A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Na ma nagyon aktív topiktag voltam,egy szavatok sem lehet!! :wink:
Vendég

Kata, akartam már kérdezni, de mindig elfelejtem... Adtál végül tejet Milánnak? Hogy vált be?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Melike, a kép nálam is narancssárga :cry:

Brigi

Kép

Kép
hékás

még nem adtam tejet Milánnak,de már megvettem.Készülök. De evett a napokba kekszes krém turot,vaniliásat,ás danoninot is adtam már neki,banánost.
IMMMMÁÁÁÁDDDJJJAAAA!!!
Csak sosem tudom mit kéne adni uzsira. De sosem adtok ötletett,pedig azért kértem tőletek hogy irjuk le miket evett a baba,másoknak is jo ötlet lehet,akik még most kezdik.

Ma reggeli,tejpép,epres.
de unja már egyébként e tejpépet,most ebéd csirkemell,répával,uzsi paaaaaaasssssssssssszzzzzzzzzzzz
Reggelire is mást kéne adni neki,mert nem csipázza már a tejpépet,de van vagy 5 féle izbe ithon,azokat szoktam váltogatni hogy még se unja meg. De csak meg unja.
Ti hány oránkét adtok enni a babáknak????????
Én 4.
Estére tejpép szintén.
uzsi gyümölcs vagy valami más.,krém turo stb.

Kata&Milán

oszman777

Hékás,hékás!!!
ez a Luff baby balzsam hol kaphato??? És mennyi?????
Minden ilyen okosságra vevő vagyok ám.
Én meg veszem elrakom,és jo lesz majd.
Mindig elöre láto vagyok. Novemberbe voltak akciok a gyogyszertárba és akkor is vettem cebiont ami igaz van ithon,de legyen. Jahhh meg vettem CA-KID kalcium szirup málna izű.
Ismeri valaki????????????

Kata&Milán

oszman777

Sajna sárga a kép.
Mentem,majd este jövök.

Kép
melike

Kata, nem tudom, hogy mennyi a Luff baby... Én gyógyszertárban vettem, de úgy tudom, hogy a DM-ben is kapható.

Már én is tanácstalan vagyok a változatos etetést illetően. Nálunk a reggeli gyömölcs, az ebéd főzelék, az uzsi meg tejpép. 3 féle ízben van bontva, de a vaniliás a kedvenc egyenlőre. Megvettem a csokisat is, de előbb fogyjon el legalább 1 doboz a másikból :lol:

Általában úgy van, hogy 9-10 között gyümi, 12-13 között főzelék, és 15-16 között tejpép. De van, hogy egyik-másik kimarad, és tápot adok helyette :oops:

Az elmúlt egy hét így alakult kajaügyileg:
kedd - pulykanyakleves, banán+rizspép
szerda - alma, répafőzelék csirkehússal, tejpép
csütörtök - paradicsompüré krumplival és hallal, alma+kivi
péntek - banán, főtt marha meggymártással
szombat - banán, gesztenyepüré almával és csirkével, tejpép
vasárnap - körte, sütőtök csirkével, tejpép
ma - alma málnával, majorannás krumplileves eperlevél tésztával

de ha kell, pár hónapra visszemenőleg le tudom írni, mert van egy kis füzetecském. Bármikor lehet gond a pocakjával, és ha kérdezik, hogy mit evett az elmúlt napokban, tuti nem tudnám fejből elmondani :lol: Ráadásul ma nagyon szétszórt és béna is vagyok...

Brigi

Kép

Kép
hékás

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.12 13:15-kor.
pironya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.12 13:15-kor.
pironya

Piri, nálunk is volt ilyen. De eggyel nagyobb pelust kezdtünk el használni, és azóta nincs ilyen gondunk kopp-kopp-kopp

Brigi

Kép

Kép
hékás

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.12 13:16-kor.
pironya

Nekem is nagyon hullik a hajam!!! :cry: :cry: :cry: (még)

Jó a kis cipellő!!!! NAGYON!!!!!
bszilvi25

Háááát, Piri, akkor tanácstalan vagyok... De biztos van nálam okosabb itt :wink: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ma nagyon unatkozom... Teljesen elnyomott ez az idő... Remélem esni nem fog, mert tömegközlekedve megyek majd dokihoz nemsokára...

Brigi

Kép

Kép
hékás

ÖMLIK AZ ESŐ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Na most én vagyok el magamban... De már lépek, megyek dokihoz. Drukkoljatok!!!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Köszi kérdésetek, jól vagyok a körülményekhez képest, egészen jól viselem. Biztosan a tudat, hogy már másról is kell gondoskodnom, ad erőt, hogy minél hamarabb gyógyuljak, és gyógyulok is!!!!!!!!
Holnap megyek vissza varratszedésre, de amúgy szerencsére nem fáj, csak még hason, meg oldaltfekve nem megy a fekvés. Jah és persze Marciemelgetés sem megy sokáig :( :( :( SAJNOS! Pedig elég nyüszöri a héten, lehet érzi nem én foglalkozom vele, hanem anyu, és hiányol :roll: :roll: :roll:

CSiri: Örülök, hogy nem mondott a doki semmi rosszat nektek! Biztos ügyik lesztek és tudtok rá vigyázni míg el nem múlik!
A képek pedig szupijókk!!! És a cipő is!

A babamenüvel én is épp a minap voltam gondban, már nem tudtam mit kitalálni. Szegénykémnek nem akarom, hogy uncsi legyen. Én még nem merek neki mindenfélét adni a sajátunkból, de az utóbbi időben a déli menüje:
- csirkehusi+s.répa+burgony
- csirkehusi+burgi+cékla
- csirkehusi+spenót+burgi
- csirkehusi+sütőtök+s.répa+burgi
- paradicsom+burgi+cs.husi
- brokkoli+cs.husi+burgi
- cs.máj+burgi+s.répa
és ehhez hasonlók. Szóval én ezeket variálom, és ha tehetem a hozzávalókat a mi levesünkben főzöm meg. Ennyi, nem túl bonyolult a mi menünk, de várom a jobbnál jobb ötleteket!

Márti: hogy vagytok? ÚGy sajnálom Kristófot! Sok-sok gyógyítópuszit küldök neki!!!!! Kitartás!
Én nem tudok segíteni köhögés témában, egyenlőre még nem volt ilyen nálunk, legalábbis amolyan komolyabb!

Jah és még azt akartam írni, hogy az én hajam is még mindig hullik, de már nem olyan vészes, mint az elején. És szerencsére a szemem a régi, még hátul is van (a férjem szerint :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ).

Piri: nálunk is van még mindig kipisilés a pelusból, bár ált. csak akkor ha az a fránya pampers van rajta(jól írtam olyan furán néz ki így leírva :roll: ), de ha liberoba teszem akkor nagyon ritkán folyik ki neki! Ötlet: :roll: :roll: :roll:

ancsika82

Hékás: megy a durkkkk!!!!!!!!!!!

ancsika82

Van egy kérdésem. Most akarunk etetőszéket venni, de nem tudom eldönteni, hogy fa etetőszéket, vagy inkább műanyagot vegyünk. Nem sok helyünk van ezért gondolkodom a fa széken.
Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata? Melyik lehet a jobb?
Jah és talán a fa széket tovább tudná használni mint a műanyagot, akár 12 éves korig is lehet, ha jól néztem. Szerintetek?

ancsika82

------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.12 13:16-kor.
pironya

OOO és a Marci menühöz még annyit, hogy tízóraira, és uzsira kap tejpépet és gyümölcsöt felváltva, ha egyiket eszi délelőtt akkor a másikfajtát kapja délután. És nálunk szerencsére, vagy nem, de a reggeli és a vacsi még táp!
Kell is az én drágámnak, mert nem viszi túlzásba a súlynövelést! Már 2-es tápot adok neki, hogy hízzon. Bár nem vékony, de jó lenne már elérni az a bűvös 7kg-t.

Jah és csütörtökön megyünk oltásra. Képzeljétek még csak most kapjuk meg a második kötelezőt! Na asszem az én fiamnak lesz immunrendszere, amennyi bacival találkozhatott eddig már!
Huuu de ne gondoljatok rosszra, nem azért mert nincs nálunk tisztaság! Az van, csak hát ugye amúgyis be tudnak nyelni mindenfélét!

És akkor mivel én is ilyen jól elbeszélgettem magamban, így lépek is, mert most meg felébredt a drága babucikám! Írjatok sokat!!!!

ancsika82

Köszi Piri: hát én is ilyesmire gondoltam, csak nem az asztallá alakíthatósra, hanem amit úgy lehet alakítani, hogy akár egy felnőtt is használhatja.
szóval erre gondotam:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

ancsika82

------
pironya

Sziasztok!

Megjöttünk a doktornénitől. (nem a mi dokinknál voltunk, hanem egy tündéri dokinéninél).

Hála, nincs nagy baj, hörghurut (mint Csiriéknél) piros a torka és fáj evés közben, ezért nem fogadja el tudatosan a kaját (viszont álmában sikerűlt megetetnem).
Kaptunk köptetőt, meg Rhinatiolt (málnaízűt), + vaníliás rizspépet, ami nagyon ízlett neki, mert a végére csak felébredt :P Ezért be is fejezte a kajálást, de legalább egy 120 mili lement, aztán gyorsan be tudtam adni a kanalas gyogyikat neki :wink:
Apa el kezdte dajkálni, majd könyörgött a fiának, hogy beszéljen-beszéljen, mert olyan fini köptető illata volt :P :P
Egyébként mosolyog, nincs láza, iszik teát sokat, (csak nem akar enni). Nem baj, megvárom majd, míg elalszik, és újra bepróbálkozom. Az kb. este 8 lesz :wink: MEGNYUGODTAM
bluebox

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.12 13:17-kor.
pironya

Márti: örülök én is hogy megnyugodtál!!! Hamar rendbe jön Kristóf! :wink:

Én jelentem, Merci megint bekajált. Szinte kettőre megevett egy üveg bébikaját.
Ma vettem neki más fajtából egy párat.

Azt írtátok, hogy a krumplit főzzem össze almával (asszem Brigi írta)
ezt úgy értsem, hogy együtt főzzem meg, és turmixoljam??? mert kipróbálnám! (mondjuk holnap)
bszilvi25

Szilvi, én külön főzöm, mert a krumpli később fő meg, mint az alma
bluebox

Pironya: nem merek erre a dokinénire váltani, mert az meg tök ciki, hogy egy helyen vannak :cry: de tudom mikor rendel :P
bluebox

de végűl is egyben is lehet főzni, cak akkor szerintem a végén dobd bele az almát
bluebox

Na, hazaértem a dokitól. Be van gyulladva a térdem. :cry: Kaptam egy szurit a térdembe, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító koktél. Most jobban fáj, mint a vizsgálat előtt :S De mondta a doki, hogy ez így természetes, pár óráig nagyon fog fájni. 24 óra szigorú fekvés, további 1 hét pihentetés. Jövő hétfőn meg vissza kell menni hozzá mindenféleképp. Anyu jön segíteni, de holnap muszáj elvinnem Marcit oltásra. Anyu nem is tudja, hogy hol van a rendelő :lol:

Szilvi, én egyben főzöm. Azaz ahogy Márti mondta, először feldobom a krumplit, aztán mikor majdnem teljesen puha, hozzádobom az almát. Örülök, hogy ízlik Mercinek a 'rendes' kaja

Ancsika, nekem is nagy gondom volt az etetőszékkel. Én hétvégén vettem, de tényleg nem volt egyszerű menet. Nekünk ez lett a nyerő: http://www.minimano.hu/termekeink/babaetetes_szoptatas/etetoszek_-magasito/neonato_multiplo_etetoszek_n1.html

nekem az volt a lényeg, hogy mivel szintén kicsi a lakás, összecsukható legyen. Ja, és könnyű is, meg könnyen lehessen kinyitni is. Meg állítható legyen a magassága, hogy bárki eteti, kényelmes legyen neki. Hogy melyik a jobb, nem tudom. Nekünk eddig a műanyag bevált, de a fát meg nem próbáltam. Tesóm a fára esküszik, ő is sokáig használta...

Márti, jó, hogy nincs komoly baj. Mindenesetre jobbulást Kristófnak!!!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Képzeljétek, majdnem 300 mili rizspépet megevett :) :) :D :P BOLDOGSÁGOS VAGYOK végre nem korgó pocakkal fog aludni :wink:
bluebox

Nézzétek mit csinált a fejével?????????????????????????????????? De még így is mosolyog :wink: (és még a fikuci is ott van a nózijában, elnézést)

Kép
bluebox

Mára eldugulok :wink: Alszik a kisbeteg :wink: Jó éjt mindenkinek :wink:
bluebox

Sziasztok!

Nagyon szerencsés voltam a fogdokinál,mert elment az áram náluk és mindenkit elküldtek,de én pont akkor érkeztem,mikor visszajött az áram és senki nem volt!15 perc alatt végeztem!Úgy örültem,mert Máté maminál volt és mondtam neki,hogy sietek. :lol:

Nagyon jó etetőszékeket tettetek fel!
Én is a fán gondolkodtam,mint Pirié,a hely miatt.De nagggyon tetszik,amit Brigi vett!

Kép
melike

Valamelyik nap fel kéne mennem a melóhelyre,mert az érdekképviselet ad karira 4000ft.os utalványt. :lol:

Kép
melike

Jó éjt!
Megyek nézem a B. K.-t!

Kép
melike

Jó reggelt! Sikerült ma elsőnek lennem :lol: :lol: :lol: :lol:

MELIKE, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!

Ja, és Melike, az etetőszék nekünk összecsukható, így ici-pici helyen elfér, ha nincs használatban :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!
Rohanok,csak 1 mondat:
MELIKE!!!!BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
Vendég

Melike: Boldog Névnapot!

Brigi, Kriszta: Boldog Félévest a babátoknak és Nektek!!!!
bszilvi25

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 09:54-kor.
Vendég

Melike, boldog névnapot. Kriszta, Brigi boldog féléves szülinapot!!
bluebox

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 09:55-kor.
Vendég

Köszönjük a köszöntéseket, de még van fél év az igazi ünnepig :wink:

Küldtök nekem friss képeket a picikről? Felraknám a honlapra. Olyan régiek vannak fent...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szép jó reggelt!

Nagyon-nagyon köszönöm a köszöntéseket!
Olyan szép ez a mai nap:Máté végig aludt éjszaka,Apával reggeliztem,jönnek anyumék nemsokára!
Majd még jövök.

Kép
melike

Képzeljétek, ma jutott eszembe, hogy Andóca elküldte nekem a topictali képeket, és én nem csináltam vele semmit. :oops: De ma felraktam...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!!!!!
Örülök Márti hogy Kristof eszik rendesen. Milyen amugy az a rizspép??? Mint a tejpép.?
Hékás! vettem a dm-be baby LUFT had legyen 700 volt. Franko az etetőszék nagyon,látom liftes.
Melike! nagyon sok boldog névnapot kivánunk neked.Puszika.
Köszi csajok a kaja tippeket.
Hékás! azt a könyvelést??? Hát nem tudnám csinálni,én sem hallottam még ilyet. Én vissza menőleg azért 2-3 napra tudom mit evett. De nagyon vissza menőleg meg minek??? 2-3 napra kijön ha van baja valamitől. És meddig fogod vezetni???
:shock:
Csirikém!és te mindig is ilyen vörös voltál?
ennyire?már bocsi de most szemet szurt a vörös ezen az utbbi képen. Én is sokáig vörös voltam. Lehet talán ezért meg tetszett?jo szin.
Piri! Milán sosem pisilt ki. nekem ez idegen. de vajon hogy csinálja hogy mindig ugy sikerül? :lol: :lol: :lol:
Ancsika! erősödjél meg hamar. :D
Vettél etetőszéket?
b.szilvi! ment ma az alma -krumplival??? kicsitt később ragd bele az almát.én jol szét főzöm,egy pici főző levet hagyok alatta,és ugy turmixolom.
Tegnap vettem kupot,vibucolt.huggies pelust,sok kaját.mármint béby kajcsit.gyümit,roossmanba 157ft.játékokat.

Kata&Milán

oszman777

ti etetőszékből etetitek a gyereket?
érdeklődés!!!!!!!!!!
---gyásrol váltás a gyesre,vagy gyedre??? mindig kavarom. hamar ment az át állás? vagy várni kellett? sok idő mig utalnak? bár időbe intézkedtem.
---gyerekűlést már a következőt használjátok? mi még a hordozot,de már huzos.De már meg van az űlés,csak érte kell menni. Amugy tudok olyan űlést ami nekünk lesz. Majd dobok fotot. jo nagyon.És nem drága. Maxi cosi.

Kata&Milán

oszman777

nah képzeljétek! olyan pipa lette. Hogy jártam????
dm-be levásároltam 20%-os engedmény. nah mondom magamra most csak. megvettem a kedvenc parfümöm,halloween. 4700ft volt 30ml-s. nah mi adj isten kijövünk az üzletből,és látom más hol 4000ft, Jo pipa lettem. De tegnap még jobban begurultam,mert hivott a barinőm a rooosssmanba dolgozik hogy akcios lesz a kedvenc parfümöm,2500. Ugyan ez.
JOOOOOOOOOOOOO MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII?????????
És még 20% is lejött pedig.

Kata&Milán

oszman777

Kata, nem tudom, meddig fogom vezetni, hogy mit eszik, egy jó darabig még tuti. Majd ha már tényleg nem kell neki egyáltalán külön főzőcskézni, majd leállok. Egyenlőre nem gond nekem, a munkámból kifolyólag rengeteg doksit kellett kreálnom meg aktualizálnom :lol:

Én etetőszékből etetem Marcit, minden más módtól vagy ő szenved, vagy én. Amióta abból eszik, nincs problémánk a kajával. Élvezi :) És igen, liftes. Bár még keverem a karokat rajta, és néha, ha a háttámlát akarom neki dönteni evés közben, a magasságát állítom :wink: :lol:

TGYÁS után a GYED jön. Nem tudom, mennyi az átfutása. Én még nem kaptam, bár nekem csak november közepén járt le a TGYÁS. Szóval most várok fél van TGYÁS-t és fél havi GYED-et. Elvileg holnap kellene megkapnom, ha ugyanúgy kapom, mint ahogy a TGYÁS-t kaptam.

Gyerekülést még nem vettünk, a hordozót használjuk. Hát már nem ficánkol a meleg ruháiban :wink: Lassan megvesszük már, de mivel még nem ücsörög hosszan, nem láttam értelmét. Jól begyakorolja az ülést az etetőszékben, aztán ücsöröghet a kocsiban is

Brigi

Kép

Kép
hékás

hékás!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
itt szorakozok!
nézem a topik talis fotokat,és szivat.
rá kattintok egyre és nem is azt adja be amit meg akarok nyitni.
Másikra kattintok és más jön be,nem az amit szetnék.
Hogy van ez?????????

Kata&Milán

oszman777

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?