A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok.Mi voltunk a 4d genesissbe most szerdán.Majdnem másfél órát vetek fel dvd-re mindent rögzitet a hölgy kaptam azt hiszem 70db képet egy cd-re kiirva + alelet megmért mindent hasikát a fejecskéjét átnézte a gerincét a veséjét+ a fogait is a combocskákat szoval mindent én teljesen meg vagyok velük elégedve. Amugy nagyon rendes a hölgy mindent elmesél és nagyon kulturált a környezet. Mivel mi másodjára voltunk itt nekünk igy kereken 10.000ft-be került.+ egy fénykép.
Az elsö vizsgálatnál kaptam
-egy dvd-t amin minden rajta van (ez 50 perces)
-egy cd-t amin kb 70-80 kép van
- a leletet
- egy db fényképet
ezek kerültek akkor 12.500Ft-be.
Másodjár pedig kaptunk 2500 ft kedvezményt.
Pusz Rita

Kép
háfi

A cukros löttyröl csak annyit hogy sz*r. Majdnem lerokáztam a vért vevő növért.Az a eredmény meg egyszerüen borzalmas.
9.3 a cukrom.Ugyhogy most kicsit beijedtem. Mi van ilyenkor és ez tényleg nagyon magas?????Az éhgyomri az tök jó 4,2.
Mondjuk nem is csodálom azzal a cirkuszal amit a labornál csinálnak az emberek.Idöre mentem és csütörtökön iratlan szabály hogy ilyenkor a kismamákkal foglalkoznak. Eleve reggel 7-10 óra között vesznek le csak vért. Oda értem 7-15.re ha nem voltak 50-en elöttem akkor senki, elöre furakodtam hogy megkérdezem a hölgyet ha én kilencre kerülök az ablakhoz akkor is leveszik-e a vért.mert hogy a 2-orát ki kell várni. Persze majdnem meglincseltek holt azért látszik már a pocakom. Meletem ált egy vén nyanya hogy ő már 6-óra ota itt vár és nehogy eléfurakodjak már fiatal létemre.Kicsit szóváltásba keveretünk és akkor kijött az asszisztens hogy igazam van mert a terheléses cukrot ki is van irva csak 8. oráig veszik le és igen csütörtökön a kismamákat elöre veszik. Ezek után kissé idegesen leveték a vért.Még jó hogy a férjem velem volt mert én ugy felhuztam magam hogy el se tudjátok képzelni..... :twisted: :twisted: Ja és a jó hir az öreg nyanya megsértödött.... mert hogy nem tisztelem az idöseket......
Hát ennyit a mai egézségügyről.... tisztelet a kivételnek...

Kép
háfi

Amy: irígyellek a barátaidért!

Elif: én kíváncsian várom a többi ötletet is, hogy mit honnan érdemes beszerzni, mert én több okból is nagyon le vagyok maradva, sőt inkbb azt mondom, hogy még semmit sem vettem!

Háfi: nem semmi, lényeg, hogy tényleg ott volt veled a férjed!

Lányok, harcoltam és nyertem sikerült feltenni a közösbe a pizza receptet. Lényeg a tészta a tetejére azt tesztek, amit csak megkívántok :D
Én nálam rosszabb szakács nincs, de ez még nekem is megy!

Képzeljétek voltam reggel kismama jógán! Miért nem mondta eddig senki, hogy ez ilyen jó :lol:

Jó hétvégét mindenkinek.

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok Kismamák,
Orsi nem vagy egyedül a problémával, sajnos még én sem készültem nagyon semmivel. De szeretném elintézni a dolgokat decemberig, minél hamarabb. Ma elkezdtem legalább az "örökölt" dolgok szortírozásával, aztán a következő a kiságy, szekrény, amibe lehet majd pakolni stb.........na de ugye van még ezer apróság, sterilizáló, mellszívó, cumisüveg. Sok

Tényleg Ti mekkora overal mérettel kezdtek?

Kreiszi mivel voltál veszélyeztetett a magas vérnyomással? Mennyire volt magas? Időnként nekem is fel-fel ugrik, de néha kb 140/85 re, legtöbbször 125-130/60-70 között stagnál. Ha védőnőhöz megyek ott nekem is magasabb:))))) valamit jelenthet ez, felidegesít vagy ilyesmi.
Tegnap írtátok a meggyszószt, hál istennek találtam egy konzervet, teljesen beindultam rá én is! :lol: :lol:

Kép
kaandi

Háfi: Hát ez durva, hogy mit csinálnak az emberek a laborba! Velem is szokott jönni a férjem, ilyenkor ha bunkóznak velem, mindig megvéd! :) Na persze engem se kell félteni! :D

Orsi: Köszönjük a pizza receptet! :)

Kaandi: Mi múltkor a Brendonba megkérdeztük az eladót, hogy overálba milyet javasol, azt mondta, hogy újszülöttnek ne kezes-lábast vegyünk, hanem bundazsákot, és hogy az 56-os elég lesz, mert még az is nagy lesz rá! :roll:
Ma én is meggyszószt ettem, szegény férjemnek alig hagytam! :oops: :)
zsu83

Sziasztok!

Változott a helyzet:) Ma mertünk venni egy szopi párnát (mert már szenvedek az alcással), mi is megvettük a philips kezdő szettjét (Zsu azt hiszem te írtad, hogy tegnap ti is vettetek) és a lényeg.... a párom azt mondta, hogy valamiben haza kell hozni a kicsit és Ő vett neki egy tündéri rózsaszín bundazsákot!
Nagyon édes volt :D egyedül választotta, és kikérdezte az eladót, hogy ez újszülöttnek való-e és jó-e a méret. Nagyon elérzékenyültem (az árától is ;)

Nekünk is pont az mondta, mit nektek Zsu......

Meggyszósz???Lányok felcsigáztatok... esetleg recept.

Kaandi: szerintem jelent..teljesen normális vérnyomásod van, amit a védőnő látványa feltornáz :D

Orsi

Kép
bjuti

Zsu, akkor TE említetted a meggymártást, aztán megkívántam én is!:))))
Nézelődtem internetes oldalakon Babyfun stb.........találtam tök jó bundazsákot, ami átalakítható overalnak később. Persze az már tulajdonképpen a következő szezon, mert annyit azért nem nő 2-3 hónap alatt...na majd meglátjuk. De szerintem az 56 méret, biztos nem igazán lenne jó, mert hiába beleesik a baba, de az szinte ruha nélkül, mert még ad rá ezt azt alá, máris kicsi. Aztán lehet, hogy rosszul emlékszem.!

Kép
kaandi

Orsi, hol vettétek a bundazsákot, mennyiért? Az az igazság, hogy apa már kinézett egyet a Brendonba, de az ára! :shock:
Igen, mi is megvettük a kezdő szettet! Neked is tetszik? Én nagyon örültem neki! :lol:
Mindjárt rakom a meggyszósz receptet!

Kaandi: Hát nálunk ez mindig így van, valamelyik lány felvet valami jó kaját, és már mindenki azt eszik! :lol: :wink:
zsu83

Meggyszósz

A recept 4-6 főre írja, hát mi megettük ketten az egészet! :D

-80 dkg kimagozott meggy
-5 evőkanál kristálycukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 5 evőkanál liszt
- 3 dl tejföl
- 1 csipet só
-1-2 evőkanál citromlé

A meggyet kimagozzuk, 2 liter vízbe feltesszük főni, ha felforrt 5 percig főzzük lassú tűzön. Elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a lisztel, fokozatosan felöntjük a felforrt lével, nehogy összecsomósodjon. Ha turmixba tesszük a lisztet, a tejfölt és a 2 merőkanál forró levet biztosan sima lesz, és gyorsabban kész. A tűzhelyről levesszük, belekavarjuk a habarást, beleszórjuk az 1 kávéskanál őrölt fahéjat, a csipet sót és még 5 percig fözzük. Ha kész, cukorral és citromlével ízesítjük!

Jó étvágyat!
zsu83

Bundazsákot nekem is ajánlották többen, végül tesóm, aki Berlinben él, kiderült, hogy azt vett nekünk karácsonyra, úgyhogy ez a kérdés letudva :D (azért ő se kicsit lehet bezsongva, hogy már októberben megvette :D)

Ja, tettem fel új pocakképet - én azt hittem, mostanában csak nagyon lassan nő a pocim, de az előző képpel összenézve nem is olyan kicsit nőtt :D

KépKép

KépKép
stelly

Lányok kicsit megijedtem mert utána olvastam hogy 7.8 fölötti cukor erdménynél már inzulin beadását javasolják. Segitsetek mert én teljesen kétségbe vagyok esve.Olyan rém dolgokat olvastam hogy már tiszta ideg vagyok. Mit tudtok???? Az én nögyogyászomat nem tudom elérni tényleg enyire magas a 9.3. ha tudtok valamit segitsetek.A dokihoz csak kedden kéne mennem.De addig idegrohamot kapok.S.O.S
Rita

Kép
háfi

Azért a 130 körüli nem igazán normális, illetve ki tudja, ahhoz képest, hogy régebben és tényleg min. 7 évvel ezelőtt soha nem volt több 120-nál. Biztos a kor + gondolom a pajzsmirigy túltengés (ami volt,mert most stagnál), na meg most a súly is befolyásolja...sajna.

MEggyszósz: semmi extra, ahogy volt az üvegbe, magozott is volt ráadásul, bele egy lábasba, cukor, szegfűszeg, fahéj, rottty, aztán közbe maradék főzőtejszín, bele egy kis liszt, ráöntöttem, összerotyogott és kész. Nem szórakoztam különösebben vele most. Nem is biztos, hogy kell bele fahéj, de szórtam bele végülis nem rontotta el az ízét. Bevágtuk az egészet. Ez már úgyis csak desszert volt, mert találtam az interneten egy szintén tök 1szerű pulykamelles receptet: tejszínes-fűszeres-mustáros pulykamell+ rízs. Mondhatom egyszerű és nagyszerű, nagyon fini volt és könnyű is.

Akkor Ti is 56 méretet választottatok?? Az jutott eszembe, hogy a kisebbik fiam 59 cm - volt kapásból születéskor, akkor nem sokáig tudja hordani.....nekem szerintem biztos nagyobbat célszerű így venni.:)

Bocsi szóömlésem volt, úgy látszik.

Kép
kaandi

Rita, megpróbálok keresgetni a cukor dologgal kapcsolatban...remélem találok vmit! Aztán jelzem még ma!
Szerintem keddig legalább keresd meg a körzeti orvosodat, ha nem éred el a nőgyógyászt!?
Szörnyen be tud pánikolni az ember, én is így voltam a múlt 7en, bekaptunk egy kis baktériumot, pontosan a strepto-t mutattak ki tenyésztést követően, na olvastam iszonyat dolgokat, aztán most már leülepedett, lenyugodtam, kezelhető minden.

Lehet, hogy előző este szőlőt ettél vagy valamit ami ennyire megdobta?? Hallottam, hogy ismételnek is ilyenkor!

na megnézem én is

Kép
kaandi

Háfi: A többiek eredményére nem emlékszem, de nekem egy kis megnyugtatás, hogy te írtad a cukrodat, mert az enyém is ilyen. 4.4-ről indult, és 9.2 lett belőle. De jó, hogy nem vagyok egyedül! Csak hétfőn tudom felhívni a védőnőt, hogy mi legyen, de azért nagyon nem aggódom emiatt. Ha te megtudsz valamit, írd meg légyszi.

Az ultahang azért okozhat lázhoz hasonló állapotot, mert bizonyos hőkibocsájtással jár a gép működése, ami hosszabb idő alatt felmelegíti a magzatvizet. A babák azért nem szeretik, mert ahogy az ultrahang-hullámokat vezeti a víz, azt ők elég erősen érzik-hallják(olyan, mintha egy mélynyomó hangfal mellett állnál, és még a bőrödön is éreznéd a dübörgést, és közben egyre melegebb lenne.)

Csalántea: Legújabb szerzeményem A bába válaszol c. könyv Ingeborg Stadelmann-tól, aki a várandósság, a szülés és a gyermekágyi időszak alatt alkalmazható gyógynövényekről, homeopátiás szerekről, és illóolajokról ír nagyon sokat, és neki vannak saját készítésű keverékei, amit forgalmaz Németo-ban(de azt hiszem, Geréb Áginál is kapható), és ő azt írja a csalánról: ha napi adagja nem több, mint 0.5 gr, nincs vesekárosító és ödémásodást elősegítő hatása. Ezért a fitoösztrogén lenne a felelős, de ez leginkább a csalán gyökerében van, nem a levelében, és a benne lévő fitoösztrogén, a béta-szitoszterin nem oldódik vízben. A "Várandós tea" (csalán, palástfű, málnalevél, orbáncfű, citromfű, cickafark, zsurló) keverékének hatása: megszűnnek az emésztési problémák, emelkedik a vér vastartalma (ez pont a csalán miatt), csökken a vizesedés, a vérkeringés stabil lesz.

Most látom, milyen tudományosra sikerültem, bocsi ezért :lol:

Drukkoljatok, holnap 4-kor lesz a párom fotókiállításának megnyitója a gyömrői műv.házban, egyébként mindenkit szeretettel várok-várunk, gyertek el. :D

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Hát én azt olvastam hogy a babát nagyon kárositja a cukor mert hogy átjutt hozá a lepényen keresztül igy az ö hasnyálmirigyének kell kompenzálnia a túl sok cukrot. És ez nem jó neki.Meg fejlödési rendeleneségeket okoz..... :cry: meg ilyen rém dolgokat olvastam nem hiszem hogy ma rendesen fogok aludni.Sik ideg vagyok. Az elözö gyerekemmel nem volt ilyen gondom.

Kép
háfi

Sziasztok!
Olvastam a cukorral kapcsolatos aggodalmakat.. előkerestem a 8 évvel ezelőtti leleteimet.. nekem akkor állapították meg, hogy terhességi cukrom van.

Remélem nem írok hülyeséget, és most is így van....
Nekem először 120 perceset csináltak, 6,3 lett az eredmény. Nagyon szigorú a feltétel, mert a 120 percesnek az éhgyomri értékhez kell hasonlítani, vagyis 3,5 és 5,5 között jó. Szerintem ez nagyon szűk érték, de ez van.
Szóval nekem magasnak találta a doki, és megismételtette úgy, hogy megint meg kellett innom a cukros lötyit, és 30 percenként vettek vért. Itt a 30 és a 60 perces jó lett, viszont a 90 perces 9,0, ez 7,8-ig jó, és a 120 perces 8,2 lett. Szóval ez a kettő magas.

Így beköldött a doki a belgyógyászatra, egy diabetológus doktornőhöz, ahol egy napos profilt kellett csinálni.
Szerencsére a hölgy nagyon rugalmas volt, nem kellett befeküdnöm, azért sem, mert 5 percre lakom a kórháztól. Megbeszéltük, hogy mit kell ennem és mikor, és egy órával evés után vérvétel.. szóval rohangáltam, ötször kellett aznap visszamennem a kórházba.
Ezek nem voltak olyan vészes értékek, de meg kell mondjam kopogott a szemem... így nem kellett inzulin, csak diéta.
Végig diétáznom kellett, ehhez kaptam ott segítséget, leírásokat, és egy vércukormérőt kellett vennem.

A diéta nagyon kemény, állandóan éhes voltam, ennek köszönhetően alig híztam.

Háfi és Zsuzsi, azt tudom csak mondani, hogy kezdjetek diétázni. Zsuzsi, neked nagyon nehéz lesz, mert nem eszel húst, és a cukorbeteg diétában elég fontos szerepe van a húsnak.
A köretre kell nagyon figyelni, kevés szénhidrátot tartalmazzon, kerülni kell a krumplit, rízst, tésztát, fehér kenyeret.
Én párolt zöldségekkel ettem a húst. Reggel pl. egy fél zsemle és 1 dl tej volt az adagom, ha már egy egy egész zsemlét megettem egy egész pohár tejjel, magasabb lett.

A doki majd megmondja, hogy mit kell csinálnotok, biztosan további vizsgálatokra, illetve diabos dokihoz küld.
A magas cukornak az a veszélye, hogy amellett, hogy nagy lesz a baba, ő veszi át az anya csökkent inzulintermelésének a kivédését, vagyis ő többet termel, így kifáradhat a hasnyálmirigye, és cukorbeteg lehet pár év múlva. A másik, hogy a méhlepény hamarabb elöregedhet, ami miatt nem kap a baba megfelelő tápanyagot és nagy baj lehet. Nekem emiatt az utolsó hetekben állandóan flowmetriás vizsgálatokat csináltak, az utolsó héten pedig naponta.

Ennyi jutott most hirtelen eszembe a cukorról, és be kell valljam, én is nagyon nagyon parázok az egész procedúra miatt, metr azt mondják, hogy akinek az első babával is volt, annak 99%, hogy ismét lesz.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Háfi ne izgulj, egyenlőre nem kell miért, mert pont ilyenkor nézik mindenkinek, és ebben a korban még eddig nem okozhatott gondot.
Éppen ezért kell utánajárni, kideríteni, hogy a jövőben vigyázni tudj a babóra. Ez utolsó 2-3 hónap a döntő ebben a témában, úgyhogy tényleg ne aggódj, nem lehetett eddig semmi baja a babónak a cukortól!!!!

Emlékszem, én zokogtam, mikor kiderült , hogy rossz az eredményem, teljesen magam alatt voltam.
De a doktornő, védőnő megnyugtatot, hogyha nagyon figyelek, nem lesz semmi gond.
És nem is lett, minden rendben volt Szávával, 3400 grammal született, ami tök normális. A cukros babák jóval 4 kg felett szoktak születni.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Háfi: , Zsuzsi: először is nyugi! Már most kezdjetek el diétázni, 160g CH-ot fogysztva naponta.
A háziorvos elvileg be fog utalni diabetológiára. Azt hiszem inzulinra akkor állítanak be, ha 11.1 feletti az érték a 2 órás vérvételkor vagy, ha a diéta nem segít. Diétás tanácsokat kereshettek a http://www.cukorbeteg.lap.hu oldalon.
Egyébként teljesen egyet értek Andussal.

Kiegészíteném ezzel a táblázattal:

Az oGTT diagnosztikus értékei (vércukor, mmol/l; vénás plazma)
Diabétesz mellitus
Éhomi vércukor >7,8
2 órával terhelés után >11,1

Csökkent glukóz tolerancia
Éhomi vércukor <7,8
2 órával terhelés után 7,8-11,1

OGTT= orális glükóz tolerancia teszt, azaz a cukros lötyi ivás
éhomi= éhgyomri

Kaandi: terhességben magas vérnyomásnak a 140/90-es vagy ennél nagyobb értéket tartják. A mérést mindig néhány perces pihenés után, nyugalomban kell végezni.
Vérzés miatt voltam veszélyeztetett (a 8. héttől vérezgettem, a 12. héten 1x ömlött belőlem a vér :( ).
A terhességem elején automatikusan átállítottak olyan vérnyomás csökkentőre, amit terhesek is szedhetnek (Dopegyt), de nagyon ramatyul lettem tőle. Felerősítette az émelygésemet és levitte a vérnyomásomat a béka feneke alá (90/60), még felülni is alig tudtam, így a házidokival megbeszéltük, h ne szedjek semmit, mérjem rendszeresen a vérnyomásomat, és amint elkezd nyugalomban emelkedni beállít másik gyógyszerre.
Fehérköpeny hypertóniának hívják azt, amikor orvosnál magasabb a vérnyomás :D !

Én a meggyszószt liszt helyett vanília pudinggal szoktam csinálni és úgy szeretem, ha olyan sűrű, h egy darabban kijön a tálból, mint a puding.

Majd felteszem a közösre a kedvenc édes kajánk, a stíriai metélt receptjét (bocsi a diétázóktól :oops: ).

Na, lelövöm magam, mert nagyon tudományosra sikeredett a hsz.

Jó éjt mindenkinek!
kreiszi

Cukrosok nyugi!!!!! :D Nekem az első gyerekkel (2 évvel ezelőtt) volt 10-es a terheléses cukrom. Én bizony a vérvételnél összehánytam a labort :D :D Beállították a diétát (nem kellett inzulin), bár a terhesség vége felé kopogott már a szemem és acetonos volt a vizeletem az éhségtől. Gyakori kontrolvérvétel kellett+otthoni cukormérő használata, vizeletvizsgálatok.
Nem lett óriásbébi (2,85 kg), nem öregedett el a placenta, a keringéssel is minden rendben volt, a gyerek teljesen egészséges.

Viszont a hátrányok: szőlő, banán, csoki, cukor, hüvelyesek, tej, üdítők felejtve! Kell egy digitális konyhai mérleg az ételek méregetéséhez legalábbis az elején. Állandó vércukorkontrol, az ujjaitok szitává lesznek szúrkálva. A babát nem engedik túlhordani, a kiírt napon megindítják a szülést (de nem indok a császárra, mielőtt erre gondolnátok). A szülés alatt is néha megnézik a vércukrot ujjszúrásos módszerrel, és az infúzió bizony be lesz kötve, a ctg végig a hasatokon. Nincs kádazás, sétafika, alternatív szórakozás. Az ágyról fel lehet azért kelni, amennyire a madzagok engedik, sőt, a labda is elfér az ágy mellett. Nem hagyhatnak napokig vajúdni (nekem 7 órás volt-ezért még nem sürgettek) .
Amikor megszületik a babó megmutatják, de viszik rögtön vércukrot mérni (ha ok. visszahozzák, ha nem, akkor cukorinfúziót kap). A veszély ugyanis annyi, hogy a baba hozzá van szokva a cukros környezethez, amikor megszületik, akkor hirtelen felborulhat az egyensúly, a cukorbontás túlzott lesz a cukorkészlethez képest-ezért kell egy picit "megédesíteni" az első óráit. Megjegyzem, nálunk ilyen probléma sem volt.

Mégegyszer nyugi, az én 10-es értékem sem okozott bajt, csak kellemetlenséget. A következő két terhességemben bár rezgett a léc- de megúsztam a további szekatúrát. Naná, már előre tudtam mit kell csinálni a jó eredményért :wink: . Ja, a terhelést ha egyszer rossz lett, többet nem ismétlik :? Az ijesztegetésnek pedig ne tessék bedőlni, tényleg nincs semmi katasztrófa!!!! (De ahhoz, hogy a kívánós kismamának legyen egy kicsi önkontollja, egy picikét rá kell ijeszteni :wink: )

Kép
kangu

Yve: Te miért váltottál kórházat? A kórház volt a gáz, v. az orvos? Nekem mint már sejtheted, mindkettő indokolta a váltást :?

Kép
kangu

Háfi, Gerendai Zsuzsi: Uhh, szegénykéim! :( Együttérzésem. Nem tudom, hogyan bírnám az ilyen diétát... A többiek azonban szuper ötleteket adtak. :) Nem is tudom, mit kezdenénk itt a tapsztaltak nélkül. :wink:
Andus, drukkolunk, hogy Neked most jobb legyen.

Zsu: Én már ajánlottam két helyet itt, szerintem azokat is érdemes megnézni bundazsák ügyben... Ja, és a brandon outlet a soroksárin. Sokkal olcsóbb, mint a normál brendon. Szerintem az már-már pofátlan, amit ott elkérnek némely cuccért!

Ja, a Kálvin térnél (Prága kávézó mellett) van egy olyan turi, ahol szerintem vannak nagyon szupi kis gyerekruhák. Láttam ott most gyönyörű kezeslábasokat, és bundazsák is volt. Ha valaki jár arra, érdemes benézni. Én mázlista vagyok, bundazsákot is kapok a Tesómtól. :)

Képzeljétek, nekem ma reggelre egy kilóval lejjebb ment a súlyom. :D Ilyen sem volt még a terhességem alatt... Nagyon próbálok figyelni, amúgy sem kevésről indultam (finoman szólva), és nem akarom, hogy nagyon elszálljon a dolog. A már szülteknek mi a tapasztalata, arányosan mennyi súlygyarapodásra lehet még számítani az utolsó trimeszerben???

Ja, én is tettem fel pocakfotót. Arcom kevésbé szerencsés. :oops:

Hajni, hiányzol!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Jó reggelt!

Zsu: Tegnap én is azon gondolkodtam, hogy a férjemre hagyom ezután a porszívózást, egyszerűen nem esik jól hajolni, és szerencsére Ő szívesen megcsinálja.
Rendes az Urad, hogy besegít. :)

Jasmin, Bjuti: Még nincs megállapodás név témában Nálatok??? Kiváncsi vagyok. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Stelly, Julcsi: szépen gömbölyödik a pocitok, komolyan egyre csinosabbak vagytok! :)

Lehet én vagyok az egyetlen akinek jó lett a cukoreredménye, mégis diétáznom kell sajnos, mert iszonyatos gyorsasággal szaladnak fel rám a kilók. Mivel zsírosat én alapból nem eszek, a bűnös a cukor és a szénhidrát, szóval kb. osztom majd a cukrosdiétázók sorsát... :(
Dokinéni mondta, hogy 15 kg-nál többet tényleg nem kéne felszedni, és én is ezt tűztem ki, de ahogy most tartok még egy hónap és elérem... Anyukám picit nyugtat, mert neki is a 2. trimeszterben volt a legtöbb a súlygyarapodás, később lelassult.

Zsu: én 62-est vettem overálból, azért amit itt már olvastam, hogy alá is tudjam öltöztetni, meg egyébként is többnyire 62-es rucikat vettem, mert én is nagy baba voltam és férjem is, de meglátjuk... Bundazsák tényleg szerencsés ilyen picuroknál, abból is az persze, ami autósülésbe beköthető.

Egy kis karácsonyi készülődés: (decoupageolgattam) :)
Kép

Kép
Kép
elif

Na ezzel a cukor-dologgal rám is rámhoztátok a frászt, mert nekem meg ugye nagyon alacsony lett: 2,5 a terhelés után két órával! remélem, a túl alacsonytól nem lehet baja a babónak... Vagy remélem, csoki-diétára fognak :D

Háfi, ne idegeskedj, de kezdd el a diétát, amit Andus meg Kreiszi javasolnak. Szerintem ha azt érzed, hogy máris teszel valamit azért, hogy javíts a helyzeten, kevésbé fogsz idegeskedni, és ha izgulsz, meg pánikolsz, azt a kicsi is érzi.

A szőlőevésről: lehet, hogy én nagyon buta módon közelítem meg ezt a kérdést, de ha a vizsgálatnak pont az a lényege, hogy két óra alatt elvileg a szervezetednek le kell bontania a bevitt cukormennyiséget, akkor hogy tudja befolyásolni az előző este evett bármi?

Elif, megint nagyon szép dolgokat készítettél :D már csak 15 munkanap, aztán végre én is nekiállhatok kreatívkodni :lol: az első az lesz, hogy megcsinálom az esküvői fotóalbumunkat (két éve volt a lagzi, de valahogy nem jutott rá idő, csak a stúdiófotók vannak szépen rendezve, a lagzis-táncolós-vacsorázós képek csak digitálisan...)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

A 2009. márciusiaktól néha átolvasgatok hozzátok. :)
Csak azért szólok hozzá, mert épp most olvastam Dr. Csákány György cikkét (igaz, 2003. decemberében írta...) a terhességi cukorbetegségről. Nekem sok információt adott, mivel még nem volt közöm a témához:
http://www.babanet.hu/publ/cukor.htm
Nagyon jó, hogy sokan vannak, akik már saját tapasztalatról is be tudnak számolni és így szépen meg tudják nyugtatni a többieket. :)

Masut
masut

Stelly: Sajna tudja befolyásolni az előző 1-2 nap étkezése a terheléses cukor eredményt. Nem mindegy, mennyiről indul az érték, és hogy mennyire van már eleve karbantartva diétával a helyzet :( Én annak idején jól megjártam valószínű a szőlőszezon miatt, azért is figyelmeztettem mindenkit még idejében :?

Az én tapasztalatom a Margit-kórházról cukrászatilag 2 éve:
A diétát a kórházi diabetológus állítja be, ugyanis adott a napi bevihető mennyiség, de az is , hogy ezt 6 étkezésre hogyan kell beosztani. A nap folyamán más-más a cukorérzékenység, a reggeli pl. nagyon megdobja a cukrot. Van egy kiinduló szokványos elosztás (hála az égnek már nem emlékszem rá :) ). Úgy szokták, hogy reggel éhgyomorra berendelnek a kórházba, a szokványos elosztásban etetnek a nap folyamán (azaz egész napos program), és 1 órával az étkezések után mindig vért vesznek. Azaz 6X a nap folyamán- ha rendesek akarnak lenni, arra a napra beültetnek egy állandó tűt, hogy ne kelljen annyiszor szúrni. Az eredményt kiértékelik, és aszerint módosítanak a mennyiségeken, egyes étkezésekből leszednek, másokhoz hozzátesznek-szóval egyénre szabják. Utána 1 hónap múlva ismét berendelnek 1 napra, és újra megnézik 6x, hogy biztosan jó-e a beállítás.
De legalább közelről megnézhetitek a választott kórház szülészet-nőgyógyászatának működését, házirendjét :D

Kép
kangu

Nah, én is megjöttem. :)
Tegnap iszonyatosan elfáradtam, éjjel mégsem tudtam aludni.
Pedig nekem mindig is nagyon jó alvókám volt...

Költözés kérdés megoldva nálunk... Anyósomékhoz megyünk, apa szobájába. :lol:
Anyukám egy kicsit szomorú volt, de tudja, h így lesz nekünk a legjobb. Legalábbis nagyon remélem. :D
Szülinapomra már szeretnénk befejezni a költözést. (dec 14)
Majd kiderül h mi fog összejönni belőle... :P

Nah megyek ebédelni, anyucim fincsi májat sütött nekem. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Julcsi, Stelly, nagyon szép pocik. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Eszter: Ez nálunk is így van, az egész család be van zsongva! :wink: :lol:
Jó nagyot nőtt a pocid! :lol: Én meg inkább szélesedek, nem a pocakom nő! :?

Háfi: Sajnos cukorkérdésbe nem tudok segíteni! Ne izgulj, szerintem csak diétát kell tartanod, és legfeljebb többször kell majd vérvételre járnod! :roll:

Kaandi: Mi 56-osat veszünk!

Zsuzsi: Elmenni sajnos nem tudok, de nagyon drukkolok a párodnak! :lol:

Julcsi: A Brendon Outletjébe már voltunk, csak amit kinéztünk bundazsákot, mire eljutottunk oda, már csak nagy méretbe volt! :?
Neked is sokat nőtt a pocid! :lol:
Köszi, és még tegnap a felmosást is megcsinálta! Tényleg nagyon rendes tőle, hogy így besegít! :D

Elif: Megint irigykedek a kézügyességedre! :wink: :D

Gjéti: Jó étvágyat! :lol:

Nálunk meg áll a bál, a férjem a fejébe vette, hogy akkor is azt a bundazsákot vegyük meg a Brendonba! Ma úgy volt, hogy elmegyünk megvenni a hordozót amit írtam, de így már nincs is kedvem, mert akkor tuti, hogy megveszi a bundazsákot is! :?
zsu83

Sziasztok!

Nagyon köszi a segítséget cukor ügyben. Egész délelőtt erről olvastam, kutakodtam, mostmár talán képben vagyok valamennyire. (arra is "jó" volt a sok információ, hogy sírjak is egy nagyot). De ha diéta, akkor diéta. :P

És mivel épp most lett kész az első tepsi túrós pogi, amit a kiállítás-megnyitóra sütöttem, átvállalná valaki a megkóstolás bizalmas feladatát :lol: ? Köszi.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Micsoda mázli, hogy túrós pogi és nem kakaós csiga! Egy-két szem uzsira+egy kis keserű (v.édesítőszeres) tea belefér. :D :D :D Éhezni nem kell ám! :D

Kép
kangu

Hoppá, trójai vírust kapott be a gép, amíg a babaneten voltam :shock: Mázli, hogy működött a vírusirtó, most odalenne az összes adat ami nincs kimentve :?

Kép
kangu

Gerendai Zsuzsi: Szerintem is belefér egy-két szem pogácsa! Mondjuk én nem értek hozzá... Párodnak gratula! Ő amolyan művészember???

Zsu: Azért az nem baj, ha Apuci nagyvonalú.. :D

Amy: Nálunk májusban lesz a nagyszülők 55. házassági évfordulója. Remélem minden jól fog menni és Marcibogyesszel együtt tudunk résztvenni rajta! :) Olyan nagy öröm ez a családban!
Jól sikerült?

3. TRIMESZTER!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Lányok, ez e nyomorult cukorbetegséges dolog később is kialakulhat?? MOndjuk a 24 héten a terheléses eredmény jó lett, attól még a további hetekben beköszönthet?

Nagyon érdemleges válaszok érkeztek egyébként, látszik, hogy aki egyszer járt valami rossz betegségben, ő tudja szinte a legjobban. -saját tapasztalat-

Nem semmi a 160 g napi szénhidrát, alig pár zsömlefalat, ha jól tudom. Arról nem beszélve, hogy van szénh. a rízsben, kenyér, krumpli, szóval nem lehet könnyű.

Sajnos Elif én már el is értem, iszonyat, mennyire nem tom
koordinálni, de szerintem ez az egész genetika és betegség kérdése is. PEdig rohadtul odafigyelek, ennek ellenére. Előző terhességeimnél én is a javát a 2. harmadban szedtem fel, ebben reménykedem, hogy megáll vmikor nemsokára:)

Kép
kaandi

Nekem napi 180g szénhidrát rémlik, egy zsemle 30g szénhidrátot, 1 dl tej 10-et tartalmaz. Nem zsemlével kell jóllakni. Sok hús, zöldség (rántott karfiol!), tojás, tejföl-túró (túrósgombóc!). Egy szénhidrát táblázatból minden este össze lehet állítani a másnapi menüt, az engedélyezett szénhidrát-mennyiség ismeretében (jaj de jó esti program :D ) És lehet bűnözni light-kólával, deit-üditőkkel, és mérsékelten diétás csokival is. Semmi ok az elkeseredésre, pláne a sírdogálásra! A súlygyarapodással sem lesz így gond, szülés után kevesebbet kell majd leadni :)

Kép
kangu

Kreiszi: hát tényleg szerencsés vagy a vérnyomásoddal! Nekünk van itthon vérnyomásmérőnk, úgyhogy folyamatosan figyelem és mindig 115-120 körül van, ami állítólag teljesen jó. De mégis néha olyan fáradtság-bágyadtság-álmosság van rajtam, mintha teljesen padlón lenne....

Elif: Én is attól félek, hogy az az Ikeás bútor nem lesz elég masszív, de majd meglátjuk. Először mindenképpen szeretném élőben is megnézni, hogy érdemes-e megvenni...

Egyébként nekünk is nagyon szépen látszódott babóka arcocskája és egyre inkább az a benyomásunk, hogy tiszta apja... Remélem azért belőlem is örököl valamit... A 4d-s felvétellel úgy vagyunk, hogy jó bekukkantani Kismanóhoz, de hamarosan úgyis megpillanthatjuk igazából is, ezért mi nem tartjuk annyira fontosnak, pláne azok után, amit hallotunk. Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nekünk már van 2 rövidebb videolfelvételünk kismanóról, ami a 25. héten készült, ezért sem akarok már semmiképpen sem többet.

Zsu: tényleg nagyon rendes a férjed, hogy ennyit segít! Nálunk is mindig Apa porszívózik és néha még el is mosogat, pedig azt kimondottan nem szereti, ugyanis a kórházban egész nap a kezét mosogatja...

Julcsi: irígykedem a -1 kiló miatt! Nekem folyamatosan csak feljebb megy a súlyom, pedig nem eszem túl sokat...Már most 10 kilónál tartok és érthetetlen, hogy hova rakódott le. Ma ugyanis felpróbáltam azt a nadrágomat, amit a terhesség előtt hordtam és teljesen jó volt, csak egy picit feszült jobban, meg persze a hasamon nem tudtam összegombolni....De hát a hasamra nem mehetett az összes...
Ja és szerintem nagyon szép pocakod van!

Kratívkodás: lassan Én is kész leszek azzal a képpel, amit Babóca szobájába készítek. Bár még nem fejeztem be, azért majd Én is teszek fel róla holnap képet.

Tegnap nagyon jó programunk volt Apával. Nürnbergben voltunk kirándulni-vásárolgatni és már megkezdték a karácsonyi díszítést és kivilágítást, karácsonyfa áll már csomó helyen és karácsonyi zene szól, úgyhogy egészen lázba jöttem. Én 9 évig tanultam felsőoktatásban, ami azt jelenti, hogy az elmúlt 9 karácsonyom, arról szólt, hogy vizsgaidőszak van, rohanva kell mindenkinek ajándékot venni és nincs idő arra, hogy süssek-főzzek és lélekben is készüljek rá. Szóval most nagyon élvezem a kezdődő készülődést.

Panna
pandusika

Stelly: Neked is nagyon szép pocakod van! :)

Jaj lányok, számomra annyira hihetetlen, hogy nemsokára megszületik Pici Hanna! :D Már csak 86 nap van hátra... azt hiszem az nagyon gyorsan elrepül... :)

Panna
pandusika

sziasztok!

Háfi nekem is magasabb lett a cukor terhelésem 8.5 ös ez ilyenkor azt jelenti, h el kell egyébként is menni a belgyógyászhoz de most meg főleg először diétára fog fogni és két hét mulva ujra kelll menned és egy 30 gr szénhidrátos reggel elfogyasztása után egy és fél órával megmérik a vércukrodat és ha a diéta mellett is magas akkor kell csak inzulint adni. De egyébként a protokol az ugy szól h naponta hatszor de legalább ötszöri vércukor elllenőrzés alkalmával ha hét fölött van a vércukor érték akkor kell inzulin. Attól nem kell megijedni ha egyszer főleg reggel magasabb mert az mindenkinek magasabb mert az adrenalin akkor a legmagasabb a szervezetben és az inzulin hatásoságát ez is befolyásolja, de leginkább a terhesség mert a méhlepény olyan hormonokat termel amelyek nem hagyják érvényesülni az inzulint. DIÉTA ezt kell legelőször megtenni!!!
Ne félj minden rendben lesz kérdezz nyugodtan, de számolgatni kell nagyából a szénhidrátokat, cukrot egyáltalán nem szabad és olyan ételeket sem amelyek hirtelen emelik a vércukorszintet ill. mértékkel csak pl. a gyümölcsök.Fel a fejjel!!!!
pmonika

Kép
pmonika

Pandus: A bőröd hogy van mostanság?
Nekem is ugyanaz a méretem maradt szerintem egyébként... És hova rakódott fel 8 kiló??? Érthetetlen. :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Délután megvettük a hordozót, na és persze apa a bundazsákot!
Apa már gyakorolta is a kocsiba a bekötést! :lol:
Beadtam a derekam, olyan lelkes volt! Anyukám szerint is, ha ennyire belelkesítette, jól tettem, hogy nem akadékoskodtam vele tovább! :) Amúgy nekem is nagyon tetszik a bundazsák, csak az árával nem tudtam megbarátkozni! :?

Zsuzsi: Szerintem is egy-két pogi még belefér! :wink: :)

Julcsi: Hát az nem baj, csak nem érti meg hogy több helyen is körül kell nézni! :roll:

Panna: Akkor te sem panaszkodhatsz a férjedre! :) Nálunk is a mosogatás, csak néha jöhet szóba nála, de azt szívesebben megcsinálom mint a porszívózást! :)
Várjuk a képet! :lol:
Én is annyira várom már a karácsonyi hangulatot! Olyankor olyan szép minden, szeretek az utcán sétálni este! Olyankor mindig sokat járunk a belvárosba sétálni! :)
zsu83

Sziasztok!

Panna: nekem 18 évvel ezelőtt, (amikor középiskolás voltam) volt utoljára olyan karácsonyom, szilveszterem és újévem, amikor minden nap és éjszaka itthon vagyok, vagyis nem dolgozom. Most nagyon jó, h megint így lesz.

Zsu: rendi a te férjed is! Az enyém is sokat segít, pláne most, nagyon kímél :D . Mióta várandós vagyok, gyakorlatilag a napi bevásárlást is ő intézi, nem engedi, h cipeljek. Amúgy a porszívózást előtte is leginkább ő csinálta :D !

Kangu: jól emlékszel a 180g CH-ra, 160 akkor kell, ha a 180 mellett a kaja utáni értékek magasabbak. Mondjuk, amúgy is személyre szabottan állítják be a diétát, mert pl. függ attól is, h teherbe esés előtt mennyi volt a BMI, milyen ütemű és mennyiségű volt a hízás terhesség alatt. Na ezért kell diabetológiára menni, ott adnak segítséget a diétához is, meg megtanítják az inzulin beadását, vércukor ellenőrzését etc. Na, de te ezt már úgyis tudod, sajna :( .

Zsuzsi, Háfi: ne keseregjetek, tudom nem könnyű, de a baba és a saját érdeketekben menni fog! Kicsit szabad sírni,(szerintem kell is), de azután rá kell koncentrálni arra, h igenis menni fog, meg tudjátok csinálni! Ja, és a további hízással nem lesz gondotok :D .
Ha pedig lelki támogatásra van szükségetek, akkor meg itt vagyunk mi :D !

Elif: mindig ámulatba ejtesz a kreativitásoddal!

Zsuzsi: sikeres volt a megnyitó?

Bocs lányok, ha nagyon tudálékosra sikeredtem!
kreiszi

Húú, annyit mindent írnék, de még főznöm kell, szóval csak röviden:

Zsu: a bundazsákot nem olcsón 6.900-Ft ért vettük a Minimanóban (BP: Nagy lajos király útja). Rózsaszín és van kesztűje, plussz használható a bébihordozóban is, mert van rajta kivágás az övnek!

Orsi

Kép
bjuti

Kreiszi: A te férjed is nagyon rendes! Nálunk is, főleg az elején volt, hogy a férjem intézte a bevásárlásokat is, mert én egyszerűen rosszul voltam mindentől, a sajtospultnál, felvágottasnál.... :? De most is nagyon kímél, ma azt mondta, hogy a karácsonyi nagybevásárlást is ő majd elintézi 24.-e előtt, mert rengetegen lesznek biztos! Nekem csak a listát kell megírnom! :)
Az ajándékokat meg szép lassan elkezdjük beszerezni!

Orsi: A miénk +2ezerrel drágább volt :? , nekünk is kesztyús, és be lehet kötni! :)
zsu83

kesztyús=kesztyűs! :oops: :lol:
zsu83

Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, nem szabad sokat idegeskedni a cukoreredmény miatt, nem véletlenül végzik el ilyenkor ezt a mérést, állítólag a 20 hét után alakulhat ki, tehát komoly problémát még nem okozhatott a babáknál, s hogy ez így maradjon be kell tartani a diétát.

Panna: A fáradság nem csak a vérnyomás miatt lehet, hanem az alacsonyabb hemoglobin és vasszint miatt. Neked milyen lett a laboreredményed? Nekem is vasat kell szednem, ami eléggé felborította az emésztőrendszerem működését :cry:
Aki még szed vasat, nincs valami jó tippje erre a problémára?

Akik megvették az AVENT kezdőszettjét, azoknak tanácsolom, hogy próbálják ki, hogy befér e a sterilizáló a mikrójukba, mert már hallottam olyan esetet, hogy nem.

További jó pocakosodást mindenkinek!
Érdekel valakit a csirkés-gombás lasagne receptje? Ma először csináltam, de nagyon ízlett a férjecskémnek :)

Crocus
Kép

Kép
crocus

Crocus: Sajnos én is szenvedek újra az emésztőrendszeremmel! :?
Olyan mint az elején! Nekem a reggeli facsart narancslé szokott segíteni!
Már belepróbáltam a mikróba, először én is megijedtem, hogy nem fog beleférni, azt hittem vihetjük vissza az egészet!
zsu83

Crocus: én régebben és a terhességem elején a Béres Vasvitált szedtem. Nekem attól nem volt problémám, nem okozott szorulást.
kreiszi

Eddig Ferrograd Folicot szedtem, de már én is vettem Béres Vasvitált. Kreiszi köszi a tippet, félbehagyom az eddig szedettet, és elkezdem az ajánlottat :)

Crocus
Kép

Kép
crocus

Zsuzsi, azért ne keseredj el ám nagyon! Ha kicsit odafigyelsz az étkezésre, nem lesz semmi baja a csöppségednek! :) Hogy sikerült a megnyitó?

diétázók ezt a részt ne olvassák:
Ma megsütöttem az aranygaluskát, amit már múlt héten is terveztem - életem első kelt tésztája volt, úgyhogy nagyon izgultam miatta, de szuperjóra sikerült, férjem kétszer is vett belőle, degeszre tömtük magunkat vele :D nyaminyami! Szegény gyerek, most küzd a gyomrommal, hogy akkor kinek is kell nagyobb hely :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?