Hát lányok!
Én most nem fogok mézest csinálni, már megint túlméreteztem a dolgaiamt.
Helyette csináltam egy teherautónyi fűszeres kekszet, mert az olyan jó kis mézskalács illatú, s a fahéjas hógolyóból megmaradt tojglifehérjét megcsinálom máznak, s a kekezset fogjuk fűszerezni...
Apa gerslis töltött kápija már készülget, receptet csak akkor kaptok, ha Apa túlélte az evés-próbát... Julcsi is készíttetett magának egy icipici tölteléket, az nagyon kis helyes lett, kiváncsi vagyok, meg fogja-e enni...
A gyerekeknek kiadtam állandó házi feladatul a porszívózást és a szobatakrítást, mától nem fogok takarítani náluk. Viszont hétvégenként nekik köll mögcsinányi - ha akarják, ha nem. Elég rezignáltan vették tudomásul.
A feltörlést viszont nem hagyom rájuk, nem akarom, hogy tocsogjon a padló...
Apát is befogtam, éppen főtt krumplit pucovál a franciasalátához, én gyorsan összeállítom a fűszeres keksz tésztáját, aztán már csak meg kell sütni, díszíteni...
Holnap délelőtt gubakészítés, Julinak a templomba egy karácsonyfát kell elvinni feldíszítve a saját kis adventi jótetteinek a jeleivel (gyertya, szív, szaloncukor...)
Amíg mi a templomban leszünk és megnézzük-meghallgatjuk a misztériumjátékot, valamint szrkounk Julcsinak, hogy el ne tévessze azt a kemény 1 mondatot, amit meg kellett tanulni, addig eljön hozzánk Apa segítségével az angyal, karöltve Jézuskával, aki az ajándékokat fogja elpotyogtatni...
Kíváncsi vagyok, mlyen a fa, nem láttam, azt mondta a "zuram", higy viszonlag magas (azt nem említette, hogy féloldalas-e, lehet, hogy így nem fogok odaférni?!

)
Katuska! Ezek az emberek nem normálisak! Néha komolyan azt hiszem, mindenki olyan, mint a cigány, aki télen epret, nyáron havat kíván...
Hanna! Ez a ruci nagyon helyes!!!
Jaj, én már alig várom, hogy megölelhessem Borikámat (főleg, ha tévedett az orvos és Benedek lesz.

)
Na még bekukk, csak vár a keksz és a saláta karöltve...