Látom, mindenki fantáziáját izgatja ez az egyszerű recept. Egyébként Stahl-féle. Évekkel ezelőtt az egyik Nők Lapjában szerepelt ez a recept. Utána elvesztettem, de végre megtaláltam. Íme:
Mandulás fehércsoki-torta
Hozzávalók:
6 tojás
20 dkg cukor
1 teáskanál mandulaaroma
15 dkg liszt
10 dkg mandula
1 teáskanál sütőpor
vaj, liszt a forma kikenéséhez
A töltelékhez:
40dkg fehér csokoládé
3 evőkanál tejszín
15 dkg vaj
4 dl tejszín
Egy fémtálban összekeverek húsz deka cukrot hat tojássárgájával, aztán gőz fölött, kézi habverővel folyamatosan kavargatva egy két perc alatt megmelegítem a cukros tojást. Ezután leveszem a gőzről, belelöttyintek egy teáskanál mandulaaromát, és a csuklómat kímélendő, robotgépre váltok. Így pár perc alatt habosra és eredeti térfogatához képest a duplájára tudom keverni a sárga masszát úgy, hogy közben gyorsan ki is hűl. Egy másik tálban összekavarok tizenöt deka lisztet, tíz deka mandulát, és egy teáskanál sütőport. A megmaradt hat tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verek, és mielőtt fakanállal széles, könnyű mozdulatokkal belekeverném a fehér habot a sárgába, előtte néhány kanálnyi fehérrel fellazítom a sárgát: így nem törik össze a többi fehérjehab. Jöhet bele a sütőporos-mandulás liszt, aztán az egészet kivajazott, kilisztezett tortaformákba kanalazom, és előmelegített, 175 C-os sütőben (gázsütőben 4-es fokozat) negyven-negyvenöt perc alatt megsütöm. Mivel rengetegen szoktunk lenni, az egész műveletet megismétlem még egyszer. A két torta bevonatához összeolvasztok harminc deka darabokra tört fehér csokit hat evőkanál tejszínnel és harminc deka vajjal, hozzászórok harminc deka porcukrot, és kicsit kevergetem, hogy a cukor felolvadjon. Ha kihűlt, beköltöztetem a hűtőbe hadd dermedezzen. A nem túl bonyolult, de annál finomabb töltelékhez nyolc deci nagyon hideg tejszint kemény habbá verek, és belereszelek negyven deka fehércsokit. Ennyi az egész. A kisütött tortákat három-három rétegbe fölszeletelem és megtöltöm. A dermedten sűrű majd pedig kézi robotgéppel habosra kevert bevonattal oldalt és felül alaposan megkenegetem a két tortát, és már mehetnek a mélyhűtőbe. Mielőtt ennénk, időben kiveszem a tortákat a fagyosból, és ha már felengedtek, akkor feldíszítem azokat: oldalukat megtapicskolom durvára darált mandulával, kötök köréjük egy-egy ünnepi szalagot, tetejüket megszórom krumplihámozóval farigcsált csokiforgácsokkal, aztán nyolc- nyolc szem Toffie csokit ültetek rájuk. Hogy miért pont Toffifet? Mert minden Mikulásra annyit kapok, hogy még a karácsonyi tortákra is jut belőlük bőven.

idegesít ez a pulcsi!!
mondom, hogy idegesít! vegye már le rólam valaki!
magad uram, ha szolgád nincs! akkor leveszem egyedül!
ide bújok a világ elől
simán leordítom a fejed kiskakas!
iszik ÉS vezet
na add ide gyorsan azt a tejet!
olvas ÉS vezet

felső kettő macipános utána 1 narancsos csokis, 1 gesztenyés
4 kakaós