A születéstörténethez még annyi, hogy Zsozsi 33 cm fejkörfogattal, és 33 cm mellkassal jött a világra, és most Gegi 36/38 volt.

Ott hüledeztek a csecsemősök, nővérek, mekkora vizilabdás gyereket szültem.
Egyébként meglettünk volna két óra alatt, ha a Drágámat nem kellett volna letornázni.
És persze az elmaradhatatlan: "Én soha többet nem szülök gyereket!" kijelentésem nagy üdvrivalgást, és mosolygást és persze-perszézést váltott ki mindenkiben.

Apa meg is jegyezte: Az első után is ezt mondtad!
Viranka! Elképesztő szemüvegárak vannak. Mondjuk jobb esetben nem egy hétre csináltatod. Nálunk bögréket tör Zsozsi, már alig van.
Két gyerek cipelése? Vinni még nem vittem őket, csak ülve nyomultak az ölemben. De az biztos, hogy ők még nem 30 kiló együtt.
Minden elismerésem!
Vindolanda! Én imádom ezeket a lapozós könyveket, a formák nekünk is megvannak. Ja, és persze Zsozsi is szereti.
Bár leginkább mindenféle újságot kell olvasni, amiben baba van.
Zsozsi láztalan, a dobhártyája még mindig nyitott, hétfőn anyu megnézi. Ha bezárult, akkor lehet hajat mosni. Egy hónapja nem tudtuk megmosni, illetve nem volt szabad! Olyan szaga van... Szegénykém. Van a hajában a füléből kijövő trutyiból, van antibiotikum, amit egyszer kivert a kezemből, feketeribizli szörp, meg még ki tudja... Nem néz ki zsírosnak, koszosnak, szerintem már öntisztuló lett.
És nagyobbik gyermekem előtt megszűnt minden akadály, kinyitja az ajtókat... Feléri a kilincset, és kész.
Nem tudom milyen magas, van ilyen papír centink (színes, állatos akármi), majd odaállítom a falhoz, és megmérem.
Hörcsög! A kétgyerekes lét? Tök jó! Még szoknom kell, hogy bizonyos helyzeteket hogyan oldok meg, de nincs gond, megy szépen.
Zsozsi még mindig össze van zavarodva kicsit, hol közelít hozzám, hol nem, de Gegit imádja, hozzá gyengéd, szeretetteljes. A feltett képek ezt tükrözik, és ennek örülök!
Tegnap Apa nem volt itthon este, egyedül még nem fürdettem, most sem próbáltam ki, csak az altatás. Persze egyszerre voltak ébren. Be a nagyágyba, Gegi szopizik, Zsozsi mászkál, hívom magam mellé (mert együtt alszunk el, csak ha Apa itthon van, akkor én másik szobában szoptatok, és Zsozsi Apával alszik el).
Zsozsi be az ágyba, mászkál, szokásos, majd Gegi bealudt, én hátat fordítottam neki, Zsozsi felé, majd Zsozsit altattam. Mikor mindenki aludt, én kimásztam, gyönyörködtem egy sort bennük, majd a Picit betettem az ágyába.
Zsozsi aránylag már jól alszik, de Geginek nagyon teli az orra.