A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

andi:azért nézik a fehérjét a vizeletedben, hogy nincs-e toxémiád.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Andi: a toxémiát nézik ilyenkor, nézd meg itt:
http://www.hoxa.hu/?m1=5&m2=4&p1=cikk&p2=152
Remélem, semmi gond.

Köszi, meg Katuskának is :)

Mágnes: hát, az emberi szuperintelligenciát nem tudják ezek a gépek felülmúlni :wink:

Csöre
csöre74

tudom,hogy hűlyén hangzik,de mi az a toxémia?
és ha van,hogy szokták kezelni?
bocsi a hűlye kérdésekét csak elégé megijedtem.

Kép
andi0716

Andi: olvasd el a linket, amit beszúrtam, esetleg keress rá még a neten... elég komoly betegség a terhesség alatt, de a magas vérnyomás még nem jelenti azt, hogy biztosan toxémiás vagy. Azért nézik a vizeletedet is. Egyéb jellemzője még a vizesedés, ödéma.
Ha toxémiás vagy (ami egyáltalán nem biztos) nyugalomra van szükséged, diétára fognak, és elképzelhető, hogy kórházba fektetnek. De simán lehet, hogy csak magas a vérnyomásod, és sehol egy szál fehérje a pisiben :wink: mindenesetre oda kell rá figyelni

Csöre
csöre74

decemberieknél megszületett a második (pontosabban harmadik) baba, de ő mostmár időre :wink: :lol:

Húúú jól felmérgeltem magam! Telefonálok Anyuval, az ablakkal szemben fekszem, egyszer csak látom, hogy az ablak mellett is végig penészes a fal, csak a függönytől nehezen látni. De nagyon durván! Viszont nem értem, tegnap előtt mostam alatta a falat, akkor még tuti semmi sem volt ott, most meg csimbókban lóg! Ráadásul abban a szobában, ahová Beni érkezik. Azonnal hívtam a kivitelezőt, de tavasz előtt semmit sem tudnak csinálni, valószínű meg kell bontani a tetőt, stb... Marha jó... hizzam haza a gyereket egy ppenészes szobába? És tetőbontáskor hová megyünk???? :x :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Poszani, Kata: szerintem ti is benyeltétek a vírust, amit én a hétvégén. Nálunk a fél suli ilyen tünetekkel volt beteg. 2 nap alatt lemegy. Olyan, mint egy gyomorrontás. De igyatok sokat! Akkor is, ha kijön. Holnap már jobb lesz, csak gyengék lesztek.

Katuska: Mátéból még lehet chippandale táncos!!! (pucéran, melltartóval a kézben) :lol: Mit szólnál hozzá??

krisz78

Hanna! Köszi!

Csöre! Ez a bugyi állítólag 2 oldalt eltéphető. Én csak az első 2-3 nap akarok ilyet használni. Utána jó nekem a normál bugyi, tisztasági betét.

Mágnes! A berni pelenkáról írsz? Melyik boltban lehet venni?

Erzsébetek! Boldog névnapot!

Kata! Jobbulást!

Katuska! Máté magától vetközikle, vagy van segítsége?
Gyönyörűen rajzol! Levente a parkettára szokott alkotni! :)

Andi! Remélem nem találnak fehérjét a vizeletedben! Magas vérnyomás, fehérje, dagadás terhességi toxémia tünetei!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

A vérnyomásom magas,de a doki megnézte és nem vizesedem.

Kép
andi0716

A újpesti pelenkadiszkontot ismerem, mivel újpesti vagyok. Nálunk a kisgyerekes kollegák dicsérik. Azt mondják jó és olcsó.
Enikő! A címe: IV.kerület József Attila u. 54. 06 1 369 1927 www.pelenka.com
Ez a Berni pelenka, amit kérdeztél. Én is vettem tőlük már egy 50db-os csomagot. Talán 1400 Ft volt.

krisz78

hello lányok élek még!!!! :D

Kicsit valóban jobb,most egy kis vacsival is megpróbálkoztam !
Egyenlőre minden bent maradt.
Remélem krisz igazad lesz és csak két nap az egész! :wink:

Kép

Kép
poszani

Sziasztok!

Gyors bekukk, aztán robogok is tovább... az ágyig :wink:

macsek: Lerendezve, voltunk állatdokinál, kapott oltást, és körömvágás is volt. Vettünk külső-belső parazita írtót, rá is csepegtettük tegnap, már hat (találtam bizonyítékokat... :roll:). Amúgy tegnap a doki után azért levadásztunk néhány dögöt a cicből, köszönhetően én sas-szememnek, meg Apa gyors, hősises bolha fogó ujjainak, és ő ügyesen ki is nyírta őket. :D
Amúgy tudjátok, hogy nézték meg a dokinál, hogy tényleg bolhás-e? A szőrét megdörzsizték, így hullott ki "bolha kaki" (első ránézésre csak kosznak, fekete homokszemnek tűnik), amit nedves gézlappal összeszedtek, és azok pár másodperc után pirosak lettek. tegnap óta folyamatos takarításban vagyunk, mosás, porszívózás, felmosás stb... De hétvégén még lesz egy nagy menet, biztos, ami tuti. Cseppet fogok majd venni, hogy folyamatos védettsége legyen, és szerintem valami lakásban fújandó cuccot is, amit szétfújok anyóséknál, nehogy ott legyen valami fészkük, ezeknek a mocskoknak. Köszi mindenkitől a megnyugtató szavakat! :wink:

Tegnap voltunk védőnéninél, én plusz 13 kiló :oops: , de nem mondott rá semmit. Mondjuk már nem is izgat, nem én lennék az első a történelem során, aki kb. 20 kilót magára szed terhesség alatt. Na nem mintha ez lenne a célom, de megnyugtat az is, hogy még így sem vagyok egy nagydarab :roll: :lol:

Babaszobák, pocakok szépek! :D

Csöre: Ok a cumi csere a decmeberi talin, és ejnye-bejnye, hogy Popey-t ötvözted egy festő hajlamú jégtáncossal! Örülök, hogy nem esett bajotok!!! Vigyázz magatokra! (Én a kádból kimászásnál parázom :oops:)

kórházi csomag: Sehol sem vagyok, igazából jó lenne már eljutni a kórház szülésfelkészítőjére. Petne, te már voltál, ugye? Milyen?

Katuska: Máté :lol:

Na, már nem is jut az eszembe semmi, annyit írtam, hogy elfelejtettem, mit akartam még... :oops: :roll:

biga.csiga

Sziasztok, vagyok én is, csak ma megpróbáltam hasznossá tenni magam.

Vagyis, kimostam az összes babacuccot, ami eddig itthon volt. Pénteken kapok a barátnőmtől majd egy hatalmas adagot. Gondoltam akkor előre dolgozok egy kicsit.
Amit szerintem fölöslegesen mostam ki, azok az újatlan bodyk. Azért télen nem fogom feladni a gyerekemre az is biztos.
De nagyon jó volt átnázni az egészet, és pakolgatni.

Mágnes, akkor a decemberi topik kezd beindulni? Ezek szerint nálunk is várható egy hónap múlva a babybumm. :lol:

Erzsébetek! Boldog Névnapot!!

Kép
Kép
cs_erika

Krisz! Köszi az infót! Sajnos nagyon messze van nekem!

Poszani! Jobbulást!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

köszönöm a névnapi köszöntést nagyon jól esett :D ma volt mazsorett és a kislányaim is felköszöntöttek rajzoltak olyan édik voltak :D a férjemtől meg egy sárga rózsa csokrot kaptam. :D
erzsebet0312

Sziasztok!

Erzsébet: boldog névnapot!!!!

ÁEK-ben szülők: volt valamelyikőtök ott szülésfelkészítőn, vagy bejáráson? Ezt a dokival kell egyeztetni vagy vannak időpontok, amikor meg lehet jelenni? (A MÁV honlapja nagyon jó volt, az ÁEK-esen nem találok semmit)

Katuska: nem semmi a fiad! :) Nem unatkozhatsz mellette! Édes pofa!
magdolnasz

Gyors leszek, bocsi, ha valami kimarad :?

Magdolna: a dokival kell egyeztetni, a mávos honlap továbbra is él. Az áek-es tényleg rakás ... olvastad a cikket az indexen az áek-ről (szülés + eda)? Én mondjuk nem fogok edát kérni, de érdemes elolvasni... annyira nem vagyok kiakadva, mert semmiben sem különbözik azoktól a dokiktól, akik előre adnak szülési tarifát... de ez nem jelenti, hogy a rendszer jó

Bigacsiga: örülök, hogy a macsek rendben, asszem még én is beruházok egy adag cseppbe... bár lassan befagy a bolhák sejhaja... épp elmélkedem Mió téli lakhelyén... Kata: a kinti macsekotoknak csináltatok helyet? Mióval az a baj, hogy még gyerek... valahogyan támogatni kell... Cilut nem féltem, a tavaly telet is túlvészelte valahol (bár oda nem tudom, befér-e, olyan kövér :D)
Ja, Bigacsiga, kádban is csináltam már figurákat :oops: de eddig megúsztam, szerencsére... nagyon vigyázok

Poszani: örülök, hogy jobban vagy :)

Enikő: annak a pelenkás cégnek a honlapján az van, hogy a 14-ik kerületben is van boltjuk, az talán közelebb van hozzátok. Csak a címet nem írták :?

Én is köszi a köszöntéseket :)

Mágnes: sajnálom a penészt :( ez tényleg komoly bosszúság :evil:

Jaj, már azt sem tudom, hogy üljek, tele a gyomrom Sacival ... vagyis a gyomrom helye... miközben a gyomrom a helyét keresi... de azt hiszem, ezzel itt nem mondok újat :lol: :lol:

Jó éjszakát mindenkinek, drukkoljatok holnap, rendezvényünk lesz, és attól tartok, elég sokat kell dumálnom :? nem mintha nem lenne folyamatosan szájmenésem :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Mágnes! a penészt mosd le mindenképp! Nagyon jó a Bref penészeltávolítója, vagy a Homme vagy hAmme vagy hasonló nevű is nagyon jó!

Enikő! van amit egyedül is levesz, van amihez segítség kell. A pólot, nadrágot, zoknit pelust le tudja venni egyedül, időnként kell neki a segítség ha beakad a feje, keze vagy a lába.
katuska79

Jó reggelt mindenkinek!

Csöre: ez valahogy nem lep meg. Mondjuk az érdekes, hogy a főigazgató az egyik kollégájától értesült erről, mert én ezt már nyáron is hallottam, pedig akkor még szóba se került, hogy a MÁV-ban szülök! Egy másik oldalon olvastam egy találó kifejezést: egészségügyi deform. No comment...
magdolnasz

Jó reggelt!

Biga.csiga: örülök, hogy minden OK a ciccel :D

Csöre: igen, csináltunk a kinti ciccnek helyet, apósom összebarkácsolt neki egy kényelmes dobozt, belül padlószőnyeg béléssel körbe, kívül vízhatlan anyaggal borítva. Belülre kapott még filc anyaot illetve nem használatos frottír törülközőt. Így puha és meleg, illetve a bejárat előtt lengedez még egy filc függöny is, úgyhogy többé-kevésbé hőszigetelt. Támogatom a macseszok támogatását. (No comment ahhoz, amit már régebben írtam, hogy milyen egy baromállat szomszédunk van, mint kiderült, az enyém kivételével azért tűntek el a kerti ciccek, mert bezsuppolta őket egy dobozba és kirakta őket Telki és Budajenő között az úton. Ami a legcikibb, hogy a kettővel fentebb lakó csajszi saját cicáját is elvitte, és hetekig azt hazudta, hogy őt aztán nem. Nem is tudom, hogy hogy derült ki ez az eset. Na, azóta nem beszélek vele, mert ez nem eljárás :evil: Az én kinti ciccem meg nyakörves és ha összefutok a pasival, megmondom neki, ha egy fél napra is eltűnik a macska, akkor lesz ám tippem, hogy hol van. :? )

Mágnes: sajnálom a penészt! És még ötletet sem mondtak, hogy végülis mi a bánatot csináljatok? Tetőbontás, jó vicc! Ilyenkor??? :shock: Vagy tényleg vidd a babát a penészes szobába?

Poszani: remélem, jobban vagy! Én már szinte teljesen! De vacsira csak kölesolyó volt :oops:

Krisz: nem tudom, mi volt velem, tegnap kicsit félgőzzel működtem, de nem volt vészes. Most meg mindjárt indulok reggeliért, mert jelez a Fiatalúr, meg az én pocim is, hogy jó lenne, ha küldenék valami értékelhetőt :lol:

Tegnap este voltunk szülőpozíciós jógán, tök sokan voltunk, kispapástól! Tanultunk egy csomó jó gyakorlatot a fájdalomcsökkentésre illetve a tágulás segítésére iés a légzőgyakorlatokat különféle helyzetekben! :D Nagyon hasznos volt! Mondjuk talán kezdek még jobban be is tojni :oops: 2 hét múlva 36 hetesek leszünk, ott már bármi megtörténhet :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Szóval tegnap vacsira kölesgolyó volt :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Magdolnasz, én úgy tudom, hogy a honlapon vannak rajta az időpontok.

Kép
Kép
cs_erika

Hoppá, betöltöttet a 31.hetet :lol:

Kép
Kép
cs_erika

jó reggelt!
Na a penészt tegnap lemostam, egyenlőre még csak ecettel, nem vettünk még penészölőt. Hát szétmarta a kezem... :x

Kata:
azt mondta a kivitelező, hogy mossam és szellőztessek sokat.. Köszi... Egy 2 évesre és egy újszülöttre majd nyilván rányitom az ablakot naponta többsözr. Mellesleg folyamatosan bukón van az ablak,plusz, ha megyünk sétálni, kereszthuzatot csinálok...
Tetőbontás tzavasszal lesz, addig talán Anyuékhoz megyünk, csak hát 2 gyerekkel 300 km-t utazni....
na megyek a melóhelyemre, intézem a tgyást...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Extra lusta vagyok ma. :oops:
Visszaolvasom a tegnapi termést is.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna, ránéztem a lapodra. A videónál elsőre nem tudtam, hogy mégis mit vettetek fel. Aztán leesett. :lol:

Fejemben volt reggel valami hülye kérdés, amire a tapasztalt kismamik tudnák a választ. A kérdés pedig teljesen kiment a fejemből.
Ez most a terhességi elbutulás?

Kép
Kép
cs_erika

Egyébként napok óta totál feszült vagyok. Ez a költözős mizéria kikészít. :cry:

Kép
Kép
cs_erika

Cs erika: kitartást a költözéshez ez most nem lehet egyszerű :shock: ma éjszaka egy kicsit megint éreztem a derekam, dr nő szerint pihenjek sokat :roll: Az ÁEK-s honlap tényleg nagyon gagyi semmi nincs rajta, én is szeretnék még a szülőszobán körbenézni még mielőtt élesben menne a dolog de lehet hogy erre már nem lesz idő, se energiám :oops: tegnap lemért a védőnő 68 kg vagyok most tartok 10 kg plusznál :wink: ja meg mondta hogy kérdezzem meg a dr nőt hogy a picinek kell-e vinni ruhát és egyből a sajátjába rakják vagy adnak ott, mert pl. a Szent Istvánba ott még fürdetőt is meg mindent vinni kell álíítólag hát azért az már szép lenne :oops:
erzsebet0312

sziasztok!

vagyok én is, ma minden programot lemondtam, miután 2 órát sikerült aludni, nem szerettem volna autóba ülni...úgyhogy ma pihi itthon.

Kata, örülök, hogy jó volt a jóga! Mi is megyünk majd ilyen szülőpozisra, de én csak később, kb 2 hét múlva terveztem, nehogy elfelejtsük addig :lol:

Csöre, drukk a szerepléshez!

Mágnes, sajnálom a penészt :? nem beszéltetek azokkal, akik nálunk beépítették a szellőzést?

Katuska, jó volt a firkálós kép! Legalább nem a lakást rongálja a gyerek :wink: :lol:

Ercsi, gratula a 31. héthez!

Benéztem a decemberiekhez, hát igen, tényleg pár hét és mi jövünk! Izgalmas hetek jönnek, szinte minden nap lesz kiért drukkolni. :lol:

Hanna, én nem kaptam táblát telszámokkal. Egyelőre csak a Katáét tudom, de vele esélyes, hogy egyszerre szülünk, úgyhogy még 1-2 jól jönne :lol:

ÁEK: én is hallottam, igazából csak azon akadtam ki, hogy itt mindenki úgy tesz, mintha meglepődne azon, hogy elvárt dolog fizetni a dokiknak. Hol élnek ezek? Nem azt mondom, hogy rendjén van, de nem kellene úgy tenni, mintha ez nem nyílt titok lett volna eddig is.

Tegnap megszereztem a beutalómat laborra :lol: Na nem a labornak örülök, hanem annak, hogy ez lesz az utolsó, ha minden jól megy :lol:
A dokinál volt egy skarlátos pasi. Hurrá, hogy 2 hetente kell járni a kismamiknak a tp papírért :evil: :?

Andi, nem írtál a táblához! Privim sajna nem műxik...mindjárt dobok egy aktuálisat! :lol:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Csöre, egy pillanatig sem parázz, ugyanis a kórházi csomagon kívül nincs még semmi. A leendő gyerekszoba még mindig raktár, és semmit nem vettünk (kivéve a kórházi csomag egyes darabjait). Szóval szerintem nálam jobban senki nincsen lemaradva.

Katuska, Máté nem semmi! Kis huncut.

Andi, remélem, nem találnak fehérjét, és nincs semmi gond.
Pár hete nekem is nagyon felment a vérnyomásom, és nagyon megijedtem, de szerencsére nem volt fehérje, így megnyugodtunk. Azóta, főleg, mióta nem járok dolgozni, a vérnyomásom is helyreállt szerencsére. Szóval nyugi. Várjuk a fehérje eredményét.

Betegeknek jobbulást!!!

Biga.csiga, voltam egy szülésfelkészítőn, a mostanira nem tudtam elmenni a megfázásom miatt. Nekem nagyon tetszett. Egyrészt kaptunk egy listát arról, mit kell a szülőszobára és mit a kórházba vinni… azért ez nagy segítség. Másrészt jó hangulat volt. A téma a relaxáció és a légzéstechnika volt, és elég sok szó esett a kispapa segítségéről. Néztünk videót is, és elég sokan voltunk, megtöltöttük az előadót. A sorozat a Jánosban egyébként 6 részes, nem tudom, el tudok-e még menni mindegyikre, bár szeretnék.

Erika, gratula a 31. héthez!

Az éjszakám borzasztó volt. Sehogy nem tudtam feküdni, csak a jobb oldalamon, ami ugye elég fárasztó egy éjjelen át. Vagy 8x ki kellett mennem pisilni is :shock: . A bal oldalon azóta sincs rendben valami. Furcsa érzés, nem is tudom meghatározni :oops: , kicsit görcsös, bár lehet, hogy nem ez a legjobb szó. Keményedés nincs. Szerintem talán helyet változtatott Julcsi, és nyom valamit. Nektek nem volt ilyen?

Kép
petne

Kép

Kép
vickybabe

Vickybabe! köszi a táblát!! Szép egyenletes a fiú-lány arány! Úgy látom, Batkata Pötyikéje dönt! :wink:
2 órát aludtál?? :shock: Te szegény!
Jó ám a jóga nagyon, Apa tegnap már kezdett este trenírozni, hogy hogy megyek, ne dugjam ki a pocakot, ne pingvinezzek, mert terhelem a gerincet :wink: Szóval ő is nagyon ráérzett, annak ellenére, hogy nem nagyon hisz az ilyesmiben, vagyis sosem próbálta, nem érdeklődött iránta. Mi azért mentünk most, mert havonta csak 1 van ilyen, a következő dátumot meg december 19.-ére láttam kiírva...Na azt már nem kockáztatom meg. Bár, ha nem lesz még semmi,lehet hogy ismétlünk. De különben nem lehet elfelejteni :lol: Van 2-3 alap pozitúra, arra van felépítve. De hasznos lesz! :D

Petne: gratula az 50 naphoz! Helyezkednek ezek a lurkók rendesen, Martin is, már nem győzöm kitaktikázni, hogy hogy feküdjek....De leginkább sehogy sem jó már :oops: Nekem egész lent, jobb oldalt, csípő/combtő környékén van valami ideg, amit forduláskor, nyújtózáskor nyom a kis (talán) buksija, akkor rendesen beleszúr egy pár pillanatra!

Erika: neked grat a 31.héthez

Csajok, most bűnözni fogok, meggy és eperlekváros kalácsot eszem!! :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok! :) Vagyok, legalábbis azt hiszem. ;)

Hihetetlen, hogy repül az idő, csak kapokodom a fejemet. Már 3. baba született meg a másik topikban, hihetetlen. :) Lassan mi jövünk, kezdenek a decemberiek, majd jövünk (mi) januáriak. :)

Köszönöm a gratulációkat, hát igen, végre én is beléptem a 30 hetesen táborába, Hanna pedig holnap csatlakozik. :)
Tényleg annyira hihetetlen. :) Bárcsak még 7 hetet Kristóf bent maradna!

A szobák egyszerűen gyönyörűek, gyönyörű szobákat varázsoltatok. :) Nézve a képeket, a miénket olyan hidegnek érzem még. :( Bár időm, még lesz, van belelendülni. :)
Amúgy a csiguszt honnan szereztétek be?Az egyik képen láttam egy nagy Minny egerekt is. :) Emlékszem mikor kislány voltam, nekem is volt. :D

Nem is meséltem, megvan a babakocsink. :)

Ami köldököt illeti, nekem nagyon mélyen bent volt, most a jobb oldala már félig kifordult, a bal meg még egyelőre bent van. :)

Hálóing. Tiszta lehúzás. ... Pár napja beszereztem néhány pizsit, és ugyanannál a standnál ki volt írva, hogy "kismama pizsama, 2000 Ft". Gondoltam megnézem. Hát ugyanolyan elölgombolós volt, mint amilyet én vettem ugyanott 1000 Ft-ért, csak az enyém fölött nem volt ott a kis tábla, hogy "kismama". :) Szóval a lényeg, hogy legyen elöl gomb.

Toxémia. Ugyebár engem is paráztattak vele. Első jele: fehérje a vizeletben, második a vizesedés, majd a magas vérnyomás.

Azt hiszem más téma nem volt . :( Vagy csak kihagy az agyam. :(
Vendég

Picuranyu! vicces lehet a köldököd így féloldalasan:)

A pizsivásárlásból is látszik mennyire megy lehúzás! Jó, hogy észrevetted!

Mágnes! nálunk is egyfolytában szellőztetni kell, hogy ne jőjjön elő a penész újra! Én is félek már előre, hogyan fogom majd állandóan kinyitogatni az ablakokat a picikre....Vagy marad ugyanúgy, mint most, hogy reggel letörlöm a vizet aztán szélesre tárom az ablakot.... a lemosószerek csak arra jók, hogy eltüntessék de megakadályozni nem tudják. Nekem a nyáron teljesen le kellett csiszolnom a falat majd gombaölővel átkezelni és még az alapozó festékbe meg a rendes festékbe is tettem a gombaölőből. Kíváncsi leszek idén tavaszra milyen lesz a lakás.....

Kata! erről a fájdalomcsillapító gyakorlatokról, testhelyzetekeről meg légzésről ha van kedved meg időd, akkor írhatnál részletesebben!

Erika! ó igen ez terhességi elbutulás :lol:

Petne! oyan furcsa fájó érzésem nekem is szokott lenni egészen lent, csak nekem jobb oldalt. Sőt tegnap délután az egész lábam zsibbadt. szerintem elnyomhatott egy ideget.

Erzsébet! komolyan így legatyásodtak az Istvánban? Nekem még semmit nem kellett vinnem csak olajat....de még májusban sem kellett vinni semmit sem a babának. Adtak fürdetőt, pelenkát, hintőport, kencét, betétet mindent. Még ruhát is adtak annak akinek nem volt. de érdekes mert a szülésznő előtte azt mondta vinni kell mindent...közben meg semmire nem volt szükség. :roll:
katuska79

Azt akartam még írni, hogy azért még nem ijedezzetek, hogy mindjárt szülünk, lesznek itt majd egy két hetes csúszások is :shock:
katuska79

Katuska: szívesen írok, nem tudom, hogy hogy lehetne igazán jól 'vizualizálni' a dolgot :wink: Összeszedem a gondolataimat és visszajövök!
Viszont a jóga helyen lehet kapni kismama jóga DVD-t, nagyrészt arra épül a szülőpozíciós is! Arra gondoltam, hogy hétfőn megveszem, akkor legalább itthon is megmozdulok :lol:
Akinek kell, szívesen másolom, küldöm!!

Picuranyu: nekem a köldököm felső része bukik ki, fekve meg olyan, mint egy locsolócső vége, ahogy a széle kifordul! :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Ja és Martinnak nagyon ízlett a lekváros kalács, azóta hihetetlenül pörög! Édesszájú,mint a szülei :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

A szobák tényleg gyönyörűek, megcsodáltam mindegyiket, csak elfelejtettem írni :oops:

Kata, hát igen a dec 19 már elég necces időpont :lol: Párom dec 20-tól van szabin, úgyhogy megbeszéltem Manóval, hogy addig szépen marad a helyén :lol: Onnantól már rábízom a dolgot, 2 héten belül leszünk :lol: Meggy és eperlekvár, nyami 8) Nálam a desszert túrós palacsinta volt csokiöntettel 8)

Picuranyu, ügyesen vásároltál! Én is "sima" hálóinget vettem, egy gombosat, egy V kivágásút, meg egy végig cipzáras pizsit, az olyan, mint egy melegítő, jó lesz nappalra a kórházba.

Katuska, az Örsön is van ilyen jóga, minden szombaton. :wink: cipeld el egyszer a párodat! Bizony igazad van, lehetnek itt nemcsak decemberi, de februári babók is :lol:

Mágnes, nem semmi vagy, hogy már becsomagoltál. Én még csak gyűjtögető fázisban vagyok, még hiányzik pár dolog a pakkba :lol:

Van már valakinek előteje? Nekem néha szivárog 1-1 pici csepp, de már hónapok óta, de nem erősödik.

Kép
vickybabe

Kata, én kérem a DVD-t, persze csak ha nem gond és le tudod másolni. Délelőtt könyvből próbáltam jógázni, de így nem az igazi, macerás a gyakorlatok közben olvasni és lapozni a könyvet :? :lol: Pedig szupi jógazenéim már vannak, ezeket viszem a szülésre is!

Kép
vickybabe

Vickybabe: oksi, hétfőn megyek jógára, akkor megpróbálom beszerezni (a másolást meg megoldjuk, én is szívesen megcsinálom)

Azt hiszem, Enikő kereste ezt a fajta 'betétet' szülés utánra!
Nekem is nagyon ígéretesnek tűnik, kényelmesebb lehet, mint egy ide-oda vándorló betét :lol: És ráadásul úgy is írják, hogy kismamáknak, nem inkontinencia betét.

http://reginapatika.hu/?p=online_lista& ... &keresstr=
Én lehet, hogy bepróbálkozom vele!

KépKép

KépKép
kata8110

Kedves kismamák szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.

Nadrágok, szoknyák, felsők, melegítőnadrágok, melegítő felsők, (34-46): 3500 Ft-4000 Ft

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek, akár egyedi méreteket is! Vidéki megrendeléseket is vállalok! Hozott anyagból is dolgozok!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

További szép napot!
Szilvi
Kép Kép Kép
sziszilva

OK ok jók ezek a kismamaruhák....de nekünk már nem kell beruházni ilyesmire szerencsére:) Én már kihúzom egy szál gatyában is a végéig :lol:

Kata! vegyél többféle betéte és kísérletezhetsz vele. A következő babdánál már célirányosan fogod tudni melyiket vedd meg. Úgyis kell egy pár csomag.
katuska79

Katuska: igen, én is erre gondoltam. Szerinted hány db betét kell?? Tudom, hogy egyénfüggő, stb, de pl. a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy 1 csomag normál TENA (szégyenszemre nem tudom, hány darab van egy csomagban :lol: ) Itt ugye legfőképp a kórházi napokra gondolok, mikor igazán erős, ne kelljen már ott ebben a hálós bugyiban szerencsétlenkedni, ha van más megoldás :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kicsit ma még hozzátettem a terhességi elbutulásomhoz, egy kis amnéziával. :lol:
Kivettem a hűtőből a rízst, amit tegnap főztem meg. Az edény tetejét letettem egy tiszta edényre. És amikor vissza akartam tenni, egyszerűen nem találtam, amit kb fél perccel azelőtt tettem le. :!: Megállapítottam a hülyülésem jeleit. :lol:

Megyek lefekszem, mert egyre jobban fáj a derekam, amikor ülök. ti hogy vagytok ezzel?

És az én drága lányom megint csuklik. Szegényt úgy sajnálom ilyenkor, nem tudok segíteni sehogy.

Kép
Kép
cs_erika

katuska79: ln 1-2 hetes csúszásban nem id gondolkodom, egyelőre azért imátkozom, hogy a 37. hétig bent maradjon. ;)

vickybabe: nekem a 15. héttől van előtejem, most már egyre több, de ezzel ne nagyon folalkozz, be fog majd indulni a tejtermelés, mikor eljön az ideje. Ráadásul az előtejnek semmi köze ahhoz, hogy később fogsz-e tudni majd szoptatni. Szóval nyugi.

betét: szerintetek a Tenna helyett nem jók az egyszerű, extra hosszúságú és vastagságú szárnyasbetétek?

cs_erika: a derekam és a hátam nagyon fáj nekem is. Kb. már 10 hete, szóval együttérzésem.
Vendég

Látom megint jól működik a billenytűzet. :)
Vendég

Helló lányok!

Toxémia: nekem is magas vérnyomásom volt (155/90).
De szerencsére csak magas vérnyomás és nem toxémia..
A toxémia egyéb tünetei: komoly súlygyarapodás a terhesség alatt, szikralátás, gyomortáji fájdalom, vizesedés, fehérje a vizeletben.
Nagyon komolyan kell venni, árthat a babának és a mamának is!!!
Állandó vérnyomásfigyelés is szükséges, nekem pl. 6x kellene mérnem naponta (ezt én csak kb. 4x teszem ezt meg...), meg azonnal orvoshoz kell menni, ha bármelyik tünet előfordul..
(Amióta abbahagytam a munkát - ergo nincs stressz - teljesen rendbejött a vérnyomásom, a családom is nyugodtabb... no és én is :D)

Csöre: nov. 28-án 17 órára megyek a 4DGenesis-be. Teljesen be vagyok zsongva tőle, alig várom... :) Te is mész? :D

Védőnő: képzeljétek, teljesen jófej volt, azt hittem, hogy mindent végignéz, kritizál, stb, de mikor aztán megtudta, hogy a 3. poronty jön, leültünk és beszélgettünk mindenről, adott egy csomó tanácsot a természetes gyógymódokkal kapcsolatban, Julcsa ekcémájára, Marci asztmájára...
Aztán 30 perc után fogta a sátorfáját, az ajtóból visszaszólt, hogy ugye nem kell segíteni a kelengye ügyében... Mondtam, hogy nem, köszönöm. :)

Katuska: nem elég korán elkezdeni...
("kaja, pia, cigi, nő, süti, kóla, videó..." 8) )

Kata! A Tena lady betétből 24 van 1 csomagban - én kettőt fogok beszerezni, biztos, ami biztos.
Még azt meg akarom megkérdezni valamelyik patikában, hogy van-e hálós bugyijuk, mert az tényleg nem esztétikus, de nekem Julcsinál nagyon bevált, mosható, hamar szárad... Szóval tök jó...

Kórházi csomag: nekem már a múlt héten össze kellett készíteni, azóta nem is pakoltam ki, csak mellérakom majd a köpenyemet, meg egy-két apróságot...

Na megyek, Julcsa elkezdett hímezni, mennem kell segíteni neki (közben Pötyike kinyújtja valamelyik alkatrészét és pörög... :))

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Helló lányok!

Toxémia: nekem is magas vérnyomásom volt (155/90).
De szerencsére csak magas vérnyomás és nem toxémia..
A toxémia egyéb tünetei: komoly súlygyarapodás a terhesség alatt, szikralátás, gyomortáji fájdalom, vizesedés, fehérje a vizeletben.
Nagyon komolyan kell venni, árthat a babának és a mamának is!!!
Állandó vérnyomásfigyelés is szükséges, nekem pl. 6x kellene mérnem naponta (ezt én csak kb. 4x teszem ezt meg...), meg azonnal orvoshoz kell menni, ha bármelyik tünet előfordul..
(Amióta abbahagytam a munkát - ergo nincs stressz - teljesen rendbejött a vérnyomásom, a családom is nyugodtabb... no és én is :D)

Csöre: nov. 28-án 17 órára megyek a 4DGenesis-be. Teljesen be vagyok zsongva tőle, alig várom... :) Te is mész? :D

Védőnő: képzeljétek, teljesen jófej volt, azt hittem, hogy mindent végignéz, kritizál, stb, de mikor aztán megtudta, hogy a 3. poronty jön, leültünk és beszélgettünk mindenről, adott egy csomó tanácsot a természetes gyógymódokkal kapcsolatban, Julcsa ekcémájára, Marci asztmájára...
Aztán 30 perc után fogta a sátorfáját, az ajtóból visszaszólt, hogy ugye nem kell segíteni a kelengye ügyében... Mondtam, hogy nem, köszönöm. :)

Katuska: nem elég korán elkezdeni...
("kaja, pia, cigi, nő, süti, kóla, videó..." 8) )

Kata! A Tena lady betétből 24 van 1 csomagban - én kettőt fogok beszerezni, biztos, ami biztos.
Még azt meg akarom megkérdezni valamelyik patikában, hogy van-e hálós bugyijuk, mert az tényleg nem esztétikus, de nekem Julcsinál nagyon bevált, mosható, hamar szárad... Szóval tök jó...

Kórházi csomag: nekem már a múlt héten össze kellett készíteni, azóta nem is pakoltam ki, csak mellérakom majd a köpenyemet, meg egy-két apróságot...

Na megyek, Julcsa elkezdett hímezni, mennem kell segíteni neki (közben Pötyike kinyújtja valamelyik alkatrészét és pörög... :))

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vicky:
nem beszéltünk a céggel, mert amíg garis a lakás, azt akarjuk, hogy ne kelljen fizetnünk érte semmit. Ha nem jön be a javításuk, akkor kihívjuk őket, mert ingyenes állapotfelmérést írtak...

kórházi pakk:
hát mivel én Annámmal összesen majdnem 3 hónapot voltam bent, így előre készültem, hogy ,ha ne adja ég megint menni kell, akkor minden meglegyen.. Pláne, ha kezdődik a ctg--- Attól kezdve folyamatosan bármikor benttarthatnak..

Hadd dicsekedjek nektek is: Anna tegnap először bilibe pisilt! :lol: Na és ma megismételte a mutatványát :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

ja előtej: kb. egy hónapja volt, de azóta semmi...

Picuranyu:
Én Annánál is a dm-es Jessa extra nagyot használtam, most is azt vettem, az bevált nagyon. Viszont, ha a vékony kivitelezésűt választod, akkor jobban jársz, ha csúsztatva teszed a bugyiba, kettőt egyszerre, hogy minél tovább érjen.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szundítottam egy órácskát :oops: De jól esett -- mondjuk nem is sokszor fordul elő, mióta itthon vagyok :lol:

Mágnes: nagy gratula Annához és a bilibe pisiléshez!!! Gondolom, volt öröm!! Nagyon ügyes a leányzó!

Betét: mostmár teljesen el vagyok bizonytalanodva, hogy milyet 'szeressek'.Leginkább az egyénfüggőség miatti mértékbeli különbségek okoznak nehézséget, mert anyukám mesélte, hogy ő aztán alig vérzett utánam, van akitől meg azt lehet hallani, hogy erősebb, mint a mensis vérzés.... :shock: Így lehet, hogy elég a sima eü betétből valami nagy, de lehet, hogy Tena kell.... Erre még alszom egyet!

Előtej: nekem csak 1-2 csepp hónapok óta, de nekem sem erősödik.

Na megyek, csinálom Apának a mustáros-ketchupos-sajtos karajt krumplipürével. :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?