A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Kép

Tök jó visszanézni, hogy milyen ütemben nőtt...

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kreiszi: hát én is remélem, hogy a februári szabadságát nem veszik vissza apának! Most azért nem kapja meg, mert egyszerűen nincs elég ember az osztályon... :? De idén még nem is vett ki szabadnapot, ezért engedik el januárban egy hónapra, meg hát azért is mert elveszne a szabadság és ki kellene fizetni.... Itt is mintha romlana a helyzet, ugyanis nemrég kitalálták, hogy a túlórákat egyszerűen törölni fogják.... :evil:
Örülök, hogy nálatok is minden rendben Babóval! :)

Hajnski: hát jó nagy lesz nálatok a Babóka! :) Nálunk 32+2 volt 1850 g és talán a BDP 8,2 volt....

Köldökzsinórvér-áramlás: ha jól emlékszem már nekem is megcsinálták többször is, a legutóbbi vizsgálaton is. Szerintem is megcsinálják rutinból, csak nem mondják külön.
Hüvelyi vizsgálatot nálam is csinál minden alkalommal a doki és szokott venni hüvelykenetet is. De ahogy Zsu is írta, így Én is sokkal nyugodtabb vagyok!!!

Panna
pandusika

A magnézium hiánya nálam is jelentkezik.... :? Elfelejtettem délben a 250 mg-os adagot bevenni és máris elkezdtem keményedni.... Mi lesz a 37-től, amikor már nem ajánlott szedni???

Panna
pandusika

aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.20 14:26-kor.
Vendég

Pandusika: Az nagyon durva lenne, ha nem engednék el a férjedet szabira, amikor születik a kislánya :?!
Én is pont azon filóztam, hogy mi lesz, ha már abba kell hagyni a magnéziumot! :roll:
zsu83

sziasztok!!!

Igyekesztem visszaolvasni és megnézni mizujs veletek, olyan jó látni h mindenki gyarapodik mind élményekkel mind pedig pocakilag:-)))
Már a karácsony itt kopogtat a kapuban mi már nagyon várjuk!!
Olyan klassz az a januári találkozó amit terveztek csak sajnos olyan messze van tőlem Budapest pedig biztosan jo lenne veletek a személyes találkozás is mert itt is olyan kedvesek vagytok :oops:
Mi már nagyon várjuk a január végét és február elejét h kis printyőkénk kibujjon a hasambol és az apa kezét és hasát ne csak a hasfalamon keresztül rugosgassa és megérinthessük végre, ja és lássuk h ő kis is lesz valójában. Képzeljétek nemrég ismét azt álmodtam h fiucska:-)))

Elif nagyon szépek a bababútorok és a kisruha is:-)))

Bakos Edina olyan klassz h igy lefényképezted a pocakodat :lol:

Olyan kis okos dolgokat irtok a gát metszésről, én ettől félek a legjobban:-( De majd csak meg lesz az is és nagy örömmel vehetem kézbe e kis pocaklakonkat:-)

Tök jó a akinek már be is vannak csomagolva az ajándékok nekünk még csak megvannak de még a csomagolás hátra van!
Még egy kis lakásdíszítés és takarítás is, de a pocak egyre akadályozóvá válik.
Jaj és jön a karácsony nagyon nagyon nehéz lesz ez a diéta.-((((

Megy a drukk a picin született babócának!!!

Lányok nekem a keményedéssel egyenlőre nincs gond, de én iszonyatosan szenvedek a gyomorégéstől, ti h vagytok ezzel?

Még egy kérdés ti az orrszívó kérdéssel h álltok?
Babanyul üdvözlöm kösztünk!

Most búcsúzom legyetek jók!!
Mónika

Kép
pmonika

Pmonika: Gyomorégésem nekem is van, de pár napja nem is a gyomrom ég, hanem a nyelőcsövemnél érzem az égő érzést, gondolom, ahogy felfelé nyomul minden bennem! Salvus vizet szoktam inni, az legtöbbször rendbe rakja!

Orrszívó: Mi egyenlőre vettünk egy kézit, amíg nagyon picurka Bencus, aztán jön a porszívós változat! :?
zsu83

Sziasztok!

Üdv Babanyul! Én még nem köszöntöttelek. :)

Pmonika: Visszatért a szuper gyomorégés nálam is, a Bogyesz nyomogatja felfelé a kis tagjait... Nekem a rennie segít általában illetve a tej is néha.

Dina: Az a baj, hogy mindenki szinte délelőttet, delet mondott, hogy az jó neki... :( Pocak édesen növögetett Nálad, jó a kolleció. :lol:

Pandus: Gyöngyösi úti metrómegálló Neked jól megközelíthető?

Zsu: Nekem is hasmenésem van a magnéziumtól. :? Emellett néha iszonyúan fájnak a beleim... Az szeintem attól van, hogy egyszerűen nyomja őket a Prüntyű, és nem engedi távozni a gázokat. (Már elnézést. :oops: ) Jógatanár egyetértett.

Kaandi: Kaptam rá szuper kúpot :? , már vége a kezelésnek, de azóta minden jó és jobban is érzem magam...

Bjuti: Szeretnék Veletek menni a Madarászba, de 6-ára egész délutános jelenésem van az orvosnál... :? Megpróbálom elintézni, hogy 13-a jó legyen. (Folyton kedden akar vizsgálgatni... :? ) De ha Nektek 6-a biztonságosabbnak látszik, menjetek nyugodtan nélkülem.
Találka jó Neked?

Kangu: Két pici gyerek, és már mindent beszereztél? Huhh, gratula! :) :roll: Mondd, hogy csinálod? Állandóan sokat veszekednek a bosszancsok vagy ez időszaktól is függ?

Magdi: Asszem Ti is a krion gondolkodtatok, nem? Érdemes megnézni most a honlapot, vannak kedvezményeik, mi az adóvisszatérítéssel együtt 160 ezerből megússzuk. Ami persze nem kevés, de nem 300 azért... Ja, és a hepinetes múlt heti 4d-t visszafizetik, ha szerződést kötünk velük, az is 12 ezer.

Gjéti: Ne aggódj, bőven van még ideje Olinak is befordulni!

Hajni: Asszem a Babótok vezeti a listát méretben. Van már neve? :D

Két napon belül ketten néztek rá a hasamra, kérdezték meg az időpontot és jelentették ki, hogy 4 kilónál nagyobb lesz, meglátom. :shock: Pedig ha Dinát nézem, ez én hasam kicsi...

Ismeri valaki a játékturi nevű helyet a Victor Hugo utcában? Nagyon szupi, elég olcsó, a tulaj csak nagyon tud eladni, ért ahhoz, amivel foglalkozik, és igazán kedves. Kicsit több pénzt hagytam ott a tervezettnél... :? :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Zsu: nagyon cuki lehetett a férjed :D ! Olyan jó nevettem, ahogy elképzeltem.

Orrszívó: én a porszívósra szavazok, ugyan durvának tűnik, de hatásos!

Panna: ez annyira durva, mi az h csak úgy törlik a túlórát :twisted: .

Magnézium: úgy tudom, folyamatosan csökkentve kell abbahagyni, nem szabad hírtelen.

Tettem fel a közösre a kismama.hu-ról letöltött fejreállító trükköket!

Dina: tök jók a képek :D !
kreiszi

pmonika: mi is megvettük az orrszívósat, mert itt a fórumon nagyon sokan esküdtek rá, de bizony, bizony, nálunk most megy a verseny a férjemmel, hogy kinek az orrán avatjuk fel. Mert én biza be nem dugom a babócáméba próba nélkül (azért remélem a férjem nyeri a versenyt, mert elég ijesztő...) Meg amúgy is, én terhes vagyok, ő meg próbálja ki az orrszívót, nem?

Zsu: a Salvus vizet akkor kell inni, amikor már gond van? Mert nekem is alakul a probléma, bár egyelőre nem jelentkezik minden nap.

jóiccakát

ladmon

Orrszívó: Saját tapasztalatból a porszívós az igazi, gyors, és hatásos, és higgye el mindenki, hogy a babának, meg kisgyereknek megváltás ha segítesz rajta vele, és nem fáj, csak szeretik előadni magukat! Az ijedség nagyobb, azért van sírás! A kézi mondhatnám szart se ér, én szenvedtem vele nyaraláson, meg pindurkánál, de alig szív, sokáig kell szenvedni, és annyit bőg közben a gyerek, hogy több taknya lesz, mint előtte volt.....És fél órás buli legalább.....de egy próbát megér, és nemárt ha van, nem is drága. :)
Saját kipróbálást nem ajánlom...nekünk már kissé nagyobb az orrunk, és kissé kellemetlenebb...én sose próbáltam, nem is fogom...ez olyan mint a cumisüvegből ivás.... :) Uncsitesóm próbálta, azt mondta nagyon szar...:( de a gyerekek megszeretik egy idő után tényleg. Nekem volt hogy a lányom kérte szívjam le neki a nózit, és ő hozta a szerkentyűt... :)

Dina! Királyak a képek! Nagyon jó így egybe látnai a folyamatot..... nem semmi a növekedés!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Pmonika: Mi is orrszívósat vettünk... Mindenki azt ajánlja.

Ladmon: Ha fáj a gyomrod, akkor igyál, nem kúraszerűen kell.

Zsufi: Örülök, hogy Neked jó a hátad mostanság. Azóta is?

Kitartást a még dolgozóknak!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok
Ne haragudjatok, nem tudok visszaolvasni, mert mindjárt leborulok a székről, csak beírom mi van velünk...
Ma az egész napot kórházban töltöttük a párommal....
Hajnalban arra ébredtem, hogy iszonyúan begörcsölt a vádlim, de ilyen még soha nem volt, komolyan a vajúdás nem fájt ennyire... azt hittem bepisilek... a párom felugrott a nyöszörgésre, azt hitte szülök, rosszil vagyok.. elkezdte masszírozni.. aztán leült mellém a puffra, és mondja, hogy hirtelen ugrott fel, szédül egy kicsit... egy fél perc múlva leborult a puffról... azt hittem először hülyéskedik.. pont ráesett a kutyára, az sikítva próbál kimászni alóla...
Merevgörcse volt, hörgött, felakadtak a szemei, percekig ebben az állapotben volt, rángattam, kiabáltam neki, oldalt fekvésbe cibáltam, próbáltam visszapofozni... jajj lányok, iszonyú votl az egész... a gyerek is felébredt, sikítva rohant oda, üvöltött, hogy apuci....
2-3 percig tarthatott, utána elernyedt és nem vett levegőt.. azt sem tudtam mit csináljak, befújtam a szájába, nyomkodtam.. aztán egyszercsak megmozdult lassan ,észhez tért. Azt sem tudta hol van, mi történt vele...
Elvettem dokihoz, az persze beküldött a kórházba, ott sürgősségi belgyógyászat, vérvétel, vizsgálatok, onnan elküldtek neurológiája, ott is jól átnézték, CT-re küldték, hogy kizárják a súlyos agyi elváltozást, atán a lelettel vissza a newurológiára, utána megint a belgyógyászatra.
Semmit nem sikerült megállapítani, csak annyit, hogy epilepsziára gyanakodak, pénteken megyünk vele EEG-re, és januárban MR-re....
Totál kivagyok... bocsánat, hogy így gyorsan bekalapáltam, de megyek lefeküdni.
Szerencsére jól érzi magát, semmit nem látni rajta a reggeli rohamból, annyi van, hogy náthás, köhög, és ki van eléggé merülve. Pont 10 évvel ezelüőtt volt egy ugyanilyen rohama, akkor 3 napig kórházban volt, semmit nem találtak...

megyek, bocsánat, majd holnap talán lesz egy kis időm. suziasztok

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jesszus! Még olvasni is rossz, ami veletek történt, Andi, hát még átélni milyen lehetett! Reméljük semmi komoly bajt nem találnak a férjednél, szegény Száva is biztos nagyon megijedt! Mindenesetre, ha megint nem találnak semmit az orvosok, mindenképpen járjatok utána, és keressetek fel más szakorvosokat is. A férjednek nincs problémája vérnyomásával, ill. nincs érelmeszesedése? Van valamilyen fájdalommentes vizsgálat azt hiszem arteriográfnak hívják a készüléket, amivel ezt ki lehet zárni. Persze, mindenképpen várjátok meg a most készült vizsgálatok eredményeit. Szurkolunk nektek!

Amúgy tegnap voltunk ultrahangon, és bizony a mi babónk is átfordult farfekvésesbe, pedig két héttel ezelőtt a 4D-én még a jó irányban volt. Szerintem egy-két napja fordulhatott át, azóta valahogy másképpen áll a hasam :( Ráadásul ma éjjel háromkor arra ébredtem, hogy nagyon éhes vagyok, ilyen még nem történt velem, kénytelen voltam felkelni és néhány kekszet elmajszolni, hogy vissza tudjak aludni. Biztos megéhezett a kis fickó a nagy forgolódásba :wink: Mindenesetre az asszisztensnő szerint is még a 37. hétig visszafordulhat a helyes irányba. Addig is bevetem a korábban általatok leírt módszereket.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Hú Andus! Ez nagyon rémisztő lehetett!!! Ilyenkor az a legjobb, ha csinálnak mindnféle vizsgálatot és nem találnak semmit. Elhiszem, hogy nagyon megijedtetek, én nem is tudom hogyan reagálnék hasonló helyzetben :shock: !

Nekem is volt Ricsivel anno egy durva nyaki görcsöm a 32. hét körül, egy napig nem tudtam mozgatni, mintha betonba öntötték volna. Az ügyeletes doki csak egy demalgon szurit adot, ami szart se ért. Másnap a nődokim adott voltaren injekciót, na az segített.
yve

Andus: Ez szörnyen hangzik. Bár határozottan epilepszia gyanús. Tudom, hogy nem vigasztal, de ez esetben látványnak szörnyűbb, mint érzésnek :?

Orszívó: Egyértelműen a porszívós változat. A kézivel kár is kisérletezni. Én kipróbáltam magamon a porszívósat (annyira visított a gyerek, hogy gyanús volt), nem kellemes, de nem okoz fájdalmat. Ja, és én a maximum szívóerőn próbáltam ki :)

A bosszancsok napszaktól függetlenül folyamatosan ölik egymást. Ilyenkor csak az vígasztal, hogy legalább életrevalóak lesznek. Azért szörnyű látni azokat a harapásnyomokat, amit egymás karján-hátán helyeznek el :( Komolyan mondom, csodálkozom, hogy nagyobb kát még nem okoztak egymásnak. Hopp, most fejberugta a nagy a kicsit- minden előzmény nélkül, mehetek vígasztalni :cry:- mégsem, ő rohan ide vígasztalásért, már nem is bőg, csak bújik :(

Kép
kangu

Andus: MR volt? Azt még érdemes megcsináltatni. A férjemnek csinálták, ijesztő, az előtte aláíratott nyilatkozat maga a horror, de ha baj van, azon egyértelműen látszani fog. Várólista viszont van bőven :(

Kép
kangu

Hú Verus, festés, szekrényrámolás, szobarendezés????? Ebben a sorrendben? :wink: Azért próbálj meg közben néha lazítani egy kicsit, karácsonyi baba még kicsit korai lenne itt nálunk... :roll:

Ladmon, ha megfelelő ígéretekkel tálalod neki, nem biztos, hogy kikészül :wink: :lol: :lol: :lol:
Hahaha majdnem lepottyantam a székről, úgy nevetek, hogy versenyeztek, ki próbálja ki a porszívós orrszívót :lol: :lol: :lol:

Zsu, te meg bírod inni a Salvus vizet? Minden elismerésem! Nekem anno nagyon allergiás időszakban az orromat kellett vele kimosni, hát én attól is hánytam. (bocsi)

Pmonika, nekem is bejött a Rennie (szerencsére csak egy hete ég a gyomrom+nyelőcsövem).

Andus, ez rettenetesen hangzik!!! Remélem, rendbejön a férjed, és főleg, hogy rájönnek, mi baj volt, hogy ne sötétben tapogatózzatok! Szegény Száva is biztos nagyon megijedt :( Jobbulást a férjednek! Remélem, azért tudsz egy kicsit nem idegeskedni... nem irigyellek, mostanában pörögnek nálatok az események!

Kangu, így legalább jó edzettek a boszikáid, mások nem tudnak ártani nekik :wink: kistesó is jó kiképzést kap, ha majd rajta is kipróbálják a legjobb egymáson tanult technikákat :D bár eleinte biztos összevissza lesz ölelgetve-puszilgatva :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Andi: Kitartás, biztos, hogy nem lesz semmi gond... bár gondolom az ijedtség nagyon-nagy lehetett. Komolyan csodálom a lélekjelenlétedet!!!
Tudom nincs két egyforma eset, de mikor hugom született, a szüleim kisértetiesen hasonló esetet éltek át (ezt az ő elmeséléseikből tudom, ami most rögtön bevillant, ahogy olvastalak) és azóta az apukámnak kutya baja.........
Még egy balesetet és megúszott tegnap az autópályán karcolás nélkül :wink:

Julcsi: de jó, hogy írtad... én eddig azt hittem, hogy a tanfolyam is 5-én van :shock: 6-án én is orvosnál vagyok!!! ctg-n :wink:
Szerintem azért jó lenne eljutni vhogy a Madarászba, de ha nem akkor mindegy.
A tali nekem is jó, csak még mindig nem állt össze a fejemben, hogy akkor hányra hova kell mennem?
Nem tudok vkivel a metrókijáratnál összefutni? Nem vagyok ismerős a környéken :oops:

Orsi

Kép
bjuti

óóó, a feledékeny agyam.. az orrszívóhoz akartam hozzászólni :D
Szóval a barátnőmék esküdnek a porszívós változatra a következő feltételekkel:

amíg a baba pici, addig ők egész egyszerűen megszívták a másik végét a készüléknek, nem porszívóra kötötték. Azt mondta az ő szívóerejük bőven elég volt és olyan hosszú a cső, hogy nem kell attól tartanotok, hogy a szátokban landol az a pici anyag. (BOcsánat)
ÉS mikor nagyobb lett (most 6 hónapos), akkor áttértek a porszívóra, de mivel a hangját nem szereti Vera, ezért a porszívót kizárják a szobából és így szent a béke és a kicsi nagyon hálás azért, hogy kap levegőt :wink:

Ne lelövöm magam. Üdv mindenkinek

Orsi

Kép
bjuti

Huhh Andus, nagyon gondolunk Rád!!! Szegénykáém, rémesen hangzik az egész... És 10 évvel ezelőtt nem állapítottak meg epilepsziát egyértelműen? Mert én ugyan nem értek hozzá, de ez annak tűnik nekem is. Volt egy barátnőm régebben, aki mellettem kapott rohamot, hát az aztán borzalmas volt. Ami viszont érdekes, hogy pár óra múlva mintha mi sem történt volna... A lényeg, hogy minden rosszat kizárjanak, sok erőt kívánunk Nektek.

Kangu
: Elég rémes lehet két folyton civakodó kislány... Nem is tudom, mit tennék a helyedben. Majd jön a Fiúcska, és rendet teremt. :)

Yve: Te jól?

Megjött a pelenkázó, olyan szép!!! Megyek, kipakolok. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andus, borzasztó lehetett, annyit szeretnék mondani, hogy mielőbbi jobbulást a férjednek, reméljük hamar megállapítják a probléma okát, aztán megoldódik!!!!!!! Iszonyatos lehetett, belegondolni is szörnyű!

A kézi orrszívóról nekem is hasonló rossz tapasztalatom van, mint azt már többen is jelezték, egy kalap sza.................., semmit nem ér szinte, tényleg nem drága, ki kell próbálni. A porszívósat természetesen először én is leteszteltem anno, mielőtt a gyereket "kínoztam" volna vele, fájdalomról nem is lehet beszélni, csak hangos, ennyi. Egyébként kb féléves vagy lehet, hogy 1 éves koráig nincs is semmi gond a használatával, utána jön a többkezes és többlábas gyakorlat a siker érdekében, az is a hang miatt valószínűleg. Cserébe teljesen kiüríti a járatokat, ami nem mindegy a javulás érdekében. Nyugodtan használjátok! Azt mondjuk nem tom, hogy mikortól lehet, ill lehet e újszülötteknél, de valószínűnek tartom igen.

Tegnap olyan béna pi....a voltam, ketté akartam vágni egy zsemlét, aztán átmentem szabó-varrónőbe, a kisujjamba rendesen beleszaladtam a késsel. Ömlött a vér belőle (begy), hirtelen elment az étvágyam is, ezt az egy dolgot nem sajnáltam persze. Hirtelen elöntött a rosszullét, hideg-verejtékezés, szédülés, jó néhány percig. Nagyon bénusz vagyok, nem bírom az ilyen sérüléseket, pláne az ömlő vér látványát. - fájdalmat persze bírom én is, de ez más-:(

Edina szuperek a képek, ötletes képösszeállítás!:))))))))) tényleg tetszik

Kép
kaandi

sziasztok!
andus: gondolom hogy megijedhettetek! reméljük nem lesz semmi baj!

orrszivo: nekünk olyan van ami mellszivo egyben. a tesomnak is ez volt, ö nagyon meg volt vele elégedve.

gyomorégés: amikor nekem volt, inkább többször ettem keveset és az étkezések elött egy kis tejet kortyolva ittam. nekem nagyon bevált. szerencsére azota sem jelentkezett, bár lehet jobb lenne, legalább nem lennék egyfolytában éhes :lol: :lol:

edina: nagyon jo nézni hogy nött a pocakod.

Kép
Kép
nicko

No a közösből kimásolva a publikusabb adatokat, gondoltam, felrakok ide is egy táblát, olyan már rég nem volt. Remélem, sikerül beszúrni :)

Aki hiányolja magát, az azért van, mert a gmail-en nem töltötte fel a közös táblát, s most nem álltam neki kibogarászni, hogy ki hiányzik. Pótlásra viszont van lehetőség :)

Kép

Ha van rá igény, majd néha dobok fel egy ilyet. Nem rossz látni, hogy milyen kevés van már vissza!

KépKép

KépKép
stelly

Stelly/Eszti de jó fej vagy, hogy bedobtad ezt a táblázatot, jó ötlet!!!:))) Tényleg már nincs is olyan sok hátra!!!!!!Átböngésztem oda-vissza!

Kép
kaandi

Sziasztok,

Elif - annak eni s orulok, hogy nem tul pici a baba, de kicsit aggodom, hogy oriasbebi lesz :shock: Azt azert nem igazan szeretnem. Az egeszben az a legviccesebb, hogy a negy het alatt az elozo UH ota a babo csak nott, de az en sulyom egyenlore +9.5 kg-nal stagnal. Mondjuk annak orulnek ha mar nem szednek fel sokkal tobbet. :oops: Ja es kepzeljetek itt meg egyszer sem kerdezte meg sem a vedono sem a doki, hogy mennyit hiztam, en pedig nam tartottam fontosnak, hogy felhivjam ra a figyelmuket. :wink:

Dina - ez a pocifoto sorozat tok jo! :lol: En sajnos nem csinaltam ennyi kepet magamrol. nalam a hatodik honapig nem is volt igazan latvanyos a valtozas.

En magneziumot egyaltalan nem szedtem. Igaz volt olyan, hogy kemenyedett a pocim, de olyankor csak leultem vagy lefekudtem es attol jobb lett.

Gyomoregesem nekem is volt eddig rendesen, de mintha az utobbi idoben nem lenne olyan gyakran. Lehet, hogy azert mert a babo lentebb csuszott es most egy picit tobb helye van a gyomromnak. :roll: Szoval ez meg valoszinuleg vissza fog terni.

Julcsi - igen ugy nez ki nem is olyan tokmag a picur. Most ugy allunk, hogy fiunevnek Andrew Fletcher van, lanynevnek pedig Evelyn Nicole. Ezzel most ugy tunik, hogy mindketten elegedettek vagyunk szoval van eselye, hogy mar igy is marad. :D

Andus - hu veletek mindig tortenik valami! :shock: En sem tudom, mit csinaltam volna. Az en parom mindig csak hoki kozben tori ossze magat, de akkor legalabb tudom, hogy mitol van baja... Bar ugy tunik ezt az evet mar egesz jol megusztuk vele korhaz nelkul - nem is tudom mikor volt ilyen ev utoljara. :roll:

Stelly - szerintem tok jo otlet felrakni a tablat! :D Megyek at is irom a neveinket, mert meg a regi van fent.

Tok jo, mar csak ma es holnap dolgozom!!! No meg majd januarban, de arra inkabb nem is gondolok most. :roll:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Julcsi: köszi az érdeklődést, ma este megyünk dokihoz, remélem mindent rendben fog találni :roll: . Már nagyon várom a vasárnapi uh-t!!!!
yve

Eszter... tök jó a tábla!!
CSatlakozom Hajnihoz és én is javítom a nevünket :D

Orsi

Kép
bjuti

Helló Csajok!

Stelly: tök jó, hogy feldobtad a táblát, úgy látom, hogy néhányan már 50 napon belül vagyunk! HÚÚÚÚ, kezd izgis lenni a dolog!!

Mist: utolsó nap? Remélem jól telik!!!!

Erika: te még szombaton is mész?

Én holnap vagyok utoljára!!!! Már nagyon várom! Bár már most látom, hogy jan. 6-ig minden napra van valami, szóval nem fogok otthon unatkozni azt hiszem!

Julcsi: a hátam továbbra is rendesen viselkedik, remélem nem is akarja meggondolni magát! Majd tegyél fel képet a pelenkázóról!

Andus: neked csak azt tudom kívánni, hogy most már semmi rendkívüli ne történjen veletek, és nyugiban teljenek a napok!!!

Dina: jó a sorozat, rólam alig van 1-2 kép, na majd most már tényleg csinálunk pocakfotót, most már igazán van mit fényképezni!!

Babanyul: én még nem is üdvözöltelek, bocsi :) Most pótolom a hiányt!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsufi: nem jövünk már szombaton, holnap 2 körül hagyjuk abba (hálistennek). Komolyan mondom, ez az utolsó két-három nap a legrosszabb. De a legkomolyabb az, hogy nincs helyettem senki!

Andus: nagyon rátok jár a rúd mostanában :? Nem is tudom mit tanácsoljak! Próbáljatok ennek a dolognak a végére járni.

Tök jó hogy ilyen sokan vagyunk a táblázatban!!

Babanyul, puszi, még én sem köszöntem!!

Tegnap vettünk egy szoptatós melltartót. Hát nem valami gyönyörű, de jó az anyaga és kényelmes. Ezekből csak ilyen nagymamásak vannak, vagy csak rossz boltot fogtam ki?

Kép
cserkészkolbász

Most úgy elképzeltem egy csupacsipke bordó aligtakar szoptatósmelltartót :lol: :lol: :lol:

Kép
kangu

Sziasztok!

Ma voltam a Corába, beszereztem a férjemnek egy-két apró ajándékot! A kiskosaras pénztárnál álltam sorba, 2-en voltak előttem, és előreengedtek, először nem is akartam előremenni, de annyira erősködtek! Mögöttem egy középkorú férfi állt, erre megszólal, hogy neki meg fáj a lába, akkor őt is előreengedhetnék!
De szerencsére nem lett folytatása a szitunak, senki nem reagált rá, csak csóválták a fejüket! Mellesleg utána még nézelődtem kint, és ott ment mellettem el a "kedves" úr, és nem úgy nézett ki, mint akinek fáj a lába! :?

Julcsi: Bélgörcsöm nekem is volt a magnézium előtt is, a védőnőm is azt mondta, hogy nyomja odabent Bencus, és attól van! :?

Kreiszi: Tegnap este elmondtam a férjemnek, hogy láttam őt a nappaliba, amikor tologatta a babakocsit, erre olyan zavarba jött az édes, hogy azt mondta, hogy csak a kerekeket ellenőrizte! :lol:

Ladmon: Valaki minden nap megiszik egy bizonyos mennyiséget, én csak akkor iszom a Salvust ha érzem az égő érzést, és 5-10 perc alatt rendbe rakja, és nem is szoktam olyan sokat inni, kb. fél decit!

Andus: Ez nagyon ijesztő lehetett! :cry: Reméljük többet nem fog előfordulni, jobbulást kívánok a férjednek!

Eszter: Hát elsőre én is rókáztam tőle, de aztán megszoktam valahogy! Olyan mintha egy pohár vizet teleraktam volna sóval! :x
Köszönjük a táblázatot! :)

Yve: Drukkolunk, hogy minden rendben legyen! :)

Erika: Nekem is elég nagymamásak a szoptatós melltartóim! :?
zsu83

Sziasztok!

Andus! Ez nem semmi! Nem is tudom észmnél lennék-e én ilyen helyzetben?!

Orrszívó: Tök igazad van Verus! A porszívónál nincs jobb! Csak az az egy baja,hogy áramról megy. Nálunk nemrég csináltak valamit az áramos emberek és egész nap nem volt villamosság. A csajok meg pont taknyosak voltak. Kölcsönkértem egy elemes szívót. Hát az sem ért szart sem! És jó drága. Rá volt írva: 7600.- A "betörés" után komolyan mondom, hogy maguk csinálják és tényleg élvezik!

Nekem csak azért van ennyi pocakképem, mert valószínű, hogy ez az utolsó ilyen alkalom. Amúgy meg visszagondoltam, hogy jó, hogy most csinálok ilyet, mert az elsővel többet híztam ugyan de nem tetszem magamnak. A másodikkal meg nem is volt pocakom a 25. hétig. Ez a mostani a tuti! :)

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Ja!
Van még valaki akinek szinte egész nap keményedik a pocakja? Bennem van 4 magne B6 és így is. Estére meg veszek be még kettőt. De olyan mintha nem is használna semmit... :?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Most nem otthonról netezek, de elvileg ezekben a percekben kötik be ott is a netet, úgyhogy mire hazamegyek lesz netünk!!! Ááááá!!! :lol:

Andus hihetetlen amit írtál, nagyon ügyes voltál hogy észnél maradtál és tudtál neki segíteni, erre nem mindenki képes. Reméljük nem lesz több ilyen, jobbulást neki!!!

Orrszívó: a legutóbbi takonynál kombinálva használtam a három fajtát, napi 3-4 alkalommal a porszívót, szörcsögés esetén az elemes kézivel szaladtam utána, és ha a hangokból ítélve csak az orrában elöl volt cucc akkor kikaptam a kézi pumpással. A porszívóval kapcs annyi tanács (tapasztalat), hogy ne érezzétek magatokat kegyetlennek amikor üvölt a gyerek, mert igenis jót tesztek vele, tényleg nem fáj, csak kellemetlen ahogy felszakad és kijön a ragacs, meg persze hangosan zúg a a porszívó. Akkor is meg kell csinálni ha fetreng tőle, és egy idő után meg is szokják, Z például mikor már megszokta és látta, hogy veszem elő a porszívót ő maga rakta össze a csövet, és odatartotta a fejét hogy tudjam szívni neki :D

Nagyon le vagyok megint maradva rólatok, mostmár be fogom hozni és jövök megint, nagyon rossz volt nélkületek :oops: :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

stelly: nagyon szupi ötlet volt ez a táblázat.

cserkészkolbász: hát az én melltartoim sem tul szépek, de nagyon kényelmes és az a lényeg.

zsu: nem semmi volt a bácsika. az ilyenek még azt sem érdemlik meg reagáljon az ember nekik.

edina: nálunk nem keményedés van csak kicsit fáj. azt hiszem sokat ugráltam a délelött.

ma megjött az egyik ágynemü andrénak. olyan szépséges, majdnem elsirtam magam. már alig várom h használva legyen

Kép
Kép
nicko

Erika, szopis melltartóból még én se találtam olyat, ami mutatós is lenne... nekem a legnagyobb bajom az, hogy kb garbót kell rávegyek, hogy ne lógjon ki fölül... mondjuk még csak egyet mertem venni, mert már most nagyobb méret kell, és tartok tőle, hogy szülés után még jobban bedurrannak. Úgy fogok kinézni, mintha rámragasztottak volna két dinnyét :roll:

ZétiVera, hajrá internet!!! :lol: :lol: :lol:

Nicko, már nemsoká használva lesz :D hogy fogod szeretni, mikor össze-vissza lesz pisilve :wink:

KépKép

KépKép
stelly

ladmon amikor az első gyerekem született engem is hazaküldtek első körben. mondjuk nem is bántam, olyan bunkó volt velem a szülésznő.
aztán 7-re (műszakváltásra) mentünk vissza, akkor már egy nagyon helyes kis nő volt, maradtunk is szülni :D
Nagyon drukkolok, hogy Esztike belássa, a nyerő pozíció mégiscsak fejjel lefelé van!

kaandi már én is nagyon nehezen vezetek, alig férek a kormány mögé. de muszáj menni, mert az ovi kocsinyi távolságra van...

pmonika az elsővel nekem is volt gátmetszésem, meg sem éreztem. a varrást már igen, de csak peches voltam, és azért ki lehetett írni.
a másodikkal gátvédelem volt, így a kitolás jobban fájt, de utána azonnal rendben voltam ott alul. (igaz a gátmetszés után is max 2 napig szúrt).
az aranyerem sokkal jobban fájt még a gátsebemnél is :D
gyomorégés: nekem a rennie is használ, csak nem bírom a mentolos ízét. egy másik fórumon ajánlották a maalox szuszpenziót, az ugyanúgy hat, csak jobb az íze.

orsszívó: lkverussal értek egyet. ha szükséges, akkor muszáj használni, mert ha nincs kiszívva a cucc a gyerek orrából, akkor ráhúzódhat a fülére is, és az bizony hosszú, fájdalmas dolog.

Andus te jó ég! :( ez szörnyen hangzik, gondolom, hogy megijedtél... :(
remélem most már minden rendben lesz a férjeddel, nagyon drukkolok!
(nekünk pont 2 éve, hogy a férjem lezuhant a lépcsőn, kezében a 1,5 éves fiammal. betörte a fejét, úgy találtam rájuk, ő eszméletlenül, vértócsa a feje alatt, gyerek meg visít a kezében. mikor magához tért, nem emlékezett semmire, vittem orvoshoz, összevarták a fejét, szép lassan visszatért a memóriája is. azóta is rettegek attól a lépcsőtől :( de a fején szépen benőtte a haj a sebhelyet, épp minap néztem neki) most már csak egy rossz emlék, kívánom, hogy nálatok se legyen semmi baj!

Kép
Kép
Kép
iricc

Atyám Iricc, ezt is még olvasni is félelmetes!!!El se tudom képzelni, hogy megrémülhettél... nálunk is van egy lépcső az új lakásban, én minden nap úgy megyek rajta fel-le, mint egy csiga, mert félek, hogy hasonlóképp járok :(

KépKép

KépKép
stelly

Sajnos ma megtörtént velem, amitől a kismamák télen annyira félnek... Sikerült elesnem, de szerencsére jól működtek a reflexeim, mert megtámasztottam magam a térdemmel és a kezemmel.... Nagyon megijedtem, egyből hívtam Apát... azt mondta, hogy ha nincs semmi panaszom, akkor biztos nincs baj... Aztán visszahívott, hogy a hasamat beütöttem-e, mert akkor be kéne mennem a kórházba. Szerencsére azonban nem és Hannababa szorgalmasan ficánkol továbbra is, úgyhogy már megnyugodtam, de nagyon megijedtem nehogy valami baj legyen. Szóval vigyázzon mindenki magára! Én ezt intő jelnek vettem és most már nagyon fogom kímélni magam...

Gyomorégés: szerencsére nálam eddig csak párszor jelentkezett és a tej akkor is segített.

Julcsi: végülis a tali nekem bárhol jó, csak könnyen megközelíthető legyen. Valószínűleg tömegközlekedéssel fogok menni...

Andi: sajnálom, ami veletek történt! Remélem hamarosan kiderül, hogy mi volt az oka és nem fordul elő többet!

Szoptatós melltartó: én a H&M-ben már vettem egész tűrhetőt, nem éppen csipkés, de azért nem is annyira nagymamás... :)

Zsu: ne is törődj az ilyen "kedves urakkal"!!! Én is folyamatosan ezt tapasztalom... Múltkor amikor szálltam fel a buszra, nemhogy nem engedtek előre, de egy középkorú férfi bevetve a könyökét, jól elém is furakodott.... :? Olyan furcsa ez nekem, mert a párom mindig olyan figyelmes, még az idegenekkel szemben is...

Panna
pandusika

Szoptatósmelltartó: Nekem van egy a baross utcai babakelengye üzletből, 2500 Ft volt, nem olyan nagyis... De Kangu felvetése nagyon jó. Nem akarjuk szabadalmaztatni??? :)

Iricc: Ez nagyon rosszul hangzott... Gondolom, milyen nagy lehetett a rémület... :( A fiadnak nem esett baja?

Pandus: Huhh! Nem fáj semmid azóta?

Bjuti: Megbeszélhetjük, hogy eléd megyek a metrókijárathoz. Huhh, Neked is elküldöm a számom, és a többieknek is, akiknek ígértem. :oops:

Zsu: Elég vicces a férfi. :x Nekem szinte mindig középkorú, megpakolt hölgyek, esetleg urak szokták átadni a helyet, fiatalok elvétve... Ma az, aki átadta, megkérdezte, hogy első Baba-e, mondtam, hogy igen, erre mondta, Isten áldja! :) :oops: Olyan jólesett!

Zetivera
: Várunk!!! :D :D :D

Köszönjük Stelly a táblit! Nagyon durva, láttátok, hogy 24 fiú, 8 lány, 3 bizonytalan??? Kicsit jelentős a férfitöbbség. :) Majd versenyezhetünk a gyönyörű lánykáitokért. :lol:

Majdnem kész a pelenkázó bepakolása. Olyan jó rendezkedni!:) Szinte minden készen áll, mondjuk azért nem vagyunk ott, mint Zsuék. :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Képzeljétek, a férjem nagymamáját most műtik, elesett ma otthon és combnyaktörése lett! :cry:

Dina: Esetleg próbálj meg nagyobb adagot szedni, én 250-es magnéziumot szedek, és abból is napi 4-et, ha nagyon keményedik!

Zétibébi: De jó, hogy lesz már netetek! :lol:

Nicko: Nem raksz fel képet az ágyneműről?

Iricc: Jaj, ez borzalmas! :(

Pandusika: Még jó, hogy nem lett semmi baj! :(
zsu83

Zsu: Gondolunk a Nagyira, jobbulást neki!

Nilabali:
A Te Apukád jobban van?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ezt nektek szántam, remélem látszani fog...

Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Megvolt az utolsó munkanap. :lol: :lol: :lol:

Még fel sem fogtam, hogy vége, a férjem kérdezte is, hogy mit fogok kezdeni magammal holnap...

Andus! Jobbulást a férjednek, ennyi rossz után már csak jó dolgok történhetnek veletek!

Iricc! Nagyon durva történet, jó, hogy nem kaptál te is szívrohamot...

Holnap megyek a háziorvoshoz a táppénzes papírért, remélem, nem lesz gond azzal, hogy szülésig táppénzen tartson, semmi esetre sem akarom hamarabb kezdeni a tgyást. Akit ez még érint, ti meg tudtátok ezt beszélni a dokival?

Kép
mist

sziasztok!

Andus Szoritok értetek!!

Zsu a nagyidért is!Mielöbbi jóbbulást neki!!

Szopismelltartó:Hát valóban nem a legszexisebbek de most más célt kell szolgálniuk....sorry....

Zsó ma kicsit jóbban van csak hőemellkedése van....továbra sincs más tünet...De ma csoda történt enni kért!!!
Holnap a suliban a nagyoknak már kari buli lesz...ma még lecke sem volt...Sajna szombaton mennek el.....olyan üres lesz a ház....
:cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
zümis

A kiasmama csomagot van aki már kiválltotta??Megéri elmenni érte???CSk azért kérdezem mert nekem minimum 25 km kellene utaznom érte....
Van aki rendelt mamapkott??

Kép
zümis

Hú Iricc, a ti történetetek sem semmi... :roll: szerencse hogy megúszták.

Pandus vigyázz magadra, biztos nem lett baj, "jól" estél úgyértve hogy leraktad a kezed.

Kiváltottam a kismama csomagot, hááát.... :? tavaly jobb volt. Ami igazán hasznos lehet benne az egy aventes tejgyűjző dobozka, amit valszeg a cumik tárolására fogok használni, nem pedig tejet gyűjteni, meg egy játszócumi volt még benne, sajna nekünk rózsaszín jutott :) nagyon idétlen Z szájában mert picike, újszülötteknek való és rózsaszín, de neki nagyon tetszik :D egyébként mecsek teafilter, meg prospektusok voltak benne, ilyesmi. Tavaly volt benne egy aventes cumisüveg, meg egy egész nagy üveg johnson babafürdető, stb, az jobb volt.

Zsu jobbulást a nagyinak!

Dina nagyon szép a képeslap, köszönjük! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nilabali: örülök, hogy neked bevált az Alexandra ötlet. Én azért szívok velük már 3. napja. Már két reggel arra keltem, hogy kaptam egy emilt, hogy sajnos nem tudja kihozni a futár a cuccot, mert sok a megrendelés. Nekem meg minden nap már el kellett volna mennem vérvételre! Mire persze láttam, hogy futár ma sem jön, addigra a labort lekéstem. Szóval tegnapra már dünnyögős hangulatba kerültem miatta. Mára tuti infót kaptam, hogy kihozzák, de azért reggel (hajnalban) elvonultam gyorsan vért vetetni, hogy hamar hazaérjek. És a poén: pénteken nem veszik le a vércsoportos vért! Hámmááánaaa... Hétfő meg nagy király lesz, mert egyrészt korán kell kelni, másrészt mindenki csak hétfőn tud menni laborba, akinek a héten bármit is nézetni kell!! Éljenéljenéljen!!

Mist: Eddig dolgozni is már óriási teljesítmény, és ne aggódj, hamar beleszokni a munkamentes életbe!
Az orvost meg egyáltalán nem érdeklik ilyen tgyás-os dolgok. Addig fog táppénzen tartani, amíg meg nem szülsz. (Picike megerősítést azért várok a határozott mondataimra!)

bjuti: én azért nem bírtam tovább és nekiálltam a befordítós műveletnek! Először Stelly jógamódszereivel kezdtem, majd néha beleépítem a (talán Nicko) által javasolt négykézlábasat. Ezek után a kreiszi által talált cikkben a bevilágításos-csörgős tudományos módszert csak akkor veszem elő, ha ezek nagyon nem lennének hatásosak!:D

andus: szörnyű a sztori, remélem jól kivizsgálgatják a párodat és meglesz az okozó! Addig viszont néha pihentetni kéne az agyát, mert az agy szeret olyankor görcsbe rándulni, amikor nagyon túl van használva! Az epilepszia mögött is gyakran ez áll. Szellemi munkát végez?

Na megyek is, lógatom egy kicsit a hasam, hátha jön a futár. Megjegyzem ebből a szemszögből (vagyis fejjel lefele nézve) sokkal kecsesebb pocim van, mint állva! :)

ladmon

Ja, elfelejtettem:
zümis: 25 km-et nem ér! Csak azért ne menj be, inkább csatold össze valami más úticéllal.
Nekem is kislánycumi, (de én be nem dugom a szájába)! A fentieken túl 1/2 l Szentkirályi bébivíz volt benne!
De azért jó, hogy van valami ajándék!

ladmon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?