A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

HÁt a hancúrozás már visszajött :oops: :oops: :oops: ,de a
fáradság csak nem múlik,de remélem az is el fog.szívesen megnéznék
már egy késő esti filmet,de hát nem tudok,mert 9kor már alszom :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok

agmano hát ha ennyire látszódott akkor jó.
Nem tudom hogy nálatok hogy van ez a genetikai szűrés. Nekema 12. heti uh-ot ahol ugye a tarkóredő szűrés a lényeg, az előző terhességemnél 2003-ban a saját dokim csinálta, közben állítólag beveették hogy csak főorvos csinálhatja, így ennél a terhességnél már a kórházba kellett mennem.
A 18. heti genetikai uh pedig nekem 10 évvel ezelőtt is volt, pedig akkor még csak 19 éves voltam, szintén a kórházban nézték, és az afp ismeretében. Ilyenkor nézik az agykamrákat, a szív ereit, billenytűket, kamrákat,a veséket, hólyagot, gyomrot, tehát ennek az lenne a lényege hogy ha találnak valami rendellenességre utalót akkor a magzatvíz vizsgálatot javasolhatják, vagy pedig a terhesség befejezését ha olyan mértékű a rendellenesség. A kórházban a legtöbb helyen tisztelet a kivételnek kb 5 perc alatt lezavarják ezt, bár fogalmam sincs hogy hogyan is lehet normálisan átnézni egy magzatot ennyi idő alatt. Na ennek tudatában jelentkeztem be én a 17. hétre 4 d-re, hogy akkor már megcsináltatom náluk is a genetikai uh-ot, általában 1-2 ezer ft-al szokott többe kerülni, de nekem megéri, hogy rendesen megvan nézve a kicsim.

A másika kombinált teszt. Én ráakartam kérdezni a dokimnál hogy javasolja e, de nem volt rá időm mert még mielőtt bármit is kérdezhettem volna már rögtön mondta is hogy erre el kell menni főleg hogy ingyenes a kórházban. Én 30 éves vagyok, tehát még ez a kor sem számít bele a kockázatosba. És most az eredményemmel mikor mentem, azt mondta hogy nagyon örül neki, mert ritkán lát olyan jó eredményt mint az enyém. De persze itt sok mindent számításba vesznek.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

boo a kombinált teszt a Down kor szűrésére szolgál, ami sokkal korszerűbb mint az AFP eddig csak fizetős formában volt, de a sejtbank kötött szerződést egy pár kórházzal, hogy ingyen megcsinálja a tesztet cserében pedig az őssejt levételről tájékoztassa a kismamákat. Ezt a 12. heti uh -al egybe vagy utána szokták levenni. Az integrált teszt az egy fokkal még megbízhatóbb teszt de ez csak fizetős formában van.

Kép

gabi1

Boo!
ahol laksz ott kell felkeresned a kirendelt védőnőt.én a neten kerestem rá.
megpróbálom neked is megkeresni és felrakni azt a linket.
Kombinált teszt:12héten uh és vérvétel és a 16héten vérvétel
és 18 héten uh.ebből lesz a kombinált teszt,ha jól tudom.

Kép
Kép
csibe83

Egyébként most azt hallottam hogy a Szülészeti kamara tárgyal hogy megszüntessék az afp-t mivel sokszor rossz eredményt ad, és helyette pedig legyen a kombinált teszt szűrés, mert sokkal megbízhatóbb. Más országokban már régen megszüntették az afp-t

Kép

gabi1

ezt találtam neekd a Vii.kerületi védőnői kirendeltségről

http://www.kalauz.hu/vii_keruleti_vedonoi_szolgalat

Kép
Kép
csibe83

a Boo lemaradt,bocsi

Kép
Kép
csibe83

csibe83! :)
Mi este kilenckor általában még csak a fürdésnél tartunk. Tizenegy mire a gyerek ágyba kerül, Apa nemsokra rá megy utána. Én viszont hajnal 1 előtt nemigen szoktam lefeküdni. Addigra álmosodom el annyira. Cserébe viszont délelőtt 11-ig gyakorlatilg agyhalott vagyok... :roll:

boo!
Nálunk egyáltalán nem volt családlátogatás, amyg meg nem született Manócska. Abból csak három volt azóta, ha jól emlékszem. Amikor hazahoztuk a kórházból, akkor kijött a dokinéni, egyébként csak a védőkislány járt itt.

Szerintem ahhoz a védőnőhöz menjél, aki ott dolgozik, ahol most ténylegesen laksz. (De akár telefonon is megkérdezheted)
Nem gáz, hogy még nincs kiskönyved. Az eredményeket később is át lehet vezetni lényeg, hogy a vizsgálatok meglegyenek és rendben legynek. (A Klinikán külön "kiskönyvünk" van, egyáltalán nem si foglalkoznak az igazival)

Ha érdekel a kombinált teszt illetve Down-szűrés:

http://noi1.hu/web/index.html

illetve:

http://sejtbank.hu/hirek/ingyenes_down_kor_szures.php

Kép
Kép
200907?

Kalocsán a kombinált genetikai szűrés ingyenes, de mivel volt egy magzat elhalásom és már az idén 34 leszek, integrált tesztet csináltattam. (12.UH+vérvétel és 16.heti vér). Ez már fizetős.

bertina

bertina:
mennyire ismered az embereket kalocsán?van ott egy ismerösöm.

200907?:
én is éjfél körül szoktam lefeküdni,csak nekem már 7-kor kelni kell a suli miatt.De ha aludhatnék reggel,akkor se tudok.
krissy3

krissy3! :)

Én világ életemben éjjeli bagoly voltam. Apa meg inkább pacsirta: korán kel és korán(?) fekszik. Hogy a gyerek mi lesz, azt nem tudom. Amíg dolgoztam, akkor is inkább csak fizikailag léteztem délelőtt. De ritkán látta kárát a munkám... :wink: 8)

Kép
Kép
200907?

007!
Hát régen én is éjjeli bagoly voltam,de most...
ezért is örülnék,ha egy kicsit aktívabb lennék végre.

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

jaj képzeljétek azt elfelejtettem mondani hogy az unokatesom sógora egy bútor boltban dolgozik ami most megszűnőben van és van egy eladó kiságy még, ami tudom hogy formára hogy milyen, csak színben eltér, és ha olyan színű ami teszik meg megy a bútorhoz amit kinéztünk akkor lehet hogy azt vennénk meg, mert olcsóbb is lenne. Viszont a cheten vagy anyuka akinek meg ugyanolyan kiságya van eladó ami ehhez a bútorcsaládhoz tartozik, és 16 ezerért árulja vasárnap elmegyünk megnézni, és ha tetszik és hibátlan akkor megvesszük. Nem nagyon használták, mert a nagyobbik rendes ágyban alszik, a kicsi meg velük.

Mutatok képet hogy milyen.

http://brendon.hu/ProductSearch/garni.a ... boston.htm

Kép

gabi1

boo annak idején mi is albérletben laktunk, de nem voltunk bejelentkezve, de ettől függetlenül ahol albérletben laktunk oda jártam védőnőhöz.

Kép

gabi1

ja, tiszta szita az agyam. Beszéltem a dokimmal azt mondta hogy nyugodtan belemehetek a vízbe ha az nem nagyon meleg, hanem csak normál fürdővíz melegségű. Melegebb vízbe inkább ne, mert vérbőséget okoz. Úgy hogy akkor kipróbálom.

Kép

gabi1

boo! :)
1 év alatt még nagyon sok minden történhet. Szerintem menj most a VII. kerületbe és majd ha elköltöztök akkor váltasz. Más is van így.
De kérdezd meg telcsin, az tuti. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Csak gyorsan beugrok. Mert mint Timcike is írta, pihennem kell egész nap, és h aegyszer leülök a gép elé, akkor csak nehezen kelek fle innen.
Szóval tegnap voltunk az I. sz. Női klinikán, Tóth Pál Ernővel beszéltünk, és végülis arra jutottunk (ezt is akartuk kiszedni belőle), hogy a redukció kockázatosabb lenne. És sokat bezélgettünk, tanácsokat adott, mi t hogyan ezután.
Végül hétfőn megyünkegy másik dokihoz, ő a Kútvölgyi osztályvezető főorvosa, valószínűleg oda is fogok járni hozzá, átbeszéljük, mi hogyan lesz ezután, mikor kell majd befeküdnöm. És remélem, nagyon fognak rám, illetve nem rám, hanem a babákra figyelni, és a lényeg hogy min. a 30-32. hétig benn maradjanak, ha még tovább az lenne a legjobb. Én a 35. koncentrálok, és a párom is!
Most ennyi, tényleg pihizek inkább, minden napra egy kis apró házimunka, ami egyszerű, nekem ez lesz a kismamatorna. Ma a KARIFÁT :lol: fogom lezsedni. Mert valahogy eddig erre még nem volt időnk.
Puszi! És nagyon szépen közsönöm a bíztatásotokat! Erőt adtok! És én persze hogy pozitívan gondolkozom! Mint mindig, mindennel kapcsolatban. Csak hát most azért tényleg ránk ijesztettek a dokik. Szóval el tudjátok képzelni milyen, amikor mentek a 12. heti uh-ra, előtte nap egy kis vérzés, gondoljak, amit akarok (emlékeztek: a 7. héten szintén kis vérzésem volt, elmentem ügyeletre, uh. és kideült, hogy ketten vannak), most uh és kiderül, hogy hárman vannak, azt se tudtam hogy melyik oldalra forduljak le az ágyról. Közben persze hozzáteszem 4 órát vártam, hogy sorra kerjüljek, ebből egy órát az öltözőben, aztán mikor ezt így közli velem a doki, 2 perc után mondja, hogy mégis menjek vissza az öltözőbe, mert van egy kismama aki rosszul van, és előbb megvizsgálja őt. Én még kb. 3/4 óráig ülök félmeztelenül az öltőzőben a tudtattal, hogy most tényleg három bébim van??? Persze rögtön szóltam a páromnak, ő is teljesen kiakadt, hogy a köv. meg négy lesz látható?? Aztán vissza, én még alig mertem örülni, aztán meg a doki, ahogy mondta, hogy igen, tényleg hárman vannak, azzal a lendülettel elkezdte sorolni a negatív dolgokat. Szóval igazán csak mostantól (tegnaptól ) tudok örülni, hogy három kis életke növekszik a pocimban. Na, de most már tényleg megyek!
Majd hétfőn beszélünk Timivel, és majd megkérem, tudosítson!
Timi mégegyszer nagyon szépen köszönöm! És a bíztató szavakat is! Nagyon jól esik!

Kép
pagika

krissy3:
Látásból szinte mindenkit ismerek, mert boltban dolgozom 13 éve. A nevekkel szokott lenni problémám..:)

gabi1:
Megnéztem a bútort, nagyon is jól néz ki.:)

bertina

Sziasztok!

Jó rég nem írtam már megint :oops:

Most voltam a nődokinál, szokás szerint megint megvizsgált, rendben van a méhszájam és a méhem, kaptam beutalót AFP-re, és persze én lököttke, itt olvasgatom nap mint nap, hogy mindenkinek mást mondanak éhgyomort illetően és persze nem kérdeztem rá. Szóval most én sem tudom. De mindegy, múltkor sem volt gond, simán kibírtam, hogy éhgyomorra kellett menni, úgyhogy most is így megyek. És képzeljétek, azt hittem, már kapok most beutalót az uh-ra, mivel azért oda is időben kell időpontot kérni és nem. Megkérdeztem tőle, hogy akkor most mi van, azt mondta, az AFP eredményét először úgy is el kell vinnem hozzá és majd akkor ad beutalót. Remélem azért sikerül majd kikönyörögnöm egy időpontot egy héten belül.
Sőt, most jutott eszembe, miközben panaszkodok, hogy lehet, felhívom őket majd korábban, úgy is tudom, hogy kell mennem, aztán mire megyek, meglesz a beutaló is. Hihihi, rajtam aztán nem fognak ki.

Boo!
Ne aggódj amiatt, hogy még nincs kiskönyved! Én is már a 14.hétben jártam, mikor mentem a védőnőhöz és nem volt egyáltalán gond. És az sem baj, hogy nem vagy bejelentkezve a 7.kerbe, nekem is mondta, hogy őket nem az érdekli, hogy hova vagyok bejelentve, hanem hogy tényleges hol lakok.

Kép
gumilany

Ja és képzeljétek, leszúrt a dokim, hogy mi az hogy már nem szedem a MagneB6-ot, egészen a 38. hétig kell szedni, ráadásul napi 2x. Ezek után mikor rákerdezett, hogy vitamint szedek-e, nem mertem mondani, hogy már azt is abbahagytam. Úgy látszik, nagyon a biztosra akar menni.

Kép
gumilany

gumilany! :)

Amikor legutóbb dokinál voltam, akkor megmondta mikor menjek AFP-re és, hogy 2 hét múlva rá pedig a 18 hetes ultrahangra. De arra időpontot majd csak akkor fogok kapni, ha megyek a vérvételre. Tehát, hiába csak 2 hét van a kettő között és akár egyből meg is beszélhettünk volna egy időpontot, majd csak az AFP-kor kapom meg. (És marhára remélem, hogy most nem lesz kavarás... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Kép
Kép
200907?

Nekem is úgy kell majd mennem,mint 007-nek.
Nagyon örülökhogy írtál magatokról kicsit Pagika!pihenj sokat,vigyázz
magatokra és nagy-nagy drukk majd,hogy minden rendben legyen és bent
maradjanak amíg kell.

Boo!
szerintem is attól még menj a VII.kerületi védőnőhöz és ha meg majd
elköltöztök,akkor az új helyen kell a védőnőhöz menni.
én legalábbis így tudom

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Borzasztóan régen nem irtam nektek, de ágynyugalomra voltam itélve, és végre felkelhettem!

Velünk minden rendben van. Az 5. héttől gyakorlatilag a 12. hét végéig barnáztam, véreztem, hol jobban, hol kevésbé, volt hogy elmúlt egy két napra, aztán visszajött. Most már úgy néz ki végleg elmúlt, már hormont sem kell szednem. Voltam közben sokszor orvosnál, van is egy csomó képem, ha érdekel valakit, teszek fel. A héten voltam a Bajcsyban kombinált teszten, és a doki szerint kisfiúnak néz ki a baba, bár ez még nem biztos. Olvasgattalak titeket, és úgy érzem, szerencsém volt a korházas uh-val. Rendesen megnézték a babát, és nem csak egy perc volt az egész. Megszámolgattuk az ujjacskáit, megmutatta az orrcsontját, leméregette mindenhogy. A saját dokim javasolta, hogy kérdezzek rá, a nemére, mert ha fiú, azt már lehet látni ilyenkor is. Február elején megyek afp-re és ultrahangra, illetve március elején a 20. héten 4D-s genetikai ultrahangra. Az orvosom a Baross utcát javasolta, megnézntem a neten, nem is túl drága, és van kifejezetten genetikai uh.

Ti hova mentek 4D-re???

Igyekszem többet jönni, csak vizsgaidőszak van...

puszi mindenkinek

Kép

Kép
nansy

Pagika!

A redukciót nem csak rendellenes magzatoknál szokták alkalmazni?
Nem szeretek beleszólni mások dolgába, de szerintem, ha szép egészséges mindenki, akkor nem indokolt. De persze ezt alaposan ki kell vizsgálni.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Én is nagyon fáradt vagyok. Állandóan aludnék. Holnap szerintem délig fogok húnyni. Persze ha hagy a lányom.
Jó nektek, ha van már kedvetek hancúrozni. Én még a gondolatára se vágyom. Pedig mikor a lányom vártam, állandóan azt akartam. :oops:
Ma megint fájt a fejem, meg sikerült kidobnom a taccsot a munkahelyemen. :oops: Pedig már mindenkinek dicsekedtem, hogy elmúltak a rosszúlléteim, 3 napja frankón vagyok. :?
Ez van. Úgy látszik, nekem minden péntek ilyen.

Én kedden megyek AFP-re. Szerintem is jobb lenne helyette a kombinált. De majd az okos politikusok eldöntik. :D

A cserszömörcés szájvízet kipróbálom, főleg ha hozzájutok valahol. Sőt asszem azt a bogyót is, amit Ancsurti javasol a folyásra. Állandó tartozékom a tisztasági betét.

Nansy: várjuk a képeket.

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok Lányok!

Én amikor megkaptam az Afp-ra az időpontot rögtön kérhettem az uh-ra is. (I. női Klinikán) Én jövőhét csütörtökön megyek Afp-re 8-ra éhgyomorra!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Agmano!
Én is tavaly a magam megnyugtatására mentem el kombinált tesztre (igaz 28.000.- ft volt ,de nekem van egészségpénztáram és az kifizette) és ott derült ki, hogy van 1:33 az arány, ami azt jelenti, hogy 3% esély van rá hogy beteg a bébi és sajna igaz is lett :cry: ) és én is csak 33 éves voltam akkor :wink:

Azt mondják különben (sajnos) a 35 év alattiak szülnek a legtöbben beteg babát, mert öket nem vizsgálják. Szeritem ez elég szomorú :cry:

Kép
Kép
minimano74

Jaj minimano!
Most nagyon beparáztattál... :shock: :( Én is voltam ezen a nagyon kombinálton, a 16 hetes vérvétel után lesz eredmény.

bertina

Jimbone! Igazából az itteni dokim szakmailag nagyon profi, nagyon jó doktor. Annak ellenére is azt mondom, hogy így rámijesztett. Mivel már rengeteget letett az asztalra. És igazából neki ez is a dolga, hogy a negatívat is elmondja. Elmondjon mindent. Csak egy kicsit túlzásba viszi. De én akkor is csak úgy hívnám, hogy "biztonsági játékos".
Klarka! Azért veszélyes a hármasiker terhesség, mert az anya méhe nem biztos, hogy megfelelő ütemben tud tágulni, ha pedig ez történik pl. a 26-28. héten akkor megindul a szülés. És akkor a dokik nem tudnak mit csinálni, s nagy valószínűséggel a babák nem élnék túl. HA meg igen, akkor lehet örök életre betegek lesznek, magas az agyvérzés kockázata. Ez épp elég indok lenne a redukcióra. De pont azért, mert mindhárom baba mérete teljesen megfelelő, fiatalok vagyunk a párommal mindketten, a családomban anyu és a nővérem is kb. 4 kg-s babákat is kihordtak (ami remélme, szintén számít), és nem utolsósorban én legbelül úgy érzem, minden rendben lesz, ezért meg is teszünk mindent, hogy minden rendben legyen.
na, megyek is pihizek tovább.

Kép
pagika

bertina:
Nem ismered véletlen a Feke Gyulát,neki az anyja is meg az apja is orvos,asszem az apja belgyogyász az anyja pszihiáter,ő meg Szegeden nem tom milyen orvos lett.

pagika:
Pihenj sokat,sok eröt,egészséget és kitartást kivánok neked a babákhoz,én is igy döntöttem volna a babákrol mint ti. :wink:
krissy3

krissy3: Az idősebb feke Gyulát ismerem, de szerencsére távolból csak, engem nem kezelt, csak a nagymamámat. Utánaérdeklődök...ha gondolod, hogy milyen orvos a fia. Annyit tudok én is, hogy orvos.:)

pagika:Ha számít vmit...én is megtartottam volna mind a három babát. Annyi veszéllyel jár minden egyes terhesség...ha mindig ezt tartanánk szem előtt, soha senki nem vállalná fel, nem szülne. Szerintem.

bertina

hendegabi!

Biztos a hidegfront miatt voltál rosszul megint. Nekem is elmúlt már kb. 2 hete, pár napig most mégis hányingerem volt, a hidegfront miatt. De ahogy enyhülni kezdett, a rosszullét is elmúlt! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Nem nagyon tudtam visszaolvasni,három fejfájásmentes nap után,ma megint iszonyú :roll: .Méghogy a 12.héten elmúlik :roll: .

Tegnap voltam vérvételen+EKG+belgyógyászat.Remélem kiderül a fejfájás oka végre,néha már úgy vagyok,hogy menne át inkább rajta egy úthenger :cry: .

...és,hogy ne csak panaszkodjak,képzeljétek kedden megyünk 4d-re,juhhhuuuu.Életemben először :D

Pagika ♥

Kép

Kép
lidike

Sziasztok!

Alig győzöm végigolvasni a mai "termést"! Gratula a 3 babóhoz! Igazán hősiesen állod a megpróbáltatásokat. Nem kis feladat, de aludni lehet, hogy már pár év múlva fogsz, míg én már 6 éve nem alszom és még ki tudja meddig nem fogok :evil:
Na jó, bíztatásul 2,5-3 hónapos koruktól 8 hónaposig jók voltak éjjel, de azóta váltva ébrednek ősztől tavaszig.
Nálunk a melletünk lévő utcákban 2 hármasikeres család és 1 ikerpár lakik. Igaz sétálni csak segítséggel szoktak, de ha van udvar, akkor megoldható a levegőzés minden nap. És érdekes ebből a 8 gyerekből csak 1 kisfiú van.

Most már fújhatom a különböző teszteket, de úgy gondolom nem kaptam időben kellő felvilágosítást, csak kioktatást, hogy mit ugrálok a 31 évemmel. Ha nem lettem volna beteg nem is izgatna, de mivel a saját dokim nem Uh-os, más 2 perc alatt lerendez, inkább elmegyek genetikushoz 17 hetesen 4D-re. Ez nálunk 20 ezer forint :? 15 lenne a sima 4D, de most már nem ezen múlik valaki nézzen meg minket alaposan. A velőcsőzáródás sem genetikai probléma, ami van Martinnál (ha jól diagnosztizálták), főleg ez aggaszt ha egyik gyerek tudott ilyet produkálni, akkor a harmadik is tudhat.

A fiú miatt nem vagyok nagyon elkeseredve, ez jutott, megpróbálok úgy élni, hogy a körülöttem lévő férfiak mind büszkék legyenek rám, csak a zoknipározás jelent kihívást már így is. Képzeljétek el mikor 4 felnőtt férfi hasonló alsógatyáját és fekete zokniját kell mosás után kiválogatnom... Nem járhatnak mindig Thomasos, verdás meg micimackós gatyába :?

Kellemes hétvégét!

Éva

KépKépKép
agmano

Pagika!
Én is nagyon drukkolok Nektek!

Nem a fórum témákhoz tartozik, de ma megműtötték a havanese kutyusunkat, az egyik lábában részleges keresztszalag szakadás volt. Szegénykém, olyan elesett volt (még mindig az)! Belegondoltam, hogy mennyire szörnyű lehet, ha az embernek az igazi gyerekét műtik. Nálunk a kutya is gyerekként van tartva, de egy igazi kisgyerek még borzasztóbb lehet. Itt is alszom Anyunál, hátha szükség lesz éjjel segítségre (2 kutyával él egyedül, szóval semmi segítsége nincs kéznél).

Olvastam, hogy mások is voltak mostanában rosszul, tegnap reggel én is nagyon nehezen váltam meg a wc-től, rég volt hányingerem, de tegnap reggel bepótoltam.
Meg mostanában enyhén szokott fájdogálni a hasam, úgy, mintha menstruációs görcsök lennének, persze sokkal gyengébben. Lehet, hogy kéne MagneB6-ot szednem? Majd hétfőn megkérdezem a védőnőt.

Bertina, Ági! Üdv. a fórumban!

Kép
katy76

Pagika nagyon jól mondta, nem azzal van a baj, hogy a babák ne fejlődnének jól a pocakban, hanem azzal, hogy mivel anyuka méhe nem 3 babucira lett kitalálva, félő, hogy annyival korábban jönnek világra, hogy az valóban igen kockázatos lehet. Ez nyilván két babávál pár héttel kitolódik. De ha megtalálja hozzá a megfelelő orvosi gárdát, akkor nem hiszem, hogy baj lenne! Főleg, hogy manapság a 3 bébi közel sem "csodadolog" a beültetések miatt, tehát sok már a tapasztalat. Ez épp olyan, mint hogy a cukorbeteg kismamákat nem is olyan régen még óva intették a gyermekvállalástól, és látjátok: Breki is, és én is teljesen problémamentes magzatot és terhességet mondhatunk magunkénak, és vlsz. ez így is marad, hiszen "csak" annyi a dolgunk, hogy mindig normális cukraink legyenek, és akkor gyakorlatilag 0 a kockázat. Nagyot fejlődött a világ.... :D

Már nem tudom ki írta, hogy nem kell aggódni, a természet úgyis megoldja...De én ezzel jelen esetben nem értek egyet, hiszen gondolom (bár nem tudom) beültetés eredménye a 3 apróság, szóval itt a természetet emlegetni fura :roll: ! Félreértés ne essék semmi fenntartásom a beültetéssel, én is biztos megpróbáltam volna, ha spontán nem sikerül. De vlsz. spontán nem 3 baba fogant volna.

Ettől függetlenül örülök persze mindhárom babának, és imádkozom értük, hogy minél később hagyják el a bázist! Meg persze azért is, hogy bírja Pagika a terhességet, na meg ami azután következik a trióval :wink: :D !

De tényleg teljesen reálisnak tűnik, hogy jó gárdával, és kellő odafigyeléssel minimálisra csökkenthető ez a fokozott veszély :wink: :D ! Hajrá, Hajrá :mrgreen:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Mozgalmas napom volt, de nagyon boldog vagyok, összejött minden amit terveztem, és rájöttem, hogy én már igencsak az aktív második trimeszterben vagyok benne. :lol:

Voltam afp-n, csak ketten voltam előttem. Utána az időpontkérés is sikerült a 18 heti uhra, majd láttam, hogy az ekg-n nincs senki, így azt is megejtettem.

Aztán vettem egy torna nacit (köszi klarka, asszem te írtad a reserved boltot) nekem is ugyanaz lett, mert lila és rózsaszín a felső pót része. És mint kiderült, mert megkérdeztem, ez nem kismamanadrág, hanem azért ér fel magasabbra, mert aerobic gatya és hogy hasból is jobban izzadjanak a nők torna közben. :lol:

Utána irány a varrónő, akit már reggel lebeszéltem telefonon (húha, már nem emlékszem ki ajánlotta tegnap...) Vettem egy farmert 3800-ért, meg egy fekete szövetgatyát 2000-ért és még varr nekem ugyanolyat, mint a fekete barnában. Én is mindenkinek tudom ajánlani, mert állítható nadrágokat árul csak, divatosakat, csípőnadrágok és onnantól jön a kismamarész, és még alulra övet is lehet rakni bele, mert úgy van kialakítva, hogy hátul rendesen fut, elől meg poci alatt. A néni meg nagyon kedves, szimpatikus, és amint látjátok nagyon olcsó is. Nem türelmetlenkedik, segítőkész, és megkérdeztem, nagy választéka van nyári ruhákból is majd ha arra kerül a sor, csak az még nincs előszedve neki.

Utána meg még jött a könyvesbolt, aholis megvettem A bába válaszol c. könyvet.

És nem utolsó sorban most megint érzem azt a furi mocorgást a hasamban. Remélem tényleg a babi az! :D

Pagika!

Nagyon jó, hogy már tudsz örülni, és szupi, hogy lett új dokid, most már akkor jó kezekben vagytok! :D

Nansy!

Igen, igen, kérünk képeket! :D

Gumilány!

Hát tényleg elég biztosra akar menni a dokid, nekem csak megemlítette, hogy ha fáj akkor szedhetek, de én nem tartottam fontosnak.

Gabi1!

Én a meleg vízbe, vagy langyosba, amiben sok idegen ember is megfordul inkább a bacik miatt nem merek bemenni. Állítólag abban jobban terjed mindenféle, mint a hidegben.

007!

Esküvői ruhát láthatod az iwiwen, már meg is nézted nem? :shock: Mint ahogy már mindenki megnézheti! :wink: A nyuszikás fűnyírós viccet meg el nem mesélem, mert annyira szakállas, hogy nem hiszem el, hogy nem ismered! :lol:

Lola!

Nem mondod, hogy neked azóta is minden hónapban megjön? :shock: Hallottam már ilyenről, de te nem parázol minden egyes alkalommal? :shock:

Boo!

Azért én megbeszélném a dokival ezt a vérzés dolgot, bajod nem lehet belőle. :roll:

Krissy!

Szerintem nyugodtan lehet hason aludni. Eddig is így hallottam, de képzeld, most olvasom ebben a könyvben, hogy a keresztcsont fájdalom is normális a várandósság alatt, én meg eddig azt hittem, hogy a derekam fáj, közbe meg nem. Állítólag hátrébb lehet a méhem, és írja, hogy jó rá a hastánc :lol: , meg az is, ha hason alszom, csak egy henger alakú párnát kell a has aljához tenni, hogy kíméljük a porckorongokat. Szóval ezek szerint lehet hason aludni, csak ügyeskedni kell. :D

Kép
Kép
tabati

Tabati!

Köszi az infót! Én (is) kérdeztem a hason alvást :wink: ! Igazából az a bajom, hogy hiába nem hason alszom el, hanem oldalt, vagy csak félig hason, tudod, hogy az egyik lábam fel van húzva "mellém", mégis sokszor hason kelek :oops: ! Tehát így nem tudom, hogy tehetnék ellene, mikor nem tudatos :roll: . Abban reménykedem, hogy van bennem annyi anyai ösztön, hogy ha már tényleg gáz, azt tudat alatt tudni fogom... :wink: Mikor a kölyök franciabulldogunk velünk aludt, és akkor is csak félálomban aludtam, és minden rezdülésére felkeltem, nehogy ráfeküdjek, de nem is feküdtem (apa többször is, arra is én keltem fel :twisted: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

A hason alvásról éppen ma kérdeztem a nővéremet, ő márciusban szült, és mondta, hogy neki a dokija kimondottan javasolta, hogy aludjon minél többet hason, mert nagyon hátrahajlott a méhe. Szóval ha a baba számára ártalmas lenne, akkor ilyet nem javasolna orvos szerintem.
Hanyatt fekve viszont állítólag nem jó sokáig lenni, főleg nem kinyújtott lábakkal, mert egyrészt húzódik a has, másrészt a baba úgy sokkal könnyebben tud úgy érre ráfeküdni, hogy a kismamát ájulás környékezheti meg. Ez a torna DVD-ben van, valami ultra-híres gyógytornász mondta.

Tabati! A reserved nacit én mondtam, rajtam most is az van, itthonra is tökéletes, nagyon kényelmes.

Kép
katy76

Akkor Klarka írta a varrónőt és te a reserved nacit! :lol: És mit szólsz, hogy amúgy zsírégető nadrág? :lol: Te mit kezdesz a belső "bélés"-sel ami a combig leér? Először azt hittem az egy dupla dolog a pocinak, de amikor megtudtam, hogy mire való amúgy a gatya, rögtön rájöttem, hogy az meg a combot melegíti pluszban. Szerintem én felhajtom a hasamhoz első körben, aztán meglátjuk hogy lesz kényelmes. :)

Kicsidodi!

Jó, jó, de azért bennem még ezek után is az van, hogy nehogy összenyomjam... :oops: Ezt a párnás dolgot kipróbálom. Nem nagyon fáj amúgy a keresztcsontomnál, elviselhető, de olyan :idea: ilyen volt amikor olvastam, hogy nem is a derekam fáj. :lol:

007!

Elfelejtettem írni, hogy voltam a Manu Artban is, és képzeld, már nem gyártanak egyáltalán nadrágot. :shock: Körbenéztem, sehol egy naci, eladó kérdezte mit keresek, és ez volt a válasza. Póló, táska stb. nadrág már nem...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
Jol elszalt az egesz iromanyom :twisted: :twisted: :twisted: !
Most nagyon merges vagyok...
Talan kesobb megprobalom..

Azert nem lehet am csak ugy osszenyomni a babat hasonfekvesel...ha neki kenyelmetlen,arrebb uszik...

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti! :evil:

Máskor próbáld kijelölni, majd ctrl insert, shift insert. :twisted: Bocsi, tudom milyen idegesítő, már én is megtanultam a leckét! :lol:

Kép
Kép
tabati

Koszi...igen...elfelejtettem megtenni :evil:

Kép
Kép
ancsurti

Tabati!
:idea: :mrgreen:
Persze, én is pont azt akartam mondani, hogy félek, hogy összenyomom, mert álomban nem tudom koordinálni a forgolódásomat :roll: ! Csak próbálom magamat is győzködni, hogy biztos van bennem annyi anyai ösztön....
Meg én még nem láttam olyan szalagcímet, hogy: N. KAROLA (26) ÁLMÁBAN AGYONNYOMTA GYERMEKÉT, MERT GALÁD MÓDON HASON ALUDT A 4. HÓNAPBAN! :mrgreen: :mrgreen:

A gyakorlott anyukáknál mi volt helyzet annak idején :?: Help!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :)

tabati!
Legutóbb még nem voltak fent az esküvői képek, amikor néztem. :roll: De igazad van. Tíz rugót megért a ruci... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A vicc meg tényleg nem rémlik. Most vagy szenilis vagyok vagy fiatal. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Azt mondod, idén már nem veszek a ManuArtban kismama nacit? Kár, mert olyan kényelmes. :( :( :( :( :( :(
De az viszont jó, hogy bejött a többi ruci meg a varrónő is! :)

krissy3!
Akkor ezek szerint lassan neked is új melltartókat kell venned, amik már kismamásak. :wink:

pagika!
Vigyázz magatokra! És ha lehet, akkor 1-2 naponta azért írj nekünk... :roll: :roll: :roll: :wink:

Tudjátok, mit szoktak még javasolni alváshoz. A szoptatós párnát. Mert annak olyan jó a kialakítása és kényelmesen lehet rajta/benne elhelyezkedni. Egy hátránya van csak: utálják a kispapák, mert akkora, hogy szinte kiszorulnak az ágyból (legalábbis ők úgy érzik)... :roll: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

kicsidodi!

Aludj nyugodtan úgy, ahogy kényelmes. A szervezeted ezt is megoldja. Ha nem érzi kényelmesnek akkor jelez a buksidnak, ő pedig elrendeli, hogy, na akkor, tessék elfordulni erre meg erre. :wink:

Kép
Kép
200907?

:wink: ! Köszi 007! Reméltem, hogy így van :D !

Apát én már így is van, hogy "levakarom" magamról :oops: ! Na, nem "étvágytalanság" miatt, hanem csak simán, alvás közben, mert ő teljesen rám szokott nyomulni, az egyik lábát, és egyik kezét is rámteszi (kiskifli-nagykifliben), de pár napja olyan nehéznek érzem a tagjait, hogy lerugdosom szegényt magamról, mert úgy érzem megfojt :oops: !
Ja, tegnap meg képzeljétek, a Lakatos Krisztiánnal álmodtam a Hal a tortán miatt (semmi pikánsat, brrr...csak főzött :D ), és a férjem meg kedvesen közeledett (ő nem fözni akart... :wink: ), én meg mivel összemostam a valóságot és az álmot félálomban, azt hittem a Lakatos Krisztián akar tőlem vmit, és hevesen tiltakoztam a közeledés ellen :lol: :lol: ! Szerencsére a párom is félálom körül volt, csak nyomokban emlékezett rá... :D

Amúgy nálam a libidóval, már semmi gond, korábban is csak a hányinger miatt volt... Gondolom nem kell magyaráznom :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Ne vicceljetek, hogy agyonyomjátoka babát!! Ha jól esik feküdjetek nyugodtan hason, ha már görögdinnye méretű a poci és nagyon nyom, akkor úgyis megérzitek. Nekem a végén a kispárnát (vagy apát) a has elé megtámasztani pozició jött be, utálok hanyadt feküdni.
Azt mondják, majd szülés után lehet hason feküdni, na ez nem így van! Akkor bedurrannak a cicik és olyan, mintha 2 kődarabon feküdnél + préseled ki a tejcsit, úgyhogy az sokkal szarabb és tovább tart.

Én mindkétszer 1 évig melltartóban voltam éjjel-nappal, már kisebesedett a hátam. 1 évig szoptattam őket :lol:
És még valami a hozzám hasonló elől deszka hátul léc típusoknak: a szopi nem a méreteken múlik, és nem is a terhesség alatti előtejen (elsőnél volt, másodiknál nem). Sok folyadék és önbizalom!!! A pihenés sem árt, akit hagynak...

Na megyek kuckót építeni!

Éva

KépKépKép
agmano

sziasztok
Hála égnek csökkent a fejfájásom.
Este még párszor "megkínáltam" a wc-t, de most úgy tűnik, hogy jobb a gyomrom is. Bár ma még csak 1 szelet vajas piritóst ettem +1 bögre tea.
Én is gondoltam a fronthatásra, hogy az a bűnös.

Hason fekvésről: régen folyton úgy aludtam, de már sajna nem megy. Pedig még nincs is +pocim. HÁton se, úgyhogy oldalt, esetleg félig oldalt, félig hason jól felhúzott lábbal - asszem más is írta ezt. Meg a cickók is zavarnak már most. Úgy tűnik beindultak. Eddig is jó nagyok voltak, most meg lassan nem tudom, mit kezdjek velük. :roll:

Jó nektek, hogy ennyi klassz cuccost találtok.
Itt a környéken nem nagyon kapni kismamarucit, főleg nem nagy méretben, és ha van is, piszok drága. :evil:
Interneten nézegettem, de nem merem megkockáztatni, hogy rendelek 6-8 ezerért, aztán a végén nem is lesz jó.
De van egy néni itt a faluban, aki így varrást vállal. Kész rucit már nem, csak stoppolást, zippzárcserét, ilyesmit. Megpróbálom megügyezni vele, hogy 1-2 nacimat toldja meg. Majd ha nőni kezd a hasam. Bár már érzem, hogy keményebb, de a hájacska még mindig takarja. :D

Kép
Kép]
hendegabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?