A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Na, megyek visszabújok még egy kicsit.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Erika
Kép
Vendég

Hanna
Én is megzabikázom... főleg, hogy hajnalban itt szórakoztat... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Jöttem bejelentkezni, és mit olvasok? Erika nagyon gratulálok!
Jól beelőztél. Katuska, Bartika mi lesz már velünk??? Tuti én maradok a végére, mert a haskeményedésen kívül még mindig SEMMI.

krisz78

Vicky! Én nem csodálkozom, hogy mindenki odavan a babájáért.
Álomszépek a babák.

Kép
hanna30

Katuska??????

Kép
hanna30

Erika!!! EZ igen!!! Jó hallani, hogy gyorsan is lehet szülni... :lol:

Csajok, megyek visszaaludni, csak egy gyors SOS kérdés!
Hogy néz ki a nyákdugó????
Ma reggel pisi után, nyálkás véres volt a papír! Honnan tudom, hogy nem baj van és csak a nyákdugó? Mert hogy véres volt. :?

Krisz! Nehéz már így a végén az biztos, főleg, hogy mindenki beelőz, de jelenleg engem megszállt a lelki nyugalom, annyira tudom értékelni a csendet és a magányt. Küldjek egy jó kis 24 órás anyóst? :lol: Ma sütögetek, főzök itthon valamit és döglök!!! :lol:

Írjon valaki, nyugtassatok meg!!! Pötyivel nem volt nyákdugóm (vagyis nem láttam elmenni... :roll: ).

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Erika! Sok Boldogságot!

Vicky! na ne máááár! Egyedül eszik Alex!!!!! Közben meg még csak mostanában kellene megszületnie!!!!! Ez nem ér!

BArtika! igen oylan nyálkás picit véres!

Nem úgy néz ki, mintha ma tudnék szülinapi ajándékbabát produkálni:(
katuska79

jó reggelt!

Bartika, szerintem ez a nyákdugó lehet. Nyugi, ilyenkor nincs semmi gáz,azt jelzi, hogy hamarosan szülsz :wink: hívd föl a dokidat!

Kép
vickybabe

Erika, nagy gratula! NAgyon gyorsak voltatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Magdolna, nektek is nagy gratula! Ügyesek voltatok, szerintem sem olyan vészes a 6 óra... :wink:

Vicky, Alex zabálnivaló!!!!!!!!!!!!

Nálunk éjszaka elkezdődött a hiszti (tud egy 3 hetes baba hisztizni??? :roll: ) Nem volt hajlandó megnyugodni, csak ha ráztuk a seggét és sétáltunk körbe a lakásban. Szépen bealudt, de ahogy abbamaradt a seggrázás, újra kezdőtött minden...szerintetek????

Ma először el akartam menni itthonról ügyeket intézni. Erre lefagyott a feljáró, párom most takarítja. Közben meg már fogy az idő, Manó lassan felkel...
De van sikerélmény is: beleférek a régi farmeromba :lol: :lol: :lol:

Kép
vickybabe

Hanna, remélem már jobb a kedved! "Legrosszabb" esetben hétfőn már babázol :wink:

Na megyek, hátha még sikerül elintézni, amit akartam...

Kép
vickybabe

Bartika! Én nem találkoztam még vele, vagy nem tudom. De ha vér van, akkor szerintem jobb a doki. Bár gondolom, jön Vicky és segít.

Katuska! Bármi lehet még ma. Lásd Erikát.
De ő nagyon nekem akart sms-t írni. :)

Vickybabe! Sajnálom az éjszakát. :(
Baromira jól manipulálnak a kis manók. :wink:

Kép
hanna30

Vickybabe! ez még nem hiszti...az majd ezután jön és meglátod inkább a seggrázás :)

A hiszti meg nyavajgás nálunk van épp mert Máté éjfélkor feküdt le és fél 8-kor kelt. Most a sz@r is ízetlen neki. De nekem is....Még egy órát kínlódok vele idebent aztán kiviszem motorozni, utána meg ebéd és alvás.Reméelm nagyon sokáig megtartja a délutáni alvás szokását....szükségem van arra a két három óra nyugira.
katuska79

Hanna! én is akarok nagyon nagyon sms-t írni!!!!!

de épp azt beszéltük apával, hogy csak juszt se fog ma megszületni mert már annyira beleéltük magunkat. Így most azt beszéljük, hogy nehogy hétvégén mert nincsenek itthon a keresztszülők vigyázni Mátéra
katuska79

Jó reggelt!!!!

Gratulálok Erikának!!!!

Bartika: szerintem is a nyákdugó volt, de mivel én még nem találkoztam vele, ezért az én véleményem kb. semmit sem ér. :-)

Olyan, de olyan gyönyörű baba-fotókat láttam!!!! Mindenkinek nagy-nagy gratula!!!

Megbeszéltem a férjemmel, hogyha nálunk történik valami, akkor ír ide a fórumba és képet is tesz fel. Ez legkésőbb kedden meg fog történni!!!! De jó lesz!!!!! 4 nap és pici lányom tuti a világra jön.
Az altatástól kicsit félek. Remélem rá nem lesz semmilyen hatással.

Kép
jandrea

Katuska: párodnak nagyon boldog szülinapot!!!!

Bartika: ha lesz rá ingerenciád, légyszíves javítsd ki az életkorom 29-re. :-(

Kép
jandrea

Bartika: a többiek is ilyesmiről írtak, szóval biztos az, de azért kérdezd meg a dokit! Azt hiszem, te is babázol ma. :lol:

Írtátok, hogy Erikának szivárgott a magzatvize. Azt honnan tudnii? Mert, ha elfolyik, oké. Akkor tócsa van, meg sok víz. De ha szivárog? Honnan tudod, hogy nem folyás? Mi van, ha észre se veszed? Olyan nincs? Tapasztalt anyukák, hogy van ez?

Húztam tiszta ágyneműt. Hátha Ádámnak megjön a kedve a születéshez. Hátha kitol az anyjával, és ebbe fog magzatvizet ereszteni.

krisz78

Katuska! :lol: :lol: :lol:
Este jön az sms-ed, hidd el. :)

Jandrea! Boldog szülinapot!!!!

Krisz! Sms-t írt Erika. Ennyit tudok én is. :wink:

Kép
hanna30

Hóhó, megérte korábban kelni:

Nagy gratula Erikának, ez gyors volt!

Jelentem én csak fél egykor tudtam elaludni, majd fél négy és fél 5 között 10 perces jóslókat számoltam. (inkább mensi görcs szerűek voltak, és nem sugároztak sehova.) A kisasszony is felébredt rájuk, azt hitte ÉN csinálom őket, mert minden görcs után bosszúból megsorozott.
Aktív forgolódásommal nem hagytam aludni a férjemet se, szegény úgy ment be dolgozni, mint egy zombi....
Tehát valami volt a levegőben :)

Kép
gombócmakka

Caulophyllom c30 homós bogyót mondott valakinek a szülésznője? Az itteni gyógyszertárban már megint úgy néztek rám, mint a hülyére. Azt mondja a patikus, gyakoribb szereink vannak, de ilyen nincs.
Na, rákerestem a neten, kismillió találat van, elég sok terhesnek ezt mondja a szülésznője. :evil:

Ha marad a szép napsüti, elvonszolom felvizesedett magamat a Kolosy téri homeopátiás patikába!

Kép
gombócmakka

Gombócmakka! Sajnálom a rossz éjszakát.
Én sajna megint 1/2 3 körül aludtam el. :(
Nem tudsz másik szobába átmenni, hogy pihenjen a férjed?
Bár, ha én is kijövök a hálóból, Laca fut utánam, hogy menni kell?

Kép
hanna30

Krisz, a szivárgó magzatvíz nekem is parám volt, de egy szüléstörténetben olvastam, hogy ha szivárog, akkor azért az szivárog rendesen. Vagyis, ha átáztatsz két papírzsepit egy óra alatt, akkor nem bepisiltél :)

Kép
gombócmakka

Krisz! a szivárgó magzatvíz mennyisége több, mint egy erősebb folyás úgyhogy nem kevered össze. ha folyamatosan cserélsz betétet és mindig átázik az bizony magzatvíz!
Én tettem a biztonság kedvéért nylont a lepedő alá. Arra tettem egy törölközőt keresztben hogy leszorítsa meg egy plédet és úgy a lepedőt. Így nem zörög. Mégiscsak jobb kimosni ezeket, mint kiszárítani a matracot...

BArtika! ha nyákdugó ment el attól még akár napok is lehetnek a szülésig de akár el is indulhat akár ma is! De mindenképp jelzi, hogy fog történni valami! Irány Madagaszkár :) drukk drukk
katuska79

Régebben kijöttem a kanapéra, de kettőnk közül ő az éberebb alvó. És most már ha kijövök, akkor amikor félálomba megfordul és nem lát maga mellett, akkor kijön utánam és visszaparancsol. (Szerintem ő is aggódik, meg sajnál, hogy a kanapén alszom, félt stb. tehát még így is jobb, ha maradok.)

Szegény, tegnap este is szundított egy 20 percet a kanapén. Kérdeztem mit csináljuk hétvégén: Pihenjünk! mondta.
Én benne vagyok:)

Kép
gombócmakka

Gombócmakka! Ez aranyos: pihenjünk. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

AKkor együtt kukorékoltunk az éjjel:)

Gombócmakka! nem feltétlen kell sugároznia a fájásoknak. Mindenki másként érzi őket. Van akinek a dereka fáj, van akinek egészen a lábaiba is átmegy, van akinek az alhasa, van akinek egészen a méh tetejéről indul. Olyan sokféléről beszámolnak. Én is azt vártam, hogy majd fájni fog a derekam meg sugárzik mert azt mondták, közben meg csak alhasi görcseim voltak és sehová sem sugárzott...
katuska79

Hanna, a vizesedéssel meg én is bután állok.
Valamikor egész jó (pl. újra találkozom a bokacsontokkal), aztán megint rosszabb. És ugyanannyi vizet iszom, ugyanannyi almát eszem (cukordiétában gyümölcsöt mérni kell!), uúgy nem eszem sok sót stb.
Tegnap büszkén mutattam férjemnek,hogy milyen szépek a bokáim (nem nagy-, nem közepes-, hanem csak kiselefántosak, erre ma reggelre a kezem van feldagadva, a lábam meg középelefánt.) :shock:

Meg az, hogy cuccal kell menni a kórházba, még nem biztos, hogy maradsz is, nem?

Kezdtem úgy érezni, én leszek az utolsó. De úgy gondolom kell még az a másfél hét a kisasszonynak a 2600 gramjával.

Kép
gombócmakka

Én szeretek kint aludni a kanapén mert ott tudok úgy oldalt feküdni, hogy a hátam a támlának dől. Az ágyban az már minden csak nem fekvés és alvás....

Na már nyakig tiszta kék vagyok...gyurmázunk:)
katuska79

Katuska, én is először gyanakodtam a hányinger miatt, hogy esetleg ez már szülés, de azért annyira nem voltak vészesek, és most már nincs semmise. Még hányinger se.
De arra gondoltam, hogyha fel kell kelni hányni, akkor kezdhetek pánikolni :)

Hm, mondjuk én benne vagyok, ha csak ekkora görcsökkel kellene szülnöm, ezek még elviselhetőek voltak. Közben akkorákat ásítottam, hogy az jobban zavart szinte:)

Kép
gombócmakka

Hát, a kanapé kiváló nálunk a délutáni alváshoz, de az éjszakaihoz kevésbé.
Ahogy be-beindul a hűtő, arra felébredek, és pont a támlája miatt nem lehet könnyedén megfordulni, tehát egyoldalas fekvéshez jó. Csak én másfél-két óránként pozíciót váltok :)

Kép
gombócmakka

Hanna: köszönöm szépen! Múlt héten volt, csak most láttam a táblában, hogy már nem annyi az annyi. :-)

Apának szerencséje van, könnyű lesz megjegyezni a dátumokat: felesége: jan.10, kislánya: jan.20. Persze azért ebbe még Bianka beleszólhat a hétvégén, de nem hinném.

Gombócmakka: próbálj most pihenni. Később már nem igen lesz rá alkalmatok.

Nálam az éjszakák egész tűrhetően telnek. Kevesebbet alszom, mint régen, meg elég nyűglődös a dolog, de tegnap is már 11 fele elaludtam. Ha kibírnám egy pózban egész éjszaka, akkor nem is lenne semmi baj. Csak megmozdulni ne kéne. Fájásaim nekem egyáltalán nincsenek. Kivéve a derekam, de az más tészta.

Kép
jandrea

Gombócmakka :D :D :D :D max kiesik a szádon a lány:)
katuska79

Andrea! azért utólag is Boldog Szülinapot!
katuska79

Jandrea, utólag is boldog szülinapot!

Ó, én a pihenés bajnoka vagyok. Ugye be voltam zárva két napig. Szerintetek mit csináltam:
-neteztem
-elolvastam egy könyvet
-főztem egy karalábélevest
-főztem kukoricáshúst
-háromszor mosogattam.
-mostam egyet
Slussz. :) A fentmaradó időben fogalmam sincs mit csináltam.

Most, hogy besüt a nap, látom, tán fel kéne mosni a nagyszoba parkettot, de hát, izé, nem ígérem, hogy lesz belőle valami. Most álmos vagyok hozzá, ha elmegyek a gyógyszertárba, az legalább másfél órás kör lesz, utána pláne fáradt leszek.

Ja, és minden reggel férjem rakja rendbe a konyhát, elmosogat, és az ingeit is maga vasalja. Egy kincs:)

Kép
gombócmakka

Katuska: :D :D

Kép
gombócmakka

Katuska, Gombócmakka: köszönöm szépen!!!!

Gombócmakka: de jó, hogy írtad a karalábélevest. Én is tegnap vettem hozzávalót és mára elfelejtettem, hogy én azt meg akartam főzni. :-) De még nincs késő.

Kép
jandrea

Az éjszakák nekem is nagyon rosszak. Ráadásul begyulladt a jobb fülem, és kénytelen voltam az egész éjszakát a bal oldalamon tölteni. Járkáltam is, most meg hulla vagyok.
Jandrea! BOLDOG SZÜLINAPOT!

Csinálni kéne valamit, hogy eltereljem a gondolataimat. Persze az aktuális aggódó reggeli sms már megvolt. Így kezdődött: na, még mindig semmi?

krisz78

Krisz, óóó, sajnálom az sms-t!
Mit sürgetnek? A vonalzód szerint még 3+14 napod van. Na, majd azután piszkáljanak!

Engem már anyám hívott úgy, hogy az előbb foglalt voltál, csak nem az orvossal beszéltél?
Hát nem :) Másnak is van telefonja, nemcsak az orvosnak:)

És ha valami jó kis sütisütéssel, vagy DVD-vel foglalnád le magad?

Kép
gombócmakka

Jandrea, én három napig pihentettem azokat a karalábékat, míg leesett, hogy meg is kellene őket csinálni, így szerintem nem sértődtek meg:)

Kép
gombócmakka

Krisz: neked is köszönöm!!
Sajnálom a rossz éjszakát.

Gombócmakka: valóban várhatnak még a karalábék, csakhogy én reggel óta azon gondokoztam, hogy mit is főzzek ma. Erre tegnap már kitaláltam, csak elfelejtettem. :-)

Kép
jandrea

Gombócmakka: az lesz. Sütök valamit. Meg olvasok. Mondjuk valami krimit. (semmi kismama szakirodalom)

krisz78

Nálunk az van ha ki van kapcsolva a telefon akkor tuti épp szülünk.....mert sem lemerülni sem csak úgy kikapcsolni nem lehet áááám!!!! Viszont mióta megírtam a blogot és kitettem az msn-re azóta nem zargatnak. Anyukám meg anyósom tuti meg van sértődve de ez is engem igazol, hogy nehogy már más lelkiállapota érdekeljen most!

Már alig van málnalevelem...

De jó, hogy nekem nem kell főznöm mert megfőztem előre :)

Már én is kényszeres vagyok! Minden nap porszívózok, felmosok, a konyhában egy kiskanál nem lehet mosatlan, a mosógép is állandóan megy...folyamatosan hajolgatok a játékokért a földre. Más meg felemel egy 3 kilós teszkós szatyrot és megy szülni! Én meg hajigálom a 13 kilós sulyzómat és semmi.

Feltörlés közben az jutott eszembe kínomban, hogy van az a mondás, hogy repülő fent, gyerek bent nem maradt még.....és a bermuda háromszögben eltünt repülők?????? azok nem zuhantak le....szóval még fent vannak :)

Kész vége meghülyültem:)
katuska79

MOst kéne tartanunk egy kismama talit...aztán sorba mondanánk le, hogy bocs menni kell:)
katuska79

Na itt vagyok csajok... lehet valami elkezdődött, mert nem tudok aludni a mensis görcsöktől. Tutti a dugó volt, mert már a mostani pisinél nem volt semmi véres... :wink:

Krisz! Én is szedem a Caullofillyum-ot, de a szülésznőm szerint CH5-nél gyengébbet nem érdemes, a 30-as az jóval kevesebb!!

Mivel tegnap én sem tudtam eldönteni, hogy mi csorog (olyan volt, mintha nem éreztem volna, hogy pisilek), beugrottam az éppen ügyeletes szülésznőmhöz, hgy nézze meg. Megnyomogatta felül, mikozben vizsgált, ha ott fenn lukadt volna ki, de csont száraz volt. És akkor magarázta el (mert nekem is ez volt a parám, mi van csak ha szivárog és a baba feje miatt nem folyik jobban), hgy a szivárgás is pont elég ahhoz, hgy egy bugyit eláztasson. Én komolyan nem emlékszem Pötyivel mennyi víz folyt el, de nem egyszerre az összes, azt tudom. :oops: Így megnyugodtam.
Szóval Krisz, ha szivárog, azt észre fogod venni!

Gombócmakka, én az egy hét alatt a 3. féle fájást produkálom. Annyira elegem van ebből a bizonytalanságból, hogy akkor most ez az, vagy nem az???
- Van az összehúzódással, pocakkeményedéses fájás (ezek rövidek)
- Derékfájásból átsugárzó alhasi fájás (ezek akár 5-10 percig is sajognak, általában forró vízre elmúltak)
- és a mostani állandó jellegű mensis fájás
Na most én már szültem, de mivel nem voltak fájásaim egészen a 4 ujjnyiig, amikor is bekötötték az oxitocynt és jöttek rögtön a 2 percesek (na az már olyan igazán mindent elöntő fájás volt, amikor csak légzéstechnikával tudtam létezni), halvány fogalmam sincs hogy kezdődhet egy otthoni vajúdás... :roll: :oops:

Andi, kijavítottam. :wink: Isten éltessen sokáig!!! Ma van Csonka Bandi szülinapja is,most láttam a reggeliben!!! :lol: :lol: :lol:

Vicky, szerintem egy 3 hetes baba még nem tud hisztizni. Én még most is azt hiszem néha, hogy a lányom hisztiből, szórakozásból nem alszik éjjel és utólag mindig kiderült, hogy volt valami baja (foga, nem szelelt az orra, fájt a hasa). Egy 3 hetesnek főleg a hasa fájhat. Nem tudod még elkapatni, nyugodtan vedd magadra (nálunk az segített legtöbbször, hgy a hasamra tettem, kinyúlt mint egy kisbéka, és aludt...)
MOndjuk most utána olvastam a hozzászólásodnak: az a kérdés mikor sírt? Éjjel, etetés után, vagy amikor le akartad tenni aludni este, fürcsi és szopi után? Ha az utóbbi, akkor bizony hiszti. Nálunk két hetesen kezdte, hogy nem aludt el magától. Hiába ráztuk a seggét, azt vettük észre, hogy még éjfélkor is fel-alá járkálunk vele... :shock:
Na ekkor kaptam egy könyvet (Aludj jól gyermekem) és 5 nap alatt megtanítottam elaludni... Azóta is ha letesszük elalszik magától, nálunk soha nem volt olyan, hogy még 9 után kukorékolt volna. Szegény Katuska, nem is értem, Te hogy bírod!!! :shock:

Kitartás csajok! DE láttátok ma milyen szépen süt a nap??????? 8) :lol:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Nagy gratula Erikának :D

Katuska: túl sokat gondolkodsz :wink: ne gondold, hogy a bermuda háromszög a pocakodban van :D

Lányok, sajnálom a vizesedést :( nem gondoltam, hogy télen is ennyire gáz lehet :(

Vicky: milyen jólfésült Alex :D azt a hatalmas cumisüveget meg milyen ügyesen tartja :shock: :lol: :lol: :lol:

Viki: Saci is nyűglődött este... igaz, nem sokat, de már nem tudtuk, mit kezdjünk vele: 2 cicit teljesen kiszívott (vagyis nem volt több tej, átmenetileg), büfizett, kakilt, tisztába tettük, ráztuk a popsiját, cumi a szájba (ja, megint repülni tanult).... erre letettük, hogy fáradtak vagyunk, ha kézben is sír, nem mindegy, hol van? erre elhallgatott, és békésen elaludt :shock: :lol: :lol: :lol:
Nem gondolom, hogy Levente hisztizett volna, csak ő sem tudta fáradtságában, mit akar :roll: :wink:

Batika: úgy néz ki a nyákdugó, de ne aggódj, nekem szerintem hetekkel előbb ment el, mint ahogy szültem :roll: :wink: ja, és napokig jöhet kifelé

Magzatvíz szivárgás: hát, szivárog... világos színű, vizes érzés, nem olyan, mint a folyás... és hiába törölgeted az altájadat, mindenképpen vizes érzésed marad. Mivel folyamatosan csorog (hacsak nem zárja el a baba feje időnként), ezért, ha raksz be zsepit, az egyre nedvesebb... azért praktikusabb a zsepi, mint a betét, mert a betét beszívja a nedvességet, nem biztos, hogy észreveszed...
Ha folyik, akkor az rendesen jön...

Krisz: én szülés előtti nap húztam ágyneműt :roll: :lol: :lol: :lol:

Éhes vagyok :shock: :? :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Katuska: ezen a bermuda háromszöges dolgon jót nevettem.

Bartika: köszönöm szépen!
Tényleg létezik ilyen módszer az altatással kapcsolatban????
Röviden leírnád a nagy titkot?????

Kép
jandrea

Sziasztok, én is megvagyok. :)

Hatalmas gratula cs-erikáéknak Zsófihoz. :)
Ha jól számoltam, eddig ezen a héten 6 baba született, és már csak 11 kismama van. Szóval, ha még a héten megszületik 5 baba, jövő héten megint 6, akkor mindannyian babázunk. :lol: :lol: :lol:

biga.csiga: :) Az életben mindent ki kell próbálni. ;) Ezt is megtapasztalhattad. :lol:

gombócmakka: CH30-at is szedhetsz, de akkor más az adagolása neki.

bartika: tuti a nyákdugó volt. :) Hű de izgi, akkor nálad már nagyon indulóban vannak a dolgok. ;)

jandrea, katuska Apa boldog szülinapot!
Vendég

Jandrea, Boldog szülinapot!

Erika, nagyon gratulálok!

Megyek megpróbálom rendbetenni magam: hosszú éjszakánk volt. Kétszer voltunk fent: egyszer 2 órát, aztán 3,5-et. És délelőtt sem akartunk aludni csak ölben...
kisbogacs

Erika nagyon gratulalaok, hat beeloztel rendesen, jaj annyira izgulok, mar en is annyira akarok szulni, habar Katuska elott nem merek :lol: :wink: okvetlenul kivarjuk ot.
Nekem se fajasok semmi, csak ez a vizesedes, de hat igen amig nincs magas vernyomi nyincs gond, es ma sem volt, ugy hogy igyekszem nem aggodni, en is vettem amugy merot.
Ja az arcom nekem is szep torz a szam meg Angelina JOlies ugy szinten, szoval egyutt erzek :? ki kell birni meg ezt a nehany napot.

Andre boldgo szulinapot kivanok neked:)

Kép
brestovsky

Katuska: ugyanezt csinálom én is. Nincs egy porszem se a lakásban, mosógép, mosogatógép állandóan megy. Emelgetek is, de semmi.
Felraktam a kaját. Húsleves fő, rizskoch a sütőben.
Ölni tudnék egy hideg kóláért.

krisz78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?