A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Cukipofa!
Orsinak tényleg el is felejtettem jobbulást kívánni!!!! :oops: :oops: :oops: de ..... vagyok! :oops: :oops: én se tudom milyen is a bárányhimlő???? viszket??? azzal nincs láz? mennyi ideig tart?

DVD:
fúúú! hát lehet hogy kérünk majd Barbisat kölcsön lemásoltatni az öcsémmel! :D HAmupipőke most lett meg szülinapra. Nekünk meg van Hófehérke, Ariel stb. ha kell én is szívesen ... :D :D :D

Bori!DE talán jobb lenne. Még mielőtt elkezdem a napi rohangálást! :D én különben szeretek mászkálni. Főle hogy van autóm. Katával még nem volt és hát ... be is depiztem rendesen, de mikor terhes lettem Szofival Apucitól kaptam egyet :D (persze hitelből :oops: ) Szóval szeretek mászkálni ide-oda. Nehéz elindulnom, de aztán nem akarok hazamenni csak mikor már hulla vagyok. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tikó!
édi, édi :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hihi! :mrgreen:

Kép
tikó

Nos, velünk az van, hogy még mindig fel a fejjel... :roll: Janku jobb vesécskéje MOST JÓ!!! Sztünk nagyon tudják odafenn, hogy segítsenek, ugyanis a bal oldali elég szomorú. Bár a tágulat mértéke nem romlott, azért összességében... Mindegy, még két működő vesénk van, illetve egy randink a 33. héten. Akkor még zizegek egy kicsit, hogy legyen még időnk, és utána már 35-36-37. hét... :wink:

Kaptam kariarit (persze fa alatt láthatom legközelebb), Bencinek vettünk egy triciklit a szülinapjára, majd jól el is rejtettük... :lol:

Gabi, az, hogy nincs inzulin-rezisztencia, NAGYON JÓ HÍR!!! Valóban sok problémát ki lehet húzni abból a csúnya listából.
vbea

Eni!

Már a 31. hetet taposod és vigyáznak Rátok odafönn.
15-20 hét bizakodás után már "csak" 6-8 hét és annyian szorítunk!

Képek pedig nagyon nagyon cukkancsok.

Jaj, képek, Eni, 4d-n nem készültek sztárfotók? Mert ha igen, akkor ide vele. :lol:

A mi képünk már fennvan a www.mosolyolimpia.hu galéria utolsó előtti oldalán, de holnap megkapom a cd-t és akkor majd teszek föl képeket, illetve Zsófi, majd azokból küldök a tablóra is hétfőig, remélem nem késő még.

Cebion cseppek: állítólag 1 éves kor alatt nem ajánlja egy csomó doki, illetve nem lehet folyamatosan adni?!
Én meg adom Levinek amióta náthás, orrfolyós volt és azóta nem is kapott el semmit. Erről mit tudtok? Mert nekünk a gyerekdokink ajánlotta és időbeli korlátról nem beszélt.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Steffi
Boldog névnapot!
Kép

Orsi, Tikó
Nagyon csinosak a csajok! :D :D :D

Eni
Örülök, hogy jó hírekkel jöttél! Nyugodtan zizegj egy kicsit, aztán nyugi!

Kati
Nem biztos, hogy Dani elkapja. És az sem, hogy Orsin sok pötty lesz. Patinak alig volt néhány, de az jókora, Marcin meg rengeteg kicsi. Csak a viszketés volt kellemetlen, nem volt lázas, levert egyik sem.
Jobbulást!

Aprooka
Sajna nem tudom, hogy ajánlott-e folyamatosan adni, én egyiknek sem adtam, mert szerencsére, amíg szopiztak, nem voltak betegek.
Jobbulást Levinek!

Valentina
Mi van veletek?????????? Mért vagy ilyen szomorú??????

Gabi
Én is örülök, hogy egy gonddal kevesebb. Hidd el, hamarosan megint újszülöttet dajkálsz az ötödiken! :wink:

Most mennem kell....

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Tikó, ismét egy jó képpel... :) De bővebben is kifejtenéd magatokat?

Vali, mi van?

Orsi, tenyeremre tettema gyógypuszikat és elfújtam. Biztonság kedvéért Daninak is. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Kicsit én is le vagyok törve. Párommal megállapítottuk, hogy a szülei bármennyire is mindig mondogatják, hogy "Persze segítünk", igazából mindig presztízsszempontoknak rendelik alá, hogy eljönnek-e hozzánk vagy sem. (Az én anyukámra egyáltalán nem lehet számítani). Egy ideje mondogatom Emberemnek, hogy az az érzésem, hogy amikor megkérdezzük, hogy ekkorésekkor el tudnátok-e jönni, mindig az a válasz, hogy "Még nem tudjuk, majd hívj fel...". Másnapra sem tuják megmondani.... Amíg vállalkozók voltak ezt megértettük, de most köztisztviselők a falusi önkormányzatnál, az egész évi szabadságuk benn van még. A végén egyébként mindig eljönnek, de így pl. nem tudunk előre jegyet váltani egy előadásra, ami mindig többnyire telt házzal megy.
De nem is ez a gond, hanem a játszma. Anyuka ugye nehezen emészti meg, hogy a fia meghallgatja ugyan, de sokszor másképp dönt mint ahogy ő szeretné. És ráadásul még boldogul is a segítsége nélkül. De amint ráérez, hogy szükség volna rá akár egy estére is itt nálunk, elkezdi lebegtetni a dolgot. Én ebből így nem kérek, és most Emberem is azt mondta, hogy nem futogat többet köröket. Ha nagyobbak lesznek a lányok és rábízhatjuk őket egy ismerősre vagy keresünk valakit ezekre az alkalmakra, ha néha kettesben akarunk egy estét.

A mai este is egy ilyen volt. Még múlt héten kérdeztük, hogy el tudnak-e jönni. (péntek délutánról van szó) A "lehet de nem biztos"-választ borítékoltam, és kértem a páromat, hogy mondja nekik akkor, hogy köszi, akkor megoldjuk. Nem durcásan, csak ahogy ezt meg lehet mondani. Nem ez történt, rájuk bízta. Én ma szólóra hangoltam magam, elbírok már a lányokkal. Bőgtem egyet délután - megesik ez néha - mire Ember felhív, hogy anyósék útban, mindjár megérkeznek. Berágtam, hogy rendesen még ki se bőghetem magam a saját otthonomban. Kérdeztem is a páromat, hogy mi van, ha én azt mondom, most, hogy Bocs, de nem akarok veletek lenni és most a lányokat is figyelmen kívül hagyom? Megérkeztek, apósom el kezdett mentegetőzni, anyósom meg kérdezte"Nem baj, hogy jöttünk?". 8)

Nekem kellett volna azt a telefont intézni, ebben is egyetértettünk a párommal. Ezután én is fogom és ha nem jön össze, akkor oké, megoldjuk másképp. Üljenek otthon a tévé előtt és gyűlöljék magukat meg egymást. Én meg megspórolok egy álságos helyzetet. Mert nem is az zavar, hogy nem jutunk el valahova, hanem az álságosság.

Bocsánat, itt émelygek ettől az egésztől, írnom kellett róla.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Steffi- Gabi-Adri: A kialvatlanság kikészít,de ez csak a kisebbik bajom.
A férjem napok óta furcsán viselkedik és ma észre vettem, hogy nincsen meg a gyürüje :oops: :cry: :cry: :cry: Megkérdeztem tőle, hogy hol van mire ő azt felelte "elvesztettem!" :evil:
Már nem tudom mit higyek,de bele gondolni se merek abba, hogy ....
A legnagyobb baj az, hogy Viktornak hogy magyarázom el ha oda kerülne a sor, hogy apa nincs :cry: :cry: :cry: :cry: Hisz annyira apás :oops: :cry:
De ez semmi ahoz képest amin Andi megy át :cry:
Szóval ezért vagyok olyan letört, szomorú.
Amugy egészségesek vagyunk,a náthát leszámítva.
Ráadásul holnap anyóshoz is menni kell,az meg mindent észre vesz és nyaggatni kezdi az embert :twisted: aztán meg visszahallja az ember máshonan.
Na megyek megpróbálok aludni,már ha sikerül.
Jó éjszakát mindenkinek
V
Kép Apával olvasnak
Kép Kis hajas-baba

valentina

Valentina! sajnálom...de ne gondolj egyből rosszra!! lehet hogy tényleg "csak" elvesztette.Olyan szép Viktor :D lehet hogy azért "furcsa" mert esetleg nyomasztja valami, mármint gondok...stb. ez mindenkinél előfordul mármint hogy besokall, ilyenkor kell kikapcsolódni! próbáljatok lazulni együtt, de ne anyósnál....csak ti 3an.

Memme
! nem irigyellek :( de nem is értem miért okoz ekkora "fáradtságot" a nagyiknak az, hogy unokázzanak? amikor ez akkora öröm kellene hogy legyen! Nálunk anyósom örömmel ugrana HA megkérném ,de őt meg nem kérem meg...inkább ANyura bízom Encit. ill multkor a szomszédban játszott amíg a dokinál voltam.
SZóval teljesen megértelek,hogy inkább meg sem kéred őket, nehogy már ŐK tegyenek szívességet,amikor ezt tényleg maguktól és örömmel kellene hogy történjen... :oops: Remélem, meglesz a jogsid és akkor könnyebben is fogsz mozogni a lányokkal! Mehetsz barátnőkhöz ,játszóházba ide-oda.....
Anyukádra miért nem számíthatsz?ha jól emlékszem,ezt írtad

Kép
gablaty

Memme és ebben az egészben tényleg az a rossz,hogy a végén még te érezd szarul magad, hogy elmersz menni kikapcsolódni uram bocsá" szórakozni, még legyen lelkiismeret furdalásod,mert kiszeretnél Apjukkal mozdulni....?

Eni! ki fogjátok húzni a végéig!!!!meglátod!!!minden rendben lesz!!!ezután is csak ++++++,ahogy eddig is!!!!!

Emano???

Kép
gablaty

SZiszatok!
Vagyok,vagyok,hulla fáradtan.... alig bírok aludni éjszsaka

Eni
biztos hogy ki fogjátok húzni végig!Drukkolok nagyon

Gabi
nálad is jó hírek :lol:

Valentina
ne gondolj rosszra.....tom könnyű mondani

Memme
hát nálatok sem rózsás a helyzet

Cukipofa
bárányhimlő??szegények,jobbulást!!!
én nem voltam :roll:

Tünde
nem felejtettem el ám a zenéket :lol:
sztem holnap,oké?????

Emese
örülök,hogy odaért a cd :lol:

Anyát hazaengedték, a doki nem mondott semmit neki ill. annyit,hogy az onkológushoz kell majd visszavinnie a zárót,mert ugye ő küldte a sebészetre!!
Elolvasta a zárót (ugye totál megérti,mert 40évig főnővér volt)annyit mondott, hogy kb ez volt a ctn!
Amit nem mondott nekünk az orvos csak a záróból derült ki,hogy áttét van a májon!!! :cry: De ugye nem tudják honnan indul a daganat!!Majd ha megvan a szövettan,akkor utána meglátjuk mit lehet tenni!!Szegény alig bír mozogni,felállni,leüllni,menni,mert a 3 lyukból egy a köldökébe :shock: van, és mind a 3 lyuk össze van varva!!!!
Most 1 hétig itt van :)
Titokba felváltva sírdogálunk öcsikémmel :oops: (anyu előtt sose!!!!)

Lányok
köszönöm,hogy vagytok nekem!!Jó,hogy ennyire szurkoltok!!!!Nagyon jó a lelkemnek, hogy van kiknek elmondanom!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Emano! gyere bármikor! tudod itt vagyunk egymásnak, ha itt lennél, megölelnélek!!!meg Anyukádat is!!!(és sírjatok nyugodtan-feszültséget ki kell adni ,persze tényleg ne Anyuka előtt)a szövettan után csak kiderül,hogy most akkor mi a teendő...
addig meg sok erőt nektek!!!!

Kép
gablaty

Valentina
Csatlakoznék Gabi véleményéhez. Nem lehet, hogy a fáradtság teszi ezt kettőtökkel? Kéne nektek is egy kis kettesben töltött idő.
Tudod, csak pozitívan.++++++++++++++++++++++++++++++ Én is kiborulok néha, ha egész nap egyedül vagyok a három gyerekkel. De meg kell próbálni tisztázni a dolgokat!!!!

Memme
Nagyon sajnálom azokat az anyukákat, akiknek nincs a közvetlen közelükben nagyi, vagy valaki akire mindig számíthatnak, és nem kérni kell a szívességet. Az én anyukám is távol lakik tőlünk, de ő és a hugom az, akire bármikor számíthatok. Az anyósom itt lakik a közelünkben, de hozzá meg nem szívesen viszem a gyerekeket. Matyi most kényszerből tölt nála hetente két délutánt, hogy ne kelljen a zeneiskolába rángatnom alvásidőben. Legalábbis én kényszernek érzem, ő állítólag szívesen vigyáz rá, de szerintem nem véletlen,hogy a nagyok nem igazán akarnak már odamenni.
Én is mérges és feszült lennék, ha így viselkednének a nagyszülők, ahogy nálatok. Amikor nem lehet eldönteni, hogy számíthatsz-e rájuk, vagy sem.
Hát megoldást azt nem tudok(talán egy megbízható bébicsősz), de most ezt én is jól kiírtam magamból.

Jó éjszakát mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Andi
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

na én is elteszem magam holnapra
mindenkinek nyugodt éjszakát kívánok!!!!
Kép

Kép
gablaty

Ó Andi. :( :(
Az a nagyon gáz, hogy egy ilyen betegség magában is baj, de hogy az orvos nem informál korrektül, ezzel még nagyobb bajt csinál. Hova a fr...ba forduljon az ember?

Gabi, ez a kép... :)

Kép

Kép

Kép
memme

Ja, lányok, hát nyilván ez nem az "anyós"- vagy a "Családi szennyes" - topic, de azt is tudom, hogy nagyon sokfelé mennek ilyen és hasonló játszmák.
Én egyébként nem mutatom ki, hogy rosszul esik ez a dolog. Úgy fogadom, mintha mindig csak szívjóságból segítene úgy és akkor, ahogy segít. Más kérdés, hogy nem fordulunk hozzájuk ezzel többet. (Apósom csak megy utána).
Nem hinném, hogy erőn felüli alkalmazkodást vártunk el azzal, hogy két év alatt talán háromszor kértük őket, hogy egy konkrét estén legyenek itt. A páromnak az a rossz, hogy érzi: az anyukája inkább vele is kitol, minthogy félretegye a gőgből eredő kis taktikázásait. Egy asszony, aki megszokta, hogy harminc éven át mindenben ő döntött, most meg már nem. Nem tudja feldolgozni. És nagyon fél az egyedülléttől, de az együttlét számára elsősorban a másikon való uralkodást jelenti. Nem veszi észre, hogy minél görcsösebben próbál legalább ilyen szinten is befolyást gyakorolni, annál távolabb megy a fia is tőle.
Én értékelem, hogy igyekszik nagyon jó nagymama lenni. Azt is tudom, hogy ebben jó adag hiúság van (biztos lesz bennem is majd annak idején igyekszem úgy csinálni, hogy ne rólam szóljon az unokáimmal való törődés), de nem baj. Soha lányok előtt nem beszélünk erről a párommal. De nem akarunk kiszolgáltatottak lenni még ennyire sem senkinek.

A saját anyám, Gabi. - Ő egy alkohol- és nikotinfüggő emberroncs, akivel még sétálni sem engedhetem el Melindát, mert simán az autó elé viszi. Sokat tanult ő is már, igyekszik, de egyedül nem lehet hagyni a lányokkal.

No, nem tépem tovább.

Kép

Kép

Kép
memme

Jaj! :oops: azt hittem jobb hírekre jövök most reggel!!! :oops:

Valentina!
tényleg ne gondolj a legrosszabbra! menjetek egy KETTESBEN kikapcsolódni!!!

Andi!
szavakat nem találok! :cry: még belegondolni is nehéz, hogy mit éltek most át. :cry: Meríts erőt a gyönyörű kisfiadból, a fájdalmad terhét pedig oszd meg velünk! talán úgy könnyebb! Anyukád hogy viseli? látjátok őt sírni? vagy magába fojtja? Milyen a kedélye? sokszor gondolunk rátok!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bori!
a hétfői szoli egy kicsit kérdőjeles lett :oops: Szofi éjjel lázas volt és szörcsögött. Ramaty éjszakánk volt. :oops: Nem tudom, hogy náthás vagy "CSAK" a 4 leghátsó rágófog gyötri-e szegényt! Szóval addig még beszéljünk!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Memme!
:cry: :cry: :cry: akkor hasonló cipőben járunk. Nekem meg ugye csak az édesapám van mint nagyszülő és ő meg természetéből és IDŐS KORÁBÓL adódóan, nem bírja sokáig a lányokat tolerálni. Hamar kifárad tőlük. Nevelőmamám meg néha foglalkozna a lányokkal, de neki meg mint egyedüli DOLGOZÓ a családban + idős, szekáns anyját gondozó, kevés az ideje. Papám bár imádja a lányokat, mert mindig nagyon örül nekik ha látja őket, de kiborul tőlük. (tény és aláírom, hogy piszok fárasztóak a lányok! de én még bírom, de ő már 75 éves) Úgyhogy mi is megbeszéltük a férjemmel, hogy CSAK MAGUNKRA SZÁMÍTHATUNK és ha el akarunk menni valahogy akkor bizony fizetős sintért kell hívni. :oops: Bocsi! Baby sitter-t :oops: :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Memme!
viszont belegondoltam már 1x-2x, hogy a lányaim kb egyszerre fognak szülni :D és mint általában a lányok a saját anyjukhoz hordják FŐLEG a gyerekeiket .... de jó lesz megint babázni!!!!! én már várom!!! :D :D :D lehet hogy lesz 6-9 unokám? esetleg több is??? :lol: :lol: :lol: ovit nyitok!!! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gyuzso!
A Cebion-cseppet tényleg nem szabad 1 éves kor alatt adni????

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Andi,
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
akkor majd az onkológus megmondja, mi a teendő... reméljük...
ezer erőt küldünk Nektek!!!

Eni,
szuppperrrrrek vagytok, persze, hogy marad Janka január közepéig is akár!!!! :wink:

Cebion: lehet adni, szerintem inkább kúraszerűen, 10 nap-2 hét, utána szünet, aztán megint kúra
igazából nagyon túl kell adagolni, hogy gondot okozzon.. (vesekőre hajlamosít a C-vitamin)

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso!
én is így gondoltam! azt tudtam hogy vesekövet okozhat, viszont mivel vízben oldodó, így úgy tudtam, hogy ezt nem lehet túladagolni! :shock: :roll: NAGYON KÖSZI!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok

Memme nagyon sajnálom hogy ez a helyzet Anyukáddal, tényleg.és megértem ha nem mered rábízni a lányokat!
és hogy szokott telni nálatok a Karácsony? ti mentek vagy a szülők jönnek hozzátok??

Kép
gablaty

itt ónos eső esik :? :shock:
ugyhogy lőttek a kinti játéknak.....
na megyek mert még halomban vannak a ruhák
Kép Kép

Kép
gablaty

mostmár havazik... Kép

sehol senki???

Kép
gablaty

Memme!-tényleg le a kalappal elötted,hogy így minden segítség nélkül ilyen kicsi gyerkőcökkel megoldasz mindent-és persze Veronikusz te is!
Persze elengedhetetlen egy jó férj is hozzá :lol: :lol: :lol:
Lehet én vagyok csak ilyen kivételezett helyzetbe,hogy nekem anyukám és anyósom is partnerem mindenbe,bármikor számíthatok rájuk???? :)Jól választottam férjet? :wink:
De tény hogy tök jó fej anyósom,pedig neki 5unokája van de akármi van,vagy ha nincs is kéri a Mikeyt!
Persze én is jobban viszem anyuékhoz,mindennap ő főz nekünk :lol: :lol: és Mikey az első unoka!vmivel rugalmasabb-anyu olyan ki a természetbe bogarak fű fa víz stb-anyós a kreativabb fajta,és így kiegészítik egymást :)
Ha nem lennének én sem tudtam volna elmenni dolgozni hiszen májustól októberig picit én is visszazökkentem a munkába!és persze jó lesz ha megérkezik a kistesó :lol:
Jaa és Memme tényleg sokkal könnyebb lesz ha meglesz a jogsi! esetleg van már terv hogy milyen autót vesztek?-vagy van már?
Valentina!-sajnálom :( de próbálj pozitívan állni a dolgokhoz és minél hamarabb beszéld meg a problémát a férjeddel!
Gabi:csak így tovább,jöhetnek a negatív eredmények! :D és persze utána a pozitív :lol: :lol: :lol:
Veonikusz.20év múlva ovónéni????már most jelentkezni kell??? :lol: :lol: :lol:mármint a leendő unokáinkak...
Nálunk is esik az eső,habár mi már kipocsolyáztunk magunkat,a rucik a mosógépben-M alszik!
Lehet du elmegyünk a Campiba,csak nem tom mikor jön haza Miki!
Eni-ezek jó hírek :lol: Jankusz nagyon szeret ott lenni megvárja az idejét!-lehet talizunk úgy 9hét múlva???? :lol: :lol:
Andi-nektek kitartás!-azért tök jó hogy ilyen szupi család,és barátok vesznek körük!
mindenkinek szép napot!Tenci

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Tenci!
csókosoknak - MINT TI ITT A FÓRUMON - elég lesz csak akkor jelentkeznetek! :lol: :lol: :lol:
JA! te írtad hogy Teréz vagy! UGYE??? Édesanyám mamája a Teri Nagyi, Nevelőmamám Teréz, ő a Tercsike és a Nevelőmamám mamája is az, ő a Tercsi Nagyi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Na nem mintha ez olyan fontos info lenne, csak ... szóval nálunk is van Teréz :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a bíztató szavakat,nagyon jól esik.
Haza jöttünk anyóstól,mert nem bírtam tovább a piszkálását,meg azt a sok okoskodását, hogy hogy kéne nevelnem a Viktort. :evil: :evil:
Kicsit jobban vagyok mint tegnap.
Memme: Az én anyukám is messze lakik,majdnem ott ahol ti. Anyós meg híába lakik közel.
Andi: Együtt érzek veletek, sok erőt és kítartást, na meg ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Viktor most jobban aludt éjszaka,de reggel sírva keresett, alig tudtam megvigasztalni. :oops: :cry:

Most megyek mert van még dolgom.
Köszönöm még egyszer
V

valentina

ez nem igaz
itt küzdök hogy 1 képet összehozzak a tablóra, és mivel nincs itthon senki
így időzítővel csinálom... de nem lett túl éles :?
szerintetek azért jó lesz a tablóra??
Kép
vagy várok estig amig valaki lefotózz végre mindket :?

Kép
gablaty

Gabi, édi ez a kép, jöjjön ez!!! :wink:

Memme drága, megértelek. Én itt vagyok egyedül a másfél gyerekkel, de mindenki marhaokosabb a családban... :shock: Fel sem tűnik nekik, miről beszélek, amikor azt mondom, hogy nekem így kell budit sikálni, így kell gondoskodnom a kajáról, tiszta ruháról. Szüleim jófejek, de ők sem értik. Bármikor jönnek, ha szerelni kell, ágyat venni stb, de nyilván porszívózni nem rángathatom őket 200 km-ről. Megnehezíti a dolgot, hogy bátyámék anyáék tetőterében laknak. Sógornőm szó szerint leviszi a gyereket, ha ki kell teregetnie. :shock: Csak lestem. Közben szemrehányóan közli, hogy velem ellentétben, aki rendelem a kaját, ő bizony főz. Nem egy hullámhossz velem, fél év van a gyerekek között. Kérdezett, segítettem, SOHA nem úgy csinálta. De ha migyerekünkön látott valamit, vagy nála valamit, akkor olyan neki is kellett. Olyan 10 éves szint, mi?! Anyósomék no komment. Zokonesik nekik, hogy nem látják az unokájukat, MERT MI NEM VISSZÜK. Ők 300 km. Szóval... Nem az a baj, hogy hülyeséget beszél, de bármilyen őt ért sérelemért minket tesz felelőssé. Ja, neki itt fáj, ott fáj, ő öreg. Nekünk kéne menni. Én meg terhes vagyok, reszketek a másodikért, az elsőért is folyamatosan. És nekem nincs ingyér se benzin, se vonatjegy... Jelenlegi helyzetünkben duplán rossz, hogy tényleg azt érzem, körülöttünk senki nem érti, miről van szó, mindenki hárít, csak magunkra számíthatunk, és az sem mindig elégséges. (Férj, munka stb) Na, bocsánat a sokért.

Tehát csináljuk, nincs más, csak olyan egyedül vagyok, annyira kétségbeesve, és annyira zaklatottan, hogy el nem tudom mondani. Olyan jó itt lenni veletek! :roll:
vbea

jaj lányok!!!

van itt gond bőviben!

ENI!
A jó hírnek örülök hogy 2 működő vese van!!!!!!
és azt gondolom,hogy az i nagyon fontos:hogy ő tudja így is úgy is szeretitek,imádjátok várjátok!!

ANYÓSKÉRDÉS:Már kiveséztük egyszer, sokszor,a te anyósodat és az enyémet egy karóra lehetne húzni.....

MEMME!
Nagyon fontos,hogy a férjed melletted áll! hogy VELED SZOLIDARÍT ÉS NEM AZ ANYJÁVAL!
Hiszen veled egy család és nem a szüleivel.Ezt kevés anya emészti meg..hiszen a fiús anyának elvették a "szerelmét",akit minden egyéb következmény nélkül szerethetett.
Egy szülőnek a legnehezebb feladata megtanulni,hogy a gyerekek hálátlanok.Szülőként egy dolga kell legyen:adni,adni,adni és nem várni érte semmit..erre sajna az én anyósom se képes,és inkább a fiát is bekebelezi,csak ő nyerjen.
Megértelek..de azt mondom neked,hogy kimutathatod és kimondhatod,hogy neked ez nem tetszik..a nyelés,nyelés nem ér semmit,illetve szorongássá alakul,meg dühvé,attól meg csak bűntudata van az embernek...
szóval mondjad el neki nyugodtan,amit gondolsz..

ANDI!
Csak szoritani tudok,bármit mondanék,üresen hangzana..

VALENTINA!
és nem feszegetted tovább a kérdést?hogy hol hagyta el meg egyebek...azért karikagyűrűt nem oly egyszerű elhagyni.
és egyébként is mgváltozott,vagy csak a gyűrű nyomasztja?

GABI!
Az alamafába csak szerda esténként járok taicsizni...vagyis már múltidő,mert januárban indul újra.

szép hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
durca

Vali, Durca leírta amit gondolok/kérdezek. (gondolni igazán nem gondolhatok semmit), de erről tényleg beszélni kell. Csak a mósját megtalálni ennek... :?

Igen Durca.
A férjemmel pénteken emailezgettünk és ő is pont ezeket írta. Hogy az anyukája úgy értelmezi a házasságunkat és a köztünk látható jó házastársi viszonyt, hogy ő ennek a vesztese. Ez tipikusnak mondható, lehet kompenzálgatni.
De - és sajnos ez is eléggé elterjedt -, hogy apósom sem tehet egy lépést. És ez szó szerint értendő.
Ki szoktam mondani a dolgaimat, mert ha nem, megbetegít. De ez (hogy nem lehet rájuk számítani, ha nagyritkán fel akarunk menni Petre pl. egy színházba)pl. egy olyan szitu, amit nehéz "bizonyítani".
Ráadásul azért ezek messzire vezető problémákat vetnek fel. A párom lemondott már róla, hogy lényeges dolgokról és őszintén beszéljen a szüleivel. Persze leállítja, ha túl messzire megy. Épp ezért anyósom arra már nagyon vigyáz, hogy direkt ne tartson be, de ilyen kicsinyes dolgokban próbál elégtételt venni.

Értékeljük az igyekezetüket. Jó, hogy anyósom mostmár tudja, hogy mért nem jó, ha terhesen a kakis WCjükre ülök és takarítja mióta a fia beszélt nekik erről. Klassz, hogy belátták: nem jó, ha négy napon át csak disznóhúsból készült ételekkel tömik Melindát (nála nagyon kell vigyázni, rögtön ekcémával jelzi a méreganyagok lerakódását) és a tízhónapos Eszternek sem ajánlott. vagy hogy egy egy nagyobb kakis baleset után nem elég a csapvíz, szappan is kell. Vagy mért van szüksége alvásra napközban egy ahhoz szokott kétéves gyereknek. Sorolhatnám még, nem ez a lényeg, ezekben tényleg igyekeznek.
Csak hát ezekkel is először az volt, hogy egyik fülön be, másikon ki. De még azon is túljutottunk, sőt én ügyeltem arra, hogy ne érezze azt, hogy állandóan vizslatom, jó ideje már mindent rábíztam, nekünk is tehermentesítés volt ez. Ebből lett az, Melinda kiborult a nemalvástól, hogy hiába kértem: Eszternek padlizsánt adjon, tojással akarta etetni meg hússal. Magyarán - és ezt nem én mondom, hanem a párom- elkezdte felülírogatni azt a keveset is, amit kifejezetten kértünk.
De ami a nagy dolgokat illeti, a viszonyunk szemléletét:
Igazából én is kezdem azt gondolni, hogy - bár én sem vagyok konfliktuskezelő nagy bajnok - megette ezt a fene. Nem fog változni, és ne én legyek a céltáblája azért mert kizökkentem a játszmáiból. (A fiára is dühös érte). Ahogy a párom mondta tegnap: a puszta lényem, az önálló akaratom megemészthetetlen számára. És főként az, hogy nem dönthet helyettünk. (Számára az ideális létforma az lett volna, hogy ha ott marad a fia a faluban és is odaköltözök, tőlük kérünk házra pénzt, dolgozunk a családi vállalkozásban és rájuk vagyunk utalva. És most csorbát szenvedett a nélkülözhetetlenségének és a megfellebezhetetlenségének a tudata.

Eni, igen, az kéne, hogy mindig vigyük a gyerekeket őhozzájuk. Mi egyébként visszük is gyakran, de visszafelé nemigen akarózik ez működni. Márpedig néha dolgunk van itthon is.
Hát ezért és a fent leírtak miatt fordulunk egy kicsit befelé és vesszük tudomásul, hogy nem az az utunk, hogy őket hívjuk segítségül.

Nem priviben írtam ezeket, bocs ha valakit fárasztottam, ugorjátok át.

Kép

Kép

Kép
memme

Borsa
Emmusnak boldog másfelediket!! :D :D :D

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Szaisztok!
CSak gyorsan...
Hová kell küldeni a képet????KINEK????mI A CÍM????

Majd jövök és reagálok.....

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok,

csak gyorsan egy válasz...
Dorka: zsofi pont szel kukac gmail pont com

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok,

most kicsit ráérősebben :wink:

Emmusnak Boldog Másfél Éves fordulót!!!!

Andi: nagyon szorítunk Anyukádnak és nagyon sok energiát küldünk Nektek!!!!!

Eni: örülök a jó híreknek, ügyes lány Janka, csak így tovább, csak úgy pörögnek a hetek, az ünnepek is rásegítenek és hipp-hopp már a 37-et tapossátok!

Memme: remélem, hogy anyós legyőzi önmagát és tényleges segítségetekre lesz majd, talán észre veszi, ha a fia is és Te is mondod neki, vagy megmutatod.

Valentina: szerintem is kapcsolódjatok ki kicsit pároddal, mert nem jó, ha túl sok feszültség költözik közétek.

Zsu: itt is gratulálok és szép terhességet kívánok!!!

Steffi: Nagyon Boldog Névnapot kicsit megkésve, de teljes szívből!!!

Képek nagyon jó, nem sorolom fel, mert úgyis kihagynék valakit.

Rólunk: étel allergia tolerancia szint csökkenésem van, ettől vannak a viszkető csalánkiütések a testemen. Jó hír, ha megszülök elmúlik... addig elvileg szigorú diéta, de egyenlőre nem tartom be, mert rájöttem, hogy egy nagyon fahéjas kajától lehet ez az egész mizéria, így most csak savkötő meg a nagyon allergizáló ételek elhagyása és figyelem, talán már jobb egy kicsit. Tünde is már jobban van, szerencsére csak a torka piros a tüdejének nincs baja, így gyógyszer sem kell, már jobban is alszik, mert nem köhög annyit.

Kórház ajándék: egyik éjjel felébredtem és nem tudtam visszaaludni, akkor gondolkoztam, hogy mit is lehetne adni szeretett 5. emeletünknek, azaz az ott dolgozóknak. Az az ötletem támadt, hogy lehetne egy kosárba bevinni mindenféle finomságot, mindenki hozna bele valamit, ami nem túl nagy érték, pl.: kávét, cukrot, teát, mézet, süteményt, tollat, szalvétát, szóval olyan dolgokat, amit használhat/fogyaszthat mindenki. Mit gondoltok? Tavaly a fa és mézes is nagyon jó ötlet volt, de végül fa volt az osztályon, bár a mézes hihetetlen sikert aratott. Most is kerülhetne bele mézes süti is :)
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Ez is jó ötlet, Dóri!
Ez az étel-allergia! :(

Ez milyen.
Az unokahúgomnak (35. héten jár) azt ajánlotta a védőnője, hogy ne egyen gyümölcsöt, merthogy hizlal.... :shock: Az unokahúgom szintén védőnő, még vissza is kérdezett, de a hölgy kötötte az ebet a karóhoz. Nem is mondok semmit. 8)

Kép

Kép

Kép
memme

Dóri, ételallergiám nekem is van, és épp eszembe jutottál, mert nálam is újra támadóban... Ráadásul a fahéj az nálam is főellenség. Viszont imádom... :? Most ott tartok, hogy fogalmam sincs, mi válthatta ki, de azt hiszem, le kell cserélnem a tusfürdőt-testápolót is, mert katasztrofális. Van, hogy évekig tünetmentes vagyok, de általában elég egy jókora adag stressz... :( Az ajándék ötlet nagyon jó! :wink:

Tegnap nem fejtettem ki, de higgyétek el, nem mindenki támogat ám úgy, ahogy ti, pedig azért szinte ismeretlenül... :oops: Szóval sokat sírok, mert bár valóban nem az az ember álma ilyenkor, hogy hősként nézzenek fel rá, de tény, hogy kis elfogadás jólesne. És hát ilyen nehéz helyzetekben kénytelen vagyok rádöbbenni, ki is az, akire valóban számíthatok. Őrület. Nem is várok ám senkitől semmit, de tanulok. Most sokat. :idea:
vbea

Most csak villámgyorsan, mert kicsit elmegyek shoppingolni, EGYEDÜL :lol: :lol: :lol:

Nekem küldjétek a képeket, a címem: szel pont zsofi kukac gmail pont com

És persze, még jöhet a hét elején is, a lényeg, hogy jó sokan legyünk rajta!!! :wink:

Este jövök részletesebben!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi
Küldtem e-mailt, (kettőt, mert rövid agyamnak köszönhetően az elsőről lemaradtak az adatok). Jelezd kérlek,hogy megkaptad-e!
A névhez teljes nevet írtok a tablóra, vagy beceneveket?
Bocsi, ha olyat kérdezek amiről már volt szó, de nem tudom.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 08:26-kor.
Vendég

Lilluska,
Szívből gratulálok, nagyon jó egészséget és sok sok tejcit...
Épp az ímént jártam az iwiw-en és ott láttam Bogi babát... Nagyon szép!!! Tesók mit szóltak a hugihoz???

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Ma nem tudok már visszaolvasni, de remélem mindenkinek szuper volt a hétvégéje!

Lilluska, gratulálok a kicsi lányhoz, Neked meg jobbulást.

ZSófi, nem kaptam meg a cd-t, amin a képek vannak, pedig ma 3x írtam a lánynak aki elhozta nekem a MOM-ból, de még hozzám nem jutott el. Holnap megint megpróbálom levadászni és azonnal küldöm a tablóra. Bocsánat a késésért! :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lilluska
Gratulálunk Boglárkához!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Nem könnyű mindent figyelemmel követni, ami itt zajlik, de időnként próbálok visszaolvasni és olykor segítséget is kapok a szorgalmasabb látogatóktól :D

Lilluska
GRATULÁLUNK!!!Nagyon sok boldogságot és sok tejcsit kívánok!
Igazi hajasbaba Bogi :D
Tóth doki kemény pillanatai ellenére is(eddig még nem sokan írták itt, pedig a hasonlóság drhouse-al nem csak a mociban rejlik...)szerintem egy végtelenül empatikus orvos. A legemberibb akivel valaha találkoztam!

Dorka
Csak futtában olvastam a szülés utáni kilók támadásáról...
Engem rettenetesen bántott, hogy szülés után bár kevesebb voltam mint a terhesség előtt (Áron szép nagy baba volt!) a szopiztatással igencsak felszökkentek a kilók :shock:
Ha nem ettem nem volt tejcsi és éhes is voltam nagyon a szopiztatás után, így enni kellett...
Persze nem én voltam az akiről olvadnak a kilók a szoptatás alatt :roll:
Szerintem alkat kérdése, bár engem borzasztóan bántott...
Berkével is ilyen volt?

Eni
Kitartás, bár nem könnyű és néha igen is elkeserdik az ember, de erősek vagytok és nagyon szorítunk értetek!!!

Andi
Nagyon sajnálom, pedig azt hittem minden rendben... Nektek is kitartás!!!

Veronikusz
Végre képek a csajszikról!!! :D :D :D
Mekkorát nőttek!!!
Amikor megláttam Zsófi képét kerestem a fürtöket, de aztán persze elnevettem magam... :lol:

Orsi
Milyen volt az esküvő? Sütik annyira jól hangzanak...nem maradt pár darabocska? :roll:

Szó volt a picurok alvási szokásairól és visszaemlékeztem arra, amikor mi is hasonló gondokkal küzdöttünk...DE minden jobb lesz idővel.....KITARTÁS 8)

Hanna

Kép
hanna09

Sziasztok Mindenki!

Lilluska! :D

Gratula a legkisebb Gyerkőchöz!! :D:D És persze a nagyokhoz is! :wink:

Kriszta! :D

Az igazat megvallva dec. 10-ére volt kiírva az anyukám, de 1 nappal előbb megleptem! :wink: Kár, hogy Pati még csak 4 éves lesz, mehetnénk együtt bulizni, ha nagyobb lenne! :lol: :lol: Régen volt már olyan "ismerősöm", akinek ilyen közel van az enyémhez a szülinapja. Az általános suliban volt, hogy az oszt.társamnak meg nekem meg az évfolyamtárunkna 1 napon volt. És hármunk közül én voltam a "legfiatalabb" a délutáni 1 órakor való születésemmel! :wink: Ők előbb születtek egy pár órával. :lol: :lol:

Memme! :D

A Férjed nekem nagyon szimpatikus pasi, így ismeretlenül is!!:wink:
Ahogy kiáll melletted, a kapcsolatotok mellett.....ezt így kellene csinálni minden pasinak...és persze nőnek is!! Nem szabad elfogultnak lennie az embernek sem a szüleivel sem a párjával! Nehéz ám egy szülőnek is és az "új" párkapcsolatnak is megfelelni, de én azt mondom, hogy köszönjük meg a szüleinknek, amit addig értünk tettek és fogadják el az ember kapcsolatát. Engedjék meg a "gyerekeiknek", hogy éljék a saját életüket úgy ahogy akarják, mégha néha nehéz is, de legyenek ott (ha tudnak) őszintén, szeretetből, ha esetleg segítségre van szükségük. Egyébként a férjed "egyke" gyerek? :oops:
És igaza van Durcának abban, hogy igenis mondja el mindenki a véleményét!!! Na persze nem rosszindulatúan, kiabálva, hanem rendesen emberi hangon megbeszélve a dolgokat! :oops:

Veronikusz!

Téged meg aztán igazán megértelek....mármint "Anya" ügyben. Nem toom Te mikor vesztetted el az anyukádat, de az sohasem könnyű az embernek! (én 10 éves voltam, mikor meghalt) :oops:
Bár igaz, hogy nekem nem "öreg" az apukám (56 éves), de Ő meg a Párja (Magdi mama:) ) még aktív dolgozók, úgy hogy ők meg ezért nem tudnak vigyázni Adrira, ha kell. Szegény mindig azt mondja, hogy de jó lesz, ha már nyögdíjas :lol: lesz, mert akkor sokkal több ideje jut majd az unokáira. Épp most beszélgettünk a héten telón, hogy már kezdett örülni, hogy jövőre vagyis 2010-ben jöhet nyögdíjba, mert meg lesz a 40!!!! év munkaviszonya, erre törvényileg "nem jöhet", mert nincs még minimum 62 éves!!! :? :? Na erre varrjál gombot!!!! :oops: :oops: Úgy hogy még egy ideig ugrik a "hétköznapi" nagypapázás!!! :cry: :cry: :cry:
De ami késik....az egyszer eljön!!!! :?

Eni! :)

Hát nálatok sincs egyszerű helyzet!! :? :?
Mondjuk nálunk nem laknak "ennyire" messzi a nagyszülők (Apukámék Pátyon, Párom szülei 140 km),de Apáékat olvashatod Veronikusznak írt soraimba, a Párom szülei meg nem mondom, hogy idősek (67-66 évesek), de nekik meg idén kijutott a "jóból" :cry: :cry:
Papit műtötték év elején, Maminak meg a szive gyengus. :? :? De azért a körülményekhez képest jól vannak! Egy évben többször lemegyünk hozzájuk és ők is jönnek hozzánk. Pl. karácsonykor. :)
Mert azt mondják, hogy nekik egyszerűbb jönni, mint nekünk a három (lassan 4 :D) gyerekkel és akkor ugye még itt vannak Párom Tesójáék is hárman. (anyaapagyerek)
Meg nálunk karácsonykor elfér az egész bagázs :lol: :lol: a házban!!! Mert azért 10 ember könnyebben étkezik egy nagy étkezőben, mint egy panelban. :D:D:D
Bár az a szerencse, hogy sógornőmék itt laknak nem messze tőlünk Gazdagréten.
Úgy hogy pl. ünnepekkor ők jönnek...Sőt a töltött káposztát azt mindig a Mami csinálja, meg egy rakat sütit is. :lol: :lol:
Bár idén nem toom hogy lesz, mert a sok orvosi-kórházi "hercehurca" után azt mondták, hogy idén nem jönnek! :cry:
De remélem azért ebben a fenn maradó 3 hétben meg tudjuk őket győzni, hogy eljöjjenek, vagy hogy legalább Párom elhozza őket, ha nem akarnak kocsival jönni. Egyébként télen nem nagyon szeretnek jönni, mert Mami mindig "parázik" az útviszonyoktól. (csúszik, havas, síkos stb.)
Na majd meglátjuk, hogy hogy lesz!

Nálunk egyébként a "gyerekfelvigyázás" úgy van megoldva, hogy a Párom hugáék vigyáznak Adrira, mi meg Zsófira, ha valami programjuk lenne. Bár mi kölcsönösen fel szoktuk ajánlani egymásnak, hogy néhanéha, amikor nincs semmi különös esemény (szülinap, névnap, házassági évforduló), hogy csináljanak-csináljuk egy "csakúgy estét" kettesben Apjukkal-Anyjukkal! :lol: :lol:
Na persze azért nincs ám ez minálunk sem túlzásba víve, egy évben 3-4 alkalom. :wink:
És ennyi mindenkinek jár!!!!

De tudjátok mi a legszarabb (bocsi!!) az életemben, amit sosem gondoltam volna??
Hogy a Tesómat, az én drága egyetlen öcsikémet ennyire tudja majd befolyásolni egy nő!!! :cry: :cry: :cry: (azaz a felesége)
Úgy hogy nekem sem fenékig tejfel a tejfel, csak én nem "Anyósgondokkal" küzdök!!! :cry: :cry:

De erről majd legközelebb....na persze csak ha érdekel valakit. :oops:

Egyébként, most hogy egy jópáran írtátok, hogy nem tudtok eljutni legalább egy estére a Párotokkal valahova (én meg a hétvégén is megyek színházba :oops: ) tisztára lelkiismeretfurdalásom van. :oops: :oops:
Az jutott eszembe, hogy Mindenkinél, aki szeretne elmenni egy estére kettesben a Párjával (és azért nem lakik olyan messze tőlünk) bevállalnék egy-egy estés felvigyázást a Gyerekekre!! :wink: :wink: Legalábbis addig, amíg még "egyben" vagyok!! :lol: :lol:

Na jó, most már eleget fárasztottalak Benneteket , lassan nyugovóra térek!

Szép álmokat Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Sziasztok,
csak gyorsan, mert itthon felsűrüsödtek a tennivalók...

Veronikusz,
hogy van Szofi? Sok puszi neki!! Majd megyünk együtt máskor!

Dori,
ajándék ötlet jó! Milyen mézes volt tavaly? mézeskalács? Mert ha ilyesmi, nem túl romlandó, akár én is sütögetnék valamit. De a kávé,csoki,méz stb is nagyon jó(és lehet, hogy csak erre marad majd energiám :oops:

Lilluska,
üdv és millió puszi a kicsi druszának, és gratula Nektek! Jobbulást Neked!! Gyere majd gyakrabban, ha tudsz!

Zsófi,
küldtem képet, még filózom rajta, de valszeg ez marad.

Anyós ügyben szerencsés vagyok, nagyon jószándékú, segítőkész ember anyós is, após is. Egy-két dologban nem értettünk csak egyet, de most, hogy így olvasom a ti problémáitokat, hát az enyémek eltörpülnek ezekhez képest..Kár, hogy elég messze laknak (Gyula), így azért nem ugrunk át minden héten a gyerekkel.. de lehet, hogy ezért maradt meg ilyen jónak a viszony? :wink:

Na jócak, holnap korán kelek..
Vendég

Eni Drága!!! :lol:

A legfontosabbat elfelejtettem!!!
Klassz Csaj ez a Jankababa!!!! :lol: :lol: :lol: Az Anyukájáról nem is beszélve!!!!
Még a végén bevártok minket!!! :wink: :wink: :wink:

Andi!

Kitartás az egész Családnak!!! Anyukád meg fog gyógyulni!!! Tök jó, hogy a Tesóddal így összetartotok!!!

Borsika, Emese!

Küldtem privit! :wink:

Andi, Zsofizsofi!

Honap küldöm a képeket meg az infókat. Apától ma nem jutottam nagygéphez, mert Ő meg a Nagy gyerekektől nem jutott géphez a hétvégén!!! :lol: :lol:

Mindenkinek jó egészséget, vigyázzatok Magatokra meg a Csemetékre ebben a hideg-változékony időben!!!
Aki meg beteg, gyógyulgasson!!!! Ahogy Adribabám mondaná: "Küldjuk a gyógypuszikat"!!!! :lol: :lol: :lol:

Jah Krisztám! :D

Te írtad nekem, hogy aloe verás lipsticket használtok. Mit jelent az az FLP-s, amit zárójelbe írtál utána??? Bocsi, kicsit talán sötét vagyok, de még nem értek minden rövidítést, amiket írtok!! :lol: :oops:

Na most már télleg léptem.....Azt hiszem mindent leírtam, kiírtam magamból, amit akartam!!! :lol: :lol:

Pusz!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?