A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2002. május 1 - 2003. április 30. közötti gyermekek

Lányok!

Szerkesztgetem a babanaplómat, és szeretnék mindenkitől kérni egy aktuális képet a gyerkőcről és anyukájáról, ill. közel aktuálisat.
Próbáltam a fényképalbumokból lementeni, de nem mindegyik jó minőségű vagy régen frissített. Szeretnék egy fényképalbumot rólatok a fiam naplójába.

Erre a címre várom: karolina.ocsi@siemens.com

köszi, puszi

g

rit
ok, akkor még időben szólok a páromnak

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Ma elvittem az állatorvosi papírt a sebésznek, persze ma is más orvos volt, hát nagy szemeket meresztgetet rám és mondta hogy fogadjunk hogy x. y. doktor volt. Emam most gyógyulttá lett nyilvánítva, csak akkor kell vinna ha valami lenne az ujjával.

Rit!

Nálunk úgy vana bölcsiben hogy 1/2 12-kro ebéd. A nagyobbak maguk esznek,a kissebbeknek segítenek enni. Aki végzett azt állítólag fektetik is le. Így kb 1/2 1-re mind ágyba kerül. Úgyhoyg elvileg nincs már játék evés után. És kb 1/2 3-3-ig van alavás. Aki felébredet az is csendben fekszik az ágyában. 3-kor ébresztő, 1/ 2 4-kor uzsonna.

Gömb!

Emma is imád rajzolni. Én is zsírkrétát vettem neki meg mi egy füzetet adtunk neki (A/4-est) és abban rajzol. Laopozgat, mindne oldalra rajzol valamitKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok
Mérges vagyok, mert délelőtt írtam egy jó hosszú üzit, és elszállt az egész. Pedig csak a küldés gombot nyomtam meg. KépKép

Dec8
Hozzánk meg most jön a dokinéni, Szilvike hurutosan köhögött reggel, szörcsög az orra és rekedt szegényke.

Kryss
Gratula a házhoz! KépKép

Nyuszika
Imádom a lecsós tarhonyát, küldesz ? KépKép
Én sajna ilyet nem főzhetek, apa utálja a tarhonyát (is) KépKép

Beszéd
Képzeljétek, összeírtam, hogy mennyi szót mond már a csajszi, és 24 lett a vége. A tegnapi új szó: egér=edor. Imádom, ahogy mondja utánunk, és szinte minden nap van új. A tegnapelőtti a repülő volt, ezt úgy mondja, hogy eprüőőőő.

Panda
Nálunk az alvás kicsit rendeződött azzal, hogy napközben max. 1,5 órát alhat (aztán kegyetlen anya ébreszti), így csak 2x kel éjszaka. Igaz egy hete azt játsza, hogy éjjel 1-2 között alszik el, és reggel 9-10-ig felkelés nélkül nyomja KépKép Este kicsit rossz sokáig fent lenni, de a 8-9 óra alvás ébredés nélkül fantasztikus érzés így 15 hónap kialvatlanság után.
Én is azt vettem észre egyébként, hogy amikor nem tudunk kimenni, és nem fárad el annyira, akkor ébred sokat.

Takarítás
Nálunk minden áldott nap porszívózni kell, mert addig veri a szekrény, ahol a porszívó van, míg elő nem veszem. Tegnap is ott huhogott egy morzsának, amit mama ejtett le, nem nyugodott meg addig, míg fel nem vettem. De állandó a portörlés is. Rendmániás a lelkem. KépKép

No most megyek, kihasználom, hogy alszik végre. csinálok resztelt májat KépKép

Szilcsike
szilcsike

Ja és még azt akartam írni, hogy Szilvike egyedül eszik kanállal. Annyira tetszik neki, hogy már nem is etethetjük KépKép

No tényleg megyek főzni
szilcsike

gumicukor
azért hívj majd fel légyszi, van pár kérdésem Kép

manó
kösziKépKépKép

dec8
azt írtam, hogy tök muris, mi itt lakunk, ahol te dolgozol (Corvin mozinál) KépKép + hogy csinálok most kettőt, mondjuk az első részt ha akarod pénteken átugorhatnál érte v. valami - de ha most még nem kell, szólj, akkor jövő 7 is jó

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Kedves Anyukák!
Babaprogram /Mazsola Muzsika / szervezéséhez avagy lebonyolításához keresünk anyukákat /utóbbihoz óvodapedagógiai végzettségűt/ az országból /kivéve Budapest/!
Nem sok munka, nem is munka inkább kikapcsolódás!
Hívj fel kérlek és megbeszélünk mindent!

S.O.S.

Buda Kriszta
70-559-83-89

Mazsola Muzsika: mesés-mondókás-verses-dalos foglalkozások, 6 hónapos kortól, hetente egy alkalommal, fél óra!
kriszta13

Szilcsike

Kuldok lecsos tarhonyat fenypostan,OK?Kép Nem szereti a ferjecske? Miert nem fozol akkor csak magadnak?Kép
Aranyos lehet Szilvike a kis takaritasmanias es nagyon ugyes hogy egyedul eszik.Kép
Emi most az ez, az, ezt, azt szavakat gyakorolja folyton. A z hangot nem tisztan mondja, irto aranyosan zsizseg hozza.Kép Mondassz valami targyas mondatot, mondjuk anya felveszi a cipojet o rabok es kozli EZST!.Kép

Gumicukor

Az jo amelyik most a profilomban van vagy kuldjek masikat? Az albumot tenyleg regen frissitettem mar.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Bármilyen képet küldhettek, ami nektek tetszik, lényeg, hogy friss legyen!

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszika
Megkaptam, köszi szépen, Isteni finom lett KépKép
Magamnak azért nem főzök, mert igy is főzök minden nap, meg kétnaponta sütök sütit is, az bővel elég elfoglaltságot ad.
Férjecske egyébként válogatós, mert se a tarhonyát, se a rizst, se a nokedlit ja és se a tésztát nem eszi meg. Igy nálunk krumpli van krumplival, és én már UTÁLOM.
Kiscsajnak szoktam csinálni más köretet is, ne kelljen állandóan krumplit ennie, és úgy látszik a tészta a kedvence.

Gumicukor
A mi fényképünk jó? Vagy küldjek másikat?

Volt a doktornéni, meg is jegyezte, hogy úgy látszik az itthoni környezet jobb hatással van a gyerekre, mert csak egy kicsit sírt, aztán meg már játszott is vele. Eddig akárhányszor látta a rendelőben, mindig rekedtre sírta magát, meg rugdosta a dokinénit. Majd most jól megfűzöm, hogy járjon inkább ő ide, az jobb a gyereknek.
Szerencsére nem piros a torka, nincs gyulladás, úgy tűnik síma megfázás. Apa szombaton okosan levetkőztette vendégségben rövidujjúra, és nyitogatták az ajtót.

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok
viszajötem Kép multhéten itthon volt a párom Kép és igy eltudtam intézni néhány dolgot többek közt vissza tudtam meni kontrolra a klinikára ,elvitük imibabát a szemészetre mert nem javult a szeme igy átmosták neki de mostmár rendben van a szeme söt voltunk moziba is 1 év után Kép anyukám vigyázot adig a gyerekekre és tegnap elvitük petikét egy kontrol tejvizsgálatra de azon kivül hogy 3x itatak vele kisadagokban tejet azon kivül nem csináltak vele semmit csk azt mondták hogy adjunk neki most tejtermékeket hogy lásuk hogy reagál rá a szervezete bár enek az eredménye csak 2-3 hét mulva jelenkezik ha jelentkezik petikénél bizom bene hogy meggyogyult és igy már kicsit jobban fog hizni .imibaba ma kapta meg a 2 hónapos oltását hát ö nem olyan jo gyerek aki birná azt ha szurkálják olyan méltatlankodo sirást csapot elentétben petikével akit enyi idös korában beadta a dokinéni neki az oltást és nem sirt söt ö egyiknél se sirt .Imibaba 5260gr ,57cm Kép.

Ilke
a takaritásal én is ugy vagyok hogy akor tudok ha hétvégén van aki vigyáz petikére mert mindig utánunk jön ha nem rögtön akor 5-10 perc mulva és én nem szeretem ha vegyszerekel dolgozok és közben ott van a környéken petike .

Zulu
egyerekel azért könyebb mint 2 gyerekel ezt már én tapasztalatbol mondom nekem most már 2 van Kép .

Kataa
hol lehet kapni olyan zsirkrétát ami nem mérgezö és jo vastag mert én a multhéten kerestem a tescoban de nem volt vagy ami volt ara rávolt irva hogy 3 éves kor allat nem valo gyerek kézbe és mind vékony volt pedig nagyon szeretnék veni petikének hogy rajzolhason és ha beveszi a szájába mégse legyen töle baja .

Dec8,Brokkoli
petikének már 15 foga van igaz ö már 18 honapos Kép.

Nyuszika
mi az a SAP ?

Panda
mi is ugy vagyunk hogy már szeretnénk hogy átaludja petike az éjszakákat mert még mindig felkel és minden egyes alkalomal képes fél-1 üveg tápszert megini párom szerint a száraz levegö az oka a felkeléseknek szerintem a kiságy kicsi neki de lehet hogy mindketönknek igaza van az egyiken tudunk segiteni a másikon viszont nem a szoba szárazságán nem csak az ágyon ha jobb lesz az idö elmegyünk és nézünk neki uj ágyat .Adig is marad a felkelés .

Gumicukor
a fiukrol képet találsz a fotoalbumba azok 1 hónaposk de talán csinálok majd ujakat is csoportkép meg csak hétvégén lesz ha el nem felejtem Kép.

Pusz Csics és a fiuk
csics

Csics!

A szoba szárazságán miért nem? Nálunk is kelt Emma amikor bejötta fűtésszeon és vettem párásítót. lefekvés előtt megy kb 1,5-2 órát és azóta nem ekl inni! Nálunk tényleg ez volt a gond. Igaz nem annyir aolcsó, de amit én vettem az pl 7000 Ft volt, hidegpárásító, Igaz nem olyna hiper szuper mertaz 30e és annyi pénzünk nem volt rá, de a célnak ez is megfelel, csak ezt néha fertőtleníteni kell.

manó

KépKép
manó

Zulu,
Igen, kb. erre számítok én isKép, azért biztosan kell egy kis idő míg belerázódok majd. Lehet, hogy megyek majd hozzád tanácsokértKép.

Kataa,
Jó levegő, árnyék...hahKép, de jó is lenne már kint. Most eszembe jutott, hogy tavasszal az első feladat az lesz, hogy beszerzünk egy hintaágyat, állítom a fél nyarat abban fogom tölteni (nagyon imádomKép).

Solyminak és Alexnak mielőbbi jobbulást kívánok!

Nyuszi,
Holnap és csütörtökön is itthon leszünk, gyere nyugodtan. Annyi az össz programunk, hogy csütörtökön 9:30-ra megyünk a védőnénihez, kapok kiskönyvetKép. Emi is veled lesz? Aranyos a kép rólatok! Lili mostanában nagyon ügyi a fogmosásnál. Szépen kinyitja a száját és én akár percekig sikálhatom a fogátKép.

Panda,
Lili még azt sem mondja, hogy apa vagy mamaKép. Pedig régebben párszor mondta, de mostanában még ezt sem.

Kryss,
Nagy gratula a házikóhoz! Mikor költöztök?

Rit,
Gyűrűk Urával III.-al kapcsolatban, hogy legyen? Neked mikor és hogy lenne jó?

Csics,
Reméljük, most már rendben lesz minden a tejtermékekkel Petikénél.
Nekünk Crayons márkájú a zsírkrétánk, arra rá van írva, hogy nem mérgező. De a dobozra azt is ráírták azért, hogy kerülni kell a szájba jutását és, hogy ajánlott utána kezet mosni.

Judy,
Hogy vagy? Nálam a helyzet még mindig változatlanKép. Kapkodom be a B6 vitcsit mint a cukorkát, de még így is nagyon gáz.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke

Valszeg holnap reggel megyek, hacsak addigra be nem temet minket a ho. Emi nem jon, mertnagyon koran megyek (6-kor indulok) es mivel 3szor szurnak valszeg 9 elott nem is vegzek. majd meglatom mennyire lesz gaz a kozlekedes autoval a varosban es akkor el tudok ugrani egy oracskara. De az is lehet, hogy el sem indulok.Kép Majd hivlak, vagy kuldok sms-t.

jo ejt
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Azt szeretnem kerdezni toletek, hogy nalatok okozott e valami valtozast a gyerekek viselkedeseben a 15 hos oltas, es egyaltalan hogy viseltek.
Most olvastam, hogy autista tuneteket tud produkalni, es egy amerikai kutato szerint higanytartalma agykarosodast is okozhat. Kicsit megijedtem,
koszi
Kakukkfu
kakukkfu

Kakukk!

Nálunk semmi ilyesmi nem volt. SDőt, lázas sem lett, a 7, nap körül minimálisan taknyos lett, de nem biztos hogy attól mert egy ő januárban kapta, máshonna is jöhetetta takonykór. ne aggódj, szerintem nagyon nagyon ritka hogy valami bajuk legyen tőle.

manó

KépKép
manó

Nyuszi
Levinek is ilyen fogkeféje van. Kép

Kryss
Gratula a házhoz! Csak összejött!!!!

Kataa
Jobbulást Alexnak!

Ilke
Lili biztos most gyűjti az infókat és egyszerre fog sok mindent mondani.

Nézzétek mit varrtam a fiamnak:
Úgy nézzétek hogy elvileg nem tudok varrni, most használtam kb. másodszor a varrogépet amit anyutól "örököltem".
Kép

Ja és tettem fel képet a kenyérfaló Leventéről a profilomban. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!
Most találtam rá az oldalra és a fórumra, és sajnálom, hogy nem történt meg hamarabb.
Az én fiam 19 hónapos és Levente a neve. Mindenki Manónak hívja és persze ennek örömére nemis ismeri az igazi nevét. Mit nem adtam volna ezért a fórumért egy éve, pár hónapja. Annyi kérdésem lett volna. Igaz időnként most is akad egy-egy, de már messze nem annyi, mint az első időkben. Most például az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani olyan játékokat, elfoglaltságokat, amivel le tudom foglalni a nagyon mozgékony fiamat. Imád kint rohangászni, de ebben az időben ez hosszabb távon egyenlőre lehetetlen. Kezdem látni rajta, hogy egyre többet "unatkozik" napközben. Pedig mindent megpróbálok, de azok a játékok, amik eddig lekötötték, mostmár nem nagyon érdeklik.
Ha van ötletetek azt szívesen venném.
Egyébként a beszédről annyit, hogy van, amikor tisztán kimond szavakat, kifejezéseket (pl: add ide, apuci, kutya), és utánozza a szavainkat, viszont van amikor nincs kedve és csak zagyvál. Viszont minden szavunkat érti a kis huncut... Kép

Kakukk:
Nálunk semmi probléma nem volt az oltással. pedig most kapta pár hete a 15.havit. Kicsit elcsúsztunk vele. Viszont az is igaz, hogy egyik oltással sem volt problémánk. Szerintem ne aggódj miatta, elég ritka, hogy bármi bajuk legyen a kötelező oltásoktól.
csill
csilla2

Gumicukor
Lehetne, hogy ez az össznépi fotóalbumot eljuttasd nekem is ha készen van. Már én is tervezgettem, meg le is töltöttem néhány képet, de csak nem jutottam el az eredményig Kép
Képet csak holnap tudok küldeni, mert az idrodai gépemen nem nagyon vannak.

Gömb
Hanna is nagyon szeret rajzoni én Herlitz 3szögű ceruzát vettem neki (segít a helyes tartás elsajátításában, és "ehető" a bele Kép), egy a4-es jegyzettömbbe szokott rajzolgatni. Szépen színesen. Kép

Szilcsike
Ismerős ez a rendmánia Kép
Manci is nagy tészta rajongó, hála istennek apja is szereti, úgyhogy meg van oldva Kép. Nálunk a krumpli a mostoha gyerek.
Hanna ha megláttja dokotrnénit csodás kistündérré változik. Szépen üldögél, a nagy szempilláival, nyitja a száját meg minden. Persze előtte szétrámolja a várót Kép

Rit
Lehet azt hogy bevárom, amíg mind meglesz és akkor felugrom érte? Ezek szerint jó közel vagyunk Kép Csak nincs DVD-m és kölcsön kell kérnem, úgyhogy inkább majd egyben rázuhanok az egészre Kép És 3 napig nézem Kép
Pénteken Manó ügyeletben vagyok, mert apjuk dolgozik a bölcsiben meg csak beszokós időt van.

Manó, Csics
Amióta fűtünk Hanna is felkel éjszakánként inni. Mondjuk én nem vettem párologtatót, de lehet hogy kellett volna. Most csak vizet párologtatok, meg ha beteg teszek bele eukaliptusz olajat, és úgy jobban tud levegőt venni, úgyhogy jobban alszik.

Kakukk
Hanna kb. a 8-10 nap kicsit nyűgösebb volt mint a szokásos, és du. is hajlandó volt aludni. Láza nem volt, úgyhogy szerintem ne aggódj.

Forti
Gratulálok, nagyon édeset varrtál. Én is egyre jobb vagyok !

Puszi
dec8
dec8

Kakukk
Nálunk két nap láz, és nyüszi volt a 15 hós oltás mellékhatása. Igaz mi minden oltás után lázasak voltunk.

Szilcsike
szilcsike

Dec8!

Vizet én is párologatttam a radiátoron d eaz semiit sem értKép
Hol vetted ezt a ceruzát? emma is mindíg leherapja a hegyétKép

kakukk!

Azt még elfelejtettem hogy nálunk is volt az oltás után kb 2 hétig éjszakai kelés, de szerintem nem konkrétan az oltóanyagtól, hanem megvislete hogy lefogtuk, megszurták 2x. Azért gondolom hogy nem az oltóanyga volt a hibás mert már az első nap ébredt. Dea ztán szernccsére elfelejtetteKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Tegnap mar eleg jol volt Alex,nem is volt laza.Aztan este kicsit melegebb volt a homloka,megmertem es 39 volt: (De ugy jatszott mintha semmi baja nem lenne.Az orrabaol sem jo n amr semmi.Este hutofurdoztunk,na ettol ugy felelenkult hogy 8 es 10 kozott a kisagyban randalirozott.Nem sirt csak neha kopogott ata hozzank : )))Aztan vegre par bemenes utan elaludt.
Most is tiszta vidam,kerdes mi lesz este.

Rit
Bizom benne ,es akkor mi sem nezzuk meg.Bar en alapbol nem szeretem a Magyar filmeket,persze egy ket kivetellel: )
Hu,nem semmi hogy tudtal vegre aludni.Gratula .Mi mar alszunk ugy 14 honapja: )))Amikor pici volt azt mondta kazert mert tapit kap estere,na de ez sem igaz,mert Dodesz is azt evett.

Kryss
Gratulalunk a hazhoz!

Nyuszi
En is imadom a lecsot meg atarhonyat is.Na az en uram meg nem,ugyhogy akkor csinalok ha valami baratnom jon es tudom hogy O is szereti.Igaz Pocok?: )
Alex tegnap ota mondja hogy EZT IS,pont ugy mint Emi,annyira jo hallgatni: )
Gumicukor
Kuldom a kepet.

Mano
Szuoer hogy most mar hanyagolhatjatok a korhazat,a doki meg nem semmi megint : )

Szilcsike
Nagyon ugyes A kiscsaj,ennyi szo es egyedul eves: )

Csics
Barmelyik papiruzletben van zsirkreta.Nekem is olyan van amire irva van hogy nem mergezo,de azert vigyazok.Amit meg is lehetne enni az 10*annyiba kerult.
Szerintem is nagyon jo a parasit,foleg panelben .

Ilke
Hintaagy: )En hintaszekre gondoltam,de az agy jobb mert feludni is lehet; ))En is szoktam anyueknal: ))

Kakukkfu
Nalunk sem volt semmi tunete az oltasnak,se laz se semmi: )

Forti
Ugyi vagy!!!

Csilla2
Udv itt!Mi most kezdtuk a Puzzlekat,meg memoria jatekokat,legozik mar regen,de nem sokaig csak amig erdekli.Sokat ne mar konyvet azt vegre imdja.Bar azert meg mindig apkolas a favorit: )Bar o meg csak 16 es fel honapos: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Csilla
Szia itt! Az én fiam is Levente és ő is 19 hónapos. Igazából nem nagyon tudom lekötni a figyelmét hosszabb távon, építeni szoktunk, mesélni együtt mesekönyvből, rajzolni stb. De ő is inkább kint kavarna egész nap.

Ilke
Akartam már kérdeni mi van Lili szemével? Kell még a szemüveg. Megszokta egyáltalán vagy nem használja?

Lányok mondjátok már meg, hogy ki fogja megnyerni a való világot? Nem szoktam nézni csak a kiválasztást és kiszavazást és kíváncsi vagyok mi lesz a vége.

dec8
köszi, én is gyakorlok ezerrel. Az oviban biztos jó hasznát veszem majd.

Beszti, Sasha, Zsani
Hova tüntetek??????? Baj van?????

Forti

Kép
Kép
forti

Hali!

Ismét kis kopasz lett a fiam, tegnap levágtam neki géppel. Cuki lett vele nagyon. Most teljesen jól tűrte nem mozgatta a fejét, így a fülénél is jól meg tudtam szabni a vonalat.

Ilke, Dec8
Megjöttek a képek! Köszönöm! Kép

Szilcsike
Ami a profilodban van az már elég régi, ha tudsz újabbat, akkor azt megköszönném.

Csics
Bár nem nekem szólt a kérdés, d eén is foglalkoztam vele korábban : SAP = Vállaltirányítási rendzser (készlet-, eszközgazdálkodás, pénzügy, raktározás stb). egy összefüggő rendszert képez. Elég bonyolult. Ez a világon eddig a legjobb vállalatirányítási szoftver és eléggé terjedőfélben van, folyamatosan fejlesztik, főleg a multiuk ill. nagyobb cégeknél hazsnálják. Bővebben: http://www.sap.com
Anno A SAPhoz felvettek rendszergazdának, de akkor kezdtem a jelenlegi helyemen dolgozni.

Akkor várom a csoportképet, amint kész lesz.

Kakukkfű
Nekünk semmi tünet nem volt, se láz, se semmi, csak egy kis pöttyösödés, ami álbárányhimlő volt. szerintem ne aggódj, néha a tudományos cikkek is felfújnak egy nagyon ritkán előfordulkó tünetet.

Csilla2
Üdv itt köztünk! Kép

Párologtatás
Mi úgy szoktuk, hogy forró vízbe 1 evőkanál sót teszek, elkeverem és az van éjszakára. 3 szobánk közül a középsőben van gázkályha, a két szélsőben elektromos olajradiátor, amit csak fürdéskor szoktunk bekapcsolni ill. addig amíg miis le nem fekszünk, de éjaszkára már nem megy. Én kifejezetten nem szeretek melegben aludni.Még sosem fáztunk meg. Ja és lefekvés előtt átszellőztetem a szobát, így kb. 20 fok az alvó hőmérséklet.
Fiatalkoromban mindig jól kihűtöttem a szobámat és olyan jó volt bemelegíteni a takarót. Nagyon jókat is aludtam.

KépKép
KépKép
gumicukor

Forti

Állítólag egy fekete hosszú hajú srác fogja megnyerni, vagyis az Indián. Vki itt írta. Majd meglátjuk. De legalább a nagypofájú Szilvit is kiválasztották tegnap.

Ma otthonszülés lesz a Szülőszobá-ban!

Csilla2
Játék
Mi pár hete előszedtük a férjem ezer éve matchbox-ait (van közte 1972-es gyártmányú is!! Kép) és imádja tologatni, bár mindenhol van belőle. Kis markoló, versenykocsi, billenős, kamion, trailer. Van hozzá kis garázs is, azt szoktuk felépíteni arra tologatja fel le.
Van neki formafelismerős kockája, azzal is jól elvan, ill. 3 fatábla különböző figurákkal, amit ki be lehet tenni, azt össze szoktam keverni és ő szépen kirakja, majd kiöntögeti és ismét kirakja.
Persze nem mindig működik az önálló játszás, de nem aggódom, mert majd megtanulja.

Azt elfelejtettem, hogy tegnap megszületett az unokaöcsémék kisfia, András, 3850 grammal és 56 cm-rel. Február 8-ra! volt kiírva a csaj és eddig vártak, de rendben van minden. Tegnap akarátk megindítani, de megindult magától, normál szülés volt. Debrecenben szült.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Forti
Valóvilágos ismerős szerint Indián nyeri KépKép
Én nem örülnék neki, de már úgyis le van játszva.

Alvás
Hát folytatjuk a szenvedést, megint fél 2-kor aludt el, és 7-kor már fent is volt. Én nem tudom, hogy mikor alussza ki magát, mert ez hihetetlen. Igaz tiszta takony, már bocsánat, lehet hogy nem kap rendesen levegőt, azért nem alszik.

Megzabálom ezt a kiscsajt, idejött és mutatta, hogy folyik az orra, töröljem meg KépKép

No mennem kell, álmost játszik

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Mostmar vegre irnom kell!

Gömb,
nem semmi ez a betöres, örület, hogy mikre kepesek az emberek! Remelem, anyukad mar kiheverte az elmenyeket…
Talan mar olvastad, megvan a haz!!!

Panda,
bocs, most nem tudom, hogy Adam nalatok alszik-e vagy külön szobaban.De en meg vagyok gyözödve rola, ha Rebek nem aqludna az agyunkban, akkor jobban aludna. HA ott van mellettem, inkabb fel tud ebredni…De en csak a szajaba adom a cicit, vagy talan meg azt sem, es mar alszik is (alatalaban) tovabb. Mert neha, ha nagyon tulzasba viszi, akkor mar nem akarom neki a cicit adni, mert nem latom be, hogy egy masfel eves gyereknek 2X esetleg haromszor (mar igy is tulzas,de OK!) cict kerjen es kapjon.Nem hiszem, hogy szükseg vanra, ibnkabb csak megszokas, es kenyelem, es persze imadja!
De mi ha mnden jol megy 3-4 hoinap mulva költözünk,es akkor talan talami valtoztatas is lesz. Leginkabb csak rajtam mulik. En lusta vagyok, mert azert persze van kenyelmes is a dologban!

Fogmosas
Rebeknek is mossuk persze a fogat, fogkrem nelkül, mert meg nem tud tudatosan köpni. De, van, hogy keri, hogy a papa mossa meg neki, es ne en.Igy is jo. Vagy megkerdezem, hogy a fogkefevel, vagy az ujjammal mossam a fogat.Akkor a viz ala tartom, es mindig egy kis friss vizes ujjammal dörgölöm a fogat.Ez mar annak idejen Aronnal is bejött, mikor nem akart fogat mosni.Igy is matatok a szajaban, es szokik hozza, es nem tul nagy atmenet a fogkefehez…

Rit
Irigy es gratula az ataludt ejszakaert!!!
Nalun olya, hogy Rebek elaludt es a felcipelesre sem ebredt fel, csak egyszer volt…pedig nem bannam neha! Igy, ha elalszik a kocsiban, megyunk setakocsikazni, hogy legalabb egy felorat tudjon aludni, különben nagyon nyügös…

Szilcsike
Nem semmi a 24 szo! Majd en is megprobalom összeszmolni, kivancsi vagyok, mire jutunk!
Jot nevettem a tisztasag-manias lanykadon! Nagyon helyes lehet!
Es nagyon ügyes, hogy egyedül kanalaz!
Rebek is szeret kanalazni, vagy vegig mutogatja, mindekinek, aki az asztalnal ül, ha sikerült a villara felszurnia a falatot!

Csics
Jo lenne, ha Petikenek mar nem lenne tejallergiaja! Szoritok!
Es Imi pedig mar 2 honapos! Nagyfiu!
En is tudnam ajanlani a parologtatot, a szoba szarazsaga ellen. De egypar megvizesitett es kicsavart es felteritett törülközö is segithet!

Nyuszi
Igen, nekem is tetszik a kep a Rolatok a profilodban!

Ilke,
köszi a gartulata hazhoz!
En meg mar annyiszor szerettem volna irni, de valahogy kimaradt, hogy reszvetema a rosszulletek miatt…Nem szeretnek a helyedben lenni…Nekem eddig 2X szerencsem volt!
A hazat meg at szertnenk alakitani es aztan költözünk. HA minden jol megy 3-4 honap mulva!
Most beszeltem a bartommal, s megeggyeztünk, hogy felmondom a lakast.Marmint a szerzödest!Tahat 3 honap mulva ki kell költöznünk! Jujjj, de furcsa dolog! Es kicsit rossz erzes is !

Kakukkfü,
nekem nem tünk fel semmi a 15 honapos oltas utan se Aaronnal, se Rebeccanal!

Forti,
köszi a gratulat!
Nagyon jo kezdö varrogep-hasznalohoz kepest, amit varrtal!!!Csak igy tivabb!!Lesz ebböl meg sokkal több is!!!
Szegeny levi, ennit eheztetted, hogy egy egesz kenyernek igy nekilatott!

Csilla,
szia itt!

Gumicukor,
köszi a gratulat!
Ügyes Dani, hogy igy türte a hajvagast!

Kataa
Remelem, Alex most mar hamar megint egeszseges lesz!
De azert az is jo, hogy laz ellenere is jokedvü!

Zsuzsa,
de jokat mond Elöd !
Es irigy az ejszaka atalvasahoz !!!

dec8
Biztos Ti is eljuttok a hazhoz is, azert nagyon kivancsi vagyok, mert 3/4 oranyira van Becstöl, en meg eddig mindig csak varosban eltem…

Mano,
nem semmmi ez a nyulharapasos hacacare!
Nyuszi,
remelem, ma este lesz Stephannak annyi ideje, hogy feltegyen kepet a kisvirag Rebekröl!

Ja, amit el akartam meselni Nektek:
Aaron popojat tegnap megpaskoltam, szeretetböl (mert olyan helyes) es erre ö elkezdi:
Naaaa, ne adjal pofont!

Es teganap Aaron is cicizett !Kerdezte, hogy megkostolhatja-e, es hogy milyen erösen kell szivni. Mondtam neki, hogy hat annyira, hogy jöjjön belöle valami. ES ki is probalta. Mikor kerdeztem, ogy milyen volt, azt valaszolta : jo.
Remelem, nem szokik vissza!

Hazleiras
Messze van Becstöl, autopalyan 3/4 ora, de azert OK. Egy icipici faluban van, ahol semmi sincs(emiatt kicsit izgulok), bar a közeli falukban (3km, 5km) akad minden. De viszont va egy patak, vagy kisebb folyo, es meg tragy szag is van…Hogy ez meddig jo ? Marmint szerintem egy idö utan nem erzi az ember…gondolom…Es nyugalom.De azert egy ovi van a faluban, bar ha en becsben fogok dolgozni(es egyenlöre ott fogok) akkor a gyerekek a munkahelyi oviba fognak tovabb jarni. ES a többit majd meglatjuk…
Hat, regi haz, 1920 körül epült, falusi haz.Van egy uj resze, amit 1980 körül epitettek hozza. A felosztasa fura, L alaku, az L vizszintes reszen van a bejarat, es vagy hat szoba, (kicsik) plusz istallo, meg csür meg az L-el szemben meg mellekepületek (pl. majd jo lesz garzsnak, munkaszobanak stb).A lakas alapterülete 140m² a kert meg 1202m². Van a kertben egy kut is...Szoval van munka, helysegeket összenyitni, gyerekszobat(kat) haloszobat stb...kialakitani, meg mi sem tudjuk egeszen, hogy hogy is legyen...
HA valami konkretan erdekel, es tudok ra valaszolni, kerdezzetek nyugodtan!

Miniovi
Rebek tegnap aludt elöször annyit ebed utan ott, mint itthon is szokott! Remelem, nem csak a farsang hatasa volt, hanem kezdi 100% -osan jol erezni magat!

Most megyek, meg kell irjam afelmondast! (lakasbereleti szerzödes)
Remelem, senkit nem hagytam ki!

Szep napot Nektek!!!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Manó
Ezt a ceruzát egy pici ápiszban vetten csepelen, de szerinetm mindenüt lehet kapni. herlitz 5 színes van benne, vastagabb és 3szögű (mármint a metszete). Nagynéném tanítónő és mondta, hogy csak ilyet adjak neki, mert mire suliba kerül nagyon nehéz leszoktatni a rosz ceruzafogásról, így meg elev jól tanulja meg. Ez kifejezetten kicsiknek kézsül (nem is volt olcsó), és az volt ráírva, hogy nem mérgező, alapanyagait élelmiszerekben is használják. Úgyhogy én ehetőnek tituláltam Kép

dec8
dec8

Kép
140m² = 140 negyzetmeter
1202m² = 1202 m2(talan igy beveszi!Kép)
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Szilcsike

És azt a 24 szót teljesen kimondja, vagy csak részleteket belőle?
És miért pont az Indián fogja megnyerni, erről tudsz valamit?

KépKép
KépKép
gumicukor

Koszi lanyok, mindenkinek,
megnyugtattatok,
Kakukk Kép
Emma es a 18 hetes pocakbaba
kakukkfu

Sziasztok!

Megvolt tegnap a vizsgám, persze az utolsó napokban tanultam, nem is tudtam jönni. Mivel írásbeli volt, csak két-három hét múlva tudom meg, hogy sikerült-e.

Kryss, gratula a házhoz, igazán élvezetes lesz kialakítani, berendezni.Kép

Gumicukor, Betti is matchmoxozik lánylétére, az autók már megvoltak a nővérének is. Persze az apja vette neki még anno.

Csilla, üdv itt nálunkKép Nekem lányom van, a játékok közül az építőkocka, szobacsúzda, bevásárlókocsi köti le, de igen szívesen rajzol mostanában. Zsírkrétával a legjobb. Én leszedtem az íróasztalomról a papírkönyöklőt, az jó nagy papír neki. Sajnos ez sem elég, a nappali ablaküvegét jól összefirkálta, még nem volt időm leszedni.. Remélem nem jön rá, hogy a falra is lehet, bár ez minden gyereknél előbb utóbb előfordul.

Ilke, továbbra is jobbulást nekedKép

Egyébként meg minden beteg babónak jobbulást kívánok!!

Forti, nagyon ügyes vagy, és kreatív a köbönKép

Lányok, azt hiszem engem elkényeztet a lányom beszédügyileg, olyan szavak is mennek mint jepülő, kájé (kávé, anyu mindig ezt issza), nevek, stb.stb.

Puszkó, conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Na nem bújkálok!KépKép
Átmentem egy kicsit olvasó módba, mert volt egy dolog, amire nem tudtam, mit válaszoljak, hogy ne sértsek érzékenységet (most sem tudom), úgyhogy inkább nem is írtam.
Tegnap megint voltunk UH-n (a 12 hetesen, bár még csak 11 hetes vagyok). Babával minden rendben, sokat mocorgott, és ez furcsa is, mert ugye én nem éreztem semmit.
Képzeljétek, rájöttem, hogy Nátán nem tudja, hogy mikor kell pisilnie, viszont azt igen, hogy hogyan kell pisilniKépKép. Mindig meglepett vele, hogy ha bilizett, akkor mindig került bele. Aztán valamelyik nap odaültetett maga mellé, és nekem azt kellett nézni, hogy ő hogyan pisliKépKép. Szabályszerűen láttam, hogy "nyomja" a pisit, és megy is a bilibe. Érdekes, mi?

Kataa!

Félni és sem félek a császártól, de nekem elég borzasztó voltKép. Igaz, az készületlenül ért, msot meg benne van a pakliban.
Nátán még nem hord mást, csak jó minőségű (Siesta) cipőt, még itthonra is Siesta szandált kapott. De neki szeptember óta elég egy 19-es cipő és egy 20-as bélelt cipő. Beninek meg 4 cipő is kellett. Még szeptemberben átmeneti, aztán egy elmenős, egy bakancs (hidegebb, havas időre) meg egy sport, amiben futkározhat és srapálhatja. Ez Siesta árakkal számolva kb. 40-45 e Ft lett volna... Így meg kapott egy szuper Siesta átmenetit (kb. 12 e Ft), egy normálisabb elmenőset (Siesta ár 1/3-áért), egy normális bakancsot, meg két 1000 Ft-os szétrúgható sportcipőt. Ha összeszámolod, ez is volt 25 e Ft a szezonra (mondjuk nem egyszerre vettük meg mind).
Ja, és Nátán nem hordja Beni cipőit, elvből. Úgy tudom, hogy nem tesz jót a lábnak, ha a más által hordott cipőt hordja. Csak az olyat tettem félre neki, amit Beni 1-2-szer viselt. A többivel kicsit dilemmában voltam, mert egy jó részük még elég szép állapotban volt (a többit ki is dobtam), de az elveim miatt nem szívesen ajándékoztam volna el. Viszont aztán úgy voltam vele, hogy az, akinek szüksége van rá, még mindig jobban jár, ha a gyereknek van egy hordott, de normális cipője, mindha egyáltalán nincs.

Kryss!

Gratula a házhoz.
Nem vagyok teljesen biztos, de mindha tegnap éreztem volna a babát többször is.Kép Aztán lehet, hogy még nem ő volt, bár nagyon olyan volt.

Betti!

GondbanKép vagyok veled: a táblát ajándékba szántam, hogy a lányok is tudják, nem megbántás miatt. Más topikokban már elárultad, gondoltam nem titkosKép. BocsKép, nem kérdeztem meg, de még mindenki örült eddig (azt hiszemKép). A pocaklakós kérdés: nem szeretném. Az furán nézne ki, ha csak nálad van másképp, de még a többiek nem szóltak, nekem meg tetszik. Viszont nem akarlak megbántani sem. Csak most nem tudom, mi legyen... Szerinted?KépKép

Nyuszi!

Szép a pocid!KépKép Nekem már most nagyobbKépKép vagy Kép, pedig a baba miatt még nem is nőtt! Kicsit kínos, de most legalább megint van mire fogni!!KépKép

Banyóci!

Nem vagyok nyugtalan, de azért tényleg jó volt látni UH-n a babát. Valahogy mindig van oylan helyzet, ami miatt az embernek lenne aggódnia. Pl. Nátánnál azért, mert nehezen és gyógyszerrel fogant meg, most meg azért, mert baba és szopi egyszerre van. És ilyen helyzetben még nem voltam.
Járok szopis baba-mama csoportba, és ott volt egy kismama, aki elveszetette a babáját a 10-12. hét körül és ő is szoptatja a nagyobbat. Persze van több is, aki már szült is úgy újabb babát, hogy közben a nagyobb szopott vagy épp most babás és a nagyobb szopik, de tudod sok jó hír mellett egyetlen rossz is elég lehet arra, hogy kicsit elbizonytalanítsa az embert, hogy jó-e az úgy, ahogy csinálja. Mert persze a kicsinek sem akarok rosszat...

Manó!

Nyuszi: Kép és Kép.

Ági!

Vettetek ágyat?

VV: Jót mosolyogtam, mikor Kataa írta, hogy Lacinak a háza egy szennyvíztisztító "mellett" van. Pont azon az újonnan parcellázott részen akarunk telket venni, ahol az övé is van. Minket is riogattak, hogy ott a szennyvíztisztitó. Hát azért "ott" nincs. Nem is látszik Laci házától sem közvetlenül (elsősorban azért, mert egy erdősávsor veszi körbe a telepet, persze azt tudni lehet, hogy ott van). Megtudtuk róla, hogy Mo. egyik legkorszerűbb telepe, ill. mi is meggyőzödtünk róla, hogy még ha a telep mellett is állsz meg, akkor sincs semmilyen szaga (msot télen is votlunk többször, de még tavaly ősszel is, melegben, amikor lehetett volna). Észre se vettük, hogy ott van, csak egy helyi szólt. Szóval én nyugodt szívvel veszem meg ott a telket. És itt ugye vidéken az is előfordulhat, hogy valaki egy malacokat tartó ember mellé evsz házat/telket, és esetelg azt ilyenkor télen nem is érzi. Itt az utcánkban is volt ilyen, hogy nem is lehetett róla tudni, de aztán nyári nayg melegben meg a háznál sem lehet meglenni, annyira malacszag van... Mi tagadás, én túl "városi" ember vagyok ahhoz, hogy ezt szívesen elviseljem.
Mondjuk Lacinak azért volt pechje, mert gyakorlatilag a területen csak az ő háza volt kész (talán 2-3 volt még készülőfélben), emiatt törtek be többször is. Most már van, akinek azóta elkészült a háza, és ott is lakik, előbb-utóbb meg még sokkal több is lesz, mert sorban építkeznek. A háza kívülről tényleg nem egy nagy szám, akármennyire is mondták.

Panda!

Lista megvan, jó, hogy figyelmeztetsz rá, majd írom, hogy még mi hiányzik.

Zsuzsa!

Gratulálok!KépKép
A barna (véres?) tejcsivel nem kéne szakemberhez fordulni? Mert az OK, hogy leszoktatod, de azért azt is ki kéne deríteni, hogy mitől olyan, mert nem szabadna lennie.

Zsírkréta: karácsony körül sikerült olyat vennem, ami szerintem babakézbe szuper. Az egyik vége félgömb (ott tudja megfogni) és van egy hegy, amivel rajzolhat. Így nem kell a pici krétákat szorongatnia, hanem pont a tenyerébe illik.

Csilla!

Azt nem írtad, hogy milyen játékai vannak.
Nálunk a Lego és a hozzá hasonló (a nagyobbnak vettKép) Bolyongoló (olyan pályát kell építeni, amin golyók tudnak végiggurulni) a nyerő.
A rajzolás is leköti.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Mano
gondoltam hogy megkérdezitek ? Kép a válasz egyszerü mert nics olyan hely a szobába ahol ne érné el petike már pedig én nem szeretném hogy a párásitot elérje ezért is nem vetünk még mert minden hova feltud mászni letud veni ha ott hagyuk a széket akor felmászik rá és unan az asztalra és már le is tud pakolni mindent a szekrény magasan lévö polcairol igy nálunk a szobában nincs szék csak asztal ara egyedül még nem tud felmászni csak ha van ott valami amiröl átmászhat az asztalra igy még a játékos dobozát se lehet az asztal melé teni mert felmászik rá és a következö percben az asztalon van Kép.

ilke
petike se tud 4 értelmes ,érthetö szónál töbet a töbi babanyelven van amit én nem értek nekem hétfön a klinikán a dokinö azt mondta hogy 3 éves korig kell megtanulniuk beszélni bár én is már szeretném ha érthetö en beszélne mert látom hogy érti amit mondok és felismeri a tárgyakat is de enél tovább nem jutotunk pedig beszélgetünk vele énekelek neki mégse jutotunk közelebb a beszédhez .

Kakukkfü
szamárság amit olvastál hogy lene már higany az oltoanyagban petikének sem lett töle semmi baja még lázas sem lett töle nem kell mindent elhini amit a neten olvasol vagy az ujságban .

Forti
ahoz képes ez gyönyörü Kép minden elismerésem Képügyi vagy .

Kataa
azt tudom hogy mindenhol van zsirkréta de a legtöbre amit én látam ara az volt ráirva hogy 3 éves kor alatt nem ajánlott és vékony is volt én meg vastag ,nem mérgezö krétát keresek amire nincs ráirva hogy 3 éves kortol ajánlott csak.

Gumicukor
köszi az infot Kép

Kryss
vizes törölközö van nálunk is de ugy látszik nem sokat ér Kép

Pusz csics és a fiuk
csics

Sziasztok!

Azt elfelejtettem írni, hogy ma reggel bennt voltam a munkahelyemen vérvételen, ami kötelező éves üzemorvosi vizsgálathoz tartozik, és mindenki kérdezte, mikor megyek vissza? Mondtam úgy másfél év múlvaKép
Egyébként bevallom, hogy a szülés óta még a nőgyógyin kívül nem voltam dokinál, vérvételen, pedig a cukrot kellett volna ellenőriztetni, mivel a terhesség végén inzulint is kaptam.
Na most majd megtudom..

Beszti, de jó hogy írtál, már én is rosszra gondoltam.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Forti!
Kösz a hiányolást. Idöm alig. Hazajött másfél hete egy nagyon jó haverunk usa-ból 4 év után és most megy a mászkálda, na meg a sogórnőm is hazajött ismét olaszból. Szóval nagy a nyüzsi és a kavarodás. Na meg állandóan fáj a fejem, szinte migrénes, komolyan mondom, néha csak aszpirinene élek.

Van változás nálunk Gabcsi egyre kevesebbet szopizik, vagyis a 3x-i megvan, de max 1-2 perc. tehéntejcsit iszik, vagy kakaót. Jajj képzeljétek múlt héten vagy előtte vettem a piacon igazi házitejet 3,4 zsírtartlmút 130 ft/l áron. Na de nem ez a lényeg, hanem mikor forraltam igazi föle lett és a gőzét szinte harapni lehetett, mint gyerekkorombanKép Én meg nagy bőszen adtam a gyerekek belőle és 2 napig úgy fosott szegénykémKép Sebesre csípte a popsiját, úgy sajnáltam. Elfelejtettem, hgoy ez igazi tej, nem a bolti tejporos 1,5-ös löttyök. Veszek megint, de inkáb felezve adom neki először, most már tudom. Ki gondota volna, hogy a 170 forintos tej ilyen szar.

na pusz
sasha

Kép
sasha

Gumicukor
Nagyon sok szót mond ki tökéletesen tisztán, és van egy pár, aminek csak az elejéből vagy a végéből hagy ki egy betűt, mint pl: banán=baná, vagy busz=bu vagy kaka=aka. És persze vannak szavak, amiket mostanában tanult, és még nem teljesen mennek tisztán, de minden nap érthetőbben mondja ki. (ilyen a repülő, egér, ezek kb. 1 hete tanult szavak)
A tegnapi-mai új szavak a hopp, és a bumm, ezeket pl. tisztán mondja.

Hogy miért az Indián? Hát sajnos fogalmam sincs, de valószínűleg azért, amiért az elsőt a Szabolcs . Neki volt Rtl-s főnök-ismerőse. De ha gondolod, megkérdezem, hogy Indián kinek a kicsodája.

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike

Nem lehet konnyu fozni a parodnak. Szerencsere az enyem mindegyik koretet szereti, sot, meg azzal sincs bajom hogy angol a draga, mert a magyar konyhat sokkal jobban csipi ,mint az angolt.KépHizott is 10kg-t miota megismertem, ugyhogy most fogyokuran van.Kép

Zsuzsa

Megiscsak talaltam a kertben hoviragot.Kép Ugy latszik az elozo tulaj elfelejtette emliteni.
Nagyon ugyes Elod a beszeddel!Kép

Beszti

Olyat meg nem hallottam hogy valaki azert vetelt volna el mert meg szoptat, Te igen? En Pocaklako ugy 10 hetes koraig szoptattam Emiliat es azert szakadtunk el, mert mar nagyon gyengenek ereztem magam. AHogy abbahagytuk elkezdtem hizni es azota meg sem allok.Kép
Hat igen pocimeret ugyben ez lehet hogy csak nekem szenzacio, dehat en 46kg-rol es 60 cm alatti derekmeretrol indultam.Kép
Hol vetted azt a szupi zsirkretat?Kép
Erdekes ez a pisi dolog, akkor ezek szerint Natan mar tudja szabalyozni hogy pisiljen vagy nem?Kép

Lanyok, nalatok hogy van az uj dolog megkostoltatasa? Emilia egyszeruen nem hajlando uj dolgokat megkostolni, mar teljesen ketsegbe vagyok esve, mert mostmar ehetne egy csomo mindent, de egyszeruen nem hajlando kinyitni a szajat.Hiaba magyarazom, hogy ha nem izlik nem kell megenni, razza a fejet. Gyumolcsbol pl. csak a banant meg a kortet eszi meg,az almat meg csak reszelve, a minap nem akarta megkostolni a barackbefottet, pedig kisebb koraban imadta a barackot. Ha eszek valamit odajon megnezi, ha kerdem kersz?, razza a fejet.Nem tudom mit csinaljak. Bele nem tomhetem.Kép

Kakukk

Nem hinnem hogy lenne ilyen utohatasa az oltoanyagnak, szerintem csak szenzaciohajhaszas egy csomo dolog a neten.
Irhatnal ide gyakrabban is, lattam a masik topikba is beregisztraltal. En is gondolkodtam a nyari kisbabak topikon, csak ha oda irogatnek meg ide nem lenne idom.

Ilke

Jo volt latni latni Titeket, meg ha csak ilyen villamlatogatva is. Nagyon edes Lili a kis furtjeivel.KépHazafele mar sima volt az ut, meg 2 dolgot elinteztem es 1-re mar itthon is voltam Godon.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

csics!

Ti tudjátokKép csak meglepődtem hogy at írod hoyg az megoldhatatlan. Én úgy vagyok vele hogy az éjjeli alvás mindennél többet érKép Amúgy Emma is extra rámolós, semmi sincs biztonságab tőle, de valahoyga párásító nem érdekli. Az elején megnézte párszor, most már nem. Amúgy ez hideg párásító, tehát ha hozzányúl se történik semmi, ahjoz meg túl nehéz hoyg lerántas + tapadókorongos is az alja, nem csúszik.

beszti, sasha!

De jó hogy visszajöttetek!

beszti!

Hát nekem semmis em tünt fel ami cikis téma lenneKép De komolyan, pedig gondolkodomKép De azért gyere máskor, legfeljebb arra nem reagálsz.
A zsírkréta engem is lérdekelne, Emma mostanában nagyon szeret rajzolni.

Csics!

nekün is vékoyn van és szét is törte . szerintem olyat nem találsz amire nincs ráírva hogy 3 éven felülieknek, mert biztonsági okokból ráírják. De egyik sem mérgező, arra azért vigyáznak hiszen a 3 éven felüliek is megkóstolják.

Manó

KépKép
manó

Gumicukor
Nekunk is kene megint vagni a hajat,kb 2 honapja vagtuk utoljara,de tenyelg gyorsan no neki: )O sosem tiltakozik,szepen tartja afejet es nezi a leesett hajakat : )Meg kene mar probalni hogy milyenegy kicsithosszabb hajjal,ugyhogy most varok.
Mi olyan 21 fokban alszunk ejjel,meleg takarok alatt ez pont eleg,en sem szeretme a meleget.Ha valahova megyek ahol tobb van mindig megfajdul a fejem.
Az Andras nagyon szep nev,tetszik: ))

Zsuzsa
Remelem is hogy csak 3 napig tart,tegnap volt a 3.ugyhogy ma este kiderul.Holnap del korul mennek vele anyuekhoz es jo lenne ha ott mar nem lenne lazas.Alex is imadja a klubban a szerszamos pultot.Kepes vele fel oraig is elbibelodni.En is vennek mar neki csak legyen emg vagre a sajat szobaja.

Kryss
Hat ez tenyleg egy nagy haz: )Olyan jo ilyeneket tervezni: )Bar az en uran eredetileg epitesz ugyhogy en nemnagyon jutottam szohoz,mert O rogotn latta mi a praktikus en meg csak a szepet: )
Meg lehet szokni amalac szagat,en minden nyaron alfoldon nyaraltam kicsikent,es csak az elso nap volt fura: )Azota barhol erzem ezt,mindig megjegyzem hogy olyan Ujkigyos(ez a falu neve) szag van: ))MErt nekem ez oda kotodik,pedig amugy en is videki vagyok eredetileg: )

Kakukk
Gratula a babahoz?Tudjatok mar a nemet?

Conti
Bizti sikerult,mert ha meg ide seom jottel a kor szorgalmasan tanultal: )
Alex imadja a babakocsikat (jatek ha valami lanyos haznal vagyunk) tologatni: )

Beszti
IGazad van,en is arra gondolttam hogy valakinek odaadom aki raszorul,biztosan orul neki.
De egyenlore meg megtartom oket,olyan kis picik: )
Ja Alex kinotte a foka mamuszat a,mit eleg nehezen viselt.Mostmar a Siesta szandibana van itthon,de mindig hozza a mamuszt hogy azt adja mfel neki.Ma megprobaltam hogy jo –e mar neki az a surf cipo amit a noverem kuldott .Es mar jo neki,na ez vegre tetszik is ,mert buszken jo megy benne es mar nem hozza amamuszt hogy adjam ra: )
Remelem nem a szenyvizes mondokam bantott meg???
Persze tudom a modernek mar nem terjesztenek szagot(meg jo: ),csak nekem ugy adta elo a Peter hogy a szomszed telken van a telep,ezek szerint nem: ))O is emlitette hogy az volt az elso haze s ezert torek be folyton.

Csics
Nekunk is hidegprasitonk van,mas nem is lehet gyerek mellett,de nem tudja kiniytin,bomba iztos zarja van.Mi ugy szoktuk csinalni hogy lefekves elott bekapcsoljuk par oraval es addig becsukjuk az ajtot.De ha oda is ment csak nezegette.
Szerintem sincs olyan amire ne lenne irva idokorlat,pont azert mert ez nekik kotelezo.Ha vele vagy nem lehet semmi baj.
Egyebkent a mienk be van volna papirral es kozepes nagysagu es vastagsagu.

Sasha
Hat igen az igazi tejtol lehet hasmenese is.Alex mar megszokta ,de csakakkor kap ilyet ha anyueknal vagyunk.

Szilcsike
Alex kb 8-10 szot mond tisztan a,es egy csomonak csak a felet,elejet vagy veget: ))

Nyuszika
Enyem is hizott miota ismer: ))Hat ez van egy jol fozo feleseggel: )
Nalunk nem volt kulonosebb az uj dolgokkal,kicsit furcsallotta,de megesz mindent: ;)Persze vannak olyan napjai,(pl most hogy beteg0egyszeruen nem eszik az en foztomet csak a bebi kajat.Hallotatok mar ilyet?

Na megyek nemsokara fogorvoshoz: (
Tuti talal valamit: (
Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Kakukkfű,
Lilinél semmit sem okozott a 15 hónapos oltás. Amit írtál, ilyenről még nem is hallottam, mondjuk így utólag valszeg jobb isKép.

Forti,
Tök ügyi vagy! Igazi kis fiús dolog, és ha jól látom akkor tele is van zsebekkel, így még praktikus isKép.
Szemüveg ügyben azt mondták, hogy jót tenne neki ha néha hordaná, de az sem tragédia ha nem hordja. Ennek örömére mostanában egyedül a szeme elé teszi és kimegy az előszoba tükör elé és nézegeti magát, hát mit lehet tenni, igazi kislányKép. Meg gyakran (naponta többször) van, hogy odajön és a kezembe adja, hogy tegyen fel neki. Persze sokáig nincs rajta, de már ez is valami.

Csilla2,
Üdv itt! Játék ügyben az én Lilim akkor szokott a legnagyobbakat eljátszani egyedül, amikor rendet rakok a játékai között. Ilyenkor hosszú és fáradságos munkába kezd, hogy mindent újból megnézegessen és alaposan szétpakoljonKép.

Kataa,
Hihetetlen ez a magas láz napokon keresztül.

Gumicukor,
Gratula a kisfiúhoz, nem semmi méretekkel érkezett. Jól megvárakoztatta a szüleitKép.
Egy ötlet: mi lenne ha csinálnánk a fotóalbumban egy új albumot ezeknek a babás-mamás képeknek?

Kryss,
Köszi az együttérzést, már úgy szeretném írni, hogy jobb, de sajnos még mindig nemKép.
A ház biztosan szuper lesz! Szép nagy a kert és a ház is. Nekünk is L alakú a házunk.

Conti,
Köszi. Beírathatom Lilit egy kis beszédtanfolyamra BettihezKép? Tényleg nincs kedvetek talizni valamikor? Esetleg átjöhetnétek ha van kedvetek valamikor egy kis játékra.

Nyuszi,
Mi is örültünk a látogatásnak, remélem legközelebb tovább tudsz majd maradni.
Én azt szoktam csinálni, hogy beültetem Lilit az etetőszékbe és a tálcájára teszem a kajcsit, aztán csinálom a dolgom. 1-2 perc múlva általában már megkóstolja a kis kíváncsiKép. De Lilinél nem szokott gond lenni, bármit adok neki, elfogadja, max ha nem ízlik neki, többet nem kér.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hali!

Mielőtt bárki (Kataa) is magára venné: nem, semmilyen téma nem bántott meg, pont hogy én nem akartam érzékenységet sérteni, úgyhogy inkább gondolkodtam, mit írjak.
Mondjuk úgy általánosságban riasztott a Babanet, külöböző topikok borzasztósága miatt, de msot egy kicsit lecsendesedtek a dolgok, ha jól olvastam most csak regisztráltan lehet írni.

Zsírkréta: a Tescoban a karácsonyi játékvásáron találtam, se előtte, se utána. De most direkt fogom keresni, hátha csak én nem vettem eddig észre. Azt olvastam, hogy igazándiból olyan dolog lenne rajzolásra jó a gyereknek, amit marokra foghat, pl. a Waldorf suliban ha jól tudom nem is ceruzáznak elsőre, hanem így kezdik az írástanulást is.

Nyuszi!

Azt nem tudja szabályozni, hogy ne pisiljen, mert akkor szobatiszta lenne (azzal együt, ha érezné is az ingert), hanem azt tudja, hogyan kell pisilni (elindítani a pisit). Ezt a bilinél viszont akaratlagosan irányítja, ez egyértelműen látszott.
Szopi és baba: ha van egy olyan eset, ahol a mama még szoptat, és elvetél, akkor persze mindig felmerül, hogy azért, pedig ugye anélkül is lehetne. Sajnos erről nincs egyértelmű álláspont, az LLL nem javasolja az elválasztást, mert az ő tapasztalatuk (sok-sok kismamán keresztül) az, hogy nincs összefüggés, nem lesz gyakoribb a vetélés a szoptatás miatt. Ugyanakkor én is tudom, hogy hormonálisan összefügghet, mert a szoptatás magas prolaktinszinttel jár, ami viszont alacsony progeszteronszinttel párosulhat, viszont az alacsony progeszteronszint missed ab. hátterében áll sokszor. Persze lehet pótolni, pl. helyi (hüvelytabletta) fomában, csak kérdés, hogy tudja-e valaki, hogy alacsony.
Nálam valószínű az a gond, hogy túl sokat tudok a témáról!KépKépKép Különben biztosan eszembe sem jutna. Ráadásul a védnőm nem ellenezte, a dokim meg nem is tudja, úgyhogy még olyanok sincsenek, akik nem javasolnák a szopit.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

Kataa,
Szegény Alex Kép Most már meggyógyulhatna. Küldök neki gyógyenergiát: +++++++ Kép

Rit,
Irígyellek az átaludt éjszakáért. De egyszer csak eljutunk odáig mi is.

Kryss,
Úgy szeretnék majd én is jelmezt varrni Lilinek, de szerintem semmi érzékem az ilyesmihez. Pedig karácsonyra még varrógépet is kaptam.
Nem teszel fel képet a jelmezről?
Gratula a házhoz Kép

Gumicukor,
pumpás szappan - ja... Kép valahogy a WC pumpára asszociáltam, és ezért nem értettem. Merthogy takarításról volt szó...hihi, de így már tiszta a kép Kép

Forti,
De ügyi vagy. Ráadásul nem is tudsz varrni?

Dec8,
Ceruza - Hanna nem töri ki a ceruza hegyét? Lili eddig filctollal próbálkozott - jobb híjján -, de nagyon rányomja a papírra, ezért szertenék inkább zsírkrétát venni neki.

Gumicukor,
Van képed a frissen fodrászolt fiadról?
Nálunk még nem gond a hajvágás. Lili kis kopi még. Pedig én már úgy szeretném fésülgetni a haját. Meg kis copfot is csinálnék...legalább nem nézné mindenki fiúnak.

Beszti,
Mi a neve a zsírkrétátoknak? Mindenhol lehet kapni?
Most olvasom, hogy nem. Kép Meg tudod nézni a forgalmazót a dobozán? Köszi

Kataa,
Fogorvos Kép

pusz,
gömb
gombolyu

Zsuzsa
Köszi a kimerítő választ. De mitől véres a tejcsi? 35 hónap?? Nem semmi. Szerintem akinek hamar összejön (nekünk a 3. hónapban), az nem is tudja átérezni ezt. Akkor többszörösen megy a drukk hogy a picurka odabent jól érezze magát és fejlődjön szépen.

Kryss
Húúú ez jól hangzik. Sok sikert a tervezgetéshez, felújításhoz és sok erőt a költözéshez.

Beszti
Jó hogy megint itt vagy és jó hogy minden rendben van a bébivel.
Le tudod fényképezni azt a zsírkrétát? Jó lenne látni.

Szilcsike
Kérdezd már meg, engem is nagyon érdekelne! Kép Kép

Ilke
Igen teli van zsebbel. Pont azért csináltam neki, hogy tele tudja pakolni a csetreszeivel. Nagyon örült neki, de már most látom hogy nagyobbat kellett volna csinálni mert nem fér el benne a cuccaival. Kép

Gömb
De nem ám! Kép Legalább is eddig nem tudtam. Egyenes szakaszok most már mennek, de a kerékkel szenvedtem rendesen mire körbe szegtem. Mondtam is hogy legközelebb négyszög kerekeket csinálok élire állítva. Kép

Levi új szava: egy=ety
Kryss még a végén tényleg nagy matekos lesz belőle!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Forti,
hajra Levi!!!Kép1-2-1-2!!!

Most csak jelentenemKép, hogy van uj kep a profilban mindket gyerköcröl, Rebek a kisvirag jelmezevel...aki kivancsi!Kép

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

Beszti

Igen, az sem jo, ha egy temarol tul sokat tud az ember es meg jo fantaziaval is van megaldva.Kép Az kimutathato ha alacsony a hormonszint nem?
Nalam a vedonenim nem is tudta, mivel koltoztunk es uj vedonenim lett, mar 17 hetes voltam mikor eloszor latott.Kép A dokinom mondta, hogy jo lenne ha hiznek es ennek erdekeben abbahagynank a szopit.

Forti

Levi a matekprof.Kép
Nalunk is elhangzik az ety neha.Kép Ma vettem neki egy kiskonyvet, amiben a Teletubbiek tornaznak, na akkor mondja mikor emeli le-fel a karjat, hogy ety-ke.. De ha szamolunk, akkor a ha.. vagyis harommal kezdi.Kép

Uj szo meg hogy a Teletubbiekat felismeri es Lalan kivul mar a Po-t is mondja.
Mostanaban cifrazza a szavakat, engem pl. anyanya-nak hiv gyakran, mamat maminak, vagy meminek, baba helyett meg bebit mond.Kép

Conti

Ti hol is kaptatok vegul Teletubbie babat? Talan ha korulnezek a neten lehet rendelni valahonnan ,nem?

Kataa

Tudod, az a vicces hogy nem is fozok jol. Illetve csak nehany dolgot, de azt jol, de eleg sovi a repertoarom. Szoval nem az en szakacstudomanyom miatt hizott a parom. Regen sokat fallabdazott, meg focizott, most nincs ra annyi ideje, velunk is alig van.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kryss

Nagyon edesek a lurkok, Rebi ugy pozol, mint egy kis fotomodell!Kép Jo lett a viragruha!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Igyekszem olvasgatni, de elég lassan haladok.

Szilcsike,
Szilvike nagyon ügyes hogy ennyi szót beszél.Kép

ZiTA,
igen, én vagyok a Brokkoli

Conti,
alvásról kérdeztél:
Zsófi 12 hónapos korától már csak 2xszopizik, 1x alszik napközben, kb. 12 körül alszik el,(és kb.3órát alszik ) méghozzá úgy, hogy megkérdezem tőle: megyünk alukálni,és ő teper a szobába a kiságyához, és fogja a pelenkáját, de van amikor a takaróját húzza a földön és közben cumózik. berakom az ágyába, kedvenc állatát mellé rakom és kimegyek a szobából,elég hamar elalszik, nem nyöszörög ( eleinte sírogatott ) most már egy hangja sincs.
Éjszaka felébredt egyszer, de 1 hónapja kop-kop átalussza az éjszakát.Azt vettem észre, hogy akkor ébredt éjjel, amikor a fogai jöttek. Este cickózik egy mellből aztán vagy elalszik rajta, vagy nem, lerakom az ágyába, és elalszik.
hát ennyit tudok erről...asszem jókislány nagyon a Zsófi csak ne kelne fel reggel olyan korán!!

Játékkal kapcs:
néha én is már megőrülök, hogy nem tudom már mit kitalálni neki, Zsófi mániája az újságok, könyvek, hozza utánam pl. az ikea katalógust, lapozza és mutatja hogy mik vannak benne, nekem pedig mondogatni kell,hogy mik is vannak ott.
sokat hintázik, nemrég vettem neki bébilegót, sokat sétálunk, és már nagyonvárom a tavaszt!!!

Kryss,
Gratulálok a házhoz. Mi is kb. 6hónapja költöztünk be a házunkba, szintén pici falu, Bptől kb. 20km-re, ahol semmi sincs, persze akad közért, posta, ovi, suli, üzlet semmi....viszont a levegő nagyon egészséges. képzelem nálatok is milyen jó lehet, szóval úgy érzem át tudom érezni a helyzetedet, ami nagyon jó!

Zulu, KataaKép

Csajok, nagyon nehéz 2pici gyerkőccel? jövőre szeretnénk a másodikat, de én félek egy kicsit.mert néha így is besokallok...

na megyek nézem a szülőszobát....

Zulu,
szeretném frissíteni a profilomat, igyexem rajta.

pusz

Brokkoli
brokkoli

Sziasztok!
Köszönöm az ötleteket, mindet ki fogjuk próbálni, mert szükségünk lesz még sajna a benti játékokra tavaszig (legszívesebben már kint rohangáltatnám a parkban pucéran... Kép) rengeteg játéka van, ezért is nem részleteztem, de nagyon ritka, hogy a ki-be pakoláson kívül bármihez is játszó szándékkal közelítene. egyetlen kedvence van, amit karácsonyra kapott, és lassan pótolni kell, mert agyon játszotta: egy csattogós lepke (ha mond ez valakinek valamit) szerűség, csak kutyában. viszont imád a cipőkkel játszani. nem tudom miért éppen azokkal, de órákig elvan vele. szerencsére van jópár cipője, amit szerintem soha nem fog hordani. a rajzolás nálunk is a padlón történik, persze messze nem a papíron. Kép sajnos nála ez is tömeges játék, egyedül dühös lesz, hogy nem megy a rajz. se az építőkockák se az autók nem kötik le. ez nem az ő világa. viszont olyat minden este játszik, hogy az 5 méter hosszú szobánkban elkezd fel-alá futkosni. de legalább fél órán át. tapasztaltatok már ilyet?
gumicukor: sima felnőtt géppel vágod a haját? milyen hosszúra hagyod neki? nekem is neki kéne már esnem de bevallom gyáva vagyok hozzá... Kép ja. és gratu a kicsihez! Kép
Zsuzsa: a feladatadást már kipróbáltam, és valóban jól működik. sőt. kifejezetten örömmel hajtja végre a kéréseimet. tündérien pakolgat... Kép Előd nagyon ügyi. gratulálok!! Kép
Kryss: nagyon nagy gratula a házhoz!! mi is éppen egy házra vadászunk.
Conti: a babacsúzdát manóm is szerette, de amikor a tetejéről a párnakupacokba volt csak hajlandó ugrálni inkább eltettem. majd pár hónap múlva megint előveszem. Kép Ellenőriztetni kell a vércukrot? én is inzulinoztam a vége felé, de nekem senki nem szólt hogy kontrollra kéne mennem. a szülés óta nem is voltam, csak a nődokinál. Kép
Sasha: hol vettél igazi tehéntejet? a férjem a mennybe menne, ha kaphatna egy pohárral. Kép
Forti: az én levim első szava a kettő volt. hetekig nem is mondott mást. mostmár rengeteg szót mond és utánoz.
Brokkoli: az újságokat, könyveket ő is imádja, de az sem köti le egyedül. kellek hozzá én is. egyébként énis félek egy második babától. pedig szeretnék nagyon.
mi már kb a 11.hónaptól végigalusszuk az éjszakákat, bár szinte minden éjjel felébred inni. viszont már az első pillanattól kiszolgálja magát, elveszi a cumisüvegét és iszik belőle. nem sír, nem nyüsszög, még minket sem ébreszt fel.
tényleg. valahol hallottam, hogy azt mondta az anyuka, hogy túl sokat iszik a gyerek. létezik ilyen?
Énis olyan markolós zsírkrétát vettem neki. és szereti. csak nagyon könnyen törik. egyébként mi is a tescoban vettük.
Kép a ma délutáni sétánkon saját magától vette észre a holdat, szerintem most szúrta ki először úgy igazán, pedig már mutogattam neki. nagyon odavolt érte. valamelyik este lemegyünk csillagokat is nézni.. Kép
képzeljétek: vasárnap étteremben voltunk vele. beült mellénk az asztalhoz, külön székbe, és külön rendeltünk is neki. és külön villával ette meg... Kép
most hirtelen ennyi. gondolom ez is sok Kép Kép

csilla
csilla2

Jó reggelt!

Meglepő módon Peti még alszik, úgyhogy gyorsan írok:

Nyuszi!
Peti is ragaszkodik a megszokott ízekhez, illetve érdekes, mert reggelire csak pá-t(párizsi) és gyino-t(Danonino joghurt) hajlandó enni ke-vel(kenyér)Kép, de ebédre mindent megkóstol, amit adok neki, legfeljebb nem hajlandó egy kanálnál többet enni, ha nem ízlik neki. Olyankor mondja hogy neeeem.Kép Ha meg kérdezem, hogy kérsz még, azt mondja kéééé.Kép Ha megkérdezem, jól laktál, azt mondja ol.Kép Így szoktunk társalogni ebéd közben.Kép

Csilla!
Peti is tegnap fedezte fel a holdat.Kép És neki is van tologatós kutyája, imádja, bár már kicsit rövid neki a rúdja, már nem kényelmes tolni, úgyhogy már nem játszik vele annyit, mint régen. Azt szerette legjobban, hogy a lábunkra tolta, mi meg mímelt ijedtséggel jobbra-balra ugráltunk előle, meg elfutottunk, ő meg szaladt utánunk. Meg is szokta simogatni, mint egy igazi kutyát.Kép

Na, gyermek felébredt, megyek.

Dió
szabotimi

Jo reggelt
Alex meg alszik: ) bar ez fura nala mert altalaban 7-kor kel.Este viszont megint egy orat jatszott meg a kisagyban elalvas elott,ugyhogyf fel 10-kor aludt el.Ejjel is ebredt es vagy ket ora kellett,amig visszaaludt.Viszont nem lazas aminek nagyon orulok,remelem igy is marad: )
Tegnap a fogorvos persze talalt ket fogat amit meg is csinalt,majd 2 het mulva meg megyek fogkotleniteni is.Arra mar nem volt ido ,mert igy is miattam borult a sor mert 1 orat tartott.

Forti
Nekunk teknosbekank van a mi ilyen zsebes,es O is imadja telepakolni,csak nem en varrtam: )

Ilke
Ez is valami hogy neha magatol felteszi a szemuveget: )

Beszti
Akkor ok: )Nem kelleam veresen komolyan venni minden ostoba beszolast: )Persze en is vagyok,soxor napokig ragodok dolgozkon,de neh asikerul elrepiteni a fulem mellett: )

Gomb
Koszi: ) Engem is fenyeg a ferjem hogy vesz varrogapet,d hat attol nem tanulok meg varrni
Te hogy akarsz megtanulni?magadtol vagy tanfolyamon?

Forti
Hat igen van hogy egy hazassag is ramegy ha nem jon ossze a baby.Egy baratnomek pont most probaljak megmenteni az oveket,de nem egyszeru mert annyira akarjak a babat: (Meg hozzam is nagyon ritkan jo mert ugy erzem zavarja hogy nekunk mar van,pedig egy napon volt anno az eskuvonk ;)

Nyuszika
Ugyanaz nalunk is,regen kondizni is jart,Most meg csak rohan haza hogy velunk legyen: ) Mondjuk en orulok neki: )

Kryss
Szuper a kep: )

Brokkoli
Ugye Te tudod kirol irtam fentebb,egyutt voltunk abban a topicban vele.
Hat en nem tudom milyen lehet ket gyerekkel,mert meg csak egy van.De miert is kerdezted tolem?: ))
Nalunk is igy van az alvas,nincs tiltakozas,megszokta hogy 12 es 3 kozott alszik,igenyli is: )

Pusz vasarnapig addig szabadsagolom magunkat anyuekhoz: )
Kataa

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?