A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Zsófi, koszmó ügyben kérdezd meg a dokit, vagy a védőnéniteket, vagy sampont, vagy olajat, vagy mindkettőt ajánlják rá. Nekünk szerencsére nem volt, de egy barátnőm mondta ezt nekem.
Beni szemei is igézőek. :) Alig tudjátok majd nyomon követni a sok barátnőt... :D

Hajhullás nálam is megy rendesen, ne is mondjam, hogy az én hajam mit okoz ittohn... :? Mindenhol a hajam van, pedig egész nap össze van kötve. Majd csak elmúlik. Amúgy én szedek vitamint is rá (Merz special), meg van samponom és hajszeszem is (Bes), de mint halottnak a csók, szóval szerintem pénzkidobás. Ez természetes hormonális folymaat, majd megáll. :)

Csenge, nekünk Graco Delight hintánk van, szerintem nagyon megéri. A www.neobaby.hu-n válaszhatsz modellt is és színt is, és egy nap alatt kiszállítják. Olcsóbb mint a Fisher Price és nem olyan vad színekben pompázik, meg nem lóg annyi minden róla, nálunk ez jobb, bár állítólag a babák szeretik a sok fityegőt, hát mi nem annyira, de babája válogatja. :) Mi is azért döntöttünk még a hinta mellett, mert a többi pihenőszék mind 9 kilo-ig jó és mi már elhagytuk a 7-et. A hinta meg jó 11, ill. 13 kg-ig. :)
Lehet rengeteg dolgot kapni még náluk. Rendeltünk még innen a kádba hőfokérzékelős csúszásgátlót, rolós napellenzőt a kocsiba és Avent-es 3+-os bébicumit. Szóval minden van ami kell. :)

Autósülés, képzeljétek kinőttük a hordozónkat. :shock: vennünk kellett egy 0/1-es gyerekülést. :) Remélem ez egy darabig jó lesz. :)

Na nem fecsegek tovább, lehet hogy már nem jelentkezek, majd kb 2 hét múlva újra leszünk, addig is minden jót Nektek. :) Sziasztok!!

k.a.t.i.c.a

na a kép sikerült, már csak a vonalzót nem találom
sushy

Zsófi - a koszmó olyasmi, mint a korpa, csak az a külömbség, hogy felgyűlik a bőrön, és vastagabb, sárgás réteget képez. Alatta begyulladhat a bőr, így mindenképp kezelni kell. A sampon főleg megelőzésre jó, ha már van koszmó, olajozni kell reggel-este, és utána fogkefével, fesűvel vagy körömmel levakarni.

Emmának a szemöldökén kezdődött, majd ott elmúlt, és felkúszott a fejére. A szemöldökén még nem kezeltük, ezért sajnos begyulladt, de a dokinéni kréme hamar rendbe tette. Az olajozás elég gáz, Emma bömbizett, a haja meg csúnya és büdös lett, de kb. 2 hét alatt elmúlt neki :)

Elküldöm a koszmós szemöldökös képünket.
Kép

Anna
sushy

Koszmó nálunk már volt. Vagyis még van egy kicsi de már alig észrevehető. Mi is olajoztuk+dörzsiztük, de a zigazán hatásos az lett, hogy olajozzuk+fürdésnél kefézzük, utána meg a Babe koszmó elleni samponjával megmosom a buksiját Rékának. Jó ez a cucc, na.

panna1

Sziasztok csajok!

Szuperek a képek egytől egyig!!!!! Nem semmi, hogy Barnus mennyire falja a nőket már most! :lol:

Anna: mindenkinek a vonalzó sarkában ott a honlap címe, ahol csináltuk, több is van...onnan le lehet lesni. A profilba pedig fent tudod betenni, az oldal tetején, a segédletek helyére kell kikeresni a profilt, és ott tudod beállítani. Sok sikert hozzá!

Julcsi: gratulálok Enikő méreteihez...elhagytatok :D hajhullás dettó, nekem is nagyon hullik, nekem a fodrász a varga hajcseppet ajánlotta, de azt mondta kb.három hónap mire ha, ezért úgy döntöttem, hogy el sem kezdem, hátha addigra magától is elmúlik :)

Csenge? nekünk Ficher Price van, sz is 9 kilóig jó, de van olyan amit hinta székké lehet állítani később, az azt hiszem 15 kilóig jó, nézz körül a játszvelem.hu-n. Beszúrom a Linket a képeinkhez, ott van kép a miénkről, Málnus imádja.

http://picasaweb.google.hu/farmer72
(a harmadik hónapnál keresd!)

Rita: nagyon örülök, hogy jól vagytok! Sokszor eszembe jutottatok! Most itthon vagytok? Erről jut eszembe, hogy nekünk eddig még egyszer sem mérte meg Málnus fejkörfogatát senki...ezek szerint kellett volna :roll:

Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csajok, nem akarlak benneteket elkeseríteni, de az én hajam még mindig nagyon hullik, pedig Dominik már lassan 2 éves lesz :( Bár igaz, hogy még csak 5 hónapja hagyta abba a szopizást, de a hajam már lassan elfogy... Kb fele annyi hajam van, mint régebben volt :( :(

Hát ezek a fényképek... csúcs!!!!!! :lol: :lol: Barnus így szédíti a lányokat? :wink: Bár ilyen igézően kék szemekkel nem csoda, hogy "döglenek" utána a csajok :lol: :lol: :lol: :lol:

Koszmó: Dominiknak szépen elmúlott, de Daninak még mindig van, neki állandóan kiújul, akármit használok rá :( Se az olajozás, se a Babe sampon nem szünteti meg tartósan.

Ma azt hittem megzabálom Domit, leskelődött kifelé az ablakon a konyhában, és kiabálta, hogy "Apa, haza! Ni (így hívja Danit) haza!" :lol: Annyira édesen dumál :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Koszmó: fürcsi előtt fél órával olajjal bekenem, és sapkát teszek fel ez gyorsítja a feloldást. fücsi elött a babakefével átfésülöm, úgy hogy összefogom a sörtéit..kutacsnál óvatosabban.. utána pedig a babe samponnal kenem be és átmosom...
érdemes 2 naponta megismételni..

én a kutacsnál félve szedtem, és le is rakódott rendesen.. most már bátrabban nekifeküdtünk és eltűnt :lol:

[b]hajhullás
nálunk is elkezdődött de hát a 9 hónap alatt ki nem hullott hajnak ki kell jönnie.. csak így egyszerre többnek tűnik.. :roll:

[/b]
Vendég

Sziasztok!

Én is rakok fel összehasonlítós képet.

MA kaptuk meg a 2 hónapos oltást, fél órája mértem a lázát 37,3... 38-tól kell a kúp? De olyan kis bágyadt. :(

Kép 2 hetesen

Kép 8 hetesen
Vendég

Beleki szerintem egy fél kúpot adhatsz neki,legalább jobban alsziktőle :) bár az nem egy kellemes dolog, mert nekem is úgy órdított tőle, hogy a szívem szakadt meg :cry:

Anna: Emma nagyon édi abban a sapiban. Nem is gondoltam, hogy még a szemöldökén is lehet ilyen nyavaja :wink:

Zsófi Nekem Nagynéném Márti mondta, hogy az a kis fehér pötty az bizony fog a jobb felső oldalon,így én hiszek neki.

Sophie
Honnan tettetek szert a gesztenye babákra? Mert én is szeretnék majd késöbb Almának ilyet venni :D

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Ja és nem is számoltam még be a klubbos fejleményeimről. December2-án kezdünk és elösször havonta egyszer fogunk csak találkozni. Lesznek meghívott előadók, játszóház, és amire esetleg igény van. Már nagyon várom,kiváncsi vagyok hányan leszünk. :lol:

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Beleki!

Kristóf nagyon édes pocakos a 2hetes képén! :D

panna1

Hali!

Köszi Zsófi!

Senkinek semmi tapasztalat nátha-hg-zöld kaki ügyben?
Koszmó, nálunk néha egy-egy van, de én nem kezeltem eddig...és nem lett rosszabb. Remélem így is marad.
Azt hiszem ma front van, vagy a nátha hág tetőfokára, mert nyűglődünk rendesen... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, és írtó jófej a légzésfigyuszunk. Van, hogy felveszem Levit és vígan továbbvillog zölden.... :shock:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka, már tegnap is akartam írni, de mire idejutottam és mindent elolvastam, már nem volt erőm. Szóval már írtam korábban is, hogy nálunk is felütötte a fejét a nátha és Andrisnak már legalább két hete orrszívózom az orrát és nála is volt zöld kaki, de azt úgy tudom, hogy nem a nátha okozza, hanem a következők: a baba elkezd többet enni (nálunk ez történt, mondjuk ez is a nátha rovására írható, hogy nyűgösebb volt Andris, emiatt többször cicizett, többet evett, zöld lett a kaki :) ) vagy esetleg szénsavas dolgot ittál, mert az is okozhatja, de sztem közvetlenül a nátha nem. Amiatt meg, hogy színtelen cucc ürül ne aggódj, mert pontosan az a ajó, az azt jelenti, hogy nem annyira súlyos a náthája, nem kell orrcseppet használni, elég a sterimar. Én eleinte naponta ötször szívtam a gyerek orrát, most már csak reggel és este. Mindig színtelen volt a cucc és mindig nagyon nehezen jött ki. És utána is szörcsög, de nem baj, akkor is szívni kell, hogy nehogy az arcüregbe rakódjon.

szuszu

Egyébként köszi a dicséreteket a kollázsra. A picasa érdeme, én csak kiválogattam a képeket.
Megint nagyon irígy vagyok a találkozóra, de jelentem, hogy elvesztettük Andrissal a kettesben autózós szüzességünket, ezért elvileg legközelebb már mehetünk a talira. Bár a jövő héten ugye dolgozni fogok, de lehet, hogy attól még elszököm itthonról.
Szeretem azokat a képeket, ahol a babák együtt vannak (lásd pl. Barnus és a háreme). Andris még nem találkozott így testközelből senkivel és nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lenne. Sziszka esetleg várunk titeket egy randira, elég nagy Andris ágyikója :-D
A koszmóra mi is a babe sampont használjuk, minden második nap mosom vele Andris fejét és így nincsen neki, bár nem egy nagyhajú baba. A hajam nekem is hullik, de nekem már a az első hetektől. Szerencse, hogy sok hajam van, de azért így is ijesztő a mennyiség, ami napi szinten kijön. Nekem is mindig össze van fogva.
Képzeljétek, tegnap este elszöktem az ikeába és vettem karácsonyi égőket, amik csillag alakúak. Már régóta szemezek velük és elhatároztam, hogy ha gyerekünk lesz, akkor megveszem. Már alig várom a karácsonyt, hogy lássam a fiam csodálkozó arcát.

Lányok, nagyon szépek a babák egytől-egyig! Mindenki büszke lehet.

Puszil titeket Andris!

Kép

szuszu

Jó reggelt mindenkinek!

Szuszu, írtam privit :)

Ildi: már én is annyira várom, hogy Málnus meg tudja mondani, hogy miért sír :)

Beleki, tényleg nagyon jó ez a pocakos kép, hatalmas volt a két hetes fotón, nagyon édes. Erről jutott eszembe Szuszuék Döbrögis képe, azt is tedd be szuszu, mert nagyon imádni való rajta Andris :D

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Apró! Tegnap akartam írni a kakis dologra, de rövid az agyam :oops: A zöld kaki, ahogy Szuszu is írta, túlevésre utal. A náthától nyálkás lesz a kakija, ami attól van, hogy ugye a babák a felköhögött nyákot nem tudják kiköpni, lenyelik, és ettől lesz nyálkás a kakijuk, meg lehet ettől hígabb is. Orrszívás: Nálunk Dominik volt ilyen szörcsögős, és amikor nagyon taknyi lett, akkor be kellett járnunk a gégészetre orrszívásra, az sokat segített. Meg dolgozik ott egy ismerősöm és adott nekünk itthonra olyan csövet, amilyet a gégészeten használnak, így itthon is tudtuk azzal szívni, ha kellett, bár ez kegyetlen volt, mert jó mélyen le kellett dugni azt a csövet az orrában (kb 15cm-t). De ha Levinek komolyabb náthája, megfázása lenne, akkor nem színtelen jönne az orrából, hanem sárgás-zöldes, amire már orrcsepp kéne. De addig jó a sterimar, és azt bármikor lehet adni neki.
Szilvi! Én is alig vártam a fiúknál, hogy elkezdjenek beszélni, mostmeg már alig várom, hogy néha csendben legyenek :wink: :lol: Domi az nagy kamus már most, ha pl szétdobálja a játékait és megkérdezem, hogy ezt ki csinálta, rögtön rávágja, hogy a Dani (olyankor is, ha épp nincs itthon Dani) :lol: És vigyorog hozzá! Ja a figurákat küldöm ám, hétfőn megy apánk a postára és feladja ezt is!

Csajok valakinek kell az alábbiak közül valami?:
- 10 éves korig érvényes belépő a Fővárosi Állat- és Növénykertbe (ez novemberben érvényes)
- ajándékjegy Pán Péter Játszóházba (Campona, Nagytétényi út vagy Dunakeszi Auchan) - ez úgy szól, hogy 1 gyerek részére egy óra fizetett játék után fél óra ingyen játék (decemberben érvényes)
- Állatkert játszóházban szintén 1 gyerekre egy óra fizetett játék után fél óra ingyen.

Ha bárkinek kellene szóljatok és elküldöm, egy újságban vannak ezek a kuponok, de nekünk nem kell.

dadomi

Sziszka, köszi szépen, sikerült!

Lányok, akik Cerazette tablettát szedtek, lenne hozzátok egy kérdésem. Én kb. 8 hete szedem, és azóta gondok vannak a tejtermeléssel. Általában 2 napig rengeteg tej van, cicik mint a kő, és folyik a tej, utána 2-3 napig alig termelődik, már reggel is szinte üresek. Emma sajnos türelmetlen, és ezeken a napokon nem akar rendesen szopizni, csak bömbizik.
Arra lennék kíváncsi, okozhatja-e ezeket a tüneteket a tabletta (esetleg hormonszint ingadozás...). Ha nálatok is előfordul hasonló, lehet, hogy abbahagyom a szedését. Persze lehet, hogy nem is a tablettától van, de akkor mitől?

Babák nagyon édesek. A páros képek főleg. Minden kisfiú foglalt már? :roll:

Anna

sushy

Sziasztok lányok!

csak most tudok jönni, mert nincs netünk, így anyuéknál kotlok most.
Sushy üdv köztünk! Emma rettentő édes!
Sziszka sok boldogat
Ja és a mai ünnepeltnek Zsombinak is sok boldog névnapot!

Carezette: én abbahagytam a tej miatt és a azért mert én folyton vérezgettem, nekem mondták, hogy a tejet is lecsökkenti, mert ugye álterhes állapotot hoz létre és akkor a szervezet nem termel tejet, csak akkor kezdi el, ha szülés után vagy. De vannak ittolyan anyukák, akik szedik és mégis van tejcsi, szóval elvileg okozhatja, de nem feltétlenül.

Én sajna pár napja 2 cicből szoptatok, de félek ez sem lesz elég.

Zorka tegnap 3 oltást kapott, 2 szurit és a rotát szájon keresztül, de hála az égnek csak 37,2 volt a lázija. A dokinéni azt mondta, hogy adjak be neki kúpot mindenképp és akkor nem islesz láza, beadtam, aludt egy hatalmasat és reggel akkorát fosizott, hogy a nyaka is olyan volt.

Mi is megjártuk a neurológiát, mert epilepszia gyanús volt a lány, de szerencsére minden rendben és semmi baj nincs, hát a szívem szakadt meg azokért a gyerekekért.

Na belőlem ennyi a tali szupi volt, de sajna szoptatni nem igazán lehetett, majd ha tudok jövök, puszi mindenkinek

A képek nagyon jók, meg lehet kapni őket normál méretben is?

Ritus

Kép
rituspoc

Hahó csajok!
Be-be szoktam kukkantani hozzátok...
Látom,hogy hajhullással küzdötök.Én ma voltam bőrgyógyásznál,mert nekem is nagyon hullik és azt mondták,hogy nem szabad legyinteni és várni,hogy elmúljon,hanem meg kell mutatni orvosnak.
Nekem ma azt mondta a doki,hogy hajhagymástól hullik,szóval ami kijön,az már sose nő vissza.... :cry: :cry:
Szóval adott valami kencét meg vastablettát és azt mondta,hogy minél kevesebbet nyúljak hozzá,mert nem fog hajam maradni...Ne fésüljem és hajmosás csak nagyon óvatosan.
Ha tehetitek,akkor menjetek dokihoz!!!
Üdv:Binyek

binyek

Ritus! Az nem baj, hogy mindkét mellből szoptatsz, nem előírás, hogy egynek elégnek kell lennie. És ne csüggedj, elég az a tejci! A babóknak 6 hetes és 3 hónapos korukban van egy nagyobb fejlődési ugrásuk, ilyenkor többet esznek, a gyors növekedéshez több kaja kell. Ez nem azt jelenti, hogy kevés a tejed, hanem csak a baba lett éhesebb. Pár napig gyakrabban szopiztasd, ha kéri, és hidd el pár nap után beáll a kereslet-kínálat, és elég lesz a tejcid Zorkának! :D Egy kis homeós tejserkentővel rásegíthetsz (Urtica Urens 5 CH). Én is sokszor éreztem úgy, hogy kész, most annyi a tejemnek, aztán mégis 17 hónapig szopizott Dominik, Dani sajna 6 hósan abbahagyta, előtte jött vissza a mensim, és szerintem az zavart be neki.
Egyébként ha megfigyeltétek már, sok anyukától lehet hallani, hogy 6 hétig, 3 hónapig tudta szoptatni a babáját, aztán elment a teje. Ugye ezek pont a kritikus időszakok, amikor megnő a baba étvágya, és sokan azt hiszik, hogy a teje lett kevesebb, ezért rögtön tápszerért nyúlnak, és onnantól már 99%-ban nincs visszaút. És sajna a gyerekorvosok többsége is így gondolkodik :(

dadomi

Szia Binyek! Hát ez marha jó, mert nekem meg azt mondta a doki, hogy majd elmúlik, mert a szoptatás miatt hullik valószínű... :evil: És már 5 hónapja nem szoptatok, a vérképem teljesen jó, de a hajam még mindig csomókban hullik :( Asszem akkor én is teszek majd egy látogatást a bőrgyógyásznál, mert lassan nem marad hajam. Azt még csak-csak elfogadom, hogy a terhességek okozta hormonváltozások hatására tök besötétedett a hajam, de azt azért már nem, hogy kihullik mind :roll:

dadomi

dadomival maximálisan egyet értek tejügyileg!!én is tökre így tapasztalom!!van, hogy óránként kér és miért ne adnék neki ha egyszer szüksége van rá!!cserébe esta 10-től reggel 8-ig aludt mostmegdéltől és még mindig durmol...szóval értem én ha felkel akkor óránként éhes én is az lennék
és nekem a fejő sem segített rá igazán csak az a jó ha minél többet és ha kell sokáig legyen a cicin mitöbb ha együtt belealszunk az a legjobb :D
és örülök, hogy nem hallgattam azokra akik az első hetekben azt mondták, hogy nemszabad 20percnél tovább cicin lennie!!na akkor most nem lenne tejem az tuti!!!!
Vendég

nekem nem hullik a hajam és remélem nem is fog!!minden másnap elevit és a többi nap 1000mgc-vitamin+esetleg 500mg kálcium vagy sok tej...
ja és szerintem a tejbegríz is tejserkentő és a golyók is hatásosak, bár nekem nem állt össze golyóvá hanem jégkockatartóba tettem őket...
Vendég

Sziasztok!

Köszi a válaszokat. Szerencsére nem kellett a kúp, mert 37,3 volt, aztán meg 37,2, éjjel 1-kor meg semmi nyoma és reggel jókedvűen ébredt. :)

Én is szeretnék egyszer menni talira, még nem voltam...

Nálunk Kristóf imádja az autót. Elég sokat viszem, mert a szüleim 30-40 percnyi autókázásra laknak és hetente 2 szer viszem, van, hogy 3*, vagy apa vagy én.

Először fura volt (9 naposan), d emgszoktam, mert ha berakom a kocsiba, akkor kb. az utca végén már beszunyál. Ha a kompra várakozom, akkor bezzeg felébred és irány körbe a szigeten. Kis huncut. :shock:

Kérdés, mikortól kezdtétek el szedni a fogamzásgátlót? Nekem még nincs vérzés. Akkor is lehet, vagy csak ha menstruálok.

NEm tudom, hogy bogyózzak-e, mert az egészség miatt hagytam abba, nehogy összezavarjon valamit, így is 3 évig szedtem rendszeresen.
Vendég

Zsófi!

Nem tudom vígasztal-e, de én is úgy nézek ki, mint Te, pedig én fogytam a terhesség alatt, majd 10 kg-mot (terhességi cukor diéta)
De nem zavar nagyon, van 3 gyermekem és a férjem így szeret, szerintem te is így lehetsz ezzel. A lényeg, hogy önmagunkat el tudjuk fogadni, mert így kerek a világ!!!

Zsófi, nem tudod, a DM-es akciós kuponfüzet egyszeri ajándék, vagy a 2009-es évben is lesz folytatása?

Ja és a fütyimérethez is hadd szóljak egy-két szót saját fiaimból okulva. Mindkettő szép mérettel rendelkezett születéskor, aztán volt idő, hohy elnőtték és kicsinek látszott, aztán most újra meglepve láttam a 13 éves fiamnál igen megemberesedett a "dolog", szóval nem levonni messzemenő következtetéseket!Olyan ez, mint a hang, majd muál még! :P

Puszi mindenkinek: Adri
koadri

A DM kuponfüzetes dolog folyamatos, mi még mindig kapjuk a kuponokat, postán küldözgetik. Legutóbb pelenkához meg popsitörlőhöz volt kedvezmény, most meg szintén pelushoz, meg van egy kupon, amivel 21% kedvezménnyel vehetek meg egy általam választott terméket. Elég sok kupont küldenek még mindig.

dadomi

Ritus, köszönjük a köszöntést! :)

És köszi az elektromos pihenőszék ötleteket is!
Katica, ha még olvasod, a Graco jónak tűnik.
Sziszka, a talis képeken még jobban látszik :wink: de ha csak 9 kg-ig jó...

Tegyetek még fel babaképeket, olyan jó nézni őket. Még én is készítettem képeket a talin, de nem volt időm átméretezni őket, bocsi :oops: De ma sem vagyunk otthon, apukám szülinapját, meg persze Zsombi névnapját ünnepeljük.

Feluca, mesélj majd, hogy alakul a klubélet nálatok. Nekem is tetszik az ötlet, de nem lenne energiám megszervezni.

Szuszu, a kollázs tényleg nagyon jó. Már letöltöttem a Picassat, meg kellene talán ismerkednem vele.

Tegnap nálunk is nyűgös nap volt, és nagyon sokat sírdogált Zsombi, ma is, csak szerencsére sokat alszik, addig neki is nyugi van. Persze szegény nagyszülők így nem is tudnak játszani vele, ma így jártak :)
Az éjszakáink továbbra is zűrösek. Zsombi egy 3-4 órás alvás után 1-2 óránként ébred reggelig. Meg nyöszörög is közben. Sajnos Zéti is ébred megint amióta ovis :( Hetek óta nem tudtam kipihenni magam, szerintem ezért is fogytam most 2 kg-ot néhány nap alatt. Na mindegy, Nagyim azzal vígasztal, hogy ő 10 évig éjszakázott és mosott kakis pelenkát :lol: öt gyereket nevelt fel, ki lehet bírni ezt a pár évet, nem igaz? :)

Hajhullás: Zéti születése után nekem is eléggé hullott, most szerencsére (legalábbis eddig, kopp-kopp) nem. Igaz most szedek multivitamint, néha kálciumot és C-vitamint.

Talihely: a teaház jó ötlet lenne, csak abban nem vagyok biztos, hogy örülnének nekünk, ott általában elég nagy csend szokott lenni :) a Móricz melletti teaház (vmilyen oroszlán??) nagyon hangulatos, de lépcsőn kell lemenni!

Koszmó: Zsombinak volt, csak a Babe sampont használtuk és elmúlt. Azt használjuk most is, úgy látszik megelőzésre is jó.

Zéti mai mondása: kisbaba vagyok, kérek inkább szopit :)
Dadomi, az állatkerti belépő érdekelne, ha nincs más jelentkező. Voltunk múlt héten is Zétivel, nagyon szereti és olyan állatokat is felismer már, hogy csak lesek! flamingó, kárókatona, szurikáta, csak hogy néhány példát mondjak. Milyen újságban voltak a kuponok?
Vendég

Köszi a választ Dadomi!!

Szerettem volna feltölteni két képet, csak nem megy az átméretezés, és meg akartam kérdezni tőletek, van-e valakinek olyan haja, mint Dorcának, hogy szárazon teljesen egyenes, vizesen meg, mint a négereké, olyan göndör? Én még eddig nem találkoztam ilyen hajszerkezettel?!

Adri
koadri

Csenge, a Minimax magazinban vannak a kuponok, ha megírod priviben a címed hétfőn ezt is fel tudnánk adni postán.

dadomi

Halihó!

Köszi a válaszokat, akkor nem lehet nagy gáz, mert tényleg, napok óta én is úgy érzem, egyszerűen nem lehet elég Levinek a tej, alig szopik 4-5 percet, de nem kéri a másik cicit.....majd holnap meglátjuk mennyit hízott, lehet, hogy csal gyorsan jön és átállt a cicim. mert azért azt hallom, hogy iszonyú gyorsan nyeldekel.

DM-es kupon: én is kaptam már egyet a kezdő óta.
Nem akartok csereberélni???Pl. nekem nem kell a pampers-ös, ha vki azt használ, szívesen adom...

Na, ma megvolt a szülinapozás, majdnem párom miatt kellett hazajönni, mert ő volt a legrosszabb. :D Totál beizzította az uncsitesókat, akik persze egymás hegyén hátán, ölték a páromat.
MIközben Mári drága, aki 3 éves, úgy kapaszkododtt fel a szekrényre, hogy az akváriumot fogta...na ez csak egy jelenet volt, amikor bementem kb 1 percre a gyerekszobába, de jobbnak láttam Levivel együtt menekülőre fogni.....szóval tiszta hadiállapotok voltak, de nagyon jó volt!!!Már régen láttam a tesóimat is.

Boni, légzésfigyun alul, az angyal talpán az a kis szürke 1-5 jelzésű állítható gomb az érzékenység állítás?
Tiszta vicces, hogy beállítom 5ösre, ami a legérzékenyebb (UGYE???) és nincs Levi az ágyban, közben meg vígan villog még tovább zölden.
Régebbi az ágy és nem totál sík egyenes a cucc, amin rajta van a két érzékelő, már picit deformálódott, ez is gond lehet? De ez ellen szól, hogy felefelé érzékel, nem lefelé.... :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Ma igen jövős-menős napunk volt. Végre vettünk autósülést, olyat, ami 0-tól 18 kg-ig jó. Volt ugyan örökölt hordozónk kettő is, de egyik sem felel meg az új szabályoknak és januártól igencsak büntetik. Meg nem is tűntek valami fixnek. Bezzeg az új, na az olyan, mint egy erődítmény. És kényelmes is, legalábbis Andris jót szunyált benne. De mire megvettük arra majdnem ráment az egész napunk, volt vagy fél öt mire hazaértünk.

Csenge, a Picasa nagyon jó kis program és könnyű vele mindenfélét manipulálni a képeken, meg a webes galériát is menedzselni. Nem lehet könnyű neked a két rosszalvóval. Hálistennek, lekopogom, hogy Andris nagyon jó alvó, ha este 8-kor leteszem, akkor 4-5-ig alszik. És tényleg csak leteszem és már horpaszt is.

Adri, ezen az oldalon: http://www.kepmeretezo.hu/ lehet méretezni képeket. Az a lényeg, hogy ne legyen 600 pixelnél nagyobb a hosszabbik oldal.

Aproo, ezt én is észrevettem a légzésfigyumnál (Angelcare 401), hogy ha 5-ösön van, akkor ha kiveszem Andrist a pelenkázóra, akkor is érzékeli, de szerintem pont azért, mert annyira érzékeny, hogy olyan távolból is megérzi a gyerek légzését. Mert most pl. 3-asra van állítva és így, ha kiveszem, akkor sípol is.

Beleki, a pirulát már a hat hetes kontroll után lehet szedni. Én mondjuk nem szedem, mert azelőtt sem szedtem. Meg félek is, hogy a tej rovására megy.

Lenne egy kérdésem csajok: mi baj volt tulajdonképpen a Tranzittal?
Csak mert én nagyon bírtam azt a helyet.

Na akkor Sziszka kérésére íme a Döbrögi kép:
Kép

szuszu

szerintem semmi gond nem volt a tranzittal egyébként nekem nagyon tetszik a hely és közlekedésügyileg is jó
csak valaki fölvetette, hogy más helyeket is kipróbálhatnánk és aztán így lett...
Vendég

sziasztok!

mégis jöttem ma... szerencsére gyerkőc már alszik, lassan én is megyek, mert régen volt 1/2 8 mikor keltünk, és aztóta kb. egyfolytában voltunk valahol, így kicsit én is elfáradtam!

Adri, köszi az együttérzést küllem ügyben... ez van! párom szeret nagyon, csak nekem nehéz néha szembesülni a valósággal... na majd jól tornázok itthon, vagy valami baba-mama cuccot nézek! :)

lányok. Adri szerintem arra a DM-es akcióra gondol, ami a kezdő kuponfüzetben van, amikor írják, hogy melyik hónapban vásárolható le az 50%, vagy nem Adri? sajnos erre én nem tudom a választ, mert már mind a kettőt elvásároltam, és nem tudom, hogy konkrétan fel volt-e tűntetve, hogy 2008. xy hónap, vagy csak a hónap!? amúgy, ha belépsz a bababónusz progiba, akkor onnantól folyamatosan küldenek további kuponokat, bár C&A-t nem biztos, hogy küldenek már többet... :(

Szuszu, Tranzittal nem volt különösebb gond, csak szerintem annyi, hogy picit drága, meg a kíváncsiság, hogy nincs-e más hely is, ahol összegyűlhetnénk.
vagy nem?

egyébként a legjobb megoldás tényleg az ilyen baba-mama klub lenne, mint Felucáéknál, csak hát hol!?

Andris fotói nagyon édik! ;)

és egyébként milyen márkájú ülést vettetek!? nekem amúgy az nem tetszik ezekben a 0-18ig ülésekben, hogy annyira ül a baba bennük, pedig ilyen picinek még inkább nem azt kellene, vagyis, ha a hordozó kialakításából indulok ki, ahol inkább a hátán "fekszik" a bébi, mint ül a popsiján... mi is nézegettük, mert utálom a hordozónkat, de végül lebeszéltük magunkat még egyelőre róla, de nagyon érdekelne a tapasztalatotok!!!

légzésfigyu. mi még nem használjuk, mert egy szobában vagyunk, de gondoljátok, hogy távolról is érezné a baba légzésést!? ez kicsit futurisztikus... nem?

Beleki, fog. gátót én sem szedek, előtte is attól lettem iszonyat kövér (kövérebb, mint most min. 15 kilóval), de a 6 hetes kontrollon nekem azt mondta a doki, hogy akármikor elkezdhető, és abbahagyható is! ja, és mikor mondtam, hogy hormonproblémáim voltak, ezért nem akarom szedni, azt mondta, hogy nem ugyanazon az elven működik, mint a "rendes" fogamzásgátló, de sajna tapasztalattal nem szolgálhatok!

Csenge, fotókat majd átküldenéd, ha lesz egy szusszanásnyi időd!? b.zsofia@gmail.com köszi előre is!!! és akkor a fotóink! ;)

Kép

kinyúlva

Kép

huncut vagyok

sophie27

jó éjt mindenkinek!

ez lemaradt! ;)

sophie27

Sziasztok!

Nekünk is mozgalmas napunk volt ma. s az összegzés, Málnus sötétben már nem szeret sehol sem lenni, csak otthon. Lámpás felvonulás volt 5 órakor egy szomszéd faluban, oda hívtak a barátok, de nagyon utálta a kis csaj...

Ildi: egy barátnőm szerint a beszélős időszaknak is van hátránya, mert akkor már azt is meg tudja mondani mit kér a boltból :wink:
Anna: szívesen, nagyon jó lett a vonalzód, édes rajta Emma baba.
Andi: én is igény szerint szoptatok, de nem él vissza vele. Bár nekünk mostanában az éjszakák kissé húzósak, de egyenlőre a 3 hónapos fejlődési ugrásra fogom, remélem hamarosan vissza tér minden a régi kerékvágásba.
Adri: ilyen hajat én még nem láttam, és nem halottam, tényleg fura...nekünk alig van egyenlőre hajunk :)

Zsófi: ez a huncut Beni zabálni való!!! A szemei pedig még mindig gyönyörűek!

Pihentető éjszakát mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szuszu, nagyon aranyos ez a kép :) A Tranzittal nekem például semmi bajom :) szóval ha nincs jobb hely, akkor találkozhatnánk ott is. De ha jó idő van, akkor a Kopaszi gát is nagyon jó hely.

C&A kupon úgy emlékszem, hogy csak egyszer küldtek kettőt és egy évig lehet levásárolni őket, az egyiket a páros, a másikat a páratlan hónapokban.
Vendég

Sziszka!
Marcust nem tudom belepaszírozni a 68-as rugikba! :( :( :( Még jó hogy van 74-es is....
Ha véletlen arra jársz,akkor veszel nekem még 2-3 74-est?
Köszi :wink:

binyek

Hali!

Zsófi, én sem hiszem, hogy távolról érzékeli Levit.
Szuszu, ha 1-3 érzékenységin van, akkor is ugyanez a helyzet.
Viccesek ezek a szarok, hol riaszt, hol nem....

A bizt. ülések engem is érdekelnének majd ha már van tapasztalat.

Na megyek, Levi alszik, süthetek! Baconbe tekert oldalaska mézzel csurgatva, tökfőzivel, páromnak spenóttal. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt Lányok!

Mi Concord márkájú ülést vettünk és pont az a jó benne, hogy annyira trükkösen van kitalálva, hogy ha az alján lévő kis talapzatot elfordítod, akkor szinte fekvős benne a baba. Így kell használni 10 kg-ig. Egyébként nekünk van hordozónk is és abban sem feküdt jobban a gyerek. Ráadásul a hordozó egy 7 évvel ezelőtti példány.
Volt a Baby outletben Concord akció és olyat akartunk venni, ami 67 ezer helyett 45-re volt leértékelve, de már egy darab sem volt belőle. Így elmentünk a Brendonba és megvettünk 60-ért egy másik fajtát. Azzal vígasztaljuk magunkat, hogy most ez elvileg 4 éves koráig jó lesz. Nekem nagyon tetszik, mert stabil és Andrist biztonságban tudom benne. Az eladó is azt mondta, hogy ez a legjobb ülésük ebben a kategóriában. Mindkettőnk szülei egyaránt 200-200 km-re laknak az ország két különböző pontján így várhatóan sokat utazunk majd nagy távolságokat. Emiatt is fontos volt, hogy legyen egy jó kis ülésünk.
És a legjobb az egészben, hogy a férjemmel mindkettőnknek a piros színű tetszett a legjobban, így azt vettük meg. Majd ma lefotózom benne Andrist, mert úgyis megyünk Szentendrére.

Ilyen az ülés (Concord Ultimax Style Salsa):
Kép

szuszu

Zsófi, Beni babára tapadni fognak a csajok olyan nézése van.

Aproo, nem tudom, hogy mi a lehet a légzésfigyuddal, kár hogy nem lehet valahol bevizsgáltatni, hogy megbízhatóan működik-e, mint a vérnyomásmérőket.

Szerintem a Tranzit Pesti viszonylatban azért annyira nem drága. A Kopaszi gát is jó hely, nekem az is tetszik.

szuszu

A vörös oroszlán nem jött be ötletnek?

Sajna most csütörtökön megint ki kell hagyjuk a talit, mert a védőnő és a dokinéni is húzta a száját, amikor mondtam, hogy picit mennénk várárolgatni Levivel. Merthogy, bár ezt senki sem mondta és ezért sem kaphatjuk meg a szurikat, a belső varratok még dagadtak és a seb is picit pirosas, ami tök normális 6-7 hétig még, de ilyen állapotban minden láz, betegség sokkal veszélyesebb. :?
Szóval sajna nem vihetem nagyobb közösségbe, még a családi talit is eléggé ellenezték, de kávéházak, bevásárlókp.-ok kizárva még két hétig.....pedig már nagyon nagyon elhatároztam ezt a jövő csütörtököt.
:cry:

Szuszu, a bevizsgáltatás tök jó lenne, tényleg nincs ilyen hely?
Az ülés meg tök szuper, csak tényleg eléggé drága, én azért remélem kapunk majd kölcsön...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Cs-Andi Te írtad az 1000 mg-os C Vitamint? Én a helyedben utánanéznék, hogy az jó-e, mert elvileg gyerekeknek se ajánlják asszem 14 éves korig, úgyhogy lehet hogy a babának se jó, ha ilyen sokat szedsz... Asszem megterheli a vesét, vagy mi...

Zsombikának boldog névnapot!!!

yuyu79

Barbi, ez mitől lehet hogy hajhagymástól hullik?? Ilyet még sose hallottam... gondolom azért ez nem általános...

yuyu79

Sziasztok!

Köszi az infókat.

Bogyesz: azt hiszem, akkor még várok vele... nem kockáztatnék a tejcsi rovására. Bár nem szeretnénk ilyen hamar mégegy babát. Bár a 2 bátyám így született a nővérem után ... :shock:

Légzésfigyú: az érzékelés 15 mp után történik, nekünk is van, hogy kivesszük és 15 mp múlva riaszt, de ezt is írja. Próbálgassátok, nálunk azt hiszem most 3-4 fokozaton van, erre nem esküszöm.

Tali: vörös orsozlán van a Jókai téren (oktogon), ott van fsz-i is, nagyon jó, a lenti rész pont ennyi embernek elég és nem zavarunk senkit. PArkoló is van, csak, hogy hely is, azt nem tudom. Általában szokott lenni. Régebben rendszeresen jártam oda.
Vendég

Én is rakok fel pár képet. A pihenőszéket mi is nagyon imádjuk, szeret benne leni, vol, hogy 2-3 órát is elszorakoztatta magát.

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok! Ismét csak egy gyors bekukkantás, mert őrület hetünk van Barnussal múlt vasárnap óta:( Tuti, hogy a 3 hónapos fejlődési ugrás miatt. Sűrűbben kér enni, van hogy 1,5-2 óránként, aludni alig akar nappal és tegnap borult minden rendszerünk. 9! x evett nappal és éjjel is felkelt 2x, pedig eddig átaludta 7-8 hetes kora óta az éjszakákat:( remélem hamar visszaáll a rend, mert kezdek zombisodni:(

van vmi ötletetek, hogy lehetne megtanítani neki, hogy elaltassa magát? Esetleg vkinél tapasztalat? Mert csak úgy alszik el, ha elringatom, már ha alszik nappal..... este az utolsó szopinál, pedig csak cicin hajlandó elaludni mellettem. Bár tegnap először sikerült a kiságyában altatnom éjjel, így egy kicsit én is kinyújtózhattam;)
lehet, hogy amiatt ébredt fel éjjel 2x is?! Nem tudom......

cerazette: én szedem a 6 hetes kontroll óta, 5 napig vérezgettem tőle, azóta semmi és a tejem sem csökkent tőle!

Zsófi, SZuszu, nagyon édes Beni huncut mosolya és Andris is;)
na és Kristófról se feledkezzek meg, jó sokat nőtt ő is!

Tranzit: nekem nagyon tetszik, de kipróbálhatunk mást is, ha van kedvetek, a teaház is jó ötlet!

hajhullás sajnos nálam is van:( pont most volt a Reggeliben nemrég erről szó és azt mondták, hogy a hajhullást mindig vmilyen 3 hónappal azelőtti trauma, stressz, különleges esemény előzi meg. És azt is hallottam, hogy állítólag a szoptatás végéig eltarthat... ha hallotok vmi jó szerről, ami gátat szabna neki, akkor szóljatok, mert amúgy sem vagyok vmi dús hajú:(

Apró, Levikének jobbulást! Sajnálom, hogy még mindig nem tudtok jönni talira!

Szuszu, Andrisnak is jobbulást, végre kilábalhatna már a náthából!
És jöhetnétek ti is csütörtökönként!

na eldugulok mára, megyek vasalni:) meg enni végre vmit!

további szép napot mindenkinek!

sniky

Mi autósülésben / hordozóban a Maxi Cosi-val nagyon meg vagyunk elégedve. A hordozója pl olyan nagy, meg mély is, hogy Dani egy éves koráig jó volt, igaz akkor már nagyon csisszre fért bele (12kg volt egy évesen), Domival meg még tovább használtuk. Daninak az ülése most Maxi Cosi RodiXP, ez 15-36 kg között jó, de nála a hordozót rögtön erre váltottuk, és övterelőt használtunk hozzá egy darabig. Dominiknak Maxi Cosi Priori 9-18 kg közötti az ülése, ez elvileg 4 éves korig jó, ez is nagyon szupi. Ezt csak azért írtam, hogy ha valaki tanácstalan lenne, hogy milyet vegyen.

dadomi

Valamennyi látszik talán az üléséből meg az övterelőből is (Dani egy évesen)

Kép

dadomi

Köszi Julcsi :D

Autósülés: nekünk is Concorde Ultimax van és nagyon meg vagyunk vele elégedve. Zéti használta három éves koráig, most megörökölte Zsombi. Igaz, ha a párom autójával megyünk, akkor még mindig a mózeskosárban utazik Zsombi, jobban szeretem, hogy abban fekszik és nem kell kivenni belőle, ha megérkezünk valahová, hanem csak felteszem a babakocsira kosarastól. Csak az én autómba nem fér be a mózes és Zéti új ülése a hátsó sorba, elől meg nem lehet kikapcsolni a légzsákot.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?