A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Ja és amit Gabka írt a kókuszmatracról az sztem mindenki számára meggyőző lehet. Én kicsit bánom,h magunknak nem ilyet vettünk (barátnőméknek ilyen van és kemény,de jó a hátnak nagyon). De lehet egyszer eladjuk a mostanit,ami kevesebb,mint egy éves és befektetünk egy kókuszmatracba.

dharma

Dharma: nagyon pöpec a babakocsitok nekem a narancs nagyon bejönn.

Én babakocsinál mindenképp azt szeretném hogy:
-mind 2 irányból tolni lehessen
-180 fokban dőljön
- nagy legyen a bevásárló rész
-legyen hozzá pelenkázó táska
-fekvő felület nagy legyen mert télen lábzsák+takaró+overáll

Nekem nem baj ha kicsit nehezebb mert családiban lakunk és buszozni nem szoktam, mert egy kisváros.

Kép

Kép
gabka7926

Dharma most találtam a teszveszen egy olyan babakocsit amit te néztél:

http://www.teszvesz.hu/item525426864_uj ... flash.html

és itt csak 19 ezer

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Bejöttem az irodába netezni! :lol: függő vagyok, otthon meg ugye már tv sincs, igy takaritás helyett most itt vagyok! :lol:

Dharma jó a kocsitok! én épp ma mondtam nagyikámnak, hogy azt fogjuk utoljára hagyni, mert egyszerűen döntésképtelenség áll fenn e téren! :lol:

Gabka köszi a kókuszmatracos infot, majd mi is ilyet fogunk bele venni.

Sziszike remélem apukád jobban van. sajnálom. és sokszor ezek a balesetek pont valami idióta nemfigyeléséből fakadnak, persze nekik meg egy hajuk szála se görbül meg! vigyázz magadra, látod a baba is érzi hogy ideges vagy!

Gesztenye még nem vettem fel az új óriásbugyit, majd holnap az irodába! de ma már rajtam van a pocaköv, amibe még nőhet a hasam, és meglátjuk a használata segit-e majd a hátfájásban. én valahogy úgy érzem a legkényelmesebben magam, ha minden tartja a pocakom, a kismamanaci, a nagyisbugyi, ez az új öv, mert a régi fehérneműk mind has alatt értek véget, és nagyon kényelmetlen érzés volt, meg már szoritott is.

ma megfőztem életem első bablevesét! isteni finom lett! és a rántás is most először sikerült csomómentesre!!! azért e téren is fejlődésnek indultam! :D jó sok csülök van benne, apa most azt evett ebédre, de még vacsira is azt eszik majd! :D

nagypapám most ment haza, mert megjelent egy új kötet a révay nagylexikonomhoz, és megvették nekem, erre fogta magát reggel, és felvonatozott Szegedről, meg hozott egy tálca almás sütit! egy kis drága!

Evike a hipp natalt lehet én is kipróbálom, igy kihagyom az elevitet (amit nincs nagy kedvem szedni) és talán ez is jó lesz. D vitamint nem szedek. az is kell most? a védőnő a vaspótlót monta, de még azt se szedek.

Annaszuszi neked szokott keneteket meg ilyesmit venni a doki? azt hiszem nálam az elején még a régi dokim terhesség előtt csinált szűrővizsgálatokat, de azóta semmi. vagy szóljak neki hétfőn?? :?

Kocska te is most egyedül élvezed a kis pocilakó mocorgását? Nálam is mindig akkor produkálja magát a legjobban, mikor apa nincs a közelben! :D

szép vasárnap délutánt mindenkinek!

Kép
tünemény

Én is csak jókat hallottam a kókuszmatracról. Jó a baba gerincének, jól szellőzik, átpörögnek rajta a poratkák. Emmának is ez van és BArnus is tutira azt kap.

Gabka, ha ténylen nem BKV-zol majd a babkocsival, akkor olyasmi kellen neked, mint amit Ildiék vettek. bergon vagy hasonló. Elég robosztus, de mindennek megfelel, amit szeretnél.

Bárányhimlő az első trim-ben és közvetlenül szülés előtt veszélyes: https://www.babanet.hu/publ/terhesseg_baranyhimlo.htm

Skarlátról nem találok semmi értelmeset.

Zsu
svs

Tünemény:nagyon rendes nagypapád van és persze nagymamád is.
Nekem úgy hiányoznak a nagyszüleim főképp a mamám sajna ő már nem érhette meg a babócát majd fentről figyeli.Áprilisban lesz egy éve, hogy meghalt és ezt egy jelnek tartom, hogy áprilisra vagyok kiírva.Nekem elsején van a szülinapom és ő másnap halt meg nagyon hirtelen.Engem is ő nevelt fel mert én mindig nála akartam lenni mikor kicsi voltam és én voltam a kedvenc is azt hiszem. :cry: :cry: :cry:

Nekem nincs olyan nap, hogy ne gondolnák rá, hogy mennyire örülne neki ha tudná babánk lesz.A papa 3 éve halt meg de ő hosszú szenvedés után.Én még 20 évessen is a mamámmal aludtam mikor mentem hozzá és olyan jó volt.
Tudom ez nem ide tartozik de jó volt kiírni most ezt magamból.

Ui:és ő sütötte a számomra legeslegjobb almáspitét.

Kép

Kép
gabka7926

Kép

nagyon szeretem ezt a képet

Kép

Kép
gabka7926

Vidulás -képpen itt egy mai pocak kép:

Kép

Kép

Kép
gabka7926

Hali!

Köszi a jó tanácsokat a matracról, így maradok is a meggyőződésem mellett.

Tünemény: a Hipp Natal a Rossmannban és a dm-ben a legolcsóbb 900,- és 1000,- Ft. De volt, hogy a Rossmannban akciósan vettem 500,- Ft-ért ilyenkor betankolok 2 - 3 dobozzal is. Egy dobozba 2 db van.

Kép
evike79

Gabka! Sajnálom hogy nagyikádék már nem lehetnek itt. Biztos ők is nagyon várnák már a dédunokát! Nagyon aranyosak vagytok a képen! Látszik hogy mennyire szeretitek egymást, a nagyikád csupa szeretet!! És most kaptatok egy kis angyalkát a nagyitól! Én nem tudom mi lenne, ha valami baj érné tatát vagy mamát, mert az nagyon meg fog viselni, tudom. Viszont olyan jó látni, rajtuk, hogy most már a KisLucára gondolnak sokat, és lesz örömük megint!

a pocid is szépen gömbölyödik!!! nekem meg elem kéne a gépünkbe végre, de mindig elfelejtünk venni! :roll: tegnap egy boltban az eladó azt hitte már jövö hónapban szülök, akkora a pocim...hááát odáig még bőven nőni fogok! és megtaláltam ma a réka kismamatornás dvdt is, igy ha lesz elég kitartásom és erőm, megcsinálom a 20percet. bár lehet hogy megint megnézem a mamma miát és himzek! :lol:

most regisztráltam a teszveszre, igy lehet hogy én is találok majd valami használható dolgot!

Kép
tünemény

Köszi Evike! holnap meg is nézem! és irtam egy privit is múltkor, nem tudom megkaptad-e, vagy tudsz-e róla valamit mi a teendő.

Kép
tünemény

Gabka tényleg nagyon aranyos a kép, az a "drááága nagymama" arca van. Sajnálom,hogy nem örülhet Veletek.
Nálunk még lesz üknagyi is párom részéről,de egyikünknek sincs nagypapája,úgyhogy remélem majd kicsilány "szerencsésebb" lesz.
A teszveszes ár,amit linkeltél majdnem ugyan az,mert nekem a minimanóba volt kedvezményem és ha hozzávesszük,h teszveszen nem jár hozzá esővédő,akkor ugyan ott vagyok. Így 22 volt nekünk és most nagyon jó áron találtam egy mózest bele :)
Mi is kertesben lakunk,de párom szülei pl tatabányaiak,meg én azért járkálok fel,alá. Eléggé kint lakunk, itt a XVI-ban,így bkv-val fogok járni,el kell bírni.
Pocakod majdnem ugyan olyan,mint az enyém, formára is :D

Tünemény hosszabb sétálgatásnál már előfordul,h a pocakom fáj,nekem sem ártana egy pocaköv,vagy valami,ami tartja kicsit helyettem is a pocaklakót. Légyszi majd írd meg a tapasztalatodat.
Remélem azért sikerül megtalálni a jó babakocsit. Mi azért vettük meg ilyen korán,h a magasabb kiadásokat letudjuk jóóóó időben. Páromnak februárban,márciusban kell a következő félévet fizetni suliba és akkor nem nagyon szeretnénk magasabb kiadásokkal számolni.

dharma

Én is kókuszmatrac párti vagyok, így Luca is biztosan azt kap majd a kiságyba. Ha eljutunk végre a mi hálószoba bútorunk lecseléséhez, akkor az új francia ágyba is az fog kerülni.

Lányok! Egyre inkább elbizonytalanodom babakocsi témában. Tény, hogy mi nem vettünk, ha nem kaptunk egy pár darabot. Azonban ti olyan tudományos értekezéseket folytattok e témában, hogy kezd lelkiismeret furdalásom lenni amiatt, hogy mi egyszerűen csak azt használjuk, amit kaptunk.
Egy dolog azért vígasztal: kertes házban lakunk, jók az utak körülöttünk, és autóval közlekedünk. Tehát csak a sétához kell majd a babakocsi, így remélhetőleg arra megfelelő lesz.
Ami nekünk nagyon fontos, hogy legyen még egy jó hordozó (autósülés) hozzá. A lelkiismeretem megnyugtatása végett, ezt nagyon gondosan fogom kiválasztani.

Tünemény!
Én is isteni bablevest ettem ma, bár nem én főztem, ha nem anyukám.

Zsu!
Elolvastam végre a János-cikket. Hát, tényleg lehetett volna több info. Viszont egy pár hete meglátogattam egy ismerősömet a nőgyógyászaton, és közben belestünk az új fizetős szobákba. Azt hiszem, hogy én mindenképp igénybe veszek majd egyet. Remélem, hogy lesz hely akkor.

Kép
gesztenye74

sziasztok.

dharma:

aranyos kocsit vetettek.
az hogy fordítani lehet a tolókart az nem a baba-mama kapcs.miatt jó dolog.inkább azért ha nagyon erős szél fúj,vagy a nap süt szemből akkor tudod fordítani.
nekünk is olyan volt amit nem lehetett,és míg barinőm fél perc alatt megoldotta a szél gondott én szenvedtem az esővédővel hoyg ne fujja ki Patrik szemét.
napnál meg egyfolytában a napernyőt kelett állítgatnom ami ha fújt egy kicsit is a szél mindig elmozdult.
én most ezért nézek feltétlenül olyat amit lehet fordítani.

kókusztmatrac:

nekünk is az van.egy 1000 el drágább a szivacsnál.nem vészes.viszont én nem értem hogy lehet rá azt mondani hogy támasztja a baba gerincét stb.
olyan kemény hogy simánn aludhatna a gyerkőc a földön is.ugyan az.
én csak a többi jó tulajdonsága miatt vettem ilyet.

gabka:

én is így vagyok mamámékkal.folyton ott aludtam.volt hogy már terhes voltam Patrikkal és akkor is kinn aludtam mikor apa északás volt.nagyon örültek Patriknak és most is imádják.
el nem tudom képzelni mi lenne velem ha elmennének.
sajnálom hogy mamád nem láthatja a dédunokáját.de fentről vigyáz majd rátok :wink:

én ma krumplilevest főztem és apa kivánságára pizzát sütöttem.meg olyan sütit amit tegnap.

Kép
Kép
ettike

Csajok én is azt terveztem keddre, hogy jó kis bablevest csinálok egy kevés csipetke tésztával és 2 napra elegendőt. :wink: :wink:
Úgy látszik most a mák szezont felváltja a babszezon. :D :D :D

Ettike én is pont ezek miatt szeretném azt hogy 2 irányba lehessen állítani eső+nap.A sütit meg irigylem mert én egész nap úgy ettem volna valamilyen sütit de hát az az igazság főzni tudok de a sütéshez hót hülye vagyok.Egyszerűen nincs hozzá türelmem és mindig szarul sikerül. :roll: Ez van.Maradnak a kedves rokonok akik finomakat sütnek no meg a cukrászda.Jajj remélem holnap nyitva lesz mert francia krémest akarok enni hetek óta!!!!!!!

Dharma:örülök neki, hogy találtál egy jó kis mózeskosarat.

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Bocsi megint az OFF-ért! :)

Ha valakit érdekel BERGON babakocsi, autós hordozóval, akkor dobjon egy privit.

Nagyon jó állapotban van és nagyon olcsón adnám, mert nincs hol tárolnunk!

Minden jót,
Fatima

fatima

Csajok most tudtam meg, hogy az egyik volt munkatársam megszült hétfőn és kisfia lett.Én most nagon örülök neki majdnem sírtam mikor olvastam.És alig egy óra alatt megvolt a szülés első baba. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

dharma örülök hgy ti is találtatok nmegffelelő babakocsit! Mi is néztük ezt is! Biztos jó lesz! És ha fontos a közlekedés akkor miatt, akkor a súly fontos szempont! Nálunk is az volt!

gesztenye ha mi kaptunk volna kocsit én nem gondolkodnék hoyg az jó lesz-e, de nyilván ha magunknak kell kiválasztani az megint más!
Mi kiságyat kapunk! És örülök neki hoyg egyel kevesebb gond! :)
Te is fogd fel így a babakocsit! ha meg használat alatt kiderül hoyg mi hiányzik akkor már pontosan fogod tudni mit szeretnél! Szóval sokkal könnyebb lesz! :)

az én pocim nem hosszabb sétáknál hanem akkor "fáj" ha sietek! Ezen is segítene az a hastartó? Vagy csak simán ne rohangáljon már egy kismama!M :oops: :lol:

Tünemény majd kérek szépen véleményezést!

Nálam ma volt süti meg minden.... holnapra gyúrtam hátha megtudom hoyg cukorszünet! De reménykedem a jó terheléses eredményben! :)

Kellemes estét mindenkinek!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

gabka! Gratulálunk neki!
És magunknak is ilyen gyors szülést kívánok! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezésre van időm, még élek, csak nagyon el vagyunk foglalva a lakásfelújítással. A hétvégén a párom és apósom kifestette az egész lakást, Janka szobájából már csak a bordűr hiányzik, holnap visszük a bababútort. Teljesen odavagyok ezért a lakásért, nagyon szép lett :) Elfáradtam ebben a nagy takarításban, úgyhogy asszem le is fekszek, nehogy aztán baj legyen.

Remélem hamarosan lesz egy kis szusszanásnyi időm, hogy vissza tudjak olvasni.

Vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

Egész hétvégén felújítunk. Pontosabban, pakolunk, készítjük elő a terepet, s abban az időszakban, amikor lehet zajongani, akkor pedig a párom fúr, vés, csempét szed fel.
ma nagyon elegem lett, mert míg a párom a hangos munkát végezte, eközben én fogadtam a hívatlan lakótársakat :evil: Kétszer nyitottam ajtót, először 1 lakót világosítottam fel a házirendben leírt szabályokról, majd másodszor 3 nem túl kedves lakótárssal diskuráltam, harmadszorra pedig már nem nyitottam ajtót; a férjem vésett, én bőgve takarítottam a konyhából kikerült tűzhely oldallapját, a harmadszorra a minket munkáról lebeszélni óhajtó személy meg először ököllel, majd pedig valószínűleg lábbal dörömbölt befelé. Persze, én is tudom, hogy egy panellházban nem könnyű megtalálni a közös nezőt, viszont ezért találták ki azokat a szabályokat, amiket mi be szerettünk volna tartani. Hozzá teszem, másnak nem mindig sikerül, de én nem érzek arra ingerenciát, hogy másokat piszkáljak. Azért nem jó érzés ennyi unintelligens emberrel egy fedél alatt lakni!!!! :evil: :evil: :evil:

Szóval ennyit a hétvégéről. Nem gondoltam, hogy az egész felújításból az ilyen módon stresszelés fog legjobban lefárasztani. S ma még egy csomót kéne javítanom. Egy adag másolás, s egy másik szövegértés felmérés vár rám a táskámban. Iszonyú sok munka, s szegéy gyerkőcöket sem irigylem, hogy egy csomó stresszelős felmérést kell írniuk a jó kis pihis téli szünet után. Amit lehet elhagyok, vagy későbbre teszek, de azért ez így is sok!

Tünemény! Tőlem még kenetet eddig nem vett. Nem tudom, hogy mikor fog?

Kisvirág, Cat! a legjobbakat! Én is nagyon félek a gyerekbetegségektől! Remélem minden a legjobban alakul!

KépKép
annaszuszi

Sziasztok!

Reagálni megint nincs semmi erőm, bocsi!

Viszont megrendeltük Beni új bútorait, amit február közepére ígértek. Így akkor az övé átkerül Marci szobájába, és végre lesz mibe pakolni. Bár várahtóan úgyis csak akkorra kerülnek vissza hozzánk a ruhák is.

Végül mi nem veszünk új babakocsit. Visszakérjük a húgoméktól amit kölcsönadtunk nekik. Megnéztem, most minimum 170 ezer lenne, ha ugyanolyat vennénk. Annyi pénzt rengeteg más dologra el tudnánk most költeni.

Rajtam semmi jele a bárányhimlőnek, de az unokahúgom elkapta. Még csak 8 hónapos lesz, de tele van pöttyökkel. Még a szemhéján is van állítólag. Úgy sajnálom szegényt.
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekuk.... Iszonyú volt a mai nap is.... Délelött bevsárlás, főzés aztán rohantam apumhoz. hazajöttem vasalás stb. beesett egy kedves ismerős, de szegény ennél rosszabbkor nem jöhetett volna. aztán kolit fürdetni stb. kutyát ellátni, rendet rakni és még holnapra össze készítettem a rakottkrumplit. teljesen kész vagyok. asszem lassítanom kell nehogy baj legyen. Ja és apa ma kezdte az éjszakát..... :-(

Jaj nem tudom kiírta az aventes mikros strelizelőt. én is megnéztem és barom jó csak nekem szólt az eladó, hogy mérjem meg a mikrot, mert nem mindegyikbe fér be. haza jöttem megmértem és tényleg nem fér be, mert magas is meg széles is . Szóval mérjétek le mielött megveszitek.

Kókuszmatrac.
Kolinak az van és szerintem nagyon jó :-) Biztos Beninek ilyen lesz.

Annaszuszi!
Te is lassíts egy kicsit. A baromokkal ne törtödj. amíg a Te lelked nyugodt, hogy betartod a leírt szabályokat addig szarj rájuk és ne is nyiss ajótot. Egyél egy kis csokit. hátha az segít. :-)

Jaj neharagudjatok, denem emlékszem kinek a nagyija van fent, de annyira aranyos az a kép :-) Biztosan nagyon vigyáz rátok oda fentről.

Babakocsikat jókat vettetek... De jó Nektek, hogy túl vagytok rajta.

Ja és anno bármit kaptunk nagyon örültem neki , hogy rövidült a lista és eszembe nem jutott másikat venni.....

Na mennek.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Kókuszmatrac:
Szerintem is az a legjobb. Beninek is az van, és nagyon szereti.
Az új ágyába is olyat veszek majd.

Ma engem is elért a mákostészta őrület. Csak az a baj, hogy most nagyon éhes vagyok, de ma már szinte alig ehetek valamit.
Vendég

Cat:
én most nyomtam be egy szelet vajas-lekváros kenyeret jó kis házi szilvalekvár.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabka7926

Bogi látom te is türelmes voltál,11 év után eljött a nagy nap….akkor még én is ráérek, most leszünk 7évesek.

Dharma, hogy tudom megtalálni ezt az eladót? Tényleg a mintája fogott meg. Na meg az ár is jó.

Gabka a mama veled van most is és lehet figyel fentről.
Látszik a képen, hogy milyen sokat jelentettél neki. Mi 7 éve vagyunk együtt, ez idő alatt meghalt a párom nagymamája és 2 dédije és nekem 1mamám, 1dédim,a férfi front már régebben. És maradt 1-1 mamánk és nekem 1 papám. Ha korábban jön a baba pl.3 évvel 3 üknagyi lenne. Pedig a korban benne voltunk, de ennek valamiért így kellett lennie.

Ahogy mondtad, hogy nem voltál karcsú, de neked nem is nőtt a combod csak a pocid, nekem meg a combom sokat.
Gratula a kisbabásnak is.

Csajok lemerült a mérlegemben az elem, ezt már az sem bírja.

Ildi lelkes a család és igen ügyes, ha ilyen jól haladnak.

Képzeljétek diós mákos gubát ettem tegnap egész nap, meg ma is ,éééés talán ha egyszer keményedett a hasam,pedig voltam lent tűzre rakni is 2szer, meg az emeleten teregetni, meg kocsiból ki be és semmi, hihetetlen. Állítólag van benne MG is,de ennyivel több, mint Mg gyógyszerben?

Annaszuszi utálom a lakótelepet, ott csak egy jó van, előbb kész a takarítás, mint egy családiháznál. Bár hülye szomszéd van mindenhol.
Azért néha pihenj is, nehogy méhszáj nyiladozás legyen a kára.

kocska

annaszuszi:

nyugííí.ilyenen nem idegeskedünk.ráérsz akkor mikor már meglessz a pici és akkor mások fúrnak,faragnak mikor neki aludnia kéne.
ezt a próblémát mi úgy oldottuk meg hogy pár nappal a felújítás előtt kitettük a lépcsőházba hogy ezen meg ezen a napon felújítunk az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk.
ennyi.ha ezek utánn jött valaki szólni akkor mondtam hogy sorry mi kiírtuk.
azóta sem láttam soha kiírva,pedig PAtrik az egyedüli kisgyerek.sokszor akkor kezdtek kopácsolni mikor épp elaludt.lementem én is szólni.nem azért hogy hagyják abba hanem hogy legközelebb írják ki vagy jöjjenek fel szólni mert akkor áttviszem anyumékhoz aludni a gyereket.
persze basznak rá.......ez van.
legközelebb én sem írom ki és reggel 6-este 10 ig csempét fogok verni.és pont a híradó alatt fogok fúrni is.

felkelt Patrik később befejezem

Kép
Kép
ettike

Jó reggelt Mindenkinek ezen a "szép" hétfői napon!

Mit szóltok a pesti szmogriadóhoz? Nekünk páratlan rendszámunk van, és a barátnőmet reggel ki kellett vinnünk a reptérre. Szerencsére, még csak meg sem állítottak minket a rendőrök. Mondjuk, büntetni úgy sem tudnának. Nagykovácsiból Ferihegy meg egy kissé drága lett volna taxival.

Gabka!
Én is ilyen szülést szeretnék, mint a kolléganőd! 8)

Boglárka!
Ha gyorsan megyek (illetve a nálam szokásos tempóban), akkor én is érzek fájdalmat. Mindig vissza kell fognom magam, hogy nyugi, csak sétálunk...

Annaszuszi!
A panel tényleg borzasztó együttélés szempontjából. Mi 6 évig béreltünk egy viszonylag jó lakótelepen Budaörsön. Nem volt egy egyszerű időszak, alig vártuk, hogy felépüljön a saját házunk.

Cat!
Mennyit gondolkodtál a babakocsin korábban, aztán végül milyen egyszerűen oldottad meg a problémát. :)

Kép
gesztenye74

Nyugi... sajnos a szomszédok már csak ilyenek!
Ne hagyjátok iylenen felidegesíteni magatokat!
Majdcsak jobb lesz!
Nem kell hoyg a szomszéd a barátunk legyen!

Cat! Tök jó hoyg rendeltetetek Beninek új bútort és már a babakocsi is megoldódott! Szóval azért lassan alakulnak a dolgok! :D
Milyen bútort kap végül? ő választotta?

Kocska: Igen nem kapkodtuk el ezt az esküvő dolgot! Nekem fontos volt a páromnak nem , de kierőszakolni nem akartam. Így 11 évbe telt míg elérkezett a nagy nap! De megérte kivárni! :D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Gesztenye!

Az én férjem ma egy szomszéddal ment be Pestre.
Neke keddn és csütörtökön kell mennem orvoshoz. Szerencsére azok páratlan napok, mint a rendszámunk.

Babakocsit én szerettem volna újat, de még annyi másra lehet költeni azt a pénzt a ház körül. Hiszen a kertünk sincs kész.

Panel: Mé gsoha nem laktam panelban, de tégla építésű társasházban igen. Alattunk és felettünk volak felújítások is. De az volt a szokás, hogy előtte mindenki kiírta, hogy kb. mikor és mennyi ideig várhatók a munkák. Így nem volt belőle probléma.
Vendég

És ha valakit érdekel, ilyen bútort vettünk/rendeltünk Beninek.

Bocs a minőségért, telefonnal készültek a képek az üzletben.

Kép Kép
Kép Kép

És van még egy komód is, amit majd csak később rendelünk meg, ha valóban szükség lesz rá:
Kép
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!

Nem semmi milyen bunkó szomszédok vannak! Szóval nem csak én vagyok megáldva velük! Próbálj meg nem foglalkozni velük, bezzeg, ha nekik kellene valamit csinálni a lakásukban biztos le se sz.rnák hogy az meg benneteket zavarhat.

A nagybugyogó eddig kényelmes, eddig a többi mindig has alatt vágott be, de most hogy pont rájön, igy jó, és melegen is tartja! az öv is jó, bár még szokni kell, de ha a pocakom már jó nagy lesz, akkor érzem majd gondolom jobban hogy ér-e valamit. meg mondta az eladó, nem tudom van-e benne valami, hogy szülés után ha ilyet hord valaki, jobban visszamegy a has is. (persze ezt nem tudhatom még)

Szóval megkivántátok a bablevest :lol: úgy látszik végigmegyünk ugyanazon az étlapon itt fórumos kismamik! :lol: de legalább finomakat eszünk!

Gabka gratulálok barátnődnek, és tényleg gyors szülés volt! hamarosan lesz a babának játszópajtása is, ha Andris megszületik! :wink:

Ildi biztos szép lesz a lakás, de ne hajtsd túl magad! és a babaszobáról majd csinálj ám képet, hogy milyen lett!

kollegám felesége aki most szült dec6án, felszedett kb 20kilót, és szüléskor le is ment tizenvalamennyi, most meg, hogy szoptat, már kényelmesen érzi magát. mondta is a srác, hogy ne aggódjak, hogy már van rajtam 10kiló, mert az úgyis le fog jönni, lényeg hogy a baba jól legyen! és mondta, hogy az ő feleségén se látszott a 20kiló, mint túlsúly, és a védőnőjük is mindig dicsérte.

azt hiszem Mó irta, hogy Vecsésen vették meg a bababútort, meg babadolgokat. lehet hogy mi is abban a bababoltban vesszük majd meg a kiságyat, mert ott 40ezer, mig a brendonban ugyanaz 59be kerül. ha unokatesóm kivisz minket kocsival akkor nem lesz gond.

no dolgozok egy kicsit, mert most kaptam pár emailt. később leszek majd

Kép
tünemény

cat:

nagyon aranyos bútort vettetek Beninek.
biztos szivesen adja oda a mostanit Marcinak ezért cserébe :lol:
tényleg akartam már kérdezni hogy hogy Beni mehet bölcsibe úgy hogy te nem dolgozol?Patrikot szerettem volna beadni szigorúan délelőttre a társaság miatt.de azt mondták csak akkor veszik fel ha dolgozom.pedig látom rajt hogy unatkozik itthol.és ha ovi vagy bölcsi melett sétálunk ahol kinn vannak a gyerekek alig lehet elrángatni onnan.

Kép
Kép
ettike

Cat jók a bútorok! Beni is biztos örül neki, hogy már 'nagyfiús' lett a szobája!

Kép
tünemény

Ettike!

Itt csak magánbölcsi van. :? AMi abból a szempontből jó, hogy amikor mi jelentkztünk volt hely, de anyagilag... Pedig hetente csak jét napot jár.
De az az igazság, hogy szüksége van a társaságra is, nekem pedig arra, hogy nyugodtan tudjak orvoshoz járni, hiszen gyakran kell mennem. Ő pedig nem szereti és nem is neki való.
Vendég

na csajok most néztem meg milyen lett a 2 új szoba a szülészeten.hát itt szívesen lábadoznék.majd a védőnőt megkérdem mennyibe kóstáll:
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
ettike

Megvan a cukorterhelésem!
5,6 Tök rendben! :D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Ettike, eszméletlen szépek ezek a szobák, csak irigykedem.....

Bogi, gratula a jó eredményhez!!!!!

Cat, igazán szép ez a bútor. Az árát meg sem merem kérdezni! Megértem, h nem vesztek másik kocsit, de biztos fáj érte a szíved kicsit.

Aventes sterilizálóm nekem is van, kölcsönben, én szeretem. Nem mintha a kiforralás sokkal bonyolultabb lenne.
Mennyibe kerül egy ilyen?

Annaszuszi, próbáld meg nem felhúzni magadat, még akkor is ha nehéz. Lehet, h Ettike ötlete nyomán nem csak tájékoztatást kéne kitenni az ajtóra, hanem a házirend vonatkozó részeit is. Úgy látszik nem ismerik.

Vettünk 7végén egy csomag 1-es pelust, meg játszócumit Barninak. Legalább ennyivel előrébb vagyunk! :D

Zsu
svs

Tünemény!

A bútorok csak február közepén érkeznek meg. Addig még maradnak a régi bútorok Beninél.

Zsu!

Nem volt drága a bútor. HA Marcinak veszünk újat, még drágább lett volna.
A szekrény, a polc, az íróasztal és az ágy ágyneműtartóval, ágyráccsal együtt 142 ezer volt.
Még vennünk kell matracot az ágyhoz és széket az íróasztalhoz, de így is olcsóbb lett sokkal, mint amire számítottunk.

Babakocsit sajnálom, de néha reálisan kell gondolkozni. Van egy csomó helye annak a pénznek, amibe egy új kerül.
És hát a Peg Perego Pliko P3-ra szerintem semmi panaszom nem lehet. Ma is megvenném. Ráadásul van ugye a sportkocsi, az autósülés talppal, merev mózes, esővédő, téli lábzsák, napfénytető, kupolás tető... Szóval minden. Csak a pelenkázó táska ment tönkre. De nem is baj, mert van helyette jobb.
Vendég

Bogi!

Nagyon jó lett az eredményed!

Ettike!
Gyönyörűek a szobák! Itthon is nagyon tetszene egy ilyen, nemhogy a kórházban...
Vendég

Hűűű Ettike csak ámulok, hogy ez egy KÓRHÁZban van! mint egy hotelszoba!!! ha nem túl húzós az ára, biztos kényelmesebb lenne odamenni (ha nem foglalt)!

Bogi gratula a cukoreredményhez! most megehetsz egy jó tábla csokit! :D

Zsu de jó! ezek a pelusok biztos sokkal kisebbek, mint amit már Emmával megszoktál! :D :D ilyenkor biztos hihetetlen hogy ő is volt ilyen pinduri! :D

Kép
tünemény

Cat!

Nagyon komoly bútort szereztetek be, biztos, oda lesz érte Beni.
Mennyibe kerül nálatok magánbölcsi?
Nálunk több is van a környéken. Az egyikben a heti kétnapos járás, havi 36 ezerbe kerül.

Ettike!
Írd meg, hogy mit mondott a védőnő az árral kapcsolatban. A Jánosban a felújíott egy ágyas szoba 8000/éjszaka.

Boglárka!
Gratula a jó eredményhez! Bárcsak már én is túllennék rajta.

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Cat:nagyon jól néz ki az új szobabútor és már olyan nagyfiús is mint Beni. :)

Bogi:gratula a jó eredményedhez remélem nekem sem lesz rossz.Én majd csak 20-án megyek csináltatni.

Ettike:hány csillagos a kórházatok?Nekem is nagyon bejön ez a szoba olyan luxusosnak néz ki. :D :D

Zsu:én is bementem ma a bababoltba nem bírtam megállni ahogy mentem a postára.Vettem még 6 pelenkát így akkor már 14 db van remélem ennyi elég lesz és 2 hosszú ujjú body de már 62es méretet.Olyan aranyossak. Rájöttem , hogy a másik bababolt olcsóbb mint amiben most vásároltam.

Gyerekes anyukák: a body-ból ugye jobb ha több van és több fajta ugye?(rövid u+hosszú u.)
Pelusból elég ennyi?

Képzeljétek reggel elmentem és vettem egy kis hősugárzót a gyerkőcnek.Tudjátok a mi szobánk a leghűvösebb és az esti fürdetéshez szerintem hideg van bent.De mivel mindenképp ott lesz fürdetve így valamit kellett csinálni.Biztos pörgeti majd az órát.
Én olyan szerencsétlen vagyok szétpattant az üvegkancsóm ahogy a teámat csináltam .Úgy megijedtem és a babóca is akkorát ugrott.
Este meg az hittem bőgni fogok.Egyszer csak azt vettem észre, hogy tök sokat mocorog a kis lurkó és oda tettem a pocimra a kezem erre oda szambázott és odarugdosott.Lejjebb tettem és ment utána ezt csinálta legalább 10 percig.Annyira jó volt, hogy az leírhatatlan.SZERETEM? SZERETEM, SZERETEM!!!!

Na most kussolok.
:?

Nem fognak együtt játszani a kolléganőm kisfiával mert ők a Mohácson laknak a megye másik felében.

Kép

Kép
gabka7926

Gesztenye, én első babásként biztos nem mennék egyágyas szobába (a Jánosban van 2ágyas fizetős is amúgy). Annó én is tök sok tanácsot kaptam a másik rutinosabb anyukától, nem is tudom, h mi lett volna, ha egyedül vagyok. Pl. nekem eszembe sem jutott fejni a szülés másnapján, amikor még nem nagyon volt tejci. Ő javasolta, és másnap reggelre csak úgy dőlt a tej.
Igazából most sem tervezem, de ha 5ágyasba kerülnék, akkor más inkább legyek egyedül!

Gabka, hát attól függ, h mekkora pelust vettél! Kórház idejére ennyi elég sztem. 2-4 kilósat ne vegyél sokat, ki tudja mekora lesz a béb. Egyel nagyobból azért beszerezhetsz még nyugodtan, ha tutira szeretnél menni. Persze bodyt vegyél rövidet és hosszút is. Sztem egy átlagos méretű babára kezdettől fogva rá lehet adni a 62-eset is. Picit nagy lesz, de az nem zavarja majd.

Zsu
svs

Én egyágyasban voltam, és a szülés előtt két héttel már bent feküdtem, utána még egy hét majdnem.
Nekem már az is sok volt a kétágyasból, amikor fél napot ott kellett töltenem.
De ez én vagyok. Jobban szeretem magam megtapasztalni a dolgokat, az idegenek pedig kifejezetten zavarnak. Ha segítség kellett, akkor pedig kértem a csecsemősöktöl.

A bodyk és más gyerekruhák méretezése is lehet nagyon eltérő. Van olyan típus, amiből az 56-os nagyobb, mint egy másikból a 62-es. :o
Érdemes kivenni és összehasonlítani.

Gabka!

Textilpelusról írtál?
Szerintem ne vegyél többet. Ha valami miatt Ti sokat használtok, akkor ráér majd, ha ez kiderül. Kezdetnek bőven elég.
Vendég

Zsu: olyan pamut pelust vettem, tudod amit feje alá, büfizéskor és még sok mindenre lehet használni.

Kép

Kép
gabka7926

én azt mondtam ha nem tudnak betenni a 2 ágyasba akkor inkáb fizetek az egy ágyasért mintsem, hogy az 5 ágyasba menjek.

Kép

Kép
gabka7926

Ja, textilpelus?! Ez eszembe sem jutott. Elég lehet a 14.

Nem vagyunk egyformák, vagy legalábbis én különbözöm Tőletek! :wink: Emmával semmiképp nem akartam az egyágyat, most esetleg! Fő, h mindenki olyan szobát kapjon, amilyet szeretne!

Zsu
svs

Zsu!

Én vagyok az a típus, aki szeret egyedül lenni. Kellett nekem az idő az ismerkedésre a fiammal, háborítatlanul.
Előtte pedig amíg bent feküdtem tanulnom kellett, mert vizsgaidőszakom volt. Beni már kéthetesen volt a suliban, mert vizsgáznom kellett.
Vendég

sziasztok.

itt szerencsére nincs 5 ágyas.3 ágy van minden szobában de csak akkor tesznek be 3.-nak ha teltház van.amúgy mindenhol 2-en vannak.
én szobatársal kezdtem,nem is volt gondom,jól kijöttünk,sokat beszélgettünk(neki si első baba volt)csak ugye a probléma hegyek miatt jobb volt külön mennem mert úgy benn lehetett velem mindig valaki és nem idegesítettem a sírásommal a szobatársat és a családját.anyiban rosszab az egyágyas hogy ha WC-re kell menned akkor nincs ki vigyázzon a picire és a holimdra.de ezekhez a szobákhoz saját fürdő van,így ez sem gond.

ne irigykedjetek mert ha drága akkor megyek a sima szobába a közös klotyival ami valami rémes.a szobák és a WC is.undorító.

Kép
Kép
ettike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: