A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

zetibebi jobbulást a lábfájós dédiknek! sajnos a tél mindig nagyon megviseli az öregeket. az én nagymamám is mindig nagyon leromlik szellemileg és fizikailag minden télen...

julcsi megkaptam a számodat, köszönöm szépen, felírtam!

hugic szerintem ne aggódj, ez még nem nagy eltérés, simán félre is mérhették. végülis nem egyforma súllyal születnek a bébik, 30. hét után kezdenek differenciálódni a méreteik. hidd el, egyáltalán nem baj pici babát szülni, kint úgyis megnő :D

gjeti, zetibebi vigyázzatok magatokra! drukkolok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. pihenjetek sokat!

zsuzsi nagyon klasszak a karácsonyi képek! :D

Utólagos Boldog Karácsont mindenkinek! Mi is túl vagyunk a karácsonyon, 25-én itt volt a család (az én családom), hát azt kellett csak túlélni, a többi nap nagyon jól sikerült.

Rólunk:
voltunk kedden UH-on, sokat romlottak a veséi Milosnak, ráadásul faros, szóval egyre közelebb kerülünk a császárhoz. igazából lassan már én is belátom, hogy túl nagy lenne a rizikó.
Nem mondhatnám, hogy vidámmá tette a karácsonyomat.

Kép
Kép
Kép
iricc

Remélem a többiek is sikeresen túlélték a karácsonyt!

Nálunk semmi vész, én szeretem a családi banzájt, volt is másfél napig, most meg újra nyugalom.

Zetibebi: Jót mosolyogtam az előbbi hozzászólásodon, mert elnézegetve a korábbi fórumokat, tényleg fennállhat a "mikor fog már kijönni" helyzet sokunknál!
Neked drukkolok, bár tényleg ijesztően hangzik, hogy az orvos benyögte ezt a két hetet, na de ugyebár olyat is láttunk már, hogy mindenféléket mondanak! :)

gjéti: neked meg nyugalom, tényleg ne rögzíts hülye negatív képeket magadba. Megnyugtatásul elmesélem, hogy az előkészítőn engem tök megnyugtattak azzal, hogy azt mondták a 30. héttől kezdve már mindig itt-fáj-ott-fáj, görcsöl itt ott, de nagyrészt ez csak a baba méretei és mozgolódása miatt van! Persze azért hétfőn irány a doki, de szerintem sem lesz semmi baj!

Én asszem a napokban először találkoztam a keményedéssel. Az az, amikor alul pici mensis görcs és közben feszül a hasam pár másodpercig? De csak az alsó része feszül és nekem csak kizárólag fekvéskor jön elő párszor. És akkor mi az a jóslófájás?

Nem is értem ezt az egészet, szóval elmegyek fejreállni, mert a befordítós projektemet kissé elhanyagoltam az ünnepek alatt!

ladmon

Iricc köszönjük, a dédik jól vannak, nagyikát másnap hazaengedték, kivették az eret, papóka még ott van de korához képest nagyon szépen gyógyul, már üldögél. Sajnálom Milos veséit, idekint biztos rendbe fogják hozni!

Ladmon: most azzal ámítom magam, hogy amikor már tuti volt hogy terhes vagyok de elkezdtem vérezgetni a dokim azt mondta elég valószínű hogy el fog menni a baba, ehhez képest most is velem van és meglehetősen elevennek tűnik :) Most remélem ugyanez lesz ezzel a két hét megjóslásával, hogy a legvalószínűbb lehetőséget mondta, de alakulhat másképp is ha sikerül kevesebbet stresszelnem magam a dolgon és fizikailag is pihenni akkor tovább is húzhatom.
Amit éreztél szerintem az a jósló volt, én a keményedések terén elég komoly tapasztalattal rendelkezek, az én esetemben az egész méhemet érinti, olyan mintha ólommal kiöntötték volna a méhem és le akarna szakadni (hú de jól hangzik, de nem tudom máshogy megfogalmazni). Nekem nem pár percig tart, hanem amíg beveszem a gyógyszert és lefekszek, és akkor úgy fél óra alatt kimegy. Ha nincs lehetőségem lefeküdni akkor megszívtam mert a gyógyszer önmagában semmit sem ér. Volt ilyen már utcán, boltban, suliban, ilyenkor húzás haza és fekvés. Nekem a keményedéssel nem jár együtt görcs, az külön van, szinte mindig este nyugalmi helyzetben jön és mindig egy kicsit nyílok olyankor. De mindenkinél másképp működik, ki kell tapasztalni.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok, bekukkantottam én is.

Iricc: Sajnálom nagyon Milos veséit... :( :( :( Ez azt jelenti, hogy biztos a szülés utáni azonnali műtét???
Huhh, Nálatok mintha a Te szüleid lennének a gyenge pontok... :o Megtaláltam amúgy a képeket végül én is, a gyerekek nagyon édesek, a hasad pedig nagyon méretes... :shock:

Gjéti, Zetibebi: Szerintem tényleg nagyon sokat segít itt a psziché, úgyhogy próbáljatok meg nem parázni!!!! Pihi, pihi, pihi, nagyon drukkolunk! Az orvosok pedig néha furcsákat mondanak, szóval én nem vennék rá mérget, Zetibebi... :?

Ladmon: Hjará, fordítsd be a Kiscsajt. :)

Lányok, valaki csinálja már a gátmasszázst? Tegnap kezdtem, huhh, meg kell szokni, de olyan jó érzés volt, hogy tettem valamit a szülés megkönnyítéséért... Ami persze egyáltalán nem biztos, (mert a gátvédelem biztosan hiú ábránd) de legalább megpróbálom...
Furcsa ez a nehezedés. Még hat hét, és hirtelen úgy elkezdett nehezedni a testem. Asszem bevetem a kismamatornás videókat, kismamatorna csak január elejétől lesz, de én addigra totál elbálnásodom... :evil:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Hogy telik a napotok..
Láttom már a vége fele mindenki egy kicsit nyügös..Én is..föleg hogy pici lányunk eldöntöte ö csak a hasam jobb felét használja..néha nagyon rossz..Olyankor ülni feküdni se jó :(
Van aki szenved szemérem csont fájásal?Nekem mostanába kezdet el fájni,egyszere a comb inaimal...
Reggelente meg ugy fájnak a kezeim hogy az ásványvizes üveget se tudom kinyitni,söt ökölbe szoritani sem :(
Január 6-án ultrahang...megkukoljuk a kiscsajt... :P
Láttom mindenki szenved a kilókkal...én is eddig 17kg-ot sikerült felszednem :shock:
De majd leadom...
Kellemes délutánt mindenkinek....sok-sok pihi
Pusza

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Itt vagyok én is, remélem, jól telnek az ünnepek mindenkinél.

ZétiVera, nyugi, pozitív gondolatok, az járjon a fejedben, hogy minden egyes benn töltött nap sokat jelent, már tényleg közel a vége! A múlt héten egyébként jól bepánikoltattál azzal, hogy nincs még kész semmi a baba fogadásához, ezért ma elcibáltam a családot vásárolni. Megvettük a kiságyat, matracot, ágyneműt, mikrós sterilizálót, és már van egy csomag pelenkánk is :lol: (a Minimanóban összesen egy csomag Newborn pelus volt). Majd teszek fel képet az ágyikóról.

Iricc, sajnálom, hogy nincsenek jó hírek, de a befordulás még esélyes azért!

Zsancy, üdv. A szeméremcsontom nekem kb. a 3. hónaptól fáj, nem is kicsit... Mi is 6-án megyünk legközelebb dokihoz, remélem, növöget a kiscsaj, bár a hányós betegségem biztosan nem lendített a dolgon.

Kép
mist

Gjéti: Örülök, hogy jobban vagy! :)

Zétivera: Ez a beszéd! :lol: Érezhető a soraidból is, hogy sokkal jobb a hangulatod, aminek szívből örülök! :lol:
Örülök, hogy a dédik is jobban vannak! :)

Iricc: Sajnálom, hogy romlottak Milos veséi! :cry:

Ladmon: Én keményedésnél azt érzem, hogy betonkemény lesz a hasam, főleg nekem is fekve szokott előjönni! :? Görcsöt nem szoktam érezni olyankor! A biztonság kedvéért szerintem kezd el szedni a magnéziumot!

Julcsi: Én január első hetébe kezdem a gátmasszázst, mert erről is akar beszélni majd a szülésznő a szülésfelkészítőn! :roll:

Mist: Várjuk a képeket! :)
zsu83

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Nekem is szokott kemény lenni a hasam...de legföképp akkor mikor a babó kitolja magát vagy épp ficánkol,de nekem a doki nem ajánlott magnéziumot..
Miért kell ilyenkor szedni?
Nagyon megköszöném a tanácsokat :)

zsancy

Zsancy: akkor lehet hogy nem keményedés, csak a baba nyomja ki a testrészeit, nálam is szokta Bencus csinálni! A keményedés olyan, hogy az egész méhed bekeményedik!
Azért kell szedni a magnéziumot, hogy a keményedések következtébe ne nyíljon ki a méhszájad, legalábbis én úgy tudom! :roll:
zsu83

Mist én is megvettem gyorsan a pelenkát :) holnap pedig körútra megyek, szeretnék egy hálózsákot vagy bármi meleget amibe be lehet majd tekerni a bébit. Meg már betétet sem ártana vennem, mér van pár darab megmaradva de az talán egy napra elég.

Zsancy érdekes hogy neked nem mondta a dokid a magnéziumot. A Mg izomlazító, elvileg fellazítja a méhet ha bekeményedik, a magne b6-ot lehet kapkodni nyugodtan, 3x2-t is egy nap ha keményedsz, de beszéld meg a dokiddal mert a terhesség vége felé abba kell hagyni a szedését. Nekem sajna a 3000mg magnézium sem elég ezért van egy seduxen nevű gyógyszer, én azt kapkodom mint a tikktakkot mostanában, az olyan gyógyszer ami a méhet puhítja, a méhszájat erősíti. De azzal se érnék sz.rt se ha nem fekszek le olyankor. Még a 35. hétig kell szednem ezeket, gondolom utána fokozatosan el kell majd hagynom.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsu nekem is ezt mondta a doki, van egy része a hasamnak ami rendszeresen fájni szokott, megkértem nézze meg uh, azt mondta ott a méhlepényem széle van és valszeg akkor fáj ha a bébi odanyomja a fenekét, mert pont oda esik.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétivera, nálam is egy pont van, ami nagyon tud fájni! Valószínű hogy nálunk is a fenekét nyomja oda a kis csibész! :)
zsu83

Köszönöm a tanácsokat...
Okosabb lettem.Nekem akkor csak a babótol keményedik a pocakom...de megyek majd orvoshoz azt rákérdezek.
Nem lepödök meg dolgokon,hogy az orvos ezt sem mondta mert néha úgy kell a dolgokat kivarázsolni belöle.Itt kint nem "foglalkoznak"annyira a kisamákal mint otthon.Van kint 3ultrahang meg szülésznövel társalgás,vérvételek...azt kész.De mi járunk magán ultrahangra...
A föbb vizsgálatokat itt kint is megcsinálják,de utána a kismami levan tojva :cry:
Na de nem panaszkodom...remélem minden rendbe van...eddigi eredményeink azt mutatják :D

zsancy

Zsancy, igen, az a biztos, ha a dokidtól megkérdezed! De ne aggódj, biztos minden rendben van!
zsu83

Sziasztok!

Először is MINDENKINEK NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT így utólag is!

Kissé eltűntem, mert a karácsonyunk, ha finoman akarok fogalmazni, rohadt pörgősre sikerült, hétfőtől tegnapig összesen kb egy órát pihentem, 24-én este, meg 25-én délelőtt nagyjából végig bőgtem - persze a WC-ben elbújva, hogy a vendégek ne lássák :( de aztán minden rendbejött, vendégek el, és ma ollllyan semmittevős napot rendeztünk férjemmel, hogy még a reggelis tányérok is ott állnak mosatlanul, holnapig nem csinálok semmi hasznosat!!! :D

Yve, ezzel a rétegelt vagy latexált kérdéssel megfogtál, fogalmam sincs, hogy ezek mit jelentenek :D

Minden dédinek, nagymaminak jobbulást, remélem, az ünnep hangulatát azért így is köréjük tudtátok varázsolni!

ZétiVera, Zéti még mindig valami ennivaló :) és nagyon szépen alakul a gyerekszoba :D

Zsuzsi, nagyon jó hangulata van a karácsonyi fotónak :D és úgy látom, azért nálad is komolyabban beindult a pocaknövesztés :wink:

Iricc, de azért végig maradhat Milos a pocidban, vagy így előbb is fognak császározni?

Zsancy, üdv köztünk!

KépKép

KépKép
stelly

Ja és "only 41 days to go" :shock: - asszem, jövő héten összeállítom a kórházi pakkom. Végülis én jobban tudom, mint a vonalzó, Adrikám idősebb kb egy héttel, mint azt gondolják... :wink:
A héten már álmodtam is olyat, hogy a kezemben volt a picur, a pofiját nem láttam, mert az arcomhoz bújtattam, de nagyon finom puha volt a bőre, és nagyon megnyugtató volt, hogy ott van velem :) az hiszem, ő küldött nekem ilyen jó álmot, hogy kicsit ellazítson az őrület közepette :) ja és az elmúlt tíz percben folyamatosan jósolgatok, úgyhogy megyek, ledőlök. :roll:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok Lányok!

Na tettem fel végre két pocakos képet, meg a bútor eddig elkészült darabjairól is.
Inkább nem is nézegetem a Ti pocakos fotóitokat, mert megint úrrá lesz rajtam a kétségbeesés, az enyém olyan picike. De remélhetőleg ez majd könnyíti a szülést.

Remélem, mindenki jól van. Zsancy, üdv itt köztünk.

Hétfőn megyek dokihoz mert a bokám nem javul (a köhögésem sem :()

M.

KépKép
hugic

Stelly miért sírtál? A fáradtságtól? Pihend ki magad, követelj ki egy kis simit meg kényeztetést :)

Kérdés: ti mit vettetek a babának, hálózsákot, valami polár termós cuccot, esetleg pólyát, vagy csak simán plédben lesz? Z nyári baba volt, nincs tapasztalat és nem tudok dönteni. A kókuszpólyán filózok, de én oldalt szeretném majd fektetni, abban szerintem macerás, a hálózsákot lehet hogy utálni fogja, Z pl nem tűrte, rúgta volna le mindig. A sima pléd is jó végülis, abban tud oldalt feküdni, de azt meg mindig igazgatni kell. Nagy a dilemma :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Eszter, sajnálom az ünnepi sírdogálást, remélem, azért volt, aki melletted állt a nehéz időkben? Huss, bánat! :wink: És csak így tovább, nem is hiszem, hogy szégyenkezned kellene a reggelis tányérok miatt, sőt, büszke is lehetsz, ha meg tudsz engedni magadnak kellő mennyiségű pihit! Fel a fejjel!

Zsancy, az én nézetem szerint nem is baj, ha nem vizsgálják agyon a kismamát, egy csomó felesleges ijedelemtől menekültél meg, és ahogy sejtem, te pontosan tudod a megérzésedből, hogy kislányod teljesen rendben van. Amit érzel az szerintem is a babácska csontja, ha csak bizonyos területet érint. Ha mindenhol érzed a keménységet, repedésig feszül az egész, akkor jöhet a magnézium, hátha nálatok is találsz valami szert. A menstruáció szerű húzó görcs, eleinte a hasad alján, ami kis idő múlva szűnik, az már jósló, de ettől sem szabad megijedned, természetes dolog, gyakorol a méhed. És az sem baj, ha még nincs ilyen jellegű fájdalom, mindenki más, és másképpen éli meg ezeket a folyamatokat. Azért jó, hogy ránk találtál, mert itt sokan sokfélék vagyunk, és mindenki szívesen megosztja veled a saját érzéseit, amitől megnyugszol.No para!

jujj, közeledik 5.-e! :P Pár nap, és találkozunk? addig mindenki tartson ki!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Jó reggelt!
Jó pihenést a karácsonyi forgatag után!:)
Látom tényleg mindenkin nyűgösebb már itt a vége felé. Teljesen érthető, nem nagyon tudjuk magunkat már kipihenni stb.....+ a hormonok, látom Stelly nálad is megint tombolnak!? Sajnálom, reméljük semmi komoly!
Zetibebinek szeretném + megnyugtatásul írni, bár már vmennyire sikerült megnyugodnod: egyik barátnőm dec.17-re volt kiírva, kb a 30.héttől kezdve azon paráztak, az orvossal egyetemben, hogy mindneképp bírjon ki még 5 hetet, aztán na jól van jöhet a mehet, hasonlóan, mint Te. Aztán a vége az lett, hogy a baba dec.23-án jött a világra!:)))) Nem rossz mi? ( 2.baba szintén) Tehát, tényleg nem lehet tudni, az is lehet, hogy tényleg korábban jön, de bármi megtörténhet!

Már nagyon szeretnék én is túl lenni az egészen, gondolom nem vagyok egyedül a dologgal. Én is beugrottam a januári kismamákhoz, hát van már 1-2 baba, az egyik kismama jan.12-re volt kiírva, aztán a baba megszületett dec. 20-án! (3kg, nem is volt olyan picike,mi lett volna a végéig?):)
Jázmin,mit jelent az, hogy nem volt egyértelmű a fehérje, valamennyi volt benne ...??? Nekem is hasonló parám volt kb, 2hete, bokaduzz,kicsit szájpuff, magasabb vérnyomás, de aztán nem volt fehérje a vizeletben, szerencsére. A vérnyomás meg visszaállt az alacsonyabb szintjére azóta is. Na nem mondom néha felugrik, de nem tartósan és a per soha nem volt több 80-nál. Reméljük nálad sem találnak.

Kangut jól látom, hogy nagyon eltüntél??? Nézegettem a táblázatunkat, ki hol fog szülni és mikor, ott láttam, hogy nagyjából azonos napunk van, uott. Aztán meg nem találtalak a fénykép albumban sem, nahát hogy foglak így felismerni???? :cry: :cry:

Kép
kaandi

és Szia Zsancy!

Engem is érdekelne ez a kézfájdogálás reggelente, nem is értem igazából, hogy lehet, mikor"egész " éjjel pihenésben vagyunk. Hogy fájhat, puffadhat már kora reggel? Mert nálam is szokott lenni ilyen. Talán elfekvés lenne?
andi

Kép
kaandi

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van,a nyügösséget leszámítva!:)
kaandi és zsancy:A kéz fájás nálam is probléma,de nekem nem csak reggel fáj:(és nem is kicsit az én dokim azt mondta,hogy a vérkeringéssel van összefüggésbe meg,hogy a szervezet kezdi vissza tartani a vizet!Hát én ennyit tudnék ehhez hozzá szólni,írjatok,ha van valami más is!

Andi

phpBB: Kép
andrea17

Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen telt a karácsony. Mi kettesben töltöttük a szentestét, aztán 25-én kirándulni voltunk.
Tegnap sikerült kicserélni a matracot, nagyon kedvesek voltak. Be is raktuk a kiságyba, tettem fel képet az alakuló babaszobáról. :-) Sajnos az ideális pelenkázót még mindig nem találtuk meg, de remélem hamarosan sikerül, mert már elkezdtem kimosni a babaholmikat és szeretném bepakolni.
Holnap megyek orvoshoz, szorítsatok, hogy minden rendben legyen és elindulhassunk haza kedden. Bár a szokásos keményedéseken és légszomjon kívül szerencsére nincs más panaszom. De hát jövő héten mégiscsak a 36. hét kezdődik! :shock: Össze is pakolok egy kisebb csomagot, hogy ha esetleg úgy döntene Hannácska, hogy Magyarországon kíván megszületni, akkor ne legyünk annyira elveszettek....
Már nagyon várom, hogy végre otthon legyünk, nekünk még hátravan a családi karácsonyozás és a rokonlátogatás.... :)

Zsancy: üdv közöttünk! Szeméremcsontfájás nekem hetekig volt, de mostanra szerencsére elmúlt... Néha viszont olyan erősen éreztem, hogy csak kisebb terpeszben tudtam közlekedni. Azt hittem megmarad a szülésig, de szerencsére nem...

Gratulálok az új pocakfotókhoz, minden baba szépen növöget! :)

Iricc: sajnálom a rossz híreket... :(

A hormonok egyébként nálam is eszeveszetten elkezdtek tombolni. Tegnap és tegnapelőtt is olyan sírógörcs jött rám, mintha valami borzalmas dolog történt volna. Szegény Apa azt hitte, hogy rá haragszom, pedig nem és nem is tudtam neki megmondani, hogy miért sírok... :oops: Közben elkezdődött ugyanaz, ami a terhesség elején is kínzott, hogy éjszaka arra ébredek, hogy csurom víz vagyok és egyre többször van hőhullámom és egyre többet jósolgatok... Mondtam is a páromnak, hogy beindult valamilyen hormon és nemsokára szülünk... :) De az igazat megvallva a februárnak jobban örülnék. Még sokmindent kell beszerezni és Apa akkor tud majd csak otthon lenni velünk.

Panna
pandusika

Hugic, ne aggódj a pici poci miatt! Tesómnak szüléskor volt akkora hasa, mint nekem kb 24 hetesen, és teljesen normális méretű, gyönyörű kisfiút szült. Szóval semmit nem jelent, tök sok minden befolyásolja - pl hogy hogyan fekszik a picur.

ZétiVera, részben a fáradtságtól, részben az apósom bunkóságaitól. Azzal indított, hogy belépett az ajtón, és köszönés helyett ezt bírta mondani: "hű de nem előnyös neked ez a terhesség!" - na kössz. Aztán persze fika minden, hogy szar a kávé, szar a kaja, szar az ágy, szar minden, én meg a hatalmas pocakommal, fájós hátammal egy percet sem ültem, hogy a segge alá legyen tolva minden. Aztán csak hab volt a tortán, mikor kiderült, hogy az eredeti tervekkel ellentétben (24-én nálunk alszanak, 25-én pedig após húgánál) inkább a szar ágy ellenére is nálunk alszanak 25-én is :( férjem meg sajnos hajlamos mindenben az apja pártját fogni, hogy én miért veszek mindent annyira magamra. No comment. De végül megbeszéltük, és most már minden OK. De a szentestém nem volt így vidám. Aztán voltunk anyuméknál, és az nagyon jó volt, azt hiszem, ő is, meg öcsim is nagyon hiányzott, az is a bajom része volt.

Aranyosak vagytok, nagyon jól esik az együttérzés ám :D és mostmár szerencsére megint jó minden, süt a nap is, meg ki is pihentem magam jól :D

Mi hálózsákot vettünk altatáshoz, de vannak nagyon jó kis puha plédjeim is, többnyire vékonyabbak, de nagyok, hogy lehessen melegebbre hajtani.

KépKép

KépKép
stelly

Stelly, ne törődj az apósoddal! Mi is láttuk a képeket, nagyon csinos
vagy rajtuk!!! Nem kell foglalkozni vele!!! :)
Én is megkaptam a nagyszülőktől, h mennyire röhejes ennyi idősen
terhesnek lenni, meg h úgy nézek ki mint egy bálna... Mondom köszönöm szépen! 54 kg-ról kezdtem, most vagyok 60. Azért a babának is fejlődnie kell... Mind1, én ezeket nem veszem magamra,
anyós is meg párom is megvédett egyből, szóval nem érdekelt a véleményük annyira. :D

A fájásom elmúlott úgy-ahogy, bár még érzem egy kicsit, de már nem olyan vészes szerencsére. :)

Kép

Kép
gjéti

Hally-hó!
Köszönöm szépen a jó tanácsokat,végre egy oldal ahol válaszolnak is az ember kérdésére.
Zsuzsi köszi a tanácsokat,sokan mondják nem kell annyi vizsgálat de elsö babánál, rutin nélkül az ember minden kis furcsaságra úgy aggodik...hála istenek görcseim még nincsenek,remélem nem is jelentkezik túl korán.A hasfeszülésem is csak jobb oldalt jelentkezik de ha simizem elmulik...manócska kitolja a pópoját :wink:

kaandi:Szerintem azért duzzad a kezünk reggelre fel...mert addigra vizesedünk be mégjobban,vagy a szervezet tartalékolja a vizet...igazábol én se nagyon tudom..probálok több vizet inni de nem mindig jön össze,mert valamikor nem is kívánom,söt volt hogy hányingerem lett töle
Nem hinném hogy minden éjjel elfeküdnénk a kezünket...mert akkor elég akrobatikus modon kéne aludnunk..meg akkor ébredés után elkéne múlnia,szerintem....és nem egész nap tartó duzzadásnak kéne lennie.
Panduska:Mikor neked fájt a szeméremcsontod te milyen modszert alkalmaztál az enyhitése érdekében?Mert nekem ez egyre rosszabb :cry:
Csajok:Ki milyen modszerel maszirozza a gátizmát?Én tegnap probáltam de lehet,hogy rosszul mert alig tudtam megfogni azt a vastag int...mirre megfogtam begörcsölt két újjam :P Szerintem bénán csináltam... :D
Szerintem a legjobb az altatáshoz a hálozsák,legalábbis mi azt veszünk...azt tuti nem tudja magára lökni...jövö hézen babaszoba berendezés..már nagyon várom..annyi mindent vettünk (ruhát)szerintem a felét nem fogom használni...de ki tud ellenálni a tüneményebnél tüneményebb ruháknak :P
Stelly:apósodal ne foglalkozz...szerintem minden kismama igen is gyönyörü....,bár most minden "beszolás"megvisel minket és rosszul esik...de enged el a füled mellett.
Na most befejezem....késöbb még bebukantok....Pussza mindenkinek!!!

zsancy

Kaandi ez a történet tényleg megnyugtató! :D Mondom én hogy az lesz a vége hogy a túlhordás miatt fogok itt nyavajogni nektek :D

Stelly szerintem kifejezetten jól áll neked a terhesség, láttalak a találkozós képen teljes alakban, apósodnak valami más baja lehetett azért volt szúrós. Az én anyósom is így működik, neki a háta fáj, onnan lehet tudni hogy éppen nyilal neki hogy elviselhetetlen, beleköt mindenbe. Nem csoda hogy kiborultál de nagyon jó hogy ki tudtad magad sírni, az nagyon fontos. Majd ha meglátja a bébit tuti el fog olvadni meglátod :)

Gjéti te is kifejezetten csini vagy, ne törődj velük! Az meg szuper hogy jobban vagy! :D Én ma szétszakadni akarok alul, a kis fejével nyomja a kijáratot de ha leülök vagy fekszek csökken a nyomás.

Képzeljétek vettünk babakocsit!!! :D Már kezdtem beletörődni hogy nem tudunk venni hanem egy kölcsön használttal fogunk járni amit már Z korában sem szerettem mert nehéz manőverezni, de összejött karira annyi pénz hogy lecsaptunk apával egy tök jó járgányra! :D Igaz nem travel system ami a nagy álmom volt, de az elérhetetlen lett volna nekünk. De ez a kocsi nagyon szuper, rakok fel linket. Meg végül hálózsák mellett döntöttem, arról is teszek linket. Jajj olyan szuper! :D (meg még megvettem a betétet is de az nem ennyire felemelő :D )

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Zsancy: Én még nem üdvözölteek, szeretettel látunk! :) A férjed dán vagy Ő is magyar?

Nilabali: Neked voltak még gondjaid Karácsony előtt, jobban vagy?

Zetivera: Te? Gondolom élvezed, hogy Apa is otthon van.. :) Van egy kis időtök egymásra?

Gjéti: Ez is igen furcsa... :? Ezek a Te nagyszüleid? Persze nyilván Olit mindenki nagyon fogja szeretni, de azt nem tudom, miért kellenek a megjegyzések Rád... :evil:
Komolyan csak 6 kiló? Mondjuk a képedből is látszik, hogy sehova máshova nem ment fel Rád, mint a pocidra...

Hugic: Jobbulást!!! Lábad továbbra is dagadt?
Szerintem a pocid egyáltalán nem kicsi, nagyon csinos. :)

Stelly: Komolyan, após :evil: :evil: :evil: Persze az unokájára marha büszke lesz.... De tisztelhetné azt, aki kihordja. A férfiak - tisztelet a kivételnek (és az én apósom szerencsére az)-, komolyan néha olyan hibbantak. Nem tudom, mi lenne, ha nekik kellene kihordani az utódokat. Biztosan belehalnának a gyötrelmekbe, de így lehet a nőket kritizálni, akik képesek kissé megváltozni és kikerekedni a terhesség végére...

Tegnap a barátaimmal elmentünk moziba, és komolyan Csajok, én most két órát nem tudok végigülni... Annyira fáj a rekeszizmom, úgy nyomja a méhem fent. Szerintetek van remény, hogy ez egy-két héten belül jobb legyen?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vera
Kép
Kép
zetibebi

sziasztok lányok

képtelenség reagálni, olyan sokat irtatok. remélem jol telt mindenkinek a karácsony! kaptam sok ajándékot, a premier csak az volt amikor a férjem egyik ajándékár kinyitottam és uaz volt benne mint amit én is vettem neki. :lol: egy elektromos fogkefe, de még a márkája meg minden uolyan volt. hihetetlen, mindig ellopja a gondolataim.

elkezdett keményedni a hasam, biztosan a sok rohangálástol, ugye semmiröl nem szeretnék lemaradni ha már ennyi vendég van itt.különben jol vagyunk.

a mai nap nagyon rosszul sikerült, apukám nagyon megbántott, és még én kértem bocsánatot , aztán köszönetnek kiküldött a szobábol. azt mondta soha többet nem jön hozzánk és minek kelltt ide jönnöm. olyan harag van bennem. nem is tudom hogyan mondhat vki ilyet. itt ülök egyedül a szobában és bögök. bocsánat h nektek panaszkodom.

szép napot mindenkinek és vigyázzatok magatokra

Kép
Kép
nicko

Valóban eltüntem, de olvasó üzemmódban vagyok. Kicsit magamba fordultam mostanság- a hormonok nálam is dolgoznak. A fényképalbumban valóban nem vagyok benne, mert v.mi programot kellene letöltenem a gépre ahhoz, hogy képeket tudjak felrakni. De a gép e nélkül is elég sz.r mostanság, nem akarom ezzel is terhelni. :roll:

Nehezen bírok magammal, fáj a derekam, a bosszancsaim álandóan ölik egymást, nem vagyok képes rendet tartani köztük. Egy csomó új játék, de mindegyik azzal akar játszani, amivel éppen a másik- szóval áll a bál.

Én mindkét gyerekemet túlhordtam, de most úgy érzem ezt a harmadikat nem fogom bírni, inkább indítsák, amint lehet. Bár, mivel minden terhesség más, talán nemsoká elindul magától is. :?

Vizesedést írta valaki- napi 1 grape-fruit bizonyára segítene- az enyhe vízhajtó. Én nem vízesedem, de a gyűrümet a mézeskalács gyúráshoz alig tudtam lehúzni. :roll:

Kép
kangu

Nahát! Szia Kangu! ÖRülök, hogy Te is előkerültél, nem értettél fére,ugye? Csak gondoltam milyen buli lenne a kórházban is összefutni!!!:)))
Látod a hormonok mindenkinél dolgoznak rendesen, enyhén szólva érzékenyebbek vagyunk, mindent jobban felveszünk....:(((((

Nicko is megkerült, sajnálom, hogy Nálad is volt konfliktus helyzet, biztos javulni fog a situ nemsokára!
Még azért van néhány kismama, aki már nagyon nagyon rég nem jelentkezett be,nem?
Azért ha babahír lesz vhogy csak kellene valami sms-es jelzést megbeszélni, mi a véleményetek? Láttam egész jól működik az előző havi kismamiknál!?????

Pandusika, jó utat hazafelé, vigyázzatok magatokra!

Tényleg hülyeség az elfekvés (kéz), így jobban belegondolva, tul.képpen nekem nincs mindig, ezért jutott eszembe. DE a vízvisszatartásos elmélet jobban megállja a helyét, ilyenkor a vége felé már szinte minden kismamánál van valamennyire vizesedéses probléma. Kinél jobban kinél kevésbé. Össze-visszabeszélnek a folyadék fogyasztásról is, hol azt hallom, hogy 1,5 l naponta, hol meg azt, hogy nehogy több legyen, mint 1 l.napotna. Legyen okos az ember.

Kép
kaandi

Dehogy értettelek félre, örülök, hogy hiányoltál. :wink: A vonalzónk szerint összefuthatunk a kórházban, csakhát az én eddigi bosszancsaim sem ismerték a szülés ideje kiszámításának tudományos módját :roll:

Kép
kangu

hát nálam sem ismerték, az első ráhúzott 1 hetet, a 2.pedig pont a 40.héten, tehát időben. Na most én is nagyon nagyon remélem, hogy előbb lesz. Ráálltam a 38.hétre, kb nekem a jan. 22.vagy 24.nagyon szimpatikus lenne:_))))).

Kép
kaandi

JULCSI-79:a párom magyar....
Panduska:szerencsé utat kivánok haza felé...hosszú út áll elötetek...
átérzem az útatokat...Dánia sincs épp közel...

zsancy

Sziasztok!

Sajnálom, h egyesek csak bántó szavakat tudnak mondani, ahelyett, h tisztelnének egy kismamát :? !

Iricc: sajnálom, h rosszabbodott Milos veséje :( !

ZétiVera: nagyon vagány a babakocsi :D !

Nekem kb. egy hétig fájt a szeméremcsontom, majd egy hét szünet után 2 napja ismét bejelentkezett. Úgy megyek, mint akinek egy bazi nagy ló van a lábai között :D .
A kezem nekem is pufibb, reggelre zsibbad, megspékelve mk. kezemen a gyűrűs és középső ujjam vége zsibbadt egész nap.
Azt hiszem, h jóslót még nem éreztem. Amúgy egész jól elvagyok, bár a vérnyomás ingadozásom kissé bepánikoltatott, oly módon, h gyorsan elrohantunk tegnap bevásárolni az elmaradt dolgokat. Elkezdtem összekészíteni a KH-i cuccokat is :D .
Ha minden jól megy még az idén készen lesz a gyerekszoba, majd ha kész, teszek fel képeket.

Ezt a kézszibbadásról találtam:
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-alatt/terhessegi-tunetek-kezzsibbadas

Tali ügyben, akkor hány órában maradtunk?
kreiszi

Kép 2008 Karácsony

zsancy

Zsancy: merre laktok Dániában?
kreiszi

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenkinek jól teltek az ünnepek :) . Nekem sajna továbbra is maradt a szobafogság, de a férjem elvitte Ricsit mindkét dédihez, első nap pedig az öcsém és anyósomék jöttek hozzánk. Kézzsibbadás nekem is szokott lenni reggelre, illetve mostanában kezdett a magnézium miatt igazán hasmenésem lenni. Pár napja ismét több foga jön Ricsinek, így elég nyűgös, éjszaka is 4-5-ször felsírt, így nemigazán aludtam. Se a karácsonyfa, se az ajándékok nem foglalkoztatták még túlzottan a kismanót, végül hangszerkészletet kapott.

Végre töltöttem fel képeket a közösbe :) !
yve

Vera, tetszik a babakocsi és a hálózsák is! Jó választás volt! :)

Köszi Julcsi, aranyos vagy! Igen, eddig 6 kg-t híztam...
Sajnos az én apai nagyszüleim mondták, de hát tőlük nem is vártam
mást nagyon... :?

Zsancy, szép lányos pocid van! :)

Kép

Kép
gjéti

Köszi Kreiszi!!!! Na akkor ez is megtudva, bár sejtettük, hogy a vizesedés áll a háttérben.!!
csini vagy Zsancy!
Szeretsz Dániában élni, mióta, hülye kérdés meddig....stb....??

Kép
kaandi

Sziasztok!
Üdv Zsancy. (nem is látszik a 16 kg)
Bocsánat hogy nem név szerint reagálok, de mindenkinek szól, hogy senki ne vegye magára a rosszindulatú és gondosz megjegyzéseket. 6 kg????????????? szinte semmi, nagyon szép kismamák vagytok. Én 17-nél tartok :oops: :oops: Ez van.
Nem szabad idegeskedni, ...jatok a világra este üljetek be egy kád vízbe, gyertya...stb. Én hetente egyszer-kétszer szoktam, mert az uszit már nem bírtam. Füge nagyon élvezi ahogy a kádban locsolgatom a hasam - mivel nem tudom úgy megtölteni hogy víz alá kerüljön :oops: - nagyokat rugdos.
A lényeg, hogy örülni kell minden apró dolognak, annak ha reggel süt a nap, ha végig aludtál 4 órát, ha a kicsid hatalmasat rúgott, mindennek. Nálam a hormonok most így tombolnak :D
További szép napot
Bogi

Kép
budabo

Julcsi mi is ezzel a kocsival szemeztünk :)

Kép
budabo

Bocsánat!!!!!!!!!!!!!!!!
Verát akartam írni.

Kép
budabo

Hát azért én érzem azt a "kicsi"súlyfelesleget :shock: de igazábol nem vagyok vészesen nagy, mert 44kg voltam mikor terhes lettem.
Koppenhágában lakunk...nem a szívem csücske itt élni de már kezdem megszokni...még mindig jobb(anyagilag)mint otthon.Kezd jobb lenni, hogy már barátokat is talál az ember..
:P

zsancy

Hát lányok látom megint irtatok.Nem is keveset.Sikerült is mindent össze keverni...
A gonosz megjegyzésekhez csak annyit hogy minden családban van egy ilyen ember...
Nálunk ez a sogorom megjegyzés: ezt a babát biztos nem az öcsém csinálta mert egy szerszámmal csak egyfélét lehet csinálni.../neki 3 fia van és mindig kislányt akkart/. Nálunk a nagyobbik kislány akit most várunk az kisfiu... No comment.,...
A kora szülésről csak annyit hogy az én első babám aki azota már nagy lány 36 hétre született tökéletesen egézségesen 3kg és 57 cm-vel. Szóval no para...
Vissza térve még a karácsonyi bolondok házához megnyugtat hogy nem csak nálunk van dili ház :lol: :wink:
Legyetek jók pusza Rita

U.I. nagyon mennék én is a talira megvan már a helyszin... :?:

Kép
háfi

Látjátok milyen feledékeny vagyok az ujakat szeretem volna üdvözölni.... :oops:
Szóval még egyszer üdv közötünk...
Rita

Kép
háfi

Na ennyit a nagy pozitív hozzáállás rohamomról, engem is sikerült a saját apámnak úgy megbántania, hogy síró görcsöt kaptam.
Drága férjem mivel éjszakás volt 5 perc vigasztalás után lefeküdt aludni, édesanyám közölte, hogy nem húzzam fel magam, mert ártok a babának - mintha nem tudnám . Tornáztam egyet hátha leghiggadok és most itt panaszkodom. Bocsánat, csak szarul esett amit apám mondott. És a legszebb az egészben hogy belém van nevelődve, hogy még én érzem magam szarul, mert kiabáltam vele - jogosan - és mi van ha felmegy a vérnyomása és ő lesz rosszul. Na bocsánat...

Kép
budabo

Zsancy: én is érzem hidd el a kilókat és én ráadásul nem is az ideális súlyomról indultam, hanem plusz 4 kg-val. Időnként zavar, meg parázok, hogy hogy fogom leadni, aztán lehiggadok. Arra írtam hogy nem is látszik a 16 kg hogy csini kismama vagy.

Kép
budabo

Sziasztok!

Látom beindult a topic, ennek nagyon örülök, szeretem olvasni amit írtok! :lol:
Nemrég mentek el tőlünk az unokatesómék, holnap meg anyukámék fognak jönni hozzánk! :)

Elif: Nagy sikert aratott a túrós kuglóf! Mégegyszer köszi a receptet! :)

Megnéztem az új pocakfotókat, mindenki nagyon csinos rajta, szépen növögetnek a babák! :)

Panna: Nagyon aranyos Hannácska kiságya! :lol: Örülök, hogy gond nélkül visszacserélték a matracot!

Hugic: Nektek is nagyon szép a bababútorotok! :)
Jobbulást Neked, vigyázz Magatokra!

Zétivera: Nekünk hálózsák is van, de plédjeink is vannak, majd meglátjuk melyik jön be Bencusnak! :wink: :)
Nagyon szuper Oli babakocsija, a hálózsák is tök jó! :D

Eszter: Nem semmi apósod! :evil: Hú, én lehet hogy helyre raktam volna agyilag ott rögtön! :x

Gjéti: Örülök, hogy javulgatsz!

Nicko: Sajnálom hogy apukád így megbántott! :cry:
Ha elkezdtél keményedni akkor pedig pihenés, és magnézium! És semmi idegeskedés, majd rendeződik apukáddal minden, meglátod! :wink:

Zsancy: Te is nagyon csini kismama vagy! :)

Budabo: Ne idegeskedj, nálatok is minden meg fog oldódni! :wink:

Megyek lazítok egyet a kádba, aztán a férjem ígért egy teljes testmasszázst! Hát rám fér, mert minden csontom fáj! :(
zsu83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?