A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

Na ma jól kezdődött a napom, kinyitom a postaládát, megkaptuk az éves ELMŰ elszámolást! :?
Természetesen többet fogyasztottunk! Illettve nem is fogyasztottunk többet, csak mint kiderült, ők nem azt a mennyiséget számlázták nekünk ki havonta, mint amennyit mi bemondtunk! :twisted:

Hajni: Örülök, hogy jelentkeztél! :)

Ikverus: A kocsiba a ki-be szállás már nekem se megy olyan könnyen! Meg éjszaka megfordulni az ágyban se olyan könnyű! :?

Orsi: Igen, ez olyan igazi babás-mamás torna így!
Ma csináltam pár gyakorlatot itthon is, hát ugyanúgy ugrált megint! :lol:
Köszönjük a muffin receptet! :D

Mist: Szorítunk Neked! Doki után gyere!

Eszter: Örülök, hogy minden ok Veletek! :) Tényleg jó, hogy nem egyből vasat ír fel a doki, nekem sajnos azt írt!

Nilabali: Jobbulást Neked, pihenj sokat!
zsu83

julcsi-79: de szedek magnéziumot. már egész az eleje ota. de ahogy olvasom soknak fáj a pocakja ha kicsit többet csinál. mondjuk soha nem vtam egy sportos alkat, se nem szerettem sportolni, se kitartás ebböl adodoan. gondolom aki elötte fitt életet élt és nem mint kismama kezdi el valoszinü több ktartása van. nem vagyunk egyformák.

el sem hiszem: találtam egy vkit aki csinál a közelünkben 3D, 4D UH-ot. a legjobb még az benne hogy magyar az orvos. :P :P december 11-én kell mennem, alig várom.
kedden cukorterhelés.

holnap megyek a férjemmel dolgozni, egyedül van, mindenki szabin, megkért h ne legyen egyedül menjek vele.

Kép
Kép
nicko

Háfi: sajnálom, hogy ennyit rángatnak a cukoreredmény miatt. :( Sok-sok kitartást kívánok neked!

Köszi a dobozkadícséreteket megint! Nagymamámnak készült karácsonyra. :)

Edina: nagyon édes Csenge! A magzati géndiagnosztikában voltál végül? Milyen volt? Kicsit indiszkrét leszek, de nem tudok dönteni, hogy hová menjünk... :oops: Mennyibe került és mit kaptatok ezért az árért?

Efehan is fáradhatatlan, fél napig képes egyfolytában mocorogni, vagy adott esetben egész éjszaka. :) Olyan megmozdulásai voltak már, hogy csak nézek, és néha önkéntelenül jajjgatok is egyet-egyet :D.

Védőnő most azt találta ki a súlygyarapodás miatt, hogy hetente egyszer tartsak almanapot, amikor semmit nem eszek mást csak almát, és nem is iszok mellé. :shock: Bizarrnak hangzik már csak az alma savassága miatt is, hallottatok már erről?

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap olyan édes volt a férjem, este, amikor lefeküdtünk, azt vettem észre, hogy törpincs csuklik. Szóltam a férjemnek, hogy ő is érezze, és úgy kétségbe esett, elkezdte simogatni a pocakomat, hátha attól elmúlik a csuklás. Alig győztem megnyugtatni, hogy ettől nem lesz babócának semmi baja. :)

Hajni: Jó, hogy jelentkeztél, és azért próbálj néha pihenni is egy kicsit :wink:

Nicko: azért a sétát ne hanyagold el, még ha csak egy kicsit tudsz is sétálni, mert az szerintem jót tesz.

Elif: ennél nagyobb hülyeséget, mint amit a védőnőd mondott, még életemben nem hallottam :shock: Még hogy almanap a terhesség alatt. Szerintem felejtsd el, nem a terhesség alatt kell az embernek diétázni, csak ha a cukorérték rossz. Meg én úgy tudom, hogy a terhesség alatt többet kell inni is a normálnál. Többiek mit gondoltok? Én ezt tuti nem csinálnám, hiába mondaná a védőnő!!!!

Drukkoljatok, ma is megyek vizsgázni! A szombati ötös lett. Hurrá!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Helló Lányok!

Elif: Almanap? Várandósan? :shock: Van a védőnőnek már gyereke? :lol: Egy dolog az alma savassága, másik pedig a megnövekedett étvágy... Szerintem ez totál hülyeség. :? Azzal talán többet ér az ember, ha délután-este próbál visszafogottan, vagy lehetőleg már nem enni. Legalábbis az én tapasztalataim szerint az esti étkezésekkel csúsznak fel legjobban a kilók... :?

Hajnski: Örülünk Neked! Csini kis pocid volt 21 hetesen, most biztosan nagyobb már. :)

Nicko: Több magnézium? Nem tudod erről megkérdezni az orvosodat? Csak saját példából kiindulva, a múlt heti riadalom után az orvos nagy dózisban írta fel nekem a magnerotot, és azóta semmi bajom, pedig már hónapok óta fájdogált... :)
Ja, és persze a sportolás dolog sem jön be mindenkinek. Viszont ha én nem sportolnék az minimum 5 kiló plusz lenne mostanra és szerintem félig meddig rokkant lennék a sok bajomtól...

Nilabali: Jó, hogy újra itt vagy!!! Jobbulást!

Dina: Csenge és poci egyaránt gyönyörűek! :)

Úgy félek Lányok, pedig ez biztosan butaság, hogy hiányozni fog a meló, amíg Bogyesz meg nem születik... Akármennyit is nyögdöstem ezzel kapcsolatban, azért nagyon szeretem, az az igazság... Most itt többen mondogatták ( a főnököm is :D ), hogy mennyire fogok hiányozni... Eddig ez volt az életem nagyon fontos alapeleme, menni fog enélkül is???

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsufi: Gartulálok a szupi vizsgához!!!
:D ügyes leszek a main is!
Nekem biztosan többet kell innom mint korábban, nagyon megnövekedett a folyadékigényem...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Elif: Nekem a Magzati Diagnosztikába 10ezer volt az uh, ezért kaptam egy cd-t, amin rajta volt az uh vizsgálat, kb. negyed óra, és 6 darab nyomtatott képet! Amúgy a cd +2000 Ft, de nekem egyszer se számolták fel eddig, talán azért mert csináltattam náluk integrált tesztet, nem tudom! :roll: Kíváncsi leszek, ha megyünk elsején akkor mennyit fogok fizetni! :)
Itt a honlapjuk, ha érdekel: http://www.ultrahangvizsgalat.hu/index.php
Hát én tuti, hogy nem bírnám egész nap csak almán, mert amúgy is sok a savam! Szerintem hülyeséget mondott a védőnőd! :?

Zsufi: Szegény férjed, így megijedt! :)
Megy a drukk a vizsgára! :lol: És gratula az ötöshöz! :lol:
zsu83

Julcsi: A barátnőmnek is hasonló érzései voltak a munkával kapcsolatba, mielőtt megszületett a babája! Hát azóta eszébe se jut a munkahelye mióta megvan a kisfia! :D Előtte meg elfoglalta magát a készülődéssel! :)
zsu83

elif a védőnőd nem az ecserin vette véletlenül a képesítését? jó hogy nem azt mondja, kezdj el fogyókúrázni... ez hihetetlen...
még ha azt mondta volna, hogy ha éhes vagy, vagy nasit ennél, AKKOR egyél inkább egy almát...
nagyon fel tud bosszantani az ilyen inkopetencia...[/b]

Kép
Kép
Kép
iricc

Köszi az almás véleményeket, én is így gondoltam.

zsu: köszi az infót!

zsufi: gratula az ötöshöz! Ügyeskedj a vizsgán.

Annyira magam alatt vagyok ma, eszméletlen rossz kedvem van, és úgy érzem a világ összes gondja megoldhatatlanul és véglegesen az én nyakamba szakadt. Egyfolytában a sírás kerülget... Lehet az időjárás az oka, meg persze a hormonok. Mindenesetre most megyek és kiszellőztetem a fejem...

Kép
Kép
elif

Sziasztok!
Elif: Mi két hét múlva megyünk az István kórházba 4D ultrahangra, itt a komplett csomag 11900 Ft-ba kerül, ami egy DVD-t és CD tartalmaz, meg egy képet, nekünk jár egy kis kedvezmény, mert itt csináltattuk az integrált tesztet is. A cég neve: Hepinet.
A védőnőd szerintem sem normális. Az egy dolog, hogy csak alma, de hogy nem ihatsz mellé folyadékot????? :twisted: Csatlakozom az előttem szólókhoz, és különösen az esti étkezésnél elfogyasztott mennyiséget csökkentsd, s persze igyál sok vizet ( így persze még többet jársz majd WC-re). Ha éhes vagy egyél extrudált bioköles-golyót ( kellemes fűrészpor ízű :D ) vagy valami hasonlót, és csökkentsd a kenyérfélék arányát.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Elif: Nem csoda, iszonyú fájdalmas volt számodra az elmúlt időszak. Persze, hogy néha rádtör a szomorúság...

Crocus: A bioköles igenis finom!!! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: örülök, hogy Te is jobban vagy! Azért a munkát szerintem már ne vidd túlzásba! Ilyenkor már tényleg nagyon kell vigyázni...
Apa tegnap jól rám is ijesztett... vásárolni voltunk, ő felcipelt mindent a lakásba és letette az előszobában. Én gondoltam beviszem a konyhába és kipakolok, amire ő rám szólt, hogy nehogy megemeljem bármelyik szatyrot is, mert már az is elég lehet, hogy baj legyen.... Én igazából eddig ebbe nem is gondoltam bele komolyan.... Ha látná, hogy néha mennyit cipekedek... :? De most már vigyázni fogok...
Egyébként én is hasonlóan voltam, mint Te! A munka mindig is nagyon fontos része volt az életemnek és nagyon is szerettem csinálni és meg kell mondjam őszintén az első pár hónap elég nehéz volt, miután abba kellett hagynom, de az a tudat, hogy ezt Kismanóért teszem és hogy Ő van, mindenért kárpótolt. Biztos vagyok benne, hogy ez nálad is így lesz! :)

Zsufi: gratulálok a kis sráchoz! :)

Háfi: Sajnálom és kitartást kívánok Neked a diétához! Azt hiszem nagy szükséged lesz rá! Nekem kb. 4 napig kellett a fehérjementes diétát csinálnom, de a 4. napon már nagyon nehéz volt... Szóval sok erőt kívánok hozzá!

Nilabi: jobbulást Neked!

Alvás... képzeljétek nekem már csak oldalt fekve megy... Ha ugyanis a hátamon fekszem megfájdul a hasam.. Lehet, hogy úgy járok, mint a nővérem és a végén már csak ülve tudok majd aludni... :?

Elif: én még nem hallottam erről az almás diétáról, de az én gyomrom biztos, hogy nem bírná. Én minden lefekvés előtt meg kell hogy igyak 2-3 dl tejet, hogy ne arra ébredjek éjszaka, hogy mar a gyomorsav...

Zümis: merre vagy?

Panna
pandusika

Aki rosszul van, annak jobbulást! A diétákhoz meg kitartást!

Elif, az almanapot én sem bírnám, szóval nem tartom jó ötletnek...

lkVerus, várjuk a pocakfotót. :)

Oli nagyon mozgós mostanában, jár keze-lába egész nap! :D

Kép

Kép
gjéti

Nekem is megvan a 3. trimeszter. :lol:

Kép

Kép
gjéti

A biokölest én is szeretem! :lol:

Elif: Biztos az idő meg a hormonok is közrejátszanak, meg persze ahogy Julcsi is írta, az elmúlt időszak nem volt könnyű számodra!

Panna: Az alvás nekem is csak oldalt megy már, de úgy hogy körülöttem mindenhol párna van! :)

Gjéti: Gratula a 3. trimeszterhez! :D
zsu83

Sziasztok!

Megvolt a doki látogatás, szerencsére minden rendben. :lol:

Kisasszony 1150 g, nem egy díjbirkózó (főleg, miután Dinával napra pontosan együtt tartunk :D ), de a korának teljesen megfelelő.

És sajnos csücsül odabenn, a doki szerint a méhem lehet valamiért ilyen formájú, már a nagylány sem akart befordulni, csak egészen a végén, nagy rábeszélésre. Most elkezdem időben a ráolvasást...

Kép
mist

Mist: Jó, hogy jelentkezel! :) Örülünk, hogy jól van a Kicsi, vigyázz rá nagyon! Te sem vagy egy díjbírkózó, igaz? Akkor a Kisasszonynak miért kellene annak lennie??? :)

Elif: Azért majd írj, hogy hogy vagy... Gondolunk Rád.

Zsu: Hogy megy a német? Elifnek a török?

ZÜMIS, ERIKA?????? És volt egy Macsekunk is valaha... :cry:

Szuper magzatkommunikációs beszélgetésen, felkészítőn voltunk... És egész jól csináljuk, azt mondták. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok lányok!

Ma én is átestem a cukor terhelésen, izgatottan várom holnap délután az eredményt. Vittem jó sok citromos vizet, abba keverte be a hölgy, úgy viszonylag iható volt, bár utána nagyon émelygett a gyomrom. Átmentem a szembeni bevásárlóközpontba, ott olyan rosszul voltam, alig bírtam magam, olyan gyengeség volt rajtam.
Aztán hazamentem, megmértem kétszer is a cukrom, egy órával a lötyi után 6,1 volt, másfél órával utána 5,4.
Ezek után nagyon feldobottan mentem vissza a 2 órás vérvételre, mert elkezdtem bizakodni, hogy hátha most jó lesz.
Alig vártam utána, hogy megegyem a magammal vitt szendvicsemet, mert iszonyú rossz volt a gyomrom attól az édességtől.

Háfi, át tudom érezni amit most érzel, Szávával ugyanígy voltam. Zokogtam, teljesen kivoltam. Anyukám akkor még élt, nagyon megszidott, hogy nagyon sokan vannak, akik óriási áldozatokat hoznak azért, hogy egyáltalán lehessen babájuk, én meg itt hisztizek, pedig csak 3-4 hónapot kell kibírnom diétával, odafigyeléssel. Nagyon elszégyelltem magam.
Amit a dietetikus orvos előír, az nagyonkemény diéta. Majd rájössz, kitapasztalod, hogy kis odafigyeléssel meg lehet tartani, persze az első 2-3 hét nagyon kemény, de utána belejössz.
Az állandó mérésekkel ki fogod tapasztalni, hogy mikor mit ehetsz, és mennyit, és mi az ami nem viszi fel a cukrot.Pl. én rengeteg tojásrántottát ettem. Salátákat, párolt zöldséget, mindenféle sült husikat.
A kajarandelős cégeknél is jó cukorbeteg menüt lehet rendelni ebédre, szerintem ezek közül a Teletál kajái a legjobban. Jóízű, elég is a jóllakáshoz, és mellé írják a szénhidrát tartalmat.
A fehér kenyeret kerülni kell, és minden édes dolgot, szénhidrátokat, krumplit, tésztát...
Én pl. imádtam a sült vagy rántott husit fahéjas párolt körtével vagy almával. Azért lehet ám finomabbakat enni, mint amit előír a doki, mert majd rájössz, hogy miből mennyit ehetsz, hogy soha ne menjen 7 fölé a cukrod.
Egyébkén Iriccel egyetértek abban, hogy egy krémtúró előző nap nem adhat ilyen magas eredményt, azért a 9 elég sok, annak oka van.

Elif, szerintem is tök hülyeséget mondott a védőnő ezzel az almával. Szerintem csak elég kicsit odafigyelni a szénhidrátokra, nem vagy te elhízva.

Nicko, én is azt mondom, hogy próbáld meg a magnéziumot. Én a Béres magnézium+b6 tablettáját szedem, napi egyet, 250 mg-os.
Azóta sokkal jobb a pocakom, délelőtt 10-11 körül beveszem, és egész jól bírom magam egész nap.
Ezt nem is kell megkérdezned a dokitól, nyugodtan lehet szedni.

Jajj, bocsi, hogy nem válaszoltam mindenkinek, de mire végigolvastam mindent, elfelejtettem a felét... :S A memóriám folyamatosan romlik....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

A Szenteste nálunk is mindig rohanás.... Délben kezdünk Anyuméknál (Éva napozunk), aztán hazajövünk, együtt ajándékozunk, aztán megyünk Nagymamámékhoz (25kmre laknak), aztán vissza anyósomékhoz, és Párom 2 nagymamáját is meglátogatjuk. Általában 1-2 óra körül érünk haza hajnalban... Nem hiszem, hogy idén hajlandó leszek ezt végigcsinálni... :oops: :shock:
Jövőre meg már tuti nem.... :roll:

Háfi, Zsuzsi: nagy-nagy kitartást kívánok a diétához, tényleg az segíthet, hogy tudjátok, hogy a babáért van az egész....

Elif: megkérdezhetem, hogy mennyi az a rengeteg hízás, ami miatt ilyen hülyeségeket beszél a védőnő??? Almanap.... tiszta hülyeség..........

Zsufi: gartula a kistököshez!!!! :lol:

Nilanali: jobbulást!

Andus: remélem, hogy minden jól lesz a cukoreredménnyel!!!

Gjéti: üdv a 3. trimeszterben :D

Mist: gartula a jó eredményekhez, és igen hálás lennék, ha elárulnád a rábeszélős taktikát. Vendel sem igyekszik túlságosan megfordulni... Félek, hogy aztán meg már helye nem lesz....
Ráadásul nálunk a családban hagyománya van a farral születésnek... Öcsém is farral született, és Párom is....
Mindkettő természetes szüléssel... Remélem Vendi nem akarja ezt a hagyományt folytatni... :? :shock:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!!!
Pocakfotó sikeresen felkerült az oldalra(27 hetes)!!! Alig bírok már itt ülni, mert a bébike rugdos veszettül :)
Eljutottam arra a pontra, hogy a hasam előrébb jár mint én :):)

Ágyban fordulás már szinte alig megy, és még cska most jön a java...ma pl úgy keltem reggel, ahogy este ledőltem... :) Nem tom nálatok hogy van, én régebben folyton forogtam éjszaka... Hát ez már a vége.

Tegnap azt hittem kijön a baba...csak "kiszaladtam" boltba, míg a csajom balettozott, hát épphogy visszaértem mire befejezték az órát, mert olyan lassan tudtam csak lépkedni. Azt hittem elhagyom a pocakot, és végig nyomott lefele a gyerkőc...nagyon fura érzés volt. Az a legfurább, hogy én még tele vagyok energiával, és ily megmozdulásokkor látom, hogy mégsem :( A pocak valhogy nem bír engem....én meg nem tudok egy helyben ücsörögni egész nap :(
Fog sincs hogy fogom bírni ezt az utsó időszakot...és nem akarom azt se, hogy vége legyen, mert már most hiányozni fog ez a mocorgás idebenn, meg a pocak... :)Pedig hamar elszáll az idő!

Voltam tegnap a nőgyogyinál, mert elfelejtett táppénzhez papirt adni...megnézte az eredményeimet is, ha már mentem, és minden ok, csak a májfunkcióimmal van valami gond, kissé magasak állitólag. Kérdeztem ez jelent e valami rosszat, azt mondta a babára, meg terhességre nem, csak rám nézve, és figyelni kell...sose voltam májbeteg...stb, nem is éreztem ily téren rosszúl magam, viszont epehólyagom már nincs, lehet csak az a gond...lehet olyan kaját ettem épp, amit nem tolerált jól a szervezet.... na mindegy, remélem nem lesz semmi gáz. Majd UHn megnézi a doki a májamat is :)

Kitartás lányok! Én várom a havazást!!!! Mingyárt február, és jöhetnek a sírós-mosolygós babaképek!!!!!!! Olyan jó lesz már! Félek újrakezdeni, de már nagyon várom!!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Jó reggelt!

köszi lányok a jókivánságokat,de nem megy még az alvás se,az orrom teljesen eldugult....brrrrrrrrrrrr.

Elif:a védőnőd teljesen bolond,méghogy almanap-ez lehetne a hét vicce,ha nem lenne komoly!!!!!ne halgass rá,a többiek sokkal jobb tanácsokat adtak.A rosszkedved pedig teljesen érthető,nehéz időszak van mögötted,mások már régen összeroppantak volna,te nagyon erős vagy,és elmúlnak a rossz napok,mi sokat gondolunk rád!

Valami rémlik az előző napokból,hogy írtatok a gyomorsavról,hát nekem vannak tapasztalataim,már szinte az elejétől sok a savam.Nekem a rennie csak ideig-órági használt,de még most is szedem kiegészítésként.Ami nekem bejött az a Salvus-víz-reggel éhgyomorra 2dl iszom ez segít a szorulásban,majs napközben étkezés közben1dl és utána is 1dl iszom,lefekvés előtt szintén.Azoknál az étkezéseknél hagyom ki,amikkről tudom,hogy nem csinálnak savat,mert 3-4dl-nél többet nem ajánlott inni.Inkább napközben szoktam a víz helyett 1-1kaja után renniet enni,nálam ez vált be.

most megyek vár egy kis kamillás gőzölés és utána megpróbálok aludni egyet.Ha valaki tud valamilyen homeopátiás bogyót erre a megfázásos valamire,legyen kedves írja meg,köszi.

Mindenkinek szép napot!

Kép
nilabali

Nilabai! Homeós: Coryzaalia, ill. sambucus nigra 9CH!!! Az elsőből nyugodtan 2-3 óránként egy bogyó, a másikból meg 3X 5 golyócska!!!!
Ill. emellé nagyon jó az oscillococcinum, mert immunterősít! Meg sok-sok Cvitamin!!! Ha lehet paprika, paradicsom, meg citrom formában :) És bodzatea mézzel!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ja feledek! Orspriccnek a homeós Euphorbium comp.-Heel!!!!!Nekem mindig segít, ha eldugultam, meg a gyerekeknek is, és tök jól tisztít!!!!Meg megszünteti a náthát!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

nilabali:
Gyomorsavra: ROBINIA PSEUDOACACIA 9 CH
3x5 golyó naponta Gyomorégés sok gyomorsav-termelődés miatt.

Náthára nagyon sok minden van, olvasd el, hogy melyikre hasionlítanak leginkább a tüneteid, és azt válaszd :

http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteMateriaMedica&category_id=184

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Mist: Örülök, hogy minden rendben van Veletek! :D

Julcsi: Köszönöm az érdeklődésedet, jól megy! :) Ma is volt itt a tanárnő reggel! Férjem azzal szokott viccelődni, hogy Bencének német szó lesz az első szava, mert annyit hall engem németül beszélni! :lol:
Érdekes lehetett ez a felkészítő amin voltatok! :)

Andus: Drukkolunk hogy jó legyen az eredményed, de szerintem biztos jó lesz, ha az otthoni mérések alapján is jó volt! :)

Amy: Hát ez nagyon zsúfolt programnak tűnik, még pocak nélkül is fárasztó lenne nekem! Nem lehet összeszervezni a családot egy közös ünneplésre, hogy ne kelljen ennyit rohangálnotok egyik helyről a másikra!? :roll: Vagy legalább osszátok el a 3 napot, hogy ne legyen olyan fárasztó Neked!

Ikverus: Szép nagy pocid van! :)

Nilabali: Továbbra is jobbulást Neked!
zsu83

Elif.
Én is a Hepinetnél voltam az István kh-ban. A Magz. D. Közp.-ban tuti nem erölködtek volna ennyit, hogy lássuk az arcát. :roll:
Én is kaptam kedvezményt (10%), mert ők voltak anno a várban az ingyenes dologgal. Nekem ígértek 2 színes nyomtatott képet. A csaj csak egyet akart adni, de a gép valamilyen oknál fogva nyomott mégegyet. Igaz ugyanazt, de ami jár az jár! :lol: Így nekem 10500 volt az egész. Kaptam cd-n 26 képet is.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Elif, nem azért mondom, de szerintem nem biztos, hogy a várandósság a legjobb időpont fogyókúrázni! A baba mondjuk úgyis elveszi azokat a tápanyagokat, amire szüksége van, de azért neked is szükséged van bizonyos dolgokra, és azért az alma nem hiszem, hogy tartalmaz pl fehérjét, meg még pár másik fontos dolgot. Szóval ha el is kezded ezt a heti almanapozást, azért ha érzed, hogy gyenge vagy, vagy túl sok a savad, szerintem pótolj mellé "rendes" kaját is. Illetve amit Zsufi mond, én is úgy tudom, hogy ilyenkor minimum napi 2-3 l folyadékra (lehetőleg vízre, de semmiképp se cukros üdítőkre) szüksége van a szervezetnek (többek közt a veséd miatt is). Ehhez azért jó pár kiló almát be kéne tolnod :D
Egyébként pedig most még egyszer megnéztem a képeidet, és szép alakod van, egyáltalán nem vagy szétesve. Lehet, hogy a mérlegen kicsit soknak tűnik, de ne hagyd, hogy elbizonytalanítson a védőnő! Ha kicsit odafigyelsz rá, hogy este már kevesebbet egyél, meg beszabályozol magadnak egy édességmaximumot, akkor szerintem nyugodt lehet a lelkiismereted. Remélem, ki tudtad kicsit szellőztetni a fejed, és már jobb valamivel a kedved! :) Minket is feldobsz, ha mondjuk készítesz még egy szép dobozkát, vagy képet a babának, és neked is biztos eltereli a gondolataidat egy kicsit! :)

Hajrá Zsufi!!!

Julcsi, szerintem karácsony környékén az ünnep miatt, utána meg a baba születése miatt nem sok időd lesz azon rágódni, hogy de jó lenne még lehúzni bent a melóban pár órát :D

Amy, ez szép kis rohanásnak ígérkezik, azért remélem, idén talán kicsit tekintettel lesz rá a családod, hogy nagy pocival már nem olyan egyszerű ennyit futkozni.

KépKép

KépKép
stelly

Helló Csajok!

Na túl vagyok a tegnapi vizsgán is, most egy hármassal gazdagodtam, de örültem neki, hogy ezt is letudtam. Már csak 5 vizsga van :lol:

Julcsi: őrület, hogy mikre van energiád, biztos jó lehetett!!

Nilabali: remélem, hogy hamar meggyógyulsz, én úgy utálok beteg lenni ...

Mist: örülök, hogy minden rendben volt a dokinál!!

Elif: még azt akartam hozzáfűzni a dologhoz, hogy egyébként meg tök vékony vagy, és az ilyen alkatú lányoknál természetes, hogy kilóban többet nő a súlyuk, mert nagyon kevésről indultak! Szóval ezúton is csókoltatjuk a védőnődet!

Nálunk tegnap este is jó műsor volt, a törpe vándorolt a pocakban, amit már kívülről is lehet látni, erre a kispapa megdumcsizta vele, hogy most már ne rosszalkodjon, mert akkor anya hisztis lesz. :lol:

Meg azt is mondta neki, hogy azért kicsit kell ám rosszalkodni, de csak amikor anya nem látja ... Hát nem édesek!!! Persze most még nehezen tudna a törpincs elbújni előlem :wink:

Elhatároztuk, hogy holnap elmegyünk kiságyat venni, mert most már neki kell állni a nagyobb bevásárlásoknak, amíg még tudok normálisabban mozogni :? Remélem sikerrel járunk!!!

Szép hétvégét mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Verus: szép a pocid!

Tettem fel egy képet a törpéről, sajna a többit videóként kaptuk meg ...

Zsufi

KépKép
zsufi74

pandusika hát igen, a cipekedéssel csak óvatosan... bár én azért alkalmasik ölbeveszem a 14 kg-os fiamat, ha eltörik a mécses, vagy nagyon anyás...
nem csoda, ha nem tudsz háton feküdni, azért van ez állítólag, mert úgy a méh elnyom valami vénát, amitől romlik az egész alfél keringése (incl. maga a méh keringése is). én már régóta nem tudok hanyatt feküdni, mert pár perc alatt rosszul leszek...

Gjéti Gratula a 3. trimeszterhez! :D

mist ó, azért befordulhat még simán! :)

zsufi gratula a tegnapi vizsgádhoz is! :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Zsufi: Azért a hármas se olyan rossz, a lényeg, hogy sikerült! :)
Megnéztem a képet, nagyon aranyos a törpéd! :wink: :D
Az én férjem is szokta már "nevelni" Bencét! :lol:
Jó vásárlást Nektek holnapra! :)

Reggel ráálltam a mérlegre, az elmúlt egy hónapba másfél kiló jött rám! 62 kg vagyok! Eddig +7 kiló!
zsu83

Zsufi, jó az a hármas :) és nagyon helyes a törpi, tényleg mosolygós :)

Mi ma megyünk kiságyat nézni, ha találunk olyat, ami tetszik, meg is vesszük - de mondtam férjemnek, hogy szeretném, ha majd csak akkor rakná össze, mikor mi kórházban leszünk a babival. Meglátjuk, mert közben az is eszembe jutott, hogy nehogy hiányozzon valami alkatrész belőle :?

KépKép

KépKép
stelly

Látom mindenkinél zajlik az élet. :)

Nekem jelenleg annyira fáj a derekam, h a mai sulit szépen ki is hagytam... Egyébként is fel vagyok háborodva! Az egyik évfolyamtársamról kiderült, h 3 hónapos! terhes, és egyből magántanuló lett... Már másnap... Érdekes, h nekem meg hetekig kellett győzködni az igazgatót. Persze a csaj az egyik kedvence. :roll: :twisted:

Oli egyébként jól van, állandóan mocorog. Hétfőn megyek dokihoz,
remélem minden rendben lesz.

Lányok, csinált már valaki Sacher tortát? A neten találtam egy nagyon jó receptet, de nem tudom h neki merjek e állni. :D

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Jó rég nem írtam, de nagyon sok a munka mostanában, otthon meg már nincs kedvem számítógépezni.
Megjött a tapéta a kisszobába, úgyhogy most hétvégén megcsináljuk a tapétázást, remélem tetszeni fog majd a kisaszonynak!!
Tegnap éppen néztem, hogy már két tömött szatyor ruhája van ( használtan vettem sokat meg kölcsön is kaptunk egy nagy halommal), meg kaptam kölcsön mellszívót, csecsemőmérleget, szoptatós párnát, játszószőnyeget, úgyhogy már csak a "költséges" dolgok hiányoznak, úgy mint hordozó, babakocsi, stb. Apa meg megcsinálja a pelenkázót meg egy kisszekrényt is.
Nekem is sokat mozgolódik hálistennek, bár én egyáltalán nem leszek rosszul a hanyatt fekvéstől meg nem érzem úgy, hogy szinte már izomláz lenne a hasfalamban, úgyhogy lehet hogy Ő egy kicsit lustább típus.
Ja, amúgy én 10 kg plusznál tartok, de érdekes módon a nyáron használt nadrágom simán rámjön ( kivéve a hasamnál), meg ugyanazokat a felsőket hordom mint a terhesség előtt, úgyhogy fogalmam sincs hogy hova híztam ennyit...
Még öt hét munka....Pfffffffffffff ...... Ha jól emlékszem majd Mist-tel vágjuk együtt a centit ( munka ügyben). Kár hogy a Sanyikás vonalzót nem tudom módosítani....

Kép
cserkészkolbász

Eszter: Mi is azért raktuk össze a kiságyat meg a pelenkázót, hogy nehogy hiányozzon belőle valami alkatrész, mert már sajnos jártunk így! :?

Gjéti: Hát ez tényleg bosszantó, hogy neked ennyi erőfeszítésbe került a magántanulóságot elérned, a másik lánynak meg rögtön megengedték! :? De mindenhol vannak ilyen kivételezettek! :?
Remélem hamar rendbe jön a derekad, jobbulást!
Én még nem csináltam Sacher tortát!

Erika: Örülök, hogy benéztél, és hogy minden ok Veletek! :)
Majd kérünk képet a szobáról! :wink: :lol:
Én se értem hova jönnek rám a kilók, csak a hasamra mehet, mert máshol nem látok változást! :roll:

Bence már egy fél órája karate edzést tart bent! :lol:
zsu83

Andus,Verus köszi a homeopátiás tippeket,remélem használni fognak,sajnos most sem tudtam aludni.Tök érdekes,hogy sokat piszkálom a párom a horkolás miatt,és most hogy eldugult az orrom,felébredek a saját horkolásomra és látom,hogy a párom néz és nevet......meg persze piszkál vele!

Most elmegyek a patikába,mert kell vlmi csodszer,mert nem jó ez így!

Kösz a jókivánságokat!

Ja,még én sem csináltam sacher tortát,de mindig akartam,ha sikerülne akkor kérném a receptet,jó sütést!

Kép
nilabali

Zsufi: gatula a vizsgához!!! Nagyon ügyi vagy!!!

Jó vásárlást Neked és Stellynek is!!! Kicsit irigykedem, én még csak a neten nézelődöm a bútorokat... Azért, ha találtok valami jót, mindenképp szóljatok!

Verus: szép a pocid!!!! Nagyon csini vagy!!!!

Gjéti: elhiszem, hogy ez kiborít.... Mármint a másik csaj.... Azért próbáld meg nem idegesíteni rajta magad..... És jobbulást a derekadoz!!!

Erika: jó, hogy jöttél, már rég nem hallottunk Rólatok!!! Örülök, hogy minden rendben!!!

Nilabali: most sül a sütőben a kuglófod... :lol:
Tök jó, mert, ha alkothatnékom támad csak megnézem a közös recepttárat, és máris válogathatok.... :D
Majd elmesélem, hogy hogy sikerült!!!

Nálam most volt itt a védőnő. Óvatosan megjegyezte, hogy jó lenne, ha már nem nagyon híznék, max havi 1 kilót...........
Aztán hozzátette, hogy amúgy nem is látszik rajtam, hogy híztam, de nehogy most kezdjem el... :shock:
Nem értem én ezeket a védőnőket... Nyilván senki nem úgy indul neki, hogy na én aztán tuti 20 kilóig meg sem állok...
De azért ha nem muszáj nem éheznék......
Eddig egyébként 8 kiló jött fel.... tudom, hogy nem kevés, de mit csináljak???? :oops: :?

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy: Én nem értem a védőnődet, szerintem ez a 8 kiló nem sok!
Na kiváncsi vagyok mit fog kedden szólni a védőnőm az én eddigi 7 kilómhoz!
Ne is törődj vele, egyél nyugodtan amit csak megkívánsz!
Ha meg nem híznál akkor meg az lenne a baja! :?
zsu83

Zsu: Hát én sem értem... De azért nem esik jól....
Komolyan frusztrál............... :? Mondta, hogy egyek sok fehérjét, túrót, meg ilyenek....

Erre most sült ki a kuglóf és nagyon jó illata van... Most akkor ne egyek belőle????!!!! :evil: :evil: :evil:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy: Ezek a védőnök tiszta bolondok, tegnap Elif védőnője, ma a Tiéd! Egyél nyugodtan kuglófot! Jó étvágyat! :wink: :lol:
zsu83

Zsu: köszi!!!
De ha jön azzal, hogy sokat híztam, akkor rád fogom az egészet!!!! 8) :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

jó volt látni ,hogy hiányoltatok,de nem ezért nem jelentkeztem.(Halkan hozzáteszem a párom szabin van és ilyenkor nemlehet kirobbantani a gép elöl)és ez mellett már forgalomba is vezetek.Szóval nagyon zajlik az élet...Nyugtatásképp leírom ,hogy "minden"rendben!!Részletessen a következő a helyzet:
A hétfői dokilátogatás eredménye ,hogy javasolja a genetikai uh-t de mivel ugyanannyi idő bejutni a klinikára (és ott nem is olyan alapossak)mint egy 4d uhn igy a doki javaslata ,hogy menjünk el az általa ajánlott genetikushoz aki 4d-vel is foglalkozik igy összeköthetjük a kellemest a hassznossal.(praxis )De az a kérése ,hogy csak a 29 héten történjen a vizsgálat!De nemtudom miért kell ennyi ideg várni?!
De ne tette volna ,hozzá a végén :Hogy akár mi is lesz az eredmény már nagy terhes vagyok!!
Hétfön megyek vérvételre amin megállapitják megterhelhető vagyok e ha igen akkor kedden jön a cukros lögyi.....:?
Hirtelen ennyi és bocsi ,hogy nem reagáltam másra.
zümis

Amy, ok vállalom a felelősséget! :wink: :lol:

Zümis: Örülök, hogy jól vagytok! :)
Ne aggódj, biztos minden rendben van a babával, ha olyan baja lenne, szerintem a genetikai uh-n már kiderült volna!
Hogy megy a forgalmi vezetés? :wink:
zsu83

Segitsetek!Találtam 1 jó vonalzós oldalt de angolnyelvű.......és szeretnék 1 másik vonalzót késziteni.....
:oops: :oops:
http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/

Kép
zümis

Zsu, akkor jó!!! Jelentem nagyon fincsi lett!!! :P :D

Zümis: jó, hogy jöttél!!! Mikor leszel a 29. hétben? Tényleg érdekes, hogy csak akkor kell menni.... Mindenesetre egyetértek Zsuval, hogy biztosan minden rendben van odabenn!!!! Próbálj meg nem rágódni ezen!!!
Emlékszem, amikor én vezettem először forgalomban, annyira be voltam sz@rva.... Mindenemről szakadt a víz........
De azért egy-kettőre belejöttem!!! Neked hogy megy?

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Ha sikerül a torta, felteszem a receptet! De lehet, h csak szülinapomra csinálom meg. :)

Nekem eddig +6kg, de szerintem nem sok, tekintve h 54kg-ról kezdtem...

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: kíváncsi leszek a tortára!!! :D

Én 62 kilóról indultam, de ehhez 178cm magas vagyok....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

amy81

Dec 07re kaptunk időpontott....akkor kezdem aszem a 29et.De a következő hétvége nemjónekünk mert a párom céges bulin lesz.(a Drnő csak hétvégén rendel)

A forgalom 8)elsőnap azt hittem tök jó,de a végén kicsit leszurt az oktatóm...(balhézok a kuplungal),nemcsusztatom......
meg annyira szugerálom az utat ,hogy csak azt nemveszem észre amit kellene....álldogáló gyalogost.....edig 1 jobkezet nemvettem észre...De olyankor halkan megszólal:na most megbuktunk!!
Ma nekem is folyt a viz innen-onnan....De tetszik....igaz van 1-2 autós aki megprobálja elvenni a kedvemet :leszoritanak,elémvágnak,de ilyenkor is kapok kedves szavakat az oktatótól....Azért van aki segitőkészebb és beenged sávváltásnál,és van aki nemnyomja a dudát 1000el mert a zőldnél nem 100al indulok.
Viszont azokt szeretem akik azért kerülnek ki mert szerintük"lassan "közlekedem de ha a tábla csak annyit enged!!Olyankor szeretném ha gyorshajtásért kapnának!Bocsi!De amikor a 30as övezetben ugy megy el melletünk mint a rakéta ......utánna satuzik a "fekvőrendör"miatt.
áááááááááá....

Viszont ma a törpe nagyon aktiv volt vezetés alatt lehet ,hogy versenyzőlesz? :shock:

Kép
zümis

Zümis: Dec. 7 még elég messze van... De azért próbálj meg nem agyalni rajta....

Egyszer én megpróbáltam kuplung nélkül kettesbe tenni a váltót... :oops: :oops: :oops: Elég jó hangja volt.... 8) Megaztán az oktató sem repdesett a boldogságtól....

Az elején természetes, hogy még nem mindenre tudsz figyelni, de pár óra alatt belejössz... Egyébként sztem tök jó, amikor már felismered azt, hogy tényleg mi is zajlik körülötted, akár a járdán, akár a másik sávban... Amikor már nem csak a kocsival vagy elfoglalva, hanem minden ösztönből megy, magától.... Eljön hamar, majd meglátod!!!

Egyébként Vendi is mindig mocorog a kocsiban....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?