A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Vera,Zsu,Kreiszi,Nicko,Julcsi: köszi arik vagytok. Úgy döntöttem bú felejtésnek megsütöm a közösből vett túros kuglófot és nagyon tuti lett. Csak nagy a formám, ezért vagy másfélszeres mennyiséget kell csinálnom vagy kisebb formában, de nagyon jó lett.
Azóta még férjemmel is összeugrottam, de megérezte, hogy ő csak a pótlék volt és minden oké. Olyan jó lenne a hó esésben kicsit sétálni, de most nem tudunk menni :(.
A hasrecsegésre visszatérve, nektek szokott ilyen lenni??? Ez normális lehet??
várom már az UH-t hogy mondjanak egy súlyt Iringóra, de még egy hét :(.
Na közsönöm mégegyszer a biztatást. :D

Kép
budabo

Hát lányok akkor közeleg a nagy nap. Én még semmit sem pakoltam össze.Ugy látszik én vagyok az egyetlen hogy nekem még a kiságyam is fennt van a padláson.. :oops:
De már mondtam apának hogy jó lenne össze kapnia magát mert ha Ádám is türelmetlen és ugy mint Viki hamarabb jön akkor már csak pár hét van hátra..Én a SOTE I.-en fogok szülni tud valaki valamit nagyon fontos lenne....szülöszoba... mit vinni... meg ilyenek... meg egyáltalán rajtam kivül szül még ott valaki???????????Kicsit megnyugottam hogy mindenkinek aktiv volt a babája az enyém is olyan kis örök mozgo volt mindha tudta volna hogy fontosabb ez a nagy mint a többi...(az én kicsikém általábban átalusza az éjszakát)
A talira nem tudok menni mert hivott a védő néni hogy szeretne látni és ő 10-12 -ig rendel.... :cry: :cry:
Igy utolag is mindenkinek B.U.É.K.
:oops: Ja és képzeljétek 13. órakor ébredtünk fel. :oops:

Kép
háfi

Jaja még alszom elszurtam a mondatot: Kicsit megnyugottam hogy mindenkinek aktiv volt a babája az enyém is olyan kis örök mozgo volt mindha tudta volna hogy fontosabb ez a nap mint a többi...(az én kicsikém általábban átalusza az éjszakát).
Mondat javitva..... :oops:

Kép
háfi

Háfi: Én szülök még a SOTE I-en. Nem akarsz szülésznőt fogadni? Ő mindenben segít. Az enyém legalábbis. Csak ajánlani tudom. Egyébként meg szívesen adok tippeket, hogy nekem mi mondott. Valószínű nem egy időben leszünk bent, én 12 nappal korábbra vagyok kiírva Nálad. :(
Sajnálom a talit... :cry:

Kaandi: Nekem is nagyon tud fájni... és még vagy 10 centit nő a Babó. :shock: Vagy a hugyhólyagon táncolás (tegnap este azt csinálta), vagy Bogyesz is bedugdossa a lábát a bordáim mögé... A rekeszizom fájdalom pedig olyan szinten van nálam, hogy most tulajdonképpen egyáltalán nem tudok ülni...
Nagyon csini voltál az esküvődön, igenis!! :)

Gerendai Zsuzsi
: A Stelly által ajánlott könyvben és szülésznő szerint is a kézzel masszírozgatása a cicinek nem szökséges ilyenkor, sokkal inkább a mentális ráhangolódás a szoptatásra. Én ezen igyekszem... :wink:

Stelly, merre jársz, ugye minden ok?

Pandus: már Magyarországon???

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Köszi lányok az együttérzést, a Mama 79. évét töltötte volna februárban, szép kort megélt. Petinek tényleg ő volt a kedvenc nagyija, ő volt az első, akihez titokban elvitt bemutatni, még mielőtt a szüleit megismertem volna.
A számom: 06203107629, de felteszem a közösbe is és amíg én nem kerülök sorra, szívesen továbbítom majd ide a jóhíreket. Csak ne felejtsétek el aláírni az sms-t, mert ugye Olink is kettő lesz... :wink:
Mi átaludtuk magunkat 2009-be, 00.05ig sikerült szundiznunk, mert akkor az egész város tüzijátékozni kezdett, de valami borzalmasan, mintha ingyen osztogatták volna, Fruzsi megébredt rá és ugye akkor mellé kellett feküdni...szóval nekünk így telt ez a szilveszter, de jó kis évnek nézünk elébe! Én két hetet jósolok és elkezd a gólya dolgozni közöttünk is :)

Kép
Kép
abencze

Mindenkinek jókedvet!

Nekem a szilveszter éjfél után 5 percig tartott. Utána füldugóval elvonultam aludni...

Hmm, mozgás téma... Nálunk is még extra pörgés van... Komolyan mondom, néha úgy kikapnám onnan, megpuszilgatnám, aztán meg visszadugnám érlelődni!! (Persze szigorúan lábbal felfele....) :D
Amúgy szerintem az volt a legizgibb élményem, amikor megkordult a gyomrom és a hang a bal felső oldalamról érkezett! Persze ne menőzzek, az igazi izgalom az lesz, amikor a hátam közepén fog korogni a hasam! 8)

zetivera: mi is a vastagabb sapkával játszunk, de a védőnénim szerint jó, ha két cérnasapi van ráadva, úgyis van kapucni általában a bundazsákon vagy egyéb cuccokon. A lábát meg úgy eldugom a rugiban meg a zsákban, hogy magam sem fogom megtalálni! :)

zsu:
ööö, a gyógyszertár eszembe sem jutott! Szóval kösz a tippet! Mindenesetre nem panaszkodhatok, jól bírtam a chipzabálást tegnap, nem lett bajom tőle. Fura.... Bezzeg a mai lencsefőzelék betett.... Hátilyetmár?!

Szerintetek gáz, ha mi nem fogadunk szülésznőt előre? Az az igaz, hogy én még félegyházán sem jártam sosem, nemhogy a kórházat ismerjem. Így esélytelen az egész...

További szép napot! Egyetek lencsét gazdagodni!!

ladmon

Sziasztok Csajok!!!

Kívánok én is mindenkinek nagyon boldog új évet!

Olyan izgalmas, hogy megkezdődött az az év, netán az a hónap is, amikor a kicsikéink megszületnek majd :D

Mi is itthon töltöttük a szilvesztert, anyukámék átjöttek, velük "buliztunk", 2 körül feküdtünk le.

Holnap megyünk az első CTG-re, húú!

Bocsi, hogy mostanában nem jövök túl gyakran, most még itthon van a férjecském, és igyekszünk minél több időt együtt tölteni. Majd 5-étől már dolgozik, akkor már nem lesz ennyi időnk egymásra.

Vigyázzatok magatokra, jó hideg van kint!!! Majd 5-én találkozunk jónéhányotokkal, már nagyon várom.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Kreiszi: Igen, 17 éves voltam, amikor megismerkedtünk! Nekem Ő az első nagy szerelem, meg az utolsó is! :lol:

Bogi: A túrós kuglóf tényleg nagyon finom! :lol:
Hasrecsegés nem szokott lenni, inkább olyan mintha erősebbeket korogna a gyomrom, néha elég kellemetlen! :oops: :?

Ladmon: Tegnap nekem se volt gyomor- és nyelőcső égés, na de ma, iszonyatosan égett! :(

Zsufi: Holnap ha tudsz jönni géphez, majd írd meg hogy mi volt a ctg-n! :wink:
zsu83

Sziasztok !!!!

Mindenkinek először is nagyon boldog Új Évet Kívánok!!!
Rég jártam erre de igyekszem visszaolvasni, Látom mindenkinek Mozgalmas karácsonya volt......És egyre érzékenyebbek vagyunk ezek a hormonok:-(
Nekem is sikerült egyet sírnom de csak egy kis összeszólalkozás miatt:-(
Anyukámék csak hétfőn utaztak haza igy sokat voltunk együtt!
Mi átaludtuk magunkat az új évbe és nálunk is érezte pocaklakónk h ez egy más nap mert egész nap fickándozott tegnap is és ma is :lol:
Már nagyon várjuk h kibújjon hozzánk és össze vissza szeretgethessük. Én még nem pakoltam kórházi csomagot ti h vagytok ezzel?
Mi majd csak kedden megyünk doktor bácsihoz és valószínűleg azon a héten mennünk kell az első Ctgre. Kérdezhetek olyat van köztünk olyan akinek időközben változott a szülés időpontja a kiskönyvében? Vagy egyáltalán ezt beszoktak írni az orvosok ha méretek alapján más dátum jön ki?

Én a mozgásából néha úgy h a hasfalamon keresztül lassan kibújik:-))
Most búcsúzom kívánom mindenkinek a kitartást és sok sok jót az Új esztendőben!!!!

Mónika
Kép
pmonika

Pmónika: Én szinte már mindent összepakoltam!
A szülés időpontját nekem nem változtatták, pedig a 30. heti uh-n 2 héttel nagyobbnak mérte a gép Bencust! Rákérdeztem az orvosomnál, azt mondta, hogy ez nem feltétlenül jelenti, hogy előbb szülünk, lehet, hogy Bence nagyobb az átlagnál! :roll:
zsu83

Zsuzsi visszaolvasva nagyon szépet és meghatót írtál. Nagyon köszönöm én is h eza topik megalakult és h egyáltalán befogattatok!!!!

Mónika
pmonika

Köszi a sapis tippeket, szétnéztem a brendon honlapján, vannak egész tűrhető áron 39-es téli sapik, Znek 36os volt a feje mikor született, ebből kiindulva a 39-es alá még tudok adni cérnasapit is. Kapucni is van, lábrész is van a kabáton, csak jó lesz...

Háfi nem csak te vagy elmaradva, nekünk most hétvégén lesz még csak bababútorunk, ami azt jelenti hogy a jövő héten tudok nekiállni a babaruhák válogatásának-mosásának. Meg még hiányoznak "apróságok" mint papucs, házassági kivonat, Zétinek sincs összepakolva, és a jövő héten abba kell hagynom a gyógyszert úgyhogy lehet hogy jövő héten megkezdem a sort :roll:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Szülés időpontja: nekem olyanom tulajdonképpen nincs is!!! :shock: A február 10-et egy netes kalkulátor alapján találtam ki, a dokim semmilyen dátumot nem mondott, kivéve a legutóbbi vizsgálatnál, amikor megnézte a méhszájat és megállapította hogy két hét múlva jöhet a baba :shock: hát a két hét jövő hét kedden jár le :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!

Mi majdnem átaludtuk az éjfélt, csak a kispapámnak kiment a szeméből az álom, amíg hazaértünk a nővéreméktől (ikerszomszédok vagyunk így a távolság baromi nagy ám, csak a hideg rázta fel:)). Az ágyban fekve pizsiben kívántunk egymásnak mindenféle földi jót, olyan jópofa volt :) még egy kis pezsiért is lustik voltunk lemenni, így én ásványvízzel öblítettem a torkomat az új év javára. Reggel pedig frissen a nőváremék által készített lencsével nyitottuk a napot.

Ma rámszólt a nővérem, h talán ideje lenne összekészíteni a kórházi pakkomat :shock: de hát nekem még a melltartóbetéten kívül nincs semmim sem meg :oops: ti olyan kis rendik vagytok... én meg teljesen belustultam mióta nem járok be dolgozni. Pedig most már tényleg nem halogathatom a vásárlást, még a járgányunk sincs meg.... egyik sem :(

Manócskám nagyon erőseket rúg, lent is fent is és sokat csuklik. És igazi éjjeli bagoly! Ami nem biztos hogy annyira jó, de mit tehetek ellene? :shock: Olyan sok dolgom lenne még. Mosógépet ki kell takarítani, ruhákat kimosni, vasalni. Szobát rendezni, vásárolni. Valahogy nagyin nincs affinitásom most ehhez. Imádom a manómat és nagyon várom, de nem bánnám, ha egy csapásra itt teremne minden (tulképp a legnagyobb bajom, h nehezen döntöm el miből mi lenne a jó, pl. láttam múltkor olyan manikűr szettet amiben volt olló, reszelő és csipesz is, viszont volt olyan is amiben csak olló volt, ki tudja hasznos dolog-e a csipesz és reszelő)? tudom ezek nagyon buta dolgok, nekem mégis fontos. Ilyen vagyok.

Bokám sajnos még mindig nem jó, és most láttam, h 5-én mennem kell a védőnőhöz is, így azt hiszem a találkáról lemaradok. Andus, ne haragudj és köszönöm a felajánlást, h elvitttél volna! Remélem, nagyon jól sikerül majd és jó kis eszmecseréket folytattok :)

KépKép
hugic

Hugic ha ezzel segítek: én a védőnő tanácsára nem vettem semmilyen manikűrcuccot, hanem a saját körömvágó ollónkat a köldökcsonktakarító alkohollal megpucoltam és azzal vágtam a körmeit. Azt mondta a védőnő azokkal az ollókkal amik kifejezetten babáknak vannak a vastag műanyag védőrész miatt nehéz hozzáférni a picike körömhöz, logikusnak tartottam úgyhogy szót fogadtam. Most mióta nagyobb a körme gyorsabban haladok a csipesszel és jobban is tűri, már nem kell álmában csinálnom, amíg pici volt mindig álmában vágtam :) De a csipeszt is a sajátomat használom Z-n is. Szóval a lényeg: saját olló alkohollal lepucolva, nem árt ha jó minőségű, éles.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Hál Istennek mára elmúltak a kiütések és a viszketés is. Tegnap a férjem vett szuszpenziót, azzal a kenegettem a viszketés ellen, úgy látszik segített :) . Nekem a kórházi pakk már a 26. hét óta össze van pakolva, mivel kinyílt a méhszáj, így a doki azt mondta, hogy biztos ami biztos pakoljam össze. Én a következő alkalommal akarok beszélni a szülésről a dokival, és megkérem ajánljon szülésznőt is. Én is remélem, hogy az influenza járvány lezajlik a szülésig. Mikor Ricsit szültem tavaly januárban (végre elmondhatom, hogy tavaly szültem!), a kórházban látogatási tilalom volt, csak a doki bevállalásán múlott, hogy a férjem bejöhetett a szülésre. Szóval én nagyon szorítok, hogy Vilmos minél tovább bennt legyen, már csak azért is, hogy Ricsi minél nagyobb legyen addigra. Tényleg kezd nagyon izgalmas lenni a dolog!
yve

Gerendai Zsuzsi én jelöltelek be iwiwen! :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszi Vera, ezzel csak az a baj, h nekem nincs körömnyíró ollóm, csak csipeszem meg reszelőm :)
Hozzáteszem, teljesen igaza van a védőnődnek, én épp azt figyelgettem az ollón, hogy olyan "vastag" az éles része, hogy a pici körmökhöz nem lehet vele sztem sem hozzáférni. Micsoda hülyeség, nem? :shock:
Na valamit majd csak beszerzünk.
Nekem egyelőre se pizsim (mármint amit vihetek a kh-ba), se hálós bugyim, se betétem, semmim sincsen. Kaptam a múltkor egy listát az egyik bababoltban. Ilyenek vannak rajta h.: étel - ital a kispapának! hát hajrá, majd vesz a büfében vmit ha megéhezik megszomjazik, nem? Vagy én készítsen neki otthon magzatvízszivárgás közben a szendzsót meg tejót? :P Vagy pl. kedvenc cd, gyertya illóolaj :) El tudom képzelni amint front közepette, rengeteg szülés és szólok a dokinak hogy pill, de előbb meggyújtogatom a gyertyáimat. Jó biztos van olyan baba-mamabarát hely ahol lehet, de hát ez nem szükséglet!
aszongya továbbá min. 3 db szoptatós hálóing. Na de miért 3? akkor már miért nem 5? én itthon egy hétig hordok egy pizsit.... nem naponta váltogatom. Komolyan olyan ez a lista mintha azért lenne, hogy ennyi mindent vegyél meg aranyom.... nem kedvelem ezt az anyagias világot :(
Na kipanaszkodtam magam... továbbállok a fürdőszoba felé.
Pisilésmentes szép éjszakát mindenkinek :)

KépKép
hugic

Iricc!
Azért örülök, h Milos problémáján lehet segíteni, még ha műteni is kell! Remélem, minden nagyon jól alakul majd! Innen a háttérből mennek a drukkok!
Magdi

KépKép
hugic

Hugic: A 3 hálóing nem vicc! Én azt mondom az a minimum. Ugyanis egyrészt összevérzed, másrészt összetejezed, harmadrészt lebukja a baba, végül pedig iszonyatos hőség szokott lenni a kórházak kismamás osztályain, úgyhogy egy nap is elég az "oroszlánszag" kialakulásához :?

A biztonsági csecsemő körömnyíró-olló csak dísznek jó, nem létezik, hogy azzal bárki körmöt tudjon vágni! Én is a saját ollómat használtam a bosszancsoknál, alkoholos vattával fertőtlenítve.

Kép
kangu

Sziasztok.

Valaki esetleg még a hasrecsegésről tudna nyilatkozni??? Ma este apa is hallotta hogy reccsent- jobb szót nem találok rá - és megijedt szegénykém....pedig már csinálja egy ideje, időnként. Szóval valaki??????? Helpppppppppp

Orrszívóval ti hogy álltok? Vesztek, ha igen milyet?

Ha valakit érdekel a bálnaméretű pockom raktam fel képeket, meg Füge szobáról is. :)

A körömnyíróra nekem is azt mondták, hogy a sajáttal lefertőtlenítve.
Gyakorolgatjuk a gátmasszást, de elég fura érzés és akkor belegondolok hogy babuci hogy fog ott kijönni :roll: ?????

Tuti lett a túróskuglóf :D legszívesebben most is ennék :oops:
Na jó csapongóra sikerültem...........
Jó éjszakát.
Bogi

Kép
budabo

kangu
akkor most vehetek 3 pizsit? én nem szeretem a hálóinget és mivel egy éjszakát kivéve sosem voltam kh-ban ezért nincs rendes pizsim (na jó kettő van, de az egyikbe most nem férek bele, a másik fölsője meg bebújós, ami szoptatáskor nem túl praktikus)
:shock: ez is jó kis kiadás lesz akkor..... na ezért is húzom halasztom a shopppingolást :( nem vagyok jó az olcsó helyek megtalálásában :roll:
segítség! nem tudok aludni!!!! :evil:

KépKép
hugic

Magdi: csatlakozom Kanguhoz hálóing ügyben!
Azért szülés után a vérzés általában erősebb, mint a mensinél, napi szinten többször is előfordulhat átázás. Az izzadékonyság is más, mint azelőtt, peluscserénél a baba lepisilhet ...
Kaja a kispapának: mi van, ha nincs nyitva a büfé v. rossz az automata? Nekünk is javasolták a szülésfelkészítőn, h vigyünk enni-innivalót a kispapának, magunknak innivalót bőven és szőlőcukrot. A zenehallgatás, gyertyagyújtás a vajúdás idejére vonatkozik inkább, mivel általában az a hosszabb idő, segít ellazulni. Bocsi, ha kioktatónak tűnt az írásom, nem annak szántam :oops: .

KH-i csomaghoz: valahol olvastam, h alsó fertáj törlésére nagyon puha papírtörlőt vigyünk, így a törcsi tisztább marad! (nekem ez eszembe sem jutott, pedig mensi idején én azt használtam)

Körömvágás: én is a sajáttal tervezem vágni, de azt tudjátok, ugye, h kb. 2-3 hetes korig, vagy amíg el nem válik a köröm az alatta lévő bőrtől, nem szabad levágni? Addig kesztyűt , zoknit kell ráhadni a kezecskékre, h ne karmolják össze magukat.

Pmónika: a szülés időpontját nem írogatják át a kiskönyvben, mert a szülés számított idejének az alapja az utolsó mensi első napja, az meg ugye nem változik. Az UH-ok szerint pedig azért változik, mert nem egyeformán híznak a babák, így eltérhetnek az átlagtól.

Zsu: én 14 és fél éves voltam :oops: Nem gondoltam volna, h ilyen sokáig tartani fog :oops: .
kreiszi

hasrecsegééééés? az meg miiiiiiiii?

gátmasszázs! no way h kipróbáljam! ehhez túl "prűd" vagyok. még azt sem tudom hogy szülök annyi ember előtt :oops:
egy ismerősöm aszonta trenírozzam a cicimet valami sprőd dologgal, mert nagyon fog fájni a szoptatás miatt.... hát én inkább azt sem, mert akkor fájjon most is, meg akkor is? elég lesz ha akkor úgy lesz. egyébként meg azt olvastam egy kismama magazinban, h nem túl jó dolog masszírozni a cickót, mert beindíthat vmi folyamatot.... szal ezeket inkább kihagyom.... úgyis minél több infom van annál több kérdésem és kétségem. a múltkor pl. arról olvastam egy cikket, hogy mikor nem szabad kitolni, de jönne, h lélegezzek, h sikerüljön megállni a "nemkitolást", de már el is felejtettem a technikáját (vagyis a lényeget), viszont mikor olvastam, jól felhergeltem magam, h lehet ennyi mindent észben tartani. a szülész/nő nem azért van ott h ebben segítsen? komolyan félek felkészülni a szülésre. szerintetek ez hülyeség?

KépKép
hugic

Magdi: Hogy tudj aludni...:)
www.astikids.com
www.babadiszkont.hu
http://bababoltinfo.hu/

Én az első helyen vettem a hálóingemet, de mindegyik normális árú hely. Állítólag néha az auchanban meg tescoban is lehet olcsón kapni ilyesmit.

Yve: Örülök, hogy a viszketésed jobban van!

Jó éjt mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Magdi: Auchanban most vannak akcióban pizsik, hálóingek. 700 ft-ért láttam vékony hálóingeket, az nem húzós ár, ill. kínai boltban nézd meg.

Bogi: hasrecsegésre nincs ötletem, h mi lehet.
Néhány nappal ezelőtt már volt szó az orrszívóról, szinte mindenki az porszívósat mondta, köztük én is.
kreiszi

kreiszi: nem voltál kioktató. azért vagyunk itt h tanácsokat, javaslatokat adjunk, és én szívesen veszem, ha esetenként nem is értek egyet vele. nem hiszem h ha azt érzem h megindul a szülés képes leszek szendzsót pakolászni a konyhában. egyszerűen ettől sokkal pánikolósabb fajta vagyok és inkább berohanok a kh-ba és amíg velem foglalkoznak a kispapa majd szerez magának enni és innivalót. a pakkba vizet és szőlőcukrot én is gondoltam alapból, de hidegélelmet azt nem. persze igazad lehet, hajnalban nincs nyitva a büfé, de benzinkút mindenfelé van ahol vehet magának akármit akár útközben is.... lehet én vagyok kicsit "nemtörődöm".... pedig igenis törődöm vagyok.... csak nem ilyenkor.
hálóinget/pizsit - 3 db megértem már így. én a vérzésre nem is gondoltam. már attól is félek, h betétet kell használjak mert nem is tudom mikor láttam olyat utoljára, bizonyára nem lesz kényelmes :shock: őszintén! ettől a résztől félek a legjobban. kb. 16 hetes lehettem mikor megtudtam, h a szülés után igen hosszú ideig van vérzés.... na jól felháborodtam, h jaj ha ezt tudtam volna :P

14,5? az igen! gratula! én csak 21... nekünk 10 éve h tart a lamúr, de azért az is szép idő.

a dm féle boltokban vannak a nedves törlőkendők wc-papírok, hát h én azokat mennyire imádom! sztem az elég puha és illatos is :) asszem azt viszek (na ez magamtól nem jutott volna eszembe és a listán sincs fent, de minnyá felírom)

jaj mi van ma velem... ömlik a szó és nem jön az álom :(

KépKép
hugic

Lányok: a mellbimbókat hagyjátok békén :D , ingerlésük oxytocint szabadít fel, ami méhösszehúzódásokat okoz. Majd a helyes mellretételre kell figyelni szoptatásnál. De akkor is kell néhány nap, mire hozzászokik az igénybevételhez.
kreiszi

julcsi, kreiszi: köszi a tippeket, holnap megnézem az auchant, Pesthez most nincs affinitásom (örülök h kikerültem végre a forgalomból :))
ja ás a c&a-t hátha van valami jó kis akciós pizsi :D evvel a tervvel hajtom álomra buksimat végre (a rendi kismamák már rég a legszebb kisbabáikkal álmodnak :))

KépKép
hugic

Bogi!
Nagyon nagyon gratula a szobához! Istenkirály! Nagyon teccik! Pocakos képek is cééépek :)

Bogi és Kreiszi! Ti egyidősek vagytok :) jócskán a finishben! juuuujj de izgi kezd már lenni!

na télleg jóccakát ma már 186odszor :(

KépKép
hugic

Bogi: nagyon szép a szoba!

Hajni, Macsek, b79andi, Andabella merre lehet? Olyan rég nem adtak hírt magukról!

Na most már belőlem is elég lesz, jó éjt!
kreiszi

Csajok ti hol nézitek meg egymás képeit??...én nagyon amatör vagyok ehhez az oldalhoz :lol:

Kébzeljétek elkezdtem vizesedni de nagyon..kezem és a bokám...hétfön irány az orvos...menni is fáj...eltünt a bokám...olyan a lábam mint az elefánté
:wink:

Örülök hogy a szilveszter mindenkinek jól telt és hogy a babák is jólérezték magukat,enyém is nagyon aktiv volt...igaz hajnal kettökor kidöltünk,elözö este rosszul voltam igy nem birtam sokáig fentmaradni.
Nem is gondoltam bele ,hogy ennyi pizsi kell majd a kh-ba... :shock: Lassan elkell kezdenem bevásárolni...
Mi orrszívot vettünk,a "orrszivóporszivo" nekünk nem jött be..pedig most az a legnagyobb sláger,de engem elrémisztett....szerintem az nagyon hangos és félne a baba is....
Mellszivóba az elektromos vagy a kézi a jobb?
Mindenkinek jó éjt!!!
:P

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Zsancy: küldtem privit!
kreiszi

Jó reggelt!

Kreiszi: látod milyen szita az agyam, el is felejtettem hogy volt szó az orrszívóról :(.

Hugic: elég ijesztő amikor Füge vándorlásba kezd és olyan hangot ad ki a pocim mint amikor nyúlnak a szalagok, a reccsenés rá a jó szó. Na mindegy hétfőn doki, majd rákérdezek. Ja a finis, hát igen hétfőn kedzem a 36. hetet. Kórházi csomag még nincs összerakva, annyira még nem is pánikolok (mondom a masszásnál jut eszembe, hogy a baba itt hogyan fog kijönni, de hát vagy így vagy úgy :)) Apuka dönthetné el végre hogy bátorkodik-e jönni velem vagy sem, aztán lehet hogy épp éjszakás lesz és akkor nem tudom mi lesz :(

Zsancy: megkaptad Kreiszitől az elérhetőséget?

Örülök hogy tetszik a szoba és a képek is. Apukájával találtuk a vakondos képeket és nekem is bejön. Apuka van oda meg vissza, hogy a kisvakondos mesék az ő gyerekkorát idézik és milyen tuti mese volt :).
Képzeljétek tegnap hogy meghallotta a pocimat egyből mondta hívjam fel az orvost, ma reggel picit görcsölt a hasam, ismét hívjam fel az orvost. Mi lesz velünk még a szülésig????? Az utolsó két hétben ráadásul otthon lesz szabin, csak néha megy be éjszakára, tisztára pánikolni fog. Feltéve ha kihúzom az utolsó időig. Ha láttátok a pockomat, nem nagyon szeretném....... :D
Ja aki Esztergom környékén lakik én ott vettem a piacot hálóinget 1000 Ft-ért.
Nekem a vizesedés is eltűnt :)
További szép napot mindenkinek!
Bogi

Kép
budabo

Sziasztok!

Zeti: nem biztos, hogy egyből kiürül a szervezetből a magnézium meg egyebek. Szóval azért csak tartsd bent a picurt, amíg lehet. Apropó gratula a görbülő jegyhez:)
Jól látom, hogy Miskolcon fogsz szülni? Melyikben? Kinél? ha nem vagyok túl indiszkrét? (akár priviben is)
Szülés időpont: nekünk azt mondta a doki, hogy utoljára a 12 hetes uh méret alapján érdemes szülés időpontot módosítani, mert utána már annyira egyediek a méretek, hogy nem igazán mérvadóak.
Egyébként nekem is a jövő héten kellene abbahagyni a magnéziumot, de én arra gondoltam, hogy 1-2 napot még ráhúzok.

Zsu: Te már összepakoltál a kórházra?? de ügyes vagy.... Szeretnék tippeket, hogy mit kell bevinni...plízzzz:)

hugic: az étel-ital kispapának tényleg komoly, nekünk is mondták a kórházban és tudod miért? Mert,ha éjjel szülsz a büfé bizony nem lesz nyitva:)
Én inkább azon háborogtam, hogy a hasamra szeretne majd morzsázni, miközben én csak szőlőcukrot szopogathatok:)

Kreiszi: nekem nagyon ki van száradva bimbó körül, akkor azt sem kenhetem vmi speckó krémmel?

Lányok utolért remélem csak egy megfázás, tudom, hogy volt már róla szó, de igazából csak a lázat, kell szabad orvosolni, ugye?

Orsi

Kép
bjuti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 07:42-kor.
Vendég

Babanyul: nekem is a gyomrom tájékán...akkor megnyugodtam, hogy másnak is van ilyen. Nem fáj, csak fura :).
Te sem vagy sokkal messzebb tőlem szülés időpontilag :).

Nekem a febr.2 teljesen fix, UH-ilag, dátumilag és azért mert TUDOM hogy mikor jött össze Fügelady. Képzeljétek, ez kicsit morbid, de kiscica akkor jött amikor féjrem nagymamája meghalt, napra pontosan. Utolsó nagyi volt kettőnk családjában. Én hiszem hogy nem véletlen és...na mindegy, szóval hiszem hogy nem véletlenül alakult így.
Kreiszi te hol szülsz?
Zsu83 leírnád hogy miket viszel a kórházba? Mégis csak egy helyen szülünk, nekem meg lövésem sincs. A látogatás hogy van a csecsemőosztályon?

Kép
budabo

Jó reggelt!!

Kicsit bedőltem tegnap du az ágyamba, aludtam legalább 2-3 órát, na meg fekvés, pihike..:)))) na előtte tudjátok nem nagyon aludtam néhány éjszakát. Na aztán gondoltam lesz bajom éjjel, hogy fogok aludni, de sikerült, egészen fél 9 ig, nem is tom hogy csináltam.:) Végre! na azért pisijárat volt, persze 3x kb.
De látom Ti meg tegnap éjjel buliztatok itt a neten!
Kicsit mindig megnyugszom, mikor reagáltok a jajgatásokra, hogy Nálatok sincs tulképpen másképp. Nehéz a vége az biztos!
Köszönöm a bókokat, a képeket illetően!
Julcsi, sajnos nem hiszem, hogy tudunk élőben talizni, én a méreteim miatt már ahogy írtam többször is, nem tudok már messzebbre vezetni, a bkv+volánjáratot meg inkább kihagynám. Az az igazság, hogy engem mostanság a férjem hurcol mindenhová, a jövő 7en meg még 1-2-3 ügyfelemhez is el kell majd ugrani anyagért, na meg kedden orvos, + sztem már aktuális lesz a ctg is, ami kedden derül majd ki, hogy mikor. (gondolom én). Ha még be is vinne hétfőn, mi a fenét csinálna, már ha ráér egyáltalán, amíg én szépen elcseverészek. Hát kedvem pedig lenne, de ez van. Sajnos Elif sem megy autóval, vele beszéltük anno, hogy majd meglátjuk!:(((((( Marad a majdnem
ismeretlenség! :cry: :cry:
Azért Nektek kívánok jó szórakozást a találkához!!!!!!
Spéci babakörömvágó olló, tényleg használhatatlan, marad a normál 1-2 hét múlva.
Én is elszaladtam a kínaiba vettem 950,,-Ft-ért hálóinget a szüléshez, úgy tom sajátba kell szülni? RÖhej, de már erre sem emlékszem. Az előző 2 amit vettem egy kicsit kisebb méret és amíg van pocim nem nagyon kényelmes felvenni. Szülés utánra méreteztem, ezért futottam még egy kört. Na de ez meg, lányok nagyon erotikus, akkora ,mint egy ház, leírjam a méreteit? xxxl
Andi, lementettem a telefonszámodat, később nem biztos, hogy eszembe jutna. :lol: :lol: , még rendesen nagy is, majdnem visszavittem, hogy kicseréljem, de aztán mondom letojom, baromira laza, ilyen érzésem is már rég volt, hogy valamibe 2x beleférek ( na azért ez egy kicsit túlzás). nem szorít! :lol: :lol:
napi egy-két hsz, de az kisregény formába:)
puszi megyek reggelizni

UI: Babahírek nincsenek még? :lol:

Kép
kaandi

Bogi, hétfőn már a 37.hetet kezded,nem ? Vagy már én kavarodtam bele nagyon?!:)

Kép
kaandi

Pizsiből-hálóingből a legolcsóbb kínai is megfelel a célnak, lényeg, hogy jó mélyen kigombolható legyen...

Körömvágás: a szakkönyv írói nem gondoztak még csecsemőt. Ha nem vágjátok a körmét össze-vissza marja az arcát. Vannak olyan babák, akik már hatalmas karmokkal bújnak ki. A kis kesztyűt-zoknit furamód 10-15 perc alatt sikerül lebányászniuk a kezükről. Egyes kórházakban pedig határozottan ellenzik a használatát- mondván, miért kell szegény gyereket még az ujjszopástól is megfosztani-elég stressz éri e nélkül is. Én az első bosszancsnál betartottam a körömvágási tiltást, de amikor már a gyerek úgy nézett ki, mint egy vietnámi veterán, anyám megunta a dolgot, és lazán levágta a karmokat-semmi gond nem lett belőle. A második bosszancsot már én nyírtam meg pár nap türelmi idő után :oops:

A kispapának nem feltétlenül kell szendrót csinálni, szerintem előre be lehet pakolni pár zacsi sós- v. édes szárazkekszet ("Győri csoda"), puffasztott rizs- v. búza szeletet ("hungarocel"), ezekből a kismama is tud enni pár szemet, ha véletlenül nagyon elhúzódna a program. Ja, és ásványvíz mamának-papának (buborék mentes!!!) Van ám, aki a vajúdás során előszeretettel adja ki felül a gyomortartalmát... :( Nem szégyen, csak egy újabb kellemetlenség :oops: Én a 2. gyereknél- az elsőből okulva- alapból behozattam a tálat biztos ami biztos alapon. :?

Kép
kangu

Kaandi: A Dél-pestiben a saját hálóingedben, bugyi nélkül (nem jó a pizsama) vajúdsz, amit a kitolási szakaszban egy pillanat alatt lerántanak rólad, és rádhúzzák a kórházit. A 2 órás megfigyelés után visszaadják rád a sajátodat+a cuccaid közül a bugyit+betétet. Letolnak az osztályra, ott le tudsz zuhanyozni+ hálóing csere az oroszlánszag miatt, és az első szóra már kapod is a gyereket. :D Mindez persze a normál szülésnél (2007-ben szültem ott), a császárt nem tudom.

Kép
kangu

pmonika: én ugy tudom h a kiirt idöpontot soha nem változtatják. mindig uaz marad.

zetibebi:most h irod h a 2 heted jövö héten jár le. ez hihetetlen. pedig én vok majdnem az utolso dátum szerint. nemrég alig vártam a 20. hetet, most meg olyan gyorsan megy az idö.

olyan jo lesz ha kinnt van a picur, nagyon kiváncsi vok rá, másrászt furi lesz h nem mocorog bennt semmi. ez is az egyik legszebb pillanataim közé tartozik az életemben. :oops:

hugic: mi nem vettünk kisollot meg semmi ilyesmit, egedül hajkefét.
és ne aggodj h nincs még semmid, hidd el nagyon hamar meg lehet venni. én mindent kinéztem a katalogusbol és felirtam, igy vettünk meg mindent. olyan mintha én irnám soraidat, azt hiszem nekem is ilyen gondolataim vannak

zsu: tényleg leirhatnád mit pakoltál össze

háloing szinten öszintén megmondom nincs 1 db sem. a korházban kapunk utána meg anyukámtol kapok kölcsibe egy párat.

lányok azt hiszem lassan megfulladok. sehogysem jo, egyedül az ágyikomba, dehát nem feküdhetek egész nap. ja és izzadok is pluszba mint egy ...! éjjel is arra ébredtem h folyik a viz rolam, pedig nincs meleg a szobában. nem tudom mi van

Kép
Kép
nicko

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 07:43-kor.
Vendég

Sziasztok!

Feldobtam a közösbe a kórházi listát!

Yve: Örülök, hogy rendbe jött a bőrőd! :)

ZétiVera: Nekem ugyanezt mondta a védőnőm a körömvágó ollóval kapcsolatba, én is szót fogadtam neki! :wink:

Hugic: Én is 3 hálóinget viszek, biztonsági okokból, mert ugye történhetnek balesetek! :oops: Azt mondják azért jobb a hálóing mint a pizsi, mert így jobban szellőzik alul a seb is! :roll:
A betéttől én is nagyon félek :oops: , már ezer éve nem használtam!

Bogi: Nagyon jók a képek, szép nagy pocid van! :) Füge baba szobája nagyon tetszik!!! :lol:
A csecsemőosztályra nem jöhetnek be a látogatók, neked kell kimenni a társalgóba, a babát pedig az üvegajtó mögött kell hagynod, a látogatók így is meg tudják kukkolni a babákat! :)

Kreiszi: Akkor mi nagyon hamar megtaláltuk az Igazit, a nagy Ő-t! :lol: :wink:
zsu83

sziasztok lányok!

annyira boldog vagyok, h gyorsan a takarítás előtt el kell újságolnom. VETTEM PIZSIT MEG HÁLÓINGET IS :)
Bementem egy kínaiba és két rövid pizsit meg egy rövid hálóinget választottam végül. Az egyik pizsi V kivágású, na azt még anyukám elmélyíti (jobban szétvágja) és bepatentolja, így ki lehet majd emelni belőle a cicit, a másik meg állítható spagetti pántos, azt csak lehajtom, ki is próbáltam. a hálóing nem spagettipántos, de az is jó, teszek rá egy egy gombot meg gomblyukat és szépen kihajtogatom belőle amit kell! Vettem még egy kék színű frottír kapucnis kifogót is a kis manómnak. Így "ötezehatszá-at" fizettem értük összesen :)

Na megyek takarítani, mert most vettem meg a vadiúj ágyneműnket is (18 éves paplanban és párnában alszunk a párommal, gondoltam ideje újítani ha már a kismanónak jár :)) és mielőtt felhúzom őket előtte szeretnék portalanítani. Illatos szobába, ropogós ágyneműbe telik az új év második éjszakája :) de jó lesz.
(nagyon megnyugodtam ettől a pizsi dologtól, pedig mennyi minden kell majd még... hjjaaaaa :D

szendzsó ügyben még mindig nagyon önző vagyok. gondolom majd beköszön a reggel és kinyit a büfé, ha megéhezik. Ő úgysem akar velem lenni sem vajúdáskor sem szüléskor. Nem haragszom rá emiatt. Ő így gondolja én meg nem akarok erőszakoskodni, mert félek, h végül ellenérzést vált ki belőle majd a dolog. másrészt baromian idegesít ilyenkor mindenki és minden. ha nekem fáj vmi akkor csendben elfordulva-befordulva szeretek lenni és ne kérdezgessen senki és nem nyúlkáljon hozzám senki.

Bogi! Kisvakondot egyszerűen imádom! Ezért is nagyon tetszik a szoba! Kisvakondból bármennyi jöhet, bármikor! Alig várom h kistigresemnek majd bedobjam a dvd-t :) Ez a recsegés érdekes dolog, majd figyelek azért én is.

Zsancy: én azt hallottam, hogy a porszívós orrszívó jó igazán, mert a másik (az a kis kézi, ugye arra gondolsz) az max az első időkben jó, után nem tisztítja ki semmi rendesen az orrot. Hálistennek nekünk lehet teljesítményt állítani a porszívón, és az egyes is elég erős - orrszíváshoz - viszont nagyon halk :) de sok gyerek anyukájától azt hallottam, h nem félnek tőle a gyerekek vmiért, van olyan aki egyenesen magának csinálja :) - persze már nagyobbacska.
Mellszívóból azt hallottam, h a kézi semmire nem jó, csak "megnyomorgatja" a mellett, viszont lehet bérelni rendes gépet és a mellre tapadó részt pedig külön megvenni. Én kivárom még a kh-ban hogy egyáltalán szükség lesz-e rá, és ha igen, akkor intézkedem (mert ez sem olcsó móka).

Orsi, ha köhögsz, akkor nekem nagyon bevált végül a STODAL nevű homeopátiás szirup, napi 2 kanállal (én féltem, h bántja a kistigrist a köhögésem). Az első 2 napban felerősödik a köhögés tőle, de utána sokkal jobb! A lázzal viszont nem szabad viccelni! Azt én orvossal beszélném meg, de remélem nincs erről szó az esetedben!

Nicko: :shock: jó tudni h nem vok egyedül :)

Na megint regétlem... bocs

KépKép
hugic

Sziasztok!

Orsi: kenegesd nyugodtan, én úgy értettem, h dörzsölgetni, nyomkodni nem kell.
A lázat csillapítani kell, egyébként meg természetes cuccokat szedjél!

Bogi: Bajcsy KH-ban. Hétfőn a 37. hetet kezdjük :D :wink: !

Kangu: én már láttam olyat, h az 1 napos babának úgy vágta le az anyukája a körmét, h az alatta lévő bőrt is levágta :( , hát ezért is javasoltuk mindig inkább a kesztyűt.

Képzeljétek, tegnap vasalgatom a pelenkákat teljesen elgondolkodva, egyszer csak felnézek, h miért csinálom én ezt, majd néhány mp után rájöttem, h nemsokára gyerekem születik, erre megint elfogott a pánik :oops: .
kreiszi

Hmmmm.
Kreiszi: Én teljesen össze vagyok zavarodva. Miért a 37. hetet kezdjük? Ha most vagyunk 35 hét pár naposak, akkor hétfön - nekem - 36. és ezért???? Vagy én vagyok tök értetlen. :). De ez a valószínűbb.
köszi a kép dícséreteket, nekem is nagyon tetszik mindenkié, szoktam nézegetni.
Zsu köszi a listát is.
Babanyúl: remélem kihúzza addig Szoni baba amíg te szeretnéd.
Én igazából jól érzem magam, csak már nem szeretnék még egy hónapig ekkora pockoval...sőt még nagyobban rohangászni. Kicsit már türelmetlen is vagyok, hogy jó lenne már az egészen túl lenni és itthon lenni Fügével. Jól beebédeltem, nassoltam bűntudat nélkül, most éppen nem foglalkozom a kilókkal. Ha a 20-at is meghaladom akkor ez van. Főztem egy kávét és jól leülök egy órát pihizni, aztán vasalok kb estig a mennyiségből ítélve.
Azért kicsit irigylem aki nem sokat hízott és gratula hozzá :oops:

Kép
budabo

Bogi: hétfőn betöltjük a 36. hetet, így kezdődik a 37. Mint a szülinapoknál, amikor pl. 30. szülinapod van, akkor belépsz a 31.-be. Vagy pl. reggel 8 óra 1 perckor még csak 8 óra van, de már beléptünk a 9.-be. Na valahogy így.
Félreérthető volt, ahogy írtam, bocsi :oops: . De most már én is elbizonytalanodtam :oops: .
Jó az új vonalzód!
kreiszi

Körömolló: lányok én még a saját körmömet is csak csipesszel tudom vágni. Tudom ciki, de ez van:(
Most akkor mit tegyek? Vegyek a gyereknek bébiolló,vagy fertőtlenítsem a csipeszt, most mi lesz??

Nicko: te is izzadsz? Én is, de nagyon...nincs meleg, meg semmi én meg minden éjszakai wc túránál törülközök is, annyira le vagyok izzadva:(

Hugic: gratula a szerzeményekhez!!! Az apás szüléssel kapcsolatban nekem vannak és voltak is ellenérzéseim, de a kórház szülészetének pszichológusa szerint, nagyon fontos élmény az anyává és apává válás folyamatában. Mi abban maradtunk, hogy ő csak csöndes szemlélőként ott lesz és ha bármit szeretnék, akkor azt megteszi:) Ja és ha a kitolás alatt egyáltalán bent lesz, akkor szigorúan a fejemnél és nem nézhet majd lefelé.
De abban egyetértek, hogy erőltetni semmit sem szabad!

Lázam egyenlőre nincs, de izomfájdalom igen.. ezért akarom megelőzni, még mielőtt jobban kitör rajtam a nátha.

Orsi

Kép
bjuti

Hugic jól látod, tényleg sok mindent rátukmálnak a kismamákra, és sokan bedőlnek és azt hiszik akkor lesznek jó anyák ha mindent felvásárolnak (jesszus ezt senki ne vegye magára, eszemben sincs célzoni, csak a bababoltok nagy része valóban erre épít).
Hálóing nekem pl nem kell mert csak abban lehet lenni amit ők adnak. Ha nem adnak azért nem árt a 3 db mert nehéz megúszni átázás nélkül, így tudod egyből mosni csap alatt hogy ne maradjon foltos.
Ciki vagy sem, én az első 3 napot alsónemű nélkül töltöttem mert 1, nem tudtam lehajolni hogy magamra húzzam 2, vágta volna a császármetszést mert pont ott van a gumi. A betétet a lábam között szorongattam, de amúgysem mozogtam túl sokat úgyhogy nem tudtam elhagyni :oops: Aszem a 4, napon kértem meg apát hogy vegyen gyógyszertárban eldobható bugyit, L-eset vett (az S is elég lett volna) hogy ne vágja a sebem, és attól ha meg akartam szabadulni csak oldalt eltéptem és kuka.
Kaja apának: mi 10 órát voltunk a szülőszobán, és még másfelet a műtőben, apának eszébe sem jutott hogy éhes lenne :roll: ásványvíz volt nálunk meg szőlőcukor. De ahogy mondod úgyis van büfé.
Most elhatároztam hogy beviszem az mp3 lejátszót, van olyan duplázónk amivel két fülhallgatót is bele lehet dugni, lesz a lejátszón hevimetáltól kezdve enyáig minden, hogy hangulattól függően tudjunk választani :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?