Sziasztok!
Köszi a gratulációkat!
Rszg, igen, apának telefonon mondtam el, anyuék voltam velem a 4D-n, utána rögtön hívtam apát

Ő nagyon szurkolt annak, h kicsicsaj legyen ez a gyerkőc, szóval ő nagyon-nagyon örült.
Képeket nem tudom, hogyan tudok küldeni, én nem vagyok valami kép-videószerkesztő guru. Megvan az egész DVD-n, de én ilyenből még nem vágtam ki képeket...
Papillon, és kaptál valamit a gyulladásra a pihenésen kívül? Annak örülök, hogy nem a magzatvíz volt a tünetek oka... Persze ez sem túl jó, de remélhetőleg hamar rendbe jön.
Nemlajos, hasalji húzódást sajnálom, pihizz, feküdj sokat!
Kérdeztétek többen is a vizesedést, utánanéztem a "Bába válaszol" c. kedvenc várandósság könyvemben.
A következő okosságokat találtam:
- általában a 30. hét körültől jelentkezik, de persze előfordul korábban is. Az esetek nagy részében az ágynyugalom+stresszmentesség önmagában elegendő, hogy a vízkiválasztódás növekedjen, azaz a vesék aktívabban dolgozzanak.
- Gyógynövényként a várandósok teáját ajánlja (egyébként az egész terhesség alatt), ami a következő gyógynövények egyenlő arányú keveréke: palástfű, csalán, málnalevél, orbáncfű, méhfű, cickafark, zsurló. Ebből max napi 2-3 csésze, és egy csészébe egy kiskanálnyi teakeverék. Ha nagyon vizesedik az ember, akkor dupla adag csalán és zsurló mehet a keverékbe (ezek serkentik a veseműködést) + nyírfalevél. Többször hangsúlyozza ugyanakkor, hogy nem szabad sokat inni belőle (csak az ajánlott mennyiséget), mert nagy mennyiségben már káros lehet (mint minden)... Citrom + méz mehet ebbe a teába.
- Táplálkozás: pl. egy nagy adag uborkasaláta vízhajtó hatású, de ajánlja súlyosabb esetekben (rövid kúraszerűen akár) a héjában főtt krumplit friss petrezselyemzölddel, metélőhagymával, esetleg tormával, túróval. Kúraszerűen akár reggelire, ebédre és vacsira is mehet egy-két napig, amíg nem javul a helyzet. Emellé sok folyadékot kell inni. Vizesedés esetén sómentességet nem kell tartani, de kevesebb sót kell fogyasztani. Friss ananász is fokozza a vízkiválasztást, de ez sokaknak gyomorégést okoz. Főtt hántolatlan rizs is kiváló vízhajtó, de ebből sem szabad sokat enni, és inkább a héjában főtt krumpli mellett teszi le a voksot.
- Van néhány homeopátiás szer is, amit ajánl, de erről inkább a homeoszakértők nyilatkozzanak.
Nekem az előző terhesség idején a várandós tea nagyon bejött, tényleg kevésbé vizesedtem tőle. Bár nekem ez "csak" a 3. trimeszterben jelentkezett.
No, jó hosszú lettem, most ti jöttök
RÉ