A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Az nem jó. :wink: A 7.-en jól hallani gondolom a szelet. :wink:

KépKép
benó

Aha, hajat festeni. :D

KépKép
benó

A tegnapot le se írtam a másik barátnőmről.Fél éjszaka rajta járt az eszem.
Neki mozgássérült az egyik lány(18 éves).És Pesten voltak RTG-be meg dokinál,és azt mondták,hogy úgy eldeformálódott a csípője,hogy a combcsontjából le kell vágni egy részt.
Én meg muútkor kis vacak ügyem miatt itt voltam magamba roskadva,hát akkor ilyenkor mit csinálnék? :(

Kép
martik77

Már tiszta hajszobrász leszek!!

Többiek vannak? :D

Kép
martik77

Nagyon nehéz lehet neki, az biztos. De mindenki a maga problémáját érzi nehéznek abban a pillanatban.

Inkább leírom neked a jövő heteteket egy másik oldalról most:

21. hét

terhesség, magzat, fejlődés

Mama:

Különféle néphiedelmek alapján biztos mindenki megjósolja, a baba fiú lesz-e vagy lány. Van, aki ezen jó szórakozik, míg másokat idegesíthet. Ezek a mítoszok érdekesek lehetnek, de nem mindig pontosak. Eldöntötte már, hogy tudni akarja-e a baba nemét? Ezzel kapcsolatban sok mindent meg kell gondolni, és az sem biztos, hogy a baba együttműködőnek fog bizonyulni.

Baba:

A kicsi még mindig szabadon mozoghat a magzatvízben. Ennek a trimeszternek a végén megállapodik, befordul, általában fejjel lefelé. (Vannak azonban babák, akik csak a harmadik harmad végére veszik fel ezt a helyzetet.) A babák mintegy 3-4 százalék farfekvéses marad.

A kicsi súlya most körülbelül 369 gramm.

KépKép
benó

Heni visszajelöltelek az iwiw-en :D

Kép
martik77

Tancsu, Szilzi, Timi nem jött, Flóra valahová elment, Zsuzsiék vendégségbe, Heni is. Edina nem jött tegnap se. Tehát most szerintem max. az első 3 ember jöhet. :lol:

KépKép
benó

Látod még mindig milyen pici.Ezért aggódom,és majd csak később nyugszok meg mikor már igazi kisemberke :D

Kép
martik77

Most a megszokott oldalról:

Márti

A méh egyre magasabban helyezkedik el, mind több helyet követelve magának a hasüregben. Ennek következtében a hasi szerveket is kiszorítja anatómiai pozíciójukból, aminek egyik kellemetlen velejárója lehet az étkezések utáni nehéz levegővétel. A gyomor, ami eddig békésen elfért a bal oldali bordaív alatt, most nekifeszül a rekeszizomnak, felnyomja azt, ezáltal csökken a tüdőt megillető hely a mellkasban. Enyhíteni lehet a gyomor feszülését - és a nehezebb légzést - a gyakori, kisebb mennyiségű étel fogyasztásával.

A babáról

Az erőteljes növekedés ezen a héten lassulni kezd, de a szervek tovább fejlődnek. A babának még rengeteg helye van a mozgásra, ennek megfelelően igen aktív: pörög, forog és bukfencezik. A magzatvíz, ami eddig csak kellemes környezetet biztosított a magzat számára, most új szerephez jut: a lenyelt folyadékból szervezete már képes minimális mennyiségű cukrot felvenni, és azt feldolgozni. Ennek ellenére a táplálék még szinte teljes egészében a méhlepényen keresztül érkezik hozzá. Egészen idáig a magzati máj és a lép volt felelős a vér sejtjeinek termelődéséért; ezt a szerepet most a fokozatosan fejlődő csontvelő veszi át.

Jó tudni

Erre az időszakra valószínűleg már búcsút vettél a derekadnak, de ez nem jelenti azt, hogy a mozgást is abba kell hagynod. Ha szövődménymentes a terhesség, könnyített formában ugyan, de folytathatod azt a sportot, amit eddig is űztél. Na nem a lovaglásról és a kosárlabdáról van szó - és ide be lehet helyettesíteni minden olyan mozgásformát, amely sérülésveszéllyel vagy haspréssel jár -, de ha eddig rendszeresen futottál, most kocogással élheted ki a sport utáni vágyad. Az úszás az egyetlen, amely változatlanul folytatható a harmadik trimeszter végéig. Ha eddig nem sportoltál, ideje elkezdened egy kismamák számára kifejlesztett mozgás gyakorlását. A kismama-torna segít fitten tartani, hiszen pár hónap múlva már görögdinnyényi súlyt kell cipelned a hasadon - aztán még nagyobbat a kezedben -, míg a kismama-jóga az ízületeidet lazítja ki, és erősíti az izmaidat, különös tekintettel a hát- és a csípőtájékra, segít ráhangolódni a babára a relaxáció ideje alatt, illetve megtanít a helyes és nyugtató légzési technikákra. A tai chi kismamák számára szintén a légzést és a mozgást hangolja össze, és egy-egy óra alatt annyi energiával tölt fel, hogy szinte repülsz tőle.

KépKép
benó

Mert láttam az előbb még írtak,csak mivel nem olvastam még vissza nem tudtam hová tűntek. :roll: :roll: :roll:

Kép
martik77

Szerintem már igazi kisemberke. :D Már az enyéim is. :D
Na, bevetted már a MagneB6-ot? Én még nem. Beveszem gyorsan.

KépKép
benó

Tudom, hogy azért nem tudod, mert nem engedlek visszaolvasni. :lol:
De én a MagneB6 után lelépek és tiéd a pálya. :D

KépKép
benó

Akartam már írni,hogy olyan mintha bukfencezne néha és tényleg lehetséges :D

Kép
martik77

Tök jó lehet! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

KépKép
benó

Most megyek kajcsizni és közbe beveszem.
Akkor lépek én is.

Kép
martik77

Akkor viszont pusszancs, majd este tali. :D

KépKép
benó

Oké.Puszi. :D

Kép
martik77

Tudod, hogy a te babádnak már nyitva van a szeme? :D

KépKép
benó

Puszi :D

KépKép
benó

Vissza olvastam. :D

Benó csak 1 percet késtem :wink: :D

Azért én is tudtam meg új dolgokat a többiekről :roll:

Heni:Rólam röviden:Nevelő szüleim voltak.Anyám,apám ivott és nagyanyám adott be intézetbe.Van egy pár testvérem.Egy örökbe van fogadva,sajna őt nem ismerem,de a többit igen.De csak a nővéremmel tartom a viszonyt ő is miskoci.Anyámékkal is tartottam de 2éve berágtam rájuk és nem beszélek velük.Döme a fiam 12 éves az előző kapcsimból ami nem sikerült.19 évesen szültem.A mostani párommal egy munkahelyen dolgoztunk a kórházba mint ápoló.Vele 7 éve vagyok együtt.Tavaly költöztünk albiból saját lakásba ezért nem vállaltunk még babát.Vagyis januárba volt egy elhalt terhességem.Most fogjuk rá minden oké.Hétfőn leszek 21 hetes.Kb ennyi :D :D :D

Kép
martik77

Heni:Ne foglalkozz anyósékkal igaza van a párodnak,én ezt úgy védtem ki az ex szüleinél,hogy nem mentem hozzájuk.Egyébként simán megmondanám nekik,hogy nem kell örülni az unokának nem neki szülöd hanem mert ti akarjátok.

A ház egyszerűen álomszép :D :D
Az esküvői képekre meg nagyon irígy vagyok :oops: Gyönyörű pár vagytok.

Büszkék lehettek rá,hogy mindent önerőből értetek el.

Nyugi Benó egyszer mindannyiunknak teljesül az álma. :D :D :D

Kép
martik77

Sziasztok!

Ennyit írni egy nap alatt! :shock:

Heni, én is köszöntelek téged! :D Jó, hogy köztünk vagy! :D :D

Próbálok visszaolvasni, de tizenx oldal nem biztos, hogy menni fog :oops: Ráadásul jövő héten alig leszek, úgyis lemaradok! :cry:

Nálam minden ok, a kaják isteniek lettek! :D Elmegyek szakácsnak, lehet :lol: :lol:

Kép
szilzi

Sziasztok. Visszatértem. Most kajcsizok.

Kép
flóra 11

Sziasztok, egy picit felnéztem, és már lépek is...
Márti, amit Te csináltál saját erőből, az a nem semmi. Örülök, hogy megtaláltad a párod, és hát nem egyszerű az élet, ha az ember senkire nem számíthat, csak magára, és esetleg Dömére. :) De amíg ő van Neked, addig minden rendben lesz. :) Köszönjük a bókokat, nagyon aranyos vagy... a ház még nincs készen, mert kerítést kellene csinálni, de a pénz most babára kell... A 21. hét után már nem történhet semmi baj. Bár én tartanék már ott!

Benó, június 3-ra vagyok kiírva, bár az én ciklusaim nem 28 naposak, hanem csak 23, így sztem már május végén megszületik a kis Pocimaci... nem dolgozom az elejétől, 4 napot tudtam, aztán mennem kellett a petesejtleszívásra, és utána meg nem volt értelme. Az orvosom ugyan azt mondta, nyugodtan mehetek, csak a nehéz fizikai munkát ne vállaljam be (gondolom szekrénycipelésre gondolt- mert mi nehéz fizikai munkája van egy tanárnak? :) ), aztán amikor eszébe jutott, hogy tanítok, akkor mondta, hogy inkább ne menjek, nehogy elkapjak vmi bacit a gyerekektől. Hát igen... egy uh kép mindig szép... de tudod, mi tetszett a legjobban? Amikor megmutatták a 8 sejtes csírácskát, mielőtt beültették... meg a szívdobogás... hát akkor majdnem elbőgtem magam... apa meg csak állt és vigyorgott. :)

Szilzi, köszönöm a kedves fogadtatást. Milyen kajákat csináltál?

Flóra, jó étvágyat! :)

Heni

Kép
szheni

Köszike. Már utána vagyok. Közben sikerült visszaolvasnom is. :D

Kép
flóra 11

Én ma már sokat dolgoztam,most kicsit pihizek.
Reggel beágyaztam, reggeliztünk, mosogattam, megfőztem a kajcsit, kitakarítottam a vécét,fürdőt. Egy adagot kimostam kiterítettem, a másik is lassan kész. Sütöttem egy kenyeret liszt nélkül. :D
Még vasalnom kell, és jóltt volna megnézni anyámat is, hogy mit csinál a törött kulcscsontjával, de az előbb még tök sűrűn havazott.

Kép
flóra 11

A liszt nélküli kenyerem nagyszerű lett ahhoz képest, hogy liszt nélküli. :wink: Végre ehetek puha kenyeret, nemcsak a száraz puffasztottat.

Heni, Te sem ehetsz nagyon ilyesmit,hiszen a kenyér,kifli teli van szénhidráttal. Jó lenne, ha pár receptet megosztanál velem,szerintem ez az étrend nekem is jó lehet.

Kép
flóra 11

Flóra, egészségedre! :D

Heni, olyan szépen leírtad az ultrahang képet, szívhangot... hogy kijöttek a könnyeim! Pedig dolgozom ma is egy irodában, ami egy Tescoban van! :? Jó látvány lehetek! :lol: :lol:

Kép
szilzi

Igen erre az étrendre én is kíváncsi vagyok, főleg a receptekre! Legalább néha kilehetne próbálni őket! :wink:

Kép
szilzi

Csajok, kutya hideg van kinn! :shock: Itt mondjuk nem megy a fűtés, de van egy hősugárzó, azzal valahogy kilehet bírni, de délelőtt nagyon fáztam! :(

Kép
szilzi

Valaki van?

Kép
flóra 11

Szegény Szilvi! :( Fűts ezerrel. :wink:

Kép
flóra 11

Nincs semmi extra recept, csak a rengeteg zöldség, hús max csirke vagy pulyka vagy hal, de a csirkét persze bőr nélkül, semmi krumpli, rizs és búzaliszt. Én csinálok főzelékeket is úgy, hogy teljes kiőrlésű liszttel rántom. Lehet vele ugyanúgy dolgozni, mint a búzaliszttel, semmi gond nincs, csak sűrűbb a tészta egy kicsit. Van egy tök jó csirkesalátás, azt Miki imádja... ebbe csak mindenféle sali, paradicsom, kukorica és pirított csirkekockák vannak. Le van öntve szósszal, akár egy joghurtos salátaöntettel, én sima fokhagymás salátaöntetet szoktam, hagyjátok állni egy órát kb, és isteni. Full egészséges, és nagyon jól lehet lakni tőle. A köretek nálam még zűrösek, mert sem tészta, sem krumpli, sem rizs... viszont a durumtészták azok jók. Úgyhogy vagy azt eszek, vagy ha húst csinálok, (natúr), akkor vagy babsaláta, vagy lencsesaláta, vagy kukoricasaláta, vagy mindenféle zöldség grillezve. Ezeket nagyon egyszerű elkészíteni, és finomak is. Konzervbabból készítem a babsalit, póréhagymát teszek hozzá, és a levét almaecettel, vízzel, egy kis sóval, borssal és glükózzal- cukor helyett- készítem. Ugyanígy a kukoricasaláta és a lencsesaláta is. Vagy van még egy, amit nagyon szeretünk, az a krinolinsaláta. Karikára kell vágni a krinolint, vagy félkarikára, paradicsom hozzá kockára vágva, vöröshagyma apróra vágva, de nem kockára (én a fél hagymát 3 részre vágom és utána szeletelem), és ugyanolyan levet csinálok, mint a többinek.

Heni

Kép
szheni

Heni,nézem a képeket, de annyira lassan tölti őket be a gép.... :(
De a házatokat már sikerült megnéznem. Nagyon szép, a galéria nagyon tetszik,meg a fürdő plafonja is. :D

Kép
flóra 11

Hogyan grillezed a zöldséget?

Kép
flóra 11

Na, az egyik menyasszonyi ruhádat már megkuksiztam. Az gyönyörű. Várom a másikat is....

Kép
flóra 11

Sziasztok,

nekem is most sikerült megnézni a képeidet Heni, gyönyörű menyasszony voltál!!!! :D A házatok nagyon tetszik, és, hogy mindent egyedül csináltatok! :shock: Le a kalappal előttetek! :D

Kép
szilzi

Most már láttam mindkettőt.Mindkettő szép,amásodik jobban tetszik. :wink: A virágszirmok is klasszak. :wink:

Kép
flóra 11

És fantasztikusan ügyesek vagytok! Kis ezermesterek. Mennyi időalatt épült fel a ház? Ez most az,amit felújítottatok,vagy teljesen újat építettetek?

Kép
flóra 11

Kisütött a nap. Megyek, viszek anyámnak kenyeret.

Pá...

Kép
flóra 11

Halihó!!!! :D :D :D

Kép
martik77

Nálunk a kórházba mindig a cukros betegek kajcsija volt a legfinibb. :D :D :D

Kép
martik77

Helló! :D
Meg az osztálykirándulásokon a vega tanároké. :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Szilzi: örülök, hogy visszatértél, és ne csüggedj, egyszer majd vissza fogsz tudni olvasni. Örülök, hogy jó lett a kajád. :D :D

Heni, én is sírtam a szívhangon. :D :D
Vannak már névötleteitek? :D

KépKép
benó

Oké, olvasok meg eszem, majd kiabáljatok, ha jöttök.

KépKép
benó

Itt vagyok!!!!!!! :D :D :D :D

Kép
martik77

Mutatják a hírekbe,hogy mindenhol esett hó.Persze itt nem! :x
De olyan hideg szél fúj,hogy délután majd lefagyott az orrom. :?

Kép
martik77

Benó!!!!Nem hallasz????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
martik77

Bocs, ettem, nem hallottalak. :wink:

KépKép
benó

Ma milyen filmet nézünk?

KépKép
benó

Vissza: Várandósság