A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Dalminha,
nálunk is hasonlóan alakul a szopizás. Többnyire próbálom csak az egyik cicit adni neki, de ma pl. megmértem és csak 50-et evett, ami azért elég kevés. Így áttettem a másik cicire is. (Na hülyeség a méregetés, nem is szoktam amúgy).Nálunk is sokszor van, hogy nem telik el csak fél óra két szopi között. Este viszont jó nagyokat alszik. Panna sárga színűt kakil? Mert Noelnek ma zöld volt, és arról azt olvastam, hogy attól is lehet, hogy egyszerre mindkét ciciből eszik, és csak a hígabb előtejet szívja ki. Amíg szépen gyarapodik, addig ez nem hiszem, hogy gond (Bár nyilván több tejcsi termelődik, ha rendesen kiüríti a ciciket).
Szerintem a legkisebb súlytól kell számolni a gyarapodást!

Kri,
a kimozdulás tényleg jó lehetett! Nekem is jól esne, bár holnap lehet elmegyünk a Brendonba, és talán anyósékhoz is. Feltéve, hogy nem lesz olyan nyűgös a baba mint ma.

Ske,
szerintem jól teszed, hogy hagyod a babát annyit szopizni, amennyit szeretne. Nem ugyanúgy fejlődnek a kicsik, és lehet neki most többre van igénye. Furán is hangzik, hogy 65 g!!! Szóval ha nem fáj a pocija, akkor az sokkal fontosabb, hogy jó élmény legyen neki a szopizás. És én azt olvasom mindenhol, hogy anyatejjel nem lehet túletetni egy babát.

Dreika,
osztom a véleményed!

Katica,
édes kicsi Léna babád van ;-)

Lányok, lehetséges, hogy a babám már most apás??? Nekem sose marad ennyit nyugodtan a kezemben (mindig csak cicizni akar), mint a férjemnél, és most is úgy aludt el, hogy a kicsi kezeivel átölelte őt. Mindig azt hittem, arra kell figyelnem, hogy a férjem ne legyen féltékeny, erre én vagyok az :D Szép mondhatom :lol:

Judit
Kép
sonny

sziasztok.

köcike a gratulát és babuli neked a gépet. ezer hála érteee.

naggyon széépek a babafotók és így már totál másképp néz rájuk az ember :)) nem irigységgel hanem gyönyörűséggel hoyg nekem is ittvan máár. a kezembe.
báár én szülőszobait csak egyet tudok majd mutatni mert sajna egyedül szültem :cry: :cry: belinkelem a szülésem történetét a blogomból. így könnyebb

Háát kalandos egy szülésem volt az biztos.

szóval:hétfőn az sztks ctg-n nuku mozgás. még noszogatásra sem. Délután a Csabi fiam kiborított a suliba egy hülyeség miatt és elegem volt az egészből főleg a hatalmas nagy hó miatt is mivel a bakancsomat segítég nélkül felvenni se tudtam. Megszerveztem a gyerekek beadását hogy nekem ne kelljen kimenjek a hóba igaz jelenésem volt a barinőmmel együtt a dokinál de oda kocsival mentünk volna.

hamar lefeküdtem aludni este. 0 óra 40 perckor felébredtem hogy le kell oltani a villanyt a kicsiknél és ahogy megfordultam mint aki bepisilt jött egy kisebb adag. Felkeltem és megint jött. Megnéztem és szagtalan gy kicsit édeskés illatú nem teljesen víz szerű érzésű jött belőlem. Nem volt vészes. bementem lekapcsoltam a villanyt és kimentem wcre megnézni. Háát rózsaszínes volt. Azaz kicsit véres. Betétet beraktam és elkezdtem be pakolászni a többi dolgot ami még kellett. Utána negyed kettő körül felhívtam a mentőket hogy megkérdezzem bevisznek e vagy keltenem kell valamelyik szomszédot.Mondták hogy ha várni fognak rám akkor okés dolog. De mondtam nekik nem kell sietniük mert nincsen fájásom semmi. Felhívtam az Uzsokit. Megint wc miközben csörgött a vezetékes. Apát még nem keltettem így tudtam hogy fel fog kelni rá és hogy a mentők azok akik telóznak. Felvette de pont akkor mikor lerakták. Közben kimentem és akkor csörgött a mobilom amit én vettem fel miközben a mérges párom kérdezte ki a fene ilyenkor??

Mondtam a mentők. Ők voltak. szóltak hogy mivel nincsen fájásom messzebbről jönnének. Én meg hogy oké. Na és akkor világosítottam fel a férjemet a helyzetről. Ahhoz képest hogy messziről jöttek fél 2-re ott voltak villogva. Tudjátok sok volt a szülési baleset és mivel nekem 5-ik meg víz el így jöttek sietve. Nahh bementünk a khba szirénázva. Ott megvizsgált a szülésznő és mondta hogy ez bizony nem magzatvíz mehetett el mert a burok ép volt a fejénél és alig érte el hiszen magasan volt és a fejét is ki tudta mozdítani még. Mondom akkor feleslegesen jöttem be?? Erre mondja neem. Kérdem hogy nyitva vagyok e?, mondja igen bőő két ujjnyira. Naah hatalmas csodálkozás hiszen fájásom nuku. Még keményedésem se. Doki közben jött és ő is megvizsgált pont egy keményedés alatt állítólag mert ő jobban hozzáfért a dolgokhoz oda lent de ő is mondta a burok dolgot hogy nem azt érezhettem. Repeszteni akkor nem tudott pedig szerette volna mert a feje még viszont nagyon magasan volt. Adminisztráció, utána beöntés borotválás fürdés és mentem az üres szülőszobába az egyágyasba. ctgre fel. Mikor meg nyugodtam elkezdtek jönni az 5 perces alul menszi érzések amit a gép nem érzékel és csak abból tudtuk hogy van valami hogy a szívhang akkor elment mindig. Ez volt 3-kor. Ctg le és feláll hogy úgy érezzem azokat amiken nevettem. A szülésznő egy naggyon aranyos nőci volt és jót beszélgettünk mindenről. Hogy szültem milyen gyorsan, megtárgyaltuk a délpesti khban uralkodó dolgokat stb. 4-kor megvizsgált megint és bő 3 ujjnyit regisztrált. Én meg mondtam neki hogy belegyezek végig ilyen "vajjúdásba". De mondta hogy annyira ki bojtosul most már a burok hogy repeszteni kell. Jött a doki negyed 5-kor és mikor ő megnézet eltűnőbe volt már a méhszájam. Hattalmas nagyot néztem a szülésznővel egyetembe. Hogy semmi és így kitágultam. Burkot repesztett és utána felállás hogy lejöjjön a gyerek feje. Mondta a szülésznő hogy ha kakilnom kell szóljak. Én meg hogy az nem hiszem hogy érezni fogom mivel a többinél se éreztem.

Nem tudom a pontos időt csak a szülés miatt viszonyítom kb hogy 5 óra előtt 5 percel lett egy kicsit fájdalmasabb fájásom és rá egy percel még egy mikor mondták hogy feküdjek fel bekötik az infúziót mert mivel nem az első baba hanem az 5-ik így kell egy kicsi segítség majd szülés utánra a méhemnek. Akkor már kellemetlen volt és pont a nyomás inger előtt kötötték be és utána elkezdtem nyomni. Lában a doki meg a szülésznő nyakába mivel mondtam hogy nem akarom kengyelbe rakni. abbamaradt a nyomásinger és hallottam ahogy mondja a doki a szülésznőnek hogy nézze nincsen tolófájás anyuka nem nyom és jön a gyerek még is. szó szerint kicsusszan magától. Közben jött az tolóinger és nyomtam egyet és Izácska kibuggyant. Naggyon hattalmas érzés volt és nem kérdeztem rá hogy ugye lány mert alapból tudtuk és tök természetes volt. A pucolás után a hasamra rakták egy kicsit. Utána óvatosan vágták el a köldökzsinórt mert onnan vettek vért a vércsoporthoz hiszen negatív vagyok.

Egy dolog volt picikét rossz hogy mivel éjjel szültem egyedül kellet mennem. Így se fényképezés se videó amit szerettem volna hanem csak az én általam készült egy szem fotó. De ott volt Iza és ez mindennél fontosabb volt.

Bekerültem az osztályra és az általam kinézet szobába. a barátnőm bejött a szülőszobára fél 7-re ért oda így azért a bemenetelbe a szobámba tudott segíteni báár mindenki csodálkozott hogy 2 órája szültem és pezsegtem de nagyon. kiültem hozzá és beszélgettünk. nem fájt semmim és tök jól voltam. Vártam a gyerekeimet a párommal.

és!!!

aznap éjjel vagy is másnap hajnal 3-kor jön az sms egy barátnőmtől aki dec 15-re várta a babáját hogy a szülőszobán van.

Ő 26-án reggel 8.50-kor szült és pont mellém került a szobába. iszonyat jól jött ki hogy a legjobb barátnőmmel együtt szültünk ha úgy vesszük.

Az első nap volt azaz ijedelem a nem vett levegő miatt de utána minden okké volt.

amúgy nagyon jó baba. eszik alszik néha nézelődik

fotók holnap

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera, ez aztán a szülés!!Gratulálok, de jó, hogy ilyen könnyen ment és ráadásul még barinőzhettél is a szobában! :wink: Ez a kislányod ajándéka!!

Dalma, most már én is két mellből szoptatok. Sokszor előfordul, hogy elfelejtem, melyikből evett utoljára, így olyankor saccolok, melyik lehet a soros... :roll: Az időt se nézem, eszik mikor szeretne. De most már egyre inkább kezdünk beállni úgy kb. 2 órás időközökre. Ne izgulj, Panna még annyira pici, be fog ez állni nála, bízz benne!Meg magadban is!

Ske, csak a babádra hallgass!!Meg saját magadra!!Se gyerekorvos, se védőnő, se senki nem tudja Nálad jobban, mi kell a babádnak!!Te vagy vele éjjel-nappal, Te vagy az, aki minden sóhajtását lesed! Bízz benne, annyit fog enni, amennyire szüksége van!Egyik szopinál többet, másiknál kevesebbet, van hogy hamarabb kéredzkedik cicire, mint máskor, van, hogy bealszik és sokkal később. :)

Katica, milyen édesen alszik Léna!Ő jobban szeret a hátán aludni?

Sonny, nálunk is így van!Apánál alszik el a legkönnyebben-nem érzi rajta a tejcsi illatát! Ma pl. Peti altatta el a kezében Blankát, pillanatok alatt. (nekem 3x ennyi idő szokott lenni)

Eszti, +++++++++++++++++++++++
De jó, hogy megnyugodtál Anyukád jóvoltából!Már csak egy napja van Julcsinak ha novemberi bébi akar lenni. :)
Már csak Te maradtál, aki által nosztalgiázhatunk még egy kicsit. Nem raksz fel egy uccsó pocakfotót? (tudod, az be szokott jönni :wink: )

Köszönöm a dicséreteket, de én biztos vagyok benne, hogy Ti is elboldogulnátok ennyi gyerkőccel! 2 gyerek=dupla energia, 4 gyerek=négyszeres. Ez jön magától! :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Ske-Eszti, de komolyan, totál ledöbbentem, én még ilyet nem hallottam, hogy a gyerekorvos előírja, mennyit kell ennie max. a gyereknek...hihetetlen mik vannak!! :shock:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Köszönöm a segítséget, Lányok!

Kép
ske

Sziasztok

Bocsi az eltünésért de próbálok beleszokni a két gyerekes anyukák életébe kisebb- nagyobb sikerekkel.

Jenni nagyon jó kislány idáig eszik alszik csak pelenkázásnál sír kicsit amikor már türelmetlen a ciciért.
Tejem van böven az első napokban fejni is kellett szopi után mert úgy éreztem meghalok annyira fájt annyi volt benne a tejcsi.
Lassan kezd beállni mert csak néha érzek csomókat a cicimben vagy éjszaka keményedik be nagyon.

Nálunk majdnem mindig 3 óránként eszik , éjszaka is úgyhogy aludni egyhuzamban még nem aludtam 3 óránál többet. De egész jól bírom még. :lol:

Pár napja előjött a szülés utáni depi is. Egyszerüen úgy éreztem hogy semmi nem úgy sikerül ahogy én szeretném, minden kis apróságon bőgtem. Fannival sem tudok néha mit kezdeni, mert mióta hazajöttem a kórházból egyszerüen nem fogad szót nekem mintha nem is hallaná hogy mit mondok neki , akaratos csak apa van most neki de ő meg ugye egész nap dolgozik nincs itthon úgyhogy szinte napokon keresztül csak bőgtem hogy nem vesz tudomást rólam a nagyobbik lányom pedig elötte nagyon anyás volt. Volt hogy veszekedtem vele de volt olyan is hogy ráhagytam csinálja amit akar.
Talán most kezdenek rendezödni a dolgaink de még mindig makacskodik néha, de majdcsak túl leszünk rajta.
Amugy nagyon szereti tesót simogatja mindig odafekszik mellé az ágyra. Tudom hogy neki is nehéz megszokni hogy most már nem csak körülötte forog a világ hanem itt van tesó is , próbálok minden kis szabad időmben csak vele foglalkozni , hogy ne érezze azt hogy őt hanyagolom.

Bocsi lányok , hogy rátok zudítottam a gondjaimat de muszály voltam vaakivel megosztani talán így nekem is könnyebb lesz.

A szüléstörténetet már elkezdtem de még sajnos nincs kész , kevés időm jut gép elé ülni, mert hát a háztartást sem hanyagolhatom, és minden nap főznöm kell , pihenésre gondolni sincs időm. :(

Bocsi, hogy most nem reagáltam és csak magammal foglalkoztam de majd megpróbálom behozni a lemaradást.
Vendég

gyorsan dobok pár képet. Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok! Igyekeztem lépést tartani, és amikor tudtam, olvasni Benneteket. Sajnálom, hogy a sok-sok örömhír mellett azért vannak komoly gondok, Écike..., Hangolka (remélem, hogy azóta teljesen rendbe jöttetek), és hát a babázással vele járó aggodalmak, amik persze természetesek, de mégiscsak frusztrálóak. Kitartást kívánok Mindenkinek!!!
Sonny, külön köszönöm a hiányolást :wink:

Nagyon nagy gratuláció az utolsó jelentkezésem óta megszületett babákhoz!!!
Amiket feltettetek képek, fantasztikusak! Nagyon szépségesek a babócák!

Beszteri, klassz a honlap, nagyon ügyes vagy! Tudom, hogy utolsó stádiumban vagy, küldök én is képeket, és majd-majd, ahogy tudod felteszed őket. Előre is köszi szépen.

Ami engem mostanában gyötör, az a fáradtság. Ugye, vagyunk így néhányan. 8)
Guszti napi hétszer-nyolcszor szopizik, két-három óránként. Kb. egy hete álltam rá arra, hogy két óránál hamarabb nem adok neki cicit és max 20-30 percig hagyom szopizni. Előtte volt, hogy óránként kelt és akár háromnegyed órán keresztül is csüngött kisebb-nagyobb bealvásokkal. Most már úgy, ahogy szokja a rendszert és bebizonyosodott, hogy elég neki az a mennyiség, amit így tud leszívni. Aggódtam, mert úgy gondoltam, annyit egyen és akkor, amikor Ő szeretné, hisz' anyatejből nem lehet túletetni. Azonban óva intettek többen, hogy ki fogok így purcanni, mert a babóca van, hogy csak saját szórakoztatására cuclizik a cicivel. Hát, tényleg így volt. Ez volt az első lépés a „tehermentesítésemre". A másik dolog, amivel most egy-két napja próbálkozom, hogy ne kapjam fel az ölembe 2 perc sírdogálás után, amikor nem tudom megvigasztalni simivel, énekkel, hanem hagyjam tovább az ágyában, akár fél órára is. No, ez nagyon nehéz. Erről úgy vélekedtem, hogy még nagyon picike, ösztönlény, nem tudatosan „hisztizik", hogy vegyem fel és vigasztaljam, és hurcipáljam a kis fenekét. Most van szüksége a biztonság kialakulására, azaz a biztonságot jelentő ölelésre, a rengeteg szeretetre. Még csak most ismerkedik a külső élettel, ez még nem elkényeztetés, elkapatás, hanem a bizalom kialakítása…
Viszont ezzel eljutottunk odáig az öt hét alatt, hogy szinte semmire sincs időm. Persze, ez az időszak erről szól, csak zakkanok meg. Szopizik, esetleg elalszik, leteszem, felébred, sír, ölbe veszem, megnyugszik, leteszem, sír… már jön a következő szopi stb. kész körforgás. Annyira lemerített, hogy erőt kell vennem magamon az Ő érdekében is. Rá kell szoktatnunk arra, hogy tanuljon meg egyedül elaludni, hogy nézelődjön, tornázzon a kiságyában, hogy olykor legyen el egymaga. Csak annyira nehéz… Úgy a kimerültségbe lehet belemakkanni, így meg a sajnálatba, lelkiismeret-furdalásba. De, azt hiszem mégiscsak így lesz a legjobb, igyekszem erősnek lenni.

A fáradtságomnak köszönhető az is, hogy Guszti éjjelenként többnyire Velünk alszik. Mivel ilyen sűrűn szopizik, egyszerűbb a fekve szoptatás, amihez nagyon kényelmes az óriási ágyunk. Így nincs gond, ha én is elbólintok, és ő is szép nyugodtan el tud aludni. Máskülönben, ha azzal próbálkoznék, hogy leteszem éjjel szopi után a saját ágyába, akkor a már említett körforgásnak köszönhetően szinte semmit nem tudnék pihenni. Ugyanakkor, ahogy ritkulnak a szoptatások, és ahogy én is megerősödök lelkileg, elhatároztuk, hogy ennek leépítése lesz a következő lépés. De legalábbis meg adjuk annak az esélyét, hogy esetleg, hátha, el lesz a saját ágyikójában is. Nem egyszerű.
Tudom, hogy többször dilemmáztam már ezen, hát még nyüszögök rajta egy sort és előbb-utóbb talán megnyugszom.

A hétvégén, úgy volt, hogy elmegyünk a Kamaraerdőre és felavatjuk a babakocsit most már élesben is. Eddig csak a hordozót, a mózest használtuk, még csak pénteken voltam kint a kocsival a kertben egy kis levegőztetésre. Nekem sem ártana már a kint lét, most már több, mint egy hónapja, hogy nem voltam levegőn hosszabb időre. De ratyi idő lett, így ez még várat magára.

Nekünk nem ajánlják még mindig a közösségbe való mászkálást - bevásárló kp-kat kifejezetten kizárták, de látom, hogy többen már régen túl vannak rajta és a séta is megy akár rossz időben is. Talán túlféltjük a Picurkát, de inkább...

Ezeken a nehézségeken természetesen felülkerekedik Bendegúz csodálata, a napról-napra történő változása, a mimikája, bontakozó testbeszéde, ahogy felfedezzük Benne önmagunkat! Gyuszival még mindig olyan hihetetlennek tartjuk, hogy szülők vagyunk, gyerekünk van, s ráadásul ilyen gyönyörű és szépséges! Elmondhatatlan boldogság.

Kész regényre kerekedett, bepótoltam az elmaradt hsz-eimet ;)

Vigyázzatok magatokra!!!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!

Vera!
Nem semmi szülés volt!! Majd várjuk a képeket! :)

Zsé!
Én is úgy vagyok vele, hogy igény szerinti szopi, meg minden, de 2 óránál hamarabb én sem adok neki cicit.....egyrészt a mellbimbóm így is ki van készülve, még mindig érzékeny, és tudom, hogy jól hízik, sok pisis-kakis pelus van egy nap.....szóval próbálom a 2-3 órás szopihoz szoktatni, meg ha mindig a cicin lógna, hogy jutna időm másra, pl. a két nagyra?? De általában szépen kibírja ezt az időt, van, amikor többet is, most pl. már 12 óta alszik......
Mi is a héten voltunk először babakocsizni, hát nagyon jól esett nekem is a kimozdulás!

Eszter!
Hajrá!! Ma van nov. utolsó napja......(mellesleg az én szülinapom.... :wink: )

Szaszi!
Ne aggódj, depi nálam is előjött, az első babánál eléggé ki voltam, a másodiknál is volt egy kis bőgés, és érdekes, most a 3.-nál veszem a legkönnyebben az akadályokat! :)
Tudom, az egy gyerekesek csodálkoznak, hogy pl. Judit, Vera, én, vagy akinek több gyerkőc van, hogy bírjuk....de állítom, hogy amikor egy bébim volt, sokkal nehezebben birkóztam meg mindennel, mint most!! Most már nem parázok sok dolgon, könnyebben veszek mindent! Talán a rutin, vagy nem tudom......
Ja, nagyon szépek vagytok!! :)

Katica!
Léna is nagyon szép! :)

Dobok én is néhány friss képet!

"Jó fejek!" :)
Kép

Szopi utáni beájulás:
Kép

Szundi:
Kép

A szarvasának szokott "beszélgetni":
Kép

Na, megyek, riadó van a kiságy felől........

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Kata! Nekünk két hetes korában mondta ezt a tornát a védőnő, hogy csinálhatjuk.

Szoptatás, hát mi se méregetünk. Max hetente egyszer megmérem épp hol tartunk, de csak kíváncsiságból. 3 óránként szopik fél órát és hát látszik is rajta, hogy nem éhezik :lol: A védőnő is mondta, hogy anyatejes baba nem tud elhízni és annyit eszik amennyire szüksége van. Ha egy óra múlva is éhes lenne nyugodtan adjak neki, csak arra kell figyelni, hogy azért ha lehet legalább két óra elteljen az etetések között. Én észrevettem, hogy van hogy egy óra múlva csak szomjas ilyenkor 5 perc szopi és utána el is szokott aludni. Kicsit megdöbbentem én is, hogy egy gyerekorvos előírja mennyit egyen a gyerek....

Fáradság, hát estére már én is ki szoktam lenni. Szerencsére a férjem ilyenkor vigyázz Zsombira és én vehetek egy jó kis zuhanyt, az mindig felfrissít és újult erővel folytathatom a Zsombival való foglalkozást. :D
Nekünk szerencsénk van vele, mert 11-től kb. reggel 5-ig alszik és csak ez után kezdődik a 3 óránkénti etetés. :D

Beszteri még egyben? Megy a drukk.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Gratulálok minden anyukának!!!És sok boldogságot kívánok!!!És sok-sok tejcsit!!!

Ma jöttünk haza a kórházból.Minden rendben van velünk.Krisztián nagyon nyugodt baba.Remélem mindenki jól van.Majd jelentkezem.Csak kicsit fáradt vagyok.
reni_24

Köszönjük szépen a gratulációkat. :D
reni_24

Sziasztok!
Igen, még mindig 2in1. :( Viszont kezd a vérnyomásom kicsit magas lenni. :( Holnap fel is hívom a dokit.
Gyönyörűek a képek! Már úgy várom én is, hogy Julcsika itt legyen. De lehet, hogy ő úgy döntött, hogy decemberi gyerek lesz???? :roll:
Drukkoljatok, még van egy kis ideje, hogy novemberi legyen. :lol:

Na, fel is hívtam a dokit, úh holnap reggel 7re megyek be a Jánosba a vérnyomás miatt.

beszteri

Sziasztok!

Már rég nem jelentkeztem, nem istudom vissza olvasni, hogy mit írtattok:(
Először is minden új anyukának gratulálok:)

Mi jól vagyunk, Gergő nagyon jó baba, bár most már egyre többször fáj a hasa, mert nem sikerül kakilnia:( Teljesen rákapott a kajűálásra, nem bír ki 3 órát, minden este (+evéseknél is ) mérem, hogy mennyit hízott: hát óriási ütemben hízik: tegnap már 80 g volt kb 40 dkg hetente /este3720g volt már/. Ettől kicsit megijedtem, bár a Márk is nagyon hízós típus volt de azért nem 2 hetesen produkálta ezt:)
A bal mellemmel szinte mindig van vmi: hol csomós, hol olyan mintha le akarna szakadna stb és kb 2-3 naponta bevérzik a mellbimbóm, pedig mellbimbóvédő mellett szoptatok (előző szoptatásnál azért nem volt ilyen durva), na de mindegy van tejem:)

Mindenkinek szép napot.
bea
kumpibogar

Sziasztok Lányok! :)

Talán emlékeztek még rám, Melus vagyok.
Gyönyörűségesek a babák!!!! :lol:
Én is megpróbálok felrakni Marcellről.Nov.7.-én született a Kismanó, 4 kg-al és 59 cm-el.
A szülésem horror volt, de szívesen átélném mégegyszer:)
Vendég

Kép
Vendég

Kép

És a legfrissebb:
Kép
Vendég

Szia Melus!

Én emlékszem rád!! :) Marcell az utolsó képen olyan, mintha már kb. 3 hónapos nagy fiúcska lenne! :) Szép méretekkel született ő is!
Várjuk a horrort! :wink:

Eszter!
Mi van a vérnyomival? Doki mit mond? Vagy talán már szülsz??

D.

Kép

Kép
ditta76

Eszter???

KépKép
dreika

Sziasztok

Ditta: köszi a nyugtatást, úgynéz ki hogy kezdek kimászni a depiből. :)
Nagyon aranyosak a gyerköcök a képeken! :D

Mi lehet Eszterrel?!
Vendég

Sziasztok!

Melaszka! Nagyon édes Marcell :D

Eszter?

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok Lányok!

Aranyosak vagytok, hogy így aggódtok értem. Ma voltunk a Jánosban, sajnos a vérnyomásom megint - még mindig - magas volt, úgyhogy a doki befektetett. Azért azt sikerült elintéznem, hogy ma még hazajöhessek elbúcsúzni Benitől, és csak holnap reggel kelljen ténylegesen befeküdnöm. De kész horror volt. REggel héttől fél háromig gubbasztottam a folyosón, közben volt egy ctg meg egy vérvétel. Magyar virtus...
Szerencsére a férjem ott volt velem, meg legalább jól kibőgtem magam - nagyon nehezen hagyom itt Benit. De mire hazaértünk, addigra már megnyugodtam és feldolgoztam. Remélem, Julcsika már nem várat sokat magára, mert nagyon nehezen fogom bírni az én kis ördögfiókám nélkül.
Ha megszültem, vagy hazaengednek, majd jelentkezem.

Eszter

beszteri

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, tegnap este óta van már netünk is, sőt már hellyel közzel vissza is olvastam :)

Eszter, nagyon nagyon drukkolok Nektek, hogy most már ne várasson sokáig magára Julcsika, és minél hamarabb újra együtt legyen a család!!!

Többiek, lehetetlen lenne mindenkinek külön-külön reagálni, így most elsőként is szeretném megköszönni a gratulációkat, és a jókívánságokat, illetve én is gratulálok és minden jót kívánok a távolmaradásom közben szülőknek!

Mi jól vagyunk, bár valószínüleg holnap vissza kell menjek a kórházba, mert hirtelen nagyon erősen elkezdtem vérezni, bár nem fáj semmim, és lázam sincs, de kb most jobban vérzek mint szülés után közvetlen, így inkább megyek holnap a dokimhoz. Csak nem tudom, hogy vigyem-e Natasát, vagy ne. Szerintetek? Ha viszem, akkor megtudom etetni, viszont lehet,hogy nem jó ha órákig hurcibálom hidegben, kórházban... délutánra már mindig elég nyűgös...

Na dobok képet, és robogok etetni :D
Kép Kép

Kép
pipal

Bocs, hogy bepofátlankodok ide!

Melus!
Igy nem biztos, hogy megismersz, de én a képekből felismertelek! (iwiw miatt). Csak még egyszer gratulálok nektek! (Zolit ismerem személyesen még makettklubból). (Dóri - Teodóra vagyok :) )

Harivera!
Gyönyörű a kislányod...de hozzánk a mi topikunkba miért nem teszel képet? Pedig megígérted!

d.dodó

Szia Vera!

Szerintem a 2008. nyárira gondolt Dodó,minddenki megcsodálta ott is a babádat születése után.
Nem felejtünk! :wink:

Mégegyszer gratulálok nektek,tényleg csodaszép!

Kép

Kép
ibm

vera!
2008 nyáriba, meg a 2008-ban szeretnénk szülni-be

d.dodó

Sziasztok!

Eszter megy a drukk.
+++++++++++++++

Pipal, Harivera! Nagyon édesek a picik :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Pipal, Vera : tündérik a képek :lol:

Eszter: sajnálom hogy bekellett feküdnöd de reméljük hamar kibújik a kismanó!Drukkolunk neked!!!

Rólunk: tegnap voltam az államkincstárba 57en voltak elöttünk :shock: :shock: Kevin szinte végigaludta az egészet és egész nap csak 3* evett,ami nem is lenne olyaan nagy baj de már nagyon fájt a cicim és estére megint lázas lettemm meg egész éjszaka ( 38.8) :cry: és most is fáj a cicim van rajta 2 piros folt és ott fáj :cry:
Valaki irta hogy tejláza volt de már nem emlékszem hogy ki:szedett lázcsillapitot?én vettem be rubofent de nem nagyon merek többet nehogy ártson a babának.

000kata

Kata!
Ez nem játék! Ne lázcsillapítókat kapkodj, a melleddel foglalkozz! Melegvizes zuhannyal masszírozd át, majd fejd ki teljesen, majd masszírozd át jó erősen körkörös mozdulatokkal a bimbó felé (jó messziről, m.legjobban majdnem a hónaljnál pang! Aztán vizesruhát rá! Többször tedd meg egy nap! Add a babádnak is oda, de utána fejd ki!
Ügyes legyél, mert veszélyes dolog!

KépKép
KépKép
hangolka

Kata
én is pont így jártam! talán emlékeztek is panaszkodtam. a következő napom azzal ment el h. csak fejtem és pihentem!!!!ürísd ki a ciciket teljesen úgy ahogy Hangolka mondta.jól masszírozd a hónajtól a bimbó felé haladva.amikor úgyérzed üres akkor is masszírozd még át.

Kép
katica_75

Sziasztok,

sajnos mi nem jobban, hanem rosszabbul lettünk, Lili szerintem az orvosi rendelőben összeszedte a rotavírust, épphogy elkerülte a kórházat, de nagyon rosszul volt/van szegénykém. Tegnapra a férjemen is kijött, egész éjjel rosszul volt. Ma reggel sajnos már egyszer én is voltam WC-n, azóta még semmi, de most már nagyon félünk, hogy Nati is elkaphatja. :cry: Tegnap Natival átköltöztünk Anyuékhoz, így aztán lelkileg is teljesen odavagyok, alig bírom Lili nélkül, tudva, hogy ilyenkor van rám a legnagyobb szüksége. Ő meg szerintem most ráadásul neheztel is rám amiatt, hogy csak Natival foglalkozom. Hát ezt nem kívánom senkinek, tegnap annyit idegeskedtem, hogy alig volt tejem is, persze mindent bevetettem (homeo, tea, alk.mentes sör), ma már legalább van elég, úgy tűnik.
Szorítsatok légyszi, hogy Nati valahogy mégis megússza, nagyon-nagyon féltjük, főleg, hogy látjuk, a 4 éves Lilit is mennyire megviselte.

Hangolka, írtam privit, bár lehet, hogy akkor nálatok nem is rota volt...

Üdv,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Kata! Tényleg nem játék. Nekem a kórházból hazamenetelkor mondta az orvosom, ha a mellemen piros folt keletkezne és fájna feltétlenül hívjam fel. A fejés és borogatás használni fog ahogy Hangolka azt leírta.

Katinka! Nagyon szorítunk, hogy Nati megússza a rotát. Lilinek gyors felépülést kívánunk. Egy barátunk kislánya 1 évesen kapta ezt el úgy, hogy tudom most min mentek keresztül. Kitartás.

Kri

Kép
Kép
kri29

lányok: köszönöm a tanácsokat,remélem elmúlik.

katalinka: szoritok hogy ne kapjátok el Natival

000kata

Katinka!
Megyek nézem a privit!
Annyira sajnálom a rotát! És bosszankodok, miért nem fertőtlenítik a rendelőket jobban! Mert tuti tudják a dokik, ha vmilyen fertőző nyavalyával van ott valaki! És az ilyen gyakori vírus védőoltását miért nem teszik ingyenessé? :(

KépKép
KépKép
hangolka

Katinka!
Nem jött privi!
Küldd el újra lécci!
(Tuti volt rotánk is, mert a tenyésztés kimutatta)

KépKép
KépKép
hangolka

Vera!
A szülésedet utólagos engedelmeddel felolvastam a férjemnek, és el volt ő is képedve, hogy ilyent ő még nem is hallott, hogy szinte fájdalom nélkülm szülni! Gratulálok! Nagyon szép a hajasbabád!
Pipal, Natasa is gyönyörű! Mikor furattátok ki a fülét?
Melus, Ditta, nagyon aranyosak a fiúcskák!
Ahogy Ditta is írta, én is könnyebben veszem az akadályokat két gyerekkel, mint eggyel. Valahogyan rutinból jönnek dolgok, és nem parázok annyit.

teszek fel pár képet én is!

Eszter, várjuk az üziket!

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
dalminha

Hangolka, köszi, újra küldtem a privit, remélem, most átmegy.

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok

Több kevesebb sikerrel sikerült egy kicsit vissza olvasnom titeket, a babák mind-mind nagyon szépek, nem is tudom hogy tudtunk ennyi szép babát összehozni. :lol:

Harivera: gratulálok a gyors szülésedért , és remélem Iza már jól van. Milyen kis szép hajas baba? Mit szólnak hozzá a fiúk?

Pipal: Natasa nagyon édes baba! :lol:

Dalma: a te lányod is gyönyörű, az a cumis kép nagyon tetszik. :D

Katica: milyen nagy már Léna, kész hölgy. És milyen édesen alszik. :D

Katinka: szorítok nektek hogy a pici ne kapja el a rotát!

Kata: kitartás csak fejjél és fejjél , nálam is majdnem begyulladt a cicim , a fejésnél majdnem sírtam mert annyira fájt az elején és alig jött valami belöle de muszály voltam csinálni. Nálam még bevált a meleg vízes zuhanyzás és közben maszíroztam .

Eszter remélem azóta már babázik, és minden rendben van vele.

Nálunk azt mondta a doktornéni hogy ha lehet 3 óránként ettesek de mi van ha már 1,5-2 óra múlva keresi a cicit? Hagyjam sírni még le nem telik az idő, hát nem ha igényli akkor adok neki nem nézem az időt hogy mikor evett.
Tegnap elött mondjuk nem tudom mi volt vele de egész nap cicizet volna, mondjuk meg is kapta , estére meg úgy éreztem hogy semmi nincs a mellemben, persze azért volt benne csak idúig mindig annyi volt benne hogy majdszét durrant.
Szerintem nálunk már kezd beállni az igényei szerint bár még mindig feszül néha de már nem faj annyira mint az első napokban.
Hízik is rendesen már tegnap 3330g volt és 3050g-mal jöttünk ki a kórházból. :lol:
Vendég

Szaszi!
Én csak arra figyelek, hogy ha nem telik el 3 óra a szoptatástól, és újra cicizne, ugyanazt kínálom neki, mint előzőleg. Ha a "friss" cicit kapja, attól jobban fáj a hasa, és zöldesebb lesz a kakája.
Ügyesen gyarapszik a kishölgy!!!!

Katinka!
Szurkolok, hogy ne legyen semmi komolyabb baj! Gyógyuljatok meg minél előbb!!

Eszter!
Mennek a drukkok!!!!

Harivera!
Milyen hajasbaba a kis Iza!

Képzeljétek a Heim Pálban márciusra adtak koponya, és hasi ultrahangra időpontot :shock: ! Így kerestünk egy másik helyet (pontosabban a gyerekorvos ajánlott egyet)....Hihetetlen ez az eü. rendszer!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

irusc: általában én is azt a cicit adom amiből elözöleg kapot enni bár még csak 1-2 nap volt ilyen zürös a többi nap általában eltelt a 2,5-3 óra.

Nekünk is kell majd menni koponya és hasi ultrahangra a Heimpált ajánlották vagy a tüzoltó utcai kórházat. Te megkérdezted hogy mennyibe kerül mert állítolag fizetős és nem kevés pénzt kérnek el . Nekem a Heim Pálra mondta az orvos hogy ott valószinüleg ingyenes.
Végül hol sikerült normál időpontot kérned?
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek, ugye mondtam, hogy visszamegyek a dokihoz a verzes miatt, erre kiderult hogy ott kell maradnom, mert nem huzodik vissza a mehem és televan mindenfele szmötyivel... Uh tegnap délután elmentunk a korházba, majd hazajöttünk, Natasát teletömtem, lefejtem pikpak egy annyi tejet amennyit időm engedett (mert persze eddig ment a lefolyóba, mert nem volt tárolónk, csak 1napja vettünk...) aztán vissza a kórházba, doki vm félaltatásban megműtött. Szegény apa meg egész éjjel fennvolt, cumisüvegből vm minimált evett a Manó, aztán reggel meg jöttek értem. Uh tegnap óta ennyi sokminden történt. Elvileg most már megmaradok, legalábbis ezt állítják. Most már nagyon örülök hogy felhivtam a dokim, és bementem, mindenkinek ajánlom, hogy figyeljen nagyon oda magára is, mert nálam sem volt olyan egyértelmű, vaciláltam egy csomót, hogy tuti csak feleslegesen parázok, de nem! Inkább legyen egy felesleges kör sztem...

Dalmi: még a kórházban furattuk ki, de már meg is bántuk, mert egyrészt csúnyán csinálták (egy csomót vérzett szegénynek), másrészt meg egyre csúnyább lett (gennyesedett), és a kezecskéjét folyton beleakasztotta a fülbevalóba, így kivettük.. Talán majd később... És persze megjegyezném, hogy Pannababa gyönyörű!

Vera, Iza is nagyon cuki. Biztos ő lesz a kis királylány a családban. Nem lennék a majdani pasija helyében, ennyi bátty haragjátol tartani, ha megbántják :D

Na egyenlőre ennyi voltam, majd jövök, bár ma is sűrű a program.

Kép
pipal

Pipal: sajnálom,remélem most már minden rendben lesz.És most hogy érzed magad?Mi is volt nállad a baj a miért felhivtad a dokit?nehari hogy nem emlékszem csak nagyon fáradt vagyok.

Csuri:ez nem semmi ,március :shock: legalább a kicsiket vennék előre.Nekünk majd abba a korházba kell vinni ahol született.

Dalma: nagyon édes a kismanó,kis tündéri!!! :lol:

Róllunk: tlázam már nincs,tegnapra már 3 foltom lett a cicimen pedig maszirozom fejem.Mára már elég halványak de ha megnyomom fájnak.ilyen picike csomokat érzek de hiába maszirozom szerintem ugyan olyanok.

ma megyünk tanácsadásra kiváncsi vagyok mennit hizott Kevin,majd irok csak készülödünk.

000kata

Csuri!

Mi is megyünk koponya és hasi UH-ra. Nekünk a Madarász utcai kórházat mondták, itt 5000 FT a vizsgálat. Tegnap kértem időpontot és hétfőre kaptam.
A gyerekorvos szerint azért kell fizetni, mert a műszereket lízingelik és az nagyon sok pénz.

Eszter

Kép
ske

Kata, nem gond, asszem nem is reszleteztem nagyon. Amugy az volt, hogy elkezdtem jobban verezni, vissza kellett terjek a nagyobb betetre, meg a hasam alja időnként megfajdult, meg mar bocs, de ilyen nagyobb darabok jöttek ki belőlem, amik kb még a szülés után sem. És bár lázam nem volt, meg nem voltam annyira szarul, de éreztem, hogy ez nem normális, hogy jobban vérzek mint szülés után egy nappal...

Ez a koponya és hasi Uh, az nem 6 hetesen kell? jajj de nem tudom ezeket...

Na ébred a lányka robogok!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Pipal!Mielőbbi jobbulást kívánunk.

Kata!
Mi is ma voltunk tanácsadáson. Ki a gyerekorvosotok, Érdre jártok?

Rólunk: Szinte minden nap látogatóink vannak, ma is jönnek barátaink. Zsombi nagyon jó fiú míg itt vannak a vendégek, aztán este alvás helyett bömbi van. :?
Ma voltunk az 1 hónapos tanácsadáson. Ahol a súlyunk 4560 g. Még jó hogy csak 3 óránként eszik :lol: Nagyon édi volt a pocakja már kicsit szétterül mikor a hátán fekszik és ha oldalra húzódik akkor kicsi hurkácskái is vannak. Nagyon édes. :lol:
Most már napközben nagyon kis éber baba, hosszasan nézelődik.

Dalma!
1 hónapos adat
4560 g

Csuri! A másik kórházba mikorra kaptatok időpontot?

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Na, tegnap végre megjött az anyasági támogatás, így karácsony előtt igazán jól jön! :) Én két hete adtam fel postán minden papírt, pedig óva intettek, hogy ne postázzam....ahhoz képest hamar kiküldték.... :)

Pipal!
Nem semmi, ami veletek történt! De szerencse, hogy apa és a baba állták a sarat! :) És mondták, hogy mitől volt ez a durva vérzés??

Vera, Dalma!
Nagyon szépek a lányok!! :) Mondjuk szerintem minden baba szép ezen a fórumon!!

UH: olyan sokan írjátok, hogy mentek.....titeket rutinból küldenek?? Mert nekünk nem kell menni, csak ha valami probléma indokolja...mi nem voltunk az első két gyerkőccel sem!

Eszterrel vajon mi lehet?

D.

Kép

Kép
ditta76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?