Sziasztok Mindenki!
Lilluska!
Gratula a legkisebb Gyerkőchöz!!

:D És persze a nagyokhoz is!
Kriszta!
Az igazat megvallva dec. 10-ére volt kiírva az anyukám, de 1 nappal előbb megleptem!

Kár, hogy Pati még csak 4 éves lesz, mehetnénk együtt bulizni, ha nagyobb lenne!

Régen volt már olyan "ismerősöm", akinek ilyen közel van az enyémhez a szülinapja. Az általános suliban volt, hogy az oszt.társamnak meg nekem meg az évfolyamtárunkna 1 napon volt. És hármunk közül én voltam a "legfiatalabb" a délutáni 1 órakor való születésemmel!

Ők előbb születtek egy pár órával.
Memme!
A Férjed nekem nagyon szimpatikus pasi, így ismeretlenül is!!:wink:
Ahogy kiáll melletted, a kapcsolatotok mellett.....ezt így kellene csinálni minden pasinak...és persze nőnek is!! Nem szabad elfogultnak lennie az embernek sem a szüleivel sem a párjával! Nehéz ám egy szülőnek is és az "új" párkapcsolatnak is megfelelni, de én azt mondom, hogy köszönjük meg a szüleinknek, amit addig értünk tettek és fogadják el az ember kapcsolatát. Engedjék meg a "gyerekeiknek", hogy éljék a saját életüket úgy ahogy akarják, mégha néha nehéz is, de legyenek ott (ha tudnak) őszintén, szeretetből, ha esetleg segítségre van szükségük. Egyébként a férjed "egyke" gyerek?
És igaza van
Durcának abban, hogy igenis mondja el mindenki a véleményét!!! Na persze nem rosszindulatúan, kiabálva, hanem rendesen emberi hangon megbeszélve a dolgokat!
Veronikusz!
Téged meg aztán igazán megértelek....mármint "Anya" ügyben. Nem toom Te mikor vesztetted el az anyukádat, de az sohasem könnyű az embernek! (én 10 éves voltam, mikor meghalt)
Bár igaz, hogy nekem nem "öreg" az apukám (56 éves), de Ő meg a Párja (Magdi mama:) ) még aktív dolgozók, úgy hogy ők meg ezért nem tudnak vigyázni Adrira, ha kell. Szegény mindig azt mondja, hogy de jó lesz, ha már nyögdíjas

lesz, mert akkor sokkal több ideje jut majd az unokáira. Épp most beszélgettünk a héten telón, hogy már kezdett örülni, hogy jövőre vagyis 2010-ben jöhet nyögdíjba, mert meg lesz a 40!!!! év munkaviszonya, erre törvényileg "nem jöhet", mert nincs még minimum 62 éves!!!

Na erre varrjál gombot!!!!

Úgy hogy még egy ideig ugrik a "hétköznapi" nagypapázás!!!
De ami késik....az egyszer eljön!!!!
Eni!
Hát nálatok sincs egyszerű helyzet!!
Mondjuk nálunk nem laknak "ennyire" messzi a nagyszülők (Apukámék Pátyon, Párom szülei 140 km),de Apáékat olvashatod Veronikusznak írt soraimba, a Párom szülei meg nem mondom, hogy idősek (67-66 évesek), de nekik meg idén kijutott a "jóból"
Papit műtötték év elején, Maminak meg a szive gyengus.

De azért a körülményekhez képest jól vannak! Egy évben többször lemegyünk hozzájuk és ők is jönnek hozzánk. Pl. karácsonykor.
Mert azt mondják, hogy nekik egyszerűbb jönni, mint nekünk a három (lassan 4

) gyerekkel és akkor ugye még itt vannak Párom Tesójáék is hárman. (anyaapagyerek)
Meg nálunk karácsonykor elfér az egész bagázs

a házban!!! Mert azért 10 ember könnyebben étkezik egy nagy étkezőben, mint egy panelban.

:D:D
Bár az a szerencse, hogy sógornőmék itt laknak nem messze tőlünk Gazdagréten.
Úgy hogy pl. ünnepekkor ők jönnek...Sőt a töltött káposztát azt mindig a Mami csinálja, meg egy rakat sütit is.
Bár idén nem toom hogy lesz, mert a sok orvosi-kórházi "hercehurca" után azt mondták, hogy idén nem jönnek!
De remélem azért ebben a fenn maradó 3 hétben meg tudjuk őket győzni, hogy eljöjjenek, vagy hogy legalább Párom elhozza őket, ha nem akarnak kocsival jönni. Egyébként télen nem nagyon szeretnek jönni, mert Mami mindig "parázik" az útviszonyoktól. (csúszik, havas, síkos stb.)
Na majd meglátjuk, hogy hogy lesz!
Nálunk egyébként a "gyerekfelvigyázás" úgy van megoldva, hogy a Párom hugáék vigyáznak Adrira, mi meg Zsófira, ha valami programjuk lenne. Bár mi kölcsönösen fel szoktuk ajánlani egymásnak, hogy néhanéha, amikor nincs semmi különös esemény (szülinap, névnap, házassági évforduló), hogy csináljanak-csináljuk egy "csakúgy estét" kettesben Apjukkal-Anyjukkal!
Na persze azért nincs ám ez minálunk sem túlzásba víve, egy évben 3-4 alkalom.
És ennyi mindenkinek jár!!!!
De tudjátok mi a legszarabb (bocsi!!) az életemben, amit sosem gondoltam volna??
Hogy a Tesómat, az én drága egyetlen öcsikémet ennyire tudja majd befolyásolni egy nő!!!

(azaz a felesége)
Úgy hogy nekem sem fenékig tejfel a tejfel, csak én nem "Anyósgondokkal" küzdök!!!
De erről majd legközelebb....na persze csak ha érdekel valakit.
Egyébként, most hogy egy jópáran írtátok, hogy nem tudtok eljutni legalább egy estére a Párotokkal valahova (én meg a hétvégén is megyek színházba

) tisztára lelkiismeretfurdalásom van.
Az jutott eszembe, hogy Mindenkinél, aki szeretne elmenni egy estére kettesben a Párjával (és azért nem lakik olyan messze tőlünk) bevállalnék egy-egy estés felvigyázást a Gyerekekre!!

Legalábbis addig, amíg még "egyben" vagyok!!
Na jó, most már eleget fárasztottalak Benneteket , lassan nyugovóra térek!
Szép álmokat Mindenkinek!