A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Halihó!

(Khm... Nem volt képem jó reggelt el köszönni... ) 8)

Mellesleg a szemtelen futárcég 9-kor hozta ki a megrendelt cuccomat, szóval viszonylag korán keltem!
Deee, benne volt a csudaszuper pelenkázótáskám, amit a babakocsihoz rendeltem (olyan, mint Julcsi neked van, csak persze pirosban). Korábban sajnáltam rá kiadni egy rakat pénzt, de most véletlenül rátaláltam leakciózva!!!

hugic: az valami iszonyat lehet, ha tartósan nem tudsz aludni. Nem próbáltál meg valami homeós nyugi bogyót (arra a Sedaizére gondolok)
Nekem legalább váltakozik: néha tropa az egész iccaka, máskor meg lenyomom a 10 órát simán... (Tudom, tudom, eldugultam alvás témában!!) :)

Az nagyon helyi sajátosság, hol, hogyan oldják meg a recepteket. Nálunk hazajövetel utáni napon kijön a védőnő meg a gyerekorvos, és akkor fogják odaadni.

bjuti: a párodnak akkor is rohangálnia kéne utána, ha már most megkaptad volna a recepteket, mert csak szülés után írható bele dátum.... :D
Amúgy én ezzel úgy vagyok, hogy én meg szülök egy gyereket, és egyáltalán nem fáj, hogy kispapa meg cuccok után rohangál meg ügyintéz. Még élvezni is fogom, hogy végre neki kell ezeket intézni. Szerintem ugyanis nálunk a férjem azt sem tudná, hogy a postán hogyan kell csekket befizetni!! :D

No, azért remélem, a fogad csak viccelt egy sort!!

millye: Örülök a kompromisszumnak, ha ez neked is jó így!

Most elmegyek a Kaisersbe, mert vödrös narancs akció van. Tegnap volt szerencsém megkóstolni és annyira finom narancs volt, hogy magam sem hittem! 6 kg-ot azért még cipelhetek két kézben két szatyorban, nem??

ladmon

ladmon: Nem mondom, hogy a hat kiló sok, de a mi állapotunkban szerintem ne nagyon cipelgess! Ráadásul az út is csúszik! Még az kellene, hogy elcsússzál!

Kép

Kép
millye

Ladmon: jó neked hogy jó az alvókád, bár az utóbbi napokban én sem panaszkodom. Ma is azért keltem fel 6-kor hogy előkészítsem az ebédet, mert mentünk Auchanba és nemrég értünk haza. Na a bevásárlás meg a reggel főzicske sok volt, nagyon szúr a pocim alja, azt hittem a kocsiig sem jutok el, de mire haza értünk már minden oké.

Nektek mennyit mozog még a babó? Nekem még mindig szinte megállás nélkül :shock: . Lehet hogy ezért ekkora a pockom, hogy tudjon nekem táncolni odabenn????????
17 nap de kisasszony nagyon jól el wellnesezget odabenn, tetszik neki az átmeneti kecó :D

Kép
budabo

No, kicsi alszik, Maja apukájával pasizni van, lakás kb rendben, kis idő talán akad. :lol:

Köszönjük szépen a dícséreteket. Igen, én is meg vagyok elégedve Erik méreteivel, ha nagyobbra nőtt volna, nem lett volna ilyen könnyű dolgom. - mondom most, akkor bezzeg megmondtam apának, hogy nem kell több, de ki emlékszik már arra!!! :wink:

Láttam, hogy szóba került Halász Judit. Zenehallgatás volt a téma? Hallottátok már az Alma együttest?
http://www.almazenekar.hu/
Nálunk ők a nagy favorit! Én is imádom őket, már 3 koncerten voltunk, és még apa is élvezte.

Ladnom: csak óvatosan!!! Igaz nálunk pl süt a nap és enyhe az idő, de azért... az ördög sosem alszik!!! És nem tudhatod, hogy mitől erőlteted meg magad!!!

No, ennyire futotta, igyekszem. Még a hét és a jövő hét eléggé jó lesz, mert apa itthon, aztán bizony beindul a feketeleves!!! Így is mire elindul a reggel kb 2-3 óra.
Ja, és Eriket addig vizsgálták a kórházban, nézték, hogy besárgul e, hogy tegnap kijött rajta. Nagyon sokat etetjük, de mindig bealszik - szegénykém még azért gyenge, és akkor szinte lehetetlen felkelteni a kis teknősbékát. Meg itatjuk is. Kb két óránként etetni, és közben meg itatni, remélem nem lesz belőle kórház. Nagyon izgulok, de majdcsak...

Puszi, vigyázzatok magatokra!!! És kitartást, már igazán nincsen sok hátra.

Jaj, olyan egyedül érzem magam, nem is érzem magam idevalónak néha. Persze nem szeretném, hogy valaki is korábban szüljön, de azért ... :roll: Értetek ugye??? :(

Kép

Kép
b79andi

Hello!
De jó volt olvasni az első szüléstörténetünket!!!! Grautula Andi mindenhez, tényleg szerencsés szülésed volt, gyönyörű ( nem picike) bébi!!!

ABencze: egészen pontosan 14 nap, a telefonszámodat én lementettem!!!! :lol:
De tul.képpen bárki beelőzhet, mindenkinél áll már az a bizonyos zászló!!! Én csak azt tudom, hogy ha addig nem indulna be, akkor 30-án de. megcsászároznak. (előtte is az lesz,de akkor legkésőbb) :o

MillyE: szuper,hogy ilyen hatással voltunk Rád, nemhiába "téptük a szánkat" :lol: bár sokkal jobb lenne, ha már be se mennél!! :lol:

na megyek mert lassan kész van a sajttal töltött pulykamell, sült krumplival, tiszta diétás, nem?

Tegnap én is nagyon berezeltem megint, olyan hallgatag, fura voltam + rohadtul fájt a hasam, felállni alig bírtam.
na jó étvágyat Nektek is

Kép
kaandi

Babazene: Isti azt mondta, hogy valószínűleg kitalálja a mondját, hogy a közösbe feltegye a zenéinket (végtére is informatikus a Drágám). Halász Judit, csomó komolyzene, kifejezetten babáknak, Kaláka és most vettem egy altatódalos cd-t is, és nekem ez is nagyon tetszik. Jó lenne, ha oda felraknánk, le tudnátok onnan tölteni? Ha meg nem, akkor kitalálunk valami mást. :)

Zsufika: Szegénykém, jó tanulást! Hétfőn vizsgázol?

Andi:
Persze, megértjük, hogy kicsit egyedül érzed Magad, de szerintem inkább tartsd Magad úttörőnek, és ne aggódj, akár már pár nap és lehet, hogy csatlakozik valaki, pár héten belül pedig mind ugyanazokkal a problémákkal fogunk küszködni. :wink:

Zsu, Zsancy: Apukkal van valami újdonság?

Amy: Örülünk Neked, mindenképp szólj, ha... :D

IRICC, JÁZMIN, PMONIKA, ANDREA17?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

B79Andi: nagyon jó olvasni hogy jól vagytok, használd ki amíg apa otthon van és pihizz!!!

Julcsi: zene hallgatás: nekem is van babazene, mesecd-k egy csomót töltöttem le hogy majd Fügének jó lesz, de én állandóan Charliet hallgatok, azt viszek be a szülőszobára is ha viszek egyáltalán valamit. :D Ez van, de én ettől érzem jól magam. Babus is beindul rá.

Kép
budabo

B79Andi ne érezd magad egyedül, inkább ha tudsz írj hogy mi van veletek. Olyan jó hallani a pozitív dolgokat!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

julcsi: igen az én anyukám fog jönni, mér kicsit elöbb h ne egyedül kelljen itthon lennem.

zsu: sajna ami a féjeddel van. és 2 éve mi volt vele?
elif: a te férjednek is jobbulást.

zsancy: ne félj a beöntéstöl, nem olyan kellemetlen ám az. nálunk csak akkor csinálják ha kéred, tegnap omondták.

milliye: örülök h gy megoldodtak a dolgok.

andi: nagyon szép baba erik, gyönyörü!

stelly:köszi a válaszod

lányok! itt pityergek már egész nap. tegnap vtunk megint szüléselökészitön. annyira felzaklatott a dolog még aludni sem tudtam. szoval a szülésröl volt szo. nagyon félek! gondolkodom a császáron, de nem tudom. soha nem volt még olyan az életemben h mütöttek vna vagy vmi nagy fájdalmat kelett vna kibirnom. ezért olyan nehéz és tudom h csakis én dönthetem ezt el. lehet gyávának gondoltok egy páran, de iszonyatosan félek mi lesz ha nem lesz már ott eröm és vmi nagyon rossz élménnyel végzödik ez az egész. a gondolatok csakugy cikáznak a fejemben. bocsi a panaszért de ezt most nagyon jo volt leirni.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Erik babaának nagy nagy cuppanos puszika....nagyon aranyos kisfiú..és egyáltalán nem kicsi...54cm-er mekkora lett volna ha végig bent marad??? :shock:

Julcsi-79:
Köszi az érdeklödést,apával semmi jó hír :cry: a cukra megint határérték volt,igy jövö héten új proba+laborba is küldenek vért.Addig meg semmi édesség,kv is csak édesitövel...na ehhez nem fülik apu foga...

Zsu:Nálatok miujság?Hogy van a férjed?Bátor pasi...nálunk a gyomor tükrözéssel a világ végére lehetne kergetni aput... :wink:

Zenehallgatás:

-Mi is beszereztünk altatós babamuzsikát(csak hangszeres)hát csajok...lehet én elöbb elalszok töle mint a picike...nagyon nyugtató zene.Reméljük majd értékeli a Törp picúr.
Igaz már most jelez melyik zene tetszik neki ls melyik nem.Álltalába én Whitney Houston-t szoktam hallgatni 1985-2003albumait.Nagyon szeretem a hangját..
Halász Juditot én személy szerint nem szeretem...idegesit a hangja :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Sziasztok!

Voltunk ma piacon, feltankoltunk gyümölccsel-zöldséggel! Igaz a férjem csak főtt krumplit ehet, diétáznia kell! :(
Úgy látszik valamennyit használ neki a gyógyszer, éjszaka nem fájt a hasa, de a puffadás sajnos nem akar neki lemenni! :?
Tegnap este Bencus jobb kedvre derítette, mert jól megbokszolta a kezét, meg fülön is rúgta, rengeteget mozgott tegnap a Manó, mintha érezte volna, hogy kötelessége Apát jobb kedvre deríteni! :)

Bogi: Nem semmi, neked is fiatalon ilyen gondjaid voltak! :? Megmutattam a férjemnek a hsz-edet, azt mondta, ha túl lesz a tükrözésen, és nem fog javulni utána se, akkor elmegy egy ilyen vizsgálatra! Megkérdezhetem esetleg, hogy kinél voltál?

Millye: Örülök, hogy sikerült beszélned a főnököddel! :) Sokat gondoltam Rád tegnap!
Az lenne a legjobb, ha már otthon lehetnél, de ez is nagy lépés a főnöködtől az eddigi dolgokhoz képest, amiket írtál!

Panna: Várjuk a híreket! :wink:

Hugic: Ha előbb nem is, de legkésőbb a szülőszobán dönteni kell név-ügyben! :wink:
De mindegyik név nagyon szép! :)

Amy: Örülök, hogy minden ok Veletek! :)

Mist: Nekünk a gyermekorvos majd akkor írja fel a recepteket, ha kijön Bencushoz! Addig pedig összeírta a védőnő, hogy miket kell beszerezni a gyógyszertárból!

Erika: Az én védőnőmet is a ruhák érdekelték a legjobban! :D

Eszter: Részvétem a vacsora miatt! Én se szeretem az ilyen udvariassági találkozókat! :?
Hát csak túljutunk ezen a betegségen is, most próbálom a jó oldalát nézni, legalább itthon van velem a férjem! :roll:
Láttam az új pocakfotódat, nagyon csinosak vagytok! :)

Orsi: Sajnálom a fogadat! :(

Ladmon: A cipekedéssel csak óvatosan!

B79andi: Dehogynem tartozol közénk! Itt a helyed Velünk és kész! :D
És ha egyedül érzed Magad, hozzánk bármikor fordulhatsz!
zsu83

Nickó:

Ne félj!
Mindenkibe van egy kis félsz...aki azt mondja nem fél az hazudik (föleg elsö babánál)
A babád befordult?Ha igen semmi gond nem lehet,menni fog...bennem mindig az van ha néhány olyan ismerösöm végigcsinálta aki egész nap a plázát járta, és csak avval foglalkozot hogy a körmei jók-e....akkor nekem nem szabad félösnek lennem...én erösebb vagyok mint ök :wink:
A császár meg ugye csak azt oldja meg hogy pikk-pakk kiveszik a babát,hosszabb a felépülés utána...
Én is gondolkodtam rajta,de apa lebeszélt róla...meg itt nálunk kérésre neg sen csinálják..csak akkor ha valami komplikáció akad.
Nálunk pl-ul szülésfelkészitö sincs....csak bába, asszisztens és max egy hozzátartózó..
De ne vedd okoskodásnak...nem annak szántam...ne sírj...fel a fejjel :P

zsancy

Bocsi, de képtelen avgyok visszaolvasni, migyá ájulok, abba is hagytam kicsit a nézegetést....túl vagyok a nagyon nehezén.... :(
Anniyra fájt, és annyira rossz volt, hogy azt el sem tudom mondani....vetekszik a csőnyeléssel, de lehet még rosszabb is...Szóval bementünk apával reggel a szájsebészeti klinikára, vártam nagyon sokat, végül 11 körül bejutottam, és közölték, ezt kívülről kell megnyitni, mert annyira kinn, lenn az államnál van a dagadás.... Hát helyi érzéstelenítést kaptam bőr alá, ami annyit ért hogy már az fájt, hogy beadták, aztán nem éreztem a bőrőmön a vágást, de ami utána volt azt mindent, és nagyon :( Benyomtak valmi szerkenytyűt az államba, nyomkodták ki a gennyet 2en is közben, és én meg csak szorítottam a hasam, meg markoltam a széket, és sírtam, meg minden, hogy nagyon fáj, azt hittem szétszkad az arcom...aztán betömtek egy gézdarabot az egésznek a helyére, amit holnap cserélnek...ami valszeg ugyanígy fog fájni, úgyhogy már előre rettegek. Mondtam az egyik asszisztens hölygikének, hogy a 2 szülésem, ami eddig volt nem fájt ennyire...a dokika egy fiatal adjunktus(helyes is volt :)) meg sűrűn elnézést kért, hogy így megkíntatott, de hát muszáj volt..:(
Még nagyon érzem, de most bevettem egy rubophent, mert már tényleg élni akarok egy kicsit... meg nagyon éhes vagyok, de rágásra mozog az állam, és attól csillagokat látok, inkább csendben vaygok(család örömére) és nem eszek...tegnap álltam mérlegre, és képzeljétek, karácsonykor 78 kg voltam, most meg 74, ami azt jelenti, hogy visszasüllyedtem nagyon, és 65ről indulva, már 10 kg hízásnál se járok :( aminem baj ugyan, de ha a baba sinyli meg akkor igen.... Már jó lenne szülni, de ezen még túl akarok lenni.
Tegnap voltam ctg-n, meg se mozdult a kisördög, bezzeg előtte, meg utána.... :) de semmi extra., mindn ok, szülés még messze..
Beszereztem az utsó dolgokat, vettem hálóinget, bár nagyon pizsi fele hajlottam, de a boltos ledumált róla, meg drága is volt :) meg vettem egy zenélőforgót. Olyan, hogy világít is, és kis mintákat nyom a plafonra a sötétben, és nagyon édes kis bogarak lógnak róla vigyori fejjel...annyira imádom, tegnap 10x beindítattam apával, már a gyerekek is unták :)
Na megyek pihizni..most apa vitte úszni a bandát, kihasználom, csak ne fájna ez a nyomorult állam! És mindez egy hülye fertőzés, meg egy hülye sztk-s fogdoki miatt!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

ÓÓóó minket is azaz Zsót utolérte a betegség...Tüszős mandula gyuszi...+hasmenés....szegénynek szinte állandóan 38,6 fölött van a láza...szinte egész nap szendereg...hála inni iszik és még húslevest is eszegetett...Bocsánat ,hogy ezt írom de nem szeretném most elkapni tőle és jobb ,hogy most megy át rajta mert igy többet tudok vele foglalkozni és a pici sem kapja el...szép kis kezdet lenne...

Inkább Halász Judit mint Koncz Zsuzsa!!Zolika már most Meat Loaf-ot hallgat....Ha minden jól megy akkor arra is fog születni...Cd már a csomiban!!

Kép
zümis

Nicko: 2 éve szinte majdnem ugyanez volt vele, akkor kimaródásokat állapítottak meg nála, kapott gyógyszert, azóta nem is volt gondja! :roll:
Én ugyanígy voltam a szerdai szülésfelkészítő után, mi is a szülés folyamatáról beszélgettünk, és nagyon berezeltem, hazafele már pityeregtem a kocsiba! Ráadásul a szülésznő is megmondta az őszintét, hogy nagyon fog fájni, meg sok erő kell, hát..... :roll:
Abban bízok, ha ott leszek a szülés kellős közepén, össze fogom magam szedni, és igenis képes leszek rá, és Te is!

Zsancy: A gyógyszer most használ neki valamit!
Hát ha még gyomortükrözés lenne, de ez most béltükrözés lesz! :cry: Hát nagyon bátor, én tuti elszaladnék a dokik elől, ha ilyen vizsgálattal jönnének nekem!
Kitartást Nektek is, tudom milyen nehéz, de majd csak túlleszünk rajta, és minden rendben lesz!
zsu83

Ikverus: Szegénykém, jól megkínoztak, de már túl vagy a nehezén, most már tuti hogy napról-napra jobb lesz! Nagyon bátor vagy!

Zümis: Zsónak jobbulást!
zsu83

Zsu:
:shock: férjednek kitartás...béltükrözés...na ne...futnék a doki elöl...
Nem lehetséges kábitással a vizsgálat elvégzése?És akkor nem érezne semmit se...csak kisérö kéne neki mert jodarabig komás lenne...(én max igy válalnám)

Verus:

Bátor csaj vagy!
Kitartás...már csak jobb lesz...
mikor engem kinoztak meg igy...én is azt mondtam ha ezt kibirtam a szülés meg se kotyan :wink:
Persze most tele a gatyóm!!!

zsancy

zsu, zsancy: tudjátok talán az is nagyon kétségbe ejt h idejébe odajussak a korházba.nem ugy van h hipp-hopp ott vagyunk.gondolom h ti is féltek, de mi van tényleg ha a végén nem megy tovább? vagy ha annyira fáj? ismerem magam, tudom h rossz élményeket nem tudok olyan hamar elfelejteni, nem szeretném ha örökre ez foglalkoztatna és ha talán lesz még egy gyerekünk rossz emlékkel gondoljak h hogyan fog onnan kibujni. szoval nem tudom mi lenne a jobb. jo lenne ha vki megmondaná elöre. tudom h a császár sem olyan leányálom utána de ott legalább csak utána van és nem elötte is meg utána, mer ki garantálja nekem azt h a spontánnál 3 nap mulva menni tudok rendesen???? jaj megbolondulok :? :oops:

Kép
Kép
nicko

sziasztok!
bocsánat, hogy így eltűntem, de magába szippantottak a hétköznapok :)
úgy érzem, hetek óta folyamatosan készülök a baba érkezésére, de sosem érek már a végére :D

először is isten éltesse a szülinaposokat! :D

Na éss persze NAGY GRATULA ANDINAK! :lol:
gyönyörű kismanó, és szerintem sem látszik rajta, hogy korábban jött. a lányom is pont ekkora volt, pedig ő időre született.

stelly nekem van kutyám, de én nem vettem észre rajta, hogy megváltozott volna a hozzám való viszonya (vagyis inkább úgy mondom, hogy nagyon fiatal még, és néha vannak kamaszos hülységei, de ezek szerintem függetlenek az én állapotomtól). igaz én nem is nagyon dédelgettem eddig sem, és vagyok a főnök, a falkavezér, feltétlen szófogadást várok el tőle. a család többi tagja babusgatja helyettem is :D

nilabali ez a borotválós sztori nagyon tetszett! :D én is vizuális típus vagyok, hát gurultam a nevetéstől :lol:

bjuti én is a nullás géppel vágom rövidre, a fenti részeken meg kozmetikus gyantázza. mivel fémallergiám van, nálam a borotválás szóba sem jöhet, mert úgy nézek ki utána, mint akit megnyúztak.

gjéti nagyon sajnálom a kutyusaidat. elképesztő emberek vannak :(

zsu szerintem a férjed nem fogja megbánni, ha bent marad veled végig. tuti, hogy olyat nem fog látni, amit nem szeretne, de olyan pillanatoknak lesz részese, amit egész életében sajnálhatna, ha kimarad :D

takarítás: hát én egy egyszerű húzással ezt megoldottam, van egy takarítónőm, aki jön heti egyszer. Persze a napi dolgokat így is meg kell csinálni, de azért a fürdőket ő takarítja, port töröl, pókhálóz, stb, ezeket elég egy héten egyszer.
és pl az ilyen sikálós dolgokat is rábízom, hogy a kiságyat, hol a kádat, hol a babakocsit sikálja ki nekem. Aranyba kéne foglalni, nagy terhet vesz le a vállamról ezzel.
Már akkor is megvolt, mikor még terhes sem voltam, gyerekek oviban, én meg itthon. de a férjem ragaszkodott hozzá, mert szerinte ő nem háztartási alkalmazottnak vett el engem, szerencsére ő azt gondolja, hogy az ő feleségének egyszerűen alapvető emberi joga a takarítónő :D
Apa nálunk egyébként mindent csinál a házimunkából (egyedül a mosást nem, de azt én nem vagyok hajlandó átengedni), sokszor teljesen magától, ha pl hazajön, és a konyha romokban, mert vacak napom volt, akkor minden rossz szó, és nyűglődés nélkül megcsinálja, teljesen hibátlanul. Pelenkázik is, és kel a gyerekekhez éjjel, ha szükség van rá. szóval istenlába egy pasi :D

zsu én nem vidéken szültem, de én is kaptam az első gyerek születése után homokzsákot. :)

köntös: én is a vékonyat raktam el :D

ellenanyag. akkor van csak gáz, ha az anya VÉRCSOPORTJA negatív. szóval elif nálad tuti nem lesz baj. én negatív vagyok, mindkét terhességem alatt negatív volt az ellenanyagom, de mivel mindkét gyerekem pozitív lett, megkaptam az anti-D szurit.
szerencsére most is negatív volt az ellenanyagom. POZITÍV VÉRCSOPORTÚ ANYUKÁK NE PARÁZZANAK, őket ez a problémakör nem érinti! az ő esetükben simán rutinból nézik csak az ellenanyagot.

zsancy drukkolok a párodnak, hogy mégis minden rendben legyen a cukrával, és csak múló probléma legyen!

zsu a Te férjednek is jobbulást kívánok! Nem csodálom, hogy kivagy, nem hiányzik ilyenkor az ember lányának egy plussz aggódás...

verus
:( hú, ez rémesen hangzik, hogy megkínoztak :( kívánom, hogy mihamarabb túllegyél ezen a szörnyűségen! a súlyod miatt ne aggódj, a bébi tuti nem sínyli meg!

Kép
Kép
Kép
iricc

Nicko: szerintem is mindenki izgul, én is sokszor elolvastam a szülés folyamatát, mindenki elmondta hogy fájni fog. Szülésfelkészítőre én nem mentem. Úgy vagyok vele hogy majd lesz valahogy. A pici benn nem fog maradni, remélem Apa jön velem és lesz valami. Én az epidurálistól és a császártól jobban parázok.

Ikervus: jobbulást neked, talán mostmár könnyebb lesz.

Zsu: Én Szentendrén voltam egy csajszinál, de szülési szabin van :D . Nálam a munkahelyemnek és a főnőkömnek köszönhető az egész - 10 év után végre nyugdíjba ment - nálam a stressz hozta ki. Ha tükrözés után sem javul és a férjed akar természetes úton kutakodni akkor MORA néven ha beírod a keresőbe találsz helyeket és embereke, vagy úgy rákerestek hogy homeopátiás és többnyire már sokan diagnosztizálnak más módón is, pl. akinél én voltam Dr. Somkövi Ágnes, rá is rákereshetsz. Ő rendel valahol Pesten is, de én nála Szentendrén voltam.

Zümis: jobbulást nektek is.

Kép
budabo

iricc: a te férjed egy angyal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

És most a jó hírek rólunk, voltunk hétfőn UH-on, és Milos rosszabbik veséjében nem nőtt a tágulat :lol:
sajnos a kéregvastagság csökkent, de nem lehetünk annyira telhetetlenek, így is nagyon örülünk.
a másik veséjében is csak minimálisan nőtt a tágulat.
szóval örömködés van.

Ugyanakkor kismanóm az év óriásbébije címre gyúr, 3 héttel nagyobbnak mérték, a súlyát (33. hét!) 2730 grammra becsülte a gép! :D
kezdek örülni a császárnak :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

budabo hát igen, egy angyal, csak az a nagy szárnysuhogás ne lenne :lol:
persze neki is vannak hibái, de azért ha körülnézek, mindig azt gondolom, hogy a legklasszabb pasit sikerült kifognom közel s távol :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Nickó:

Tényleg ne félj...persze megmondom összintén bennem is vannak kétejek..mi lesz mikor oda rakják a mellemre még véresen....tetszeni fog?
De ezek csak buta gondolatok..persze hogy tetszeni fog,és a fájdalom is abba a percben elmulik ahogy megláttod a picidet akire annyi idöt vártatok...
Ne félj a kórházba érkezéstöl..én is félek..apa 60km-re dolgozik..félek is mi van ha riasztanom kell,haza ér épségbe...
Nem tudom nálatok milyen a kórház,de annyi érzéstelenités létezik már...nálunk itt ingyen adnak mindent csak szolni kell.
Igaz én ugyvagyok vele..inkább a fájdalom mit hogy a gerincemet szúrják meg, vagy épp a hasamon maradjon a vágás...
amugy a császárnál a katéter felhelyezése se leány álom,én ezt hallodtam.
Egy gyerek megszülése fájdalommal jár...de válaltuk..annyian kibirták már....és ne izgulj...nem marad benned rossz élmény...a csöppség minden fájdalmat,rossz érzést kárpotol...
Ne aggodj menni fogsz 3nap után...nem fognak hagyni annyira piheni a kórházba...elöbb meggyógyulsz ha probálkozol a sétával.
Bár én beszélek,még nem szültem egyszer sem!!!De fel a fejjel..ne idegeskedj...
Megmondani elöre senki nem tudja mennyire fog fájni,hisz azon is múlik neked mekkora a fájdalom türöképeséged...
Kitartás!!!

zsancy

Iricc: Ezek szuper hírek! :lol: :lol: :lol: Szabad távolmaradni, ha mindig ilyen hírekkel térsz vissza. :)
Ja, és az én férjem is ilyen... :D Néha hazajön, körülnéz és konstatálja, hogy ki kell takarítani -és kitakarít. :lol: Alaposabban, mint én. :oops: Ezek szerint van remény, hogy ez hosszútávon is fennmaradjon. :)

Orsi: Jobbulást a fognak! Van tipped, hogy mi lehet vele?

Nicko: Nehéz ez nagyon, de gondolj arra -nekünk felkészítőn mindig ezt mondták-, hogy ez egy teljesen természetes folyamat, amely nem véletlenül alakult úgy evolúciósan, ahogyan alakult, váratlanul jön és szokatlan, ezért félelmetes, de bízz az ösztöneidben! Azok segítenek, és menni fog. Persze a döntés a Tied, de én a magam részéről azt gondolom, minden jobb, ha természetesen alakul. Ja, és nem leszel egyedül, ott lesz Veled a párod és ez nagyon sokat fog segíteni. :)
Amin most mész át, az is olyan nagyon természetes... és itt vagyunk, ha elkeseredsz. Anyukáddal beszélgess erről is, ha lesz módod, ez biztosan sokat segít majd. (Bocs, nem akartam itt okoskodni, ez úgy kijött belőlem. :oops: )

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kaandinak külön üzenem, mert ez olyan közös nyavalyánk, hogy ugyan szerintem szépen kigyógyítottak a kórházban, de most sikerült megint valami hüvelyi fertőzést elkapnom... :? :x De hogy honnan? Rejtély... :roll: Múlt héten vettek le kenetet szerencsére, de jövő szerdán megyek újra az orvoshoz, addig ki kell bírnom a jó kis tüneteit... :x :x

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Halihó!

Köszönöm az aggódást, de nem szültem meg a 6,5 kg narancstól... Már csak azért sem, mert nem volt!! Majd holnap... Én erre szépen megszidtam valakinek az anyukáját (persze csak szolidan és nőiesen magamban), és hazajöttem....:D Talán majd holnap újra próbálkozom, ha lesz kedvem...

Verus: Én gondoltam ma rád! Mondjuk ez a kívülről megközelítős dolog megrázott!! Csak arra gondolj, hogy mire itt az idő, a nagyja gyulladást már kihevered, és akkor már okés lesz minden!

zsancy: akkor én vagyok, aki hazudik! :) Én biza nem félek. Ugyanis nincs mitől... Egyszerűen el nem tudom képzelni, mi vár rám. Néha rámtör a para, hogy akkor hogyan is lesz meg ilyenek... De nekem a fogtömés is fáj injekcióval... Innentől kezdve fel sem tudom fogni, hogy mi vár rám! Asszem ez nekem így szerencsés!!

nicko: a fentiek miatt te se pánikolj! Ha túl leszel rajta, majd nagyon büszke leszel magadra!! Ez így van kitalálva, és én arra is szoktam gondolni, hogy ha annyira gáz az egész, akkor a nők miért szülnek még és még??

Mondjuk a szövegelésem így elég nagyképűnek tűnik (hehe, mondjuk az is vagyok... :D ), de tényleg így érzem! Aztán lehet egy hét múlva megkérdeztek és az én gatyám lesz a legjobban tele!! :lol:
Addig viszont lekötöm magam a babarucimosással, meg a szekrénytakarítással!

budabo: nálunk is nagy partyk vannak állandóan. Méghogy belassulnak, mi??? :) Én meg hülye vagyok és azon izgulok, nehogy egy újabb akcióval visszaforduljon.... Mert az én lánykámtól kitelik!

Ja, és ma nekiestem az első adag málnalevél teának!! Juhéjj!!

ladmon

Julcsi ,megkaptam a külön üzit, hát nem örülök.......na sebaj, valószínű megint nem leszel egyedül a problémával, az én eredményem kb a jövő 7en lesz meg, szerinted mire számítok??? :o
ahogy lenni szokott ugye...... :cry:
Csak az a baj, hogy ha kúpot kapok már sajnos TÉNYLEG nem bírom normálisan felhelyezni................ :evil:
Soha nem fogjuk megtudni, hogy honnan is kerülnek belénk, az biztos, hogy ilyenkor fogékonyabbak vagyunk....
:(

Iricc: nagyon jó, hogy van min örömködni, hogy megnőtt az a gyerek is!!:))

Nicko: ne izgulj, mindenki be van vmennyire parázva, akár 1.gyerek akár hányadik!!! Tom nem vígasztal, a császár sem jobb, én már próbáltam mindkettőt! Fel a fejjel, ügyes leszel biztosan, aztán meg olyan gyorsan elszáll a fájdalom, ahogy megszületik a baba, már el is felejtetted!!! KOMOLYAN!

puszi, Erik szeretne szintén netezni, lassan elintézem nála is, ne zavarjuk egymást!!:)))
majd még jövök

Kép
kaandi

mondjuk abban talán bízom, hogy nincsenek tüneteim.....de ez sem jelent sokszor semmit ( pl.streptoc tünetmentes szinte ,alattomos:( )

Kép
kaandi

Ladmon: nálunk is megy a buli :D , de én nagyon élvezem, néha felugrok meg felszisszenek, de még mindig jobb hogy szinte folyamatosan érzem őt. Hálás kislány, ahogy kaját, vagy innivalót érez rúg egyet. Tegnap nagyon aktív volt, kérdeztem is tőle, hogy csomagol már, de csak visszarúgott :D A málna levél teát én is nyomom, szerintem egész jó íze van, már napi 1 liternél tartok. Most hogy szedem a vasat azt mondta a szülésznő ha lenne némi gond...még emelhetem is az adagot. :oops:
Mi az Auchanban vettünk narit ma, már 5 db-t benyomtam :D nagyon kívánom.

Julcsi: a beszélgessünk anyukánkkal...hát drága anyukám amikor régebben szóba került a szülés mindig mondta, hogy ha te rám ütsz lányom véged lesz, mert ő nagyon sokat szenvedett és nagyon nehezen lettünk meg - tesóm is és én is - na erre jól nem mertem megkérdezni hogy ez mégis mit jelent, de most hogy közeledik az idő rákérdeztem. Kiderült hogy tesómat kb. 10 óra alatt engem 8 évvel később 7 óra alatt szült meg. Mondtam isneki hogy na ezért kár volt paráztatnia. Én kis hülye azt hittem hogy napokig szenvedett - 40-30 évvel ezelőtt...-. Bár szenvedett mert tök egyedül volt, nem ihatott, nem állhatott fel. Szegénykém csak csodálkozik hogy most mik vannak :D

Zsu: mizujs????????? Van már strepto eredményed???

Na regény befejezve.......

Kép
budabo

Csajok!

Senkit nem akartam az üzimmel megbántani...aki magára vette 1000bocsika!!!! :roll:
Nem ugy értetem az egészet...de vissza olvasva elég gázul irtam!!
Bocsika!!!!!

zsancy

Zsancy, rám gondolsz?
Mert rajtam ne aggódj, nekem mindig mindenről határozott véleményem van, de csak azért, hogy később legyen mit teljesen az ellenkezőjére változtatnom!! 8)

budabo
: a te málnalevélteád is úgy néz ki, mintha a porszívóból kiürítetted volna a porzsákot?? Mert az enyém állagra és színre is!! :D

ladmon

Zsancy: Van kábításos megoldás is, de azt meg azért nem szeretné, mert mi van, ha nálam beindul a szülés, Ő meg tiszta kába lesz, és akkor nem is tud velem jönni! :(

Nicko: Én is félek a rossz élményektől, én is nehezen felejtek, de bízzunk tényleg abban, hogy ha a kezünkbe lesznek a babáink mindent másképp fogunk látni!

Bogi: Köszi az infót! Hát szerintem az én férjemnek is a stresszes munka miatt jött ki ez az egész! :?
A málnalevél tea szerintem se olyan rossz!
Még nincs eredmény, illetve már megvan, csak a doktornő elfelejtette kinyomtatni, így jövőhét szerdán fogom csak megtudni! :?

Iricc: örülök a jó híreknek nagyon! Szép nagy baba lesz Milos! :)
A Te férjed is egy tündér, az enyém is szó nélkül megcsinál mindent, nagyon sokat segít! :)
zsu83

Jaaaj, valaki, aki itt van!!

Plüss rugik vasalása? Én neki sem merek állni!! A Tények alatt fogok vasalni, addig remélem valaki rátalál a kérdésre!!!

ladmon

Ladmon, én a plüss rugikat megmondom őszintén nem vasaltam! :oops: Félek, hogy tönkretenném őket! :?
zsu83

Ladmon: még a Tények elött vagyunk! Én a plüssöket egyáltalán nem vasaltam, de ha nagyon gyűrött, szerintem alacsony hőfokon és gőzölve, de nem vagyok egy nagy vasaló zseni, úgyhogy nem tudom.
Málnalevél tea nekem is úgy néz ki.
Jókat kacagok amikor írsz valami jópofát :D !

Zsu: akkor jövőhétig türelem. Nem lesz gond, neked nem lesz bacid!!!!!

Kép
budabo

ladmon!
Plüss rugik vasalása :Kiforditva,közepes hőfokon... semmi bajuk nem lesz!!
!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zümis 2009.01.16 18:23-kor.

Kép
zümis

Sziasztok!

Ladmon: kifordítottam és úgy vasaltam ki, de csak azért, mert turis ruha. Sztem késöbb nem fogom vasalni.
kreiszi

ladmon: Plüss anyagot óvatosan alacsonyabb hőfokon szabad csak vasalni bár általában a plüss ruhák vasalását nem ajánlják, de ha mégis ki akarod vasalni tegyél rá a plüssre egy másik textilt (pl. nedves pelenkát)

Kép
millye

Verus, jobbulást!!!

Remélem nem haragszik meg senki, ha ide töltöm fel a pocakfotót,
állítólag lejjebb van, mint eddig. Szerintetek :?:

Oli ma egész nap hiperaktív volt, már régóta nem mozgott ennyit
egyfolytában és ilyen erővel... Lehet, h befordult??? :)

Kép

Kép
gjéti

köszikösziköszi mindenki!!

ladmon

Ladmon: Még remélem időben érkezem. :) Kifordítva vagy alacsonyabb hőfokon. Nagyon pörögsz. :lol:
Ja, és nálam is úgy néz ki a málnalevéltea, ahogy Nálad. :) Féltem, hogy romlott, de azért a patikában csak nem adnak el olyat. Megnyugtattál. :)

Zsancy: Engem biztosan nem bántottál meg. :wink:

Verus: Jobbulást!!! Reméljük már tényleg túl vagy a nehezén. Ezután a szülés meg sem kottyan majd! :D

Stelly, Erika, Bjuti, Benczea: A titokban felcsmepészett pocakfotók nagyon szépek ám. :) Mind különbözőképpen vagytok nagyon csinosak. :)

Ja, akit érdekel, dalok: feltöltés megkezdődött a közösre, eddig egy Kaláka ment fel meg egy altatós, és a Halász Judit is mindjárt megérkezik. :) Hét napig lehet letölteni. Jó zenehallgatást!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Bogi: Köszi, aranyos vagy! :)

Gjéti: Lássuk azt a képet! :wink: :)
zsu83

gjéti: kíváncsian várjuk a képet! Elképzelhető, hogy befordult! :lol:

Kép

Kép
millye

Julcsi: Köszönjük Nektek a zenéket! :lol:
zsu83

Gjéti: Várjuk ám!!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kép az előző kép... 32+2

Kép

Kép
gjéti

Kép 36. hét

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: nagyon szép a pocid, és olyan helyes kicsi :oops: vagy lehet hogy nem magamhoz kéne viszonyítani ? :shock: .Alig nőtt négy hét alatt. Nagyon szép!!!

Kép
budabo

Gjéti: Szerintem szép formás pocakod van és nem úgy látom, hogy lejjebb lenne... szóval no para! :shock:

Kép

Kép
millye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?