A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Na visszaértem!

Papillon, ezt az egy hetet meg már csak kibírjuk igaz? Te sem dolgozol már a két ünnep között ugye?

Adryn, sajnálom, hogy ennyire körülményesek a dolgok odakint is, meg szabad kérdezni, hogy most mit ügyeztek annyira?

Rszg, nekem is nagyon jó kedvem van, remélem így is marad.

Védőnőci nagyon aranyos csajszi, egy csomót beszélgettünk Domcsi problémáiról is, meglátjuk mire jutunk vele. Amúgy egy hónap alatt 2 kilót híztam, most vagyok 63 kg. Manócska szívecskéje gyönyörűen vert, vizelet és vérnyomás rendben volt. Legközelebb majd január 24-én kell menni, aztán vmikor ő jön el meglátogatni.

Moncsi ma megy 4D-re igaz?

Vica, sikerült 4D-t találni nálatok? Egyszer vmikor írtad, hogy keres.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Én is csak gyors bekukk, nem nagyon tudtam visszaolvasni.

Jó reggelt mindenkinek. Szép napot!

Megyek a városba ügyintézni, legalább sétálunk, meg szétnézünk kicsit a karácsonyi forgatagba Anyukámmal.

Vica, örülök, hogy maradt a méhszáj! A másikhoz jobbulást.

Tweety üdv! Szép babónövesztést neked is :D

Üdv

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nincs valakinek jó kis mézeskalács receptje amibe fehér liszt helyett teljes kiörlésű lisztet kell tenni? Nem merem csak úgy egyszerűen a hagyományosat megcsinálni teljes kiörlésűvel, mert attól félek, hogy más arányba kell. :roll:
Persze a neten van egy-kettő, de mindegyik más.

Tencsi találtam 4D uh-t itt Zeg-en, nem régóta van, de mégsem mentünk el, párom nem tartotta olyan érdekesnek :? , és végül úgy döntöttem ezt a pénzt inkább másra költöm.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Tencsi: nem melózom 2 ünnep között, főleg, h zárva lesz a hivatal:-)
Kivi vok hogy leszek januárban, visszajövök-e még vagy már nem? :o te?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Bea jó nézelődést, vásárolgatást!

Vica, igen az tuti, hogy egy csomó helyre elfér az a pénz, de mivel mi voltunk az ikrekkel is szerettem volna, ha a kicsi Dávidról is lesz és legfőképp összejött más forrásból rá a pénz!!! :wink: Mintha az nlc adventi lapján láttam volna vmilyen reform mézecskalács receptet, minnyá megnézem.

Papillon, akkor már gondolom várod a végét rendesen. Én is még jövő héten dolgozok, aztán átadom magam januártól az otthoni létnek!!! Én már nem jövök egyáltalán januárban. MEgmondom őszintén már nagyon várom.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Kép
Kép
Kép
tencsi

Na lányok, hős voltam, telefonáltam, a dokim szerint a 7.6 még jó, picit figyeljek a szénhidrátra, de ennyi.
Hát jó...
Ma nem leszek, szalagavatója lesz a végzőseinknek, megyek, megnézem őket :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Én holnap megyek terheléses cukorra, úgyhogy ma már visszafogom az édességet, bár szerintem semmit nem jelent.
Nekem hál istennek elég laza most a munkahelyem, úgyhogy nem szakadok bele a sok munkába.
Én még egy kis sapkám kivül semmit nem mertem venni. :(
Valszeg túl babonás vagyok. Sajnos a családban történtek rossz dolgok.
Csibb!
Nagyon szép neve van a kislányodnak! :)
Vendég

Hát igen, én is nagyon várom :) igazából arra várok, h az éves bérletet megkapjam :P ha se ruha pínz, se üdülési csekk, akkor legalább az.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

grat nemlajos,h telóztál, de azért az magas. 2 óra után volt ennyi? Nekem aszonták, h addigra visszakéne állnia 5,8-ra :?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

egy óra után. szerintem is magas, ezért is fogok diétázni :wink:
Már reggel elkezdtem 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Natessék. Kaptam a vegafutától mézeskalácsreceptet:

Plébános mézeskalácsa (forrás: www.receptmania.hu)
Hozzávalók: 20 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 20 dkg finomított kristálycukor, 3 dl tejszín, 3 dl méz, 2 evőkanál fahéj, 2 evőkanál őrölt gyömbér, 1 mokkáskanálnyi szegfűszeg, csipetnyi őrölt szegfűbors, 1 kg liszt, 2 evőkanál szódabikarbóna.
A vajat simára keverjük a cukorral, a meglangyosított mézzel, hozzáadjuk a fűszereket és a felvert tejszínt. A fűszerekből használhatunk kevesebbet is ízlés szerint. A szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, és kis adagokban hozzáadjuk a mézes keverékhez. Jó alaposan összegyúrjuk. A tésztát egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. Jó ha nem egészben tesszük be a hűtőbe, hanem 6-8 cipót formázunk belőle. Másnap a cipókat lisztezett deszkán 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott tésztából különböző formákkal; szívvel, csillaggal, holddal, fenyőfával kiszúrjuk a süteményeket, és kikent tepsibe rakjuk.
Ebből a mennyiségből kb. 6 tepsi sütemény lesz. A sütőt 200°C-ra (gázsütőben 4-es fokozat) előmelegítjük, és a tésztát 5-8 percig sütjük. A tésztának világosbarnának kell lennie, amikor kivesszük, ugyanis még sütés után is barnulni fog. Ha a tepsit a sütőből kivettük, szedjük ki a kalácsokat, de mindenképpen mozgassuk meg lapáttal, mert később könnyen törik. A kihűlt mézeskalácsokat tároljuk száraz helyen, fémdobozban. A kalácskákat feldíszíthetjük cukormázzal (a vegetáriánus változat: citromlé, porcukor).

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Ügyi vagy nemlajos. Erre én meg receptet küldök :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

sziasztok!
Papillon, a dokim mégiscsak talált határértéket a laboros papíromon, ahol 6,1 a max. de szerinte az nemterhesekre vonatkozik, nekünk 7 alatt legyen, és kész.
a diéta az úgyis szénhidrát-számolós lenne, úgyhogy Nemlajos, ezt jól teszed :)
sajnos nagyon sok gyümölcsben is sok van. szerintem fehér kenyér helyett ha barnát-rozsosat-teljes kiőrlésűt veszel, azzal máris sokat tettél magatokért.
:)

Lillaoh, azért listád legyen ám, mit-mennyit-milyen márkát-honnan szerzed be. gondolom a párod fog vásárolni, amíg ti a kórházban vagytok.

Tencsi, örülök, hogy minden ok volt a védőnőnél :)
én szerintem már nem is megyek hozzá többet, nem látom értelmét. eléggé eljátszotta a hitelét nálam a nemtörődömségével. kijönni meg úgyse tud hihi :twisted:

Vica, szuper hírek!!! :))

Erpé, mi volt uh-n?

Csibb, éljen a háromkerekű :)

Kuklika, örülök hogy a pocaklakóval minden ok :) remélem Boti nem ütötte meg magát nagyon!

mi holnap megyünk uh-ra. kicsit aggódom a picur miatt, mert épp kimászóban vagyunk egy hasmenős-hányós vírusból :(

Kép
Kép
mamacsibe

Helló!
Megint hulla vagyok, bár a kedvem nekem is szuper. Megjött a fakopáncs, nagyon jó!!!! Így össze is csomiztam sok karácsonyi ajándékot én is. Már csak egy-két apróság van.
Papillon irigy a bérletre! Nem semmi, és tök jó, hogy megkapod. Vizsgákhoz durkk!! Aztán pihizhetsz! :wink:
Nemlajos jó, hogy felhívtad a dokid. Azért csak jó ha az ember tudja mit mond akire rábízza magát. Kitartás a diétához.
Csibb édes lehet Fanni a triciklin. Majd mutizol nekünk képet? Spec. Engem is érdekel kivel mi van, ezért is olvasgatok ha van időm. Ha nem írna senki magáról, akkor………….. miről írnánk? :wink:
Bea jó vásárolgatást, nézelődést! Remélem jó kis karácsonyi hangulatba csöppentek.
Most már mi sem fogunk 4d-re járni, mert a rendes sztk időpontos lett. 2000 Ft-ért dvd-re is veszik manókát. A doki úgyis sűrűsödni fog, bár most megint csak 4 hétre hívott. Szeretem ezt a fickót.
Tencsi örülök, hogy minden rendben veletek. Nekem vizeletet eddig nem néztek csak laborba. Pedig anno mindig a védőnő is megkoslatta. Várjuk a bábszínház beszámolót majd. Érezzétek jól magatokat!
Adryn sajnálom a hivatalos buckákat. Reméljük hamar lecsengetitek. Mi januárban intézzük a papírokat. Apasági, stb….
Boti egyenlőre kap a napokban egy ikea-s leesés gátlót (így most 2000 ft-al megússzuk), aztán átgondoljuk. Kiságyat csak májusra gondoltuk, ez heverővé alakítható, addig Kata lenne kölcsönben, ő meg ebben heverőként. De most kicsit megijedtem, így nem tom. De pénzügyileg a május lesz sajna reálisabb. Nem tom hogy fogom az ágyban tartani. Amúgy sztem kicsit fájhat a feje, mert néha fogdossa és puszit kér rá. Mintha bibis lenne.
Na lépek mert megjött postán még egy két aji. Nem fogok sosem aludni. Pedig Kata talán azért reklamál.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Mamacsibe bizti minden rendben lesz holnap! :wink: Jobbulást nektek! Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Mamacsibe, mi már tök rég nem eszünk fehér kenyeret, és nem eszem szőlőt és banánt se...
Viszont a tészta hiányozni fog.
Mindegy, menni fog ez, ma még eltüntetem a maradék kísértést, a tejbegrízt, mert azt tegnap főztem :oops: 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

kukli, csak reménykedek a bérletben :?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

fiúk vezetnek megint :shock:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nemlajos! LAssan irgum-burgum lesz. :lol: Mindig rávezetsz minket vmi nasira. De a tejbegríznek most ellenállok! A hűtő már így is fel van tankolva gesztenyepürével. :lol: Amúgy sztem néha egy kicsit lazíthatsz a diétán. Egy kis tésztás bűnbeeséstől bizti nem lesz baj, csak ritkábban. :wink:
Papillon ha te reménykedsz, én drukkolok! :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Tencsi köszi a receptet, betettem a kedvencek közé az oldalt :)
Azt hiszem én is ezt találtam meg egy másik oldalon, úgyhogy akkor ha sütök akkor ezt fogom megcsinálni.
Párom elment a Tescoba bevásárolni, mondtam hogy hozzon ilyen teljes kiörlésű lisztet és képzeljétek el csak bio volt 900 Ft-ért :shock: , mondtam neki annyi pénzért már a Schobert Norbi extra lisztjét is megtudnánk venni. Így marad a teljes kiörlésű rozsliszt, talán azzal is jó lesz.
Amúgy szokott valaki ilyen liszteket használni?
Meg a cukor helyett kipróbálom az édesítő port :roll: Néha rám tör az ilyen egészségesebben étkezés mániája (igaz nem tudom mi árt jobban a cukor vagy a mesterséges édesítő?? :D ) főleg azért is mert Panna is kezd megint kerekedni, és még hol van a karácsonyi sütievés :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!
Hülye kérdés, de kezdő vagyok:) Szóval: ha gombám van, akkor azt a nőgyógyászomtól nyugodtan megkérdezhetem, ha megyek hozzá, hogy ez az-e, vagy nincs-e , vagy mi van. Ugye?Tehát ez az ő területe, és nem bőrgyógyászé, ugye? Lehet, hogy egyébként csak kiszáradtam, a férjem azt mondta, ő repedezettnek látja...
Én is olyan vagyok kicsit, mint nemlajos, hogy nem szeretk kérdezgetni, meg stb..De hátha egyszer fizetek neki, ezt gondolom megkérdezhetem, hogy nézze meg.... Félek, hogy hülyének néz:)
meg nálunk a vizsgálatnál mindig bentvan a férjem, és képzeljétek a a doki mindig odahívja, és mutogatja az "odút" neki :D kicsit érdekes......Szóval a gomba az ő szakterülete?vagy elküld vmi nemibeteggondozóba?/ Bocs, ha nagy hülyeséget mondok/
Mára mondták, hogy meglesz az éhgyomrim, elcapplattam, persze nem volt meg. :? Mindegy, legalább kértem táppénzes papírt.
Alkoholellenes vagyok,de: akinek még nincs ötlete férfiaknak kari ajira: Nálunk a Sparban a piák: Johnyy walker, Bayles, Vilmos stb. hihetetlen áron vannak, nagyon szép díszdobozban,ajándék 3 pohárral 2990 ft. Csak úgy tippnek mondom:)Gondolom akkor minden más Sparban uennyi :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Nagyon szívesen Vica, majd tessék leírni a tapasztalatokat! Nekem akkor volt ilyen mániám, amikor megkaptam a kenyérsütőmet és léptem nyomon sütöttem a kenyereket a mindenféle teljes kiörlésű lisztekből. Aztán ez alábbhagyott, pedig bizti nem ártana.

Kukli, olyan ügyes vagy! Már be is csomiztad őket. Nekem még kell venni papírt is. Hogy mennyire imádják letépni a csomagolást. Biztosan nagyon szépek az ajándékok és örülök, hogy meg vagy velük elégedve. Nekem a védőnő és a dokim is néz vizeletet és vérnyomást, úgyhogy be vagyok biztosítva rendesen. Lehet egy kérdésem? Hogyhogy kell nektek is apaságit intézni? Ti nem vagytok összeházasodva?

Mamacsibe megy a drukk holnapra, már miért is lenne bármi baj, a kicsi úgyis elvonja magának azt amire szüksége van. Biztosan szép nagy babó már!

Nemlajos, ügyes vagy a diétával kapcsolatban, de ahogy kukli is írta azért csak belefér majd olykor-olykor egy kis tészta is.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Pulcsi a nőgyógyászodtóll nyugodtan kérdezz rá, ő tudni fogja mit kell vele csinálni, milyen krémet vagy kúpot szabad használni, és hogy egyáltalán gomba vagy sem :wink:
Ez érdekes, hogy bent lehet a párod :) Nálunk a 12. hetes hüvelyi uh-ra sem jöhet be az apuka, pedig azon a vizsgálat lényege nem is ott lent van :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

hát igen, érdekes, amikor 2 ffi kukucskál odalent, és akkor a doki magyarázza neki, hogy : Látja, milyen piros a méhszáj?meg stb..:)
mi nem kérdeztük meg, bejöhet-e, egyszerűen bejött velem.de a mutogatást mi sem gondoltuk:D, hogy mindig odahívja majd.okés, akkor 22.-én, ha megyek, megkérdezem.köszi a választ!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Nemlajos!
Próbáltad már a durumtésztát?Szerintem nincs igazán különbség, nálunk a család észre sem vette a váltást.Én meghalnék tészta nélkül, de ezzel semmi gond, nem piszkálja a cukrom.

Rszg!
Kíváncsi leszek, mit mond a doki, majd meséld el!Valőszínűleg baromi jól dolgozik a szervezeted, jó az inzulineloszlás, ez az érték már az alacsony határát súrolja szerintem.Nekem a 20 hetesen az éhgyomri volt 3,1 és az már csillagos volt!De cukros lötty után :shock: tényleg kíváncsi vagyok!

Amikor jön velem dokihoz a férjem, akkor ő is bejön, de a doki nem mutogat neki semmit :lol: csak a monitort uh-nál.

Kép
Kép
zazzy

Tencsi nem vagyunk házasok. Én házassság ellenes vagyok. Vagyis nincs kedvem hozzá, asszem nem tom elmondani. Kicsit tartok attól, ha nekem azt mondják mostantól így van, akkor az olyan .... nem tom.... mint a pasiknál.... Boti előtt is volt kapuzárásim. :oops: Zsolti egyre jobban erőlteti az esküvőt. Anno azt mondtam, ha a 2. lány lesz, akkor majd ha 5 évesen szórja a rózsát a kiskosárból hozzámegyek. Szval ketyeg az időm. :lol:
Vérnyomást nekem is mindig néznek.
Én belehalnék ha Zsolti bejönne vizsgálatra. Szerencsére ő is. Persze a szülés más, de ott sem kuksizhatott. Csukott szemmel kellett átmennie a másik odalamra.
Jaj tényleg! Adryn írta "majd a párom borotvál"-t. :lol: Na ezt múltkor kipróbáltuk Boti vége felé. Hát annyira remegett a keze, hogy végül én fújtam le a dolgot. 8)
Remélem Nemlajosnak szupi lesz az esti bulija.
Beejtettem a telóm a szekrény mögé. Nem tom kivenni. Ráadásul sms-em jött, és folyamatosan sípol. Tök idegölő! Egyszer már volt ilyen, csak Zs. tudja kipecázni. Ő pedig ma 8 körül jön. Kell nekem ott tölteni. :?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Délután csináltam két képet a falra, felteszem hátha valakinek ötletnek jó lesz. Amúgy dekorgumiból vannak, és sógornőm tervei alapján készültek :D Szerintem jól lehet vele dekorálni a gyerekszobát és gyorsan elkészülnek :wink:
Rszg ami nektek van a falon, a kutyusos az is hasonló, ugye?
A második képen csak a gombás saját (szintén dekorgumi) ezt még korábban csináltam, a Tigris az bolti, de az is valami hasonló anyagból van.
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

[quote="kuklika"]B írta:kuklikaeejtettem a telóm a szekrény mögé. Nem tom kivenni. Ráadásul sms-em jött, és folyamatosan sípol. Tök idegölő! Egyszer már volt ilyen, csak Zs. tudja kipecázni. Ő pedig ma 8 körül jön. Kell nekem ott tölteni. :?

Na ezen (ma először) jót röhögtem, ne haragudj Kukli :lol: :lol: :lol: !!!!!
Kép
Hát a mai napom ... pfúúú, nem volt túl jó, pedig reggel nagyon pozitívan indítottam. Aztán mikor ma mentem át a zebrán(!!!!), majdnem elütött egy dobozos és az volt a legfelháborítóbb, hogy nem hogy lassított volna, nem! Még jobban rálépett a gázpedálra :shock: :shock: :shock: Ilyenkor nagyon sajnálom, h nincs nálam tojás, biztos jól megdobálnám!!! Aztán meg bementem a dokihoz aki adja a beutalót a laborra (mert a saját orvosom nem adhat!), aszisztensnéni mondja nekem, h éhgyomorral menjek, mert néznek vércukrot, mondom neki minek mikor most nézte a védőnőm! Mire a doki megkérdezte, h hány kiló vagyok és azt mondta a 85 az sok! Nézzessünk vércukrot!!!!! Hiába mondtam neki, h 10 kiló az azé nem olyan sok, pláne, h van benne egy nászút + a cigiről leszokás + vizesedés (a ruháról már nem is beszélek!!), ja és nálunk szerencsére nincs cukros a családban!!! Egyáltalán nincs, még a távoli felmenők között sem!! Azt hittem orrbavágom!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Vica: DEJÓÓÓÓÓÓÓÓ! Tök ügyi vagy! Ezt a dekorgumit kreatív boltban lehet kapni?

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca sajnálom a cukros dolgot, úgy látszik te sem úszod meg az éhgyomori cukormérést :? Úgy látszik mostanában ez a mániájuk az orvosoknak meg a védőnőknek. Valamelyik másik topikban is olvastam, hogy az egyik csaj 7 kg-ot hízott eddig (kb annyi idős terhes mint mi) és diétáznia kell :shock:
A dekorgumit hobbyboltban vettem.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Wicca reméljük simán túlleszel a cukros dolgon. Ezen ne múljon. Ha pedig megnyugtat, szülésnél orrbavágod a dokit utólag, és majd a fájásokra fogod. :lol:
Én hétfőna dokimnak többször jelztem, hoyga 8 kilómmal bálnának érzem amgam, nem mondott semmit. Gondolom nem akarta azt hazudni ugyan anyuka meg sem látszik. :lol: De nekem múltkor is azt mondta,a míg nem eszek emg napi 1/2 tortát, nem teszek semmi rosszat. Amennyi feljön, annyi fog lemenni. Amúgy ha a 7 ok lenne, elég dagi topic lennénk, ha az átlagot nézzük. :wink:
A dekorgumi tényleg nagyon jól néz ki. Vica nagyon ügyes vagy! Megjött nekem is a kedvem hozzá. Már csak egy ygerek szoba kéne. Nekünk si volt amúgy tigrises, csak okos anyuka elérhető helyre raknta, Botia firss festéssel szedte le. :cry: Mostanában büszkén mutogatja a lyukat. Szval ezt úgy lehet kapni, mint a karton lapot, olyan nagy téglalapban? Kb. mennyibe kerül?
Na Tencsiék ma bizti nehezen altatnak, tuti pörögönek a gyerekek. :lol:
Adryn gondolom azért vagy csendben mert kiélvezitek az estét utazás előtt. A friss házasok. 8)
Csajok, hogy kell egy örökmozgót ágyban tartani ha nincs rács? Boti nem fog ott maradni. Még kcisi ehhez agyilag sztem. Meg fogok őrülni. Bár inkább most, mint később.
Bea milyen volt a nap?
Na menek. lassan jön Boti. Telefon még pittyeg. Mellesleg én ha lett volna tojás gondolat meneten mosolyodtam el. VAnnak nagy b....-k. Én azon röhögök, mikor a zebrán, zöldnél jelez egy kocsi, hogy elenged. :shock: Úgy megkérdezném, hogy szeretné is ha megköszönöm, hogy átmehetek az én zöldemnél?
Jah! Csajok, aki még nem küldött tel. számot és szeretne, sztem lassan itt az ideje. Hétfőn küldenék megint egy kört, és nem szeretném számonként, mert elég macerás. Köszi!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli drága.. nem tűntem el csak lusta vagyok írni :D:D:D
agyilag le vagyok fáradva a sok hivatal miatt... semmi sem egyszerű de nem adjuk fel ;) ma épp a nagykövetségen voltunk, konzulcsajjal lassan már haveri szinten csevegünk.. ma is ott ültünk vagy 2 órát.. mo-on is hitelesíteni kell ezt a házasságot na :lol:

Tencsi: msn-en szívesen elmesélem min szarakodunk.

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Elnézést, hogy eltűntem. Gyerekbetegségek jöttek-mentek és bent maradt a cégnél a laptopom. Utána meg munkába kellett utolérni magam, aztán meg ugye itt olvasásban.....

De annyi mindent olvastam, hogy már azt sem tudom mire reagáljak... :?

Pulcsi: Nőgyógyászra tartozik minden, ami alul problémád lehet... Hozzá nyugodtan fordulj, de ha hirtelen nem is ér rá, azért 2-3 napig kend egy kis Canastennel. Borsónyit és csak kívül. 2 nap alatt érezni fogod, hogy jobb.... Ha tényleg gomba, akkor segít....

Vica: Nagyon ügyes vagy! Hogy kell használni ezt a dekor gumit? Mivel festesz rá?

Nemlajos: A cukrod azért gáz. Komolyan fogd egy kicsit vissza magad, hogy ne legyen gáz.... Nem kell nagyon szigorúnak lenni, de tessék kerülni az édességet és a fehér lisztet. És egyél sok salátát és gyümölcsöt. Meglátod a közérzeted is javulni fog néhány nap után...

Bea: Nagyon klasz az UH kép és szerintem látni a babán az afrikai vonásokat. Egyszerűen gyönyörű lesz! :D
De hogy te mennyire buksz az 'egzotikus' pasikra! Én meg csak a magyarokra. Amikor külföldön éltem, akkor is magyar pasi tetszett meg, aztán csak lestem, amikor kiderült, hogy ő is magyar.... :lol: :lol: :lol:

Wicca: Sajnálom, de gondolj arra, hogy inkább egy felesleges vizsgálat, mint sem, hogy baj legyen....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

mégegy naív kérdés:
a gombát a férjem elkaphatja tőlem? :oops:

pulcsi

Pulcsi: el. amíg a kezelésed folyik no sex

KépKép
KépKép
adryn

A dekorgumit A4-es formában lehet kapni, az árára nem emlékszem, én még tavaly vettem ezeket, csak megmaradtak.
Katka ez olyan mintha kartonlapból dolgoznál, csak ugye puha. Körberajzolom amit szeretnék belőle csinálni, azokat kivágom és összeragasztom őket. A ragasztó, amit használok, olyan gumiragasztó vagy mi, mármint az állaga olyan, nem tudom sajna mi a neve :roll: a Tescoban vettem, olyan mintha gyurma lenne. Na ezt ráragasztom a kész képre hátul és rányomom a falra. Hát hogy után lejön-e a tapétáról azt nem tudom :D Rajzolni csak a szemeket, szájakat... szoktam rá. Ja és a különböző színű darabok ugye fedik egymást hátul, így vannak összeragasztgatva :wink:
Na, elég kimerítő voltam? :D

Kukli ez egy nehéz kérdés tényleg, hogyan fog Boti az ágyban maradni :roll: Azóta nem is raktad vissza a rácsos ágyába? Egyáltalán hogy mászott ki, azért abból már nem olyan könnyű ha teljesen le van engedve az alja, nem? Veszélyes egy gyerek :D

Még a gombához annyit, hogy én is Canestennel kentem itthon, aztán persze nem használt, úgyhogy nem mindenre jó sajna :( De Pulcsi azért csak próbáld ki, hátha neked jó lesz :wink:
Ja és én úgy tudom, hogy a partnert sem árt kezelni :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Pulcsi: Igen, elkaphatja. Ha nagyon gombás vagy, akkor kapsz kúpot vagy tablettát és van, ami 10 napos....
És ilyenkor illik kerülni a szexet.... De hát a tiltott dolgok a legizgalmasabbak, nem??? :lol: :lol: :lol:

Katka

katka22

Én se vagyok az az aktív topic tag, hihetetlen, mennyit tudtok írni!

Luca is beteg, nátha+köhögés, de még így is egy energiabomba, úgyhogy kész vagyok.

Úgy néz ki, elvállalt egy másik nőgyógy a százezres dokim helyett, csak az sztk-ba kell járni terhesgondozásra és csak a szülésért kell fizetni, amennyit "méltányosnak érzek"- így mondta.

Pulcsi: ha gombád van, a párodat is kezelni kellene, náluk ált. nincsenek tünetek, neki is mehet a Caneseten (vény nélkül kapható), egyébként csak visszafertőznétek egymást.
Nem értem az orovosodat, mi értelme az "odú" mutogatásának??? Ilyenről még nem is hallottam. :shock:

Adryn: engem érdekelne, hogy milyen Dániában a szoc. ellátó rendszer, meddig és mire vagy jogosult, szülés-terhesgondozás...

Bea: film tip. női-ffi örökzöld téma, érdemes megnézni, Javier Bardem macsó festőművész benne, szövegek nagyon jók, Barcelona pedig csodás lehet, még nem jártam ott, de lenyűgözött.

Nemlajos: már másfél hete diétázom, már egész jól megy, igyekszem elterelni a gondolataimat másfelé, rosszabbra számítottam. Büszke vagyok magamra. 8)

Lillaloh és Tweety: üdv. a még nálam is újabbaknak! :lol:

Tencsi: hogy tetszett az ikreknek a bábelőadás?

Csibb: már többször akartam írni, de nagyon szép a lányod!

Kérdés gyerekesekhez: vki beadatta az influenza elleni védőoltást? Gyerekorvos ma rákérdezett, de nem nagyon szeretném beadatni ucának. Másrészt meg egy kicsit félek, mert januárban nagyon csúnyán elkapott engem az infu, most nem lenne jó...tanácstalan vagyok.

marq
Kép
Kép
marqueza

marqueza: Tö jó, hogy sikerült váltanod. Remélem elégedett leszel az új orvosoddal....

Katka

katka22

köszi a válaszokat.
hát ez a nincs szex dolog érdekes lesz.........
meglátjuk
22.-e előtt nem akarok dokihoz menni,akkor kell, és eddig hetente-2 hetente keleltt járni ugye a kezdeti problik miatt, a fél vagyonunk otthagytuk.

pulcsi

Katka: én is remélem! Jókat hallottam róla, többen is ajánlották. Őszintén megvallva, egy kiscit félek a szüléstől (így másodjára, elsőre nem paráztam :roll: )
A vonalzódat elnézve, egy nap eltéréssel vagyunk kiírva. Nem bánnám, ha február végén megszülnék.

Egyébként jól vagy? Hangulatod?

marq
Kép
Kép
marqueza

[quote="pulcsi"]
írta:
pulcsihát ez a nincs szex dolog érdekes lesz.........
meglátjuk

Én már azt sem tudom hogyan kell :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Marqueza én is jobban féltem a másodiknál, tudtam mi vár rám :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Voltunk dokinál, Samu is jött velünk. Végül tök jól jött ki a dolog, mert a dokinál volt egy hasonló korú gyerkőc a szüleivel, és nagyon egymásra találtak a fiúk: hempergőztek a földön, szaladgáltak, ugráltak, énekelgettek, a falon levő képeket elemezték ki - szóval rendesen feldobták a hangulatot :)

Egyébként a kiscsaj jól van, fejkörfogata korának teljesen megfelelő (27.hét), viszont jó hosszúcombú lesz, a combmérete szerint 29 hetes terhes vagyok :) Ja, és aktuálisan fejjel lefelé van, de doki szerint ilyenkor még rengeteget mozognak, szóval ez még nem jelent semmit. De azért örültem neki :)

Vica, dekorgumis szobadekor tök jó! Nagyon szépek lettek!

Wicca, cukros dolgon ne aggódj szerintem sem. És csak megnyugtatásul: az én dokim szerint a 85 kiló még elfogadható :) No, ennyit erről...

Katka, jó hogy jelentkeztél. Milyen gyerekbetegségeken vagytok túl? És te hogy vagy? Derekad rendbe jött?
És te hol éltél külföldön? (ahol magyar pasiba estél bele? :) ez jó... )

Tencsi, örülök, hogy a védőnőd bejön. És mire jutottatok végül Domcsiról?

Kukli, telefonod előkerült?
Egyébként a házasságról hasonlóan gondolkodom, mint te, de nálunk a párom is így gondolkodik erről :) Egyikünk sem szeretné, a család meg mostanra elfogadta. Szóval az apasági még nálunk is az elintézendők listáján van...
Megyek pihizni, jó éjt!

erpé

No, mire megírtam az előzőt, jött pár hsz.

Marq - szerintem is jó döntés a dokiváltás, a 100ezer elég keményen hangzott. Kórházat is váltottál? Vagy az új dokid is ott dolgozik?
Diétához gratulálok!

Pulcsi, ne aggódj, és érdemes a Canestent kipróbálni. Ártani nem árt egy néhány napos kúra.

Most már tényleg megyek...
erpé

Marqueza én nem adattam be az influenza elleni oltást, csak a pneumococcus-t. Úgy vagyok ezekkel hogy azt adatom be amit a dokink ajánl.
Meg azt olvastam, hogy október-november hónapban érdemes az influenza ellenit beadatni. Lehet hogy már késő lenne nem? :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Marqueza
köszi! :D

Pár kép a bringáról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

én sem adattam be az influenza ellenit. de mi nem is vagyunk ovisok, bölcsisek... bár szerintem akkor sem adatnám be

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és karácsonyra lego duplot fog kapni, remélem... a vaterán lőttem elég sok kockát, elég jó áron, de az eladó még nem jelentkezett.. már vagy 3 napja... :roll: pedig én már mailt is írtam neki...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Kivert az ágyból az egyik drága kutyom. Már vagy 1,5 órája ugat szoprán hangján. Mikor kiszóltam neki, hogy fejezze be, akkor a szomszéd kuty kezdte rá... :evil:

Túl vagyok a terheléses cukron. A kétórás érték 6,3 és a védőnő megnyugtatott, az jó. Viszont a vizeletem tele van hámsejttel. Hát elég bő folyásom van mostanában, de más tünet (szag, viszketés, csípés) nincs, és a doki sem mondta múlt héten, hogy rosszul néznék ki ott. Legutóbb meg bevéreztem a kúpra, amit gomba ellen adott, így abba maradtunk, ha romlik a helyzet megyek dokihoz.

Főnököm megkeresett, hogy lenne egy plusz feladat, plusz pénzért, amit januárba kéne kezdenem. Érdekes ötlet, hisz lassan mindenki abbahagyja a munkát, én meg most kezdjem el? Viszont a kollegákat sem akarom cserben hagyni. Mindegy, elég képlékeny még az ügy.

Jelenleg az APEH-el csatázom. A folyószámlám alapján szerintük be kellett volna fizetnem 11E-t, mire könyvelői segítséget kértem. Ő megállapította, hogy már így is van 65E túlfizetésem. Ezt próbálom visszaigényelni, de az Apeh-nek derogált időben kézbe venni a beadványomat. Hát most kétnaponta rájuk telefonálok, legalább mondják meg széna vagy szalma. Jól jönne egy kis pénz kari előtt.

Egyébként meg pakolok, rendezkedem. Semmi sincs jó helyen. Pedig én képes voltam arra, hogy a konyhaszekrényt úgy rendezzem be, ahogy még otthon megszoktam. Szegény férjem a haját tépi, mert ugye a nehezebb cuccokat ő rakosgatja, tologatja, és persze semmit nem talál meg. :wink: Lassan már fél hazajönni, mert valamit mindig kitalálok. Másrészt ha a gyereket el akarjuk helyezni saját kuckóban, akkor meg kell szüntetnünk azt a rendszert, hogy a lakás egy szobája csakis raktárként funkcionáljon.

Csibb, ez a saját teniszpályátok? :wink: Szuper a bicaj!

Pulcsi, nekem a pimafucin kence jött be (recept köteles), mert az nem csak gombára, hanem baktériumra is jó, és gyakran együtt vannak.

Házasság: Nekem az volt a kikötésem, hogy előbb gyerek legyen, mert ha valamelyik fél miatt nem jön össze a gyerek, de közben meg nagyon vágynak rá, akkor az tönkre teheti a kapcsolatot. Aztán a gyerkőc csak nem akart összejönni, és végül úgy éreztem, hogy kell egy ilyen megerősítés a kapcsolatunknak. Nem bántam meg, jó buli volt. No meg rendezte az egymás közti anyagi viszonyainkat. Jut eszembe, akinek házassági anyakönyvi kivonat kell majd a kórházban, és nincs elég friss neki, az mikor váltja ki? Az egy-két nap alatt meg van?

Kép
Kép
tessza76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?