ilyenkor bolondok haza van ott:(
meg kulonben is ugy gondoljuk nem ezen az egy napon kell halottainkra gondolni, hanemmindig gondolunk rajuk. Es en jobb szeretek nem "kenyszerbol", illembol menni, hanem amikor en ugy erzem, es amikor csend van es beke...

Amugymeg tenyleg vacak az ido. Szerintem esni is fog:(
Vendég

na mar emberiibb a formam, be is csavartam a hajam, Annanak lesz min nevetnie:)
Vendég

babu!
apukám is oroszlán...nem könnyű eset ;)

Kép

Kép
timi1982

anyjuk!
nekem is hajat kellene mosnom. de szerintem már csak holnap jutok el odáig. itt nem mosom meg, mire meg hazaérünk este lesz. akkor meg már minek... az ágynak mindegy hogy nézek ki

Kép

Kép
timi1982

Annara meg az nagyon igaz amit a Suttogo a Mimoza babakrol ir:" A Mimoza kivetelvel , aki 3 honapos koraig utal furdeni.....a legtobb baba szeret furdeni"- haj ha en emlekeztem volna erre a mondatra( mert a varandosag idejen mar egyszer elolvastam akonyvet) akkor nem nyugtalankodtam volna miert ordit a gyermekem.
Amugy masban is illik ra amik a konyvben vannak, de szerencsere nem 100%mimoza, hanem mintababa is, sot kisangyal is:)

A horoszkopja pedig meg epp oroszlan, az utolso napja az oroszlannak, szoval lehet ra nem lesz annyira igaz...
Vendég

Sziasztok!
Képzeljétek el, ez a gyerek tudja, hogy hétvége van! Lefektettük szokásos fél 9-kor, és csak 3/4 6-kor kel, akkor evett, de be is rotyizott, igy az átöltöztetés címszóval nagyon megélénkült. De végülis visszaaludt, de csak velem a nagyágyban. És MOST 11-kor kelt csak fel! :shock: Nem szokott ez a gyerek ilyent csinálni. De legalább kialudtuk magunkat! Jó, mi nem most keltünk, mert már fől a gombócos káposzta! :)
Délutánre tervben van egy séta, mert igaz hogy -2 fok körül van, de süt a nap!

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 19:45-kor.
Vendég

mi a 14ben. nalunk max az enelkos resze megoldhato, mert csak egy szobank van. igaz ott ha a foldet is bele vesszuk elferunk ugy 5+ 5 baba, ha ennel tobb az erdelkodo, akkor sajna nem:(

Amugy epp tegnap toltottunk le egy kis foglalkoztatos konyvet mondokakkal, jatekokkal. Igaz nagyobb gyerekeknek, de nem lehet eleg koran kezdeni:)
Gyermekdalunk is van boven sokat tudok is fejbol, gitarom is van, csak egy hur hianyzik :oops: na meg kb 3 eve nem jatszottam rajta, es elotte is csak igen alap szinten tudtam. de ha valaki jatszik, a hangszert fel tudom ajanlani:)
ezen kivul van szajmharmoniknak, furulyank, es ilyen kis razos cucc
Vendég

-2??????????????
jesszus,ittszerintem 10 fok folott van...
igaz a nap hol sut, hol nem
Vendég

Anyjuk!
Itt dél van, de még mindig nem olvadt le a vastag dér a tetőkről!

d.dodó

akkor ti mar telben vagytok. itt ha igy megy tovabb lasan olyan lesz akaracsomy mint Angliaban vagy annal is durvabb mint Ausztraliaban :shock:
De legalabb nem kell csizmara meg telikabatra kolteni :lol:
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 19:46-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 19:46-kor.
Vendég

Kép
Vendég

Ez h.lye!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Az irasomat eltuntette a kep elol:
Sziasztok!

Vegre hetvege!
Igaz apa sehol,de ezt valahogy szamon tartjak a fiuk hogy pihinap es mindig sokat alszanak. Bar most csak felesben ,de legalabb irni is van idom. Mindent becsuletesen visszaolvastam. :D

Muffin!
Halali Eliot abban a kis tok ruciban. Kar hogy nalunk nincs halloween-ezes. Tetszene.

Katak! Anyjuk!
Hogy vannak a csajaink? Kepet kapunk?

Timi!
Nekunk is csinalhatnal abbol az eskuvos kepbol :lol:

Tapi temahoz nem tudok szolni,remelem meg egy darabig nem is kell.

Babakocsit kaptunk ajandekba,szoval arra nem kell kolteni.

En mostanaban jatek vasarlasban megyek csodbe. Regio-s soft kockak 1225ert vannak,nemtom ki kereste,ha kell meg sztem ez jo ar.
Ruhat mar nem vehetek,mert apa megtiltotta.Rengeteg van,csomot fel se tudunk venni es mar kinottek.

Csajok!
Van olyan aki liberot hasznal es nem kell neki a kod? Ha eladna en megvennem,mert meg csomo hianyzik a kiszemelt cuccokhoz :oops:

Hoztam kepeket: mi ilyenek vagyunk mostansag: 4hos adatokat csut-on hozok,mert oltast a prevenar miatt elhalasztottak.
Vendég

Hát anem túl idilli este után nem túl idilli éjszaka következett, remélem csak a nátha teszi. 3,30-kor kelt a drága, evett, de közben fuldoklott és köhögött ezerrel ( mert ugye mohó). 5-ig bukott, forgatta a fejét és sírt felváltva, akkor úgy döntöttem, leszívom az orrát, na erre megébredt, majd negyed7-ig sikerült egy fél órára elaltatnom. Így 3.30 óta egyfolytában fentvagyok. Ilyen vagyok :shock: Mondjuk Adél is csak egyórát aludt délelőtt, most talán megint alszik. Prüszköl és köhécsel ha fentvan. És ő is idegbeteg már a porszívótól...
Látjátok az én gyerekem az elején aludt, mint az álom, aztán hogy elromlott....
Ja és naaaaaagyon elegem van a tejmentességből...Pati vicceskedett is, hogy meddig akarok szoptatni másfél éves koráig, akkor már csak 14 hónap van hátra... :shock:

Én bennevagyok ilyen torna, mesemondós összejövetelekben, bárhol is van :)

Anyjuk, örülök, hogy Ti végre jól aludtatok!

Nicike, nagyon szépek vagytok!

Iza is gyönyörűséges!

Ami, Téged meg sajnállak én már szétesnék ennyi nemalvástól....

Eliot nagyon édes, Evelin!!!

És hát Csabó- Bence is!!!

Ági, nagyon szuoper az a kisautó, el is fértünk benne... Sajnáloma ti éjszakátokat is. Ha lesz mégegy gyerekem tuti semmit sem fogok éjjel aludni...
De a hosszúházban, pont alattunk van a turkáló. Hétfő-szerda-péntek bálabontás- veszélyes...Egyszer eljöhetnél csatlakozni hozzánk. :)

Kép
andkata

Tényleg, most jut eszembe, nekünk hétfőn már meglesznek a 4 hós adatok, mert akkor megyünk tanácsadásra, kedden meg BCG-re.

d.dodó

Mi Pregomint eszünk Babu, szerencsére keveset. És 90%-os támogatással- az allergia miatt. Így a táp is szinte ingyen van, mindegy elmegy az a pénz az én tejpotló szereimre. Lsd szójatej, szójás főzőtejszín-aranyárban vannak...

Ja és hogy valami pozitívat írjak, igaz, hogy a gyereke este talán 10 percet szopizott a fuldoklás miatt, de etetés után kb 40 perccel 120-at sikerült lefejni...Éjjel, 3 óra alvás után szoktam ennyit. De az éjszaka fejéseknek mostanában lőttek, mivel nem tudom mikor kel a gyerek. Potyka mondta is, hogy ez a 4 körüli kelés egy éves korig szokott tartani :shock: :? :evil:

Kép
andkata

mav!
a kockákat én is figyeltem... habár én ugy vagyok vele először magyarul tanuljon meg ;)

egyébként neten rendeltem 6 db-os kockát. felirat nélküli, csak képekkel. és egy nagyobb kockát is, amin meg majd gyakorolhatjuk a cipzárazást, megkötést, gombolást, patentolást meg ilyeneket :D

Kép

Kép
timi1982

Köszönjük a dicséreteket :D
Anyjuk, 23 éves vagyok, de 70-nek érzem magam :D Mindenem fáj,a derekam a hátam...vállam... KÉSZ !

Mi is úgy jártunk mint Wera.
Lili egésznap velem van.Már ha a látóköréből kiesek üvölt.Ha lát engem elvan 10 percig, utánna rázni kell a fenekét.

Az az új szórakozása h belemászik az arcába.ököllel bele a szemábe,orrába ,szájába...Ez természetes dolog?

nicike

Nicike, normális és a teshő is rendben. Ne aggódj!

Kép
andkata

Timi!
Te hol rendelted?
Vendég

Ja,csak mert en meg textil konyvet is keresek,de eddig sehol semmi jo es hatha ott van.

Tenyleg Kata!
Nem tudod megkerdezni,h Dori babaet honnan szereztek?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?