A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Kitti jobbulást, és megy a drukk! Majd írd meg mi volt...

Zsófi, ezzel a súllyal azt hiszem csúcstartók vagytok, ha csak Nonó nem hízott mostanában egy kicsit...

Pöttöm, mi van Nonóval???? Izgulunk érte :roll:

Zsófi, ha jól emlékszem Beni kóstolta a narancsot. Bocsi, de én úgy tudom, hogy a citrusfélékkel vigyázni kell, kb 1 éves korig mellőzni érdemes, ha jól emlékszem... De ha tévedtem, akkor bocsi :oops:

Bejelenteni valóm is van, ugyanis Eni tegnap megtanult visszafordulni hasról hátra :-D Hátról hasra már 1 hónapja megy neki, de vissza csak most.... Végre nem nekünk kell visszaforgatni 5 percenként ;-)

yuyu79

Nagyon jó az összes kép, bocs, hogy nem emelek ki senkit...

yuyu79

Julcsi, hát igen, nem kispályás az ürge! azért remélem, hogy Nono előttünk jár, mert akkor az azt jelenti, hogy gyarapodott ismét! ;)

Pöttöm, tényleg írj, hogy mi van nálatok, nagyon izgulunk értetek! :(

Julcsi, a citrusféléket nem tudom, hogy mikortól lehet adni :oops: nekem sógornőm mondta, aki 99-ben szült, hogy nekik a narancslé volt az első, amit adni "kellett", lehetett a babáknak, már vagy 4 hósan... változnak az idők! mi csak megpróbáltuk, hogy mit szól, de láthatóan nagyon bejött neki, és baja sem volt tőle, na mondjuk ez a mennyiség, amit kiszívott a gerezdből, nem hinném, hogy olyan tetemes! ellenben a körtétől bepuffadt, vagy nem tudom, mert iszonyat nyügi volt este, szóval azt inkább nem adok neki most egy darabig többet!

sophie27

amúgy utánakerestem, 1 éves korig mellőzni ajánlják, mert allergizálhat... :oops:

sophie27

Sziasztok!
Jaj, mi mostanság a kakival küzdünk. Pedig eleinte annyit kakilt, hogy nem hittem volna, hogy valaha ilyen gondunk lesz!
Ez az ötödik nap kaka nélkül! :? Most hozatok a patikából apával különböző csodaszereket! Remélem használni fognak!

Minden baba nagyon aranyos! Hihetetlen hogy fejlődnek!

rizsimami

a gasztron tök egészségesnek ítélték a lurkót, viszont a visszautat nem úsztuk meg ordítás nélkül. :cry: :(
köszi a drukkokat meg a jobbulást is!

megyek visszafekszem, mert kezdek megint belázasodni, szegény Apa az ügyeletes, nehezen állja a sarat. egész nap.. :(

nagyon jók a képek!!!
makadu

még egy gyors kérdés: útközben szoktatok etetni vagy megálltok?
makadu

Kép

Ma annyi mindent csiánltam , de még mindig nem értem utól magamat, hajmosás, főzés, dm-ben vásároltunk, patika, séta, sütisütés nem is tudom még mi volt..... de még mindig van melóm Kép

Holnap megyünk babauszira már annyira várom tiszta izgalomba vagyok !!
Ma pedig kiváltottam a milupás tejpépet amit felírt a dokinő, természetesen ezt is bedózerolta az én kis éhenkórászom! Én nem is tudom hogy csak azért eszik meg mindent mert éhes vagy izlik is neki??? Bár az első kanál után nem tolta ki a szájából és még kérte is utánna.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

az én drága párom sofőrként dolgozik és még ő is azt mondta jobb hátsó ülés a legbiztonságosabb! Középen nem biztonságos.

Anna ha jó idő lesz lehet megpróbálunk a séta csatlakozáshoz. ott lesz a tali a vagonos kávézónál?

Kitti mézes meleg tea és fekvés jobbulást neked! Mi ha megyünk is valahova mindig etetés után indulunk el. hosszabb úton simán kibirják mert elalszanak. De menet közbe sztem sose etess inkább áljatok meg párod meg fűtse a kocsit.

Valakinek meg van a táblázat feltennétek nekem mert én nem találom lehet letöröltem. köszike

részemről szavaztam Alma baba öreganyóra! Már bocsánat de még a barna szinü ruci is illik az öreganyó szerephez. Olyan kis tunikás :lol: :lol: fiúknál még nem tudom. :?:

Zsófi hát Beni szépen elhúzott súlyilag, de tényleg hogy birod ??

Eninek gratula a visszaforduláshoz! jobban vagytok már?

Mi is kóstoltattunk már Áronnal mandarint és citromot is kapott párszor mikor nagyon csuklott. Tudom én vagyok a gonosz anyuka de anyáink csinálták velünk én meg kipróbáltam :oops: :oops:

Rizsi próbálj rizsikének nagyon enyhe kamillateát adni langyosan , nekünk az bevált egy kis tornával elegyitve naponta többször, ha nagyon gázos akkor segitsrá szélcsővel. Még mindig tud hatásos lenni. A pocakja amúgy nagy és feszes?

Na léptem Andiék most jönnek meg babausziról beszámolót tartanak, mert más helyre mentek és kiváncsi vagyok :)

Jó éjt mindenkinek én mára elköszönök.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

1. Foglalkoztatói igazolás (FI. 10. r.sz.)
2. Pótlap gyermekgondozási díj megállapításához (PL. 30/gyed. r.sz.)
3. Igénybejelentés gyermekgondozási díjra (GYED 1. r. sz.)
1 és2 a munkahely írja alá és tölti ki a kellő pontok alatt,
de 3. is kell ezt anyuka tölti ki(igénylő)
ez nekem most derült ki folyamatában azért gondoltam szólok nektek
ja és innen lehet letölteni:
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
Vendég

Alma baba Nálam is abszolút győztes én is néztem az összhangot!!

Anna!

Találtam szállást, Marci utazótanárnénije ajánlotta fel a III. kerületben a vendégszobáját, ennél jobb nem is kellett volna, már csak az a kérdés, mikor jutunk végre Bp-re, mert a mai utat tegnap párom lemondta a rossz útviszonyok miatt, ma meg hétágra sütött a nap!!!
Köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbált szállás ügyben!!!!!

KépKép
koadri

Sziasztok!

Nagyon jok a kepek, mi is szeretnenk nevezni, vegre sikerult csinalnom nekem is Laura anyo kepet. :) (Zsofi, ez a kollazs nagyon jo otlet volt!)

Kép Laura anyo

Laura is mar visszafordult parszor, de egyenlore meg nem csinalja tul sokszor, viszont hason nagyon szeret lenni. Mi is vettunk jarokat es abba korbe tud maszni - porogni, akar 1/2 - 3/4 orat is jol eljatszik egyedul, kozben tudok mellette "dolgozni" a szamitogepen - probalom erre szoktatni, hogy menjen majd a munka akkor is ha fent van. Persze kozben sokat jatszunk is - babozni szoktam neki, az nagyon tetszik. Meg a Vackorbol szoktam neki olvasni - szerintem tetszik neki az uteme, meg a szines kepek a konyvben. :)

Nalunk az evessel nincs gond - a heten csinaltam krumplit, sargarepat, krumplit - mind elfogyott. En megparolom oket, a tokot sutottem - es utana botmixerrel osszeturmixolom. Egyszerre 90 -100 mlt csinaltam es abbol vettem ki kisebb adagokat, amiket utana tapszerrel higitottam, igy ez is eleg jo folyos pepes lett es szerintem jobb ize van, mint az uvegesnek. Abbol inkabb olyat adok, amit most nem lehet csinalni, pl. barackot. Viszont a banantol pirospottyos lett az arca :(, pedig izlett neki nagyon.

Mi tegnap voltunk 5 honaposak, a kisasszony 7100 gramm es 65 cm. Mi 4 kg-ot hiztunk es 14 cm-t nottunk. Beni tenyleg nagy baba lett es nagyon szepek a szemei! :) Egyszer jo lenne mar eloben is talalkozni. Tetszett Sniky vicces kepe is - de az osszes baba csodaszep! :)

En benne vagyok a jovo heti setaba, remeljuk ilyen enyhebb ido marad. A koncert is nagyon jonak hangzik, en gondolkozom, hogy hetfon elmenjek - jon meg valaki mas is? Szerintem is talalkozhatnank ilyen helyeken is - a muveszetek palotajaban is van kavezo, utana meg lehetne beszelgetni is. Hol lehet ott megallni kocsival?

Pottom, mi van veletek? Remelem Nono jobban van mar! Kitti neked is jobbulast!

Ezt tegnap talaltam: http:\\mese.tv - nagyon jo versek, zenek is vannak fent Kalakatol, szerintem ilyeneket erdemes betenni hallgatni is.

Jo hosszu lettem, igy jar az, aki ritkan ir... :wink:

Kellemes hetveget mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Luca, Alma :lol:

Adri szállás hír szuper!

Pöttöm?

Kitti, kitartás!

Bocsi a tőmondatokért és tutkó egy csomó mindenkit kihagytam, SORRY
Majd pótolom becsszó.

Levi nagyon nagyon lebetegedett. Fogalmam sincs mi ez, sztem a jó rendszernek köszönhető, hogy keddre mindenkit berendeltek oltásra és össze voltunk zárva...
Bucsek, Ti nem kaptatok el semmit???
Megyek, és parrantok a ma éjjeltől, napközbeni leghosszabb alvásidőnk 20 perc volt, de akkor már szinte beájult, annyira koki volt. 20 perc után nem kap levegőt szegény kis Mircmorc úr, annyira car. Ennyire gázosan még soha nem dugult. :? :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszönjük az anyókás kép dícséretét és Zsófinak, hogy feltette a többi kép közé.

Kitti-Jobbulást és szedjél még 1000mg cvitamínt is mert az is elősegíti a jobbulást.Ha fáj a torkod és van otthon svédkeserűd akkor gargarizálj avval, ha nincs akkor a sósvíz is megteszi.Szerintem se etessél útközben, hanem csak ha már megálltatok. Mi legalábbis így szoktuk.

Rizsimami
-Ha nem issza meg magába a teát akkor próbáld meg tejjel együtt megitatni vele, de még az édeskömény babatea is hatásos lehet(mecsek baby). Amúgy ,mostanság Almának is csak 2naponta van széklete pedig eddig neki is mindennap volt többször is.

Anna
- Attila azt megnézte az egyik fennlévő túra térképét és nem volt vele megelégedve és azt mondta, hogy szívesen megcsinálja az eddigi túrák térképeit +amit mi fogunk feltenni.Természetesen, amennyiben szükség van rá.
Mecsi- Almánál allergizált a narancs és a citrom is. A narancsot ugyan csak én ittam, de már amennyi átment a tejbe attól is teljesen pirospozsgás lett az arca és a citromot pedig kiskanállal adtam neki egy párszor amikor sokat bukott,mert egy doktornéni ajánlotta, hogy próbáljuk ki hátha segít. Azóta már a teámat se ízesíthetem rendes citrommal, mert tiszta piros lesz tölle.

Mazska-nagyon cuki Laura anyó és szépen kikerekedett az arcocskája. Gyönyörűek voltak a Tallinban készült képek már korábban is akartam írni. Alma is nagyon szeret hason lenni.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok! Csak gyorsan átolvastalak benneteket, betegeknek jobbulást! A képek nagyon jók! A "részegesek", a nyelvöltögetősek, meg mindegyik, nagyon édesek a babák!!!! :lol: :lol: :lol:
Mi ma a szemészeten voltunk, Dominak begyulladt a jobb szeme, kötőhártyagyulladás, kapott szemcseppet. Láttátok volna milyen ügyes volt az orvosnál, simán meg tudta vizsgálni a szemét a dokinéni, pedig olyan készülékkel vizsgálta, mint amivel a felnőttekét is, ahova az állat meg a homlokot kell nekinyomni, és belevilágítanak a szembe. Szépen hagyta, csinálta, amit mondtak neki, meg is dicsérték :lol: :lol:

Betegeskedőknek egy ötlet: nekünk a sólámpa nagyon bevált, én nagyon szeretem, olyan jó levegő van tőle a fiúk szobájában. Esti altatásnál van bekapcsolva 2-3 órát, meg a délutáni alvása alatt Dominak. A szoba ajtót be kell csukni, úgy a leghatásosabb.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Vendég

Feluca!

Kérdezted, hogy nem korai még az ültetés? Baromi korainak találtam, hogy ülni akart már négy hónaposan, pláne, hogy most állni és menni, de nem hiszitek el, milyen erővel löki magát a kívánt pózba. Eddig csak álldogált, de úgy kitanulta a mesterséget, hogy több kell, menni akar. / Amúgy mindent a tökélyig fejleszt. Három napig bajlódott a játcócumi szájba visszahelyezésével, de ma már az se gond, önállósította magát./
Kár, hogy csak hagyományos videónk van, mert én is szívesen feltöltenék egy-két érdekességet :cry: :cry: :cry:

Kép indulhatunk fürdeni?
Kép mehetünk
Kép Az a fránya küszöb....

Viszont a fürdéshez végre leültünk, mióta megvan a lábunk!!!

Kép 1 láb Kép 2 láb Kép Hurrá!!!

KépKép
koadri

Sziasztok!

MA voltunka szokásos "ellenőrzésen".

Jelentem, mi is jól állunk. 7,22 kg és 66,5 cm. született 3,7 kg és 53 cm = 3,52 kg és 13,5 cm 4,5 hónap alatt, majdnem duplázunk. :shock:

Jó éjt!
Vendég

Sziasztok!

Annyira le vagyok maradva mint a borravaló :( Már meg sem próbálom a sok elmaradást visszaolvasni, csak az utolsó pár oldalt futottam át. Babócák gyönyörűek, és nagyon jók a papós-mamós fotók is. MEgnézem majd,hátha nálunk is akad egy RÉkáról.

Családi síelés nálunk megvolt, tök szupi volt minden, RÉka is jól bírta a gyűrődést. Az 5 órás úton csak egy 20 percet nyűglődött. Egyszer álltunk meg szopizni, utána vissza az ülésbe és huss. Én is tudtam síelni, délelőttönként, mert addig anyumék vigyáztak Rékusra. Délután meg sétáltunk egyet a jó levegőn, kenguruban. RÉka nagyon élvezte, a síelőknek meg a felvonóknak 20 percen keresztül HÖ-getett a cumi mögül. (amúgy nálatok még beleférnek a babák a Baby björn kenguruba? Rékát beöltöztetve úgy kellett beleszuszakolni )

Csütörtökön voltunk dokinéninél. Súly: 7850 gr, 68 cm. Kapott oltást is a kiscsajszi. De most az egész tiszta katasztrófa volt. Már kint elkezdett sírdogálni, mikor hallotta, hogy bömbizik bent egy baba. Aztán egyre inkább belelovalta magát. Ráadásul össze is pisilt engem, mikor felemeltem, hogy megnyugtassam. Asszem egy bő félórát ordított úgy igazán torkaszakadtából, és még mikor kijöttünk, utána is sokáig bőgicsélt, majd hüppögött. Úgy sajnáltam szegénykémet. Máskor sosem csinált ilyet. LEhet, hogy most már vissza tud emlékezni egy hónapnyi távlatba? MErt akkor nem csodálom, van már egy pár rossz emléke az oltások miatt.. A tegnap este is nyűgi volt, nem is aludt el magától, vagy egy óráig mászkáltam be hozzá. Elszoktam már ettől, 3-4 hónapja perceken belül magától alszik el. Minden elismerésem azoké, akik este nagy küzdelmeket élnek át az elalvással! De szerencsére mára helyreállt a "rend" alszik mint a tej. Ja, és az első fogacskái szerintem néhány nap múlva kibújnak. Már átsejlik a fehér csík a kis ínyén, és jó duzzadt is szegéykémnek.

Kajával mi úgy állunk, hogy estére kevés a tejcsim, ezért kap még fagyasztottat pluszba. De volt, hogy nem volt nálam "fagyi", és akkor Sinlacot kapott. Nyakalta befelé.
Kóstoltatni most sütőtököt kóstolunk. Imádja, habár lehet, hogy kicsit rosszabb lesz tőle a pocak. De lehet, hogy most csak az oltás tesz be ennyire.

Rizsi írta, hogy Csengi is ritkán kakil. Réka is napjában többször trotyizott, aztán karácsony tájékán átállt arra, hogy napi egy, aztán egy hét után már csak kb 3 naponta kakilt. De volt olyan, hogy 5 nepig semmi. Most megint tól vagyunk a 3 napon, és már elég sokszor kínlódik. Azt hiszem mi is kamillázni fogunk, hátha az segít. Én nem tudom, lehet, hogy ez a kajabevezetések miatt van? Mert ha ennyire rosszul tolerálja, akkor lehet, hogy még várunk vele. Vagy ez normális, hogy ilyenkor ritkább a kaki? Tapasztalatok?

Nem tudtok vmi jó könyvet a hozzátápiról? Én sok mindenben tanácstalan vagyok,lehet, hogy felhvom a védőnőt. Nem tudom, hogy ilyenkor már kell-e vízzel-teával kiegészíteni a kajcsit pl. (én a sütőtök után mindig adok egy kis vizet RÉkának. Nagy baj nem lehet). Azt se tudom, mennyire jó, hogy szopi után kínálom a kaját. Úgy érzem RÉkának ilyen szempontból nincs kontrollja, és mivel nagyon ízlik neki, csak tömi befelé. Sztem képes lenne egy fél üveg babakaját bevágni. Szopi után! Persze tudom, hogy ha túl sok, úgyis kibukja, de ha meg nem, akkor meg csak nyűgizik a túltelt pocak miatt. Tényleg, mekkora menniységeket adtok a babáknak? És mikor? Szopi után, vagy két szopi között?

Na én is jó hosszú voltam, látszik, hogy ritkán jövök
:(
De be is fejezem, mentem aludni, mert már apa is ágyban, csak én kukorékolok itt...
Jó éjt mindenkinek!

panna1

jó reggelt!

Panna, először neked, mert rohanásban vagyok, de hátha olvasol ma is minket! anyókás képet tölts fel, ha van, mert akkor berakom Rékust is a kollázsba! jó lenne, ha találnál! ;)

hozzátápi. ha szopiztatni szeretnéd még főként, akkor szopi után kínáld a cuccokat! az, hogy egy teljes kajcsit kiválts, szerintem hetekbe kerülhet, de legalábbis több napba, de a védőnőm szerint, akkor általában annyit esznek meg egyszerre, mint egy szopinál. nekem mondjuk a 100 ml-t mondta! lehet, hogy sok is lenne, ha egy jóevő baba, mondjuk a 180 sütőtököt legurítaná :roll:

inni szerintem nyugodtan adhatsz neki, azt hiszem, hogy Binyek írta, hogy kell is. úgy tudom, hogy pl. ez is lehet oka a ritkább kakinak!

Rékinek pedig gratula a méretekhez!

Beleki, fiacskátok is jól elhúzott...

Adri, Dorcán le vagyok döbbenve... Fantasztikus, hogy ennek a kiscsajnak mennyi energiája van...

Boni, köszi a hozzátápis táblázatot! Király!

Aproo, Levinek mennek a gyógypuszik! hogy létezik, hogy az egészséges rendelésre bevisznek beteg gyerekeket is, ha tényleg ott kaptátok el!? :shock: vagy nálatok a sima betegrendelésen oltanak!?!?!?!? :(

Rizsi, kakira a kamillatea tényleg jó, de fontos, hogy éhgyomorra igya, és lehet bele cukrot is tenni, mivel attól lesz székletlazító, hashajtó hatása picit, úgy meg tuti meg is issza Csenge! (ha már a gyerekteákba is tesznek pici cukit... :()

Kitti, ha anno úgy adódott, akkor igen. megálltunk, és úgy szopiztattam, persze sokszor az sem volt elég neki, és akkor hazáig óbégatott, de akkor már nem tudtam hirtelen mit kínálni neki! egyébként én is néha kiveszem az ülésből... :oops:

Mazska, Laura hatalmas arc! :) nagyon édes! nem is tudom, hogy kire hasonlít. anyóka arca is nagyon édi. be is tettem a kollázsba, csak még nem töltöttem fel nektek... :( bocsi érte!

most megyünk. ma anyuméknál és anyósomnál vagyunk, szóval max. este fogok csak benézni, addig további anyóka képeket várok, akitől még nem kaptam, hogy teljes legyen a kollázs! :)

sophie27

Aproo, remélem azért nem volt nagyon horror az éjszakátok :roll: Ha csak nátháról van szó, nálunk az első 24 óra volt olyan, hogy óránként eldugult az orra, utána azért már javulgatott. Igazu ma megint szívni kellett az orrát hajnalban, na jó, reggel 7-kor :oops: de remélem már nincs messze a vége...

yuyu79

Szóval jobbulást Levinek, meg Kittinek is!

Adri, örülök hogy találtatok szállást :-) És akkor most mikor mentek? ÉS pontosan mit csinálnak most Dorcával??

yuyu79

Mazska, Panna, Feluca, jó volt végre felőletek is hallani ;-)

Nagyon édes Laura anyó :-)

Panna, jó hogy ilyen jól sikerült a síelésetek, mi idén még nem merünk belevágni, majd jövőre... Először terveztük, de messze lett volna a szállás a pályától,ott ahova Anyumék meg a tesóim mennek, így nem vállaltuk be...

Viszont májusban megyünk mi is üdülni, Balatonfüredre, céges üdülőbe, az egész családommal :-) Addigra már 9 hónapos lesz Eni, remélem jól fogja bírni...

Adri, hát ez semmi amit Dorca művel, hogy 5 és fél hónaposan már járni akar... Nagyon remélem hogy nem lesz belőle később semmi gond :roll:

Az az igazság, hogy minket is berendeltek tanácsadásra a héten, náthásan is. Pedig direkt rákérdeztem. Igaz ez inkább megfázás lehet, de ki tudja...

yuyu79

Lányok, mi lehet szegény Feliciával? Most néztem, hogy szeptember óta nem írt a babanetre :-( Remélem azért valamikor jelentkezik, hogy meggyógyult, és minden rendben...

yuyu79

Sziasztok!

Na, hát este végre kivarázsoltuk a kakit! Hát nem semmi adag jött ki! Én a sinlac-ra gyanakszom, az jött be pluszba hozzánk, és az elmúlt hétben főként csak szopi volt, és este sinlac! Szóval most pár napig kihagyjuk, és megjlátjuk miképp alakul a helyzet.

Köszi a tanácsokat. Elhihetitek, már mindent kipróbáltam szegényen, de semmi sem használt (kamilla tea, szélcső, még a hőmérőt is bevetettem :? ) Doki néni ajánlotta a baby labdacsot. Azaz beöntés kamilla teával. Csengém nagyon jól bírta! Be a kamilla, ő játszott tovább a kádban, kamillás cucc meg sehol, eltűnt a gyerekben. Na ekkor aztán ránk tört a para. Felkaptam, elkezdtem lógatni a kád fölött, és akkor kijött minden! :shock: Na, ezek után jól bekajált, és aludt egy nagyot! Szóval túl vagyunk rajta. Azért írtam, hátha valakinek ugyanez a problémája.

Panna! Nem lehet, hogy nálatok is a sinlac lassította be a kakit! Én ezt soha nem gondoltam volna, hogy ilyen problémánk lesz, hiszen mi sokáig állandóan összekakiltuk magunkat!

rizsimami

Meddig kell fertőtleníteni Csenge dolgait? Cumisüveg, kanál stb?

rizsimami

Ti minden kajcsi és ivás előtt fertőtlenítitek a dolgokat? Én még igen, de talán már el lehet hagyni.

rizsimami

Sziasztok csajok!

Csak gyorsan jelentek, h ismét volt pár nap kórház, persze összesen 1 vizsgálatot végeztek, de az legalább eredményt hozott.
H kilégzési tesztünk volt, és kétszeresen is kiderült mi a bajunk.
Mivel már a teszt elején is volt Hidrogén a leheletében vékonybél kontaminációs syndroma a betegség. Életemben sem hallottam róla, most már profi vagyok, és persze laktóz érzékeny is lett a szentem.
No, a doki az elsőről semmit nem mondott, csak h szedjünk rágótablettát, oszt kész. Persze minden étkezés előtt oldok neki fel babavízben, mivel karamellás, legalább szívesen eszi.
De persze a vékonybelesre semmit nem adott, mivel a gyomortartalomban nem tudtak semmit kitenyészteni. De kérdem én, ha a gyomorban nincs semmi, attól még lehet a belében sok sok baci,nem? Én sem élnék a gyomorsavban szívesen a bacik helyében.
És a záróba beleírta h ez a betegség igazolódott, de nekünk nem is szólt róla!!!
Pedig antibiotikum kell, magától ez nem múlik el.
És ettől feszítget, mert éles hasi fájdalommal jár, bélgázzal, bűzös széklettel, fáradékonysággal, hányással, böfögéssel...
Szóval mindennel, amit Nonoka produkált az elmúlt hónapokban!!!
Alvásra közölte, h ha aluszékony lenne aludna a kórházban is. Ja, első nap abban a nyüzsiben nem aludt, csak olyan fáradt volt, h ezerrel járt keze lába az egész napos túlpörgéstől. Másnap meg már állandóan aludt. 2x jött be a doki a szobába mindkétszer aludt a gyerek, míg fel nem ébresztette a hangos beszéddel, de ez a gyerek nem alszik. :twisted:
Meg h nincs is súlyállása, meg ne is haragudjunk de ez a gyerek borzasztóan kövér.Most 72 cm és 9210 gramm, dec. elején 9070 gramm volt!!!
Ja, és mivel fájt a hasa csak 80-at evett, 2 óra múlva éhes volt, ordított, vazze, rámszólt a nővér h nem etethetem meg, mert nem ehet a doki parancsa alapján 3 óránként sűrűbben, mert ha 80 at evett, akkor majd 3 óra múlva 200at eszik. Azt hittem felrúgok valakit!
Szóval a tűzoltó utcai klinikát messziről kerüljétek, legalábbis a gasztrót és neurológiát!
Természetesen a labor megint szar lett, de gondolom ha az emberben 2 hónapja fertőzés van, enyhén leromlik az állapota.

Szóval hétfőn irány az itteni gyerekdoki és feliratok vele antibiotikumot, mert a lactase tablettától nem tűnnek el a bacik a beléből!!!

Büdö vén k...va osztályvezető főorvos asszony...iszonyat tombol bennem az indulat, nem is tudom h tudnék visszavágni.

Ja, és amikor bementünk hétfőn közölte h a H tesztet már decemberben megcsináltuk, nem? Mondom miről beszél????

No, röviden ennyi, megint elment egy hét, és a gyerek még mindig szenved.
Van olyan nap h 700at eszik meg összesen. És alszik mint egy mormota, és ezért marad el a fejlődésben, mert beteg, fájdalma van és a kedve is sz@r, érthető okokból. És remélem nem lesz maradandó károsodása, mert a bacik melléktermékként tejsavat termelnek, gondolom azért magasabb a vérében a laktát.

Ja, és a laborra is azt mondta h teljesen normális, meg sem akarta mutatni, úgy szóltam rá h adja ide, és megint ott voltak benne a 3 csillagos eltérések!
Már aludni sem tudok mert ezen agyalok állandóan.

pöttömpanni

Pöttöm! Menjetek el Veres doktor úrhoz! Ő tényleg nem fogja hagyni, hogy szenvedjen Nono! Szerintem ne csinálj plussz még 76 kört magatoknak olyan dokikkal, akik eddig sem segítettek! De ez csak az én véleményem! Nagyon sajnálom, hogy ennyit szenvedtek!

rizsimami

Na jóvan, kitöröltem amit írtam :roll:

Szóval Pöttöm, szerintem is próbáljatok meg egy közismerten jó dokit, hogy vége legyen ennek. Nem tudom miért gondolják, hogy ha egy baba 9 kiló, akkor neki már nem is kell tovább nőni... Ja és ha már tudják, mi a baj, legalább adnának rá gyógyszert :evil:

Rizsi, jó hogy végre sikerült a hadművelet :-) Én már csak akkor fertőtlenítek, ha épp eszembe jut :oops:

yuyu79

sziasztok, gyors apókás kép, nincs beszívva a szája,de eléggé gáz a gyerek a képen. :lol:
Kép
megyek visszabújok
köszi a jobbulást
Pöttöméknek én si azt kívánok!
makadu

Rizsi!

Volt is időpontunk a Veres dokihoz múlt csütre, de a kórház miatt le kellett mondani. A következő csütörtököt meg már nagyon későinek gondolom, remélem jól tudom h csak csüt rendel a rózsakertben? :oops:
Mit gondolsz, ha felhívom a klinikát és őt kérem, esetleg fogadna minket ott hamarabb is? Persze a vizitdíját ott is megkapná, csak már annyi időt elvesztegettünk, hogy szeretném minél hamarabb szakemberrel átbeszélni a megoldást és gyógyszerezni az én drágámat.
A mi dokinénink azért mondta h menjünk vissza a tűzoltóba h ott vannak műszerek a vizsgálatokhoz míg magánrendeléseken nem szokott lenni, meg nem kell előlről kezdeni a vizsgálatokat stb, de szerintem szegény elég naiv ezen a téren. Amikor mondtam neki h 3 nap alatt semmi nem történt, nem akarta elhinni.
OEP meg majd rámküld egy embert, mert már több százezerbe került neki a semmi...

Betegeskedőknek javulást kívánok!

Majd megpróbálok visszaolvasni, de már tényleg fogalmam sincs kivel mi van :oops:

pöttömpanni

Pöttöm!

Elővettem a naptáramat! Mi kedden voltunk Veres dokinál, szóval szerintem nyugodtan telefonálj nekik, és mond meg, hogy sürgős! Szerintem Nononál már annyi vizsgálatot csináltak, hogy már ha csak azokat a leleteket elviszed Neki, akkor abból már fog tudni mondani valamit! Azt hiszem, hogy a Rózsakertet hétvégén is lehet hívni, de biztos ami tuti, nézd meg a honlapjukat!

rizsimami

Sziasztok!

Adri-tényleg elképesztő amit a lányod tud. Evvel szemben nincs mit mondanom, csak talán annyit, hogy a látás gyengeségét a mozgás fejlődésével próbálja kompenzálni.

Szilvi
-Gratulálok a sikeres hadművelethez. Az ötletet pedig köszönjük. Eszembe nem jutott volna.

Kitti-Levi baba apókás képe előosztályú 8)

Julcsi-nekem is jó, ha végre írhatok, és remélem, hogy senki sem gondolja azt, hogy sértődés miatt nem tudok gyakrabban írni. Adhatnál valami tippet hogy hogy ennyi időd van napközben gépelött ülni háztartás és gyerek mellett?Mert emelem kalapomat.

Pöttöm- nagyon sajnálom amin most keresztűl mész a kisfiaddal együtt. Egy barátnőm kislánya Nonóval egyidős és nála komoly emésztési gondok voltak a súlya miatt és neki fogyókúráznia kell. Most már kezd helyre jönni, de ők is nagyon sokat kínlódtak és orvostól orvosig jártak, sőt még az ANTSZ-T is megjárták.

Panna
- nagyon irigyellek a síelés miatt. Én utoljára gyermekkoromban síeltem,de akkor nagyon szerettem és most is hiányzik.Azóta minden télen sír a lelkem egy kicsit. Remélem jövőre mi is eljutunk valahova, mert lehetőség lenne rá. A szállás legalábbis ingyen lenne a férjem munkahelye révén. Réka pedig nagyon ügyes, hogy ilyen jól bírja az autózást. Mi február közepén szeretnénk Bécsbe menni, kiváncsi leszek, hogy Alma hogyan fogja viselni.

Mecsi, Cs-andi,beleki-és akik még kérték az átfordulást segítő gyakorlatokat, nem felejtettem el érkeznek, csak még egy kis türelmet kérünk.
Ha már nemtudnék jelentkezni akkor mindenkinek további szép hétvégét és jó pihenést a betegeknek pedig jóbbulást.

:D :D :D :lol: :lol: :)

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Pöttöm, sajnálom, de legalább megvan a baj forrása. Hajrá veres doki!

Rizsi, mi az a babylabdacs és hogyan készíted? Nálunk is kemény lett tegnap Levi kakija a krumplitól, de ma meg reggel a füléig összetrotyoltuk magunkat. Annyira cukker volt, csak a betegsége miatt nem álltam neki fotózni, pedig kellett volna, ez volt életünk legnagyobb alkotása. Látványos.
Na, megyek ápolni a drágámat!

puszka és köszi a drukkokat, eddig sajna nem nagy a javulás és tuti vírusos a takony állagát és színét tekintve így lócart nem érne az antibio. Ezért vagyok ennek nagy ellensége, mert a legtöbb doki ezt adná azonnal olyan alaptünetekre, mint kis köhögés, piri torok, nátha, pedig ha nem bakteriális, akkor csak a gyerek szervezete terhelődik, oszt majd jó penicillin-érzékeny lesz felnőttkorában, tönkre megy a bélflórája....olyan felelőtlenek a dokik, ezért már el sem megyek, csak ha tényleg szakorvos kell, mert a házigyerekdokik mindenre antibiot nyomnak....

:twisted:

Ja, Makadu, ez a kép :lol: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Pöttöm!

Annyira sajnálom, hogy ilyen kálvárián kell átesnetek! Csak kerülne már végre pont a történet végére és oldódna már meg, hogy ne szenvedjen a csepp! Minden elképzelhetö jót nektek!

Még nem olvastam végig mindent, ezért nem reagálok külön-külön!

Apróoéknak is jobbulást!

Adri!

Dorca alakítása csodálatos, mi lesz ebböl a kiscsajból, ha már mindent ilyen korán lezd!? A kérdésed az etetöszékkel kapcsolatban: ez fa, de nincs asztala, nem is volt, nem is lesz. Maga a széket a párom találta a lomtalanításban, az üléshuzatot én szerkesztettem a bolhapiacról és a keresztpántot, ami az ülöfelülettel egy börszíjjal van összekötve, babaruhabörzén vettem újonnan. Az egész 5 euro-ba került és szuper! Dönci nem ül sokat benne, csak etetéskor, de tény, hogy csak úgy feküdni nem szeret már. Ma benyomott egy fél üveg Alete barackot almával, amit tegnap kezdtünk el, amikor az elöoviban voltunk, ma meg ugyebár a városban. Úgy ette, mint kacsa a nokedlit, cuppogot és rettentö boldog volt.
Nyomok mindjárt, vagy csak holnap pár elöovis képet. Elvittem Imit is magammal, mert azt hittem, hogy zárva az ovi, de csak elnéztem magam egy héttel. :roll:
Ma a belvárosban belefutottunk egy demoba. Palesztinok tüntettek...
Bemenekültünk a cipöboltba, szereztünk a férfi részlegen nekem leárazott sportcipöt és egy másik boltban szintén a férfi részlegen leárazott jogging nacit. A nöi részlegben seholse volt sikerem. :(

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan csak Pöttömnek akarok írni. Mi csütörtökön beszéltünk a Veressel, mert Cintussal is uh-n voltunk pocifájás miatt és elkaptam a folyosón. Őt nem vizsgálta meg akkor, mert sokan vártak rá és mondta, hogy most 10 napra elutazik és utána keressük meg. Az meg nektek már nagyon sok idő. :(

Amúgy mi is betegeskedünk. Viki begyűjtötte Cintustól a hörghurutot, így sztereóban köhögnek. Szegénykém ma egész nap aludt, nap közben hat órát, de csak mert keltettük és öt óta szintén szunyál, így szerintem jobb ha én is gyorsba még próbálok kicsit aludni, mert lehet, hogy éjszakázás lesz a dologból.

Jó éjt babáknak és mamáknak egyaránt!

KépKép
jazmin2005

Feluca, hát én se érek ám mindig rá, Eni is egyre kevesebbet alszik, de azért ha elalszik, be szoktam kukkantani. A háztartás meg néha úszik egy kicsit, sajnos nem vagyok egy mintapéldány ebből a szempontból ;-)

Barbi, nem tudom, a többiek is tudják-e mi az a demo, szerintem ezt így magyarul nem mondják, de azért egyértelmű volt a szövegkörnyezetből, és nekem tetszett ;-)

Valaki nem tud ezen a Veressen kívül mást ajánlani Pöttöméknek? Jó lenne ha végre tudna valaki segíteni Nonón minél előbb :(

Ma mázlim van, Eni bealudt a cicin, csak tudnám később hogy fogom erről leszoktatni... Mostanában vagy cicin alszik el este, vagy hiszti van, mégegyszer szopizik, aztán nagynehezen elalszik....

yuyu79

JázminAndi, lánykáidnak jobbulást!

Aproo, Levi hogy van?

yuyu79

Pöttöm, honnan lehet tudni, milyen a takony, ha vírusos??

Barbi, az előovi az hány éves kortól van? Ez olyan, mint itthon a bölcsi?

yuyu79

Kitti, ez tényleg simán befér az apókás képek közé :-)

Bocsi lányok, de mindig eszembe jut még valami :oops:

yuyu79

Bocsánat holnap visszaolvasok éás reagálok de már reggel óta fel akartam tenni ezt a linket a hozzátápihoz

http://www.kismamablog.hu/szakacskonyv2.pdf

1232225966.1616.pdf
Vendég

Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk, igyekszem majd visszaolvasni, de az elmúlt napok nálunk is szenvedősek, nem nagyon alszunk és az evés nem nagyon akar menni!

Pöttöm,
Nagyon sajnálom én is, hogy ennyi rossz 'élményben' volt/van részetek. Szegény, biztos nagyon kivagy, na meg Nono-ról nem is beszélve. Szívből kívánok neki mielőbbi jobbulást!

Veres doki: hozzá lehet menni a Klinikára is díjmentesen vagy csak a magánrendelésére? Lehet, hogy mi is elnézzünk hozzá, mivel mióta volt Virágnak a hányás-hasmars, azóta valami nincsen rendben a pocijával, majdnem minden kajálásnál morog a gyomra és kifeszíti a hátát ezerrel, az elmúlt napokba meg nagyon eldurvult a helyzet.

Na megyek is, elaludt végre, és én is már alig látok ki a fejemből. jó éjt nektek!

Kép
Kép
dia123

Jobbulást Virágnak is!! Jó éjt!

yuyu79

Én is csak bekukk...

Nonokának jobbulást, és mielőbbi gyors kikúrálást! Olyan régóta szenved már szegényke, nagyon sajnálom!

Többi beteg babának-mamának is jobbulást!

Nálunk fejlemény: Rékának bújik a fogacskája. Ma már érezhető volt az éle, és kiskanállal kipróbáltuk: kocog :lol:
Nem tudom, hogy ennek vagy a csütörtöki prevenarnak köszönhetően szegénykém ma elég nyűgös és bágyadtka volt. Délután elmentünk kirándulni egy kicsit, apjára rákendőztük a picurt, és vagy 1,5 órát sétáltunk az erdőben. Remélem nem lesz gond az alvással. Ráadásul Réka együtt fürdött a nagykádban sok vízben apjával. Szerintem tetszett neki. Bár nem kurjongatott (mint néha babuszin), de mosolygott néha, és nagyon lenyugodott.
Holnap reggel megyünk babauszizni. A sok jövés-menés miatt kimardt egy hónap. Kíváncsi vagyok, most mit szól hozzá.

Zsófi! Anyókás képet egyenlőre nem találtam, holnap megpróbálom letölteni a gépekből a képeket, azok között hátha lesz. MA megpróbáltam csinálni róla anyókásat, de ahányszor meglátta a gépet a kezemben, kiengedte a beszippantott alsó ajkát. A kis huncut! De holnap majd elkapom, az tuti! :lol:

Etetőszék kérdéssel ti hogy álltok? Én most tanakodok, hogy venni kellene. Csak nem tudom, hogy a később kettészedhető kb 7000 Ft-os fa mellett döntsek-e, vagy vmi összecsukhatós műnyag mellett kicsit borsosabbért. ...

NA megyek tentikézni, mert tegnap éjjel elég zűrös volt (oltás+fog miatt gondolom), éjjel f2kor kajcsizott, aztán még párszor felébredt.

Kaki ügyben nálunk nem egyértelmű a sinlac, ,mert már előtte is beritkult a kaki. Na jó, az 5 naposban lehet, hogy benne volt az is.
De szerencsére ma volt kaki 4 nap után. Ilyenkor Réka is telerakja rendesen a pelust. És olyan jó kenőcsös az egész cucc. Elöl-hátul terít. MOstanság midig be is dugom a csap alá a csepp popsiját, mert nem bírom rendesen ledörgölni a törlővel. :)

Na tényleg lépek, mert apja már megint beelőzött, és ágyban van. MEgyek, odadugom a jéghideg lábamat hozzá :lol: :lol: :lol:
Jó éjt mindenkinek!

panna1

yuyu Enikő nagyon ügyi Zsigi továbbra is lusta csak néha mível forgást

Levi baba jobban van?

Pöttöm kitartás nektek remélem Veres dr segít Nektek! édes pici Nono

:cry: és nem várjuk el hogy visszaolvass..most koncentráljatok egymásra... csak helyzetjelentést hozz.puszi

rizsi és az nem fáj Csengének?

:roll:

makadu igazi apókás kép :lol:

BArbi nem is kell drága dolgokat venni :lol:

Panna mi az ikeás Antilop etetőszéket vesszük... múltkor belinkeltem csak nem volt reagálás :roll: a szétszedhető volt eddig a favorit..de a műanyag könnyebben tisztítható...meg oda tudom tenni asztalhoz és szemmagasságban lesz.. persze még lehet hogy keresztanyuja a fát veszi...

fogacskához grt

Dia kitartás
Vendég

mecsi uszi milyen volt?
Vendég

Boniko!

Nekünk is van Pesten antilop, de én annyira nem vagyok elájulva töle. Nem tudom rendesen odahúzni sem az asztalhoz, mert a lábállása miatt távolságot tart a mi asztalunkhoz legalábbis. Ugyanebböl a lábas okból sok helyet is foglal és mindenhol az ö lába van, folyton belebotlok. Megmondom öszintén, én nem szeretem. Olcsónak, verhetetlenül olcsó és könnyen tisztítható, az szentigaz, a strapát is jól bírja, de én itthonra sose vettem volna ilyet.
A fa szétszedhetös az elsö etetöszékünk volt, amit a bolhapiacról szereztünk be, de arra se neveznék be még egyszer. Ha csak egy gyereket tervezel, annak asztalkaként átmenetileg megteszi, de középtávon még neki is kicsi lesz. Mi jódarabig használtuk, egészen addig, amíg a bolhán nem találtam meg a mostani üléshez hasonlót újszerü állapotban, aztán jött ez a mostani és eladtam amazt, mert kettö azért nem kell. Nekem leginkább tényleg ez a faülés tetszik, nagyon stabilan áll és egészen fiatal felnött koráig tudja/-ná székként használni.

http://www.stokke-highchair.com/de-de/t ... efits.aspx

Lehet, hogy jobban jársz valami állítható, összecsukható csodával, ha most drágább is. Chicco és PegPerego márkáknak is mintha lenne valami ilyesmi darabja...
Azért ne vedd a véleményemet készpénznek, nekem a fentiek nem jöttek be, de ennek nincs jelentösége. Mindegyiknek van elömnye és hátránya is, a kompromisszum jellegén van inkább csak a hangsúly.

Takony téma: lehet, hogy nem vagyok a téma szakértöje, csak van egy feltevésem, miszerint a vízszerü takony jellemzöen vírusos eredetü, míg a csúzlis sárgás-zöld baktériumos, föleg ha büdös is. A vírusos se marad sokáig az, hiszen a vírusok legyengítik a szervezet immunrendszerét és jó táptalajt biztosítanak ezáltal azon baktériumok számára is, aki egyedül, segítség nélkül nem tudták volna bünös szándékukat, a fertözést (elsödleges) végrehajtani, így csak mint másodlagos kórokozó (felülfertözés) játszanak a vírusokkal egy nagyobb csapatban.

Yuyu!

Köszi a demo magyarázatát, azt hittem ismert szó, bocsi. Szóval: demo=Demonstratio=tüntetés

Elöovi: kétszer egy héten 2,5 órás foglalkozás. 15 gyerek, egy nevelö és egy anyuka. Utóbbiak váltják egymást hétröl hétre.

Jobbulást a betegeskedöknek!
Mi ma megyünk megint úszni. :)

Barbi
Vendég

BArbi köszi :lol: hallagtok rád ezt a típust is néztem, de ami ott van videófelvétel az ehhez van? lehet hozzá bele olyan betétet kapni, ami megfogja a gyereket? :roll:
Vendég

Döncinek leterítettem a birkabört, hogy ne fázzon. Ö éppen azon a felületen fekszik, amelyiken legozni szoktak a könykök. Késöbb körbe is lett ö garázsokkal építve és körülötte száguldoztak az autók. Ö meg Gulivert játszotta... :)

Kép

Itt már folyik az építkezés:
Kép

Imi Regövel:
Kép

Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?