A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Apa itthon maradt, de jobb lett volna, ha elmegy... na, mindegy... :roll:
Jövőre szervezek egy csajbulit a fiúk meg menjenek, ahova akarnak... ;)

Igyekszem olvasni!

Kép

Kép
regcsiken14

Akkorát nevettem délután, Szeli evett a lencsefőzelékből, és csak azt látom, hogy pakolja egymásra a karalábékat az asztalon, mint az építőkockát! :lol:

Szeli szerencsére nem sokat hallott a petárdák zajából, mert jól zár az ablak! :) Aludt, mint a bunda! :)

...nem is tudom, hol tartok... :?

ááááááá, vagy 3 oldallal le vagyok maradva... :(

Kép

Kép
regcsiken14

KTimi! Szuper híreket hoztál! :D

Na, az tuti, hogy szálanként tépném ki a hajam 19-éig, de esélyes, hogy 9-éig is. Az egy jó dátum lenne, de az is olyan messze van...

Vuduzzatok egyfolytában! Én már nem mondok dátumot, csak most! Na most! Na most? :D

Akinek minimum 3900 g-mal született a babája! Rá tudtátok adni az 56-os rucikat?

Anikó! Tök jók a képek! Én is szívesen buliztam volna egy ilyen helyes pasi társaságában! 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Halió

Jó kis buli volt, ettünk, ittak a fiuk, táncoltunk..2 re otthon voltunk mert annyira fáradtak voltunk..:-( sajna itt is nagyon ment a petárdázás emma nem nagyon tudott aludni...de délután családilag aludtunk egy nagyot. :-)

Maggie: hogy vagytok?

Mesi: én nagyon szeretem a számokat .....és ez a 09 01 09 nagyon tuti!!!! de az én 2. tippem a 09 01 03 is jó lenne! :wink:

:arrow: aludni.mert a du-áni alvással együt is csak 5 órát aludtam..:-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok !

Ismét itt.
Délután 37,3 volt a hője Ádinak ami nagyon szuper.
Egy délután alatt 5 kis üveg teát ivott meg ( 125ml ).
Vacsorára ismét megpróbálkoztam a tápival hát szívot kettőt és már köpte is ki.
Viszont a húslevest azt bekanalazta ezerrel tésztával.

Remélem kicsit jobban lesz.

Mesi : bocsi, hogy állandóan zaklatlak de sajna ti már túl estetek ezen a frány szájfertőzésen. Szóval az lenne a kérdésem, hogy az aftát azt mivel kezelted ?
Én most Tantum Verdével kenem ( elég túlzás mert szegény alig engedi ) de lehet van rá valami más is.

Drágáim én lépek mert marha fáradt vagyok.

Mindenkinek kellemes nyugodt éjszakát.
20200310173350

Sziasztok!

Köszönjük a kép dicséreteket, hát igen nekem néha az ébrentartással vannak gondjaim :oops: :lol:

Ágica: Nincs mit, máskor is :wink:

KTimi: Örülök, hogy Ádi javul, igazi kis vasgyúró, hamar legyőzi ezt a betegséget! :D

Mesi: Máté 4100 grammal született és a képek alapján (visszanéztem :wink: ) kb. 1 hétig hordott 56-os rucit :lol:
Hahóóó Gegi, gyere már ki!!!!!! :D

KépKépKépKép
meryke

KTimi! Nem zaklatsz! :D
Aftája nem volt Zsozsinak, mi gyogyótári kutyulmányt kaptunk. (Zsibbasztót).
A Tantum Verde-vel óvatosan, nem szabad sokszor használni egy nap.
Hirtelen nem is tudom aftára mi a jó.

Meryke! 1 hét? WOW! :lol: Akkor én sem számítok másra.

A helyzet az, hogy összebújnék Apával, de ha csak az lesz, mint múltkor, hogy nem indítja be, csak 10 órán keresztül fájok, akkor inkább nem. :?

Kaqk! A 3-a is jó lenne! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi, Bence 4100 grammal született, és már a kórházban a nővérke nem tudta begombolni az 56-os bodyt...Panka 3950 grammal sem hordott túl sok 56-os rucit 8) ...
dettyk

Hello Lányok 2009-ben!

Csodásak a képek! Hogy milyen sok gyerkőc bírta késő estig!

KTimi, hála a jó égnek, h már túlvagytok a mélyponton. A házi húslevesnek meg nagyobb a gyógyító ereje, mint bármilyen gyógyszernek. Ugye tudod? :D :wink:

Megálltam, h nem nyúltam ma sem a vasalóhoz, sem a porszívóhoz. Igaz, már úgy érzem, h megesz a kosz, de holnap ennek is vége. Cserébe ma olvastam egy jó órát nyugiban. Na ilyen is jó régen volt :D Kaptam vagy 7-8 könyvet karira, úgyhogy mostanában le fogok csippenteni az éjszakai alvásaimból... :)

Emese, 3850 (igaz kicsit 3900 alatt), de 56 centivel, ennek ellenére másfél hónapig tutira 56-ost hordtunk. (vagy tovább) Igaz lassan hízott.

Lányok, a babák (első terhességnél) meddig tudnak irányba fordulni? Barátnőm 33 hetes terhes és faros a babája. Első szülést egyáltalán bevállalnak így a dokik?

silka
silka

Sziasztok!

Emese: nekünk még mindig van olyan body (tescos) ami 0-3 hónapos korig volt jó és még mindig használjuk :D . (Elvileg az 56-os teljes teszt hosszra van méretezve).
Tomi 3500-al született és 58 cm-vel és így még nagy volt rá az 56-os. Mondjuk ez a Mi tapasztalatunk.

Kép
zebibaba

Visszakerestem, másfél hónapos korában majd' 4,5 kiló volt Liza, tehát eddig. Bár szerintem ez testalkat és gyártó szerinti szabás kérdése. Néha olyan össze-vissza méreteznek...

Engem mindenki riogatott, h főleg az elején 1 perc alatt kinőnek mindent. Van egy 74-es átmeneti kabátunk, tavaly tavasszal vettük, még ősszel is nagy volt, úgyhogy pár hónap múlva jön a 3. szezonja. :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Köszönöm az 56-os válaszokat! :)

Silka! Még az utolsó pillanatban is befordulhatnak a babák.
Orvosa válogatja, de szinte kizárt, hogy első babánál bevállalják a faros szülést. Ha nem fordul be, 99%-ban császárra számíthat.
Ha az anya anatómiája olyan, hogy nem tud befordulni a baba, akkor nem is fog, de ez még nem derül ki ténylegesen, csak a végén.
A dokinak már az elején el kell tudni döntenie, hogy a baba feje át fog-e férni a szülőcsatornán, vagy nem. És a faros szülés egy sokkal intenzívebb szülést jelent, mint a sima.
Első babánál ezt szerintem nem lehet eldönteni.
Ha második lenne, akkor nagyobb lenne az esély, hogy befordul (mint az én esetem), mert egy gyerek már normálisan kijött, akkor a második is kijön. Fejjel előre, (vagy farral).

Én tanácsolom, hogy imádkozzon Mekka felé, az nekem kétszer is bejött, mert Gegi ugye pörgött ezerrel. Faros-fejvégű-haránt-fejvégű.

Álljon négykézláb, de ne a tenyerén támaszkodjon, hanem az alkarján, így a feje lent van az anyának, a popója meg az égben.
Nem kell többször csinálni, mint naponta 1 perc!

Csinálja szorgalmasan, és ha van rá hely, be fog fordulni a baba! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Zebibaba!

Üdv a csapatban! Mi nem ismerjük egymást? Én is Szolnokon élek és Mónit is ismerem. Biztosan találkoztunk már séta közben.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Szép Reggelt!

Drága Maggie Nagyon Sok Boldog Szülinapot!!!

Enyém gyerek 15perce kelt,igaz hogy negyed 11-kor még kukorékolt :lol:

:arrow:

Kép

Kép
agica1126

Vindo,Maggie!

Isten éltessen születésnapotok alkalmából :)

Ágica!
de jó neked :) enyém már megint hajnalban anyázot :)

KépKép
viranka

K. Timi: örülök, hogy Ádika jobban van! :-)

Gremese: én nem is igen vettem 56-os cuccokat Ádinak, talán csak 2-3 darabot, amikor a 32. héten megtudtuk, hogy jókora baba várható. De azért párat kaptam ebben a méretben, és talán 1-2 hétig hordtuk is :lol:[/b]

Kép
Kép
irina

Isten éltesse nagyon-nagyon sokáig debreceni szülinaposainkat, Maggie-t és Vindolandát!
Kép

Kép
Kép
irina

Vindo és Maggie Nagyon sok boldog születésnapot

Mesi a 09 01 09 mindjárt itt van 8)
már csak egy hét :wink: :lol:

Dettyk jók a képek nagyon.
micsoda mokkája van Pankának :lol:

K.Timi örülök, hogy jobban van Ádika.

Maggie Bercó, hogy van?
Milyen éjszakátok volt?

Anikó80 jók a képek :lol:
hogy kidőlt Marcika :lol: :lol:

Panndi küldök neked át pár kilót ha akrod 8)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nem bírom ki, teszek pár képet 8) :lol:

Kép tegnapi ájulás :lol: :lol:

Kép buli van

Kép anyával

KépKép
Kép Kép
l.móni

vindo és maggie: nagyon boldog születésnapot kívánok Nektek! :lol:
Vendég

LÁnyok, köszönjük a köszöntéseket. Nagyon kedvesek vagytok! :oops:

Gyors reagálás, míg a fiúk alszanak 8)

Emese - Rugó 3700 valahány grammal született, de mindössze 49 cm volt. Mi nagyobb súlyú babára készültünk (BPD alapján), ezért főleg 62-es rucikat vásároltunk. Na, míg benn feküdtem, Gábor felvásárolta az 56-os kínálatát a tesconak, de még az is csak lötyögötött rajta hosszban. Szerintem egy 3-4 hónapig használtuk amúgy. Ugyanis akkor hirtelen elkezdett eléggé megnyúlni, meg az első két hónapban úgy hízott, mint a gömböc.

Móni - szuper képek :D Mit csináltatok Grétával az etetőszékben? :shock:

Sajnos csőtörésünk van. A múltkor írtam, hogy ráfizettünk az átalányra már decemberben is, de januárban vagy 30 m3 vizünk folyt el :evil: Szerencse a szerencsétlenségeben, hogy még nincs csatornázva, így kevesebből megússzuk, valamint a kerti csap régi illesztéke ereszt (Gábor megpiszkálta, és most nem pörög a számláló).

Ennek ellenére ma ki kellene ásnia a csövet, ami jó lesz a fagyos földben :?

DE: Nagy pelyhekben szakad a hó... Szinte először, mióta ebben a házban élünk... Lehet, még havat is kell lapátolni, ha így halad :wink: Már írtam, hogy a kedvenc évszakom a tél, oda-meg vissza vagyok a hidegért meg a hóért 8)

Este talán elnézünk az Aquaticumba. Este tízig vannak ma nyitva. Csak kicsit sokallom a pénzt érte. De Rugó nagyon szeret fürdeni :roll: Meg Gábornak is jól esik majd az ásás után egy kis lazítás :wink:

De még nem tudom. Mára várjuk az egyik tesómékat is újévet köszönteni családostul :roll: Majd csatlakoznak az ásási munkálatokhoz :wink:

Szép napot, netezek tovább vadul, amíg alszanak a többiek.
V.

Kép
vindolanda

Vindo neked is nagyon boldog szülinapot!! :oops:

Kép

Kép
agica1126

KÖszi, Ágica :wink:

Ktimi - akkor a helyzet rendeződni látszik, folyadék-gond megoldva :wink: Ügyesek vagytok.

Kép
vindolanda

És Maggienek is boldog születésnapot kívánunk.

Ja, ketten együtt vagyunk vagy hetven évesek :x

Kép
vindolanda

l. móni: csodásak vagytok!

Lányok, mától fogyózom. A reggelivel vagyok gondban, hogy ne legyen nagyon hízlaló, de félóra múlva ne is legyek megint éhes. Eddig vajas pirítóst ettem felvágottal, de azután is sokszor volam éhes.

Kép
Kép
irina

Vindolanda, Dmaggie! Nagyon boldog szülinapooooooooot!!!!!!!

Zsozsi nincs jól, domborodik a dobhártyája, fáj a füle, megyünk az ügyeletre. :(
Apája volt ilyen, kiskorában rengetegszer szúrták fel a fülét.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: úgy sajnálom! :cry: Azt hittem, már túl vagytok rajta, és Zsozsi mindig olyan stramm kislány volt... Nem lehet azt a Prevenart valahogy kiverekedni a gy.orvostól (ha jól emléxem, nem kaptátok meg, mert elfogyott)?

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

NAGYON BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNUNK AZ EGÉSZ CSAPATNAK!!!

VINDO, MAGGIE: NEKTEK PEDIG NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!

Anikó: megkaptam, válaszolok, csak sosincs annyi időm, mint amennyit szeretnék...

Mesi: jobbulást Zsozsónak! :(
VikDan 3500 gr-al és 55 cm-rel született. A kórházból 62-es ruciban hoztam haza. Próbálkoztam 56-ost is, de sehogysem bírtam rázúzni...de tényleg testalkattól függ.

Jaj, de szépek a képek a kisemberekről!!! :D :D :D

Irina: én is fogyózom. A nagy jóléteben híztam 4 kilót...biztos a nyugodság jele...vagy mittomén... :roll:

Kép
Kép
timi26

Vindo: sajnálom a csőtörést! A rokonokat mindenképp fogjátok be fagyos földet ásni! :lol: [/b]

Kép
Kép
irina

Timi26: örülök a nyugalmadnak, megérdemelted! :-)
De én tuti, hogy nem attól híztam el... inkább fordítva.

Kép
Kép
irina

Mégsem ásunk - Gábor szerint most stabilizálódott a helyzet, így tavaszig nem túrjuk fel földet (beton is van rajta egy kevés). Majd kétnaponta ránézünk, hogy pereg-e az óra :roll:

Emese - jaj, ez szörnyű. Nekem kiskoromban mindig arcüreggyulladásom volt, lámpáztunk stb. Zsófinak jobbulást.

Timi - de jó, hogy nyugodt vagy :wink:

Irina - nekem fogyós tippjeim nincsenek. De vannak itt a topikban profi fogyózók, szerintem tudnak Neked segíteni.

Mentem, V.

Kép
vindolanda

Maggie, Vindo, boldog szülinapot Nektek :D !!

Mesi, nagyon sajnálom Zsozsit, sok-sok gyógypuszi neki :cry: !! Nálad semmi jel :wink: ??

Irina, nálam a reggeli Norbi módra :wink: rendszerint virsli volt tükörtojással, és pufi búzát ettem hozzá. 1 pár virslivel és 2 tojattal simán elvoltam délig, miután hozzászokott a pocim :oops: ...

Mégsem az én hülyeségem miatt nem aludt Panka, tegnap nem teázott, mégis 10-ig bugizott este :shock: ...vagy a levegőben van valami, vagy a gyógyszereiben :evil: ...
dettyk

Sziasztok!

Boldog új évet nektek!

http://www.123greetings.com/events/new_ ... ear18.html

Remélem egyszer még bővebben is tudok jönni :)

Viranka azért a képekre muszáj reagálnom :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi

KépKép
KépKép
fleur

vindo és maggie: nagyon boldog születésnapot kívánok Nektek!

Szegény Zsoszi....nekem is rengetegszer szúrták fel a fülem...már ordította mikor apu befordult abba az utcába..:-( engem talán kékestetőn kúráltak 1-2 hétig..állandóan kint kellett velem lenni a száraz hidegben......

Mi jól vagyunk..pörgünk..próbálunk mindenkivel találkozni...Emma rettentően élvezi!

és igen esett a hó...emma csak úgy sasolta..:-) sajna annyi nem hogy szánkózni tudjunk

Maggie: 12-ig itthon vagyunk..tudunk találkozni addig vmikor? Hogy vagytok?????

KépKép
kaqk
Debrecen

Mesi!
jjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjj :( :( s tényleg az infralámpa nem jó rá? jobbulást++++++++++++++

Vindo!
azért jó h. nem ástok :) jó meló lenne :)

örülök h. mosolyt csaltam azzal a sorozattal arcotokra :)

Irina!
90 naposnál az volt h. délig csak gyümi :) de Dettyk módszere jobban hangzik :) sok sikert,biztos ügyi leszel :wink:

KépKép
viranka

Sziasztok!

Jaj, már nagyon hiányoztok, senkiről nem tudok semmit... :(
Délelőtt főztem (cigánypecsenye, krumplipürével vagy rizzsel), most lent voltunk Szelivel, mert itthon nem akart aludni, a hideg elnyomta, meg bevásároltam. Most itt van Anyu, nem szereti, ha gépezek... :?
4-re meg jönnek a barátnőmék.

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Sajnos csak most érek ide, eddig vendégség volt. Semmi különös, csak anyukám, az öcsém és a dédi.

Vindo! Isten éltessen Téged is Drága! Jó, ez a ketten hetven. :lol: De akkor Te alig 30, én meg már egyre közelebb a 40-hez. :lol:

Nagyon köszönöm a kedvességeteket! :lol:

Kaqk! Még mindig rosszul, bár az éjszaka jobban sikerült, mint vártam, két ébredés volt, ill. a szokásos hajnali 4-5 órás mellettem landolás. No, onnantól már nem nagyon alszom, mert Bercó forgolódik, olykor rám cuppan, stb. :lol: Jó tudni, hogy még eddig itthon lesztek, remélem már nem tart sokáig ez a nyavalya.

Emese! Jaaaaaj! Zsozsinak millió gyógypusszancs.

Irina! Kitartást Neked! Szerinetem holnaptól én is kezdem, mert az ünnepek rajtam is hagytak nyomot. Pedig még igazán étvágyam sem volt. :twisted: Már végre 67 alá küzdöttem magam, most meg..... :twisted: :twisted: De csak magamnak köszönhetem.

56-os ruci. Bercónak is volt pár darab, tényleg nem sok, nagy babára készültünk mi is és Dávid anno a 4,45 kg-jával nem fért bele az 56-osokba. Bercón viszont nagyon csinosan álltak, pedig ugye ő is több volt, mint 4 kiló.

Timi! :lol: :lol:

K.Timi! Örülök, hogy jobban van a herceged!

No, mennem kell, mert Bercó már lassan önkívületi állapotban mondogatja: cici, cici :lol:
dmaggie

Sziasztok!
Szülinaposoknak nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!
A betegeknek jobbulást!
A képek meg egyszerűen édesek!

Emese: fülecskére nekünk doktor néni meleg sót ajánlott, vagy lehet kapni olyan sapkát, amibe külön, kell felmelegíteni két kis zselé párnát. 4000-5000 Ft- között van, már pontosan nem emlékszem.
Dr. Somi-féle Fülmelegítő sapka. www.gyogysapka.hu
Nálunk Tomika jól viselte, amikor a foga miatt érzékenyebb volt a füle.

aniko80: Lehet, hogy már találkoztunk, mi általában a Széchenyi lakótelepen szoktunk sétálni, Ti merre laktok?

Én is dobok palacsintás képet:
Kép Kép

Kép
zebibaba

Sziasztok !

Mesi : mennek a gyógypuszik Zsozsinak.
Mi ujság, mi volt az ügyeleten ?
Hogy van Zsozsi ?

Nálunk a helyzet elég jó.
Ma egyszer reggel volt 38 a hője Ádinak azóta csak fokozatossan megy lefele neki.
Reggel a tápit ismét nem fogadta el.
Csak a Kecskemétis brokkolis pulykahusit eszi meg a gyógyhusilevesemet.
Mondjuk már nem izgatom magam az a lényeg, hogy eszik.
A kedve is sokkal jobb és persze a betyárkodásokra van esze ( fal mentén lefele jövő tv kábel ráncigálás, tiszta ruha között bujkálás a szárítónál ).
Egyedül ami gáz az ébredések.
Gondolom a száján veszi a levegőt és amikor felkell tutti nagyon kivan száradva a torka és elég nehezen kezd el inni.
Kicsit erőltetem neki aztán amikor érzi, hogy jó neki akkor már magától letol egy kis üveg ( 125ml ) teát.
Igazán most csak teát kapott mondván abban van kicsi szánhidrát, hogy legyen valami a pocakájába és azóta mióta a teát issza folyamatosan így most a sima vizet nem igazán fogadja el.
De sebaj az a lényeg, hogy iszik.

Lányok mi az a szer amit szoktatok adni a babáknak miután beszedtek egy adag antibiotukumot ?
Gondoltam ha veszek neki egyet, hogy rendezőjőn neki is a bélflórája.

Na lépek is mert takarítás közben vagyok míg Ádi és apája átmentek anyukámékhoz ( 2 emelet van közöttünk.

Este jövök még hozok képeket is.
20200310173350

KTimi!

Normaflore amit adni kell 2 ab bevétele közt,helyreállítja a bélflórát :)

Mesi!
Hogy van Zsófi?

Zebi!
édesek a képek Tomiról :)

KépKép
viranka

KTimi! Amit Viranka írt, plusz joghurt!

Zsozsi nincs jól. :(
Elmentünk az ügyeletre (Bethesda), egy órás várakozás után felhívtam anyut, csináljon valamit, mert ezren vannak, és ráadásul 40 fok. Nem az a drnő volt, akit ismert, így hagytuk, vártunk. Kis idő múlva hív, hogy beszélt valakivel, mondta, hogy mindenórás kismama van kint, Ő szakmabeli, és hát én a lánya.... Oké, soron kívül behívnak minket, meglátják, hogyan. Oké, csak bejutunk 1 óra után. Telt- múlt az idő, Zsozsi tűz forró lett közben. Vittem lázmérőt, kúpot. Megmértük a váróban a lázát, 39 fok! :shock: Kúp be. 3,5 óra :!: után hívtak be minket soron kívül :!: Közben Gegi feszített, keményedtem, Apa kint dohányzott, Zsozsi a vállamon, én már sírtam....
Zsozsi 3,5 órán keresztül aludt/kómázott Apán...
Borzalom.

És miért? Mert a sok barom leszavazta a 300 Ft-os vizitdíjat, amiből fejleszteni lehetett volna, és akkor talán nem egy, hanem két rendelés megy egymás mellett. :evil:

Szóval a dobhártyája kifakadt, középfülgyulladás megint, plusz kicsit a másik füle is...
Kapott széles spektrumú antibiotikumot, meg mindenféle nyavalyát...

De amikor azt ecsetelte a doki (nagyon alapos volt, minden rendben volt vele), hogy ha nem javul az állapota, vagy visszaesik, akkor nem kizárt a fülműtét (ahol csonton kell áthatolni....)
Na itt már a sok keményedés, várakozás, beteg gyerek után már teljesen kész voltam....

Most már jobb, anyuval konzultáltam, megnyugtatott, nem kizárt, hogy az orrmanduláját ki kell venni, de hát csináljuk a dolgokat....

Zsozsi lázas, Apján alszik, lassan mérek, kúpozok, átöltöztetem, és leteszem csicsikálni.

Sajnos nem kizárt, hogy "fülileg" az Apja anatómiáját örökölte, akinél nagyon sokat kellett fület felszúrni.

Zebibaba! Aranyos vagy, köszönöm, de most melegíteni nem szabad, és hát egy fül-orr-gégész főorvos az anyukám. :wink:
Amúgy otthon anyu még domborúnak látta a dobhártyát (tehát genny volt mögötte), mire beértünk, a várakozás alatt kifakadt.

És persze várjuk Gegit rendületlenül... :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó sok kép volt :) szépen teltek az ünnepek és a szilveszter mindenkinél, ahogy a képekbőlítélni tudok :)

Én 2 napja teljesen beleőrültem a digital scrapbooking-ba :) nagyon klassz. Persze még csak most tanulgatom, de márfogalmazódik bennem a jövő évi karácsonyi ajándék a családnak.
Azt minden esetre megfogalmaztam, hogy szeptemberre már minden ki lesz találva és ha még nincs kész neki is állok, mert decemberben az a pár hét nagyon húzós volt. Szép dolog a kreatívkodás, csak úgy, hogy Lilla délelőtti és esti alvása van kicsit
húzós volt.
Főleg, hogy mostanában sokszor előfordult, hogy későn ment el aludni. A legdurvább fél 12 volt. Én már fogtam magam és lefeküdtem az ágyba, hogy nem érdekel lányom jössz vagy nem én megyek.
Mondjuk hozzá teszem ez elhúzódó délutáni alvások miatt volt (fél 6 vagy 7es ébredés)

A fogak ahogy megérkeztek a rosszkedve is megszűnt, szóval igazam lett a hisztivel kapcsolatban. Mostanában nem is nagyon fodult elő. Igaz szokott nyafizni, meg sírni. Mi már megítéltük neki az Oscar-t párszor, de ez azért már közel nem olyan.
Végül 3 rágó jött ki egyszerre. 2 fent, 1 lent bal oldalt. Viszont tegnap megint kezdett nyüszisebb lenni és úgy tűnik elindult a jobb alsó is. Remélem csak ez az 1 jön, akkor talán nem lesz annyira nyűgös tőle.

És megint nézegettem a karácsonyi készülődős oldalakat, azt nem mondom, hogy összefutott a nyál a számban :) (teljes telítődésben és +2 kg-ban vagyok így az ünnepek végével), de nagyon guszta menük voltak.

Mi januárra toltuk a 15hós oltást. Látom sokan betegek lettek tőle, már előre is félek. Jöv hét szerda. Ráadásul prevenart is megkapja.
Tényleg átalában hány nappal az oltás után jelentkeztek tünetek? No közben már szembe találtam magam Mesi válaszálval.
Amúgy 9600 g és 79 cm.

Aki még beteg annak gyógyulást.

A sok ünnepeltnek nagy nagy puszi névnapra illetve születésnapra. Nem merek részletezni, mert egy ideje már nem köszöntöttem senkit :oops:

Niki
Kiváncsi vagyok az európai utas beszámolóra, biztos nagyon jó volt. No meg itthon is lehettetek.

Viranka
A képeket nézegetve Mírának egészen megnőtt már a haja :lol:
Állati volt az a blog részlet vagy micsoda :) jót vigyorogtam rajta.

Móni
Szerinted meddig lesz még a város kivilágítva? Igaz mostanában nagyon hidegek vannak, szerinted séta? Vagy inkább csak talizzunk valamikor?

Dotildi
Mi az az oldal nekem is megadod? (scrapbook)

Pandi
:( a súlyod miatt nagyon szorítok, azért gondolom most már szeretnél kicsit hízni is. A hányás még mindig babó és összezavarodott hormonháztatzás miatt van, vagy ez most más?
Gratulálok a kislányhoz!

Silka
Aztaa, hogy a te lányod miket nem mond? :) tök jó

Köszi mindenkinek minden receptet gyorsan mindent lementettem :)

Amúgy én a végére már annyira utáltam a karácsonyt :( csak azt éreztem, hogy halálra dolgozzuk magunkat (Peti végig dolgozott, nem engedte el a főnök szabira) mindent egyedül kellett intéznem, a gyereket is és nem így képzeltem.
Ráadásul nekünk a család 2 irányba van, és nem azt a kellemes vágyódást éreztem az utazás iránt. Karácsonyi ajándék gyártás, utazás, karácsonyi ajándék gyártás, sütés, főzés, takarítás és újabb utazás....kicsit sok volt.

Sense
Sajnálom, hogy ilyen rosszul alakul az alvásotok, hát el is hiszem, hogy kivagy. Én már attól is kivagyok, ha 3-4x kelni kell hozzá vmi miatt.
Szerintem kicsit hagyjátok, nem tudom ő mennyire olyan típus, hogy lehet. Az tuti, hogy az elején lesznek nagy sírások, de szép fokozatosan hozzá fog szokni, hogy egyedül kell elaludnia, vagy csak némi simogatással.
Nekünk is voltak/vannak Lillával rosszabb időszakok.
Szóval szerintem minden nap tölts 2-3 perccel kevesebb időt az altatásával (azt hiszem a Suttogó módszernek is ez a lényege) ha eddig ölben altattad, akkor kezd úgy és minden nap legyen kevesebbet az öledbe és tedd hamarabb az ágyba.
Aztán egyszer csak átszokik, hogy egyből az ágyba kell feküdni (az biztosan nehézség, hogy már nem rácsos ágya van, tehát ki tud mászni.)
Ha sír max 2 percig hagyd sírni (ez csak nyüszi sírásra vonatkozik, ha nagyon sír akko mi azonnal bemegyünk hozzá)
Lillának van még egy zenélős kutyája, mostanában azt kell felhúzni neki elalváshoz és kicsit simogatni kell a hátát és még pár percig ott maradani vele utána amíg már majdnem alszik.
Összesen max 10 perc szokott lenni.
Remélem nem voltam túl zagyva, de nyugodtan kérdezz vissza. Mostanában nekünk is voltak nehézségek az altatással.
No valami olyasmit akartam írni, mint Dotildi, csak neki jobban összejött :lol:

Heni
Nagyon klassz lett a nappali.

Én már 2 napja készülök lencsefőzeléket csinálni :)

Plüssjátékokkal Lilla sem nagyon játszik, de szerintem az később jön majd.

Silka
Azért tuti nem. Csak idő kell neki mire vissza áll. Tudod fokozatosság és tartsátok magatokat! És minden megint a régi lesz.

Móni
Ez a pénzkérős story nagyon durva volt. Valószínű az egész kamu volt, különben a ruhának is örültek volna.

Ágica
A tesós kép: már épp mondani akartam, h de jól áll neked ez a vörös haj :lol: nagyon hasonlítotok egymásra. Ja igen valami rémlett, h van ikertesód :lol:

K.Timi
Puszi Ádinak, remélem hamar gyógyul

Vindo
A videók :lol:

Szilveszter, mi pár utcával odébb barátainknál szilvesztereztünk. Ott is aludtunk, mert így egyszerűbb volt. Ott is van egy csajszi, másfél hónappal idősebb Lillánál, s a barátnőm most várja a hugicát.
Én csináltam a kaját, hogy neki ne kelljen főzőcskézni. Fokhagymás pácolt sült husi, bab saláta, francia saláta és ő csinélt kukorica salátát + csináltam túrós, diós baracklekváros sütit. Isteni lett sztem.
A lányok 10kor aludtak el, 12 után azonnal durrogtatás ezerrel, Lilla fel is ébredt és nagyon kiakadt, de miután bementem hozzá hozzám bújt és aludt tovább.
Ezen kívül a délelőtt jó mozgalmas lett, itt Miklóson átugrottunk egy barátunkhoz, van 2 ikerlánya. Lilla nagyon élvezte őket. Hazafelé 2 perc alatt beájult. Aztán átugrottunk a közvetlen szomszédainkhoz koccintani. Beáldoztam magam én vezettem este, így Peti ivott :lol: sikerült neki becsípnie rendesen.
Éh gyomorra megivott fél üveg pezsgőt :lol:

no még 2 oldal, majd még este próbálom :) de ezt most elküldöm mielőtt Lillának sikerül kitörölni vagy kikapcsolni a gépet :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Dettyk, köszi a tippet, ez a reggeli nagyon tetszik nekem! :-)

Viranka: köszi szépen a drukkot!

Maggie: akkor tartjuk egymásban a lelket a fogyi alatt, jó? Sok erőt és sikert kívánok Neked hozzá!
Én még csak kísérletezgetek, hogy mi lenne jó, pl. a vacsi teljes elhagyása eleve irreális, mert du. 1-2-től másnap reggelig én nem bírom ki, hajlamos leesni a vérnyomásom, szóval simán elájulnék, no meg este dolgozom, oda is kell némi energia. A mozgást kéne beiktatni, de félek, hogy amíg Ádi alszik, felébred az ugrálásra. És hát ebédidőben alszik, ebéd után az ember nem tornázik... Na, milyen jól lebeszélem itt magamat :lol:

Zebi: nagyon édes a kisfiad!

Csók, megyek fürödni, dógozni.[/b]

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Mesi!
Szörnyű hallani is, min megy keresztül Zsozsi. Na és persze te is. Nem egy mindenórás kismaminak való feladat, az biztos. Kitartás!
Mennek a gyógyenergiák.++++++++++++

Vindo!
A csőtörés mocskos egy ügy. Nekünk a régi házunknál volt egyszer a falban. Észre sem vettük, csak amikor már megsüllyedt az egyik fal!!!

Irina!
Én 90 napoztam egyszer. Nekem ez volt az egyetlen módszer, amit tartani tudtam. Mondjuk én édeség és tészta (szénhidrát) függő vagyok. Ez nekem azért volt jó, mert mindig arra gondoltam, hogy mindjárt annyi kenyeret ehetek, ami belémfér. ;) A gyümölcsnap viszont szörnyűséges benne!! Utána hónapokig nem ettem semmilyen gyümölcsöt.
Még tini koromban egyszer nagyon durván fogyókúráztunk a barátnőmmel. A cél a napi 500 (!!!) kcal bevitel volt. Legalább 3-4 hónapig bírtuk. 15 kilót fogytam...
Mára ez a súly az álomkategória. Sajnos.
Mindenesetre sok sikert!!!

Maggie, Vindo!
Boldog születésnapot!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Ez a kettő még fontos:

Gremese: te drága, ez rettenetes lehetett és nagyon sajnálom, hogy így és most történnek Veletek ezek a dolgok! :cry: Azt hittem, a Bethesdában jobb a helyzet, de hát ha ennyien vannak ott... (Anno áprilisban minket 1,5 órát várattak este úgy, hogy 1 darab beteg kicsi volt Ádi előtt, és úgy vittem be, hogy hányik-hasmenése van, nem tudni, kiszáradt-e, 39 fok feletti láza van általában, és meg sem nézték sokáig. Ez volt a Szent László. Ehhez képest dicsérte mindenki nekem a Bethesdát.)
Kívánom Nektek, hogy Zsozsinak gyógyuljon meg a fülecskéje, ne legyen se felszúrva, se műtve, legyen rendben mihamarabb! Neked pedig csodás szülést! Szerintem Gegi most már megvárja, hogy Zsozsika meggyógyuljon.

Fleur: örülök, hogy javult nálatok a helyzet, és Lillus hangulata is rendbejött! És micsoda súly! Emlékszem, mennyit aggódtál ez miatt, és most jól behozta a kicsi lány! :D

Kép
Kép
irina

Mesi!
Már karácsony óta akartam kérdezni, de mindig elfelejtem:
Zsozsinak tetszik Elmo?
Botond megijedt tőle. Most Elmo ül a polcon, Botond messzirő kacag neki és integet, de a közelébe nem megy.

Ildikó
KépKépKép
sense4

No, megint itt.

Emese! Ez borzasztó!!!!! :twisted: Senkinek nem jutott eszébe, hogy előre engedjen? Én biztosan nem tudtam volna nézni, hogy egy nagy pocakos várakozzon.

Vindo! Ez a csőtörés nem hangzik jól. Azért vigyázzatok, nagyon alattomos tud lenni a víz. MOndjuk gondolom egy ásás most nem hiányzott volna. Eshetett volna több hó is.

Fleur! Ti sem unatkoztatok akkor. Csatlakozom Irinához, én is örülök a változásnak!

Irina! Oksi :lol: Nekem meg pont ez a du-n, este nem evés jön be inkább. Azt valahogyan jobban bírom. Sajnos én is imádom az édességet, általában ebéd után még engedélyezek magamnak egy falat csokikát. Csak az a baj, hogy nem vagyok egy jellem, könnyen elcsábulok. :oops: :oops: Régebben én is az update hívei közé tartoztam, de most örülök, ha egyféle ebédet el tudok készíteni, kettő már sok lenne. Dettyk nem is tudom, hogy kivitelezed ezt a dolgot? :roll: Amúgy meg a szopi miatt csak óvatosan csinálom, tény azonban, hogy talán most még könnyebbnek kellene lennie, pont a szoptatás miatt. Nem is értem én ezt. Másokról leolvadnak a kilók a szopi alatt, rám meg inkább rakódnak. :roll: Meg nálam nyilván a korom sem kedvez. Egyre lassabb lesz az anyagcserém, bár ez nem mérvadó, hiszen általában az.
Mi lenne, ha du-n, este már csak fehérjét ennél? Az update is ezt tanácsolja. Abból meg annyit lehet, amennyit akarsz.

Sense! Ha Lotti kicsit siet, Gegi meg még pihen, akár egyszerre is szülhettek. :wink: Bár gondolom Emese nem akar már sokat várni.
Egyébként úgy látom, már én is inkább a vesztesek táborába tartozom. Bár még van néhány óra ebből a napból.
dmaggie

Sziasztok csajok!

Képzeljétek ma Péterke elkezdett egyedül járni :D de nem csak ám úgy asztaltól kanapéig, hanem rendes távokat tesz meg és azt mind úgy mintha mintha mindig is járt volna. Szóval nem aprózta el a dolgot.Addig addig gyakorolt, még csak egyszer elindult:-)

Emeském, nagyon sajnálom szegény Zsozsit és a tortúrát:-( Anyukád a Bethesdában volt főorvos?? esetleg osztályon nem tudnának titeket fogadni protekciósan? mi úgy járunk a neuróra a Bethesdába.

Vindo voltatok fürödni??

MAggie, Irina sok sikert a fogyókúrához!

Ktimi biztosan hamar túlestek a betegségen!

Rucik: nálunk is inkább a 62 es méret volt jó, de hamar elkezdtük a 68at is.

Heni
KépKép
heni81

Heni!!!!! Gratuuuuuuulaaaa!!!!!
dmaggie

Na, csak bekukkantottam, nem olvastam a hozzászólásokat, csak néhányat.

Heni - ügyesek vagytok!

Zebibaba - ugyanolyan előkénk van! :wink:

Mi az Aquaticumban voltunk, hazafelé meg a Mekiben, és most érkeztünk meg. Jó volt, mert a babamedencében este héttől 3/4 kilencig már nem sok baba mászkált.

Rugót le sem lehetett lőni, minden medencébe be akart mászni :lol:

Holnap majd részletesen is visszaolvasok.

JÓ éjt, V.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?