A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Elif, előre is köszi a recepteket! :D

Zsuzsi, ez tényleg nagyon édi!!! :)

Kép

Kép
gjéti

Na végre sikerült, nem engedet fel ez a mocsok :twisted: :twisted:
Zsuzsi nagyon jót bögtem nagyon aranyosak tudnak lenni a gyerköcök.
Gjéti mi is szerdán megyünk de mi babamoziba, ahol elöször is voltunk a 4dgenessisbe.
A mozgásokról csak annyit hogy néha komolyan hullámzik az egész hasam.
A plusz kilokról csak annyit hogy én már rá sem állok a mérlegre.
Viszont azt vettem észre hogy állandoan éhes vagyok. Ti hogy vagytok vele? :roll:
A hütöt is meg tudnám enni.
Na szaladok pusz mindenkinek Rita

Kép
háfi

Háfi, megértelek. Fel sem merem sorolni, h mi mindent ettem ma... :oops: :lol:

Kép

Kép
gjéti

Gerendai Zsuzsi: Teljesen meghatódtam, ahogy olvastam a soraidat! Nagyon emlékezetes lesz számodra ez a mai nap! :)

Háfi: Nálam változó, egyik nap kieszem a hűtőt a másik nap pedig csak csipegetek! :)
zsu83

Lányok, most sírtam el magam...
Látta valaki az RTL-en a Fókuszban a 3 anyukát??? :cry:

Kép

Kép
gjéti

Gjéti te végig tudtad nézni? Én tudtam, hogy annyira felkavarna, hogy inkább el is kapcsoltam.

Evés: én már 1 hónapja 5 és fél 6 között kelek arra, hogy nagyon éhes vagyok és megyek is enni:). Örület. ÉS nem tudok visszaaludni utána:(
Viszont nap közben már nem vagyok éhes. Mert nincs ideje kialakulni az éhségérzetnek, mert folyamatosan faltozok, csipegetek:)

Lányok, tud vki olyan oldalt, ahol a neveknek nemcsak a jelentéséről lehet olvasni, hanem a kapcsolódó személyiségjegyekről is?

Szép napot mindenkinek!

Orsi

Kép
bjuti

Iricc, drukk akkor nektek hétfőre!!!

Elif, a házassággal felvetted te is férjed vallását, vagy "csak" szolidaritásból tartod az étkezési hagyományokat? Egyébként elhiszem, hogy nem volt nehéz megszokni: én sem eszem disznóhúst (nem vallási meggyőződés, szimplán nem szeretem az ízét :))

Zsuzsi, ez valami szuper!!! Elhiszem, hogy megkönnyezted, én csak a leírás alapján is elérzékenyültem! :D Hol is leszel te majd három év múlva óvónéni??? Ha ennyire szeretnek, biztos nagyon szuperül bánsz a kicsikkel! Jöhetnek a képek :D

Háfi, én is folyton éhes vagyok - főleg azért, mert már nem sok helye van a gyomromnak (kicsikém lakberendez - eltaszigálta az útból az összes "felesleges" belső szervemet), szóval ha sokat eszem, nem kapok levegőt, úgyhogy inkább keveseket eszem, de emiatt meg sűrűben tör rám az éhség...

Orsi, mi itt nézegettünk nevekhez jellemzőket: http://www.nevenapja.hu/ ha ráklikkelsz a női/férfi nevekre, felsorol rengeteg nevet, mondjuk nem mindegyikhez van, de a gyakoribb nevekhez van jelentés, eredet, és elemzés is a személyiségről.

KépKép

KépKép
stelly

Stelly: korábban zümis már kérdezett hasonlót, úgyhogy megkerestem a válaszomat. nem is volt olyan egyszerű megtalálni... :)
"zümis: nem gond, hogy kérdezed. :) Igen, én is felvettem a vallást, én úgy vagyok ezzel, hogy mindenki megtalálja a saját útját az életben, filozófiáját, amivel kiegyensúlyozottnak érzi magát, nekem ez az iszlám. (Hozzáteszem, hogy mi azért modernebbül fogjuk fel az előírásokat, a mai életre átfordítva. Kecskét nem hiszem, hogy vágunk, de ki tudja. :D És a választott muszlim nevem Elif. :)"
Szóval igen, felvettem a vallást, de még a házasság előtt, az esküvő miatt nem kellett volna, mert a keresztény vallás is teljesen elfogadott a menyasszony részéről, és senki nem is eröltette, hogy ezt tegyem, egyszerűen úgy éreztem megtaláltam azt a filozófiát, ami segít kiegyensúlyozottabban élni, és ezt azóta is így látom. :)
Körülöttem egyébként már sokmindenki "megbolondult" ezzel a disznónemevéssel, úgy látszik a példa ragadós... :lol: Pedig minket nem zavar ha más eszik, akár mellettünk is...

Kép
Kép
elif

Elif, szerintem nagyon jó dolog, hogy ezen a területen is ilyen harmóniában vagytok! Biztos férjed családjával is jobban szót értesz így, hogy magadénak érzed azt a filozófiát, ami szerint élnek. Nálunk pont ez az a terület, ami néha kis feszültséget okoz - mármint én meg vagyok keresztelve, de férjem pogány, és nagymamim bizony nem nézte jó szemmel, hogy nem volt templomi esküvő... Kicsi baba meg ugye nem egyszerűsít a helyzeten, mert tudom a férjem, meg a családom álláspontját is a keresztelést illetően... az meg, hogy én mit szeretnék ezen a téren, úgy tűnik, senkit nem érdekel :D

Úgy örülök: kertünk rendezése folytatódik, ma le fogják tenni a sövényt, meg készül egy kis sziklakert is, ami az én ötletem volt :D előbb-utóbb tényleg kertre fogok kinézni a lakásból, és nem egy szemétdombra :D majd ha már alakul, teszek fel képet :D

KépKép

KépKép
stelly

Stelly, hát igen, mivel az iszlám eléggé átszövi a mindennapokat örülök, hogy etéren is megvan a harmónia. Van olyan ismerős magyar-török pár, ahol gondok akadnak a vallás különbség miatt.
Szerencsére az én (tágabb) családom is elég nyitott volt ahhoz, hogy elfogadja ezt a helyzetet, beszélgettem is mondjuk velük az iszlámról, hogy a téves előítéleteket eloszlassam, de a döntő pillanat mindenkinél az volt, amikor páromat megismerték, ő mindenkinek rögtön meglágyítja a szívét. :)
Nem irigyellek a keresztelés kérdés miatt, tudom, hogy ez Magyarországon milyen központi dolog, de a lényeg, hogy ti szeretitek egymást és a manó jövőjére koncentrálva szerintem ezt nektek kettőtöknek kell eldönteni. Rengetegen vannak, akik meg vannak keresztelve, de nem gyakorolják a vallásukat, és sokan nincsenek, később mégis találnak egy vallást, amit már felnőtt fejjel képesek elfogadni és döntenek amellett, hogy aszerint fognak élni.

Tök jó, hogy készül a kert! :) Bárcsak mi is hasonló helyzetben lennénk már. Várjuk a képeket mindenképpen!

Kép
Kép
elif

Sziasztok! :D

Úúúgy hiányoztok!!! :(

A 71. oldalig olvastam vissza, meg is írtam a válaszokat mind de nem tudom van-e még értelme bemásolni olyan rég volt, rég túl vagytok rajta.

Elif: őszinte részvétem az apukád miatt, nem akarom túlragozni hogy ne kavarjalak fel (bár pont halottak napja van...). Az én apukám is kb félidős terhes voltam Zvel mikor meghalt, egyik napról a másikra, ráadásul pont a névnapom viliáján, úgyhogy kívánhat mostmár bárki "boldog névnapot..." nah mindegy, a lényeg hogy Elif nekem akkor mindenki azt mondta, hogy ez a baba nem is jöhetne jobbkor (mármint akkor Z) mert ha nem is pótolja de derűt hoz a családba.

Megint elmentem majd amiket azóta írtatok és otthon elolvasom, így legalább képben leszek, ha nem is válaszolok. Még mindig nem tudom mikor lesz netünk... :evil:

Remélem mindenki jól van, mocorgók és anyukák egyaránt! Mi jól vagyunk, Znek 3 új foga van mióta elköltöztünk, a pocakom mostanában mintha kicsit jobb lenne, van olyan nap amikor elég este egy fél szem seduxen, a magnézium-citrátot továbbra is hatosával szedem, de tényleg kicsit mintha kevesebbet fájna mostanában. Áron sokat fészkelődik, ha guggolok és nincs elég helye határozottan jelez :) kéthetente lát a védőnő és kéthetente az orvos, felváltva vannak a hetek úgyhogy minden hétfőn lát valaki. Ez nagyon megnyugtató. Áron ahogy a költözés lezajlott ugrásszerűen megnőtt, mondta a doki hogy betehetett nekem a költözés, biztos azért mert amíg a sok nyűg volt egy kicsit kisebb volt az átlagnál a bpd. De most egy héttel nagyobb úgyhogy ez is nagyon megnyugtató.

A házikónk alakulgat, már alig van vagy két-három dobozunk kibontatlanul :lol: apa továbbra is alig van itthon amitől mindketten szenvedünk Zvel, Ztől egész nap azt hallgatom hogy "apa"... olyan szívszorító. Nem tudom írtam-e hogy megtanítottam szólni ha kakál :D megtanulta a "virág" szót is, kb "ijáh" így mondja :D

Képeket nem hoztam, anyósnál vagyok, de megtartom amit ígértem, lesznek képek :) megint csináltam valamit a gyerekszobába, konkrétan egy fa, rajta egy macska, alatta két egér és két kutya :D jó kis szitu :lol:

Nah megyek, vigyázzatok magatokra, jövök ha tudok!

Puszi!!!!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera, jó olvasni rólad kicsit :) örülök, hogy alakulnak a dolgok, és hogy valamivel jobban érzed magad :D Áron Lívia (nekem már így marad, míg elő nem bújik :D) is biztos azért állt neki jobban növekedni, mert érzi, hogy te is jobban vagy! Várjuk, hogy legyen neted, és tudj jönni gyakrabban! :D

KépKép

KépKép
stelly

Elif, szerintem teljesen igazad van a keresztelkedést illetően!

Vera, tényleg jó hallani rólatok! Nagyon várjuk mi is, h legyen
neted. Vigyázzatok magatokra! :D

Kép

Kép
gjéti

Az evés nekem nagyon jól megy, bár nem eszek többet mint korábban, mégis úgy érzem, hogy híztam... a védőnő biztos el fog ájulni!!

Pénteken vettem a használtruha boltban egy kiskabátot, egy fehér kötött kardigánt meg egy vastag nadrágot... Már előre félek, mert a Király utcánál hétfőn nyílik egy használtruhabolt, biztos hogy be fogok menni...

A keresztelővel kapcsolatosan annyit, hogy anyósom megmondta, hogy ha mi nem visszük el, majd elviszi ő... magyarul ragaszkodik hozzá. Én végülis nem vagyok sem mellette, se ellene...

Kép
cserkészkolbász

Olvastam vissza egy keveset, látom Zümis megúsztátok a balesetet, nagyon örülök neki, gondoltam rátok!!! :D

Olvastam még a hülyülésről, én pl kiszedtem az ebédem, megálltam a hűtőajtóban és már nyitottam volna mikor apósom elkezdett röhögni hogy mit művelek... :D képes lettem volna berakni a hűtőbe a tál kaját és várni egy percet, aztán mérgelődni miért hideg még mindig... :D ráadásul a mikró a konyha szöges másik végében van, nem tudom hogy kevertem össze a hűtővel :oops:

Most megint eltűnök... :( mennünk kell. Legyetek jók! Puszi!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Ma anyukámnál voltunk, nála ebédeltünk! Olyan jó volt, hogy nem nekem kellett főznőm! :)
Voltunk még az érdi temetőbe is, rengetegen voltak! Alig tudtunk megállni kocsival! :?

Gjéti: Én úgy voltam tegnap este, mint Orsi, gyorsan elkapcsoltam, persze azért ott motoszkált utána este bennem a riport felvezetője! :(

Eszter: A disznóhúst én se szeretem! :)
Nekünk is hasonló okok miatt nem volt templomi esküvőnk, férjem nincs megkeresztelve, én megvagyok! Nálunk is voltak ebből kisebb feszültségek!
Én szeretném, ha Bencus meg lenne keresztelve, ez ellen a férjemnek sincs kifogása! :)
Biztos nagyon szép lesz a kertetek, várjuk a képeket! :D

Zétibébi: De jó, hogy benéztél! :D Nekünk is nagyon hiányzol! :(
Remélem mielőbb összejön a net! Már olyan jó lenne, ha mindig tudnál írni! :)
Örülök, hogy Áron Lívia szépen fejlődik, és hogy te is jobban vagy! :D

Nézegettem ma a vizelet leletemet, minden negatív, csak a lap alján most vettem észre, hogy sok a laphámsejt a vizeletembe! :roll: Utána olvastam egy picit a neten, utalhat húgyúti fertőzésre! :( Nincs semmi tünetem, remélem nincs semmi gond! :roll:
Hétfőn megyek nőgyógyászhoz, majd ő megmondja, hogy mitől lehet!
zsu83

Sziasztok!

Pénteken túlestem a cukorterhelésen, nem is volt annyira vészes a cukroslötty, kedden lesz eredmény.

Ma meglátogat minket egy kedves barátnőm. Gondoltam sütök neki Nilabali-féle kakaóscsigát. Tegnap elküldtem a páromat piacra tojásért (többek között), ami természetesen nem volt nyitva. Gondoltam ma veszek a boltban, ott mindig szokott lenni, erre most nem volt :twisted: . Élesztő, liszt, tej, minden volt, csak pont tojás nem, pedig 3x körbejártam a boltot!
yve

Sziasztok !

Rakom össze a kedven receptjeimet, épp belebotlottam az ígért mézeskalács receptbe.

Íme:

Noémi féle finom mézeskalács

25 dkg méz
30 dkg margarin
3 tojás
30dkg cukor
1kg liszt
2kk narancshéj
2kk őrölt szegfűszeg
2kk gyömbér
2kk fahéj
3kk szódabikarbóna

1.a mézet a fűszerekkel felforralom
2.a margarint felolvasztom
3.a tojást a cukorral felverem
4.a lisztbe a szódabikarbónát belekeverem
5.összekeverem az egészet, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem

Sütés előtt fél órával ki kell venni, hogy lágyuljon a tészta
5 mm vastagra kinyújtom, formákkal kiszaggatom. Kivajazott tepsibe sütöm, gyorsan sül! A fenti adagból nagyon sok lesz!!!
Amikor kihűl én mindig bedobozolom, hogy sokáig puha maradjon!

A mázhoz kétszer átszitálok 13 dkg porcukrot, 1 tojásfehérjét habbá verek pár csepp citrommal, összekeverem a cukorral, majd zacskóból kinyomva díszítem a mézeskalácsokat. Díszíthető magokkal, aszalt gyümölcsökkel is, ilyenkor tojással megkenem a tetejét, hogy fényes legyen.

Kép

A fehérjével díszítettekről nincs képem, majd idén csinálok.
Ha próbának szeretnétek, érdemes először csak a fele adagból csinálni, mert ez rettentő sok lesz, több órás munka.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Egy nagyon nagyon egyszerű, de finom muffin recept.

Almás-fahéjas muffin

Hozzávalók 24 db-hoz:
6 dl liszt
3 dl cukor
2 tojás
4 dl tej
10 dkg vaj, és 3 evőkanál olaj
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 csipet só
fahéj, egy csipet őrölt szegfüszeg
alma

A lisztbe belekeverjük a sütőport, szódabikarbónát, csipet sót, fahéjat, szegfüszeget és a cukrot. Hozzáadjuk a tojásokat, tejet, vajat, olajat, és jól összekeverjük. Belereszelünk tökgyalun másfél- két almát, belekeverjük.
tehetünk bele darált siót, mákot is izesítőnek.
Papírral kibélelt muffin formába töltjük (kb 2-3-ig) és 200 fokon 15 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje.
Valami istenien finom, és tényleg nagyon gyors és egyszerű. Leírni tovább tartott, mint összekeverni.

Kép

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Julcsi, ahogy ígértem, raktam fel pár babaruha fotót a közösbe! :)

Yve: Ennek a cukroslöttynek csak a híre rossz, de azért ki lehet bírni! :)

Andus: Köszönjük a recepteket! :D
zsu83

Sziasztok!

Gerendai Zsuzsi: Egyszerűen gyönyörű, amiket írtál. :) Én biztosan sírtam volna meghatottságomban. :oops: Nagyon jó pedagógus lehetsz, ha így szeret mindenki. De most egy új korszak kezdődik, tényleg, és ez remélhetőleg szebb lesz minden eddiginél. :) Én így érzem.

Stelly: A férjed a pénz miatt nem örül, hogy abba akarod hagyni a munkát? Neked ez a bejárás is elég fárasztó lehet... Van vagy egy óra, amíg beérsz, nem? Te is december 1-vel fejeznéd be, ugye?

Mindenkinek köszi a véleményét, szerintem is megérdemel a Kisfiunk is két hónap pihenést és rákoncentrálást, és ahogy Kangu is írta, nem hinném, hogy túl hatékony lennék én már december folyamán... :)

Zsu: A kisruhák nagyon, nagyon édesek. :)
Mi most a sógornőmmel találtunk a Férjem szülei padlásán pár ruhácskát, amit még Ő hordott és még azok között kis van néhány, ami nagyon helyes és használni fogja Bogyesz is.
Ja, és remélem hogy ez a laphámsejt dolog nem veszélyes, nem hinném. Majd írj mindenképpen.

Andus: Köszi az új recepteket!

Nilabali: Nagyon irigyellek ám a sok olvasásért! Én is olvasok, amikor csak tehetem, de ugye meló mellett kevesebb idő jut rá. Mi jókat szoktál?
Abban pedig egyetértek, hogy nem sok szebb élmény van az életemben annál, mint amikor érzem a Kisfiunkat, ahogy napról-napra erősebb, és csak növekszik, mocorog, rugdos. :D Tegnap már a Nagymamáját és a nagynénjét is megrugta, olyan jó volt! :)

Zetibebi: Jó, hogy legalább kicsit itt voltál. :)
Ja, és nem irigyellek egyáltalán, nem is tudom, mi lenne, haa férjem hétvégénként is állandóan dolgozna. Főleg, ha pici a gyereke az embernek, akkor lehet ez nagyon nehéz... :(

Mindenkinek nagyon szép vasárnapot kívánok! Nagyon szép az idő, menjetek sétálni. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Megint itt vagyok, most az én anyámnál :)

Hú Andus ez a mézeskalács nagyon jól néz ki! :D

Zsu nekem Zvel vérvételből derült ki hogy húgyúti fertőzésem volt, de nekem aszem a fehérvérsejtem volt nagyon-nagyon sokszorosa, pár nap alatt gyógyszerrel kikúrált a doki, ha van is valami akkor se aggódj, biztos hamar orvosolható.

Mennem kell...pusz! :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Andus, köszi a recepteket :) pont ma töprengtem rajta, hogy tök jól kitaláltam, hogy idén szeretnék végre majd mézeskalácsot sütni, de anyu receptjével tudom, hogy van valami gáz, ami miatt egyik évben sikerül neki, másik évben nagyon hamar kemény lesz... szóval szerintem kipróbálom ezt :D

Julcsi, igen, sajnos a pénz a gáz... ugye most költöztünk, meg még mindig folynak munkálatok a ház körül, pl bejárati kapu még mindig nincsen, úgyhogy nem mindegy, meddig kapok teljes fizut... az utazás úgy van, hogy Tomi bevisz kocsival a HÉVig (kb negyed óra), és utána még egy óra BKV+séta - illetve az idő előrehaladtával egyre tovább tart, mert van, hogy megvárok egy újabb villamost, hogy ne kelljen nyomorogni nagyon, meg a séta is egyre lassabban megy. Szóval péntekre már elég kimerült szoktam lenni. Mondjuk szerencsére Tomi igyekszik legalább hetente egyszer úgy intézni, hogy egész a cégig el tudjon vinni kocsival. És igen, úgy tervezem, hogy már csak 20 munkanap :D vagyis van még három vagy négy nap szabim, azzal lehet, hogy lecsalom a végét :D az még a cégtől is függ, mert pont nov végén jönnek az auditorok előzetesre, ahhoz meg lehet, hogy még akarnak engem is...

Zsu, Yve, most öntöttetek belém egy kis lelket: holnap reggel kell a cukroslötyit innom, és előre borzongok tőle...

KépKép

KépKép
stelly

Stelly: Hajrá, cukroslötyi iható, nekem legalábbis sokkal bírhatóbbnak tűnt, mint ahogyan vártam. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: Köszi! :)
Biztos nagyon édes ruhák, ha tudsz, rakj fel majd képet! :)
Remélem hogy nem veszélyes tényleg! A férjem megtiltotta, hogy idegeskedjek rajta! :) Ha hazaértünk holnap, rögtön írok! Csak még lesz utána egy-két elintéznivalónk is!

Zétibébi: De jó, hogy benéztél megint! :D

Eszter: Meglátod, hogy nem lesz olyan vészes! Én is valami nagyon rosszra számítottam, de még jól is esett az előtte való éhezés, szomjazás miatt! :) Gondolok rád reggel! :)

Megettük az összes kakaóscsigát a férjemmel! :oops:
zsu83

Sziasztok!!! Örülök hogy jól vagytok!! Gyönyörű idő volt ma!!! Én rövidujjasan futkostam odakinn :)
Holnap megyek valami dokihoz, mert a torkom megin bekrepált! Nem tok ebből kimászni semmi gyógymóddal! Amúgy tök jól vagyok minden téren, nem fáj se tüdőm, semmim.... :)
Éhes vagyok folyton, de nem tudom mit egyek...szerintem ez nem normáis... Vége lesz ennek egyszer?
Annyira "fincsi" képeket tettetek fel megin, nem tudok betelni!
Én tegnap sütöttem egy kis muffint, csokisat, nálunk az a kedvenc!
Ezt az almásat bizti kipróbálom!!!
A mézeskalácsok álomszépek!!!! Én annyira nem szeretem azt enni, de csinálni, meg felaggatni a karácsonyfára nagyon! Idén szeretnék egy házikót sütni, amibe lehet világítást tenni.....Anyuval egyszer csináltunk, tök jó lett!!!! remélem lesz energiám! gyerekek biztos élveznék!

Kedden megyek cukorterhelésre, meg vérvételre, meg mindenre! Jajj de nem várom!!!! Jó annak, aki már túl van rajta!

Annyira nehéz lett a hasam! Nektek nem? úgy alápolcolnám ha lehetne! Régen volt már ilyen érzésem :)

Sok sok napsütést!!!! És szép hetet mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Hamilton a világbajnok :D :D :D
annyira örülök, h meg kell osztanom veletek :lol:

Kép

Kép
gjéti

Nilabali, Zsu: Tőletek kérnék segítséget... Valószínűleg mindenki jobb sütőmester, mint én, de nekem sajnos nem sikerült tökéletesre a kakaóscsiga. :(
Két tippem van, hogy miért: egyrészt szerintem nem kelt elég ideig... Ti mennyit hagytátok kelni a kikeverés után?
Másrészt: hőlégkeveréssel sütöttem, és ez lehet, hogy nem annyira jó... Persze nektek lehet, hogy nem ilyen a sütőtök, de inkább lassabban kellene, vagy hirtelen? Szerintetek?
Köszi, szeretném, ha legközelebb jobb lenne. Mondjuk az Uram azért így is jár rá. :) De szerintem száraz kissé és magasabbra kelhetett volna.

Verus: Azért jól vizsgálatasd ki Magad szerintem. Nehogy valami baj legyen. Jobb kizárni.

Mindenkinek szép estét és jó éjszakát!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok, már megint csak pár percem van.. :(

A cukroslötyihez vigyetek citromot, és behűtött vizet, azt mondják úgy türhetőbb.

Mi tavaly csináltunk ilyen mézeskalácsot először, és nagyon jó puha, azonnal lehet enni, és 2 hét alatt sem keményedik meg.

Verus, nekem is nagyon nehéz a hasam, sokszor iszonyúan feszül, és csak vonszolom magam. Nagyon félek, hogy mi lesz még, hiszen még sok van hátra, és nőni fog.

Zétivera, jó, hogy vagy egy kicsit! :D

Gjéti, az én uram pont ezért kapott majdnem szívinfarktust, Massának drukkolt, de nagyon.

Én is állandóan ennék mostanában. Méregetem a cukromat is, egyenlőre jónak tűnik, kíváncsi vagyok a terhelés mit fog kihozni, remélem nem kell diétáznom.
Vacsira most épp madártejet ettem, alig bírtam abbahagyni, olyan fini lett :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

kakaóscsigát én is légkeverésesn sütöttem, majdnem mindent azzal sütök, és kb. 40 percet, és 160fokon!
kelesztés meg kelesztőtálban történt, és nagyjából 1, másfél órát hagytam! kétszeresre kelt..... :)
több próbálkozás, és szuper lesz! Elsőre a kelttészták sose lesznek profik! :) Kalácsot pl én fél évig sütögettem, mire olyan lett, hogy tökéletes! most már nem tudom elrontani!!!! :) Kitartás! És minden sütőnek lelke van! piskótát pl az én profi sütőmben nem tudom jól megsütni, hogy magas maradjon, bezzeg az albérletben a leszakadt, egy fokozaton működős régi sütőben sikerült! :):) Kitartás!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Köszönöm Verus! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Nálunk is gyönyörű idő volt egész hétvégén.
Gerendai Zsuzsi: Ezt én is megkönnyeztem... Nagyon megható lehetett, és jó érzés tudni, hogy ennyire szeretnek, és ragaszkodnak hozzád, nemcsak a gyerkőcök, hanem a szülők is. Így van értelme dolgozni!!!!

Zsu: Nekem a doki azt ajánlotta, hogy szedjek tőzegáfonya tartalmú készítményt, mint amilyen a Cran-C. Ez nagyon jó mindenféle húgyúti és hüvelyi fertőzésre, és teljesen természetes, áfonyából készül. Szerintem nyugodtan próbáld ki, vagy kérdezz rá a dokidnál.

Zeti: Nagyon jó volt hallani rólatok, és örülök, hogy a pocakod is rendben van! Gyere, ahogy tudsz, minél többet!!!

Andus: ez a mézecskalás nagyon jól néz ki.... túl jól.....
Most kezdjem el megcsinálni????

Hát lányok, én már úgy vagyok vele, hogy nem is állok inkább rá a mérlegre... Próbálok odafigyelni, hogy azért éjszaka ne egyek, és napközben is csak módjával, de néha nem tudom megállni, és állandóan éhes vagyok....

Képzeljétek, most hétvégén volt először, hogy Apuci tényleg "testközelből" érezhette pici fiát. Ugyanis Vendi most éppen medencevégű fekvésben leledzik a pocimban, aminek következtében a buksija egészen a bordáim alatt van. És mostanában esténként határozottan elődugja... hihetetlen, de látszik, ahogy kidudorodik a hasamon a kis buksija. És Apa nem győzte simizni, meg puszilgatni... Olyan picike volt, ahogy a tenyerét rátette, és annyira megható... Nagyon jó érzés... Apát is teljesen feldobta... :D

Egyébként én is egyetértek azzal, hogy lehet velük kommunikálni. Csütörtökön a dokinál mindent megbeszéltem vele, hogy mikor, mit nézünk, és mit szeretnénk látni... Megkértem, hogy mutassa meg a pociját, a combját, és mindent csinált egyből... A doki is mondta, hogy milyen együttműködő gyerek... :lol:
Büszke is voltam rá... :D

Ja, és nemsokára itt a 3. trimeszter... El sem hiszem.... Hihetetlen gyorsan telik az idő.....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

zetibebi: örülök én is, hogy vagy és a jó híreknek méginkább. Hát igen, így van, ahogy neked is mondták, tényleg a baba hoz most egy kis örömöt a családnak a szomorúságban, rettentő sokat segít abban, hogy a jövőre koncentráljunk, anyukám főleg rengeteg erőt merít belőle. Nem is tudom mi lenne most a kicsi nélkül...

Andus: szuper, már évek óta vágytam egy bevált mézeskalácsreceptre. Karácsony előtt majd minden ujjam keresztbe teszem és megsütöm. Köszi! :)
Nálunk a muffinban minden szokott lenni, ami éppen itthon van, tej vagy fehércsoki, gyümölcs, aszalt gyümölcs, de ami elmaradhatatlan belőle az a reszelt marcipán, mmmm... :) Egyszer próbáltam banánosat sütni, zöld lett és fűszagú :D.

Zsu: nagyon édesek a rucik, olyan kocsikabátunk nekünk is van, az volt az első ruci amit beszereztem. :)
Lányok lassan jöhetnének az új pociképek, én már szeretném nézegetni!

Gjéti: úgy döntöttem elnézünk mi abba a vecsési bababoltba, mert szimpatikusak az áraik és most egy babakocsijuk is megtetszett... Majd beszámolok mik a tapasztalatok. Ráadásul 16-20-ig van a nyitvatartás, szóval férjecske sem találhat kifogást. :)
Mostmár kezd kiságy és pelenkázószekrény hiányom lenni. :roll:

Kép
Kép
elif

Most látom csak, hogy a vonalzóm szerint ez már a 3. trimeszter.... :lol: :lol: :lol:

Tényleg a "végét" járom... :shock: :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok Kismamik!

Na ez a hétvége is elrohant, bejártuk a fél országot. Most már jó lenne néha legalább hétvégén egy kicsit otthon lenni, na de mindegy ... Jövő szombaton már vizsgázom, úgyhogy ez megint nem a pihenésről fog szólni :?

Megvan a cukor-eredményem: 4,3 Hurrá, lehet nekiállni a recepteknek, amiket felraktatok!!!

Voltam ma UH-n is, minden rendben, pont a korának megfelelőnek mérték a törpit, és a többi adat is oké, de a nemét illetően továbbra is homály borul a kérdésre. Most inkább lánynak mondta a doki, de azt is hozzátette, hogy összeszorítja a lábacskáit, így lehet, hogy csak emiatt nem látszanak a fiú alkatrészek. Meg is beszéltük a férjemmel, hogy most már tényleg elmegyünk egy babamozira a héten, hátha akkor okosabbak leszünk. :lol:

ZetiVera: örülök, hogy felbukkantál, és minden rendben nálatok. Hátha lesz hamarosan már netetek, de addig is vigyázz magatokra!!

Zsu: én is szemezgettem már a macis kisruhákkal, annyira édesek és pihepuhák. És a színe alapján kisfiúnak és kislánykának is jó. :wink:

Zsuzsi: nagyon megható lehetett az utolsó napod, jó pihenést a hátralévő időben!!

Andus: istenien néz ki a mézeskalács!! Nyami :)

Stelly, Verus: kitartás a cukroslötyihez! A citrom tényleg kell hozzá, de összeségében azért elviselhető.

Julcsi: találkozunk ma?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Amy: szerintem ne aggódj a súlyod miatt, nálam több extra kilónál nagyon nem járhatsz, de mostmár én is feladtam az aggódást, végülis megyünk bele a télbe, kell a védőréteg. :D
Rokonok továbbra is azt mondják tök jó, hogy csak a pocimra híztam, én meg persze bólogatok, miközben tudom, hogy a 2 terhesnacimból már csak az egyik jó és nem a hastájék miatt... :)
Annyira édes lehetett picurod, hogy így hallgatott az anyukájára, reméljük később is így marad majd. :)
GRATULA A HARMADIK TRIMESZTERHEZ!!!

Efehan néha egészen erőszakos, ha nem tetszik neki egy testhelyzet úgy rugdos, hogy majd szét szakadok, olyankor simizem meg nyugtatgatom, hogy "ne mérgelődj, mindjárt megfordulok" :D De gyakorlatilag mindig baja van, ha éppen aludt és olyankor váltok testhelyzetet, kényelemmániás... Apuja meg ilyenkor büszke, hogy az ő fia tudja mit akar :D.

Kép
Kép
elif

Elif: hát már tényleg nem aggódom...
Felesleges a kilókkal foglalkozni, mármint úgy értem, hogy nem most fogok elkezdeni fogyózni.. Majd, ha már kinn lesz a babóca, és nem szopik, akkor elkezdhetek aggódni a súlyom miatt... :lol:
Egyébként nekem is mindenki azt mondja, hogy csak a hasam nő, de azért én észreveszek ám mást is.... :oops: :lol:
Tényleg nagyon aranyos volt, hogy olyan szépen figyelt arra, amit mondtam... Tartok tőle, hogy ha kinn lesz, már nem lesz ilyen egyszerű a dolgom... :roll: :wink:

Ezek a pasik... :lol: Nemtom mit szólnának, ha őket rugdosná valaki belülről... :lol: 8)

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Töltöttem fel mai pocakfotót....

az arcom ne nézzétek, az félelmetes... :shock: :? :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsufi: Persze, hogy találkozunk, a világért sem hagynám ki... :) Kis késés előfordulhat, de igyekszem nagyon.
Nagyon ügyes vagy a jó cukoreredmény miatt, nekem is pont ilyen lett. :) Megnyugtató mindenesetre.

Amy: Sok ember boldog lenne ilyen félelmetes arccal. :D Nagyon-nagyob csini vagy! Sehol egy plusz hurka.
Fantasztikus lehetett ez az élmény, hogy tudjátok, hogy az a Baba feje, amit megsimogattok. :) Nálunk még nem volt ilyen, remélem mi is megtapasztalhatjuk majd...

Lányok, én olyan boldog vagyok!!! A kapcsolatunk a férjemmel szorosabb, mint valaha, sokat mocorog a Bogyesz és úgy várjuk őt, az egész család! :) Ha az elején tudtam volna, hogy lesz a terhességnek ilyen része... Nem így tűnt, bár páran mondtátok itt is.

Mindenkinek hasonlókat! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Iricc, Julcsi, Zsufi, Kreszi: Köszönöm a szülinapi köszöntést meg mindenkinek a szurkolást, de sikerült rendesen elrontani aznap a kedvem. Csütörtökön voltunk nőgyógyásznál, megvizsgált engem is meg a babát is, minden rendben talált, megcsinálták a cukorterhelést (végülis reggel) és megnézték a vizeletem is. Minden ok volt, úgyhogy jól is éreztem magam aznap. Erre pénteken a szülinapomon becsüngetett a nőgyógyász barátnője, aki szintén orvos a közeli kórházban, hogy megbeszélték hogy mégiscsak vesznek tőlem még egy is kis vért, hogy megnézzék, hogy nem e valami vírusos eredetű kiütésem volt, ami a babának is árthat. Persze ez baromira felzaklatott és kb. a jövő hét végére lesznek meg a leletek, szóval addig stresszelhetem még magam... Nagyon jó lenne már két héttel odébb lenni. Az utóbbi egy hónapom nem volt túl szerencsés. Szeretném már végre nyugodtan várni Kismanót. Már elegem van, hogy állandóan ilyenekkel stresszelnek.

Cukorterhelés: képzeljétek itt gyümölcsös izesítésű glükózszirupot kellett inni, 3 dl-t. Egész türhető volt. Majd egy óra elteltével megbökték az újjam és azonnal megmondták az eredményt. Itt másfajta mértékegységben mérik, nemtudom hogy az otthoninak hogy felel meg, annyi biztos, hogy teljesen jó lett.

Abencze: hát teljesen igazad van! Nekem is az volt az érzésem, hogy a bőrgyógyász egyáltalán nem volt képbe... Ezért javaslom mindenkinek, hogy egyidejűleg keresse fel a nőgyógyászát és a háziorvosát is!!! Nilabi, szerintem tényleg érdemes egyidejűleg a többi orvost is felkeresni! A barátnőm a háziorvoshoz ment a kiütéseivel, aki kapásból felismerte, hogy terhességi csalánkiütés. Én a bőrgyógyász után a Klinikára mentem és azóta is csak vért vesznek mert ki akarnak zárni csomó mindent, ami persze jó, de közben már agyon stresszelnek vele...

Zsu: UH- itt minden második héten visszarendel a doki és akkor csinál uh-t a babáról is, meg megvizsgál engem is... sokkal gyakrabban mint otthon... A vizelet miatt meg szerintem ne izgulj, az a lényeg, hogy fehérjét ne találjanak benne, a többi mind nagyon jól kezelhető!

A kilókról meg nem is merek írni... Hihetetlen, hogy már most milyen sokat híztam, pedig július óta ugyanazt a terhenadrágot hordom és még mindig teljesen jó. Komolyan nem értem, hogy hova rakódott le az a rengeteg kiló...

Panna
pandusika

Sziasztok!
Húú jkól eltüntem ..Bocsi :oops:

Van nekem is 1 mézeskalács receptem ha érdekel vkit akkor beírom ide.Már félek jönni olvasni mert mindig van valami finomság és utánna majd megveszek ugy ennék belölle!Főleg mikor képekkel van illusztrálva jujjj.

áto mindenkinél folyik a hastapizás apucik nagy örömére de valjuk be nekünk is (legalább is nekem) nagyon tetszik.

Eszter!
szuper,hogy már szinte mindennel készenvagytok.A dobozok miatt ne aggodj majd eltünnek lassacsdkán.
Tudom milyen rossz mikor apa keveset van otthon....
Szépüljetek csak lassan minden olyan lesz amilyennek szeretétek volna.
(Bárcsak mi is ott tartanánk már)

Holnap délelött szoritsatok rutin vizsgám lesz.

Sogornömtöl kaptam kismama övet a kocsiba.mostmár kényelmesseb lesz.(Milyen sokat segitett volna akkor mikor volt a koccanásunk.Nemfájt volna a pocim napokig.

A héten megyek uh-ra.

Most mézem sokan átléptétek a büvös 100 napot húú ez most kezd igalmas lenni csak.....

Kicsit irigykedem Julcsi és Elif.Jó ,hogy tudtok találkozni.

Na megyek mert úszik a konyha :oops: :oops: teregetni is kellene...........

Kép
zümis

Apropó recept... tudna valaki ajánlani valamilyen jó kis túrótorta receptet? Apának jövő héten lesz a szülinapja és túrós tortát rendelt. Csak az a baj, hogy itt nem lehet olyan túrót kapni, mint otthon, csak a nagyon krémesített fajtát. Remélem azért abból is össze tudom majd hozni. Szóval ha valakinek van valamilyen jó receptje, akkor légyszi küldje el! :)

Panna
pandusika

Pandus: Nekem van egy jó receptem (állítólag) de én még nem próbáltam ki.. Azért küldjem el?
Jobbulást, jobbulást, jobbulást!
Kilókról én sem írnék, de tagadhatalan, hogy ugyanazok a terhescuccok jók rám is az alajétől fogva. Ez azért megnyugtató picit...
Jó, hogy jöttél, hiányoltunk már!

Zümis: Drukkolunk a vizsgához nagyon!
Zsufival szoktunk találkozni, bár én a magam részéről Elifet is szívesen megismerném. :D :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Jucsi!Bocsi :oops: De érted.........

Kép
zümis

Sziasztok!

Megvolt a mai dokilátogatás! Minden rendben, teljesen zárt méhszáj, Bencus jól megrúgta a dokinő kezét amikor tapogatta a hasamat! :oops: :D A vizeletbe a laphámsejt, azt mondta, hogy nem jelent semmit, mert a hüvelyváladékkal keveredett biztos a pisi, és azért van, mert amúgy minden teljesen ok!
A vérnyomásom szokás szerint a béka feneke alatt volt (85/70) :?
Írt fel vastablettát is, mert kezd kiürülni a szervezetemből!
Nekem a következő uh-t a 30. hétre mondta a doki! Megyünk majd a Bolgárkerékbe ott csináltatjuk, legközelebb a 31. héten megyek a dokimhoz vissza!
Beszéltünk a szülésről is, vállalja, az összegről viszont hallgatott, én meg nem kérdeztem! :) Ajánlott szülésznőt is, jövőhéten telefonálok, hogy megbeszéljek vele is egy időpontot, amikor be tudunk menni a szülőszobát megnézni! :)
Holnap megyek kismamatornára a kórházba! :)

Ikverus: Tényleg jobb, ha megnézeted magad!

Julcsi: Én is azokat tudom írni, mint Verus, szintén légkeveréses sütőbe sütüttem, én is kb. 1 órát hagytam a tésztát kelni! :roll:
Legközelebb biztos jobban fog sikerülni! :)

Amy: Én is úgy szeretem nézni, ahogy apa Bencussal kommunikál! :D Már most olyan édesek! :)
Szép kismama vagy, nem is félelmetes az arcod, nem tudom honnan szedted! :D

Elif: Köszi! Ez az egyik kedvenc kis ruhadarabom! :lol:
Nekem is ilyen erőszakos Bence, bizony ha nem olyan pozícióba vagyok, addig balhézik velem, míg nem váltok! :D

Zsufi: Gratulálok a cukoreredményhez! Örülök, hogy minden rendben van veletek! :D

Panna: Örülök, hogy jól vagytok!
Ez tényleg elég bosszantó, hogy megint bestresszeltettek, de biztos alapos akar lenn a doki, ami azért jó dolog!
Ne aggódj, biztos minden rendben lesz, szorítunk Nektek! :)

Zümis: Megy a drukk holnapra! Biztos ügyi leszel! :lol:
zsu83

Elif, ez jó ötlet! Menj csak el a bababoltba, és számolj be. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Olyan jó olvasni ,hogy Ti mentek vásárolgatni nemtudom de Én nemmerek pedig nemvagyok babonás....elmondhatatlan visszatartó erő van bennem....és nemtudok mittenni.....pedig annyira várom ,hogy megszüllesen......talán még az áprilisi vetélésén nemtudom magam túltenni .....vagy ennyire rettegnék belüll ,hogy vmi baj lesz?!
Nemmondom én is megnézem a babarucikat párom ki is van rendessen.....de nemmerek 1 darabot semmegvenni.
Eddig 2db pólyahuzatot mertem venni aztán slussz.Ruhát semmit.

Kép
zümis

Zümis, az elején én is így voltam.
Még most sem biztos, h meg fog születni a pici, és én is nagyon félek... Rettenetes lenne, ha bevásárolnék, és a pici nem jönne...
De ilyenekre nem szabad gondolnunk!!!
Én is csak lassan veszem a cuccokat, kiságyat pl csak januárban fogok venni, ha minden rendben lesz addig... :)

Kép

Kép
gjéti

Nálunk is a férjem erőltette nagyon a vásárlást, ha rajtam múlna, akkor nem sok mindene lenne Bencusnak! :roll: :)
zsu83

Kicsit akkor megnyugodtam....nemcsak én vagyok ilyen parás.
Nálunk elég sok minden adott a Zsó -tól (kiságy,babakocsi).De azért van pár dolog amit megkellene venni.....(Én még a nevén is alig merem szegényt szólitani :oops:

Kép
zümis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?