A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

HAli!

Jók a talis képek!
ÉS a turisok is!

Yuyu, mit mondott a dokinéni, akkor mi lehet a fehér pötty? Csak mert a mi dokink nem túl közlékeny és érdekelne mi jöhet még szóba, ugyanott van mint ahol a jobb metszőfognak kellene kijönni, szép fehér pötyi....

Na, a mai napunk eléggé gáz, megyek is, mert megint méltatlankodik.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Babaúszás, én mindent megnéztem pro és kontra, érvek és ellenérvek, szerintem sokkal több minden szól mellette, mint ellene. Pedig nagyon sok cikket és fórumot átrágtam mielőtt döntöttem.
Katica: mi Paksra fogunk menni valószínűleg, bár lehet hogy a szekszárdit is kipróbáljuk, ugyanaz a csaj tartja, bemásolom neked mit írt.
" Pakson szeptember 24-étől indulnak az órák, minden szerdán 15.30-16.00-ig tart a foglalkozás. A Paksi uszoda előnye, hogy odafigyelnek arra, hogy ne klórozzák agyon a vizet, és emellett szép tiszta mindig. Viszont kicsit hűvösebb a vize, mint a Szekszárdinak, 30C-os, ami kellemes és pont alkalmas a fél óra eltöltésére. Az öltözőben elég hűvös van, ezért érdemesebb a babát a medencetérben átöltöztetni. Kevesebben vannak egyszerre a foglalkozásokon mint a szekszárdin. Ára: 1.000,- Ft
Szekszárdon szeptember 28-ától indul az úszás. Minden vasárnap 11.30-12.00-ig tart a bébiuszi. A víz melegebb, mint Pakson 32-33C-os, de klórosabb és nem olyan tiszta mint Pakson. Az öltözőben meleg van, de olykor zsúfolt. Ár: 1.400,-Ft"

Köszönöm a köszöntést!

Szuszu: Nagyon jók a képek, jó látni a fejlődést rajtuk, bár mi szemmel tartjuk Andrist rendszeresen, remélem nem bánod
:wink: Nekünk is csipásodik újra a szemünk, egyszer 4 hetes korában voltunk már átmosáson, szörnyű volt, pedig nem engedtek be vele...nem tudom eldönteni, hogy vissza menjünk-e újra. Amúgy normál esetben nem csipásodik a babák szeme, én bíztam benne, hogy ez már normális, mert könnyünk az van mindig.

Boni: sajnálom, hogy nem jutottatok messzebb, pedig nagyon jók a képek, biztos jó volt talizni...azt nem bánom hol lesz ezután, de a csütörtök marad? Mert már mondtam a férjemnek, hogy úgy intézze, hogy csütörtökön kelljen Pestre mennie!

Panna: puszi továbbítva az illetékesnek :)Réka nagyon édes a képeken, kedvencem ebből a 3. ott nagyon huncut, viszont az 5.-en meg hihetetlenül csábosan néz, talán épp apát akarja elvarázsolni ? :D

Julcsi: Szerintem annyira azért nem bánod a fogat....ugye? A sikongatást Málnus is csinálja, de én nagyon imádom, olyankor szokta, amikor nagyon magyaráz valamit :)

Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

A tali tényleg jó volt, de a MOM-ot legközelebb én is leszavaznám :cry:
Ha már pláza, akkor a westendben sokkal, de sokkal kultúráltabb a baba-mama szoba, kettő van, tiszta, légkondi, van papír, papírtörlő, zacsi a használt pelusnak és ringatózó szopifotel lábtartóval :lol: Mondjuk eddig ott mindig a férjem ült :lol:

Annyira édesek voltak a babák, jó volt végre személyesen is talizni.
Mecsi köszi a fotókat!
Ha lesz egy kis időd, átdobnád a mailomra? gabor.edina@gmail.com
Köszi előre is!

Sziszka!

Hát én is csak sok sok gyógypuszit tudok küldeni kicsi Málnus lábijára, nem lehet egyszerű ezzel neki és neked sem :cry: Kitartást.

Gyerekdoki hívott, sajna be kell mennünk az anyagcsere ambulanciára, mert akinek ez a biotinidáz értéke nem jó, azt személyesen nézik meg. Szóval nov. 13án húzós napunk lesz, gyerkőc, férj stb :cry:
Hát én próbálok lenyugodni és hinni abban h nincs semmi, és csak rosszul vették le a vérét.

Boni!

Sajnálom h nem tudtatok jönni, jó lett volna talizni. És szerintem is a tömeg lehet az oka, sok babust megrémít :cry:
Fokozatosan menni fog szerintem.

Lili babának javulást kívánunk!

Asszem ennyit akartam :oops:

pöttömpanni

Egyáltalán nem bánom ;-) Dokinéni még nem látta, csak a védőnő, ő meg nem mondta mi lehet, csak hogy nem fog, de nem is szájpenész...

Az úszással meg úgy vagyok, hogy kipróbáljuk, de ha nem tetszik neki, nem erőltetem... Bár fürdeni szeret, úgyhogy nem hiszem hogy ellenezné a dolgot Enikő...

Ő is akkor sikongat, mikor magyaráz, vagy örül valaminek :-D

yuyu79

Ja, és ma Nonoka annyit eszik, mint újszülött korában...hazaértünk akkor is csak nyammogott a cicin, inkább magyarázott, meg sírdogált, de a cici nem kellett neki az istennek sem, muszáj volt fejni, ki is jött belőle vagy 140 ml. Persze nem tudom minek teszem el, amikor nem eszi a fagyisat :lol:
De nincs szivem kiönteni, amikor Afrikában meg éheznek :roll:
Szerintem nálunk is le fog állni ez az őrült tempójú fejlődés.

pöttömpanni

Mindenkinek köszi az aggódást!
A jó hír, hogy nem nőtt be a kutacs, kb. félcentis. De el kell menni neurológushoz, holnapra van is időpontunk. Közben telefonon is beszéltem eggyel, a barátnőm anyukájának a barátnőjével, valamennyire megnyugtatott. Csanád most rendben van, mindent úgy csinál, ahogy kell neki, remélem holnap is ez lesz a válasz. Lehet, hogy most leáll majd a csontosodás, lehet, hogy nem, de ha benő, akkor is nőhet még a varratok mentén, csak folyamatosan figyelni, mérni kell a buksit. Szívzörejt ez a dokinéni is hallott, de nagyon halk.

Szuszu,
nem irigyellek a szemecske miatt, de én tuti bemennék vele. Nagyon szép Andriska :D

Vitamin: Én Elevitet szedek továbbra is,Zazival is ezt szedtem.

Képzeljétek Csanád be sem lázasodott a 2 oltástól, pedig a dokinéni nagyon mondta, hogy várhatom. Olyan stramm kis krapek :)
Bocs, ha nem reagálok vmi kérdésre, alig tudok visszaolvasgatni, és a lelkiállapotom sem rózsás...

Tali: Miért nem próbáltok ki egy játszóházat? Lehet, hogy drágább kicsit, de tuti gyerekbarát. Mondjuk lehet, hogy ebben a taknyos időszakban nem biztos, hogy ideális.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Pöttöm drukkolok, hogy ne legyen baj! de nem lesz

Westend az hozzánk még közelebb van, oda már egyszer eljutottam BKV-val, mert csak a Lehelig villamosozok az 10 perc, onnan át séta Westendbe

Szépek vagytok talisok!

mondanom sem kell, hogy amint leszálltunk buszról egyből bealvás..
:roll: mintha elvágták volna

na majd legközelebb :lol:

Hrk drukkolok holnapra!
Vendég

Yuyu - Emma is rikkantgat egy ideje, amikor valamitől izgalomba jön, nagyon édes olyankor.

Felucia - Nálunk is volt koszmó, 1 hónapos kortól, a hajas babáknál gyakori. Mi este fürdésnél Babe samponoztuk, reggelente meg olajoztuk, és mindig fésülgettük (a fogkefe gondolom még hatásosabb). Szerencsére kb. 2 hete elmúlt neki, azóta csak samponozunk a megelőzés érdekében.

Ági - Kérdezted, hogy hogy lehet ekkora hajú baba. Mikor terhes voltam, voltunk Szigligeten a kedvenc borászunknál bort kostólni, és ő azt mondta, hogy csak nyugodtan igyak, mert hajas baba lesz. Hát így történt (na jó, csak mértékkel boroztam)

Emma mostanában igen nyűgös szopizáskor, gyakran kiköpi a cicit, és keveset eszik. Olvasom, hogy nálatok is előfordul. Remélem majd javul a helyzet. Mondjuk már most is jobb, mint 3 hete, amikor már attól üvöltött, hogy meglátta a cicit :)

Képzeljétek, Emma megtanult olvasni :)).
Kép

Anna
sushy

Apró! A szemfog az utolsók között van, ami kibújik - papírforma szerint :wink: Dominiknak most jött ki a második szemfoga egy hete, a másik pedig kb 2 héttel előtte. Már csak pár fog hiányzik és teljes a fogsor :) Nálunk nem fehér volt először a foga, amikor áttöri az ínyét inkább olyan átlátszó, olyan mintha pici seb lenne az ínyén. A legegyszerűbben úgy lehet megnézni, hogy fogacska-e, hogy egy kávéskanál nyelével megkocogtatod, ha kocog akkor fog, ha nem akkor még nincs fog.
Sziszka! Biztos jó lehet a babauszi, de engem tényleg nem győzött meg, amiket olvastam róla. A "pontot" a nemre :) pedig az tette fel nálam, hogy a szekszárdi uszoda eléggé förtelmes, főként a tisztaság szempontjából. Az utazgatást máshova meg nem vállaltam volna.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sushy! És Emma éppen altató mesét olvas apukájának? :wink: :lol: :lol: :lol: Nagyon jó a kép! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

HAli!

Na, akkor majd kocogtatok. Pedig a mi dokink váltig állította, hogy az is fog, meg ami alul jön ki, az is. :shock: Amúgy tudom, hogy az alsókkal kellene kezdenie. Luca, akkor lehet hogy a tiétek sem az?
Nekem hiányzik a legkevésbbé, de minden egybevág, nyűgi, szörcsög, pedig alig jött ma vmi, és amikor abbahagyom a kínzást, ugyanúgy szörcsög tovább....

Lucám, nem tettem fel, mivel ma pl. este 7kor sikerült kijtunom teregetni a délben kimosott ruhákkal. Jó dühös voltam, így vasalhatok, jól összegyűrődtek. Szóval csak mértékkel lépegetek, de ami késik nem múlik.
Hogyhogy Vincét is most keresztelték, ilyen későn?
Bogi egy egész üveg pezsit lenyom egy esta? Vagy lehet, hogy ezt már kérdeztem? Akkor bocsi, ma kicsit el vagyok tévelyedve, vagy inkább két lépéssel magam mögött bandukolok. :roll:

Pöttöm, a fiaink.....ma Levi is nyammog, alig eszik vmit,bár én 140et sehol sem tudok lefejni.
Viszont nagyon jó ha elteszed, mert hozzátápinál sokkal könnyebb átszoktatnod, ha a kajába teszel fagyasztott anyatejet, vagy simán csak azzal higítod a kajcit. Egészégesebb, több tápanyag, stb. Szóval tejből sosem elég, hidd el.

Levi két napja cicivel a szájában magyaráz, miközben vígan folyik ki kétoldalt a tejci, vigyorog ezerrel és nagyon mondja, olyan artikulátlanul, mint amikor teleszájjal dumál az ember....annyira édes, megeszem!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

akkor én is beszórom a képeket, sikerült végeznem a butításukkal
szerintem se volt jó a helyszín bármennyire is közel van hozzánkés a tranzitban jobban éreztem magam.de az is igaz, hogy elég nehéz nemdohányzó kávézót/teázót találni ahol még hely is van elegendő jó parkolási és bkv-és lehetőségek ...stb...
várjuk az ötleteket!!
Kép
Kép
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

sziasztok!

na, végre itthon!

tegnap és ma tiszta csavargás volt az életünk, kicsit nyügibb is volt Beni, bár a talis képek nem erről árulkodnak! ;)

MOM tényleg nem annyira jó, mint számítottam rá, főleg, hogy dél tájban jönnek a környékben dolgozók ebédelni, és megszállják a bevásárlóközpontot, így tömeg lesz... hazafelé úton gyermek eléggé sírdogált a kocsiban, így kivettem őt, és a buszon, kézben a picivel csak álltam, mire odaszóltam egy nőnek, hogy leülhetnék-e, mert kb. mindenki végignézte, ahogyan a robogó buszon a gyerek a karomban, kapaszkodás kb. nulla... szóval az empatikus emberek száma egy db tömegközlekedési eszközre nézve, EGY NAGY NULLA... :(

Aproo, turiba úgy voltunk Benivel, hogy párommal "hajnalban" bementünk anyósékhoz, és olyan 10 után indultunk el a városban, Beni ilyenkor mindig alszik, mivel ekkor szoktam én is itthon sétálgatni a babakocsiban, szóval akkor is aludt, elringattam a popsiják jó sokáig. turiban anyós felügyelt, én pedig túrtam a ruhakupacokat, közben Mecsivel is találkoztam, és csodaszép ruhákat szereztünk be mi is. lehet, hogy majd felteszem, bár én még kimosom holnap reggel. szóval 7es busszal mentünk a móricz zs. körtérről, de kb. 20 perc alatt ott voltunk, csak hát az is zsufi... de azért felpaszírozódtunk! ;) én mondjuk legközelebb biztosan úgy mennék, hogy lepasszolnám a gyereket, mert csak jobban elvan "otthon", mint egy boltban, ahol meleg van, meg esetenként tömeg! szóval, ha gondolod, egyszer majd mehetünk együtt is, csak akkor meg kell oldanunk a babafelügyelést mind a kettőnknek! de egyébként tényleg csúcs szuper a hely! "fillérekért" veszel olyan cuccokat, amiket még talán a börzén sem, sőt, ezekkel a cumokkal még börzézni is simán tudnál!

lányok! jó volt talizni, de a képeket elnézve, háááát, iszonyat gáz vagyok! na mindegy, nem azért írtam, hogy megnyugtassatok, csak úgy most szembesültem önmagammal, gáz. mi?

fotók tüneményesek!

Rita. jövő hétfőn megyünk koponya uh-ra, tudod, nálunk is gázos a kutacs téma. dokinéni múltkor mondta, hogy majd most 3 hónapos tanácsadáson nézik a fejkörfogatot, meg mellkas körfogatot, így ha gáz van, beutal neurológushoz, hát én megelőzöm a dolgot, mert előbb megyünk uh, 18án meg dokinénihez, szóval már lesz leletem, ha gond lenne!

ja Aproo, szerintem a 3 hós csípőszűrés csak akkor fontos, ha először gond volt a picurral... legalábbis itt a gyártelepi sztk-ban nekünk azt mondta az ortopédus, hogy nem kell visszamennünk oda már többet! bár sokszor elgondolkodom, hogy nem lehet, hogy csak elnagyolva vizsgálta meg Benit!?

gyerek 20 perce alszik, lehet, hogy én is gyorsban melléfekszem, hogy minden percet kiélvezzek. iszonyat fárasztó volt ez a két nap! :( na mindegy, nem pananszkodom, jó volt talizni, Boni, Aproo sajnálom, hogy végül nem tudtatok eljönni, jobbulást Levinek és Lilinek is, sok sok gyógypuszi tőlünk! és persze minden további betegeskedő babónak, akiről esetleg nem tudok! szemecskékkel küszködőknek is jobbulást!

biztos van még, amit szerettem volna, és nézzétek el, hogy ilyen hosszúra sikeredtem, de már majdnem 2 napja nem voltam! :P

jó éjt!

jajjj! a képeket megkaphatnám én is!? b.zsofia@gmail.com előre is köszönöm!!! ;) (természetesen nem csak azokat, amiket mi szereplünk, hanem mindet!)

sophie27

én egyébként nem preferálom a bevásárlóközpontokat!!mert a mom még a legcsendesebb, legnyugisabb mindközül,szerintem...
viszont a kopaszigátra kilehet menni még télen is mert ott a kávézó mindig üzemel és bababarát és kényelmesen lehet bent is szoptatni, bőven van hely is és parkoló is van a bkv meg olyan amilyen...és sétálni is lehet...szóval ez egy ötlet meg egy szavazat a részemről...
csengeandi megint lemaradt...talán , mert annyira gyorsan mozog, hogy nemsikerül képbe hozni...he-heaz egyiken a pólója látszik he-he
Vendég

Csajok! Nagyon jók a talis képek. Sajnálom, hogy megint lemaradtunk :cry:

Köszönjük a bókokat RÉka nevében is. Tényleg elég jókedvű a kiscsajszi általában. Na ma azért csináltam róla egy teliszájjal üvöltős képet is, nehogy má'mindenki azt higgye, hogy sose sír... Majd megmutatom azt is.
Sziszka! Speciel az összes képen velem huncutkodik Rékus, de azért azt is látni kellene, amikor apja hazajön, és rávigyorog... Réka meg mint a repedtvirsli, vigyorog vissza.

Réka újjabban nem beszél (illetve csak keveset), helyette berreg. Azaz ha 25 cm-nál közelebb hajolsz hozzá, tuti összefröcsköl a nyálával. :wink: Ma egész nap ezt a berregést gyakorolta, alig lehetett pár "értelmes szót" kihúzni belőle.

ÉS hihetetlen, de már érte nyúl a dolgoknak, két kézzel markolássza a csörgőit, veszi egyik kezéből a másikba. Ezt tegnap óta nyomatja, de ma már elég profinak tűnt :wink:

Mi tegnap voltunk neurológusnál az alvás közbeni megriadások miatt de.10-du3-ig volt ez a program. RÖpke másfél óra után a neurológián vizsgálat (semmi extra)majd elküldtek EEG-re. Az is volt vagy egy óra. Olyan kis édesen nézett ki Réka a fejére csatolt kis gumiszíjakkal, majd megzabáltam. Akartam ról aképet csinálni, de mire az összes tappancs a fejére került, felébredt, és hogy ne rázza a fejét el kellett terelni a figyelmét, plusz a kezét lent tartani, hogy ne akadjon bele semmibe. Nem volt egyszerű mutatvány, 15 percig ráztuk a dokinéni kulccsomóját neki, mert az lekötötte a figyelmét.
Aztán vissza a neurológushoz az EEGvel, ott ismét egy óra várakozás. Diagnózis: jóindulatú csecsemőkori izomrángás amit RÉka produkál, ami nem ritka ebben a korban, és 1-2 hónap alatt általában kinövik a picik. De figyelni kell, és ha fokozódik vagy egyéb gond van, vissza kell menni.
Remélem tényleg kinövi, gondolom ez annak a következménye is, hogy most kezdi használni tudatosan a kezecskéit. Mondjuk azt lehet mondani, hogy naponta 1 alvásnál van sokszor megriadás, meg 1-2 nél néha kisebb, de azokra nem is ébred fel. És persze csak az elalvási stádiumban, amikor mélyebbre került már nincs ilyen.

panna1

Szóval még nem tudtam vissza olvasni viszont nagy keresésbe kezdtem tali hely ügyben és én pl. teaházra gondoltam. találtam is párat itt vannak a linkek nézegessétek én meg majd azért érdeklődöm is.
http://www.soterklub.hu/
http://www.csillagfenyteahaz.hu/
http://www.zoldteknosbarlangja.hu/
de még van rengeteg innen mazsolázok : http://teahaz.lap.hu/

szép álmokat mindenkinek! Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!

Mecsi ezek a helyek nagyon tetszenek! :lol:

szépek vagytok lányok..Nonokán meg nem is látszik a 8kg :lol:

csipőszűrés

nálunk a 6hetesen mindent rendben találtak..de 4 hósan újból kell menni, a kis könyvébe hátul be is van írva

Emma édesen altatja apáját!
Vendég

Jó reggelt csajok!

Tényleg nagyon a talis képek! Remélem egyszer eljutunk mi is!

Szerintetek az normális, hogy Málnus annyira éberen alszik, hogy arra felébred, amikor csendben bemegyünk a szobába lefeküdni? (talány egy kicsit nyikorog a parketta, meg a matrac) Már többször előfordult, és ezzel a mostani felébredéssel brutál gáz volt az éjszakánk....lehet hogy ma kiköltözünk a szobából, ágyastól mindenestől :( Mondjuk attól még éberen alszik...másnál is van ilyen?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

én a csillagfényre voksolok :D
Vendég

Hali!

Most csak gyorsan, mert ma megint megpróbálkozunk a 3 hós oltással, hátha beadja a doki, bár még szörcsi, de semmi baja.

Teaház: épp javasolni akartam, bár azt nem néztem meg, amiket Mecsi feltett (pótolom, ígérem, de most futok) szóval van a Móriczon egy Vörösoroszlán, 2 éve az a törzshelyünk a barátosnéimmal és nagyon szuper!!! Sztem hátul van egy paravános rész, igaz, ott puffok vannak, de ott simán lehet elvonultan szoptatni is. MOndjuk én helyet foglalni oda nem tudok, mert messze van és a telószámuklat nem tudom, meg azt hiszem csak személyesen lehet, de ez nem bizti. Szóval ha vki arrafelé lakik és van ideje megkuksolhatja, hogy ne csak az én véleményem legyen.
Sréhen szemben a Margit gimivel, kb 300 méterre a 61 villinger végállomásától visszafelé a tó oldalán. (ha az még 61es)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Ma még itthon. :)

Cs-Andi, nagyon jók lettek a közeli képek a babákról. :) Ügyes vagy.

Sziszka, köszi az infót, mi szerintem majd elmegyünk a szekszárdi uszást megnézni először, és ha tetszik minden, csak akkor veszünk részt. Nekünk az időpont miatt a szekszárdi jó csak. Ha az nem jön be, akkor nem megyünk. Pedig nagyon javasolja mindenki. Majd meglátjuk.
Éberalvással kapcsolatban mi is így vagyunk, semmire nem ébred fel, csak ha a közelségünket megérzi, akkor azonnal megy a ficánkolás, ezért mi visszaköltöztünk a hálónkba. Nálunk a nappaliból lett egy rész leválasztva gipszkartonnal a fiatalúrnak, a két helységet egy tolóajtó választja el, amit sosem zárunk be, így mindig egy légtérban aludtunk a babával, de mostmár nyugtalanul aludt, ha mi is ott voltunk. Így költözés volt. :) Szerintem sokkal jobban alszik azóta, egyhuzamban 8-9 órát végigdurmol. :D

Beszereztünk egy hintát a babának, kipróbáltuk az ismerősöknél és cumi nélkül teljesen elvolt benne egy hang nélkül, aztán bealudt. Ezért úgy döntöttünk, hogy rendelünk egyet. :) Mindenkinek javaslom. Bár Pistike amúgy sem nyűgös sosem, de a barátaink kislánya nagyon sokat sír és őt is mindig megvigasztalja, és állandóan bealszik a hintázás közben. :D

Íme a szerzemény.

Kép

És egy ráadás. :)

Kép

Képzeljétek, kinőttük a fürdető kádunkat, a másodikat is. :D Mostmár a nagykádban fürcsizünk, rendeltem egy csúszásgátlót a kádba és ott hawaii-ozik a kis pocok. :) Minden fürdetés előtt szórófejes tisztítószerrel lefertőtlenítem a kádat és utána mehet a pancsi. :)

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Köszi a képeket csajok!

Jesszus lányok, hogy bírtok ilyen sokáig fennmaradni? Nézem a beírások időpontját... :roll: Vagy a babusok generálják? :lol:

Először is Szuszu!
Köszi a mávos telószámot, hívtam őket többször is, de nem vették sajna fel, így végül hétfőn megyünk mi is UH-ra a Tűzoltó utcába. Fizetni kell, de legalább 1 héten belül mehetünk.

Réka, Emma, Pistike tüneményesek, ja és persze Zsigi is. És Andrisnak ez a portfóliója hasonlóan eredeti, mint Mecsi 18-as karikája :lol:

Sziszka!!!

Nálunk ez is egyezik, mármint a felületes alvás. Nonoka azt is megérzi, ha hallgatózok az ajtaja előtt :lol:
Nem is tud nyugodtan aludni sem a kocsiban, sem a babakocsiban, gondolom a zajok miatt.
De nem tehet róla, anyjától örökölte ezt is. Én nem tudtam vele aludni az első perctől kezdve, mert nyüg meg morog álmában, én meg nem alszom, így ő külön szobában van, én meg a bébiőr túloldalán. Sajna emiatt nem is szeret velem összebújva elaludni. Kivétel ezalól ha szopi közben durmol, ami még mindig sláger nálunk. :lol:

Zsófi, kimondom, már foglalkoztat egy ideje, Beni baba fütyije dupla akkora mint Nonojé, már bocsi, hogy ezt nézem :oops: :lol:
Szóval...jó dolga lesz a csajoknak. :lol: Nem lehetett nem észrevenni...remélem a fiad nem orrol meg ránk ezért :wink:

Aproo!

Köszi a tanácsot, nem is gondoltam erre, h a tejcsi hozzátápikor is jó lehet. Na már csak egy új mélyhűtő kellene, majd panaszkodom a zuramnál :lol:

Nálunk ez nagyon új, h Nonoka nem eszik rendesen, amikor ráteszem a cicire vadul elkapja, és amikor megindul a tejleadó kiköpi, sír, én meg lövöldözök össze vissza.
És nem lehet mostmár szopi közben a tv-t nézni, mert tudja h mögötte van, és kitekeredik, és nézni szeretné. Ha kikapcsolom, akkor meg többször ellenőrzi, h tuti nem szól e.
Szóval erre vigyáznom kell, nem szeretném ha tv fan lenne.
Ja, és nálunk is hatalmas magyarázás van szopi közben, megzabálom olyan huligán :lol: , meg vigyorgás, egy kivétel van, a reggeli első kajcsi, mert akkor olyan éhes, h csak habzsol.

pöttömpanni

Köszi Boni, de már egy hete voltunk 8,5 kg :lol: Anya keze már nagyon fáj.
Ma mérjük megint, remélem csak a min. 150 gramm lesz.

pöttömpanni

Nálunkma reggel volt mérlegelés, Eni 6600 gramm, tehát túl vagyunk a duplázáson, mert ő 3260-nal született. Ja és jövő kedden lesz még csak 3 hónapos :oops:

Pöttöm, nem a méret a lényeg :lol:

yuyu79

Ja és nem lehet, hogy Beninek azért tűnik nagyobbnak, mert ő kisebb mint Nono, tehát a testéhez képest?? ;-)

yuyu79

NA megjöttünk....kiderült hogy műtét után 6 hétig nincs szuri. De ezt kedden is kiderülhetett volna....nagyon szarul jön így ki, hiszen dec. 23.-án kapná a 4 hóst, amikor meg már nem adják, így januárban közel félévesen kapja majd a 4. havi szurit. :?

Szörcsög ezerrel még mindíg, nem tudni fogzás vagy mifene, de tény, hogy van, hogy 1 egész percig kell szívni az orrát, annyira hátulról jön a szmötyi, szegény mint egy kismalac, úgy visít. ÉS akkor is inkább fehér-habos, nyálszerű a cucc, nem taknyi (bocsánat) Nektek volt már hasonló?
Annyira tanácstalan vagyok, hogy most náthás-e és holnap mennénk nagycsaládi banzájra.

Na, az előbb csengettek be, még vizünk sem lesz ma délután, lavórozhatok.
Azt hiszem jól el is megyek sétálni.

Ja, ma reggel megint egymás után 2x átfordult. De csak reggelre tartogatja nekem ezeket a mutatványokat, ha most hasra teszem, igencsak zokonveszi. :D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

Nagyon jó volt megint a tali, Boni, Ági, sajnálom, hogy nem jöttetek és Lili babának sok gyógypuszi!

Tüneményesek a babák egytől egyig;) Pistike is már jó sokat változott, nőtt születése óta!
Pana, Réka is nagyon cuki, szerintem tiszta anyukája;)
Zsiginek is tetszik az a huncut mosolygós képe;)
Szuszu, nagyon jó az az összeállítás Andrisról! ;) Jó lenne már veletek is találkozni!

Most olvastam a Kismamában, hogy jövő hét szerdától egy hétig, babahordozó hét lesz a Tranzitban;) csütörtökön lehet, hogy mégis oda kellene menni?!

bár én a Kopaszin még nem voltam és nagyon kíváncsi vagyok rá, de ez a csillagfény teaház nekem is nagyon tetszik!

Edina, annyira jót mosolyogtam a fütyis felvetéseden;))) aranyos vagy! De ahogy Yuyu is írta, nem a méret a lényeg;) és szerintem is nem lehet, hogy csak Nonó alkata miatt tűnik kisebbnek?

csípőszűrés: ahány ház, annyi szokás, a Heim Pálba minket pl. 6 hónapos korában hívtak vissza, pedig nem találtak mindent tökéletes rendben, Barnus bal csípője picit kötöttebb, ezért bal oldali korrekciós fektetést javasoltak. Ami elég nehezem kivitelezhető, mert kitámasztva mér nem tudom altatni, annyit izeg-mozog! De nem aggódok, mert szerintem ha elkezd mászni, mozogni, akkor ez a probléma úgyis rendeződik, legalábbis remélem!

Ritus, átküldöm majd a képeket és nagyon köszönjük a tegnapi napot, nagyon jó volt nálatok, folyt. köv.;)

sniky

Sziasztok!

ELég vacak éjjelünk volt, jött az eső, Réka ébredt éjjel 3-kor, és nem is volt hajlandó visszaaludni, míg nem szopizott. Rég nem csinált ilyet. Remélem tényleg cak az eső miatt volt. Igaz, pocakban is kb egy órával az eső érkezése előtt általában nagy csetepatét rendezett, hát most ezt lehet, hogy folytatja...

Jelentem, pocakfájás még mindig nem múlt el sajnos. Én már jóformán semmit nem merek enni. Vki régebben rakott fel vmi infót, hogy mit lehet és mit nem lehet enni szopizásos időszakban. MEgtenné, hogy megint felrakja az elérhetőségét?
Bár gondolkodok, hogy lassan visszatérek arra, hogy mindent eszek, hiszen így is, úgy is fáj a pocakja, így viszont szinte már semmi vitaminos egészséges dolgot nem eszek... Ami persze neki is kellene. Aztán csak kinövi egyszer ezt a pocakosdit! Tegnap délután is fájt a poci, ennek köszönhetően képzeljétek, délután aludt hason egy órát! Csak úgy volt jó neki. Eddig meg mindig ordítás volt ha hasra fektettem...

Ja, ma reggelre az ágyikóban fullra keresztben ébredt. NEm tudom mit művel a csajszikám éjszaka.

panna1

Apró! Porszizás előtt belefújsz sóoldatot Levi orrába?

panna1

Csípőszűrés: Nekünk 6 hetesen menni kellett, és kontroll 6 hónaposan van.
Ti minden pelenkázáskor csináljátok a csípőtornát??

panna1

egy pár friss kép tőlünk is;)

Kép apán alvós

Kép a kedvenc meglepődős képem;)

Kép nyelvnyújtogatós

Kép baleset a kádban;)

Kép Zorkával tömjük az öklünket;)

Kép Zorka baba játszószőnyegén;)

sniky

Niki, nagyon aranyos Barnus...és azok a nagy kék szemek... :D

k.a.t.i.c.a

Pöttöm! :D köszi a bókot, ha apája válaszolna, biztosan azt írná, hogy persze, mert apja fia... de mivel én, így osztom a lányok véleményét! Nononak nagyobb a pocakja, meg combiban is talán erősebb, így ezért tűnhet kisebbnek. amúgy meg attól is szokott változni a méret, hogy éppen nem fázik-e... na mindegy, de azért nagyon jót mosolyogtam én is! :) és tény. nem a méret a lényeg! :)

Niki, viszont akkor gondolnám, hogy még durvább tömeg lesz a tranzitban jövő héten... nem? :(

amúgy teaházas felvetés nagyon tetszik! ismerem a móricz zs. körtérit, de még nem jártam bent! számot netről ki tudnék keresni...

Aproo, sajnálom, hogy nincs oltás... amúgy kismamában úgy olvastam, hogy a láz egyedül a kizáró ok, tehát, ha mondjuk náthás a pici, akkor is kaphat szurit, ha nem lázas... a cucc pedig, amit írsz, nálunk is van, én nem szívom neki porszival, ez szerintem egyszerűen nyál, ami lefolyik a torkán. kézi szippantyúval szoktam, az rendszerint ki sem hoz semmit. gondolnám, hogy a náthánál kifelé is folyna, nem csak szörcsizne a babó. nem?

na megyek, mert gyerekem itt üvölt mellettem... :(

sophie27

Aranyosak a babók! Barnus, Zorka és Pistike is!

panna1

A Zorkával közös ökölszopis kép nagyon aranyos! Mintha feladatnak kapták volna :lol:

panna1

hát neis haragudjatok, de barnus már most elég durván cserélgeti a barátnőit!!
reggel még csengimmel randizott és az ő kezét fogta aztán meg tessék ...zorkával is kikezdett :shock: :shock:
barnussal a könyvemet olvasgatjuk
Kép
szemérmes kézfogás
Kép
most mit néztek !nem is csináltunk semmi rosszat!
Kép
Vendég

:D van még képetek?? Egyre jobbakat mutattok, nagggyon aranyosak!! :)

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Shusy
Köszönöm a bíztatás koszmó ügyben. Emmának hullik a bébi haja, vagy sem. Fantasztikus. Már rengeteg hajasbabát láttam idén, de ekkorával még nem. Alma is hajjal született, de azóta csak kopik szegénykémnek.

ZSófi
Még nem kérdezted Bogit,de tényleg megiszik egy üveggel. Tudod ő is sokat bajlódott a tejével és szerintem evvel is próbálkozott. Amúgy én is sokallom az egy üveget, de lehet hogy ő jobban bírja.
Vince babát azért keresztelték most, mert a pap, meg a nagyszülők miatt halogatni kellett a dolgot. Aztán a pap aki összeadta, nem tudott közös nevezőre jutni a Vercsiékkel időpontilag így felmerült a nagyszülők (Marci szülei) részéről a gondolat, hogy mi lenne, ha együtt tartanánk, mert nekünk akkor már megvolt az időpont. Ők belementek mi pedig nagyon örültünk neki.
A képekkel meg nem kell sietned, csak azt hittem, hogy esetleg az én figyelmemet került e el valami. Meg Eszter babaájára vagyok már nagyon kiváncsi.
A honlap címünk: http://lucaesattila.site90.net

NikiBarnus az alvós képen nagyon hasonlít Beni babára. Neked nem tűnt fel a hasonlóság?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Barnus anyukája irul-pirul;)) :oops:
Nem tehetünk róla, de afiamnak már most két szerelme van, ami nem csoda, mert olyan gyönyörűek a lánykák!!!

Feluca, eddig még nem jutott eszembe, de egy pici hasonlóság tényleg van köztük;) jó pasik mind a ketten, na, hát ez van;)

sniky

Hajhullással ki hogy áll? Nekem kb 2-3 hete nagyon elkezdett hullani... Tegnap elmentem és levágattam rövidebbre, mert már kezdett elegem lenni abból, hogy minden a 30 centis hajszálaimmal volt tele a lakásban... Nem zudtok valami praktikát, amivel csökkenthető a hajhullás? Szedjek rá valami plusz vitamint, vagy mi? Elevitet ill. Gravidát én is szedem, mikor melyiket...

Ja igen, a képek nagyon jók, csak elfelejtettem megdícsérni :-)

Kiscsajom mostanában 3-4 órákat alszik délután, utána meg rácuppan a cicire, olyan éhes addigra :lol: Szóval jó dolgom van, de mégsem haladok semmivel... Most pl vasalnom meg mosogatnom kellene, én meg itt ülök a gép előtt :oops:

yuyu79

Mákszemnek is milyen kis hajasbaba a kislánya (iwiwen néztem).... ő vajon miért nem jön mostanában? Ja, hogy nem ér rá a két gyerkőc mellett? :roll:

yuyu79

;)

Barnus tényleg kicsit olyan az apán alvóson, mint Beni, ittetve Beni olyan, mint Barnus, a lényeg, hogy ezek szerint mind a két pasi imád tátott szájjal aluszkálni apája vállán! :)

tényleg. koszmó ügyben szerettem volna már kérdezni, hogy az miért gond, ha van nekik? Beninek is van, meg néha pici pötyik a fején, de én nem nagyon olajozgattam még neki... nem múlik el magától? vagy az olajos kezeléssel csak sűrgetni tudjuk a folyamatot?

Yuyu. ne is mondd! hajhullás detto, bár nekem nincs olyan hosszú hajam, de akkor is idegesít... :( én nem szedek még vitamint :(
és sajnos népi praktikát sem ismerek ellene! :( szerintem a hormonok miatt van, vagyis ezt olvastam...
és abban is ugyanaz a helyzet nálunk, hogy nekem is lenne millió dolgom, de valahogy nem visz rá a lélek! :( lusta dög vagyok! :( meg örülök, ha tényleg elszunnyad, és elkezdek rámolni, egyből felébred!

sophie27

Csak csatlakozni tudok!
Hajhullás ezerrel, de állítólag ez természetes, mert terhesség alatt nem hullott, és azt hullatjuk most ki...hehe, remélem nem egyszerre mindet.
Ill. Nonoka felkelt fél 12kor, már fél egykor ásítozott, de aludni csak 3/4ed 2kor sikerült. Én meg azóta itt lógok, meg a telefonon.
Ki kellene teregetnem...na megyek is.

pöttömpanni

Hali nemdolgozók!

Csatlakozom, nekem is porszipákolnom kénr, bár most épp Levi is Titeket figyel bőszen, nem aludna a szentem. :D

Hajhullás engem és a maradék 3 szál hajamat is utolérte... :twisted:

Zöldkaki lehet megfázástól, ugyi jól tudom??

Yuyu, fehér pötyit ha megtudod, szólj légyszi.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nekem is nagyon hullik a hajam, sajnos egyébként se volt sok :( Irigykedem is Emmára, neki egyre sűrűbb :). Doki néni azt mondta, ki fog neki hullani, de eddig még csak nem is kopott. Apja kopasz, nem tudom, kitől örökölte a hajzatát. Remélem nem cseréltük el a kórházban :)

A ti babáitok is imádják a fényeket? Emma kedvencei a spot-lámpák, hosszú ideig bámulja őket és mosolyog. Ma voltunk a West Endben, és nagyon élvezte, szerintem a lámpák miatt :)
sushy

Sushy, én Benim nem nagyon van el a plázákban, kivéve, ha alszik, de szerintem zavarja a nagy zsufi, és a fények. ő inkább árnyék bámészkodó! ;) imádom. olyan aranyosan mosolyog az árnyakra!

Aproo, nekem védőnéni azt mondta, hogy hígabb kaki lehet taknyosságtól, zöld kaki meg inkább, ha hamar átfut a babó gyomrán!? de persze simán lehet nátha az oka, csak én még nem hallottam erről!

dokinéni nem vizsgálta meg Levit!? ő mit mondott, csak annyit, hogy nincs oltász, oszt jóvan!? torka nem piri, tüdeje tiszta? vagy ha volt műtét, akkor már nem is nézte meg?

Zsombinak előre is boldog névnapot, mert sajna holnap nem biztos, hogy tudok jönni! :(

jó hétvégét, lassan jön a férjem, megyünk át Dunaharasztira egy baráti párhoz bulizni :) na meg pizzázni! ezt várom a legjobban! :P

gyerekem 3 óta alszik, de kb. 40 perc után olyan nagyon sírva ébredt!? aztán bebújtunk a nagyágyba, és kicsit szopiztattam, most meg ott alszik, csak parázom, hogy le ne potyogjon...

na, megyek. összekészítem magamat! puszi mindenkinek!

és búcsúzóul 2 fotó Beniről

Kép

Kép

sophie27

Nekem szerencsére nem hullik a hajam, Zalánnal sem hullott, de amúgy a Bánfy hajszesz jó lehet rá.

Voltunk neurológusnál, és azt mondta, hogy 100%, hogy Csanád nem beteg!!!! Akkora kő esett le a szívünkről!!!! a lényeg, hogy hetente mérni kell a buksit, de minden teljesen jó!!!! Szépen elmagyarázott mindent, és jól leszólta a mávos dokinőt, amiért nem mérte meg először sem, és másodszor sem a fejét. Állítólag ez a második ilyen eset ugyanezzel a dokival, amivel 1 hón belül találkozott. Szóval, pezsgőt még nem bontunk, de azért megnyugodtunk :D

Annyira jók a szerelmes képek :lol:

Bocs, hogy ennyire magunkkal voltam eddig elfoglalva
:oops:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Zsófi, köszi a köszöntést :) nagyon figyelmes vagy!

CsAndi, ilyen gyros lennék? :lol: Csak mindig rohanok. De nem nagy baj, ha nem készül rólam kép, nem szeretem magamat nézegetni.

Katica, milyen hintátok van? Szeretnék elektromos pihenőszéket venni, de nem tudom eldönteni, hogy milyet. Az nem tetszik, hogy a legtöbb csak 9 kg-ig használható :( Lassan közelítünk a 7 kg-hoz, meddig tudjuk akkor használni?? Van még valakinek? kíváncsi lennék a véleményekre.
Vendég

Zsófi, Beni lábacskája írtó édi!

Lányok, tudtok segíteni, hogy hol találom a vonalzót, meg hogyan tehetek fotót a nevem alá? Nem találom a saját profilom beállításait :roll:

Anna
sushy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?