A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Emese :lol: jó éjt

Kép
gablaty

Zsófi!
Végül elmentem egy MÁSIK Kenguru üzletbe (Buy-Way) és ott volt ilyen rózsaszín kabát, de nem volt a méretében. Végighívtam másik 2-3 üzletüket és eltetettem az Árkádban. Majd ha tudok rakok fel képet. :D Egy a bibi. Kata most szinte csak rózsaszínt hajlandó felvenni és ez az!!!! Úgyhogy 2 naponta majd moshatom. :roll: :D
Elalvás: Szegény Zsófi is kénytelen így elaludni, mert este a szopi után lerakom őt az ágyba, majd a nagyokkal megyek mesét olvasni …. Így járt szegény! :oops: De olyan jó kislány! :D

Gabi!
Ahogy ezt már Tünde is írta, EZ AGYBAN DŐL EL. Szofi kb 3 napig csurgatott be, de ő volt az aki az egészet erőltette. Ő mondta, hogy akkor kér szép bugyikat és nem kell pelenka. Majd jött az a 3 nap, míg agyban összerakta, hogy ha pisilni kell, akkor ki is kell érni vele a WC-ig … de azóta nagyon ügyes. Most már bugyiban jön vásárolni és „haza is hozza” :lol: sőt! DU az alváshoz se kap pelenkát, csak éjjelre!!! De ma reggel is azért sírt, hogy ki akar jönni, mert neki pisilnie kell. Nálunk a lányok mindig elvonultak mikor kakiltak. Katát figyeltük és egyszer megkérdeztük, hogy nem akar WC-be kakilni. Mondta hogy „de”. Onnantól, hogy rájött, milyen jó is az ha nem „maszatos” a feneke, utána már mindig ő szólt hogy kell neki. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!!!

Veronikusz
Lányok csúcsszuperek

Gabi
Enci :lol:

Én "halálomon" tegnap délután óta tiszta nátha(szetmegy a fejem, orrom,arcom,torkon)borzalom!!Semmi nem használ :?

MAjd még jövök

emano/Andi
KépKép
emano

Andi!
:cry: :cry: :cry: szegénykém!!!! gyors gyógyulást!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
köszi, próbálkozok én mindennel,de semmi sem segít :cry:
lehet, hogy elmegyünk egy kis hegyi levegőt szívni :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Andi!
az jó ötlet! :D menjetek csak kirándulni! Jövő héten lehet már szánkozni mehettek! :oops: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

jó reggelt

na most bugyiban nyomjuk, be is pisilt :oops: pedig szép bugyika :) magyaráztam ,hogy szóljál ha kell... erre bepisilt és utána szólt: anya pisilni kell :? szóval felkészültem a mai és az elkövetkező pisis napokra... :D de jó hogy van mosógép :)

Kép
gablaty

Sziasztok!

Emese!
Jó, hogy jöttél...Flórka a kiskedvencem...annyira szép kislány :lol: Nagyon édesek kisJankóval :lol: :lol: :lol:

Veronikusz!Zsófi!
nem hittem soha, hogy a második, harmadik babák jobbak, de igaznak látszik.Letti mondjuk nem alszik el magától, de este a fürci utáni szopi és elalvás kb 5 perc és alszik mint a bunda...így tudok én is mesélni Berkuszomnak :lol: :lol: Ma is 5:45-kor ébredt előszö.....ez a 3. vagy 4. éjszsaka, hogy nem kel ennél hamarabb...el sem hiszem........
Valamelyik nap én is csavarogtam Lettivelkettesben egyet..jó volt csak furcsa.....

Andi!
Jobbulást.....!!!!

Reni!
Hogy vagytok?????++++++++++++++++++++++++++++++

Rólam...ma éjjel megint nagyon fájt a hasam...szerencsére al tudtam aludni már éjfél felé.....de még mndig fáj egykicsit....
Ma vendégeim jönnek ...barátnőék otthonról(szentes)....babát vár 32.hetes terhes...első baba...Boglárka lesz :lol: IRÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍGY vagyok!!!!nem tagadom...meg lehet hogy hülye is :oops:

Na megyek mert ketten szólítanak :lol:
Jó hétvégét Mindenkinek!!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Gabi!
most olvasom hogy NAGYON BUTÁN FOGALMAZTAM! szóval szerintem NEM LEHET KÜLSŐ NYOMÁSSAL BEFOLYÁSOLNI, mert a gyerek dönti el, hogy ő mikor szokik át bugyira! :oops: ha csak egy kis inspirálás kell már csak neki, akkor hamar átszokik! :D :D :D Sajnos egy-két pisis bugyi kell is, hogy érezze milyen is az ha nem ér el a WC-ig :? :D Hajrá Enci! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hali!

Andi, gyógyulj!

Ma keresztelő, de egy dolog rémlik, mintha...:
Eni, Te említetted az I. Gyerekklinikát esélyesnek??Jól emlékszem?
Ha Nobilis dokival akadnál össze, dobj privit mindenképp, tényleg!!!

Szaladok, mindjárt keresztelődünk.Bár Levi 10 óta rajtam szuny :shock:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

köszi a homeos tippeket,akkor inkább nem használom,dokival nem beszéltem konkrétan erről. majd adok neki mást.Végül is pénteken nem oltották a csajt,mert a tanácsadós napokat áttették csütörtökre(látszik,hogy mennyire sűrűn járok arra felé,meg egyáltalán a dokihoz:-))

GABI!
Egyetértek Veronikusszal,hogy agyi dolog.Én sose foglalkoztam ezzel a kérdéssel,2,5 évesen,mikor nyaraltunk próbálkoztunk egy párszor,aztán pár csurgatással elintéztük a váltást..igaz,hogy éjszakára sokáig kapott pelust,ha kellett, ha nem..tán 3 éves elmúlt,mikor mondta,hogy neki éjjelre sem kell..

ENIKÉM!
Akkor most mi a verzió?hogy nem a kútvölgyiben,hanem az I.nőin szülsz?
Az I.gyereken mi nem jártunk,mi a II.gyerek lakói voltunk(a tűzoltó utca),akkor ott még volt PIC,ma már átköltözött az I.gyerekre.Ahol dolgozik egy-két régi nővérke akik átmentek a II.gyerekről.(ezzel azt akarom mondani,hogy vannak ott jó kezek).

Kétségtelen,hogy egy katétert elvileg bárki be tud rakni..elvileg...szóval a kútvölgyi szülészetén dolgozó nővérkék valszeg nem sűrűn gyakorolják..A II.gyereken az intenziven is és más osztályon is orvosok rakják a mini nuniba a katéter..

És hol műtenék Jankát,ha kell a beavatkozás?

Sajnálom,hogy a II.Gyereken nincs PIC,annyi jó embert tudnék ajánlani,nefrológust,sebészt,anesztest..bárkit.
no,de sebaj,biztos jók ezekben lesz a lyány.

HENI!
mi újság?tudod mire gondolok?

megpróbálok képet feltenni a csajokról, nehogy azt higgyétek rejtegetem őket :lol:
üdv,

Kép

Kép
durca

nem sikerült.

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Egy új anyuka jelentkezik a fedélzetre, illetve talán annyira nem is új,hiszen 2004-ben aktív résztvevője voltam a Kútvölgyis társalgásoknak.Most pedig, hogy második kisbabánkat várjuk, késztetést éreztem, hogy újra beszélgessek veletek.Ugye nem bánjátok??? :) [/url]
hjudith

Hello Judit!!!! :lol: :lol: :lol: Nézd csak meg Eni ( Vbea ) vonalzóját, majdnem egyszerre várjátok a csajokat és egyvalakinél ráadásul.......hétközben nagyobb itt a forgalom.....

Emese: de jó, hogy Te is itt újra! gyerkők gyönyörűek!

Durca drága, azóta nem hívtam, a hét valahogy úgy elfutott, de épp ma gondoltam rá, hogy hétfőn valamelyik számon csak elérem már. ( Kb. 3x hívtam a múlt héten a mobilját, azon nem sikerült) Várjuk a fotókat....

Andi jobbulást!

Mi ma bulizunk, gyerkőcöket viszem nemsokára anyuékhoz.

Heni

Kép

Kép
cancan

A vonalzot én is szeretném megcsinálni, de nem tudom hogy kezdjek hozzá.Segítsetek!
hjudith

Heni!!!Én is örülök :) :) :)
Már kiszúrtam Vbeát ,de azt hiszem nem ö az egyetlen itt a fórumon aki a 29. héten jár
hjudith

Csak nem délutáni csendespihenő? Lili alszik?
Ment privi....
uh, azt hiszem pelust kell cserélnem.......

Heni

Kép

Kép
cancan

mégegy ment.... :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!
Én is a csendben olvasók táborát erősítem. :D

Gabi
Köszi a hiányolást!
Írtam privit!

Paklincs
A humorod a régi, jó lenne többször olvasni.

Veronikusz
Én nem bánnám most, ha Matyi cumizna. :wink: Még mindig cicizik és újabban csak azon alszik el. Ujjadnak jobbulást! Nagy gratula Szofinak a pelusmentességhez! Nem semmi csaj vagy! Ügyintézni picivel!

Eni
Sokat gondolok rátok! A szeretet ereje csodákra képes! Puszi nektek!

Andi
Jobbulást neked! És nagyon örülök, hogy anyukád eredménye jó lett!

Renáta
Ahogy Eni írta, most nagyon rossz, de hidd el a gyerekek hamar túllesznek rajta. Marcinak is felvágták, igaz SZTK rendelésen, de 1-2 nap alatt rendbejött.

Steffi
Kialvatlanságban versenyezhetünk! :lol:

Kriszta
Nézegettem a képeket a gyerkőceidről. Nagyon hasonlítanak nem? Vagy valamit jól félrenéztem?

Újaknak üdv. és érezzétek jól magatokat itt, meg természetesen a Kútvölgyiben!

Pusszantás mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Zsó, gondoltam rátok egész nap, hogy tuti jól ment minden... :wink: Te, én már találkoztam Nobilis doktorral, amikor Valent főorvos behívta konzultálni (akkor mentem a II-es Női Klinikára uh-ra). Majd beszélünk róla.

Szilvi, köszönöm a segítséget, mármint, hogy tudnál/szeretnél... Tkp az I-es Gyerekklinikáról beszéltem. :roll: A gyereksebész prof szerint Janku egyáltalán nem igényel a veséje miatt PIC ellátást, de persze ez további egyeztetéseken múlik (tényleg nem részletezem itt "public", de tény, hogy nem én akarok ezügyben dönteni). Én mindenképpen ragaszkodnék Vidadokihoz, illetve ez nekem fontos, ugyanakkor Janka is fontos, így ha a leghalványabb gyanú is felmerül, hogy megoldhatatlan az ügy, akkor azt mondom, ok, döntsenek helyettem. Most a terv valami olyasmi, hogy Janka megszületik a Kútvölgyiben, nem kell semmi extra ellátás neki (na most kérdés ez a katéter-ügy), majd 3-5 napos korában, vagyis amikor már együtt mozoghatunk, akkor irány a Bókay utca, és remélem, hogy ott már egyenesbe kerülünk. :D

Csak minderről egyelőre fura ugye beszélni, mert nem én szeretnék dönteni, mégis néha úgy érzem, hogy túlságosan is kész tényként kezelem, hogy így lesz, meg úgy lesz, miközben azért sejtem, hogy ez még sok mindenen múlik. Sem én nem szeretném hinni, sem másokat nem akarok abba ringatni, hogy ez meg van beszélve. Semmi. Ez még csak az én tervem... :oops:

Szia Judit! Ti szomszédok vagytok Henivel? :lol: Ahan, Jankababát mi is januárra várjuk. Én már kiszámoltam, hogy leghamarabb január 9-re, akkor lesz 37. hét. :D
vbea

Sziasztok!

Gablaty! Igen, ha pelus nélkül van otthon, az tök jó. Ha szólásra már pisil vécébe, az is szuper. A több hónapja szobatiszta gyerekekkel is előfordul, hogy ők elfelejtenek szólni a játék hevében, érdemes őket időnként elvinni pisilni. (én 1-2 óránként kellett, hogy vigyem Benét, neki ennyire van hitelesítve a hólyagja, mint az anyjának. :)) Viszont amikor itthon vagyunk, és nem gáz, hogy bepisil, akkor nem viszem el, hanem hagyom, hogy ő szóljon, mert így meg azt is tanulja. Az oviban amúgy rendszeresen elküldik őket pisilni. Nálunk egyébként nagyon bekavart, ha valahova elmentünk, és ott volt rajta pelenka, otthon meg nem, így én inkább vállaltam, hogy sehol sincs. Az autóba tettem pelenkázóalátétet a feneke alá, és mindig vittem több váltás ruhát, meg összehajtható papírbilit. (dm-ben lehet kapni). De mi az extra nehéz eset vagyunk, nem belőlünk kell kiindulni. :)

Judit
, akkor mi pont elkerültük egymást, mert én meg 2005-től írok ide. :)

apropó, ovi, képzeljétek, voltunk pénteken ovis rendezvényen, és meg akartam kérni őket, hogy kedden meg csütörtökön hadd mehessen Bene, mert akkor van neki torna, meg logopédia. Erre mondták, hogy és a többi napon miért nem viszem? Mondtam,hogy mert bekakil: "ugyan már, anyuka, majd megoldjuk, jön a mikulás, karácsony, nehogy ebből kimaradjon Bene!" Tökre örültem neki! Cserébe ma Bene a wc-be kakilt, mivel sikerült észrevennünk, hogy kell neki. :)

mtunde

Eni, nem szomszédok vagyunk Judittal, - igaz közel lakunk egymáshoz - hanem kolleganők voltunk az Erstében...... És én általa kerültem Vidához. :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok megint!

Tünde
De jó, hogy mehet Bene oviba! Nagyon rendesek, hogy így állnak hozzá! Tényleg nem lenne jó, ha kimaradna a téli közös ünnepekből! Fülére gyógypuszik!
Gratula a sikerhez!

Borsa
Emmus nagyon cukkancs! Szép sűrű haja van! Olyan nagylány már. :D :D :D

Zsu
Nektek gyógyulást! Ezek a férfiak nagyon elesettek tudnak ám lenni. Nálatok is így van? Mert nálunk igencsak.

Zsófi
Nagyon szuper cuccokat vásároltál Lénának! Bizti nagyon csinos lesz bennük.
Mi is küldhetünk képet majd a tablóhoz?

Aprooka
Keresztelő megvolt? Képeket!
Én is kíváncsi vagyok a szép rucira meg persze Levire.
Remélem a sírás múlóban.

Kérdés:
Beoltatta már vki a gyerkőcét az mostanság ingyenessé vált (azt hiszem) prevenar nevű oltással. Volt esetleg utána láz, levertség vagy vmi más probléma?
Lehet, hogy már írtatok róla, de nem igazodok el a sok oltás között.

Puszi mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Adri!
Mi beoltattuk Petyát, ráadásul együtt kapta a 3 hónapos kötelezővel, és még kicsit taknyi is volt. Nem volt semmi baja, kicsit talán mintha kevesebbet evett volna, de amúgy is keveset eszik, úgyhogy még ez sem igazán jellemző.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta
Köszi a gyors választ!
Mi most megyünk kedden, csak kicsit félek, mert Matyinak minden oltás után volt hőemelkedése. Azok után is, amelyik után állítólag nem szokott lenni. Majd meglátjuk most mi lesz.

Jó éjszakát mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Gabi: én nyáron 1 hónapon át mostam Ricsi ruháit és a lakást, mindhiába. hiába dícsértem vagy bármi, nem érdekelte, hogy bepisil vagy bekakil. pedig tudta szabályozni, mert az esetek felében szólt. augusztusban vissza mentünk a bölcsibe, majd betegség miatt újra itthon egy hétig és saját magától elkezdett szólni.

Kép
Kép
Kép
manóka28

húúúúúúúú lányok mindenkinek nagyon köszönöm a szobatisztasággal kapcs-os hozzászólásokat, majd apát ideültetem hogy olvassa el...mert azt hiszi hogy mi vagyunk nehéz eset :lol:
de azért tényleg soktényezős dolog ez.....

ja ma voltunk a Gryllus koncerten,jó volt, de azt kell mondjam ,Enci nem élvezte annyira mint mondjuk az ALmazenekart. azért az pörgősebb ugye...de kikapcsolódásnak jó volt....
(mondjuk a tömeg nem hiányzott)
amúgy délután meg tök nyügi volt, tiszta takony, meg köhög-azt valószínű tőlem kapta (én 2 hétig köhögtem)...
remélem holnap nyugisabb napunk lesz

ki mit vesz KArira???? ötletek???
Corában már játék dömping van....már vásároltam 1-2 dolgot Mikulásra is, csak Karira nem tudom mit? :oops:

Kép
gablaty

Most megyek majd holnap jelentkezem...

jó éjt!!

Kép

Kép
gablaty

Köszi a sok ++++++
Alakul a helyzet valamit. Már nem fáj a pisi-kaki és az arcát is lehet abajgatni, átöltözni is hajlandó, ha leviszem sétálni. A kötözés viszont továbbra is horror. Most azt találtuk ki, hogy csak napi 2x fogjuk kötözni, alvások előtt. A nap többi részén pedig kötés és krém nélkül lesz. Úgy látom szépen gyógyul és nem rosszabb semmivel érzetre neki, ha nincs kötés. Homeós bogyókat adok neki.
"Visszafejlődtünk", mert pelus van non-stop, de asszem ez nem csoda. Olyan édes, mert mostmár hajlandó kimenni a wc-hez pisilni. Mindent úgy csinál, ahogy kell, felhajtja a deszkát, odatolja a fellépőt, kitolja a csípőjét, csak éppen nem akarja letolni a nacit. Szal így áll a wc-nél és pisil a pelusba. Persze ha végzett, akkor le is húzza :lol:

Veronikusz
Uh azért, mert Vida doki érzett vmit a jobb oldalon (ott 18 éves korom óta szinte mindig van vmi...ciszta, gyulladás, ilyenek), meg azt mondta, hogy akkor már nézzük meg van-e peteérés a szopi mellett. Érezetm én, hogy van, de megerősített :wink:

Johanna
Madarászban voltunk, Sült dokinál...

Gabi
Értem, hogy aggódsz egy kicsit a szobatisztaság miatt, de sztem is agyban dől el, persze az jó, ha segíted bugyival, ilyesmi.
Mikulásra nálunk csak ehető dolog van, játék nincs. Vagyis vettem egy puszedlivel töltött gyönyörű zenélődobozt. Imádja az ilyesmit (Anyja fia :lol: )
Karácsony: Lego, Lego és Lego :wink: és csináltatunk neki tűzhelyet. Olyat, mint a bölcsi-oviban, bútorlapból, méretarányosat + műanyag "sütnivalók"

Tünde
Hajrá ovi! Tök rendik az ovónők!

Eni
Bocsi, nem is írtam, hogy Janka veséjének hajrá! Igazán jól alakul a dolog. Klassz csajok vagytok :wink:

Andi
Anyukádról jó hírek :) Drukk, hogy scak azok legyenek továbbra is!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

sziasztok!

Segítsetek Nekem....

Ha sok a savam, akkor mit lehet bevenni??? Rennie-t???? Tudom írtátok már, de nem találom.... :oops: DE már szó szerint fetrengek annyira szarul vagyok!

előre is köszi

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Jó reggelt!

Reni!
Örülök,hogy jobban vagytok!

Judit!
Üdv itt! :D Vidát én is imádom, bár nem az ő páciense vagyok :lol:

Kari aji: én most nem akarok nagyot Martinnak, de még én sem nagyon tudom mit is kéne. Myrtillnek játszószőnyi lesz :lol: Meg ruha :lol:

Mikulás: nekünk nehéz ügy az édesség csomi, a tej miatt (Reni ti hogy csináljátok?) de azt találtam ki, hogy mi állítjuk össze, elmegyek egy bioboltba és ott veszek neki édességet. Meg mi megyünk céges mikulás partyra :lol: :lol:

Zsófi!
Mi bevállaljuk a tablót, de majd segítettek? Ott a pozsonyi úton van valami bio abc? A szomszédasszonyom azt mondta és akkor megnézném majd valamikor...

Tünde!
Hurrá ovi! De rendesek!

Szép napot! itt mondjuk tiszta köd meg szürke minden :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Reni
örülök,hogy jobban vagytok :lol:

Steffi
jó,hogy jöttél :lol:
milyen játszószőnyeget szeretnétek?????

Kari ajándék
hááát nem tudom, gondolkozunk,mi is legyen,de még nem találtuk ki!
Bár karácsony előtt még 2 születésnap van nálunk a családba+a házassági évfordulónk :lol: karácsony előtt 1 héttel :lol: :lol:

Tabló
tök jó!!én is tudok segíteni vagy megcsinálni is akár
és ki is tudjuk nyomtatni (A/3 méretig)
(ugye Vali :lol: :lol: )

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok Lányok!

Nagyon nem tudok ám jöni, mert közben csinosítgatjuk a lakást, hogy karira minden meglegyen és normálisan nézzünk ki :D

Gabi!
Hát mi pelustéma nagyon egyzserű esetei voltunk.
Én akartam már 2,5 évesen (nyáron), ő sehogysem...stresszeltem magam, próbálkoztam, nem sikerűlt...Békénhagytam....IDÉN!!!!! május 27.én közöélte, hogy többé nem kell pelus.
Mondjuk ő rögtön úgy lett szobatiszta, hogy elmaradtak nálunk a wcreküldések meg ilyenek, mert mivel ő magától lett az így rögtön éjszakára is az lett meg tartani is tudta. Május 27.-e után 2* pisilt be játék közben, azóta nem.
Oviban is mondták, hogy Orsi az egyetlen aki még nem pisilt be, rendesen elmegy, stb...szerintük pont azért, mert ő így magától intézte a leszokást és nem azért mert szoktatva lett. Itt megjegyezném, hogy már majdnem 3,5 éves volt

Karácsony!
Orsi egész listát diktált.
De végűl kiválasztottuk a lényeget :D lesz neki babakocsi, ilyen:
Kép
Átalakítható tilitolis babakocsira is...
Daninak garázs, ilyen:
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1226831146.7538.jp
g[/img]
Meg lesznek mág apróságok, ezek a fő ajik.
Anyukámtól thomas vonat készletet kapnak
Anyósoméktól barkácspadot kért Orsi maguknak sok szerszámmal... :shock:
És sajnos még rengeteg rokon van akik ajándékokat hoznak, és már előre látom azt a rengeteg játékot...és majd azt sem tudják, hogy mivel játszanak.... :(
Ja meg orsinak nagy mániája lett a my little pony (vidámpark) meg a polly pocket.

Borsa,Gyuzso,Paklincs!
Tessék többet jönni...
Borsa! Nekünk 1 hétig nem volt net, drága Thome intézkedésével..jó sokat balhéztunk velük, de megérte, mert több mint 30ezer forint jóváírást kaptunk... :D

Kép

Kép
cukipofa

Kép

Na...ilyen...

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Iván pisi-pelusban wcnél, annyira cuki lehet, én össze-vissza puszilgatnám!!! :lol:

Vica, Igen, Rennie mehet csak ilyenkor, meg keksz! :?
Jobbulást!
BCG oltást ne add fel, nekünk már akkora mint egy borsó és jó vörös.
Frissebb kismamik, íme a példa, hogy nem kell 6 hétig kijönnie, nekünk több mint 3 hónap telt el, amíg egy pici csomót érezni kezdtem.

Eni, Nobilis doki fia fejecskéjére 10 évig adtam narikat, szóval szólj ám!!! Bár Ő pont az a doki sztem, aki ismeretség nélkül is hihetetlen szuper!

Keresztelő: persze baromira elkéstem, Levi nem volt hajlnadó előtte szopizni, mert érezte hogy esemény van. Még kinn a kertben overálban is próbálkoztam, de nem. Viszont egy nyikkanása sem volt végig a misén, utána meg bealudt. Meg mise közben szórta a vigyorokat mindenfelé.
Mindenki dícsérte, hogy milyen álom-baba. Jókat vigyorogtam rajta! :lol: (persze ma pótolja a kiesett visítást :lol: )
Gitáros mise volt, taezei énekekkel, szóval olyan leírhatatlanul jó érzés volt. A mise végén meg odamentünk a zenekarhoz, körbeálltuk és elénekelték at Ároni áldást, amit már meg is könnyeztem.
A mise kezdetén meg, mivel csak nekünk volt, tehát csak család volt ott, az atya mondta, hogy akkor most mindenki rajzoljon egy kis keresztet Levi homlokára. Mivel ez hosszadalmas, ezért a kersztelőkön csak a szülők, nagyszülők, keresztszülők szoktak. Most meg jött mindenki és annyira megható volt.
Utána volt kis sütizés, szendózás, az is jól sikerült.
A dédik, nagyi olyan fincsiket sütöttek, hogy csak na.

Aztán még nagypapi kitalálta, hogy akkor ha már együtt vagyunk akkor étterem irány szülinapját ünnepelni. Ez már egy kicsit sok volt Levinek, főleg, hogy a csak üvegezett, huzatos külső helységbe ültettek minket, ahol a szomszéd asztalnál 6 láncdohányos ült.
Anyósom tök kedvesen szólt nekik, hogy két pici gyerek lévén lehetne-e kissé visszafogotabban..
Hát ne tudjátok meg mit kapott szegény. Elég lett volna egy egyszerű nem is, de amit ezek rázudítottak, hogy hova menjen a gyerekekkel.... :twisted: :shock: Teljesen ledöbbentem.
Ráadásul ez az az étterem, ahol az esküvőnk volt és képzeljétek, hajnali1kor kiküldtek a teraszra minket, bezárták az éttermet és minden felszolgáló hazament, mondván, hogy a teraszon maradhatunk, ha akarunk......
NA, szóval az este ezen része kissé furi volt, de a lényegen nem változtat, hogy a keresztelő nagyon szépen szervezettre sikerült és mindenki tök sokat készült.

(Persze fotómasinát otthon felejtettem, de holnapra ígértek majd képeket emailen.)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Steffi
Mikicsomag: mézespuszedli, Pilóta csokisperec, Pilóta piskótatallér, Benei kis linzer - ezekből csinálok egy kisebb csomagot, Mikulászacsiba, mert mindenből egy egész kicsit sok lenne :wink: A maradék gondolom el fog fgyni gond nélkül :lol: Aztán Corny műzliszelet (áfonya, mandula-mogyoró), Biopont műzli szelet (áfonya, banán-kókusz), Vitatigris gyümipüré, keserűcsokis buláta, Stickletti ropi, Étcsoki mikulás (Tibi, Boci sztem sok helyen van én a Kaiser'sben vettem németet), aztán marcipán golyók, marcipán figura, banán chips, szárított almakarika (van étcsokival bevont is és nagyon nyami :wink: ) dm Alnatura gyümiszelet és néhány szem Szamos marcipán szaloncukor, alpro soya vaníliás puding és vaníliás tej. Ezt azért nem mind tőlünk :wink:
Én már tavaly is csináltam neki adventi naptárat (köles golyó, buláta, gabona tallér, idén is lesz, a fenti nasikkal)
Karácsony: Én azt vezettem be, hogy mindenki csak 1 ajándékot vegyen, mert bőven elég. Így is sokat kap egyszerre, azt sem tudja hova kapjon. Tőlünk lesz a tűzhely, Anyutól Duplo tűzoltóállomás, Anyós úgyis minden kacatot összevásárol, de azért írtam neki listát kisebb dolgokból, mert ő képtelen egy valamit venni, inkább sok olcsó, de alig használhatót szokott :? A többiektől meg Duplo járművek (mentő, kukásautó, utcaseprő, ilyesmi)

Aprooka
Bagós sztori elég tetü :twisted: De azért jó, hogy jól sikerült :wink:

Tabló
Arról van szó, ami az 5.-en lóg a falon? Mert azt jól kiolvastam, míg vártam Vida dokira :lol: Ez az ötlet amúgy kórházi vagy fórumos kezdeményezésként indult?

Kati
Ez a babakocsi nagyon komoly!!! Tisztára, mint az igazi :shock:

Andi
Nálunk tavaly fa építőkocka, elemes porszívó és Big Bobby autó volt a menű sportkormánnyal, ami dudál, motorhangot ad (beindítás és gáz), indexel hanggal és fénnyel valamint "reflektor is van rajta. A golyóvezető is jó játék, de abból az Ikeás az, amivel nagyobb korban is el tudnak molyolni. Nameg a formafelismerősbedobálós... Talán ez a pár dolog beindítja az ötleteket :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Hol is kezdjem. Nem sok időm van megint, energiám se sok. Igyekeztem szemmel tartani a dolgokat, nem t'om, jól érzékelem, hogy most egy kicsit több a gond a gyermőcékkel, meg a mamókkal is? Többen vagytok betegek, műtétek, ilyesmik.
Múljon e ez az időszak.

Üdv nektek is, Johanna, Tigrincs és Judit!

Én képtelen vagyok azt produkálni, amit Emese, csak néhányat a teljesség igénye nélkül:

Eni, én is valami ilyesmit tudok elképzelni nektek, nagyon szeretném, hogy ez így sikerüljön.

Gabi, nem vagy könnyű helyzetben, nem tudom, mit csináltál Enci születése előtt? A szakmádban szeretnél tovább melózni?

Szobatisztaság: szerintem - és ezt a most olvasottak is megerősítik bennem - Vekerdynek van igaza ebben is: akár négy éves koráig is kitolódhat a teljes szobatisztaság, nem ez a többség, de ha előfordul, nem kell a falra mászni. Én is láttam most Melindán, hogy igaz, hogy hamar rászokott a bilire és már csak elvétve van baleset, de tényleg kellett néhány bepisi -kaki hozzá, hogy érezze a különbséget és Ő MAGA döntse el, azaz érezze a kényszert, hogy menni kell. És örülök neki, hogy csak este kell pelu és az is száraz marad - valamelyik hajnalban egyébként ő keltett fel, hogy menjünk WC-re - de nem akartam siettetni.
Mert elég rossz tapasztalatom volt bébiszittyó-koromból: ott a kislánnyal két évesen elkezdte az anyuka, de nem akart bilire ülni és volt olyannapunk, hogy egyáltalán nem pisilt, pedig akkor már nem erőltettük a bilit. De peluba se, pedig iszogatott és én már féltem, hogy valami baja lesz attól, hogy nem pisil.
A barátnők kisfiát is el kezdték sürgetni az ovi miatt - akkor töltötte be a hármat. Már szépen haladt, amikor az apuka drasztikusan beavatkozott, szegény kisfiú napokig nem kakilt.
Szóval azt látom, hogy minden gyerek a maga ritmusában teszi ezt, engednünk kell, mert hosszú távon nagyon nagy károkat okozunk, ha csak megérzik, hogy elvárás van.

Egy pisi-balesetnél amikor csóváltam a fejem, hogy "Átáztál, látod?", Melinda széttárta a karját, kicsit megvonva a vállát azt mondta: "Hát Istenem, átáztam". :)

Kép

Kép

Kép
memme

Memme
Melinda annyira édes lehet,mikor ezt mondja :lol:
minen oké????

Renáta
Big Bobby autó -ez izgatja a fantáziám :lol: :lol:
hol lehet ilyet kapni?????

Aprooka
bagós sztori........ :twisted:
várjuk a képeket :lol:

Cukipofa
szuperek az ajándékok :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Még egy pár szót magunkról:
Melindát leszoktattam a cumisüvegről. Csak egy egy-ujjnyi vizet kapott már csak esténként elalváshoz, viszont az óbbi időben akár óránként is felkelt, hogy kell neki. Egy hét éjszakázás :twisted: után kidobtam az üveget a szeme látáára, mondván, hogy elviszi a farkas a kölykeinek. Tudomásul vette, azóta max. egyszer kel fel, iszik pohárból és alszik tovább. Így persze Eszter betegség idejére tartogatott cumisüvegjét is eldobtam, ő is pohárból nyomja.
Anno azért adtam Melindának cumisüvegből teát, mert azt gondoltam, hogy a leváláshoz kell valami kárpótlás. (Várandósan szoptattam és már-el-ellökdöste a cicit). Hát hiba volt.
Eszter éli világát, minden mozgó állatra mondja, hogy "Vá" és ágyra mászik, amitől én meg a falra, mert már nem hagyhatom csak úgy benn a szobában, de hát ennek ez a sora.
Emberrel a szülések óta első édeskettes este jól sikerült, (vagy erről írtam már?), gyűröm a KRESZt, hogy tavasszal szabadabban mozoghassunk. Mert mi tagadás, szeretnék már kimozdulni a ház környékéről, csinálni néha valami mást is. Jól telnek napjaink, de néha depis leszek emiatt.
A derekam gyógyul, lassan elkezdhetek tornázni, aminek nem tudom eléggé hangsúlyozni a jelentőségét... :roll:
No, ennyi elég belőlünk.

Jövögetek majd, mostmár jó a nagy gépünk.

Lányok, lassan gondolkozhatunk az ötödik emeletre szánt karácsonyi meglepetésen.

puszi mindenkinek, és tessék jövögetni több képpel.

Kép

Kép

Kép
memme

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1226841072.0319.jpg[/img] "Nadrág"
Kép "Ez van"
Kép "Hasznost a kellemessel"
Kép "Bukkenc"[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Memme
szépek vagytok :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

(Kissé félreérthető a "szülések óta édeskettes" - Melinda születése, azaz két év óta, most először (két hete) töltöttünk el gyerekek nélkül egy estét, színházban.) Kicsit jó volt.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok Mindenki! :)

Paklincs! :)

Gyerkőcök csodaszépek! :) És azok a szőke fürtök...:) Nálunk Adrinak már bebarnult a haja elég rendesen. :) De a kék szemei azok megmaradtak!!! :D:D:D
Megkérdezhetem, hogy mit "botlott" nálad a Mészi? :oops: Ha gondolod privibe is írhatod.

Borsika! :)

Bártrak vagytok, hogy 4 gyereket is be mertek (esetleg) vállalni a mai világba!!!! :oops: Bár mondjuk nálunk is Apának ÖcsiHugi a 4. gyereke lesz..... :roll: Nem is nagyon akarta..... Mondjuk megértettem az érveit(és a mai napig megértem!) elég nehéz is volt meggyőznöm a kistesóról Adrinak.....volt is ebből nehéz időszak közöttünk. :(
Nevek: van stoppolt fiú nevem :D:D:D de nem vagyok én irígy, nem sajnálom én mástól sem!! :D:D:D
Nálam tuti favorit a BÁLINT!!!!!, olvashattad már, ha olvastad a "bemutatkozásomban" a 723. oldalon. :)
Még ami fiú név tetszik, az a Tamás, Balázs...más most nem jut eszembe. :)
Lány nevek amiket írtál, szépek...a Julcsi még tetszik is! :) Nem tisztem beleszólni és nem is akarok, abba, hogy ki mikor szüljön kistesót, de én annyira örülök, hogy Adrinak (vagyis nekünk) :) most jött össze, hogy Adri már oviba jár, hogy így talán lesz időm a Kicsivel is foglalkozni. Mármint ezt úgy értem, hogy Adri 8-4ig oviban van és akkor foglalkozhatok csak Vele, úgy mint Adrival. Bár az már teljesen úgy sem lesz olyan, mint az Elsővel, mert ugye az lehetetlen lenne. De látom a barátnőméknél meg tesóméknál is, hogy náluk, ahol csak 2 év ill. 21 hónap van a két gyerek között, ott egy kicsit nehezebb. De végül is, ha tényleg 4 gyereket akartok, akkor viszont nem lenne igazán jó, ha sok lenne a különbség köztük. :oops: :)
De mondjuk ez a ti dolgotok, mondom nem tisztem belekotnyeleskedni!!!! Csak a véleményemet, és elképzelésemet írtam le!!! Remélem nem haragszol érte!!!! :oops:

hJudith! :)

Vonalzót úgy tudsz csinálni, hogy rákattintasz valakijére és akkor ott azon a honlapon megcsinálod és amikor megkapod az email címedre, akkor az "url"-lel kezdődő sort bemásolod a profilodba.
Már nagyon profi vagyok, nekem is a múlt héten súgták a Csajok! :D:D:D

Memme! :)

Köszi a üdvöt! :) Az édeskettest, most mi is megjátszuk a párommal! :) Úgy mint Ti!!! :D:D:D Sőt, mindjárt kétszer is szinte egymás után. Nov.21-én MÜPA, aztán Dec. 6-án színház. :) Mondjuk én minden évben a szülinapomra Kerianyámtól színház jegyet kérek, hogy legalább egy évben egyszer eljussak oda!! :D
Most duplázok, mert jövőre valszeg nem fog menni a dolog, mivel Picurkám akkor még csak 10 hónapos lesz. :) :)

Adri! :)

Üdv Neked is! :D

Vbea! :)

Mivel én még új vagyok :D:D:D, hogyan szólíthatlak? :oops:
Mármint most arra lennék kíváncsi, hogy Bea vagy Eni vagy? Vagy mindkettő? :)
Örülök, hogy megkezdtétek a 29. hetet Jankussal!!! :) Mondom, hogy mi Csajok VERHETETLENEK VAGYUNK!!! Lesz abból bőven 37. hét is!!! :D:D:D Lehet, hogy még meg is vártok minket és egy szobában is leszünk!! :lol:

Mikulás-Karácsony: Nálunk a családban a gyerekek 8-an vannak!!:D
3 és fél évestől- 16-ig bezárólag. Mikulásra "csak" mikicsomagot szoktak kapni mást nem. Na a nagyok persze kivételek, ők általában a kedvenc csokijukat kapják. (Anton Berg és Ferrero) :)
Karácsonyra meg meginformálom az anyukákat, hogy ki mit szeretne, mert uuuuuuuutááááááálok felesleges dolgokat venni!!!! :twisted:
A nagyok persze itt is kivételek, :) velük elmegyünk vásárolni, mert a 15-16 évesnek már utálnék olyat venni, amit nem vesz fel.!!!! Úgy hogy nekik, cipő és ruhanemű lesz a nagyiéktól, a pénzt ők adják, hogy vegyük meg nekik mi az Ő nevükbe is, tőlünk meg Ádi egy telefont,(régije már kakukkos! :) ) Ancsi meg egy iPOD-ot kap.
Kicsik meg kapnak "igény szerint" My little pony-t, legot, kisautót, könyvet, építőkockát.

Egyébként Adri amióta oviba jár(szept. óta) nem is játszik már nagyon a játékaival inkább fest, rajzol, ragaszt, ollóval papírt vág, nyomdázik, gyúrmázik. Meg egy ideje (kb. fél éve) a könyveken és a rajzoláson kívül már szinte más nem is nagyon érdekli. Csak olvasolvasésolvas! :):):)

Képeket nem felejtettem ám el, csak soha nem jutok a "nagy géphez" mert az Apa bitorolja....nekem meg "csak" a laptop jut....ezen meg nincsenek képek! :(
De most már télleg kirobbantom Apát a nagygéptől, mert ez már felháborítóóóóóóó!!!! :lol: :lol:

Na már ennyi voltam! :)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Zsó, szuperLevid van, ha ennyire jól (együtt)működött. Az éttermi sztori irtó gáááááááááz! Na, ha ott vagyok, nem teszik zsebre, amit visszabeszélek... :lol: :lol: :lol: Bunkó állat az ilyen.

Memme, irtó helyesek a csajok, én azon tojok be, hogy lassan "össenőnek", nem? Szinte hihetetlen, hogy egyáltalán van köztük korkülönbség. :wink:

Ja, ajándékok. Reni, mi is így csináljuk. Bencinek favasutat vettünk, kemény 2300 Ft most a kezdőszett a teszkóban. Semmi értelmét nem látom annak, hogy összevásároljak minden vackot csillagászati összegekért. Mást is arra kérünk, hogy egy-egy dolog (és szó szerint pl egy-egy matchbox) bőven elég... Nem kell elhalmozni. Van egy sztorim ezzel kapcsolatban. Tegnap felhívtuk anyóst, hogy kitaláltuk, mit vegyen (merthogy képzelhetitek, amúgy marha kreatív), szóval lediktáltuk neki pontosan, hogy néz ki, mennyibe kerül. Erre ő annyit mond, hogy tán nem vennénk meg, és majd ideadja a pénzt... 2ezres tétel amúgy. Annyira bírom az ilyet. Erre szoktam mondani, hogy akkor vegyen egy db kinder csokit, de azt magától vegye. :twisted:
vbea

Tigrincs! Eni vagyok. A vbea a monogramom. :wink:
vbea

Sziasztok!

REni: örülök, hogy Iván jobban van, pisilős jelenet aranyos lehetett! Igen, az ötödiken van kint a tavaly készült tabló, és már 2 éve is csináltunk, azt most nem láttam kint. Ja, és "természetesen" fórumos kezdeményezés. :lol:

Tegnap délután elmentünk a babahordozó hétre, és összefutottunk Bananáékkal!!! :lol: Ki lehetett próbálni mindenféle kendőt, tök jó volt. És Maját kis segítséggel ugyen, de felkötöttem a hátamra is...

Asszem meg fogok próbálni varrni egy mei tai-t, Brigi hatására. Zsu, te hol vetted a tiedet?

Karácsony: Léna a tescos fa vonat-sínhez kap még kiegészítőket, meg talán még könyvet, nem akarunk sokat, mert a rokonság úgyis elárasztja... Maja meg falvédőt kap a takoo.hu-ról, Lénának már van. Ja, anyóséktól Léna úgy néz ki, hogy kap egy futóbiciklit (pedál nélküli).

Szobatisztaság: mi még mindig sehol, néha, ha látom, hogy kakilni készül, megkérdem, hogy akar-e wc-re, bilire ülni, de általában nem a válasz. Én most nem eröltetem, távoli célom a jövő szeptember, hogy mehessen oviba.

Memme: nagyon szépek vagytok, és hajrá kresz!

Steffi: szívesen átadjuk a tablókészítést, de ha sok nektek, szólj, Marci már eléggé kitapasztalta tavaly, hogy is kell ezt.

Andi: szerintem nem fogunk ráférni egy A3-as tablóra... elég sokan vagyunk :lol: :lol: szerencsére!!!

Tabló: mindenki küldjön képet!!! tavaly szerepelt a képek alatt a doki és szülésznő neve, a mi rendes nevünk, meg a gyerek(ek) keresztnevei. Abból volt néhány félreértés, hogy a "rendes" vagy a becézett név kerüljön-e a tablóra, ezt most mindenki írja majd bele az e-mailbe szerintem.

Mi ma délelőtt voltunk fent a Normafánál sétálni, elég hideg volt, de azért jó volt...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Eni! Kezdő tescos vonat-szett nálunk már megvan, Léna szereti nagyon!:lol: :wink:
Aprooka! Leviről akkor türlemesen várjuk a képeket, nagyon ügyi volt! Éttermes sztori tényleg gáz... :evil:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

jaj alig engedett fel a bbnet :evil:

Memme,Kati nektek is köszönöm a hozzászólásokat!
Kati emlékeztem h nálatok is nehezen ment,... de engem is inkább a beszólások idegesítenek! miért van rajta még pelus? stb.:evil: és utálok magyarázkodni...
szóval ez van..próbálkozunk... itthon bugyiban vagyunk...aztán egyszer majdcsak eljön az ideje :D

Kép
gablaty

még akartam írni, de elküldtem :oops:

szóval Memme szupik a csajok :lol: és hajrá jogsi!!ezt má' írtam

Tabló kinek küldjek majd fényképet? Zsófi,Emano???
és milyen ajira gondoltatok az osztálynak?? tavaly ugye a mézeskalik voltak.....az olyan szép volt!!!! Borsa és Gyuzso meg mindenki aki készítette, meg Zsófi a tablót!!dicséret érte most is!!!

jaj majd jövök, vasalnom kell

:evil: :evil:

Kép
gablaty

Memme, hihetetlen aranyosak a csajok!
Tényleg nagyon nagyon hasonlítanak!

Éttermi sztori tényleg gázos nagyon, főleg, hogy a 6ból 3 olyan 20-30 közötti nő volt és ők kezdték a visszaszólogatást.
Szegény dédi utába odajött hozzám és csak annyit mondott, hogy képzeljem el, milyen anyuk lesznek, ha 1 órára nem tudják letenni a bagót 2 gyerekért....

Karácsony: lesz tabló? Szuper!!!
Fel lehet rá kerülni? :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?