A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Még bekukkantottam. :lol:
Látom, mindenki fantáziáját izgatja ez az egyszerű recept. Egyébként Stahl-féle. Évekkel ezelőtt az egyik Nők Lapjában szerepelt ez a recept. Utána elvesztettem, de végre megtaláltam. Íme:

Mandulás fehércsoki-torta

Hozzávalók:
6 tojás
20 dkg cukor
1 teáskanál mandulaaroma
15 dkg liszt
10 dkg mandula
1 teáskanál sütőpor
vaj, liszt a forma kikenéséhez
A töltelékhez:
40dkg fehér csokoládé
3 evőkanál tejszín
15 dkg vaj
4 dl tejszín

Egy fémtálban összekeverek húsz deka cukrot hat tojássárgájával, aztán gőz fölött, kézi habverővel folyamatosan kavargatva egy két perc alatt megmelegítem a cukros tojást. Ezután leveszem a gőzről, belelöttyintek egy teáskanál mandulaaromát, és a csuklómat kímélendő, robotgépre váltok. Így pár perc alatt habosra és eredeti térfogatához képest a duplájára tudom keverni a sárga masszát úgy, hogy közben gyorsan ki is hűl. Egy másik tálban összekavarok tizenöt deka lisztet, tíz deka mandulát, és egy teáskanál sütőport. A megmaradt hat tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verek, és mielőtt fakanállal széles, könnyű mozdulatokkal belekeverném a fehér habot a sárgába, előtte néhány kanálnyi fehérrel fellazítom a sárgát: így nem törik össze a többi fehérjehab. Jöhet bele a sütőporos-mandulás liszt, aztán az egészet kivajazott, kilisztezett tortaformákba kanalazom, és előmelegített, 175 C-os sütőben (gázsütőben 4-es fokozat) negyven-negyvenöt perc alatt megsütöm. Mivel rengetegen szoktunk lenni, az egész műveletet megismétlem még egyszer. A két torta bevonatához összeolvasztok harminc deka darabokra tört fehér csokit hat evőkanál tejszínnel és harminc deka vajjal, hozzászórok harminc deka porcukrot, és kicsit kevergetem, hogy a cukor felolvadjon. Ha kihűlt, beköltöztetem a hűtőbe hadd dermedezzen. A nem túl bonyolult, de annál finomabb töltelékhez nyolc deci nagyon hideg tejszint kemény habbá verek, és belereszelek negyven deka fehércsokit. Ennyi az egész. A kisütött tortákat három-három rétegbe fölszeletelem és megtöltöm. A dermedten sűrű majd pedig kézi robotgéppel habosra kevert bevonattal oldalt és felül alaposan megkenegetem a két tortát, és már mehetnek a mélyhűtőbe. Mielőtt ennénk, időben kiveszem a tortákat a fagyosból, és ha már felengedtek, akkor feldíszítem azokat: oldalukat megtapicskolom durvára darált mandulával, kötök köréjük egy-egy ünnepi szalagot, tetejüket megszórom krumplihámozóval farigcsált csokiforgácsokkal, aztán nyolc- nyolc szem Toffie csokit ültetek rájuk. Hogy miért pont Toffifet? Mert minden Mikulásra annyit kapok, hogy még a karácsonyi tortákra is jut belőlük bőven.
dmaggie

Na, fel is kelt másfél óra alvás után, most itt szórakoztat mindkettőnket... :x :?

Kép
vindolanda

Heni!

A Sense féle guba :) nagyon jóóóóóóóó :)
Mézes – mákos guba

Hozzávalók :
6 db kifli, 1,2 l tej, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 50 dkg darált mák, 20 dk méz, 5 ek sárgabarack lekvár, 1 cs főzős vanília puding, 5 dkg mazsola, 6 db tojás

A kiflit vágjuk kb 10 cm-es szeletekre és tegyük egy tepsibe. Öntözzük meg olvasztott vajjal és forgassuk át. Sütőben pár perc alatt pirítsuk meg.
A mákot a mézzel, a vaníliás cukorral, a lekvárral és 2dl tejjel keverjük össze. Mikróban kb 4 percig főzzük. Akkor jó, ha kenhető, krémes állagú.
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a pudingporral. Akkor jó, ha habos. Ekkor öntsük fel a tejjel és keverjük át, hogy ne maradjon csomós.

Rétegezés hőálló tálban:
A kiflit osszuk 3 részre. A mákkrémet 2 részre.

1 sor kifli, 1 sor mákkrém, 1 sor kifli, 1 sor mákkrém, 1 sor kifli.
Öntsük le az egészet a tejjel. (mindenhová jusson)!
Alufóliával letakarva süssük kb 40 percig kb 170 C-fokon.

Közben verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd keverjünk bele 2 ek baracklekvárt és 1 ek porcukrot. Kenjük meg vele a mézes-mákos tetejét, és tegyük vissza a sütőbe amíg a tojáshab megpirul.

szép napot :)

KépKép
viranka

Sziasztok!

Lassan jövök ki a taknyosságból, igaz alig hallok, meg még fújom az orrom, de készülök a holnapra. :wink:
Gegi nagyon belassult, kíváncsi vagyok, mikor indul neki.

Silka! Nagyon nem szeretnék 41 hetes terhesen itt hetelni. Elhiszem, hogy nagyon nehéz volt!

Az én gyermekem is egy ideje kanállal eszik. Vannak olyan ételek, amiket kiöntés nélkül tud a szájába tenni, no a ma reggeli (tejbegríz) pont nem az volt.
De annyira cuki, mikor becélozza a száját, és közben mondja: HAAAAMMMMM!!! :oops: :lol:

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

No, hát nem túl anyagtakarékos a gyerök, de valahol el kell kezdeni! :lol:
Ma megyünk anyósomékhoz a szokásos látogatóba, du. meg itthon ünnepeljük visszamenőleg a hugom, a lánya, és aktuálisan anyu szülinapját. (Na ezért nem occó nálunk a karácsony, mert tulképpen tele vagyunk szülinappal). :lol:

Apropó: occó! Timi26! Tessék jelentkezni!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello!
Élünk. :)
Csak annyira rákattantantam az üvegmatricázásra, hogy képtelen vagyok abbahagyni. Amikor van öt percem, akkor kontúrozok és szinezek. :)

Botondnak újabb foga előbújt, így a számuk 14. Még 2-őt mindig NAGYON várunk. Mindketten. Éjjel gyakorltilag nem aludtam. Minden 20 percben felébred. Persze mellettem aludt, és csak úgy volt jó neki, ha rajtam fekszik, vagy szorosan átölelem. Mindkettő elég nehezen megy már... De ha egyszer csak így tud megnyugodni!! Tuti fájt a foga.
Most sétálni mentek Anyummal. Balázs alszik, egész héten nem is láttuk, mert folyamatosan dolgozott. Ráadásul ma is és holnap is megy. Még jó, hogy legalább szenteste itthon lesz! (szilveszterkor nem!)

Karácsonyi készülődés:
Ajándékok : kipipálva
Mézeskalács: Megsütve. Elfogyott. :lol: Egy részét pedig eldugtam, mert a fára szeretném felfüggeszteni.
Karácsonyfa: Megvéve: (10ezerért :shock: :shock: :shock: :evil: )Karácsonyfatalpat még szerezni kell, mert olyan vastag a fa törzse, hogy nem lehet befaragni a mostani talpba. :evil:
Karácsonyi menü:
Szenteste: halászlé, rántott ponty, majonézes krumpli, tésztasaláta, sense féle mákosguba :wink:
25-én: apósnál
26-án: gesztenyés pulykamell, krokett, talán narancsos tiramisu

A karácsonyi készülődést megint egyedül csináltam végig, ugyanis Balázs folyamatosan dolgozott. Szerintem direkt csinálja! :lol: :evil:

Minden betegeskedőnek jobbulást!!! Látom, sokan vannak (vagyunk).

Emese!
Élénken el tudom képzelni, miket érzel. :lol: Kb ugyanazt mint én. Ugyhogy, hogy a legjobb amit most neked kívánhatok, hogy most azonnal fojjon el a magzatvíz és irány a szülőszoba!!! :lol: :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Jövök még pár képpel:

Kép idegesít ez a pulcsi!!
Kép mondom, hogy idegesít! vegye már le rólam valaki!
Kép magad uram, ha szolgád nincs! akkor leveszem egyedül!
Kép ide bújok a világ elől :)
Kép simán leordítom a fejed kiskakas! :)
Kép iszik ÉS vezet
Kép na add ide gyorsan azt a tejet!
Kép olvas ÉS vezet :)

bocsi, ha sok voltam :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Csak gyors bekukk Mesi miatt.

Én 41+1-nél szültem :shock: Kitartás :wink:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap volt a céges karácsonyi vacsora. A kaja nagyon finom volt, és a többiek is hiányoztak! Nagyon jól éreztem magam! :D
Ma meg délelőtt bevásároltam, mostam-teregettem, főztem (rántott csirkecomb és szárny, sült és főtt krumplival, majonézes kukoricával + keksztekecs), jól elfáradtam! :)
Apa itthon volt a gyerekekkel (Nagytesó is nálunk aludt tegnap), el is vitte őket másfél órára a Papához (Zsolti apukája), így jól haladtam a főzéssel! :)

Most kicsit pihenek, aztán 4-kor jönnek a barátnőmék, válogatunk a lányának rucikat (fél év van Szeli és Dóri között, és 1 méret, aztán szerintem méretileg nemsokára összenőnek, így nem fogok tudni nekik ruhát kölcsönadni... :?).

Igyekszem jönni... :)

Szeli mostanában dél körül alszik el, most már teljesen átálltunk a napi 1 alvásra, ilyenkor 3 órát alszik, úgy tűnik... :roll: Amikor csavargunk, bealszik a babakocsiba, így csak utána szokott ebédelni, de most, hogy itthon voltunk, kibírta 12-ig, ebédeltünk, és utána nem sokkal le is tettem, kicsit melléfeküdtem, de 10 percen belül elaludt. Kijöttem, és el tudtam mosogatni! :shock: :) Na, ilyen még sose volt. Szerintem mostanában mélyebben alszik, azt veszem észre, hogy nem kel fel olyan hamar a zajokra! :D (talán :roll:)

Kép

Kép
regcsiken14

Ja, Apa leszavazta a diós, mákos patkót... Azt mondta, nem baj, ha szétesik, de mindenképpen bejglit süssek... :lol: Úgyhogy asszem el is "lopom" KTimi receptjét! Köszi! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Túlvagyunk a félidőn kistesóval :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok, én is bejelentkezek.

Zsófi nagyon ügyes, bár látom, biztonsági intézkedések azért vannak :lol:

Botond - iszik és vezet :lol: Jó képek!

Panndi - gratula a félidőhöz!

Én annak idején túlhordtam Rugót négy nappal, a vége az kínszenvedés volt. Minden nap kaptam a telefonokat, hogy na, mi újság, mit érzek...
Hát, semmit újat nem éreztem.

Az éjszakánk elég fárasztó volt, révén Rugó éjfélkor aludt vissza (este hétkor kidőlt, aztán felkelt). Addigra már Gábor is régen elaludt, a filmnézésnek lőttek :?

Tegnap kaptunk egy csomó utalványt, szerintem estefelé megyünk, és megvesszük belőle az ajándékok nagy részét.

Ünnepi készülődés - hát, az nálunk nem nagyon van, mi elég minimalista módon tartunk minden ünnepet.
A karácsonyfa nem valódi, így csak elő kell venni. Utáltuk korábban a harmadikra felcipelni lift nélkül, aztán a tűket szedegetni a padlószőnyegből, na meg Gábor sajnálta a fákat. Mi mindig otthonról hoztuk ezeket, Gáboréknak van erdőrésze.

Kaják - nagyrészt máshol leszünk, így azzal nincs gond. Talán egyik este sütünk halat :roll:

Na, most viszont lépek, mert angoloznom kell. Később pedig nem fog menni. Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Regina, nem unatkozol akkor :wink:

Kép
vindolanda

Nekem már indították a szülést, és ideje volt, én már nagyon vártam, hogy Zsófi kibújjon. Nem tudom, magától mikor talált volna ki :lol:
Vendég

Még azt el akartam mesélni, hogy tegnap a munkahelyi vacsin megkaptam a 10 éves jubileumi ajándékomat... :shock: Észre se vettem, hogy már 10 éve, hogy odamentem dolgozni! :) (Arany színű tollat kaptunk díszdobozban még 2 kolléganőmmel.)

Gréti csodás azzal a két csicsával! :)
Jól kidőlt... :)

Petrusnak jobbulást!
Tényleg szép hosszú a haja elöl! Szeli már az elején is kivette a csatokat/hajgumikat, úgyhogy én már most fogom harmadszorra vágni a frufruját... :? Jó lenne fodrászhoz vinni, mert én nagyon bénán vágom, de ott meg tutira üvöltene, meg le kéne fogni... :( Nem tudom, mi legyen.

Vera! Bálónak is jobbulást!
Bájosak a gyerkőceid! :)
Ti meg most már pihenjetek! :) Meglesz a kocsid?

Dotildi! Nagyon különleges menütök lesz! :)

HSzÉva! Jobbulást!
Hajrá! ;)

Mesi! Nektek is jobbulást!

Zéti nagyon gyönyörű kisfiú!!!! :)

Ja! Megígértem, hogy megkérdezem, a kolléganőm is túlvan a szemműtéten, neki nem voltak utána sem hatalmas fájdalmai, most, hogy kapott rá valami kenőcsöt, egyáltalán nem is érez fájdalmat! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Viranka köszi!

Küldtél nekem postát??? nem kaptam még meg :(

Heni
KépKép
heni81

Szeli 3 órája alszik... szerintem fél órán belül ébred, remélem, kijön, és nem sír! :)

Maggie! Milyen az a bakonyi csirke?
Szemészet: :)

Mesi! Nagyon ügyes Zsozsi! :) Én még a pépeset nem adom neki, mert nem akarok annyit mosni, mint - ahogy látom - Te ;) De főzeléket eszi Szeli kanállal! :) Olyan ügyesek már! :)
Én 40+5-nél szültem! Pedig végig arra számítottam, hogy 2 héttel előbb születik, mint én... 8)

Botó csúcs!!! :)

Mi élő fát veszünk, aztán kiültetjük a kertbe. Legalábbis ez a terv... :roll:

Panndi! Szeli se talált ki magától... húúú, de bosszankodtam, és rosszul esett, hogy nem akar engem látni... :roll: :lol: Most már nevetek rajta.
Meg az volt a rossz, mikor már az utolsó napokban éjjelente csak úgy feljött a gyomorsavam... :evil:
Gratula a félidőhöz! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!

nem tudom,még teljesen csak 3 csoport fizetett :) a többi januárban :?

Heni,Maggie!
a szégyellem magam,de ma tudtam feladni csak a naptárakat(mert labor vhova elkutyulta s tegnap hoztam el :evil: pedig már hétfőn náluk volt és ígérték h. készül :( de elsőbségivel,ajánlva adtam fel remélem eljut időben :? :roll:

Panndi!
már félidős :shock: azta :) tetanuszt kell kapnod végül?

:arrow: mert Bömbölini itt bömböl nekem

KépKép
viranka

Hello Lányok,

olyan furi, ma van az első olyan nap, h lánykám nincs velünk. Anyósomnál leraktuk reggel, aztán karácsonyi roham, most meg a férjem cégesen karácsonyozik, én meg befejeztem a lakás takarítását. Elfáradtam.
Ja, és itthon nem tudom nagyágyon elaltatni Lizit, mert rögtön le akar mászni mellőlem, anyósomnál meg simán elszundított így :shock: :D

Hogy itt milyen ügyi gyerekek vannak, h így esznek egyedül!!!! :D Enyim gyermeket szerintem még egyetemista korában is ki kell szolgálni. 0 affinitása van ilyen irányú önállóságra. Max engem meg az állatait eteti, magát nem. És még az ivás is erősen akadozik. :?

Viszont a beszéde lekőrözi a házban lakó kétéves gyerekeket. Már legalább 15 több szótagú értelmes szót mond jól, v közel jól és folyamatosan karattyol. A legújabbak: "építis" = építsünk (pohárból tornyot), "hópuki" (hókuszpók), ipici (icipici) és boka (meg is mutatja :lol: ), (ja és a tv-nek köszönhetően már hangosan követeli a "Hubba" és a "Doggie" rajzfilmeket. ) És mindent utánunk mond, amit mi mondunk. Félelmetes! Muszáj lesz észnél lenni, mert a múltkor elölhagytuk 1 percre a létrát, és mire odanéztünk, már a 3 lépcsőfokon állt egyedül: erre kiszaladt egy b.szd meg kezdetű mondat, amire lelkesen elkezdte mondani, h ba. :shock: Miután látta a rémületet az arcunkon, persze egyfolytában ismételgette. :D

Panndi, most már Te sem előre, hanem vissza számolsz. :D Úgy eltelik az a 20 hét is, h észre sem veszed.

Nem kitalálás: Lizinek még extra kijáratot is ki kellett alakítani, annyira jól elvolt odabent :D

silka
silka

Szelikém belázasodott, 7-kor mértem 38,2-t... :(
De orra nem folyik, nem köhög. Nem tudom, mi lehet.
38,5-nél akkor adjak lázcsillapító kúpot neki, ugye?
(Lehet, hogy az a 3 napos láz???)

Kép

Kép
regcsiken14

38,1, megmértem. Nem adok rá hálózsákot, csak bodyban alszik meg pléddel takartam be, hogy meglegyen a hőleadása. Az úgy jó, ugye?

Kép

Kép
regcsiken14

Regi ha most jól bebugyolálod akkor megizzad és az jó.
jobbulást a kis gyönyörűségnek+++++++++++++++
gratulálok a 10 éves munkaviszonyhoz. Ez volt az első munkahelyed?

Sense a matrica festésnek könnyen a rabja lehet az ember :lol:
nagyon szuperek a fotók :lol: :lol: milyen ügyesen veszi le Boti a pulcsiját :lol:
gratula a 14. foghoz.

Mesi most olyan vagy mint a barátnőm volt.
Minden reggel úgy kelt, hogy ma. Úgy feküdt, hogy most. Mindezt a 37. héttől.
Ő egy héttel túlhordta a picúrt és indították neki.
Remélem neked bejön a holnap vagy a holnapután.
Nagyon szorítok.

Nem tudom folytatni.
Cica engem akar.
:arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Majdnem igaza lett a 20-ára tippelőknek!
Apával összebújtunk ma, azóta is tart a szenvedésem.
Iszonyatosan fájt a pocakom alja, keményedek mint az atom, és sugárzott ki a lábamba. Valami múlt időben, valami még jelen időben is tart.
3 dupla magneB6-on túl vagyok már.
Anyóséknál már nem bírtam a fájdalmakat, felhívtam a szülésznőmet, aki azt mondta, hogy a spermában van egy szülés/vajúdás, tehát folyamatindító anyag. (Ezt észrevettem :? ).
Vegyek egy meleg zuhanyt, mert az vagy megállítja, vagy felerősíti a dolgot.
No, én kijelentettem anyósoméknál, hogy megyek zuhanyozni. :)
Vagy 20 percig locsoltam magam, jobb is lett, legalább a lábamba kisugárzó menzesz szerű szörnyűség megszűnt - egy időre.
Délután f2 óta folyamatosan fájok, keményedek, még most is.
A szülésznő mondta, hogy ha kibírom 7-ig (akkor kezd ügyelni), és kell, menjek be, mert rárak NST-re, és megnézi mi ez.
Végül is nem mentünk, mert nem brutálisan fáj, és nem érzem, hogy tágulnék, ez nem olyan vajúdás.
Keményedek folyamatosan, kb. percenként, nagyon rossz, de ezen kívül nincs semmi.
Apa szegény bement volna, hogy megnézzenek.
Szóval nem tudom mi van, menni is alig bírok, várom hogy vagy repedjen a burok, vagy elmúljon ez az egész.
Komolyan az az érzésem, hogyha el fog folyni a magzatvíz, akkor egyszerűen kiesik a baba. :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

A képek szuper jók, főleg ahol Botó iszik és vezet! :lol:

Panndi! Nemrég még itt keseregtél, hogy hosszú hónapok óta nem jön kistesó, erre boszitopik beindult, és már túl vagy a felén. Hihetetlen! :D

Regi! Elég 38,5 felett csillapítani a lázát, addig felesleges. Én nem izzasztottam Zsozsit, nem tudom, hogy ekkora babát lehet-e. Inkább kitakartam a lábát, és vékonyabban öltöztettem, ne legyen melege.

Silka! Elképesztő, hogy Lizi így beszél! :shock: Igazán meghallgatnám élőben! :D

Ja, és még azt is mondta a szülésznő, hogy kellene lenni valami váladékozásnak ha vajúdok, tágulok, ahogy távozik a nyákdugó.
De semmi ilyen nincs. Azért is furi, mert Zsozsival pikk-pakk mentek a dolgok, nehogy máááá fél napot vajúdjak.
Tuti nem fogok, ez a keményedés-jóslófájás meg eléggé sz.r du. f2 óta.
Lassan megyek aludni Zsozsi mellé, remélem találok egy olyan pózt, ahol nem fáj. De ha el is múlik, majd felébredek, hogy pisilni kell, és elzsibbadt valamim, és rohadtul fáj a csontom. 8)

Néha eszembe jut, hogy Gerendás Péternek megszületett a 9. gyereke. A felesége fél életén keresztül folyamatosan terhes, és folyamatosan fáj. :shock:
Zsozsi-féle terhességgel én is bevállalnék egy focicsapatnyi lurkót, de most..... ők meg 9-et... :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Most csak Mesi miatt jöttem.
Azért ha menni kell írj nekünk.
Én nagyon drukkolok,hogy akkor holnap ki bújon
Gegi fiú :D
Azért jobb ha figyelsz mert nehogy késő legyen.
Zsozsi faja csaj :D

Sense!
Boti nagyon aranyos pasi. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jó reggelt!

Mesi :lol: :lol:
Na mi újság?
Erősödtek vagy abbamaradtak a keményedések?
Nekem nem folyt el magától a magzatvíz és mégis jó ütemben tágultam.
Szülés előtt fél órával repesztett burkot az orvos.
Virankának nyilván bejön a 21.-e :lol: :lol:

Mi tegnap voltunk kirándulni a Normafánál.
Apa meglepetés szülinapi elő ajándékaként
:lol: :lol:
Nagyon jó volt. Gréti hatalmasat játszott és kutyázott. Mi meg sétáltunk utána.
Isteni a levegő ott fent.
Visszafelé meg beültünk egy cukrászdába :lol: (fogyókúra felfüggesztve :roll: 8) )

na megint lépnem kell.
Kicsi lány nyűgös.
Este Ő is lázas volt.

Regi Szelike, hogy van?

:arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

http://koloknet.hu/480-kantta-gyermekhangra-s-idegekre
annyira jó :) :)

Mesi!
elkezdtem keresni telefonomat,hátha jött sms :) miután olvastam írásodat :)
de találtam egy tök jó forrócsoki receptet,ma biztos megiszom :)

Regi!
szelinek nem a foga jön? mert ugye az is ookzhat lázat :(

Sense!
Boti sorozatot(is) annyira jó volt nézni :)

Bálint meg fényen és tápszeren él már jó pár napja :( semmit nem hajlandó enni :( bár tegnap tlaáltam egy üveges bébiételt,azt benyomta :)

:arrow: megjött Apjuk naptárat szeretne csinálni :roll: :? :lol:

szép vasárnapot :)

KépKép
viranka

Sziasztok!

Éjjel 38,4-ig ment fel a láza, így nem adtam kúpot.
Azt olvastam sok helyen, hogy ilyenkor nem szabad őket betakarni, mert az még jobban felviszi a lázát, egyébént nem hiszem, hogy izzadt volna, inkább ilyen "záraz meleg" az egész teste... :(
Este nem vacsorázott, így 3-kor sírdogált, megevett egy adag tejpépet! :)
Jó kedve van, de kicsit elesett, Anyut áthívtam, mert nekem meg ezer a dolgom, délelőtt itt lesz, így tudok függönyt mosni, vasalni, főzni (zöldbabfőzelék, kivételesen mirelit husit sütök hozzá ki).
Lehet a foga is, nem tudok belenézni a szájába... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Bár a foga eddig nem okozott gondot... Most kezdené el???

LMóni! 2. munkahelyem, érettségi után, illetve 5. év után már dolgoztam, a fősulit levelezőn végeztem.

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Én most voltam ötéves a cégemnél, de annyit sem mondtak, hogy bikkmakk :lol: Nekem is második munkahely, 20 évesen kezdtem el itt dolgozni :D Szelinek jobbulást!

Móni: jó lehetett a kiréndulás :)

Mesi: ha még ma szülsz, karácsonyra haza is mehettek, szóval drukkolok, hogy vagy ma, vagy egy hét múlva csak kb :wink:
Vendég

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak pocsék éjszakákon vagyunk túl, iszonyatosan fáradt vagyok.

Mesi: jelentkezz, ha tudsz, mi a helyzet???

Kép
aniko15

Megvagyunk,

apa decemberben mindne nap dolgozik...:-(..de már csak 3 nap..:-) aztán meg megyünk haza!!!!:-) Már elkezdtem összeszedni mit kell vinni...:-)

Mesi: jelentkezz!!!!! vagy Viranka az sms-el!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Kicsi betegeknek jobbulást! +++++++++++++++
Zsozsi taknyos, én is, Apa is, de már kifelé mászunk belőle.

A tegnapi keményedés-őrület véget ért szerencsére, nagyon rossz volt.
Kicsi Gegi tök jól elvan, esze ágában nincs kibújni.
De mivel én ma akarok szülni, még bármi lehet. Na, aztán ha túlhordom... :shock:
Zsozsi csak 1-2x kel éjszaka, ami király, de én többször kúszok ki pisilni, ami kész fájdalom.

Zsozsi ma is ölelgette a pocakomat, és ma először csinált olyat, hogy oda akarta adni a cumiját Geginek. Nyomta ezerrel a hasamnak a cumit, és közben ráncolta a kis homlokát, hogy nem tudja odaadni.
Olyan édi volt. :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ez a cumis dolog aranyos lehetett :lol: Emese, ugye, a 27-re gyúrsz? :wink: Az jó, hogy jobban vagy, de gondolom, Te már máshogyan szeretnél jobban lenni.

Na, elindultunk Db-be, hogy benézünk a Media Marktba meg a Praktikterbe. Kb. fél órát köröztünk, hogy parkolót találjunk :evil: Közben Rugó elaludt, és úgy döntöttünk, hogy ebből elég volt ennyi. Elugrottunk a kedvenc hamburgeresünkhöz meg a mellette lévő akvarisztikába ( a karácsonyi akvárium miatt), és mire hazaértünk, Rugó fel is ébredt.

Nekem négytől angolom van, de utána, lehet, újra próbálkozunk :evil: De nem tudom, hogy egy óra alvással hogy lesz el...

Ja, és közben Gábor észrevette, hogy defektes a kocsi egyik első kereke. MOst kinn ügyködik, nem tudom, mire jut...

Még jó, hogy nem az autópályán jöttünk rá :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Ma csak olvasómód inkább, valami vírust benyalhattam...

Betegeknek jobbulást!

Gremese de izgi! Van még két napod aztán utazunk. :wink: Szerdán megyünk ám és nem leszek gépközelben. Még a csoki érdekében sem szeretnék lemaradni semmiről. Szerintem csütörtök-péntek magasságában bemutatkozik a fiatalember. Csak jelezd ha tényleg így lesz légyszi! Szombatig no internet. :(

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Mesi: Cumi :D :D Oh de édes lehetett!!! Meg kell őket zabálni..milyne kis okosak...aztán meg ha vmit nem értenek hogy tudnak csodálkozni!

Nem azért de lehet hogy nem fogja elsietni a fiatalember és majd csak jan.3- án bújik ki.

Vindo: defekt :-(

off: rizskó receptje van vkinek?

KépKép
kaqk
Debrecen

Mesi!
szüljéé mááááááá :lol: :lol: még van 7,5 órád :wink:

Kaqk!
ha Apa hazaér bepötyögöm a tuti nálunk gyorsan elfogyó rizskoch receptet :)

s elmentük Vega toys-ba annyi minden le volt értékelve :lol: vettünk egy csomó üvegmatrica festéket a 6 db-os volt 300 :shock: forint a nagy(250ml) 4 dbos 1000,- :lol: de volt vasalódeszka gyerekeknek 500-ért :) no azt nem vettem,mert nem tudnám hova tenni :)

KépKép
viranka

Emese!

Húú, jó rég nem voltam itt a fórumon. Te már mindjárt szülsz??? Te jó ég!!! Szorítok neked!!! Gyors szülést!

Bocsánatot kérek tőletek lányok, nagyon elhanyagoltalak benneteket, de nagyon sok dolgom van.
Átköltöztünk a másik lakásba, szuper jó!!! Marci egyre több energiámat igénybe veszi és szerencsére egyre több a munkám is.

Néha azért olvaslak benneteket!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok, itthon vagyok.

Túl az angolon, majd beugrottunk Db-be.

Kaqk - szerencsére nem defekt, hanem csak a szelep eresztett, úgy tűnik 8)

Voltunk az akvarisztikai boltban, hát ne tudjátok meg, Rugó hogy oda volt meg vissza. Járkált a nagy akváriumok között, nézte a halakat, mutogatott, gagyarászott :lol: Nagyon lekötötték :lol:

A kocsiban hazafelé meg bealudt, de már fenn is van.

Most rohanok fürdetni, szép estét, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok

Engem is elkapott a taknyosság :( Petra dettó :( de jól viseljük egyenlőre :roll:

Mesi: Mivel én a tegnapi napra szavaztam leadnám az új voksomat :lol: Jan.5

Viranka: Tök jó vásár volt!! Mi még mindig nem tudjuk mit vegyünk Petrának és már csak 2 napunk maradt :roll:

Heni: Leírnád mégegyszer a piskota tekercs receptjét hiába lapozom.Nem találom :oops: Köszi. :)

Megyek keresek egy kis oxigént :D

Jó éjt!

Kép

Kép
agica1126

Kaqk!

Rizsfelfújt :)

25 dkg rizs
3/4 l tej
4 dkg vaj
8 dkg cukor
kevés reszelt citromhéj
4 tojás
egy csipet só
ez a normál kisebb méretű jénaimennyiség :) ennek a dupláját csinálom,csak a cukrot hagyom ennyinek :) ha finomabbra akarod tegyél bele kicsi vaniliáscukrot is :)

Rizst annyi vízben teszed fel főni,hogy épp csak ellepje,beletszed a sót és a vajat.Ha vizet magába szívta hozzáöntöd a tejet és puhára főződ :arrow: kihűtöd
Tojások sárgáját kikevered cukorral,reszelt citromhéjat beleteszed+rizzsel összekevered.Ezután hozzáteszed a keményre vert tojásfehérjét.kivajazott/zsírozott jénaiba beleteszed és kb. 50-60 percig sütöd(villanysütő 180 fok alsó felső sütés)

nyugodalmas jó éjt :)

Mesi szülj máááááááááááár :)

KépKép
viranka

Viranka! Szülnék máááááá vazze! De ez a Töki olyan kis kényelmes.... :lol:

Zsófinak kacagó Elmo-t vettünk karira, remélem tetszeni fog neki, egyelőre az Apja játszik vele. :lol:

Ágica! Új tipp, újabb esély a csokira. 8) Értettem! :D
Zsozsi is taknyos, de ez tuti nem a 15 hós oltás, hanem rohadt megfázás. Ebben az időben az csoda, ha valaki nem beteg!

Nyerkit és pocaklakó! Jelentkezzetek!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Miléna! Ha eksön van, Te is kapsz sömösöt! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!
Botondova is kacagó Elmot kap Karácsonyra!:) Ő imádja, ha látja őt a tvben vagy számítógépen. Persze élőben azért más. :)

Nagyon ki vagyok. Már borzasztó nehezen viselem Botond alvását, illetve nem alvását.
Délután dél körül kell elaltatni. Addigra fárad el. 3-4 perc séta a besötétített szobában, utána még ülök vele 5 percet a fotelban és utána tudom letenni. Ez még rendben is lenne, de van, hogy a 3-4 perc séta nem elég, de már többet én nem bírok. Ma is felkeltettem Balázst (éjszakás volt), hogy altassa már el, mert én nem bírom. Persze Botondnak nem tetszett. Anya kellett volna neki...
Miután bekerül az ágyba alszik kb 50 percet. Akkor sírva ébred. Bemegyek hozzá, ölbe veszem, megiszik egy deci teát cumiból, aztán szép kényelmesen elhelyezkedik a mellemen és alszik még egy órát rajtam. Ha leteszem, felkel és nem alszik vissza.
Ejszaka szinte óránként felkel. Csak úgy van hogy visszaalszik teával, de többnyire mellé kell feküdni. Az éjszaka felénél áthisztizi magát hozzánk. Onnantól csak úgy alszik, ha szorosan hozzámbújik és átölelem.
Persze én meg nem alszom, amitől nappal egyre türelmetlenebb vagyok.
Kiborít ez az alvás mizéria. Én annyira el vagyok keseredve. Nem tudom, hogy mit tegyek, és azt sem, hogy hol rontottam el. :cry:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok !

Mesi : veled álmodtam az éjjel.
Nálatok voltunk Ádival mutattad a házat ahol laktok és egyszer csak szóltál, hogy na most van akció. Valamiért a férjed nem volt otthon. Anyukád maradt otthon Zsozsival én meg vittelek Ádival a kórházba. Menet közben csatlakozott a párod is. Sajna folytatás nincs mert felkeltem és rögtön néztem a netet hátha akció van.
Szóval nekem új tippem a holnap vagy is 22. De szívből kívánom, hogy most várhatna pár napot még Gegi és max 26-án induljon kifele és akkor a szilvesztert már otthon töltitek. Max ha gondolod akkor nekem is írhatsz álltalában net közelben vagyok.

Tegnap mindent megvettem.
Reggel 8-kor elindultam itthonról a corába. Ott végeztem 1-kor haza jöttem addigra Ádi és apája átmentek a nagyszülőkhöz.
Feljöttem egy adag cuccal aztán magamhoz vettem a babakocsit és abba hoztam fel a cucc nagy részét. ( még jó, hogy van babakocsink :lol: :lol: )
Aztán persze én dilis elfelejtettem venni ásványvízet.
Így elindultam az auchanba. Ott utazással együtt 2 órát voltam.

Persze haza értem és elkezdtem takarítani.
Függönyt mosstam, ágyneműt húztam, tűzhelyt sikáltam, fürdőt takarítottam és persze az egész lakást.
Szóval jól elfáradtam. Ádiék fél 8-kor jöttek haza.
Este a megasztárt csak elnyúlva a kanapén néztem.
Mondanom sem kell nem kellett alatató.

Aztán ma folytattam a munkát.
Bejglit sütöttem. Persze tök jó dolgom volt felhívott tesóm , hogy mit szólnék hozzá ha elvinnék Ádit kicsit csavarogni.
Pont jókor jött a kérdés. Éltünk is vele. Elvitték így nyugiba elkészült az egyik adag bejgli. A másikat akkor csináltam amikor aludt.
Kép felső kettő macipános utána 1 narancsos csokis, 1 gesztenyés
Kép 4 kakaós

Persze ma is jól elfáradtam.

Holnap csinálok kicsi paprikás krumplit.
Aztán kedden meg sütöm a pogácsákat.

Szóval mi sem unatkozunk.

Na lépek is pihizni.

Mindenkinek kellemes nyugodt éjaszakát.
20200310173350

Sense! Hú, ez nagyon nehéz lehet így. :(
Én áldom az eget, hogy követtük a Kaqk által említett Suttogó-módszert, és napközben csak leteszem hasra Zsófit, kijövök és elalszik.
Lehet, hogy meg kéne próbálni átállítani Botót, de ahhoz türelem kell, és én igazán megértelek, hogy az most nincs nagyon neked, sem fizikális erőd a művelethez.
Egyébként nálunk az esti alvás lesz rizikós, most nem az, míg Kistesó pocakban van. Zsófi szorosan hozzám bújik, és a nagyágyban alszik el, majd ott húzza mellettem reggelig.
De Kistesóval hogy lesz.... :roll:

De talán mondanak még okosat a többiek!

Kép
Kép
Kép
gremese

KTimi! De jó álmod volt! :D

Dobhatnál pár rúddal azokból a bejglikből! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ktimi, hogy te milyen szép bejglit tudsz sütni! AZTA!!!nagyon ügyi vagy!
Azt elfelejtetted megirni, hogy egy vagyon hagytál biztosan a corában :wink:

Emese ne akard az ünnepeket a körházben tölt :wink: eni, mert attól nincs rosszabb, akkor inkább a szenvedés otthon, de a családdal.

Sense alvás dolog nálunk is érdekes, én mindenképp gyorsan leszoktatnám az ölben altatásról, nem fogod birni a kicsi mellett.
Már elég okosak a gyerekeink ahhoz, hogy megértsék mit mondunk nekik. Beszél meg Botonddal, hogy csicsikálni viszed, esetleg egy kispárna, vagy egy plüss, legyen neki amivel elalszik. Szerintem egy hét és működne a dolog.
Nálunk ha látom, hogy nyügi van, megkérdezem tőle, hogy megyünk buviskálni? ( aludni, ha netalán nem magyarul lenne :oops: ) erre mutatja, hogy vigyem. Ott vár ránk már a mikulás( azzal alszik, nyáron kissé ciki lesz :oops: ) hasra fektetem, megöleli a mikulást, simizem a hátát, ének és alszik is. Nagyon nagyon jó, hogy nem kel már ringatni, totál kivoltam én is tőle.
Szerintem próbáld meg, egy próbát megér.

Ágica
10 dkg cukor, 5 tojás,10 dkg liszt, 0.5 sütőpor
Cukrot a tojással 10 percig mixerrel kevertetni, majd óvatosan hozz a sütőporos liszt. Papiron megsütöd, majd nedves konyharuhára boritod, azzal együtt feltekered, majd állni hagyod, kitekered, megtöltöd, visszatekered és kész!

Rólunk holnap irok, képeket is rakok, mert most KO vagyok.

Heni
KépKép
heni81

Hű lányok, én készen vagyok. Pár napja megint annyira hányok, hogy nagyon gáz. 2 kiló megint lement, tegnap összesen fél hamlet maradt meg bennem. Ma eddig egy kis tej, kb négy szem cornflakes-sel :?
Ennek már sosem lesz vége? :cry:
Vendég

Sziasztok!

Ágica jobbulást nektek++++++
még múltkor kérdezted a haj feltűzését.
Én cicusnál ezt úgy oldottam meg, hogy egészen hátra csatoltam. Mivel elég hosszú a haja így is meg tudtam csinálni.
Pár napig kellett csak így feltűzni aztán újra megtűrte :lol: :lol: :lol:

K.Timi ez nagyon étvágygerjesztően néz ki :lol:
nagyon ügyes vagy.
Ma én is takarítok meg vasalok.
A vasalás egy részét már letudtam 8)

Mesi már apa is kérdezgeti, hogy mikor szülsz :lol: :lol:

Sense nagyon sajnálom ezeket a nehéz éjszakákat.
elhiszem, hogy nehéz :(
én hagynám annyira lefáradni napközben, hogy magától aludjon el.
Így nem délben aludna, hanem mondjuk 2 óra körül amikor már elájul a fáradtságtól.
Az első pár nap nagyon nehéz lesz az biztos ahogy a lányok is írták de hidd el megéri.
Te is hamarosan szülni fogsz és utána már nem fogod tudni Őt így altatni.

Vindo mi is járunk halakat nézni.
A Lurdy házban van egy nagy akvarisztika :lol: :lol:
Gréti is imádja nézni őket.
Talán lesz a háznál ha egyszer kiköltözünk :lol:

Anikó80 de jó, hogy jelentkeztél :lol:
jó, hogy túl vagytok a költözésen
tehetnél képeket, Marcikát utoljára a szülinapi fotókon láttuk :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: