A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Orsi!Kép
Szuper!!!KépKép
Küldöm neked a sok-sok babatapasztó energiát!!!

Én nem bírtam tovább, csináltam egy tesztet, persze negatív lettKép
Még eddig nem kezdtem barnázni, na holnap már biztos fogok...Kép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Hali Lányok!Kép Hol bújkáltoki??

Most volt időm kicsit visszaolvasni, és azokat a hozzászólásokat néztem meg, amiben a tesztekről írtatok... Hogy en milyen hülye vagyok!
Én most vagyok a 28-ik napon, és a ciklusom 31 napos szokott lenni, ill. a múltkorit 32-nek számoltam, mert a 31-ik napon este jött meg.
De olyan türelmetlen vagyok! Tudom, ez rossz tulajdonság!
Azért vagyok izgatott, mert még semmi barna /csak el ne kiabáljam!/, pedig a múltkor ilyenkor már mutogatta magát!
Ne nevessetek ki, de most vattabucival is bekukucskáltam, hogy fentebb van-e már vmi, de semmi... ANNYIRA SZERETNÉM, HOGY BABA LEGYEN!!!!
Persze nem tudok megfeledkezni a párom influenzájáról, ami ugyebár az aktuális időben voltKép.

Na, most kiborítottam a lelkemet, de tudom, hogy ti megértőek vagytok!Kép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

v.zita

Én szorítók neked, remélem most babás leszel...........

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Békáné!Kép

Köszi, köszi, hogy szorítassz, ezek a pozitív energiák nagyon fontosak nekem!KépKépKép

Kép
Kép
zituska28

Zita Kép
Már nem emlékszem teljesen, de a barnázásod miatt néztek nálad hormon értékeket? Ha még nem, akkor azt a következő ciklusban mindenképp csináltasd meg, mert a barnázás nem normális, ha jók az ember hormonjai. Utalhat progeszteron elégtelenségre, ami a létrejött terhességet veszélyezteti. Nem ijesztgetni akarlak, csak gondoltam, jobb, ha szólok!

Zsuzsa Kép
Üdv a topikban. Ne maradj sokáig!!! Kép
Milyen hormonproblémád van?

Lányok Kép
Most gondoltam csak igazán bele, hogy 19e még milyen messze van.... Megfogadtam, hogy tesztet nem csinálok előtte, tanulva a történtekből.... de jó lenne ezt a két hetet átaludni Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

V.K. Orsi

Majd tesztelsz velem....oké?

kagyló

KépBékáné Kép
Én vérvételre megyek... de utána szívesen tesztelek Veled. Neked is 19én kell?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Igen, bizakodom!

kagyló

Orsi!Kép

Beszéltük a dokival a hormon vizsgálatot, csak én odáztam el ezt egy-két hónapra. Azt mondta a dokim, hogy elképzelhető, hogy progi hiányom van, attól a baba meg tud tapadni, és UH-n már látja az elég korai terhességet, és akkor kell rögtön progi pótlást szednem. Azt mondta, előtte nem ad progit, mert a ciklusaim szépek és szabályosak, ha progival belenyúlna, akkor lehet, hogy az egészet felborítaná! És ha nem feltétlenül muszáj, én nem szeretném!
Persze, ha rövid időn belül nem történik semmi, akkor irány a vizsgálatok!!!!
Most tudod, az elvileg lazítunk korszakban vagyunk...Kép ez már sokaknak bejöttKép, hátha nekünk is!!

Barna még mindíg sehol...

Szia Zsuzsa!Kép

Jó helyre jöttél, amióta én ide írogatok, sokkal könnyebben viselem hónapról hónapra a várakozást. Na meg rengeteget okosodom is, bár az én bajom nokedli a többiekéhez képest. Mi még spontán reménykedünk, reméljük már nem sokáig!KépKép

Puszi nektek,!KépKép
Zita

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok LanyokKép

Probalok visszaolvasni, de ilyen sokat lehetetlenKép
Nagyon kedvesek vagytok, hogy hianyoltatokKép Nem vesztem el, csak eppen pihenosre fogtuk a dolgot. A mult heten kirandultunk New Orleans-ba a Mardi Gras nevu paraden voltuk, ahol csinaltunk minden rosszat amit nem szabad. Annyira sikerult a gozt kiereszteni, hogy mar egyaltalan nem banom, hogy nem jott ossze a babuci. Na nem mondom, hogy nem akarom, de megszunt az allando akaras es csak es kizarolag egymasra koncentralunk, nem arra, hogy na most hatha sikerul. Mindenkinek csak ajanlani tudomKép Igy most rettenetesen jol erzem magam.

Kozben azert nagyon drukkolok a lombikosoknak OrsiKép ViragKép BeaKép, na es mindenkinek akinek aktualisKépKépKép Remelem hamarosan gyarapodnak a csaladok minimum egy lurkovalKép

AlenaKép
Neked meg nagy drukk, hogy par het mulva biztosat is tudjalKépKép

LeoneKép
Legyszi javitsal ki a tablicskuban, vasarnap leszek a 7. napon a kovetkezo ciklusban (nalunk meg csak szombat vanKép)

Majd jelentkezek meg, csak legyen idom vegigolvasni titeketKép

Vica
vica72

Zita Kép
Hogy fogalmazzak finoman Kép Az orvosod hülyeségeket beszél. Ha akkor ad progipótlást, amikor már az UHn is látható a terhesség, akkor már rég késő, sokkal korábban kell elkezdeni, azonnal a ciklus második felében. A másik. A vérvétel igenis fontos, mert az alacsony progeszteronszintnek sok oka lehet, és nem biztos, hogy progipótlásra van szükséged, lehet, hogy más hormonod magas (pl prolaktin), és ettől alacsony a progi. Felelőtlenség volt nem elmenni a vérvételekre, mert ezzel az esetlegesen megfogant babát veszélyezteted. Szóval, ha most megjön (reméljük nem Kép), akkor harmadik napon vérvétel, majd a tüszőrepi után egy újabb!

Zsuzsa Kép
Szerintem járjatok utána, hogy mitől ilyen a mensid. Egy vérvételből elég sok mindent meg lehet tudni. Te is csináltass egyet.

Lánykák Kép
1 nappal kevesebb a tesztig. Beszélgetek a babókkal, vigyázok magamra.... és várom, hogy 19e legyen Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Lányok!
Jajj,de jó, hogy rátok találtam! Már kezdtem elkeseredni, mert írtam egy Clostilbegyt-es Topikba,de nem válaszol rá senki. Pedig nagyon várom. Olyanokat keresek,akik hasonló cipőben járnak.ÉN IS BABÁT SZERETNÉK.És én is most vagyok az első Clostil-os hónapban.Igaz ma még csak a 15.napon vagyok, de az izgalom az nagy. Viszont a fájdalmam is: Nem tudjátok véletlenül, hogy a Clostil okozhat e olyat, hogy has puffadás? Olyan mesti fájás szerű dolgot?
Drukkolok azoknak,akiknek már nemsokára kiderülhet, hogy van e baba! Szóval HAJRÁ!!!!!
Előre is köszi, hogy válaszoltok!
kriszpy

Orsi!Kép

Tudom, hogy igazad van, mert ti már sokkal többet tapasztaltatok mint én...
Csak az én fixa hülyeségem az, hogy hátha sikerül minden macera nélkül!
De megígérem, hogy ha most mégis megjönne, akkor elmegyek vérvételre! /és reménykedem, hogy még sincs semmi bibi a hormonjaimmal!/
Ha meg mégse jönne meg, akkor remélem nem lesz semmi baj a pocaklakómmal!

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Zita!

Biztos, hogy semmi baj nem lesz a babókáddal! Csak el kell jutni odáig.És sikerülni fog, mert sikerülnie kell. Nem szabad negatívan hozzá állni, mert a túlzott idegeskedés nem vezet jóra, nem kell a gondodat fokozni. Hihetetlenek a hormonok, a fene sem tudja, mit miért csinálnak. Nekem pl.már van egy babám.5és fél éves.Akkor váratlanul ért a hír. 2001.májusában szintén fejbe vágott a hír, hogy baba van.Megszakítással védekeztünk, alig voltunk együtt,mert akkor az egyik fogammal kezeltek és antibiotikumot szedtem 2 dobozzal. Amikor elmentem dokihoz,azért volt mert azt hittem, hogy összeszedtem egy csúnya fertőzést. És akkor közölte velem, hogy legalább 7 hetes terhes vagyok.Tapintással vizsgált.Rá 3nappal sűrgősségi UH, azt mondták, hogy max:4 hetes.(akkor pont mestiztem!)Nagyon fájt, olyan tuneteim voltam,mintha nagyon felfáztam volna! Nem mertük megtartani.Nem is az antibiotikum volt a döntő, hanem inkább a 3 röntgen, amibe beleesett a baba. Sírtunk.Bár akkor még korai lett volna a kapcsolatunknak,de mindketten babapártiak vagyunk, és........
És már most ott tartunk, hogy több mint egy éve vagyunk az ügyön.De nem adom fel.Bár,az én legnagyobb problémám az, hogy mindenki úgy szól az ügyhöz:"azért nem jön össze,mert annyira akarod"
De szerintem ilyenkor nekünk nem erre van szükségünk.Hanem, hogy meghallgassanak és hozzászóljanak.
Tehát drukk, hogy összejöjjön és BIZTOS hogy egészséges lesz.Te tegyél meg mindent, hogy legyen elég vitaminod. Szedsz valamit?
Ne haragudj, ha lefárasztottalak volna, csak......lehet, hogy az egyforma életkorunk teszi? :-))
Puszi
Krisztina
kriszpy

Sziasztok lányok!
Zita!Szerintem igaza lehet Orsinak, a heti "szülőszobában" is volt,hogy 3 vetélés után derült ki,hogy a terhesség előtt kellett volna a progi pótlás mert utána már késő volt.

Orsi!Hátha tudnál nekeem is segíteni mert látom nagyon profi vagy.
2 vetélés után csináltak hormonvizsgálatot:
A prolaktinszint a normál érték felső határa,erre már 2 hónapja gyógyszert szedek,progiszintem 19 erre nem mondták,hogy alacsony,pedig valahol néztem,hogy 23-63.8-ig a nomális.Ja,és én is szoktam barnázni mint Zita.
Január eleje óta nem voltam vérvételen.
Szerinted mi lehet velem?Mit csináljak?
Előre is köszi!

Minden babát akarónak 10000000000drukk!!!!!!!!!!!!!!!
ZS.
monzsu

Zsuzska Kép
A progid alacsony volt, 20 felett (de inkább 25 felett a normális). Amióta a prolaktinra szedsz gyógyszert nem voltál vérvételen? Mert azután ugyanúgy ajánlatos a következő ciklusban vérvételt csináltatani, hogy lássátok, hogy elég-e az adag, vagy emelni, esetleg csökkenteni kell.
A barnázás sokmindentől lehet, mikor én szedtem a prolaktinomra gyógyszert, annak ellenére, hogy nem barnáztam előtte soha sem, abban a 2 ciklusban barnáztam, ez attól is lehet, hogy kicsit megpiszkálják az ember hormonjait, és így reagál rá a szervezete. Viszont az ilyen progiszint mellé szerintem nem ártana a ciklus második felében, ugyanúgy mint Zitának egy kis progeszteron pótlás.
Mennyi gyógyszert szedsz a prolaktinodra?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Lányok!

Most 1,5 napja késik, reggel a hőm még mindig 36,8. 2-3 napja picit érzek a hasamban olyasmi görcsöcskét néha, mint a mensis, de csak picit.
Még semmi jele annak, hogy megjönne.Nekem is szokott barnázásom lenni néha, de nem mindig.
Most még semmi.
De nem merek nagyon reménykedni, mert ez a 4. próbálkozásunk, és a harmadiknál 4 napot is késett.A 4. nap elég furán éreztem magam, szédölögtem, kicsit kevergett a gyomrom, és fájt is a hasam görcsökkel, meg minden. Aztán délutánra megjött.
Remélem, most nem ez lesz.
Szerintetek, ha most sem sikerül, akkor én is kérjek a dokitól vérvételre beutalót, hogy nézzék meg a hormonszinteket?
Most semmilyen gyógyszert, és vitamint se szedek.
Viszont kicsit meg vagyok fázva, náthás vagyok.
Az befolyásolhatja a dolgot? Lehet, hogy azért nem esek teherbe, mert már 3 hete náthás vagyok?
Adjatok légyszi tanácsot, hogy mit csináljak.
Most nyugodt vagyok, de már nagyon szeretnénk egy kisbabát a férjemmel...
Írjatok!!! Kép

Babóca
babóca

V. Zita!

Azt hiszem, mi egy cipőben járhatunk...
Szorítok Neked nagyon, hogy összejöjjön! Kép
Ti mióta próbálkoztok így spontán?
Nekem azt mondták, ha 6 hónap alatt nem jön össze, akkor kell dokihoz fordulni a problémával.
Nem tudom, én kibírom-e addig, ha most nem sikerül...
Végülis egy vérvételt lehet csináltatni,nem? Neked is ezt ajánlották a többiek, amint láttam.
Hát szurkoljunk egymásnak!
Szió:

Babóca
babóca

ZitaKép
Szerintem sincs igaza a dokidnak. 1. a barnázás a mensi előtt nem normális jelenség, utánna kellene járni, 2. a kiegészítő progeszteron pótlásnak a ciklus 2. felében a megtapadásban is van szerepe, késő már a cilus végén szedni. Sajnos én is a barnázósok táborába tartoztam évekig, de amikor Utrot használtam, nem volt barnázás. Egyébként bakteriális gyulladás miatt is lehet barnázni.

KrisztaKép
Üdv a topikban, de ne maradj sokáig! A haspuffadás több embernek volt a closty hatására. Sajnos vannak mellékhatásai, és az érzékenyebb lányok megérzik. Na korábban én is ettől kaptam idegbajt, amikor a sok jóakaró, nagyokos, ismerős azt mondta, hogy azért nem jön össze a baba, mert nagyok akarjuk.Kép Nem érdemes kívülálló ismerősöket bevonni ebbe, ezt megtapasztaltuk. Vizsgáltassátok ki magatokat, a párod is és Te is, és ha minden rendben, akkor lehet egy kicsit türelemre inteni magatokat.

BabócaKép
Attól, hogy náthás vagy, nem késlekedik a trónörökös. Szerintem is hasznos lenne egy hormonkép. Párod rendben van ?

ZsuzskaKép
Nekem is volt a prolaktinom a normális felső határán. Szedtem a Bromo-t, majd abbahagytam 1 hónap után a saját szakállamra. Kértem utánna egy prolaktin vizsgálatot, és 15,9 lett gyógyszerek nélkül. Tehát ezt jó lenne ellenőrizni, mert változhat, és lehet feleslegesen szeded a gyogyit. A 19-es progira az én dokim azt mondaná, hogy nagyon jó, mert nincs megtermékenyülés, ezért nincs 20 felett, de mutatja, hogy van ovuláció. Persze azért jó lenne neked is a ciklus 2. felében utrogestant szedned, mert azzal segíted a megtapadást, és kivéded az esetleges progi ingadozást. Nekem babásan az első HCG vérvételnél 22 volt a progim, rá egy hétre már ez 43 volt. Már a 22-re is két doki mondta egyöntetűen, hogy teljesen jó, kezdődő terhességnél, de 3x3 utrot kell mai napig dugdosnomKépKép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Cat!
Nem voltunk még semmiféle orvosi vizsgálaton a baba-programmal kapcsolatban.Így nem tudom, hogy mi miatt nem sikerült eddig.
Hova küldjem a párom?Milyen dokihoz?És mikor?
És én szerinted mikor menjek a dokihoz?Most, vagy a 6. sikertelen hónap után?(bár remélem most összejön...)
Ugye segítesz?
Előre is köszi. Kép
Babóca
babóca

Szia Cateye!
Nagyon aranyos vagy, hogy válaszoltál és,hogy megértesz. A páromnak volt andrológiai (bocsi ha rosszul írtam) vizsgálata, és minden rendben. Csináltak vérvételt, de nekem csak annyit mondtak, hogy a vasam nagyon alacsony, muszáj javítani. Azóta megittam egy üveg Humet-R-t és már belakmároztam fél doboz Elevitet. Fő az egészség!:-))
Ezen kívűl semmit sem mondtak. Szerinted a jövő hónapban is szedjem a Clostilbegyt-et, ha megjön?
Köszi a segítséget, Pusszantalak!
Kriszti
kriszpy

Babóca Kép
Az egyik legjobb spermavizsgálatot a Krió intézetben csinálják (www.krio.hu), nem olcsó, de szakmailag nagyon jók. A spermavizsgálat mellé kérhettek andrológiai vizsgálatot is, akkor egyszerre le tudjátok tudni, és adott esetben ki lehet zárni, hogy a pároddal lenne gond. Szerintem legyen ez az első lépés. A bejelentkezéshez nem kell beutaló, csak felhívod őket és kérsz egy időpontot (1 héten belüli időpontot fogsz kapni). A vizsgálat előtt 4 nap szexszünet kell.
Nálad szerintem lehet egy hormonvizsgálatot csinálni, de ha szabályosak a ciklusaid, akkor nem biztos, hogy van erre szükség. De ha megnyugtat, akkor csináltass egy 3. tüszőrepikori, és tüszőrepi után 7. nappali vérvételt (kb. 3. 14. 21. napKép ). Így 4 hónap után szerintem semmi másra nincs szükség. Ne aggódj, lesz baba, négy hónap nem olyan sok. Tudom, ez nem vígasztal, de próbáld meg kicsit lazábban venni a dolgot, és nem a tüneteket keresni, mert azzal előidézheted a tüneteket magadon, akkor is ha valójában nincsenek.
Bocs, hogy hosszú voltam.

Kriszti Kép
Egy dolog a legfontosabb. Mi nagyon szívesen adunk itt tanácsokat, mert a várakozás pár éve alatt már mindenki beletanult a meddőség kezelésébe DE! a legfontosabb, hogy megbízz az orvosodban Kép. Szedd a gyógyszert, ha azt mondja. Mi gyógyszerszedésben nem adhatunk tanácsot, csak elmondjuk a véleményünket. A closty egyébként jó gyógyszer, sok lánynak segített. Fontos dolog, hogy UHs ellenőrzés legyen a ciklusban, és a második felében, mivel stimulált ciklus, kapján progeszteron pótlást.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Békáné!Kép
Én 3x2 Utrót szedtem, de teljesen egyet értek OrsivalKép, egyenletesen szétoszva (kb. 8 óránként) kell beszedned az 1 szemet.
Más is kérdezte már, hogy az orál Utrogestant használhatja-e hüvelyben, de nem tudom, én nem próbáltam. Kinézetre mindkettő teljesen ugyanolyan, csak a dobozára van ráírva, hogy orál vagy hüvely kapszula, de szerintem nem véletlenül van ilyen megkülönböztetés, és szerintem azért van mindkettő forgalomban, mert mindkettő jó. Azt hiszem CatKép írta, hogy próbálta fordítva (tán a hüvelyit orálisan) de ő vérzett tőle.
Szerintem nem kell ennek ekkora feneket keríteni, én használtam mindkettőt, mégsem lett semmi bajom tőle, rendeltetésszerűen szedtem.

Orsi!Kép
Igen, most nehéz lesz kivárni 19-et, de próbáld elterelni a figyelmed, már amennyire lehet. Kép Én nagyon drukkolok! +++++++++++

Zita!Kép
Neked is nagyon drukkolok, de türelmesebbnek kéne lenned. Ne csak ne tesztelj ilyen hamar, de a nyákod is felejtsd el. Mensi előtt is lehet több, de terhesség miatt is megváltozhat. Felesleges akár pozitív, akár negatív dolgokat belemagyarázni ezekbe a tünetekbe, ez már bebizonyosodott ebben a topicban. (Volt aki azt mondta, hogy ezért meg azért biztos nem babás és mégis az volt, más meg reménykedett mert milyen szuper tünetei vannak és mégsem sikerült.) Ez az érzemi hullámzás semmiképpen nem segít, hamar ki fogsz készülni. Tudom, hogy tudod hogy igazam van, de nagyon nehéz változtatni, ha az érzelmeid ezt diktálják, de próbáld meg! Én is jártam ebben a cipőben, és nehéz volt túllépni rajta, de megérte! A lazaság jobban meghozza a kívánt hatást!
Nem tetted jól, hogy elodáztad a hormonvizsgálatot, ez még nem jelenti azt, hogy minden segítség nélkül sikerülni fog a baba, csak egy tájékozódási pont, hogy minden rendben van-e. És talán az "elvileg lazítunk" korszakon is segítene, mert úgylátom ez a gyakorlatban nem nagyon valósul meg!

Zsuzsa!Kép
Igazad van, hogy a dokid csinálhatott volna több vizsgálatot, mielőtt kijelentette, hogy mi bajod van.

Vica!Kép
Örülök, hogy ennyire sikerült lazítani!Kép ez nagyon lényeges pont lehet!!! Ha ezt sikerülne pár hónapon át megőrizni, akár be is válhat! Én nagyon drukkolok, de neked nem szabad, te csak légy nyugodt és felszabadult!

Krisztina!Kép
Akkor végül nem mertétek megtartani azt a terhességet, de van egy 5 és fél éves gyerkőcöd is?
A Clostit e szerint UH követés nélkül szeded? Ez nam jó így, meg kéne nézni a 12-14. nap környékén, hogy hány tüsző érik tőle. De talán utána is még egyszer, hogy megrepedtek-e.
Szedd az Elevitet, az nem árthat, csak jót tesz. A vérvételed eredménye nálad van? Fel tudnád tenni, hogy lássuk mi alapján kaptad a Clostit?

Orsi!Kép Zita!Kép
Én is pont ugyanazt akartam írni mint ZsuzskaKép, a legutóbbi Szülőszoba c. műsorban az egyik friss anyuka azt mondta, hogy pont azért vállalták a műsorban a szereplést, mert ők is elvesztettek egy babát progihiány miatt, mert csak utólag kapott progipótlást, de most előtte is, így születhetett meg végül a kisbabájuk és szeretnék, ha mások tudnák ezt. A műsor megnézhető:

Zsuzska!Kép
Csatlakozok az előttem szólókhoz, mostmár időszerű lenne egy újabb hormonszintet csinálni, hogy hogy változott a prolaktinod meg a progeszteron szinted. De a progi szempontjából nem mindegy, hogy hanyadik napon csinálják!

Babóca!Kép
A megfázás miatt ne aggódj, különösen ha nincs lázad. Légy még egy picit türelmes a teszttel, már csak 2 napot!
Ha nem bírod a várakozást, elmehettek dokihoz már most is, a párod andrológushoz, te meg egy vérvételre a hormonszint miatt. Ha minden rendben van legalább nyugodtan próbálkozhattok tovább, ha nincs, akkor meg hamarabb kiderül és kikezelik. De azt tudnod kell, hogy a teljesen egészséges párokank is csak 25% az esélyük, hogy egy hónapban összejön, (ha jól emlékszem az adatra) tehát kb. 4 hónap kell, hogy sikerüljön és esetleges külső hatások, leleki okok miatt ezért fél évig türelemre intik a párokat. Tehát nyugalom, nem biztos, hogy bármi gondotok van.

Mindenkinek!Kép
A kivizsgálásokkal nem biztos, hogy célszerű várni, de ezt mindenki maga érzi, hogy mennyire tud türelmes lenni. Ha nem megy, akkor bármilyen rémisztőnek tűnnek is a kivizsgálások, túl kell esni rajta minél hamarabb, hogy ne gyűljön fel még több stressz.
A ciklus utolsó napjaiban a legnehezebb lazának maradni, amikor minden wc-zéskor a papírt lesi az ember lánya, hogy csak nem? Reménykedik és izgul, és ez így van rendjén, de nem szabad idő előtt tesztelni, vagy csak ezzel foglalkozni és minden pillanatban a tüneteket lesni, mert az már túlzás, csak több stresszt hoz.
Azokkal nem szabad foglalkozni, akik szerint azért nem sikerül, mert túlzottan akarjuk. Ha ezt egyszer elmondták, azzal többet nem kell megosztani az ilyen jellegű gondokat. Lehet, hogy valahol igazuk van, mert a túlzott akarás lehet lelki gát, de alapvetően nincs igazuk, mert más probléma is okozhatja, és akik itt vannak azok többségének van is, sajnos, de ez szinte mindig megoldható. Bizonyíték erre azok, akik már sikeresen itthagyták ezt a topicot!
Nem könnyű ezeket megvalósítani, és túljutni a lelki akadályokon, de sikerülni fog és mi itt megkönnyíthetjük egymásnak.

Bocs, hogy ennyit írtam, de nagy volt a forgalom itt a hét végén!

Puszi, Leone

KépKép
leone

Kedves Orsi!
Köszönöm, hogy válaszoltál nekem. Igen, egyre jobban érzem, hogy orvost kell cserélnem. Egyszer nem csinált nekem UH-t.Ő semmi vizsgálatot nem csinált, leszámítva a "kezes" dolgot!Ami volt vizsgálat, azt az Optimális családtervezőben csinálták és a dokimnak nem mondtam. Nem tudom mit gondoljak. Lehet, hogy pihenés képpen elmegyek egy másik orvoshoz, vizsgáljon ki. Ez sem állapot, hogy leszakad a hasam, mert annyira fáj a derekammal együtt. Mintha mestiznék!
Örülök, hogy leírjátok a véleményeteket, mert két hete még azt sem tudtam, hogy hívják ezt a gyszert csak, hogy van valami bogyó. Úgyhogy köszönöm a tanácsokat! Nagyon aranyosak vagytok!
kriszpy

Kedves Leone!
Köszi leveled!Komolyan nagy izgalomban vagyok, ezért ne haragudjatok.
A vérvételem:Cholesterin:3,4 mmol/l ,Triglicerid:0,8 ,Vas:6,4 ,Haemoglobin:132,6g/l
De ezt a nőgyógyászom nem látta! Ő csak felírta a Clostit és kész! Én meg akkor még nem jártam nálatok, és semmi infom nem volt a dologról! Elég ciki, de bocsánat.
Igen, azt a bizonyos terhességet nem mertük megtartani.És a Fiam nem a mostani páromtól van.Őt egyedül neveltem, amikor jött a mostani párom.
Nem tudom mennyire vagyok tolakodó, de mondana valaki véleményt a hőgörbémről?Azt is leírom. Lesz egy kérdőjel,az azért van, mert Ati végighányta az éjszakát és egybefolyt az éjszaka a nappallal!Bocsi!Tehát: 36,7/36,4/36,7/36,6/ ?/36,5/
36,8/36,5/36,2/36,4/36,6/36,5/36,1/36,4/36,3/
Nos,itt tartok most! A 12. naptól fáj a hasam, mintha mestiznék. De ma már a derekamat is éreztem, hogy van!
Köszönöm figyelmeteket, puszi mindenkinek!
Krisztina
kriszpy

Szia Orsi!
Köszi az infót!
Napi 1 bromót szedek.
Hogy szedhetnék progi pótlást a ciklus 2. felében, mikor lehet,hogy nem is vagyok terhes?Az nem ártana?
Még van 1 hetem ,hogy nem kéne megjönnie,de biztos nem sikerült,hiszen ez a gyogyi úgy tudom az alacsony progimat még lejjebb vitte....vagy még nem lenne késő elkezdeni a duphastont?????
ZS
monzsu

Hú mekkora itt a forgalom!!!!Kép

KrisztiKép
Szerintem nem túl jó UH nélkül szedni a clostyt, mert cisztásodást okozhat. Nem akarlak ijesztgetni, de attól is fájhat a hasad és derekad. Én nem szedném a következő ciklusban a helyedben, amíg egy orvos nem nézett meg UH-n, hogy nincs visszamaradott tüsző a petefészekben. Válts orvost, ha ezzel nem vagy megelégedve!

ZsuzsaKép
Szerintem kérd a hormonvizsgálatot a dokidtól. Nem mindegyik csinálja automatikusan, de Te kérheted. Ha nem hajlandó beutalni, akkor válts orvost. Ahogy Krisztának is írtam a clostyt úgy szedetni, hogy azt sem tudja mi bajod, felelőtlenség.

BabócaKép
Az andrológiát leírták már előttem. Szerintem is a Krió a leggyorsabb és jobb ebben. A másik kérdésedre, hogy meddig legyen az ember türelmes, az egyén kérdése. Én 3 ciklus után orvoshoz mentem, amikor nem jött a bébi. De én türelmetlen egy nő vagyokKépKép Igazából sok doki 1 év alatt szóba sem áll veled. Érdemes egy kicsit füllenteni a próbálkozás idejét illetően. Ez megbocsátható bűnKépKép

BékánéKép
Én sajnos lustaságból használtam egyszer hüvelyi utrot orálisan, és elkezdtem vérezgetni tőle. Szerintem a hüvelyi jobb, és nem károsítja a májat( ez független attól, hogy neked jó a májad,mert én sem vagyok rosszmájúKépKép), helyben hat. Azt tudom, hogy a hüvelyinek kakaóvaj a külseje, mert az könnyen felolvad, és testnedv barát. Szerintem az orálisnak nem csinálnak ilyen burkot, de lehet, hogy tévedek.

Cat

Cat
Kép
cateye

Leone,Cateye!
Nektek is köszönöm a hozzámszólást!
Olyan ciki ,,hogy az orvos nem mondja ,hogy 2 hónap elteltével kéne egy újabb hormonvizsgálat,ha én mondanám olyan mintha okoskodnék.Nem??
ZS
monzsu

Zsuzska
Ha kapsz Clostilbegyt ami a peteérést segíti, akkor az orvosnak néznie kell, hogy mikor van peteérésed, folyamatosan, mert ebből gond is adodhat, ahogyan a többiek is leírták. Hormonvizsgálatra (vérből) mindig szükség van, mert így határozzák meg, hogy mikor mennyit kell bevenned, hányadik naptol, és meddig szedjed. Ezek mind fontos dolgok, ha az orvosod nem figyel rád elégé, akkor váltsál egy normálisabra, aki rendesen kezel.

kagyló

Zsuzska Kép
Szerintem sok az egy szem bromo, ha eflső határértékes a prolaktinod, max felet kellene szedni. Pontosan mennyi volt az érték?
Melyik gyógyszer viszi le a progeszteront?? Ezt nem értettem a hozzászólásodban. Ha a prolaktin lemegy, akkor a progeszteron elvileg felfele, de ezért ez sem szentírás. Így magadtól ne kezdj el semmit szedni. A progipótlással semmilyen kárt nem okozol. Az első ciklusban 3-4 napot kitolódhat a ciklusod, de a második ciklusban, már ilyet sem okoz. Nem fogod felborítani vele a hormonháztartásod. A dolognak pont az a lényege, hogy ne akkor kezd el szedni, amikor már tudjátok, hogy babát vársz, mert akkor már sokszor késő.
A dokinak meg nyugodtan mondd meg, hogy mit szeretnél, nem ciki!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Azoknak adják az utrot akiknek alacsony a progija?

kagyló

Békáné Kép
Azoknak is, és azoknak, akiknek stimulálják a ciklusát (ez nem egységes, de általában így van, Vízkriszta Kép pl nem kapott az inszemek után). Pl. nekem is most a lombik után. Miért kérded?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Csak azért mert én is kaptam, de vannak akik nem, és arra gondoltam, hogy azok kapnak akiknek alacsony a progija. Mások nem........

kagyló

Kap mindenki a biztonság kedvéért. Ártani nem lehet vele Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!Kép

Hú, hát hol is kezdjem...nagyon szarul érzem magam attól, amit írtatokKép Ezért persze nem rátok haragszok, mert pont azért választottalak benneteket, mert őszinte véleményeket és tanácsokat kapok tőletek! Magamra haragszom, mert most rendesen belém állt az ideg, hogy ha most babás vagyok, akkor is lehet hogy pár hét múlva elveszthetemKépKép Nagyon félek...Kép. Eddig teli voltam boldog reménykedéssel /mert még mindíg semmi/, de most már félek...
ANNYIRA SZERETNÉM EZT A BABÁT!!! Ilyenkor lehet még tenni valamit? Kérlek, segítsetek!!!!!

Krisztina!Kép

Köszönöm szépen, hogy szorítassz nekem! Én is nagyon drukkolok, hogy minnél hamarabb tisztázódjanak a dolgok, és megszülessen a testvérkéje a (már nem is olyan kicsi) babókádnak! Szerintem is fő a pozitív gondolkodás, de most sajnos ebben a pillanatban ebből elég kevés maradt...Kép
Gyere gyakran közénk, mert így együtt sokkal könnyebb ezt végigcsinálni!

BabócaKép

Mii 10 hónapja próbálkozunk, eddig UH-n figyelte a doki a peteérésem, ill. hőmérőztem. Ebben a ciklusban nem voltam dokinál, ill a hőmérőt sem vettem elő, mondván rábízzuk magunkat a természetre... Na meg a párom influenzás lett, úgyhogy nem adtunk sok esélyt a dolognak, de most meg (még mindíg nem akarom elkiabálni) semmi maszatolás... hát itt tartunk most!
Nagyon drukkolok neked, hogy a mensi messze elkerüljön téged, és 8 hónap múlva magadhoz ölelhess egy apróságot!
Még azt szeretném kérdezni, hogy láttam ővel írtál, talán Szeged környéki vagy? Mert én igen!Kép

Lányok, ha gépközelben vagytok, kérlek írjatok, mert nagyon magam alatt vagyok!KépKépKép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Zita Kép
Nagylevegő - kifúj -nagylevegő -kifúj Kép Kép Először is nyugodj meg. Ne ess kétségbe!
Várjuk ki a ciklus végét. Ha terhes vagy, akkor azonnal kezdj el utrogesztant dugdosni pl 3*2-es dózisban. Írasd fel a dokiddal! Harcolj a receptért, mint egy anyatigris. Akkor még valószínűleg nem késő, ne aggódj.
Mi csak azt mondtuk, hogy ha akkor kezdni el a dokid a progipótlást, amikor már UHn is látható (6.hét környékén), akkor már valószínűleg nem oszt, nem szoroz, hogy kapsz-e.
Tehát nyugodj meg!!!! Ha most bebabásodnál, akkor azonnal doki, és ultrogestan!
Remélem megnyugodtál egy kicsit!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszönöm Orsi!Kép

Ha addig semmi, akkor szerdán reggel teszt, és ha a Jó Istenke is azt akrja és Kép, akkor csütörtökön már dokinál is vagyok!!!
/ha pedig mégis m...Kép, akkor is irány a doki!/
Nagyon szeretlek titeket!!!!

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Zsuzska!Kép
A bromó nem viszi lejjebb a progeszteron szinted! Ellenkezőleg, mivel leviszi a prolaktint, ettől a progi feljebb mehet.
Progeszteron pótlást szedhetsz akkor is ha nem vagy terhes, ha megjön a mensi, akkor abba kell hagyni.
Nem olyan mintha okoskodnál, ha azt mondod a dokinak, hogy szeretnéd ha megnéznétek a hormonszinted, mert kíváncsi vagy, hogy van-e hatása a Bromónak. Aztán mondd, hogy ez kell a megnyugtatásodra, ha nem csinálja meg akkor keress olyan dokit, aki figyelembe vesz téged is, vannak ilyenek és ilyennel lesz igazán eredményes a kezelés.

Krisztina!Kép
Ez a vérvétel nekünk nem mond semmit (és a nőgyógyászod sem tudná ez alapján eldönteni kell-e Closty vagy sem), mi itt mindig hormonszint vizsgálat céljából végzett vérvételre gondolunk amikor egyszerűen csak vérvételt írunk. Ezt csak nőgyógyász kérheti, és progeszteron, prolaktin, estradiol, LH, FSH, tesztoszteron szintek szereplnek benne.
A hőgörbéd nem szép, eddig úgy tűnik nem volt peteérésed a Clostilbegyt ellenére sem. Hacsak a 13. napon nem, de azóta szépen emlkednie kellene a hődnek, a mai 36,3 semmiképpen nem jó. De csak akkor jelenthetjük ezt ki, ha szabályosan végezted a mérést: hüvelyben vagy popsiban, minden reggel, szigorúan felkelés nélkül ébredés után közvetlenül, higanyos hőmérővel. Ha nem, akkor nem lehet semmilyen következtetést levonni belőle.

Az előző hozzászólásomból kimaradt, hogy hol lehet megnézni a szülőszobának azt az adását amiben a progeszteron szint miatt 3x elvetélt lány szerepelt: www.korridortv.hu

Leone

KépKép
leone

Jó reggelt Mindenkinek!

Orsi!Tegnap már csak fél bromót vettem be miattad!
A prolaktinom a 21. napon 17.9.,de mikor a doki megvizsgálta a mellemet és az egyikből tej jött,ezután mondta a gyogyót nem is az érték láttán.
Amit nem értettél az a duphaston nevű gy. ami progeszteron hiányból eredő sárgatestelégtelenségre való.Nem ismeritek?

Békáné!
Én serophent szedek ami szintén egy tüszőstimuláló francia készítmény,csak azt moondj a doki jobb a hatása /lehet,mert 4-szer annyiba kerül mint a closty.Nem tudom./Mindent a cél érdekében.
Köszönöm mindenkinek a jótanácsot!!!
Úgy tervezem holnap elmegyek a klinikára és beszélek a dokival a kérdőjelekről!!!!

Sok puszi Nektek,ZS
monzsu

Jó reggel és kellemes hétindítót mindenkinek!
Köszönöm a drukkokat és babatapasztó energiákat, nagyon reménykedem benne, hogy a babácskák már be is ágyazódtak szépen vagy legalább egy babácska.
Az történt, hogy amikor visszakaptam őket, folyadékot látott a doki a hasüregembe, ami enyhe túlstimulációra (túl nagy hormonkoncentrációra) utal. Ahhoz, hogy ne legyen belőle nagy baj (felduzzadhat az egész has, több liter víz is felgyűlhet, amit csak tűvel tudnak leszívni)napi 4 liter vizet meg kell igyak. Olyan vagyok mint egy vízmű - egész nap iszom és pisilek felváltva.
Mára puhább lett a hasam és talán túl vagyok a nehezén.
ORSI:gratulálok a szép babakezdeményekhez!Kép!Hány fagyibabátok lett végül?
CAT:azt nem is meséltem, hogy végül nekem is Zeke doki tette vissza őket! Vártunk Arnira, de 2 helyett 3-kor érkezett meg és telefonon sem tudták elérni.
Pár perccel a beavatkozásom után ért be, úgyhogy szegény potyára jött.
ÚJAK:kívánom hogy mielőbb tovább tudjatok állni ebből a topicból és ne tanyázzatok itt olyan sokáig, mint mi tettük!Kép
BEA:fogsz tesztelni otthon? Hogy vagy, érzel valamit?
Virág
virag

Sziasztok!Kép
Aki tudja pontosítsa már, hogy mióta próbálkoznak a babával, hogy ne legyen annyi barackszín a táblázatban! Köszi!

Kép

KépKép
leone

Zsuzska!Kép

Én sem ajánlok több Bromót mint napi fél, és érdemes lenne megnézetni hogy áll most a prolaktinod, ugyanis ha januárban is 17.9 ng/ml volt, az teljesen normális (a felső határ 24). Lehet, hogy a tejképződés miatt adta a dokid a Bromót, de az sem jó, ha nagyon leviszik.
Ismerjük a Duphastont, olyan mint az Utrogestan, csak úgy tudom erősebb, talán a koncentrációja miatt. (Szedtem én ezt is.) Orsi azt nem értette, (és én sem), hogy "Még van 1 hetem ,hogy nem kéne megjönnie,de biztos nem sikerült,hiszen ez a gyogyi úgy tudom az alacsony progimat még lejjebb vitte....vagy még nem lenne késő elkezdeni a duphastont?????" - melyik gyógyszer vitte lejjebb a progiszinted???
Amúgy a Serophene is emeli a progiszinted a ciklus első felében, a Bromo közvetlenül nem hat rá, de eredményezheti a progi emelkedését, és a Duphaston is emeli, ezért nem tudjuk mire gondoltál hogy lejjebb viszi?!
A Serophen pedig a Clostilbegyt megfelelője, csak ez is koncentráltabb, több benne a hatóanyag. (Mellesleg ezt is szedtem.Kép Meg szedtem Bromocryptint meg Serocryptint is, ez utóbbiból van 2 doboz itthon, ami áprilisig szavatos, ha valaki kéri szívesen eljuttatom!)

Virág!Kép
Csak pihenj és igyál szorgalmasan, küldöm a babatapasztó sugarakat! (Legalább azok ragyogjanak rád, ha már a nap nem...) Kép
Hátha Zeke doki plussz szerencsét jelent!
Remélem kibírjátok és nem fogtok tsztelni otthon!

Leone

KépKép
leone

Leone!Kép

Nálam minden adat stimmel!Kép Remélem a zebrácska is meglátogat hamarosan!Kép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

SziasztokKép
VirágKép OrsiKép nagyon drukkolok! és bárkinek küldök aki igény tart egy kis pozitív energiáraKép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Zita!Kép
Köszi a gyors választ! Én is nagyon-nagyon szívesen rajzolnék már sok-sok zebrát a táblázatba!!!!!!!!!!!! KépKépKép

Leone

KépKép
leone

VirágKép
Az Indexen pénteket írtál az Et-re. Nem csütörtökön kaptad vissza ? Az már jó jel, hogy puhul a hasad, akkor a veszélyen túl vagy! De azért igyál sokat, kimossa a hormonokat a szervezetből. A Zeke jó jel, nekem is szerencsét hozottKépKépKép
Mikor lesz a HCg vérvételed ? Ne tesztelj előtte jó ?

BeaKép
Hogy vagy ? Sokat gondolok Rád!

Mindenkinek szerencsés hetet, sok-sok pozitív tesztet kívánok !

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Leone!
Ne haragudj,hogy kicsit zavaros voltam,de még írni is csak most tanulok.Egy üzenet megírása legalább fél óra...
Tehát:Én úgy gondoltam,ha v.milyen hormoncsökkentő gyógyszert kapok,az kihat más hormonra,pl. a progeszteronra,amire Orsi azt mondta így is alacsony.

Nem mellesleg van egy 3 éves kislányom,Fanni,aki genetikai rendellenességgel született.Albínó.
Semmi komoly csak fehér a haja a bőre és rossz a szeme ezért szemüveges.Szuper okos csaj!

Ezért is aggódom a 2 vetélés miatt ami utána volt.

+++++++++++++++++++++++++++++++++e n e r g i a. Mindenkinek.
Puszi,ZS
monzsu

SziasztokKép
Réggen irtam már remélem mindenki jól van küldöm a sokk++++++++++++++++++++++szokat akinek kel .
Mi holnap megyünk a páromal kivizsgálásra én jobban izgulok mint ő pedig most őt vizsgáljákKépKép
Nekkem most múlt el ugy hogy megint jönn az egy honap brobálkozás,a hőmet már nem mérem minden reggel ,mert belle fáradtam,és nem is akkarom magam ezzel streszelni mert szerintem nincs semmi értelme,hiába volt peteérésem ha mégse jött össze.

Na hirtelen ennyi mindenkinek drukk 1000rel, és kivánom hogy mindenkinek teljesüljön a vágyaKép

Sziasztok pusszika mindenkinek IldikóKép

És mindenkinek Kivánok Boldog Nőnapot
KépKépKép
ildikó_4

Sziaszok!!!!

Visszatertem!!!! Jaj, de jo!! Mar ugy hianyoztatok! Csak volt egy kis technikai problema, de megvagyok. Du. irok tobbet!!!!

Egyebkent, Leone, mi 2002 januar ota probalkozunk. Kerlek javitsd ki.

koszi

dodo

KépKép
Kép
dodo32

LEONE,SZILVI:köszönöm a sugikat és pozitív energiát!! Mindkettő rámfér, mert néha elbizonytalanodom. Pedig nem kéne...
A táblához: 1999 óta próbálkozunk és 2. lombik

CAT:Te kis élesszemű!!Elírtam, persze, csütörtök. A vérvétel csak 16-án lesz, mert hétfőn a közpot sem dolgozik. Nem ígérem, hogy nem fogok tesztelni...legfeljebb nem veszem túl komolyan!! Az indexről egy sorstársunk ma tesztelt halvány pozitívat, úgy, hogy hétfőn volt az ET-je. Tuti ikrek.

ILDIKÓ:sok sikert a vizsgálatokhoz!Gyönyörűek a rózsák, el is feljtettem hogy nőnap van.

VICA:lehet, hogy ez a lazaság fogja meghozni a gyümölcsét (lásd Alena!!)

Virág
virag

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?