A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Csnadi: Cs-Andi
Krónikus nemalvás 3 napja :lol:

Zsombi gyógyulgass ám gyorsan.
Lili, Nono, Virág?
Obégatós, sokban hasonlítós, ugyanolyan pelusfeltét-tulajdonos Levi-drusza?

Lucám, Te is eltünedeztél, írtam sms-t, innen is Boldog Luca napot!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

aproo, mondjuk én nem panaszkodhatok mert éjel csengim alszik és csak egyszer kelünk 20percre :)
köszi a megnyugtató szavakat!a férjednek is!
még morfondírozok, de lehet megpróbálom kitolni az etetések közötti időt hátha jobban feltöltekezik és kapok a szomszédasszonyomtól is kicsi tejet plszba az erősebb is...

ágival beszéltem, jól vannak már és csütörtökön jönnek jógázni is!!
amennyiben eljutunk az asztóriára,mert ma hallottam, hogy a buszosok is sztrájkolnak csütörtöktől...metróval is mehetünk legvégső esetben...majd elválik addig még, hogy mi is lesz...
Vendég

Aproo!

Itt a magyarázata, hogy felénk miért nincsen BCG-oltás.

Bis 1998 gab es eine aktive Schutzimpfung (Lebendimpfung) mit einem abgeschwächten Mykobakterien-Impfstamm (BCG) gegen die Tuberkulose. Bei der Einführung des Impfstoffs kam es 1930 in Lübeck zum Lübecker Impfunglück. Dabei wurden 208 Kinder durch eine fehlerhafte Verarbeitung der aus Paris bezogenen BCG-Kultur zu Impfstoff mit virulenten Tuberkulosebakterien infiziert. 77 von ihnen starben. Durch diesen Impfunfall weiß man aus der Beobachtung dieser Kinder heute viel über den Verlauf der Krankheit. Die Einführung der Impfung in Deutschland wurde dadurch aber bis in die Zeit nach dem 2. Weltkrieg verzögert. Die BCG-Impfung wird heute von der Ständigen Impfkommission nicht mehr empfohlen, da die eingeschränkte Wirksamkeit die Impfkomplikationen nicht aufwiegen konnte. Außerdem ist bei geimpften Personen der Tuberkulintest auch nach Jahrzehnten noch gelegentlich leicht bis mäßig positiv, so dass der Cut-Off (etwa bei einem Kontakt mit einer Person, die an „offener“ TBC erkrankte) erst bei einer stärkeren Reaktion (allgemein ab 15mm) gesetzt wird. Auch weltweit konnte die BCG-Impfung die Verbreitung der Tuberkulose nicht eindämmen, obwohl sie zu den am weitesten verbreiteten Impfungen gehört. Lediglich die besonders fulminanten und gefürchteten Verläufe im Kindesalter in Form einer tuberkulösen Meningitis oder einer Miliartuberkulose vermag die BCG-Impfung wohl relativ zuverlässig zu verhindern. Derzeit versuchen verschiedene Forscher durch gentechnische Veränderungen des BCG-Impfstammes die Wirksamkeit dadurch zu erhöhen, dass die Impfbakterien zusätzliche Antigene produzieren, durch die das Immunsystem besser auf die echten Mykobakterien reagieren kann [10].

Der BCG-Impfstoff ist besonders in den Tropen und in den Subtropen von sehr schlechter Wirksamkeit. Tiermodelle wie auch Impfstudien mit Menschen zeigten, dass die schlechte Wirksamkeit von bereits existierenden Immunantworten auf boden- und (trink-)wasserbewohnende, nichtpathogene Mycobacterium-Arten herrührt. Viele der Mykobakterien besitzen kreuz-reaktive Antigene, so dass eine Infektion mit dem einen Mykobakterium einen gewissen Schutz gegen die Infektion mit dem anderen verleiht. Dies hat Folgen für den Impfschutz: Einerseits bestehen Antikörper gegen den BCG-Lebendimpfstoff – der Impfstoff wird vom Körper vernichtet, bevor er selbst das Immunsystem stimulieren kann. Und zweitens besteht durch die im täglichen Leben aufgenommenen Mykobakterien ein immerhin so guter Schutz gegen das Tuberkulose-Bakterium, dass die Impfung keinen nennenswerten zusätzlichen Schutz bringt. Man vermutet, dass durch die bessere Hygiene und Trinkwasseraufbereitung in Industrieländern dieser natürliche „Impfschutz“ fehlt und dadurch die BCG-Impfung bislang effektiv war.

Regö mellesleg beteg, majd elválik, hogy mi akar ez lenni. Mint mindig, tyúkanyó megint rendesen be van tojva.
A sok sütinek, amiröl tettem fel képet, reszeltek. Reinkarnálódnak jól fejlett zsírpárnák formájában a családom tagjain... Holnap megint kezdhetem a sütést elölröl, mert du. karácsonyi ünnepség lesz az oviban.

Aproo!

Végülis sikerült a hármasikreket megszülnöd? :)
Nekem mindig akkor vannak "érdekes" álmaim, ha nem sokkal kajálás után alszom el.

Ma végre elkészültünk 3 db. fotónaptárral. Holnap dobok egy kis ízelítöt. Ügyesek voltak a gyerekek.

Mentem vízszintes formában aggódni, hátha jobban lesz Regö töle. :)

Jó éjt!

Barbi
Vendég

barbi akartam már a múltkor is mondani, de szitaagyam van,
hogy nekünk is ilyen játszószőnyegünk van!!csengi imádta anapocskát kirugdosni...de most átszerkesztettem a járókába, imádom, hogy ennnyire kombinálható!!
kár, de nem beszélni német :(
Vendég

Én beszélni német, de lenni egy kicsit fáradt ;-) Szóval én ebből hirtelen annyit szűrtem le, hogy volt egy olyan eset, amikor 208 gyerek beteg lett egy hibás oltóanyag miatt. Ezért sokáig nem is vezették be Németországban a BCG oltást. De akkor most sincsen Nálatok? Meg hogy a trópusokon vannak a vízben meg a talajban valamilyen baktériumok, amik természetes védettséget alakítanak ki az emberekben a tbc ellen, ezért nincs értelme az oltásnak ott...

Regőnek jobbulást! Orvos még nem látta?

Hú, Levinek tényleg jó nagy a BCG-je. Enikőnek is gyulladt meg gennyes volt régebben, de nem volt ekkora az átmérője... De jó hogy így beijesztettek Titeket feleslegesen...

Jó éjszakát mindenkinek :!:

yuyu79

hú szegény Levike, és akkor ennek mekkora heg fog utánna maradni az is nagy lesz? Lányok amúgy a BCG oltás helye mikorra kell hogy elmúljon?

Ma megpróbáltuk a suttogó féle altatás . Hát elaludt végül is persze közbe mikor felvettem ringattam rajta kettőt és vissza kiságy. aztán mikor nagynehezen megvolt az elalvás egyszer csak felsírt! aztán elringattam. szép lassan csak sikerül majd átálitani. Viszont mi van akkor mert hogy nálunk ez aktuel, ha leteszem a kiságyba mert álmos otthagyom aztán sir és ahogy melát vigyorog és szerintem játéknak veszi. az elején ezt játszottuk és már kezdtem az hinnni hogy mégse álmos???!!! vagy ők is áttudnak esni a holtponton??

Na én is megyek tentizni jó éjt mindenkinek!
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Yuyu!

Az ún. lübecki baleset miatt, amiben 208 beteg gyerekböl az a 70egynéhány meghalt, nem vezették be az oltást és a védettség, amit ad szintén nem túl jó ahhoz képest, hogy gyakori komplikációkkal jár. Szóval nálunk nincsen, de újra terjedöben van a TBC...

Ami meg Regöt illeti. Este 6-tól 10-ig kínlódott, forgolódott, nem tudott aludni, mert fájdalmai voltak és én meg nem tudtam elmenni, mert a kocsi a páromnál volt. Mire elökerült, már bezárt a rendelö. Mindegy. Adtam Regönek éjszakára Nurofent, attól reggelig aludt és moswt jó kedve van, csak baromi taknyos. Dokihoz csak akkor járok, ha nem tudom egyedül megoldani a helyzetet, vagy nincs itthon az éppen szükséges csodaszer. Most is filózok, hogy mi legyen. Szerintem orrmelléküreggyulladása van, mert az orrát és a szeme alatti területet fájlalja. Inhalálunk, takarítom az orrát, itatom, aztán meglátjuk. Ha nagyon belázasodik, akkor doki és antibika.

Még azt akartam tegnap este írni, csak nem engedett be többet a rendszer, hogy Derrick felügyelö, vagyis Horst Tappert 85 évesen meghalt.

Meg abéli bánatomat és zaklatottságomat szeretném veletek megosztani, miszerint pénteken itt, Stuttgartban egy korombeli anyuka belökte a 4 éves kislányát a Neckar-ba, a folyóba a duzzasztómünél, mert születése óta nem tud mit kezdeni a gyerekkel és csak a terhére volt. Esélye sem volt a kislánynak! Ember az ilyen? Miért nem adta oda másnak, hogy adaptálhassa? Annyi más lehetöség van, miért kellett a gyereket megölni ilyen kegyetlenül? Teljesen kivagyok.

Megyek oviba.

Barbi
Vendég

Dia! Hála az égnek, hogy már jobban van Virág! Szörnyű lehetett! :cry:

Mecsi! Ne hagyd magad! Biztos nehéz, főleg anyukád hiányában. Van körülötted valakki (nőci) akivel megoszthatod a bánatod? Ha gondolod összefuthatunk, vagy kijöhetsz hozzánk. Én anyum hamarosan hazajön Franciaországból, szívesen kölcsönadom! :) Mindig érdeklődik irántad!!! Annyira megszeretett a kórházban Benneteket!

rizsimami

Uramisten Barbi!!!! Hogy lehet ilyet tenni egy picike emberrel? Egyszerűen felfoghatatlan, hogy emberek miként tudják bántani gyermeküket, mikor ők csak rájuk számíthatnak! :cry: Teljesen kivagyok, meg persze a Mecsi által mesélt esettől is elhűltem. Ilyenkor hálát adok az égnek hogy jól vagyunk, és már teljesen másként látom, hogy éjjel felkelünk többször. De jó, hogy így van, mert ez azt jelenti, hogy Manó itt van velem, jól van, és szeretgetésre vágyik! :lol:

Persze mi is gyakorlatozunk az egyedül elalvással, több kevesebb sikerrel. Én letettem, ott maradtam vele, és mikor nagyon nyügi volt, simogattam, beszéltem hozzá, és elaludt. De lehet, hogy megpróbálom a felvesz-letesz módszert is pár napig. Niki majd számolj be, hogy haladtok.

Az én lánykám viszont kezd tiszta életveszély lenni. A legújabb, hogy a pihenőszékében felül! :shock: Pedig a legalacsonyabb fokozatban van a háttámlája, de már rájött, hogy ha a kezét kiteszi oldalra, akkor fel tudja magát nyomni. Enyhe szívinfartust kaptam, mikor megláttam, hogy dől előre a székkel együtt, főleg a múltkori balesetünk után. Most már csak kitámasztva merem bennehagyni a székben.

Ja, és mostanában mikor apával este leülünk vacsizni, akkor megy az üvöltés, nincs el a járókában, pihiszékben, sehol, csak akkor, ha ő is ott ül az asztalnál az ölemben, így erősen filózok, hogy veszek egy etetőszéket neki, aminek a háttámlája több fokozatban dönthető, és akkor látja mi történik az asztalnál.

Igaz én is ritkán jelentkezek, de sokan nagyon eltűntek! Zsófi, Ági, Pöttöm .........
Biztos a karácsonyi ajándékok után szaladgál mindenki. Hajrá Csajok, mi is indulunk újra vadászni!!!! Csenge imád menni, rögtön belaszik, akár 2 órára is. Azt mondja a fáma, biztos azért, mert sokat mentem pocakosan.
Na jó, eldugulok, és elküldöm az írást, mert ha elszáll, akkor...............

rizsimami

Sziasztok!!

Most csak gyorsban. Adri ez egy nagy társasház a B lépcsőház II. emeletén vagyunk. Nálunk sem olyan túl nagy a hely, de azért szerintem elférünk, legalábbis remélem. :D

Barbi, itt nálunk is történt nemrég egy hasonló eset, de ott anyuka a picivel együtt ugrott vízbe, 4 hónapos volt a kisbaba. :(:( Az ilyen nem ember. :(

k.a.t.i.c.a

necsináljátok mááár !ez iszonyat!!váltsunk légyszi témát!
Vendég

Hali!

Írtam reggel, de nem látom....Ti?
Na mindegy.

:evil:

Most csak röviden, mert Levivel versenyzek a klaviatúráért. :lol:

Barbi, nem szültem meg, mert felébredtem, de átéltem nagyon, iszonyúan fájt és a saját levemben ébredtem. :?

Oltás: nálunk sokan a kötelezőt is megtagadják. Sztem van aranyközépút, nem kell mindennel telenyomni a gyereket, van egy csomó fölösleges oltás, pl. influ meg rota, de vannak nagyon hasznosak is.

Zsombi, Lili, Nono?

Na, lépek orrot szívni meg megpróbálkozunk a szopival. Egy hét tökéletes, egy hét szenvedés és sztájk. Most kezdődik a rossz hét...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

igen benis zsófink is el van tűnve!!!halihó!!nekem hiányoznak a részletes beszámolóid és jó lenne ha összejönne neked is ez eheti jógázás!!
Vendég

aproo és még mindig nő levikének az oltása, vagy már múlóban van a gyulladás?szegénykének biztos nagyon fáj :(
Vendég

sziasztok! vagyok ám, de inkább csak olvasóban! :( sajnos a kisfiam nem nagyon enged gépezni, mikor apa meg hazaér, akkor meg már nincs kedvem írni! :(

nagyon nagy a termés, remélem, hogy sikerül hellyel-közzel mindenre válaszolni, illetve magunkról is írni, hogy mizújs felénk!

Aproo, én láttam egy korábbi hozzászólásod 1 lappal előlrébb!

csajok, nagyon jók a fotók! betegecskéknek jobbulást, hamar gyógyuljanak meg mind!

nálunk szerencsére nincs semmi ehhez hasonló, de tényleg el vagyok úszva. a kárcsonnyal kapcsolatban is, meg amúgy is!

pénteken megjöttek az egyedi képes cuccaink, hát azt hittem, hogy felrobbanok! a hűtőmágnesek ultra gázosak voltak, a bögrén pedig a feltöltött képem tükörképe jelent meg! :( azt hittem, hogy bedilizek! :( aztán jól kivertem a balhét, és ma már megjött egy bögre, jó képpel. holnap pedig várom a többi cuccot! 15e Ft-ért kicsit gyengüsra sikerült első körben!

szombaton voltunk a fotózáson, majd dobok fel képeket, aztán anyunál hagytuk a gyerkőcöt, és mi bevásároltunk, mert még sokminden hiányzott a karácsonyi menühöz + ajándékok is!

vasárnap anyósoméknál ettünk, meg após lelkivilágát ápoltuk! :( nagyon gázul van. szóval aggódom a karácsony miatt emiatt is, nem tudom, hogy addig bírja-e, vagy sem! :(

ja, és a legdurvább, hogy hajnal 5-kor beriasztott a légzésfigyunk! :(:(:(:( nem tudom, hogy mi lehetett, de rohantunk, mint a mérgezett egerek, párommal, gyereket kifeszítettem az ágyból, de nekem úgy tűnt, hogy nincs gond! valakinél volt hasonló? meg, hogy mit csináljak? lehet, hogy csak elmászott az ágyban úgy, hogy a lapkák nem érzékelték a lélegzetét??? nekünk nem AC van, hanem baby controll, 3 lapos!

hát kb. ezek vannak. a napközbeni kis alvások miatt sem nagyon tudok jönni, mert most is szopi közben bealudt, de már fent van, és nyügizik a hátam mögött a nagyágyban! szóval kicsit sűrű a progi, de amúgy jól vagyunk, leszámítva ezeket a dolgokat!

Mecsi, remélem, hogy rendeződnek a dolgaitok! nagyon jó lenne, ha papád is meg tudna változni!!! drukkolok!

Barbi, ezek a sztorik! nagyon elkeserít, hogy ilyen megtörténhet!

Cs-andi, Sniky, sajnos úgy néz ki, hogy holnap visz be párom anyósékhoz, mert apósomat viszi vérvételre, én meg elintézek még pár dolgot ajándék ügyben, így a csütörtöki kiruccanás, főleg a BVK varia miatt is egyre neccesebb! sajnálom, hogy nem jön össze, de én nem nagyon tudok bevállalni ilyen egésznapos banzájt, pedig jó lenne már végre újból összefutni veletek, mindenkivel!

na, ebédelnem is kellene... gyorsan dobok képet, és megpróbálok még jönni, ha a kisfiam is engedi! ;)

ja, Dia, nagyon sajnálom, hogy Virág lebetegedett! remélem, hogy minden rendben már veletek, és sokat számít, hogy már otthon lehettek!

ja, és még egy. karácsonyi ajándék gyerkőcnek, mi FP lábbal nyomizható cuccot vettünk az ágy végébe, aztán később ülve is tud vele játszani! tesómék meg valami kézségfejlesztő dobot vettek!? :shock: szomszédok örülni fognak! :D

Boni, ez a só-liszt gyurmás dolog. ma csináltuk meg Benivel, hát kicsit nehézkes volt levenni a talpi mintát, de valahogy sikerált, majd még megnézem, hogy hány db adható oda!? :)

és akkor a fotók:

Kép
Kép
Kép
Kép

sophie27

Zsófi nagyon aranyosak lettek ezek a képek!! :D A rénszarvasos az nálam tuti bejövős, ilyet csinálnunk kell. :D

k.a.t.i.c.a

Apró! Csak nem hármasikrekre vágysz? :P Tudod a tudatalatti... :lol: :lol: :lol:
Barbi! Ez szörnyű, még a hideg is kirázott, ahogy olvastam :( Jobbulást a kis betegednek! Homeos bogyókat nem szoktál adni nekik?
Mecsi! Hétvégén front lehetett nagyszülő tájékon, mert nálunk is volt balhé, szintén apámmal... Bár mi telefonon szólalkoztunk össze nagyon, amiket a fejemhez vágott, hát nagyon durva volt! Bezzeg az én "mondókámat" nem hallgatta végig, levágta a telefont...
Katica! Én most nem hiszem, hogy tudok menni, mert valószínű én megyek Daniért az oviba, haza kell hozni a benti cuccait, mert téli szünet lesz ugye, utána meg már nem sok értelme lenne elindulni. Ha mégis el tudnék menni, időben szólok! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok!

Először is had köszönjem meg mindenkinek az együttérzést és jó kívánságokat!! :D Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm!
Igen, Virágocska most már jobban van sokkal. Az étvágy lassacskán kezd visszajönni, olyan 100-130-akat eszik, tegnap du pedig 210-et is bevágott! Akkor meg is ijedtem, nehogy visszajöjjön, de nem jött :) Ha meg kevés tejcsit evett, akkor még meg kínálom egy kis teával ami nem olyan nehéz a gyomrának, és általában le is csúszik még 20-30g belőle. Most mérek minden evést plusz minden kaki/pisi mennyiséget, és eddig rendben vagyunk! Ma lett volna védőoltás, de azt áttettem jan 6-ra.
Remélem holnapra meglesz a széklet vizsgálat eredménye, talán kiderül hogy mi okozta szegénykémnek ezt a betegséget. Nem rota az már biztos.

Barbi,
Jobbulást Regőnek!
Nem semmi az a történet, kár, hogy igaz. Én sem tudom elképzelni, hogy valaki...egy anya...ilyet megtegyen....:cry:

Zsófi,
Nagyon jók a képek!! Nem is tudom melyik tetszik jobban. mind nagyon édi! Úgy sajnálom, hogy mi nem tudtunk elmenni!! Most vasárnap is lesz ott fotózás, de nem merem még emberek közé vinni Virágot, had épüljön fel teljesen!
Igen, nálunk már riasztott a légzésfigyelőnk, Angelcare van nekünk. Sztem azért volt, mert Virág elmászott az ágyrácshoz, és már nem érzékelte. De aztán a legérzékenyebbre állítottuk, azóta semmi riasztás. Nyugi, biztos semmi nem volt, ha mindent rendben találtál
:)

Aproo,
Jobbulást Levinek is!! Remélem nem fáj neki nagyon, szegényke!!

Meg minden betegeskedőnek jobbulást! Tényleg, Pöttöméknél Nonokának is valami vírus fertőzése volt, nem?? Remélem jól vannak!

Kép
Kép
dia123

Gyors bejelentkezés. Ma reggel elhibáztam a lábbeliket, mert ide leginkább korcsolya kellett volna a biztonságos közlekedéshez, olyan tükörjég mindenhol a járda. Vagy szeges cipötalp, persze kifelé szeges, nem fakírcipö. :)

Mindjárt nyomulunk az oviba, leváltjuk az ott strázsát álló jegesmacikat. :)

Küldök a gyengélkedömröl képeket, ezt csinálta:

Kép

Kép

Az eredmény:
Kép Kép

Barbi
Vendég

Kép

Barbi olyan jó nézni a képeidet ennyi lurkó egy családba biztos nagy öröm lehet! Nekem 2is sok de szeretnék még 1 tesót azért, de többet biztos nem :lol: Regőkének jobbulást mennek a gyógypuszik!

Derrick felügyelőt meg nagyon sajnálom gyerekkori tévéprogram volt :(

Viszont egy ilyen anyát akit anyának nem is lehet nevezni kikéne vonni a forgalomból. Minek szüli meg vagy adná otthonba vagy bármi de ilyet tenni ......... Borzalmas. DE sajnos rengeteg ilyen eset van ami elszomorító.

Zsófi hiába csinálok jó képeket de ezek a képek fantasztikusak a kellékeket nem hoztad el??? akkor csinálnák mindenkinek ilyen fotót :lol: :lol: Beni hogy bírta a fotózkodást és mennyiért csinálták a képeket?

Apukámmal való kapcsolatról biztos nem fárasztalak benneteket többet mert én teljesen feladtam és valahol én nem is akarok már ezen változtatni. Az én otthonomba a gyerekem előtt velem senki ne ordibáljon ! Sajnos ez van. Nekem mindennél többet jelent Áron és a Párom :)

Valaki tud nagyon finom pogácsát sütni akkor dobjon egy receptet lécci?!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Barbi,
Nagyon ügyi, biztos finom lett! Meg is éheztem! :wink:

Kép
Kép
dia123

Zsófi! Nagyon jók a képek! hol is voltatok fotózáson? Én is nagyon filózok rajta!

rizsimami

Na kezd megjönni a Karácsonyi hangulatom, el sem hiszem, hogy már itt van a nyakunkon! Ma hozza haza apa a fát!! :D
Ja, és mivel lemaradtunk a hétvégi fotózásról, gondoltam egyet és csináltam egy kis itthoni stúdiót és gyártottam néhány képet, ime a legjobbak:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

:D

Kép
Kép
dia123

na és arról nem is beszélek hogy tegnap ráálltam a mérlegre és híztam 4kilót. éreztem én hogy valami nem stimmel de hogy ennyi , ez lesújtó :oops: :oops: és még a tejem is fogyóba. Most abbahagytam a cerazetet kíváncsi leszek hátha ez a baj.

végül pár mostani képünk:
Látjátok még alul nincs fogam :lol: :lol:
Kép
Karácsonyi hangulatba öltöztem és olvasok
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Dia ötletes képek kedvet kaptam!!!
az égősoros kép kicsit veszélyes max égnek áll a hajunk :lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi,
Igen, kissé veszélyes volt, főleg mivel mindenáron megakarta kóstolni az égőket! Na de persze ott voltam és nem engedtem, hogy a szájába vegye!! :wink:

Kép
Kép
dia123

rizsi köszi aranyos vagy ! Legszívesebben igénybe venném a segítséget :lol: szegény anyósomat fel is akartuk hivni a héten hogy kitudjak takaritani teljesen de lebetegedtek :(
Viszont ugye itt lakik a házba Andaka Andi aki rég volt már itt köztünk, de sokat próbálunk együtt bandázni sétálni kibeszélni a problémákat , meg mostanába van hogy egymásnál eszünk :D inkább Andinál mert jobban főz meg kreativabb :lol: :lol:
Amúgy az tényleg nagyon rossz hogy igazából nincs senki akit napközben áthívhatnék mert hát mindenki dolgozik családos stb..... és ez igy helyes is valahol.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Hahó!

Mi vettünk az Ikeában olyan 500 Ft-os LED-es égőt, amit imád Levi, nem tudja megrázni és nem éget.
Igaz, csak 10 db égő van rajta de én nem is a fára szántam, hanem a Picurinak.
Az az igazság, hogy nálunk mindig nagyon egyszerű a fa, csak szalmadíszek vannak rajta (Erdélyből) meg fogyik által készített agyagdíszek, amik nagyon szépek.
Semmi csillogós, semmi égő, pár szaloncukor néha. Bár jövőre már kell majd égő, mert Levi hiányolni fogja az tuti. Most még tartam magam a hagyományokhoz.
Mi 24.-én hármasban, apum jön vmikor 1 órára, mert Ő ilyenkor végiglátogatja a 3 gyerekét.
Aztán 25.-e Peti család, mindkét helyen kb harmincan.
MAjd 26: én család, "csak" kb huszan, tesómék+gyerekek.
Aztán keresztapuméknál meg 27, oda jön az afrikai rokonság is.
28. szülinapom, újra kezdődik a vendégjárás kb. 30.-ig, utána meg jön a szilveszteri társasózás, 30. én előszilveszter egyik család, majd 31.-én barátokkal.
Azt hiszem dúrván nem fogunk unatkozni. :lol:

Képek nagyon cukkancsok! Lehet én is lekapom, ahogy Levi bíbelődik az égőkkel. :lol:

Mecsi, nekem is jól jönne vki, bár én vásárlás alatt otthagyom Levit anyósnál, de a karácsonyi nagytakarítás sztem nálunk most elmarad, mert anyóst nem rángathatom át, maradt még otthon 5 gyereke így is, hogy kettő már elköltözött. :oops: Szóval marad a porcicák kergetése :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziazstok!

Köszönöm szépen az altatásos véleményeket. Szuszu köszi a linket. Igazából nekünk a napközbeni alvással van gond, helyesebben az altatással. Ringatni kell és bekapcs porszívóval alszik el, leteszem nehezen, és felébred , kezdem előről , van,h sikerül letenni és megmarad, de akkor meg felébred,mert tekereg a puki vagy mittomén mire, rángatózik és akkor kezdhetem ismét előről... persze az altatás pólyában :oops: (imádja a pólyáját, már kilóg belőle a lába :shock: :roll: :D ), ezért kérdeztem,h ki hogyan altat...,de kipróbálom majd a berakom-kiveszemet is, bár nálunk ha nem alszik el teljesen begerjed és akkor még nehezebb elaltatni, sőt ha ahgyom egyedül elalduni iszonyat sírás van belőle...
mit rontottam el?, igaz sokat volt kézben a hsafájása miatt...
Éjszak szerncsére alszik, könynel el is alszik az esti rituálé után, régebben aludt 10-től kb 8-ig, de mostanában fél 6-kor kell és lég kellemetlen,mert nem lehet vissza altatni... :shock: , kicsit zombik vagyunk miatta, d eremélem visszatér majd a sokáig alvása....

Nagyon édesek a képek, Benibaba a rénszarvason tünemény, meg Kisvirág az égősorral...

Csimby, már voltunk megnézni,de még nem tartja rendesen a fejét , így majd csak akkor kezdünk ha már tartja. Ottóhoz mentek majd?
makadu

Mecsi én is csak akkor tudok bármit csinálni ha itthon van Apa vagy az Anyum jön át,mert lehet h elalszik,de 5 perc múlva lehet felébred vagy félóra múlva és így nem lehet semminek nekiállni....
Mi egy kis városrészben lakunk ahol szinte csak öregek vannak és kb 6 utcácska van, ahhoz hogy bemenjek a városba valaki kell (férjem, anyum, apósom).... gondolhatod, mennyire vagyok depis néha.... kitartás, sajnálom ami Veletek történt!
makadu

Sziasztok!

Kitti: Igen, az Ottóhoz megyünk. És tetszett az óra?

Hanna tartja a fejét, de tegnap óta csinál olyat sírás közben, hogy egyszer csak hátra vágja. Másnál is van ilyen?

Zsóf
i: Nagyon sajnállak a becsippanás miatt, tudom mennyire rossz érzés. Ne aggódj, mert biztos csak lemászott Beni. Nekünk is BC van. Most csak 2 lapos, de egy hónapig 3 laposat használtunk. A Heim P.-ban mondták, hogy matrac fölé rakjuk és úgy, hogy ne érjenek össze a lapok, mert kisüthetik egymást. A szervizes pasas pedig azt is javasolta, hogy úgy legyenek elosztva, hogy egy a fejénél keresztben a kiságyban a másik kettő, pedig egymás mellett, az első alatt hosszában.
Huh, érthető voltam?
Ja és nagyon jók a képeitek! :)

Ma szinte egész nap karácsonyi ajándékok után rohangáltam csak épp haza jöttem szopiztatni. Kitaláltuk apával, hogy a nagyszülőknek digitális képeretet veszünk. Ki is néztem egyet, de sehol nem lehet kapni. Most teljesen el vagyok kenődve! :(

Cs.

Kép

Kép
csimby

Dobok képeket:

téli cuccban
Kép

Kép

nézem a lábamat
Kép

kidugtam a lábam a hálózsákból, ügyi vagyok?
Kép

yuyu79

Ja és mindenkinek gyönyörőek a képei, ezért kaptam kedvet én is ;-)

Beni képei nagyon profik, jó lehet afotós, aki csinálta...

Zsófi és mindenki: hogy lehet videót feltenni picasára??? Bár azt hiszem már kérdezte valaki, de nem emlékszem, hogy lett volna válasz... Nekem is azt írta ki, hogy ismeretlen formátum, vagy mi...

A mai nap híre, hogy Enikő 3x átfordult úgy, hogy a kezét is kihúzta maga alól :-D Hipp-hipp-hurrá ;-) Voltunk az első baba-mama tornánkon is, hát jól meg fogok erősödni, ha megyünk megint januártól... Ekkora gyerekkel súlyzózni, azért nem semmi... Már az is sok volt, mire odaértünk kenguruval, pedig csak 10 perc gyalog :roll:

Apa nincs itthon, úgy látszik esténként neki megy a hiszti máskor, mert most egy hang nélkül elaludt a kis hölgy. Igaz az előbb felsírt egy kicsit, de ahogy szóltam hozzá, rögtön visszaaludt... Máskor ha ilyen van, csak cicin nyugszik meg. Másnál is van ilyen, hogy elalvás után fél órával sírva ébred a pöttöm??

yuyu79

Sziasztok!

Niki! Köszönjuk szépen a pelenka szállítmányt .még teljesn jók pedig már 6.5 kg Miksa!

Andi! Bkv sztrájk esetén is megtartják a jógát?

Zsófi! Nagyon jók lettek a fényképek.Ilyen rénszarvasos szönyegünk még van is itthon.Köszi az ötletet.

Vera
l.veronika

[quote="l.veronika"]S írta:l.veronikaziasztok!

Niki! Köszönjuk szépen a pelenka szállítmányt .még teljesn jók pedig már 6.5 kg Miksa!

Andi! Bkv sztrájk esetén is megtartják a jógát?Köszi a vaterás tippet.de megrendeltem a családtól karácsonyra.

Zsófi! Nagyon jók lettek a fényképek.Ilyen rénszarvasos szönyegünk még van is itthon.Köszi az ötletet.

Vera
l.veronika

vera, nézted a privimet?

remélem csak egy kis nátha semmi komoly Miksával!?
Vendég

Jó reggelt!

Tüneményesek a képek!

:lol:

Aproo naggyon durván nagy az oltás, nem is gondoltam volna, hogy ilyen is lehet és hogy ez "normális"

elképzeltem ahogy kergeted a porcicákat ........hihi

sophie remélem sikerült! én is drukkoltam, hogy ne penészesedjen be de szerencsére nem....

MEcsi felettem az anyukám pogácsa receptjét a receptek közé!

BArbi ügyes a kis beteg!jobbulást neki!
Dönci hogy ki van pofisodva! ugyanilyen formáim vannak... illetve idén lett kismacis, kisemberes...

Enikőnek gratulálok..

Tegnap én is megsütöttem a mézeskalácsot és a puszedlit sajna nem tudok kire várni, mert nincs aki vigyázzon fiamra..a rokonság ZAlában él így összekötttem a szórakoztatását a szaggatással.. végig énekeltem neki, meg a zeneovi tél iünnep című cd-t hallgattuk...így ügyesek voltunk...

délután meg azon kacagott, hogy hogyan lesz a barna puszedliből fehér! tetszett neki a technika... :lol: de végülis meglett.. de idén nem biztos, hogy gyönyörű diszítést kapnak a kalácskák..

mindenkinek ölelés.. ma nekiállok fincsiket főzni, mert holnap jön sógorom haza Izraelből és nadon várjuk... most fognak először találkozni Zsigmondommal...eddig csak skypon beszélgettek :lol: :lol:
Vendég

jó reggelt!
na minket is kivetett az ágy.este 1/2 11-kor elaludt a baba és 6-kor keltett.végre aludtam egybe 6 órát :D
Vendég

cs-andi éljen! :lol:
Vendég

Csandi, ilyeneket ne is írj!
Én már az egyben 3 órát is külön figyelemmel köszönöm meg Levinek....hogy hol ronthattam el :roll:
Sztem az összes villanypóznát végigölelgetem az utcánkban ha egyszer produkálunk mi is 6 órát egyben.
Eddig egyszer volt 5 óra a közel 5 hónap alatt.... :roll:

Éljen a sólisztgyurma meg a sütik sütése.

Örülök, hogy Virág jobban van! Zsombi, Nono?

Makadu, nálunk sem lehet semmibe sem fogni, azonnal reklamál, persze megvárja amíg könyékig vagyok a mosogatólében vagy a nyers húsban, mielőtt óbégatni kezd. :lol:
Nálunk kizárva a kajarendelés, mert ezernyi husink van és párom meg nagy disznóságos, szóval főzni kell, így minden 2. napra jut egy kis bömbi tutira és akkor még a takarításról ne is beszéljünk.
Sztem karira kérek egy ultracsendes porszívót, mert ha fennvan, akkor ez is kizárva.
Éljenek az Uralkodó típusú, szeszélyes Leventék!!!

Bcg, megint nőtt és most sötétsárga a közepe. Mindigmeglepődök, hogy lehet annál is rondább, mint amilyen eddig volt. :? De nem fáj Levimnek is ez a lényeg!

Enikőnek nagy gratula az átforduláshoz. Nekünk is ilyen hálózsákunk van pont, de már hosszában alig jó. MA kapjuk meg a 6-9 hós változatot ugyanebből. Nagyon szeretem.
Julcsi, Te még be is takarod? Mert látom Eni is csak egy bodyt kap alá, de olyan baromi meleg ez a cucc. Én alig 21 fokra állítom a szobá, de már csak egy nyári plédet dobok rá, ugyanilyen nyuszisat. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Andi!
Néztem,köszi de közben a tesom bevállalta kari ajándéknak.
Irigykedek a 6 óra alvásért,hidd el biztos elég a tejed és nem "éhezik"Csenge ha ilyen jót alszik.Nem Miksa hanem Bence lett beteg kicsit köhögött tegnap,de estére jobban lett így már el is ment suliba!

Tegnap Miksának sikerült 2x hátról hasra fordulnia.Elöször nagyon meglepödött de aztán játszott tovább.

Vera
l.veronika

6 órás alvásra én is irigykedek, habár a múlt héten vasárnap volt egy hosszú éjszakai alvásunk, ami az után következett be, hogy már 3 napja a kiságyában aludt el, hátsimivel, és nem ringatással. Na, persze hétfőn nagyon tekerget és morgott a pocak, így ringatás lett, azóta újra kelünk 3-4 óránként. Így tegnap újra kezdtük az ágyban altatást, hátsimivel, és már elég hamar el is tudott így aludni. Remélem a hosszú alvás is vissza jön.

Mi is karácsonyi lázban égünk!!! Már majdnem mindent beszereztünk, tegnap egész nap mentünk.

Julcsi! Gratula az átforudláshoz!

Nekem is neki kellene állnom a sütögetéshez, de jelen pillanatban Pató Pált játszok. Pedig, hej, ráérünk arra még - nem igazán valós állítás most. :roll:

rizsimami

aproo jó a Mei tai kendőtök! :lol:

kisbetegnek jobulást!

rizsi állj neki a sütésnek most! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok:)

Vera, örülök, hogy jók lettek a pelusok, használjátok egészséggel;)

Andikám, irígykedem a 6 órás alvás miatt;)

Nálunk tegnap óta 4 óránként evés van, bár így is keltünk 2x az éjjel. Barnus sajnos megint csak cicin aludt el, de az első etetés után a kiságyában landolt, így most én is kényelmesebben aludtam;)

Rizsi, Mecsi, Kitti, próbálkozok továbbra is a felvesz/letesz technikával, több-kevesebb sikerrel... egyelőre nem nagyon szereti, mert ugye nem ehhez van szokva, de azért remélem hamar sikerül átálnunk;)

Barbi, kis betegeskedőnek jobbulást kívánok, nagyon édesek a képen a srácok, Dönci tényleg szépen kikerekedett;)

Zsófi, sajnálom, hogy nem jön össze a jóga és a tranzit, de jövőre bepótoljuk remélem;)

Apró, Levikének remélem hamar rendbejön az oltása, de a lányeg, hogy nem fáj neki....
jót mosolyogtam az álmodon;)

én meg azt álmodtam 2 napja, hogy Barnusnak kijött egyszerre 3 foga;) reggel az volt az első, hogy ellenőriztem;)

na most rohanok, mert felébredt!

Puszi!

sniky

Nem tudok mostanában belépni, úgyhogy ha lenne pár percem írni, akkor nem tudok jönni :(

Zsombi jól van általában, de ma éjjel nyűgös volt, nem tudom miért, mindegy, ma reggel jókedvűen ébredt és most alszik. A tegnapi napot kitörölném az életemből :( minden összejött, de nem untatlak vele titeket, inkább legyünk optimisták, ezután már csak jobb lehet :)

Tetszettek a fotók, minden baba gyönyörűséges. Szép napot és ha nem tudok jönni, akkor jó hétvégét is mindenkinek! :)
Vendég

Niki, mi holnap próbálkozunk a jógával, ha a csillagok is úgy állnak majd. Én imádok együtt aludni a gyerekeimmel :) akkor tudok nyugodtan pihenni ha hallom a szuszogásukat. mondjuk kettő már lehet sok lenne, így most eggyel kell beérnem :D
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ma megkapta Andris a 4 hós kötlezőt meg a harmadik prevenart is. Most 15 hónapos koráig nincs több szuri. Ennek nagyon örülök. Mondta a doki, hogy elég durva, hogy a megrendelt 30 oltóanyag helyett csak 6-ot kaptak, amikor mi megérkeztünk ebből már csak 3 volt, de miénk lett az egyik. Juhéjj. Andris alig pityergett, az öltöztetéskor már nem is emlékezett szerintem a szúrásokra. Adtam azért neki egy adag nurofent, biztos, ami biztos. Viszont most nem tudom, hogy holnap menjek-e így jógára, mert elvileg 48 óráig nem nagyon szabad ilyenkor más babák közelébe vinni. Még eldöntöm holnapig, meg attól is függ, hogy mennyire lesz nyűgös. Egyelőre semennyire sem az.
Nekünk jó éjszakánk volt. Este nyolckor elaudt és először csak 5-kor kelt fel.

Niki, remélem megkaptad a képeket. Az email címedre küldtem.

Nagyon jók a képek. Beni profi képei igazán ötletesek, meg persze a Virág otthoni stúdiós képei is. Csak óvatosan az izzósorral! :shock:

Mecsi, a te fotóid mindig szuperek. Mondjuk jó a nyersanyag is.

Barbi, a te Dönci fiadról mindig az én saját Dönikém jut eszembe (ez Andris beceneve mostanában), mert az én fiam is jól kikerekedett. Ma 7350 grammnak mérték és 67 cm-nek. Andris se volt nagy baba, összesen 3 kilóval született.

Julcsi, Enikő is nagyon bájos. Zabálnivaló a mosolya. Valamelyik nap Andris is úgy kelt, hogy az egyik lába kilógott a hálózsákból. :D

Mindjárt dobok én is képeket.

Hétfőn Andris is megfordult hátról hasra, de sajna lemaradtunk róla, mert aközben történt a dolog, amíg félrenéztem. Azóta még nem sikerült reprodukálni, pedig csőre töltött fényképezőgéppel közlekedem azóta is.

szuszu

Ilyen hurkás:

Kép

A játszószőnyeg nem rendeltetésszerű használata:

Kép

szuszu

Szuszu, most néztem, köszi, átjöttek a képek;)
remélem jöttök holnap jógára, jó lenne és Csenge ti is gyertek, ha tudtok;)

nagyon jók a képek egytől egyig, szuper aranyos minden baba;)

na megyek teregetni, mert nemsoká indulunk a Heim Pálba, koponya és hasi uh-ra (még csak mostanra kaptunk időpontot;((()

gratulálok az átforduláshoz a babáknak, nagyon ügyesek;)

Zsófi, hol csináltattátok Beniről a képeket? nagyon tetszik, főleg a rénszarvasos;)

sniky

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi jókívánságokat és a hiányolást, de nemtudok egyszerre titkárnősködni(netet figyelni és irogatni) és háziasszony lenni. Ti hogy csináljátok? Nálunk áll a bál, pedig állítolag nagyon jó és nyugodt babám van :? .
Nagyjából sikerült végig olvasnom, persze a hozzászólások alapján Barbi történetét nem találtam meg, de majd megpróbálok utánna nézni mégegyszer.
Szóval karácsonyi vásárlás még mindíg sehol, takaritás csak ahol a papok táncolnak és immel ámmal itt ott. De a hétvégén legalább eltudtunk menni egy kicsit a barátainkkal iszogatni, beszélgetni(kocsmázni) ami utoljára Alma születése elött volt. Nagyon jól esett és már régen nem nevettem ennyit :lol: .
Addig anyósomék és Alma keresztapuja vigyázott a kis hercegnőre.
Sütést még csak ma fogom elkezdeni és remélem némi takarításhoz is hozzájutok. Tegnap viszont megvoltm a karácsony elötti nagy szépségápolás(kozmetikus, fodrász).
Had kötöszködjek egy kicsit. Mi az,-" hogy elromlott a gyerekem"? Már töbször elhangzott és nem igazán értem
:wink: Végülis azért mert éppen nem alszik ahogy kell vagy nem úgy eszik az még nem biztos, hogy rossz, vagy igen? Ők hétről hétre változnak és nem maradhatnak örökké alvós babák (tisztelet a kivételnek akik amúgy sem azok).
Mecsi- nálunk a karácsonyi menü mandula bundában sült pisztráng lesz mazsolás rizzsel és némi zöldkörettel, és mákos guba, mert az Attila kedvence és nemmaradhatki az ünnepi menüből.
A férjeddel kapcsolatban pedig csak azt tudom, mondani, hogy próbáljátok úgy szervezni az életeteket,hogy ő is kivegye részét a gyermek gondozásából akár úgy is, hogy te egy kicsit eltudj menni otthonról és magaddal foglalkozni. Ő is érezze ennek a súlyát és te meg újra nőnek érzhesd magadat.
Kérdés mindenkihez: Alma 70-80 max 110 ket eszik szerintetek is kevés? Most úgy érzem hogy nagyon elvagyunk maradva. 2 hónappal fiatalabb unokatestvére 4070 Alma pedig most 5030. Fogy ni nem fogy elég arányos is és még mindíg 2 óránként eszik most újabban 3 hete éjszaka is eszik.
A haja is elkezdett nőni ismét, és barna lesz pedig mindenki azt jósolta, hogy szőke lesz mert az apja is az.
Amúgy a Barbi történetére visszatérve(mondom nem olvastam)csak a hozzászólásokból tudom megitélni mi lehetett, de én úgy vélem nem lehet csak egyféle képpen megitélni az embert. Nem tudhatjuk mi játszódott le annak az anyának a fejében lelkében milyen volt a családi háttere volt e egyáltalán,... stb. Lehet, hogy én vagyok nagyon szolidáris, de esetleg segítségre szorult és nem kapta meg és ez egy kiáltás volt ahogyan az öngyilkosoknál is szokott lenni, nem minden esetben akarnak meghallni, csak figyelemfelkeltésnek szánják a dolgot ami aztán persze balul is elsülhet.
Zsófi-Ezek szerint nem fogunk tudni találkozni,ahogy a programjaidon látom. Nagyon sajnálom, bár nekünk is kész rohangálás lesz az ünnep, de majd eljuttatom az ajándékodat valahogyan.Mi már 30-án vissza jövünk, mert a szilvesztert itt töltjük szemerén.
A képek nagyon jók és a babócák egyre szebbek :lol: kiváncsi leszek a karácsonyi beszámolókra.
Anna- ti is nagyon eltüntetek. A kiskönyvet megvettem a Dm-ben tényleg nagyon cuki, de már tovább is ajándékoztunk Alma másodunokatestvérének.
Remélem nemfogy el hamar és akkor még Almának is veszek egyet.
Ha nemtalálkoznánk mindenkinek nagyon szép békés boldog és kegyelmekben gazdag karácsonyt. :D

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?